|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
ojoj, ale sie nam dzis watek zapelnil pieknymi damami i przystojnymi kawalerami!!! nie moge sie napatrzec!!! cudne, cudne, po trzykroc cudne!
![]() ![]() ![]() ![]() filmiki boskie, Maja jak slyszy Wasze gugajace pociechy to najpierw robi zdziwiona minke a potem sie usmiecha i "odpowiada" ![]() Brombi film godny polecenia. choc historia typowo "holiłódzka" i momentami dosc przewidywalna, to calosc pieknie zreazliowana. grafika, efekty, mnogosc ciekawych przedstawicieli flory i fauny... po remoncie wreszcie jest porzadny dzwiek u nas w kinie, czasem az wbijalo w fotel ![]() ![]()
#4142 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() ![]() Szczepionką się nie stresuj, wszystko pójdzie dobrze, troszkę popłacze ale szybko zapomni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A byłaś na 3D, bo ja tak i było cudnie, tyle że mnie potem patrzałki trochę bolały ![]()
![]() |
#4143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to się zawsze do ekranu usmiecham kiedy oglądam filmiki z dzieciaczkami, które wstawiacie. Sa takie słodkie i od razu widzę u nich takie same minki i zachowania jakie robi moja Nilcia. i w ogóle najbardziej mnie powalaja na łopatki maluszki, ktore są wystrojone jak dorośli ![]() ![]() a Filuś Brombi to niezły akrobata! Kropeczko współczuję ekscesów nożnych ![]() i co ja to jeszcze chciałam powiedzieć... zapomniałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
Kropciu znalazłam coś takiego:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...h-piersia.html W ogóle na osesku dużo jest o żywieniu niemowląt i fajne przepisy ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Asos to sklep z ciuchami: http://www.asos.com/ Na wizażu jest podforum ze zbiorowymi zamówieniami m.in. z tego sklepu, pewnie tam Carolans szaleje ![]() Filuś taki wygimnastykowany oczywiście po Mamusi ![]()
#4145 |
Zakorzenienie
|
mamuśki, a jak to jest z tym glutenem? czy to jakiś gotowy proszek, czy po prostu zwykła mąka pszenna?
w sumie doczytałam, że gluten jest w wielu innych produktach zbożowych tj. ryż i kukurydza, a przecież kleiki są właśnie z tymi składnikami. I bądź tu człowieku mądry... no to dalej doczytałam, że ryż i kukurydza są dozwolone w diecie bezglutenowej ![]() No i póki co nie znalazłam jeszcze nic na temat objawów nietolerancji glutenu. Jeśli któraś mamusia coś o tym wie, to niech się podzieli ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-08 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy Ciociom za miłe słowa ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-08 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Wtajemniczenie
|
taka zwykła najzwyklejsza kasza manna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
![]() Tak dawałam Piotrusiowi - początkowo 1 x dziennie, pół łyżeczki, czyli ok. 2 - 3 g... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-08 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zadomowienie
|
wlasnie szukalam koldry wiekszej na allegro bo moj tz dostal w szkolce prezent dla nas z okazji slubu taka ladna posciell tylko ona nadaje sie na koldre 200x220 a my mamy 160x200
![]() ![]() dobra lece spac gaduly do jutra ![]() ![]()
#4151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() Co do objawów to wpisz sobie w wyszukiwarkę celakia ![]()
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkie dzieciolki cudne ![]() ![]() ![]() ledwo już patrze na oczy, jutro też mamy szczepienie drugie z rana. Musze jeszcze tematy pytan do lekarki sobie przygotować, wiec pa!
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia zeswatana z Agusiowym Fifikiem ![]() ![]() właśnie dobrze, że jest ![]() ![]() "Wyniki badań obserwacyjnych dowodzą, że stopniowe wprowadzanie glutenu w czasie karmienia piersią jest prawdopodobnie związane ze zmniejszeniem ryzyka rozwoju choroby trzewnej. U dzieci karmionych sztucznie wydaje się, że optymalnym okresem wprowadzania glutenu jest 4-6 m.ż.. W związku z powyższym zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż." I kciuki za szepienie... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-08 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Ale cudne dzieciaczki widziałam
![]() A filmiki boskie, moja psiuta aż się zainteresowała...
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Ale to teraz ostatnio, bo zaczynałam od 5
![]() I ja tego nie robię za jednym razem, tylko np. rano 10, po południu 7 i wieczorem z 5 jak mi się chce ![]() Ja lubię jeździć na rowerze ![]() Poza tym inne ćwiczenia leżą i kwiczą na razie ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-03-08 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Wtajemniczenie
|
Dzieciaczki piekne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kropka ja miałam problem z zylakami zarówno po Izie jak i Grzesiu - po małej samo przeszło a po Grzesiu to aplikowałam sobie czopki procto-glyvenol i mi pomogły j atez mam halluksa u nas to genetyczne - bardzo Ci dokucza? bo mnie róznie moja siostra miała zabieg ale on i tak jest z powrotem - podobno czesto "odrasta" ja Izie podawałam serki/jogurty gdzies od 8 miesiaca a mleko jak skonczyła rok na gluten nie miała uczulenia ale na kukurydze tak, choc jest to bardzo rzadko |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eeejjjjjjjj.....rozumiem, za ladny, aleeeeee..... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No tak wlasnie... ![]() Dzien doberek ![]() Wszystkie maluszki pieeeeeekne, ale tak ich duzo, ze zapomnialam polowe pewnie....mo dobra probuje... Gucia Sandrunia cudna ![]() ![]() Agusia Filip taki slodki....mi sie najbardziej podobala chochlik i ta fotka z toba...tak sie slodka usmiechal... ![]() DiTu super masz ta dwojeczke ![]() Domi Polusia jak mala wrozka w tej rozowej bluzeczce, skarpeteczkach i spodniczce ![]() Zebra piekna z was parka ![]() ![]() Ravenne Alicja slodziak! I jakie stopki ladnie ma.... ![]() Samanathhha ale ten twoj maluch ma fajne wloski!! ![]()
![]() |
#4159 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o ja tez tak mam czesto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide sie z dziecmi pobawic.. moze na spacerek pojdziemy jakis takie sloneczko piekne a dziewczyny spadam w rankingu baaaardzo prosze o kliki ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-09 o 08:36 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Kareninka ja od razu do Cie: cwiczysz TW? ja mam zamiar dzisiaj w konnncu...zobaczymy co bedzie z mojego slomianego zapalu... a i jesczze pozyczylam 5 ksiazek z biblioteki...ciekawe jak je w miesiac przeczytam ![]() chcialam sie pochwalic, ze moje dziecie dzis zjadlo 170 ml mojego mleczka ![]() ![]() ![]() ![]() w ogole dzis mam dobry humor....za chwile bede dzwonila do kolejnego gina i sie umawiala na wizyte...jakos jestem pelna optymizmu, ze tam na dole nie jest tak źle u mnie ![]() acha moja ksiezniczka konczy dzis 11 tygodni (2 miesiace i 15 dni) czyli 2,5 miesiaca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Czesc mamuski wczoraj wiecxzorkiem przelecialam i piekne te Wasze słodziaki i jak sobie slicznie gadulą-cudnosci
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
klikłam juz zem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
jakie teraz stosujecie zabezpieczenie, jak przegladałam to wiem że niektóre nie biorą
![]() ![]() ja bym wolała się jeszcze wstrzymać z rok-półtora. no ale do sedna, jutro mam pierwszą wizytę u ginki i pewnie się będzie pytać co bym chciała... a ja nie wiem kiedyś brałam tabletki ale zapewne będę zapominac i czesto gesto niedobrze mi bylo po kazdych.... myślałam nad plastrami - ale to tez takie badziewne mi się wydaje nie chce sobie też nic wkladac narazie typu spiralka/wkladka no sama nie wiem a moze kupie te super urzadzonko co okresla dni plodne , takie podobne do testu ciazowego? tylko ze to drogie jest, z drugiej strony tabletkami moge zawsze przestawic okres jesli bede potrzebowac wariuje juz od myslenia nad tym ![]() http://www.saga.netidea.pl/index.php?a=opis&k=&id=43 tylko że wydac 4 stówki ![]()
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2010-03-09 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zebra to zdjecie z ta minka jest rewelacyjne ![]() ![]() ![]() U mnie Kamilka ostatnio tez sie tak strasznie dzwiga, nawet jak lezy tak na prosto i zacvzyna podnosic glowe i sie ja zlapie za raczki to sama sie na rekach podnosi bardzo wysoko ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- U nas ostatnio jest masakra z jedzeniem, Kamilka chce sie bawic butla zamiast jesc i takim oto sposobem karmienie trwa 30 min zamiast 10 ![]()
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Domi ja Cie juz tez zaklikalam 2x dzis jeszcze lece klikne Tarasie Kropke i Ditu
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się wstrzymam...
![]() |
#4167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 | ||
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Okropnie się czuję, niedobrze mi i brzuchol boli ![]() Albo w końcu @ się zbliża, albo się czymś strułam ( tylko czym? ziemniakiem? marchewką? chlebem? ![]() Młody zrobił kupkę taką zielonkawą i nie luźną tylko takie grudki ![]() Jak to roztarłam pieluszką to taki proszek jakby, to chyba po smeccie ![]() Malinko, u Was też takie coś było ?? Cytat:
![]() I kliknęłam oczywiście, jak co dzień. Nie polecam, mnie strasznie po nich bolały piersi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4169 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() mamy wreszcie wózek, więc dziś spacer ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi testami owulacyjnymi to bym uważała, moja koleżanka je stosowała i w czasie kiedy test pokazał, że brak owulacji- TZ ją zapylił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
A to Kamilka dostala swojego pierwszego kwiatka na Dzień Kobiet od swojego najukochanszego wujka
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.