Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 20:49   #4141
asioczka
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

ojoj, ale sie nam dzis watek zapelnil pieknymi damami i przystojnymi kawalerami!!! nie moge sie napatrzec!!! cudne, cudne, po trzykroc cudne!

filmiki boskie, Maja jak slyszy Wasze gugajace pociechy to najpierw robi zdziwiona minke a potem sie usmiecha i "odpowiada"

Brombi film godny polecenia. choc historia typowo "holiłódzka" i momentami dosc przewidywalna, to calosc pieknie zreazliowana. grafika, efekty, mnogosc ciekawych przedstawicieli flory i fauny...
po remoncie wreszcie jest porzadny dzwiek u nas w kinie, czasem az wbijalo w fotel ogolnie- chce isc jeszcze raz!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:58   #4142
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Brombi, jaki masz rowerek? bo też się zastanawiam! I co, widać jakieś efekty??? Bo nie lubię na siebie patrzeć wyglądam teraz o tak
Taki zwykły, magnetyczny ( cokolwiek to znaczy) kupiony za 250 zł z markecie . Efekty średnie, bo ja lubię jeść
Szczepionką się nie stresuj, wszystko pójdzie dobrze, troszkę popłacze ale szybko zapomni

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Brombi no danonek to serek czyli na moj gust to chyba twarozek.. dalas mi domyslenia z tym wiekiem 3 latka.. teraz sie bede glowila..
a pediatrzy sa rozni i rozne maja opinie.. ja slucham swojego rozumu + staram sie czytac i sluchac opinii innych..
Mosz dziołcha recht

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
a znalazłam jeszcze jedno fajne zdjęcie... nie moge z min Piotrusia... On je robi cały czas
Boski
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A co do tych jogurtów, twarożków itp, czy już tak wcześnie można podawać produkty na krowim mleku?
Ale to mleko przetworzone, więc łatwiej przyswajalne

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
a wlasnie mamusie ktore karmicie piersia jak tam u was z tym glutenem bedzie?? ja sobie nie wyobrazam ze bede musial zaczac scagac pokarm aby tego glutenu dosypac..
Kropciu, ale to możesz też dodawać do zupki, więc niekoniecznie trzeba odciągać.

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość

Brombi film godny polecenia. choc historia typowo "holiłódzka" i momentami dosc przewidywalna, to calosc pieknie zreazliowana. grafika, efekty, mnogosc ciekawych przedstawicieli flory i fauny...
po remoncie wreszcie jest porzadny dzwiek u nas w kinie, czasem az wbijalo w fotel ogolnie- chce isc jeszcze raz!!!
Ja też byłam zachwycona
A byłaś na 3D, bo ja tak i było cudnie, tyle że mnie potem patrzałki trochę bolały

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:00   #4143
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
no i ostatnio całkiem oszlałam i siedzę na wątku zamówieniowym i szafa juz mi się nie zamyka, buty ciuchy SZAŁ....
z tego wszystkiego to nawet sama załozylam sobie konto w mbanku i sama zamawiam z asosów, new lookow i innych gadów muszę chyba iśc na leczenie
a co to są asosy?

ja to się zawsze do ekranu usmiecham kiedy oglądam filmiki z dzieciaczkami, które wstawiacie.
Sa takie słodkie i od razu widzę u nich takie same minki i zachowania jakie robi moja Nilcia.
i w ogóle najbardziej mnie powalaja na łopatki maluszki, ktore są wystrojone jak dorośli nie ma to jak ładna koszulka i jeansiki

a Filuś Brombi to niezły akrobata!

Kropeczko współczuję ekscesów nożnych

i co ja to jeszcze chciałam powiedzieć... zapomniałam

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:06   #4144
brombusia
Zakorzenienie

Kropciu znalazłam coś takiego:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...h-piersia.html

W ogóle na osesku dużo jest o żywieniu niemowląt i fajne przepisy

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
a co to są asosy?

a Filuś Brombi to niezły akrobata!

Asos to sklep z ciuchami:
http://www.asos.com/
Na wizażu jest podforum ze zbiorowymi zamówieniami m.in. z tego sklepu, pewnie tam Carolans szaleje

Filuś taki wygimnastykowany oczywiście po Mamusi

Stary 2010-03-08, 21:10   #4145
gucia6
Zakorzenienie

mamuśki, a jak to jest z tym glutenem? czy to jakiś gotowy proszek, czy po prostu zwykła mąka pszenna?

w sumie doczytałam, że gluten jest w wielu innych produktach zbożowych tj. ryż i kukurydza, a przecież kleiki są właśnie z tymi składnikami. I bądź tu człowieku mądry...

no to dalej doczytałam, że ryż i kukurydza są dozwolone w diecie bezglutenowej

No i póki co nie znalazłam jeszcze nic na temat objawów nietolerancji glutenu. Jeśli któraś mamusia coś o tym wie, to niech się podzieli

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-03-08 o 21:21
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:13   #4146
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
mamuśki, a jak to jest z tym glutenem? czy to jakiś gotowy proszek, czy po prostu zwykła mąka pszenna?
Kaszka manna, kaszka lub kleik zbożowy glutenowy

Dziękujemy Ciociom za miłe słowa

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-03-08 o 21:16
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:15   #4147
zebra666
Zakorzenienie

Dziękujemy za komplementy Przekaże je małemu, bo pewnie niedługo sie obudzi i będzie rzadał jeśććććććć

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 21:16   #4148
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Kaszka manna, kaszka lub kleik zbożowy glutenowy

Dziękujemy Ciociom za miłe słowa
taka zwykła najzwyklejsza kasza manna?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:17   #4149
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
taka zwykła najzwyklejsza kasza manna?

Tak dawałam Piotrusiowi - początkowo 1 x dziennie, pół łyżeczki, czyli ok. 2 - 3 g...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-03-08 o 21:20
Stary 2010-03-08, 21:20   #4150
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

wlasnie szukalam koldry wiekszej na allegro bo moj tz dostal w szkolce prezent dla nas z okazji slubu taka ladna posciell tylko ona nadaje sie na koldre 200x220 a my mamy 160x200 ja juz od dawna tztowi jecze ze chce wieksza ale sie upieral ze nie potrzebna wiec teraz skoro dostalismy posciel to juz trzeba kupic i patrzymy przyszlosciowo.. jak mlody czacznie nie dlugo raczkowac i odkrecimy mu jeden bok lozeczka i bedziemy przysowac do naszego lozka to pewnie bedzie do nas przychodzil wiec potrzebna nam wieksza koldra;p

dobra lece spac gaduly do jutra

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:26   #4151
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Tak dawałam Piotrusiowi - początkowo 1 x dziennie, pół łyżeczki, czyli ok. 2 - 3 g...
Do zupki dawałaś jak ją gotowałaś czy jak ?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:

w sumie doczytałam, że gluten jest w wielu innych produktach zbożowych tj. ryż i kukurydza, a przecież kleiki są właśnie z tymi składnikami. I bądź tu człowieku mądry...

No i póki co nie znalazłam jeszcze nic na temat objawów nietolerancji glutenu. Jeśli któraś mamusia coś o tym wie, to niech się podzieli
Te kleiki są chyba bez glutenu, może jakoś go wyodrębniają
Co do objawów to wpisz sobie w wyszukiwarkę celakia

Stary 2010-03-08, 21:44   #4152
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Do zupki dawałaś jak ją gotowałaś czy jak ?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Te kleiki są chyba bez glutenu, może jakoś go wyodrębniają
Co do objawów to wpisz sobie w wyszukiwarkę celakia
Tak, na początku do zupki jarzynowej, a potem też do kaszki - jeśli kaszka była bezglutenowa, to jajpierw gotowałam odpowiednią ilość manny, studziłam a potem dosypywałam odpowiednią do wieku kaszkę bobovity czy nestle,
Stary 2010-03-08, 22:01   #4153
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrada

No masz szczęście teściowa, że się zreflektowałaś

Ze miodzio to nie ma wątpliwości...
Ditu a Twoja śliczna Madzia to wolna jeszcze jest? Bo juz nie wiem co żeście z tymi trójkatami zakombinowaly

Cytat:

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

A, Konspi, co do rowerku to wychodzi jakieś 20 w porywach do 25 km. Ale czasami nawet w trzech ratach No i w ten weekend było zero, bo mnie w sobotę łeb bolał, a w niedzielę miałam lenia
Dziennie 20-25??? no to niezle dajesz czadu...

Cytat:
Guciu wiesz tak naprawde to wszystko sie bardzo szybko zmienia w tych normach podawania.. jak Adus byl maly to glutenu nie mozna bylo podawac do 10 miesiaca. teraz gluten przy karmieniu piersia wprowadza sie po 5 miesiacu a przy mieszance przy 6.

z mlekiem krowim to wlasnie podobno do roku nie ale jogurt czy twarog mozna wczesniej.. wez badz tu madrym czlowieku.. ja sie szczerze dziwie mojej pediatrze i nie do konca przetrzegam jej zalecen

np jak Tomek mial 3 miesiace kazala wprowadzac owoce i soki.. soki Tomi pil ze smakiem ale owocem nie byl zachwycony.. jablko jako tako wiec przestalam podawac.. po 2 tyg dalam znow i wciaz mu sie srednio podobalo.. dopiero dzis zjadl naprawde fajnie pol sloika i zjadlby wiecej ale dam jutro.
dzis pediatra powiedziala ze moge dawac danonki i zupy ale jestem do tego nastawiona sceptycznie.. zupe tak o ile maly bedzie chcial.. danonki.. hmm wole dac tak jak dawalam Adusiowi naturalny jogurt z jakims owocem bo przynajmniej jest bez cukru..

a wlasnie mamusie ktore karmicie piersia jak tam u was z tym glutenem bedzie?? ja sobie nie wyobrazam ze bede musial zaczac scagac pokarm aby tego glutenu dosypac..
Laski o co z tym glutenem znowu chodzi? Musze doczytac, bom spowita w ciemność w tym temacie... dlaczego mam cos specjalnie dodawać dobrze ze jest ten wizaz, bo bym jeszcze też z kiwi skonczyła...

Wszystkie dzieciolki cudne

ledwo już patrze na oczy, jutro też mamy szczepienie drugie z rana. Musze jeszcze tematy pytan do lekarki sobie przygotować, wiec pa!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 22:12   #4154
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ditu a Twoja śliczna Madzia to wolna jeszcze jest? Bo juz nie wiem co żeście z tymi trójkatami zakombinowaly

Laski o co z tym glutenem znowu chodzi? Musze doczytac, bom spowita w ciemność w tym temacie... dlaczego mam cos specjalnie dodawać dobrze ze jest ten wizaz, bo bym jeszcze też z kiwi skonczyła...

Wszystkie dzieciolki cudne

ledwo już patrze na oczy, jutro też mamy szczepienie drugie z rana. Musze jeszcze tematy pytan do lekarki sobie przygotować, wiec pa!
Konspi
Madzia zeswatana z Agusiowym Fifikiem, ale kto wie czy sie jedno czy drugie nie rozmyśli, bo teściowa Agusia już chciała drugą synową zwerbować
właśnie dobrze, że jest

"Wyniki badań obserwacyjnych dowodzą, że stopniowe wprowadzanie glutenu w czasie karmienia piersią jest prawdopodobnie związane ze zmniejszeniem ryzyka rozwoju choroby trzewnej. U dzieci karmionych sztucznie wydaje się, że optymalnym okresem wprowadzania glutenu jest 4-6 m.ż..

W związku z powyższym zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż."

I kciuki za szepienie...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-03-08 o 22:21
Stary 2010-03-08, 22:20   #4155
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ale cudne dzieciaczki widziałam
A filmiki boskie, moja psiuta aż się zainteresowała...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 22:22   #4156
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to teraz ostatnio, bo zaczynałam od 5
I ja tego nie robię za jednym razem, tylko np. rano 10, po południu 7 i wieczorem z 5 jak mi się chce
Ja lubię jeździć na rowerze
Poza tym inne ćwiczenia leżą i kwiczą na razie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

W związku z powyższym zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż."
To jak to się ma do zalecanego wyłącznego karmienia piersią prze pierwsze pół roku

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-03-08 o 22:29
Stary 2010-03-09, 06:11   #4157
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Dzieciaczki piekne : cmok:(powtarzam sie)

Kropka ja miałam problem z zylakami zarówno po Izie jak i Grzesiu - po małej samo przeszło a po Grzesiu to aplikowałam sobie czopki procto-glyvenol i mi pomogły
j atez mam halluksa u nas to genetyczne - bardzo Ci dokucza? bo mnie róznie
moja siostra miała zabieg ale on i tak jest z powrotem - podobno czesto "odrasta"

ja Izie podawałam serki/jogurty gdzies od 8 miesiaca a mleko jak skonczyła rok
na gluten nie miała uczulenia ale na kukurydze tak, choc jest to bardzo rzadko
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:26   #4158
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
nie nadrabialam was jeszcze ale dzis caly dzien cos zalatwiam. wstalam o 6 i doba jakas krotka i tak.. a jeszcze obiadu nie zrobilam a mieszkanie wyglada jak po przejsciu tajfunu a to tylko Adi sie bawil
Hehehe...to pomysl sobie jak bedzie wygladao po zabawie obu chlopakow...

Cytat:
mamy wprowadzac zupki a ja sie z owocami wstrzymalam i dawalam tylko od czasu do czasu a tu juz duzy dzidzius i jak chce to takiego danonka tez moge mu juz podac
Danonki?????????? Przeciez to od 2 czy 3 roku zycia....

Cytat:
Boski jak zawsze
On naprawdę jest taki ładny jak dziewczynka
Eeejjjjjjjj.....rozumiem, za ladny, aleeeeee.....

Cytat:
Mi to wisi, bo i tak odciagam....

Cytat:
Ja bede podawala chyba w dodatku kleiku czy kaszki do mleczka...

Cytat:
To jak to się ma do zalecanego wyłącznego karmienia piersią prze pierwsze pół roku

No tak wlasnie...

Dzien doberek

Wszystkie maluszki pieeeeeekne, ale tak ich duzo, ze zapomnialam polowe pewnie....mo dobra probuje...

Gucia Sandrunia cudna ona chyba chciala tego palca z powrotem

Agusia Filip taki slodki....mi sie najbardziej podobala chochlik i ta fotka z toba...tak sie slodka usmiechal...

DiTu super masz ta dwojeczke

Domi Polusia jak mala wrozka w tej rozowej bluzeczce, skarpeteczkach i spodniczce

Zebra piekna z was parka A drugie zdjecie z ta minka zdziwiona super!

Ravenne Alicja slodziak! I jakie stopki ladnie ma....

Samanathhha ale ten twoj maluch ma fajne wloski!!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:32   #4159
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Kropciu, ale to możesz też dodawać do zupki, więc niekoniecznie trzeba odciągać.
chyba za pozna godzina byla na mnie wczoraj bo juz nie myslalam

Cytat:
i co ja to jeszcze chciałam powiedzieć... zapomniałam
o ja tez tak mam czesto

Cytat:
Kropciu znalazłam coś takiego:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...h-piersia.html

W ogóle na osesku dużo jest o żywieniu niemowląt i fajne przepisy

-
dodam sobie do ulubionych

Cytat:

np celiakia jest spowodowana nietolerancja, do tego chyba sluzowe i rzadkie kupy sa objawem nietolerancji

Cytat:
Tak, na początku do zupki jarzynowej, a potem też do kaszki - jeśli kaszka była bezglutenowa, to jajpierw gotowałam odpowiednią ilość manny, studziłam a potem dosypywałam odpowiednią do wieku kaszkę bobovity czy nestle,
o ja tez ta z nestle robilam

Cytat:

ide sie z dziecmi pobawic.. moze na spacerek pojdziemy jakis takie sloneczko piekne

a dziewczyny spadam w rankingu baaaardzo prosze o kliki

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-03-09 o 08:36
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 08:39   #4160
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc

Kareninka ja od razu do Cie: cwiczysz TW? ja mam zamiar dzisiaj w konnncu...zobaczymy co bedzie z mojego slomianego zapalu...
a i jesczze pozyczylam 5 ksiazek z biblioteki...ciekawe jak je w miesiac przeczytam

chcialam sie pochwalic, ze moje dziecie dzis zjadlo 170 ml mojego mleczka bo jak wiecie po nocy zawsze jak nakarmie to jesczze odciagam, a ze dzis noc nie nalezala do najlepszych bo Malutka obudzla sie o 4 i musialam ja nakarmic, po 6 juz wstalam a jak tz poszedl do pracy to odciagnelam i Polcia wstala po 8 wiec ja nakarmilam w szoku jestem, az 170 ml...fajnie..nawet do duzej butelki przelalambo do malej by sie tyle nie zmiescilo

w ogole dzis mam dobry humor....za chwile bede dzwonila do kolejnego gina i sie umawiala na wizyte...jakos jestem pelna optymizmu, ze tam na dole nie jest tak źle u mnie

acha moja ksiezniczka konczy dzis 11 tygodni (2 miesiace i 15 dni) czyli 2,5 miesiaca

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:46   #4161
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamuski
wczoraj wiecxzorkiem przelecialam i piekne te Wasze słodziaki i jak sobie slicznie gadulą-cudnosci

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:49   #4162
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Czesc mamuski
wczoraj wiecxzorkiem przelecialam i piekne te Wasze słodziaki i jak sobie slicznie gadulą-cudnosci

klikłam juz zem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:58   #4163
carolans
Zadomowienie

jakie teraz stosujecie zabezpieczenie, jak przegladałam to wiem że niektóre nie biorą bo chcą wrócić na wątek poczekalni

ja bym wolała się jeszcze wstrzymać z rok-półtora. no ale do sedna, jutro mam pierwszą wizytę u ginki i pewnie się będzie pytać co bym chciała... a ja nie wiem

kiedyś brałam tabletki ale zapewne będę zapominac i czesto gesto niedobrze mi bylo po kazdych....

myślałam nad plastrami - ale to tez takie badziewne mi się wydaje

nie chce sobie też nic wkladac narazie typu spiralka/wkladka

no sama nie wiem

a moze kupie te super urzadzonko co okresla dni plodne , takie podobne do testu ciazowego? tylko ze to drogie jest, z drugiej strony tabletkami moge zawsze przestawic okres jesli bede potrzebowac

wariuje juz od myslenia nad tym

http://www.saga.netidea.pl/index.php?a=opis&k=&id=43

tylko że wydac 4 stówki ale wydac tyle co na mercedesa na drugie dziecko heh

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011

Edytowane przez carolans
Czas edycji: 2010-03-09 o 09:00
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:13   #4164
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
DiTu mam nadzieje, ze u mnei tez bedzie cudowne uzdrowienie

Sandra jest sliczna

e to ja nie moge byc gorsza, tez sie chwale moim cudaczkiem niemowlaczkiem

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość

Ja po egzaminie na certyfikat, ogólnie nie było źle, ale na ustnym na początku trochę mnie stres zjadł i odpowiedziałam na pytanie, ale jakieś takie masło maślane mi wyszło A wyniki dopiero za 6 tygodni W czasie kiedy ja pisałam egzamin w sobotę i niedzielę, mój mąż zajmował się Alą i był prze szczęśliwy z tej okazji, ale przyznał, że mała jest absorbująca i że podziwia mnie, że się ze wszystkim wyrabiam. Za to ja stwierdziłam, że tak cały dzień Alicji nie widzieć to masakra, jak tylko widziałam gdzieś jakieś dziecko i słyszałam jak guga to zaraz chciałam do domu jechać

Jutro jadę na przegląd do ortopedy i niestety czarno to widzę :/ Zobaczymy jak będzie, Jak nadrobię Was kochane to więcej napiszę

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet

I tak ekstra Alusia i nawet ja na jednym
to kciuki z egzamin

Cytat:
Sandra też częściej się bawi i chwyta lewą ręką, ale czy to znaczy, że będzie leworęczna, to nie wiem
u mojej kolezanki tak bylo tez jej synek brał w lewa reke i jest teraz leworeczny

Zebra to zdjecie z ta minka jest rewelacyjne

U mnie Kamilka ostatnio tez sie tak strasznie dzwiga, nawet jak lezy tak na prosto i zacvzyna podnosic glowe i sie ja zlapie za raczki to sama sie na rekach podnosi bardzo wysoko

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

U nas ostatnio jest masakra z jedzeniem, Kamilka chce sie bawic butla zamiast jesc i takim oto sposobem karmienie trwa 30 min zamiast 10

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:16   #4165
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
klikłam juz zem
Domi ja Cie juz tez zaklikalam 2x dzis jeszcze lece klikne Tarasie Kropke i Ditu

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:17   #4166
zatoka
Raczkowanie

Cytat:
Guciu wiesz tak naprawde to wszystko sie bardzo szybko zmienia w tych normach podawania.. jak Adus byl maly to glutenu nie mozna bylo podawac do 10 miesiaca. teraz gluten przy karmieniu piersia wprowadza sie po 5 miesiacu a przy mieszance przy 6.

No właśnie też się nad tym glutenem zastnawiałam ale pani doradca laktacyjny powiedziała, że już są kolejne badania i nie ma sensu podawać wcześniej glutenu bo jak dziecko ma sie uczulić to i tak sie uczuli
Ja się wstrzymam...
Stary 2010-03-09, 09:17   #4167
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
jakie teraz stosujecie zabezpieczenie, jak przegladałam to wiem że niektóre nie biorą bo chcą wrócić na wątek poczekalni

ja bym wolała się jeszcze wstrzymać z rok-półtora. no ale do sedna, jutro mam pierwszą wizytę u ginki i pewnie się będzie pytać co bym chciała... a ja nie wiem

kiedyś brałam tabletki ale zapewne będę zapominac i czesto gesto niedobrze mi bylo po kazdych....

nie chce sobie też nic wkladac narazie typu spiralka/wkladka

no sama nie wiem

a moze kupie te super urzadzonko co okresla dni plodne , takie podobne do testu ciazowego? tylko ze to drogie jest, z drugiej strony tabletkami moge zawsze przestawic okres jesli bede potrzebowac

wariuje juz od myslenia nad tym

http://www.saga.netidea.pl/index.php?a=opis&k=&id=43

tylko że wydac 4 stówki ale wydac tyle co na mercedesa na drugie dziecko heh
Na kursie naturalnych metod planowania rodziny polecali to urządzonko, ale ja chyba bałabym się temu tak całkiem zaufać. Prezerwatywe odradzam, bo pęka . Ogólnie ja już nie mam zamiaru się stresować i ide do gina po tabletki

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:18   #4168
brombusia
Zakorzenienie

Haj
Okropnie się czuję, niedobrze mi i brzuchol boli
Albo w końcu @ się zbliża, albo się czymś strułam ( tylko czym? ziemniakiem? marchewką? chlebem? )

Młody zrobił kupkę taką zielonkawą i nie luźną tylko takie grudki
Jak to roztarłam pieluszką to taki proszek jakby, to chyba po smeccie
Malinko, u Was też takie coś było ??

Cytat:
ide sie z dziecmi pobawic.. moze na spacerek pojdziemy jakis takie sloneczko piekne

a dziewczyny spadam w rankingu baaaardzo prosze o kliki
U mnie też słoneczko, więc też się wybieramy
I kliknęłam oczywiście, jak co dzień.

Cytat:
Nie polecam, mnie strasznie po nich bolały piersi

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

U mnie Kamilka ostatnio tez sie tak strasznie dzwiga, nawet jak lezy tak na prosto i zacvzyna podnosic glowe i sie ja zlapie za raczki to sama sie na rekach podnosi bardzo wysoko
Pietrusiu, nie rób tego za często, a jak już ją łapiesz to nie za rączki, a za przedramionka, bo nadgarstki bardzo delikatne są i trzeba uważać, żeby nie zwichnąć

Stary 2010-03-09, 09:19   #4169
elalank
Zadomowienie

heloł

mamy wreszcie wózek, więc dziś spacer koleżanka pożyczyła mi mutsy i ta gondolka jakaś mała jest i jakoś musze tego mojego małego wielkoluda tam zmiescić

Cytat:
Po Mamusi, bo Tatuś to taki "suchy wafel"
to to nieźle podsumowałaś swojego TZa

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ogółem zasrał kocyk, pieluszke flanelową i prześcieradło na moim łózku Tż sprzątał a ja go myłam.
hehe to Ci prezencik na dzien kobiet synek podarował

Cytat:
gumki ja tabletek nie chcę ,bo źle się po nich czułam, moją gospodarkę hormonalną rozwaliły na maxa, przez co miałam problemy i musiałam się leczyć. Także zadnych wynalazków ingerujących w mój organizm już nie chcę.
A z tymi testami owulacyjnymi to bym uważała, moja koleżanka je stosowała i w czasie kiedy test pokazał, że brak owulacji- TZ ją zapylił

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:22   #4170
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

A to Kamilka dostala swojego pierwszego kwiatka na Dzień Kobiet od swojego najukochanszego wujka

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości