30+ ... zapraszam :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 09:28   #1831
lenka07661
Zadomowienie

Dot.: 30+ ... zapraszam :)

Olunku no właśnie ja też jeszcze niedawno ważyłam 56 - 57, ale strasznie szybko tyję, muszę bardzo uważać, na to co jem. I chyba też póki co będę się trzymać liczenia kalorii tak jak ty, bo na razie nie mogę sobie pozwolić ani na SB ani inną dietę ze względu na pracę. Ale ograniczę się do 1220 kcal.
Wspólczuję problemów z synkiem, ale niestety nic nie poradzę, bo zero doświadczenia
A jeśli chodzi o chudnięcie przy karmieniu piersią, to moja siostra karmiąc waży obecnie jakieś 54 kg przy wzroście 170 cm i wcale się nie odchudza. Aż mi głupio, bo jest sporo szczuplejsza ode mnie, a urodziła dziecko

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
lenka07661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 09:38   #1832
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

lenko wszystko przed toba fajnie było chudnąc jak karmiłam piersia , wtedy naprawde duzo jadłam i słodycze i inne takie a waga spadała jak szalona niestety kiedy przestałam karmic pomimo ze ograniczyłam jedzenie to i tak tyłam powoli ale jak widac skutecznie. po ciazy niestety ciało (przynajmiej opinia wiekszosci) juz nie jest takie samo jakies takie bardziej rozlazłe i nieraz mam wrazenie ze kosci sie rozeszył na biodrach gdybym przed ciaza wazyła te 56 byłabym chudzinka a teraz musiałabym schudnac do 52 zeby tak samo sie prezentowac
ja tez ograniczam sie do 1200-1250 kalorii w 5 posiłkach.

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 16:44   #1833
lenka07661
Zadomowienie

Olunku nie pozostaje nam nic innego jak walczyć o lepszą sylwetkę siłą woli, chociaż ty możesz sobie kolejnego bejbika sprawić

A gdzie reszta dziewczyn? Czyżbyście wszystki świętowały?
Ja dzisiaj oparłam się w pracy wszelkim słodkościom, ani jednego kawałeczka ciasta nie zjadłam, tylko teraz na deser małą babeczkę

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
Stary 2010-03-08, 17:00   #1834
Wiolka525
Rozeznanie

Cześć Kochane 30 Samych wspaniałości w dniu Naszego Święta
U mnie kolejny dzień leniuchowania, czuję się coraz lepiej choć jest jeszcze małe osłabienie. Aż dziwnie mi będzie wrócić do pracy po takim czasie, ale jeszcze o tym nie myślę
Lenko skusiłaś się na babeczkę a ja na kawałek murzynka (sama robiłam z myślą o moim słodkolubnym TŻ)
Ilion z migdałkami nie ma żartów, przewlekłe zapalenie migdałów prowadzi do wielu chorób. Może warto zastanowić się nad ich wycięciem.
Melkas mogę prosić o te przepisy SB?
Stary 2010-03-08, 17:17   #1835
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

Cytat:
Napisane przez lenka07661 Pokaż wiadomość
Olunku nie pozostaje nam nic innego jak walczyć o lepszą sylwetkę siłą woli, chociaż ty możesz sobie kolejnego bejbika sprawić

A gdzie reszta dziewczyn? Czyżbyście wszystki świętowały?
Ja dzisiaj oparłam się w pracy wszelkim słodkościom, ani jednego kawałeczka ciasta nie zjadłam, tylko teraz na deser małą babeczkę
lenko no myslimy o drugim chcemy zaczac sie starac tak za rok...mam nadzieje ze zdąze schudnac i choc troche pocieszyc sie figura a jak nie to trudno w końcu całe zycie przede mna na diety

za silną wole

paula darcy

dukan
Stary 2010-03-08, 18:52   #1836
Bettix75
Zadomowienie

Wszystkiego naj... naj... najlepszego Kochane

Załącznik 2931085

Ja tylko na chwilkę, bo na godz. 20 jedziemy do kina na "Kołysankę" Machulskiego
Miłego świętowania
od 20.11.10 IV faza: stabilizacja
aktualna waga: 58,85kg

06.06.10r. A6W ukończone
Bettix75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 18:55   #1837
gigosia
Raczkowanie

hello kobitki
pamietacie mnie jeszcze.. qrcze jakies przeziebienie mnie dopadlo ..u mnie z dietki narazie nici...najgorzej ze przyszla paczka od tesciowej i grzechem by bylo nie zjesc jej ciast...wiem ze powinnam odmowic ale nie potrafie..moge nie kupic w sklepie, ale ja ona zrobi ..nie umiem..
na wage sie boje stanac..no i w czwartek mam usg i zobaczymy czy w tym cyklu cos z tego wyjdzie
a tak po za tym to chcialam Wam zyczyc Wszytskiego naj naj Kobitki z okazji Naszego swieta
trzymam kcuiuki za Wasza silna wole

Ilionjak wyniki? ja tez mam takie paskudne migdaly jak ty z dziurkami ale co lekarz to inna opinia..ogolnie mowia zebym nie wycinala bo jednak migdaly to jakas obrona...sama nie wiem
melkasja dzis dostalam ksiazke SB turbo..mialam pierwsze wydanie tylko z przepisami a ta jest i z cwiczeniami i duzo fajnych rzeczy tam pisza, tylko trzeba zaczac..a no i zakupilam HH z takimi wypustkami..ciezkie jak nie wiem co
oluneka moze z synkiem do doka sie wybierz co..zdrowka dla malego zycze
gigosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 19:04   #1838
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

gosiu byłam juz raz ale to co przepisał nie pomaga ...ide znow w srode moze cos poradzi.

TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA USG I STRZAŁ W DZIESIĄTKE
SYN WŁACZYŁ MI CAPS LOCKA (TO PEWNIE DOBRA WRÓZBA )

paula darcy

dukan
Stary 2010-03-08, 19:38   #1839
gigosia
Raczkowanie

Iliondoczytalam ze u ciebie nadal nadczynnosc to jaka dawke teraz bierzesz? ja ciagle zmeczona i podenerwowana tak jak przy nadczynnosci ale hormonki w porzadku , teraz czekam na pozostale wyniki moze cos wykaza
lenkoz ta @ to warto sprawdzic co i jak?

widze ze ogladacie KSD ..powiem tak nie powalil mnie, sproboje jeszcze poogladac moze sie rozkreci..a wiecie ze forum o niepolodnosci wysunelo list do tv..podam linka jak ktos ma chec moze poczytac
http://www.nasz-bocian.pl/modules.ph...rder=0&thold=0

Majki nie ogladam ale powiem Wam ze forum ma racje bo cytologii z inseminacja nie da sie pomylic , a oni chyba licza na mode bo teraz w kazdych serialach jest problem o nieplodnosci i nie patrza na to jak pisza ..

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Olunekpewnie tak ale gin sie kazal nie nastawiac, zbyt slabe komorki mam ..i chyba tylko dawczynia mi pozostanie..

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

gigosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 20:05   #1840
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Jesli w trakcie urlopu weźmiesz L4, i przedstawisz w pracy, to urlop ci nie przepada wtedy, tylko planujesz go na kiedy indziej
Niutka znam prawo pracy, ale rzeczywistość nieco się z nim mija.Wiem, że mogłabym zawsze brać zwolnienia na anginy, ale pewnie po wakacjach byłaby redukcja etatu- mojego etatu Tak to jest u prywaciarzy.Mój szef przynajmniej nie wyzywa dziewczyn jak zajdą w ciążę i jest na tyle ludzki, ze czasem, jak pracownica jest dobrym pracownikiem to zmienia umowę ze zlecenia na umowę o prace gdy się dowie o ciąży.Z moją przyjaciółką tak zrobił. Jak ja byłam 2 razy w ciąży u 2 różnych pracodawców, to nie miałam miłych wspomnień z takiej rozmowy.Kupa wyzwisk a potem coś w rodzaju mobingu,tak że skończyło sie na zwolnieniu lekarskim do porodu.
Całe szczęście, że już jestem prawie zdrowa, dziś nawet poćwiczę a od jutra jestem na urlopie.I moja bratowa wczoraj urodziła synka 58 cm i 3,800 kg. Pojadę w niedziele jak będę całkiem zdrowa.
Szatanka świetna modlitwa, zaraz puszczam przez gg.
Olunek, ja tez sadze, ze lepiej iść do lekarza z małym
Gigosia ja też trzymam kciuki.A może z tą dawczynią to nie jest taki zły pomysł? Może masz siostrę?Jeśli tylko w ten sposób bedziesz mogła mieć dziecko to uważam, że warto.To przeciez Ty bedziez w ciaży, ty je urodzisz.W Polsce to chyba nie jest możliwe, chyba, że nie jestem na bieżąco.
A odnośnie wyników badań to troche dziwne, bo endo zmniejszył mi dawke z 200 na 175 i potem okazało sie, ze dwa miesiące później nadczynność zamiast sie zmniejszyć to sie pogłębiła, az lekaż pytał, czy leków nie pomyliłam.Teraz mam przyjmowac 150.Zobaczymy.Ja mysle, ze może tarczyca zaczeła mi odrastac i stąd takie wyniki.A moje osłabienie jest spowodowane spowolnieniem akcji serca, mam skierowanie do kardiologa.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Olunek, Gigosia widzę was.

ilion77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 22:24   #1841
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

gigosiu to super ze teraz medycyna daje tyle mozliwosci kiedys kobiety nie mogły liczyc na takie cuda. tez uwazam ze wartozawsze warto dac miłosc dzieciatku i szanse na zycie( niewazne nawet to czy ty je urodzisz czy nie)WARTO.

ale dzis miałam ochote na kanapke ze smalcem i skwarkami tak mi zapachniało okrutnie jak moj syn jadł myslałam ze udusze sie z nadmiaru sliny a on zjadł az 3 takie. ale nie dałam sie i nie tknełam
za to siedziałam na kompie i ogladałam moje motywacje to kilka z nich a wy macie jakis swoje???

paula darcy

dukan
Stary 2010-03-08, 22:52   #1842
Wiolka525
Rozeznanie

Olunek może Cię zaskoczę ale kobiety na zamieszczonych przez Ciebie fotkach są dla mnie zbyt szczupłe i naprawdę nie chciałabym tak wyglądać. Dla mnie Doda jest super zgrabną dziewczyną. Wg mnie jej figura jest po prostu idealna. Ma pięknie wymodelowaną rzeźbę, wygląda apetycznie i sexy Każdy ma prawo do własnego zdania, własnej opinii....każdemu podoba się co innego.
Dobrej nocy życzę
Stary 2010-03-09, 08:15   #1843
lenka07661
Zadomowienie

A mi właśnie podobają się takie dziewczyny jak na zdjęciach Olunka, chyba jednak nigdy tak nie będę wyglądać No ale dążę do ideału. Z nowym zapasem energii. Olunku dzielna byłaś wczoraj

Stary 2010-03-09, 10:49   #1844
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

U mnie w pracy chodzą takie szczupłe dziewczyny ze szok.No właśnie to są dziewczyny młode koło 20 a nie kobiety po porodach ale i tak mnie ściska że ja kiedyś taka byłamNie mam takich "motywatorek"ale dobrze takie mieć i jak coś człowieka kusi to popatrzeć na nie i przechodzi pokusa

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 12:26   #1845
Wiolka525
Rozeznanie

Witajcie, ale cudnie słoneczko świeci, aż człowiek ma więcej energii i zapału do działania.
SzatAnka71 ja pracuję z samymi mężczyznami, nasza brygada składa się z 13 osób (12 mężczyzn i ja, można powiedzieć że jestem rodzynkiem a właściwie rodzynką). Oj czego to ja się czasem nasłucham, a ponoć to kobiety lubią plotkować...
Dziś zamierzam przeprosić się z moim rowerkiem, kaszel dusi dużo mniej i samopoczucie coraz lepsze
Co tutaj tak pusto???
Pozdrowionka wraz z życzonkami miłego dzionka

Agika widzę Cię, łap buziaka
Stary 2010-03-09, 12:46   #1846
agika11
Zadomowienie

plusem jest chyba to, że na takich dziewczynach wszystko dobrze leży I jako motywator OK.
Co tam dziewczynki u was, jak ćwiczenia. Bo ja wczoraj nie poćwiczyłam niestety Nawet nie pomyślałam o ćwiczeniach, bo miałam robotę z pracy i siedziałam z kompem. Potrzebuję motywacji.
A_Neska jak ci idzie A6W?
Olunek, aleś się oparła. Od czasu do czasu uwielbiam chleb ze smalcem i ogórkiem małosolnym. A jak długo masz zamiar liczyć kalorie? Bo mam taką wątpliwość odnośnie jo-jo. Znaczy wierzę, że aby utrzymać wagę trzeba na stałe zmienić przyzwyczajenia.
Ilion gratuluję bratanka-całus . Ja jakoś trafiam na dobrych szefów. Nie rozumiem, ze można zwolnić, za ciążę. Rodziłam 2 x i nie miałam żadnych problemów. Staram się nie wykorzystywać nagminnie zaufania, ale jakoś idą mi na rękę. Dzięki im za to.
Gigosia niezłe te babki, no od razu małż mnie docenił
No i zgadzam się z tym pismem do TVN.
Oczywiście jestem z wami.

A gdzie reszta kobiałek, nie dietkują już

Moje menu dziś:
Śniadanie: 2 kromki razowca, z pasztetem i kielkami rzodkiewki SB2
Przekąska: figi suszone SB2
Lunch: Bogracz SB2
Przekąska: ???
Kolacja: Makaron razowy w sosie bolońskim SB2
Miłego dzionka

złapałam buziaczka wioluś - uścisk dla ciebie

Edytowane przez agika11
Czas edycji: 2010-03-09 o 12:48
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:30   #1847
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

mnie własnie takie zdjeciia bardziej motywuja niz takie np własne gdzie tłuszcz sie wylewa z kazdej strony- te mnie raczej dołuja a u mnie dół=słodycze i koło zamkniete

szatanko ja znam wiele kobiet po porodzie ktore jak o siebie zadbały to wygladaja lepiej niz przed ale duzo trzeba pracy w to włozyc no i geny tez gdzies maja znaczenie. ale napewno i przede wszystkim duzo ciezkiej pracy jest wymagane i rygoru a ja to tak bardziej lajtowo sie odchudzam bez wielkich stresow - schudne bedzie bosko a jak nie to trudno swiat sie na tym nie kończy

wiolka ja miałam w technikum klase samych chłopaków i ja jedna wiec wiem cos o ich naturze plotkarskiej

a my własnie wrocilismy z ogledzin autka i kupujemy dzs je
bardzo mnie to cieszy własciwie nie z powodu samego auta ale tego ze tz bedzie w końcu miał lepszy humor,zajecie i przestanie sie umartwiac.a co by było smieszniej to on praktycznie w ogole autem nie jezdzi wszedzie rowerem no chyba ze gdzies dalej.to bardziej jego must have niz koniecznosc

u mnie narazie :
2pano + łyzeczka dzemu
1szklanka maslanki
porcja leczo i 2,5kromki chlebka
kawa z mlekiem
potem :
maslanka, jabłka i sałatka z kapusty pekińskiej

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

agiko postaram sie liczyc kalorie tak długo az schudne i wyjde z dietki(po schudnieciu dodawac tygodniowo po 100,kcal) zeby własnie jojo nie złapac.a do tego czasu mam nadzieje ze wpadne nawyk prawidłowego odzywiania sietak jak z piciem wody.no i z doswiadczenia widze ze u mnie najlepiej sprawdza sie liczenie kalorii

melkas gdzie sie podziwasz kochana? jak zdrówko?

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

zapomniałam dodac ze waga mi sie popsuła :P oczywiscie nie wytrzymałam i chciałam sie sie dowiedziec co z tymi kg a tu....baterie całkiwm siadły. a przecie były wymieniane niedawno moze jakies zlezałe kupiłam. waga na takiej łazienkowej wskazuje 63 oj od razu lepiej

paula darcy

dukan
Stary 2010-03-09, 14:08   #1848
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

A ja się dziś zważyłam i przez 2 dni przybyło mi 3 kg.Dziś wyszło mi 83 prawie.A w toalecie byłam wczoraj 3 razy i dziś już tez. To musi być woda, bo wczoraj dużo nie jadłam, śniadanie bardzo obfite na szczęście, bo na obiad nie miałam w pracy czasu a jak skończyłam , to była pora kolacji
śniadanie o 9 : jajecznica z 4 jaj, 2 kromki chleba
przekąska: kawałek ciasta marchewkowego, kawa z mlekiem
Obiad: ze 150 g surówki z kapusty ,na nic innego nie miałam czasu
przekąska: kawa z mlekiem, 150 ml soku pomarańczowego
kolacja o 18: 4 kromki chleba kołodziej( wieloziarnisty, okrągłe kromki)
4 cienkie plastry polędwicy sopockiej, pomidor
przekąski: 3 cząstki grejpfruta, 50 g śliwek suszonych,400 ml soku pomidorowego tak na raty to zjadłam a spać poszłam o 3 w nocy.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Chyba tez wrócę do liczenia kalorii, ale będę łączyć z tym zasady SB, czyli postaram sie nie jeść węgli wieczorem, tylko białko, choć, tak szczerze nie bardzo mi to wychodzi.Muszę kupić nowy notatnik, bo stary cały zapisany, to mnie bardziej zmotywuje.
Liczyć kalorie zaczęłam w lutym zeszłego roku i schudłam od tego czasu z 86 do obecnej wagi, w cm też dużo ubyło.A jak byłam na I etapie SB i policzyłam kalorie z całego dnia to było ok 1600-1800, gdzie na moja osobę powinno nie przekroczyć 2200( uwzględniając wiek, wagę i tryb życia)

ilion77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 14:45   #1849
Bettix75
Zadomowienie

Hejka
A ja właśnie mam ochotę na razie trzasnąć dietką i trochę odpuścić
Nawet uzależnienie od wagi minęło, od piątku się nie zważyłam, a to do mnie nie podobne
No zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie do końca miesiąca zawieszam ważenie i dietkowanie... Ćwiczonka dalej będą
Miłego dnia dziewczynki

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2010-03-09, 14:53   #1850
melkas
Raczkowanie

GG do melkas

hej Kobietki...
Najserdeczniejsze uściski dla najzaje... TRZYDZIESTEK pod słońcem z okazji Dnia Kobiet!!!

Sory za mój "niebyt" na wątku, ale w pracy zaczyna mi się teraz intensywny okres i niestety będę miała mniej czasu na wizaż, ale będę starała się Was nie zaniedbywać, a i sobie czas umilać.
Ze zdrowiem, dziękuję, ale powiem Wam, że do tej pory nie byłam na siłce. Jakoś słabo się czuję i nadal mam bolący, zatokowy katar. Jest lepiej, ale chcę to wyleczyć i dopiero zacząć z siłką... Dietkowo jest ok i nawet w weekend byłam grzeczna.

Lenka... wielkie brawa za dzielne opieranie się pokusom i rowerek, nie dziwi mnie to, że proporcje Ci się poprawiają bo naprawdę solidnie się przykładasz i są tego efekty! Lenuś, Scarlett Johansson jest super i zobacz - NIE JEST CHUDERLAKIEM! Ma na czym usiąść i czym oddychać, więc do takiego ideału można dążyć i życzę żebyś osiągnęła cel.
U mnie chyba zaczął się tydzień próby silnej woli: wczoraj z okazji DK koleżanka upiekła pycholskie ciasto a'la murzynek z marmoladką i orzechami (kiedyś go próbowałam), ale się nie dałam (chociaż ostatkiem sił!). A dziś dyrektor częstował czekoladkami i... leży sobie ta czekoladka przede mną, ostentacyjnie na klawiaturce. Zobaczymy jak długo wytrzymam...
Olunek... ani mi się waż wyglądać jak te chuderlaki, a Kułakowska - nie podoba mi się (to tak lekko powiedziane!). Fajna jest ta w czerwonych majteczkach, tak możesz wyglądać ! jak tam maluch już lepiej, pokonałaś wysypkę?
Wiolka... Jestem tego samego zdania, to są chuderlaki okropne (sory Oluś)! wysyłam Ci SB na maila. Czy jeszcze komuś?
Gigosiu... na pewno podejmiecie słuszną decyzję i będziecie szczęśliwie wychowywać małą istotkę. Poczęcie i urodzenie dziecka to tylko początek macierzyństwa/tacierzyństwa, a jeszcze tak wiele przed nami ! Tego Wam życzę...
Szatanko... Ty kochana nie patrz na te chudzielce (bez obrazy!), przecież kobieta musi być kobieca i ponętna i mieć czym pokręcić i czym oddech złapać. Pamiętaj co mówiła Bettix, najlepszym motywatorem jest WŁASNE zdjęcie z "chudych czasów", powodzonka! Przefajna ta modlitwa - poprawiłaś mi wczoraj humor przed snem.
A_neska... jak tam A6W? Moja niestety leży i zacznę ją od początku od przyszłego tygodnia. Ale Ty się pewnie dobrze trzymasz, chwal się!
Agika... Ja również miałam szczęście i na swoich szefów złego słowa nie powiem, czy to w czasie ciąży czy nie. Nie rozumiem takiego postępowania, sama byłam pracodawcą i trzeba liczyć się z tym, że zatrudniając młodą kobietę będzie chciała mieć dzieci. Ale nie, najlepiej zwolnić, a przy okazji pomarudzić, że nie będzie miał kto na nasze emerytury zarobić (sory za uproszczenie!) - masakra! Aga, motywuję Cię ...

meldunek: siłka - na kołku, może od jutra zacznę; A6W - zaczynam od początku w przyszłym tygodniu.
menu:
8;30 - śn: 1kr pełnoziarnisty z siemiem lnianym, 2x plaster łosoś wędzony, kawa z mlekiem
13:00 - jabłko
15:00 - zrazy z indyka z pieczarkami szt.2, sałatka (filet z kurczaka gotowany, mix sałat, papryka czerw, seler wiórki, cebula czerw, majo+ketchup), herbata czerwona
19:00 - pizza warzywna 1 kawałek, 300ml sok grapefruitowy, herbata czerwona

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

wiecie, ze tego posta pisałam od 8:45...

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Wiolka... Wioluś, możesz wysłać do mnie maila, a ja Ci w zwrotce wyślę SB (bo to plik jest i ja nie umiem na priva go wrzucić?

siłownia - wt, śr, czw, piąt

168cm/73...72,2...71,75... 71,25...71... 70,30... 69,90...68,30...67,50...66...65...64...63...62 ...61...60!
BMI: 25,69... 23,90 ... 22

Edytowane przez melkas
Czas edycji: 2010-03-09 o 20:11
melkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 15:56   #1851
niutka1
Wtajemniczenie

kiedy raportowanie?

u mnie wciąż te chol... 65 kg
chyba nie osiągne 64 na imprezkę
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 16:24   #1852
lenka07661
Zadomowienie

Niutka ważenie w piątek, ale nie stresuj się, bo wtedy organizm się buntuje, podejdź do tego spokojnie, nic na siłę Jak to napisał Olunek, jak się schudnie, to super, a jak nie, to świat się nie zawali

Melksa dzielna jesteś i tak trzymaj Ja już też nic słodkiego nie jem, wykorzystałam dwa dni dyspenzy na urodziny tatusia i Dzień Kobiet i teraz do świąt zero słodyczy. A Scarlett rzeczywiście ma fajną figurę, ale ja takiej nie będę mieć, bo jestem typem jabłka i nie mam takiego wcięcia w talii, chyba że schudnę do 50 kg

Bettix chudzielcu ty możesz sobie pozwolić na dietowy urlop, ale bardzo dobrze, że masz takie zdrowe podejście do odchudzania Jednak zaglądaj do nas, bo jakoś tak ostatnio mało piszesz

Lecę dzisiaj na aerobik

Edytowane przez lenka07661
Czas edycji: 2010-03-09 o 16:52
Stary 2010-03-09, 19:18   #1853
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

niestety nie będę się chwalić bo nie ma czym

po piątkowym ważeniu się wkurzyłam i popsuł mi się humorek, znowu waga podskoczyła więc .... przerwałam swoje ćwiczenia, dietkuję nadal ale z ćwiczeniami robię sobie przerwę do końca tygodnia. Nie chce mi się.
Muszę nabrać jakiejś motywacji

a co do tych modelek na zdjęciach, to ja również podzielam opinię wioli i melkas - one są za chude. A Doda również według mnie ma figurę godną pozazdroszczenia.
A_neska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 19:48   #1854
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

co do moich motywacji to:"Mierzy sie ponad cel, by trafic do celu."rozumiem i szanuje to ze nie wszystkim sie podoba

niutko kochana troche wyluzuj jak nie teraz to ciut pozniej ale waga spadnie napewno

paula darcy

dukan
Stary 2010-03-09, 19:57   #1855
lenka07661
Zadomowienie

Też uważam, że czasem trzeba trochę odetchnąć, nabraż sił i ochoty na dalszą dietę. Ale widzę, że coraz więcej dziewczyn odpoczywa od diety. A ja wręcz przeciwnie. Co prawda trochę nagrzeszyłam w ostatni weekend, ale walczę dalej. Jakoś mam siły i motywację. Właśnie wróciłam z aerobiku i zaraz zjem kawałek brokuła i jakąś wędlinkę na kolację.

Olunku piękne motto Mi tam się właśnie takie modelki podobają, wiem, że są chude, ale ja właśnie tak bym chciała wyglądać... Doda owszem jest niczego sobie, ale jednak to nie jest mój ideał figury. No ale każdy ma inny gust. Poza tym trochę inaczej wygląda życie "normalnych" dziewczyn, a inaczej modelek czy aktorek. Czasem nie warto sie tak katować i chodzić wiecznie głodnym

Stary 2010-03-09, 20:15   #1856
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
niutko kochana troche wyluzuj jak nie teraz to ciut pozniej ale waga spadnie napewno

no tak, ale to wychodzi na to , że chudne w tempie 1 kg miesięcznie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 20:25   #1857
Bettix75
Zadomowienie

Lenuś, znikać nie będę, bo za bardzo Was lubię Potrzebuję trochę oddechu od odchudzania, nie chcę się zastanawiać czy waga wzrosła czy spadła, chce upiec i zjeść w niedzielę pizzę itd. A najmniejsza spódnica do której chciałam schudnąć jest już luźna, więc dlatego na te 3 tygodnie chcę odpuścić W pracy mam młyn i dlatego mało piszę, a w domku też niewiele, bo wczoraj jeździliśmy z bombonierkami do rodzinnych kobietek. Dzisiaj przyjechali rodzice na kawke
Jak Ci się podobał niedzielny TzG? Masz już jakiegoś faworyta/faworytkę?

Olunku, jak dla mnie 1 i 3 zdjęcie jest fajne, ale 2 i 4 za bardzo wychudzone, szczerzę pisząc na drugim zdjątku przerażają mnie nogi modelki! Ale o gustach się nie dyskutuje Zresztą Ty to taka szczupła już jesteś, że pewnie dlatego takie chudzielce są w Twoim typie
Dużo zdrówka dla uroczego syneczka
Kiedy opijamy nowe autko?

Niutko, ja miałam taki ostry stan opryszki, że jedna się dobrze nie skończyła, a druga już wyłaziła. Doraźnie pomagał mi Hascovir. Ale jak zaczęły mi się wielkie pryszki na brodzie, co przekształcały się w wielgaśne strupy, powiedziałam dość! Kuracja 3x1 tabl. (400mg) dziennie przez 10 dni, potem przerwa i od nowego m-ca od nowa... tak przez 10m-cy. Na szczęście skutków ubocznych nie zauważyłam. A o takim leczeniu wyczytałam na Necie, potem poszłam to skonsultować z dermatologiem.
A do imprezki zobaczysz 64kg

Wiola, mamy taki sam gust Super, że już lepiej się czujesz

Szatanko, no dałaś czadu z tą modlitwą
Mam do Ciebie pytańko... przy kuracji kwasami należy używać kremów z wysokim faktorem, możesz mi coś polecić?

Gigosiu, mam takie same odczucia odnośnie tego serialu, ale i tak będę oglądać. Oglądając pierwszy odcinek przypomniało mi się, że zachowywałam się tak jak mąż Dereszowskiej (strasznie naciskałam męża na badania, latałam po lekarzach itd). I trochę smutno mi się zrobiło, jak popatrzyłam na to z drugiej strony
Życzę Wam powodzenia z całego serducha

Aga, mam nadzieję, że mężuś kość ogonową wymasował

Melkas, możesz przesłać mi linka? Jak taki pomocny, to tak sobie pomyślałam, że na wczasach będę korzystać, aby nie przytyć A Ty już się zdecydowałaś na SB?
A na zatoki to może lekarz by Ci przepisał lampy? Wygrzałabyś i szybciutko wróciła do zdrówka.

Anesko, ale szkoda... kurcze może lepiej się nie ważyć podczas aw6?
Z tą motywacją najtrudniej co nie? I jeszcze na horyzoncie święta

Ilion, wiedziałam, że pierś z ananasem będzie dobra... ale, że aż tak pyszna, to nie wiedziałam
Normalnie PYCHOTA Na stałe wejdzie w nasze menu Nawet mężowi smakowała, po mimo, że On nie lubi połączenia mięso - ananas. Bardzo, bardzo dziękuję za przepis
Jeszcze teraz na samo wspomnienie dostaję ślinotoku

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2010-03-09, 20:52   #1858
melkas
Raczkowanie

GG do melkas

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
co do moich motywacji to:"Mierzy sie ponad cel, by trafic do celu."rozumiem i szanuje to ze nie wszystkim sie podoba
ha, to o to Ci chodzi, mądra głowa z Ciebie, Oluś! Zrozumiałam, że Ty chcesz mieć właśnie taką figurę... I zgadzam się, każdy ma prawo do swojego zdania. Samochód już w garażu?
A_neska... Coś o tym wiem, jak skoki wagi mogą być demotywujące. I naprawdę marzę o tym, żeby wiosna już przyszła, bo wtedy na pewno z łatwością pokonamy tego lenia, który czasami w nas się budzi. Powiem Ci, że czasami z takim trudem zbieram się na siłkę, że szok. Ale nie chcę odpuścić, bo pomimo tego, że waga robi mi na złość, widzę efekty! Anesku, damy radę, głowa do góry i DO BOJU! o piękne ciałko i dobre samopoczucie!
Lenka... Właśnie próbowałam sobie przypomnieć kiedy ja ważyłam 50kg? 64kg - II rok studiów, 60kg - ślub, 57kg - I trymestr ciąży (chudłam, bo 5,5msc miałam migrenę=wymioty=zero jedzenia), wychodzi na to, że gdzieś na początku liceum. Rany, ja chciałabym tylko 64-62kg mieć na liczniku, może się uda ...
Bettix... Jutro wyślę Ci ten plik z pracy na maila, dziś sobie wydrukowałam i ładnie spięłam, będę miała do poczytania do poduchy, bo poważnie myślę żeby od 15 marca przejść na SB. Zależy mi, żeby do Wielkanocy zdążyć z I fazą. A z moimi zatokami, to ja zawsze mam tak po infekcji taki kilkudniowy, gęsty, bolący katar, ale wtedy robię sobie "parówkę" z olejkiem i na noc psikam sterimar i przechodzi. Dzięki za troskę...

siłownia - wt, śr, czw, piąt

168cm/73...72,2...71,75... 71,25...71... 70,30... 69,90...68,30...67,50...66...65...64...63...62 ...61...60!
BMI: 25,69... 23,90 ... 22

Edytowane przez melkas
Czas edycji: 2010-03-09 o 21:25
melkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 22:53   #1859
lenka07661
Zadomowienie

Melkas ja tez bardzo poproszę o ten plik
A 50 kg to ja chyba w podstawówce ważyłam

Bettix oglądałam TzG, ale faworyta jeszcze nie mam
A ty rzeczywiście przystopuj z dietą, bo będziesz musiała całą garderobę niedługo wymienić

Dobranoc. Idę jeszcze posłuchac szalonych dziewic u Kuby W. i do łóżeczka.

Edytowane przez lenka07661
Czas edycji: 2010-03-09 o 22:54
Stary 2010-03-09, 23:08   #1860
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

kasiu i ja tez poprosze

autko jest , tz tez- zadowolony w dodatku. siedzi teraz i czyta instrukcje obsługi heheh bo jest tam ogrom ciekawostek i guziczkow
a dla mnie byłby fajniejszy w sedanie a nie w kombii no ale coz ten wygodniejszy bo mamy psa i bedzie mu wygodniej

dobrej nocki kochane

paula darcy

dukan
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości