Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 19:14   #3541
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
terminek mamy na 22.09.2010 chialabym zeby synek byl...
kolejna z 22.09 - jak fajnie Gratuluję
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:17   #3542
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Tez tak to sobie tlumacze
Ale nie ma co sie martwic, slyszalam, ze po ciazy, zwlaszcza przy karmieniu piersia latwo zrzucic kg.
ja tam wolę się trochę pilnować
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Jak ja Wam zazdroszcze, ze mozecie wozki kupic. My dostaniemy od mojego brata, wiec nie ma co pieniedzy tracic. Ale te jego wozki kompletnie mi nie leza
ja bym się cieszyła gdyby mnie ktoś uszczęśliwił wózkiem, bo:
1. jest tego tyle na rynku, że będę miała problem, żeby się na coś zdecydować
2. zawsze zostałoby mi sporo kasy w kieszeni

I mam jeszcze pytanie:
Wiem, ze to wczesnie, ale jak chcecie karmic? Piersia, czy gotowa mieszanka?
A pozniej? Sloiczki czy same bedziecie gotowac?
Po dlugim namysle doszlismy do wniosku, ze chcemy sami gotowac, bo raczej nie bedzie nas stac na ciagle kupowanie sloiczkow, ale czy z tym nie jest za duzo "zachodu"?
jak da radę to mam zamiar karmić piersią. A później, jeśli wrócę do pracy po macierzyńskim (a mam taki zamiar i nadzieję)- słoiczki
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:26   #3543
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
oni tam wiedzą co robią, trzeba będzie naciąć to natną
Dokładnie - jak będzie taka konieczność to i tak natną, czy tego chcemy czy nie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Witam Kobietki
Mój TŻ rano przed samym wyjściem do pracy (ja mam poniedziałki wolne) przyszedł do sypialni dać mi buziaka na droge i złożył mi miłe życzonka na Dzień Kobiet. Ja na to "a co z Fasolka?" A bezczelny On, że nie będzie przecież składał życzeń chłopakowi!
My celowaliśmy na dziewczynke i ja narazie traktuje Fasolke jako Córke Jagodke A mój mężu mi teraz mówi o synu (dobrze, że wiem że to z przekory )
No ale koniec końców Fasolka też dostała buziaka
A moi panowie (tata, bracia) zaskoczyli mnie składając życzonka dla nas obu ^^ To "wszystkiego najlepszego dla WAS" mnie rozbroiło

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Może wrzuć poprawioną listę
Tak, tak. Listę prosimy

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
zaczynam sie zastanawiac czy nie mam blizniakow
Ty się nie śmiej
Mnie ginka mało o zawał nie przyprawiła podczas ostatniego USG. Pooglądała obraz, troszkę pogadała i nagle "Zaraz, zaraz. A to jedno dzieciątko jest?" ...chwila ciszy... "A nie. Jedno"
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:29   #3544
Ray
Zakorzenienie

wklejam fotke dzis 10 tydz ( nie da sie tego tak ujac aparatem jak jak to widze bo z gory inaczej to sie widzi )
Stary 2010-03-08, 19:54   #3545
ycnan
Zadomowienie

Łooo... I to dopiero 10 tydzień? No to faktycznie szybciochem Ci brzusio się pojawił
Super ^^

Moja mamcia mówiła, że puki się trzyma brzuch w spodniach - "ciasno" to nie rośnie, a jak się tylko poluzuje to zaraz wywala do przodu
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:58   #3546
gabisun
Zakorzenienie

Ray super brzusio faktycznie juz spory ,ale to dlatego że druga ciąża. Fajny golfik

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:04   #3547
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość

Mpik82,
W ten sam dzień brałyśmy ślub (11.07.2009) i mamy zbliżony dzień porodu (wg OM 11.09, wg USG wcześniej o kilka dni) ) czyli gorący miałyśmy grudzień !!
Nio to faktycznie super zbieg okoliczności My pracowalismy nad dzidziusiem 5,10 i 12 grudnia potem po owu już nie... chciałam dziewuszke- jestem z listopada 1982 ,, a ty?

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Witam Kobietki
Mój TŻ rano przed samym wyjściem do pracy (ja mam poniedziałki wolne) przyszedł do sypialni dać mi buziaka na droge i złożył mi miłe życzonka na Dzień Kobiet. Ja na to "a co z Fasolka?" A bezczelny On, że nie będzie przecież składał życzeń chłopakowi!
My celowaliśmy na dziewczynke i ja narazie traktuje Fasolke jako Córke Jagodke A mój mężu mi teraz mówi o synu (dobrze, że wiem że to z przekory )
No ale koniec końców Fasolka też dostała buziaka
hehe my też celowaliśmy na dziewuszke kilka dni przed owu

Właśnie wróciłam od GINA i moja dzidzia w 14tc ma 8cm
Super widać było kregosłupek - potem wrzuce foteczke))
L4 przedłużone do 7kwietnia. Przed chwilą tez dzownił moj dyrektor z zyczeniami na dzien kobiet i powiedziałam mu ze prawdopodobnie wroce dopiero po macierzynskim,,,, chyba się zdziwił....
Pojde do niego w środe to sobie pogadamy jak to powiedział- juz się Boję

Ray - brzusio pierwsza klasa- duży jak na 10tc
Stary 2010-03-08, 20:04   #3548
szokoladka74
Raczkowanie

NIKaP-bardzo mi się podobał ten "sałata" wózeczek i cena przystępna. A co do nie pompowanych kół, to one tak łatwo nie pękają. Mieszkałam kilka lat na wsi i po takich dziurskach wózek dawał radę, że byłam w szoku, dlatego mnie to nie przeraża. A z wóżkiem z pompowanymi... no cóż, jak złapałam gumę, to musiałam kilka dni dziecko w "szelkach" na brzuchu nosić na spacer, zanim mąż zdążył naprawić Ale poza tym był świetny, przestronny i o wiele cieplejszy na zimę.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy cię to pocieszy, ale ja sobie tak myslę, że skoro tyle kobiet rodzi, żyje nadal i wiele z nich decyduje się już świadomie na kolejne dzieci to nie może to być takie straszne
Niestety zdarzają się dramaty i znam babeczkę, która tak strasznie się umęczyła porodem,że już później za nic nie chciała zachodzić w ciążę. Jedna trauma. Całe szczęście, że to wyjątki.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a co do naciecia krocza to teraz juz coraz czesciej mowia ze to powinno robic sie tylko w razie koniecznosci bo lepiej szybciej i mniej bolesniej goi sie skora gdy sama peknie a ni gdy tn miesnie itd... tyle ze w wiekszosci szpitali to jest mechaniczne - zaczynas zto cie tna..
ja bede rodzic w szpitalu gdzie nienacinaja... tylko wtedy gdy juz nie ma wyjscia... sprawdzcie w swoich szpitalach...
Cytat:
Martucha hmmm z tym nacieciem krocza ja bym tak nie byla przeciwna i nawet nie jestm..

wiesz wszystko fajnie jak masz elastyczne krocze i dziecko w miare wymiarowe a prawde mowiac chyba lepiej jak cie ciut natna i zszyja niz jak pekniesz Bog wie gdzie . jak pekniesz w jednym miejscu to jeszcze pol biedy ale jak dziecko bedzie tak duze ze pekniesz w kilku???? wiesz co to za makabra?
Nacięcie rzeczywiście nie boli (szycie i owszem ) Zgadzam się z Ray, że lepiej jak ciut natną, gorzej jak się trafi na patracza, albo położną co się czegoś uczy, bo ja przy pierwszym miałam takie nacięcie,że do dziś go czuję . Zdaje mi się, że to było za głębokie i źle zszyte, więc mam jakiś zrost, który gdzieś głęboko pod skórą czuję.
Przy drugim nie zdążyli, bo za szybko się urodził i samo pękło. Zrosło się super, nie ma śladu i nie boli jak tamto.

Co do wózka. Graco ma tylko wkładane nosidełko. Nie jest to szczyt komfortu, ale nie mam specjalnie miejsca na przechowywanie gondoli, która po pół roku idzie w odstawkę, bo dziecko chce wszystko oglądać.

Przykładowy wózek z tym wkładem dla niemowlaka. Na krótki spacer (sklep) można i w foteliku.
http://www.allegro.pl/item943527094_...pacerowka.html

A własnoręczne zupki popieram, szczególnie z własnych ogródków. Blender i po sprawie. I karmić cycem ile się da

Ray- super brzusio

Gabisun jaka ty jesteś śliczna babeczka, a i mąż niczego. Na pewno będziecie mieć ślicznego Bobaska
Właśnie mam szybki zapłon, bo dopiero zauważyłam, że jesteśmy imienniczkami

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-03-08 o 20:09
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:19   #3549
Ray
Zakorzenienie

no dla mnie na 10 tydz to olbrzym takie "cos" w pierwszej ciazy to ja mialam w 15 moze 17 tyg echhhh no ale co zrobic faktycznie to druga ciaza moze stad ...
przyznam szczerze ze mam nadzieje ze tak zestopuje troche ten wzrost bo ja tu sie musze o vize starac a z brzuchem to nie wiem czy mi dadza

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

szkolodka74 to ja widac mialam szczescie z tym kroczem bo ja po 5 dniach nic nie czulam a po po zdjeciu szwowo to normalnie sie czulam po 2 tyg to zapomnialam ze w ogole mialam tam nacinane czy cos jak mnie ciocia po tyg z zakupami w rekach zobaczyla to oczy zrobila ze ona to w domu ledwo siedziec mogla ja tu biegam z zakupami
Stary 2010-03-08, 20:31   #3550
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
no dla mnie na 10 tydz to olbrzym takie "cos" w pierwszej ciazy to ja mialam w 15 moze 17 tyg echhhh no ale co zrobic faktycznie to druga ciaza moze stad ...
przyznam szczerze ze mam nadzieje ze tak zestopuje troche ten wzrost bo ja tu sie musze o vize starac a z brzuchem to nie wiem czy mi dadza

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

szkolodka74 to ja widac mialam szczescie z tym kroczem bo ja po 5 dniach nic nie czulam a po po zdjeciu szwowo to normalnie sie czulam po 2 tyg to zapomnialam ze w ogole mialam tam nacinane czy cos jak mnie ciocia po tyg z zakupami w rekach zobaczyla to oczy zrobila ze ona to w domu ledwo siedziec mogla ja tu biegam z zakupami

dla mie to też dróga ciąża ( a raczej trzecia), i tez mi brzuszek wystaje, ale tak delikatnie. Mogę chodzic w obcisłej bluzce i nikt by nie powiedział że to ciążą, ot najnormalniejsza fałdeczka...tyle że ja całkiem płaska byłam wcześniej.

a tydzień po cc ganiałam z zakupami
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 20:46   #3551
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
No bylam dzis u lekarza i zmienil mi witaminki noi dal cos na mdlosci...z dzidzia wszystko ok... rosnie zdrowo...ma juz 2,17cm...w 9tc...wklejam zdjecie bo juz ladnie widac...
Załącznik 2930413

Pomidorko czy moge sie wpisac na liste...termin porodu 10.10.2010....
jakie malenstwo slodkie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
a dziekuje dziekuje...
witam

a ja mam problem z dziaslami co chwile mi puchna i bola... ehsss...
Stary 2010-03-08, 20:52   #3552
NIKaP-n
BAN stały

Ray brzuchol fajny miałam podobny w 10tc i pocieszę, że teraz wolniej dorasta. Choć mamy już 17 tydz, i teraz taka piłeczka ciążowa się zrobiła

Szokoladko
no właśnie na wsi będziemy niebawem mieszkać i póki co, nie mamy jeszcze drogi utwardzonej, bo gmina leniwa;D

Mpik fajnie, że masz zwolnionko , a dyrem się nie przejmuj, bo pewnie tak chce pogadać co i jak u Ciem

witajcie nowe mamuśki ;D i nareszcie mamy Jagodę w wątku- tak będzie miała na imię nasza córeczka, jak już będzie- bo teraz się ponoć chłopak szykuje

Ja dostałam żółtego tulipanka (mój ulubiony kwiatek, zaraz po białym tulipanku, ale nie było), a jutro jedziemy po pierścioneczka, bo dziś była objazdówka po babciach i teściowej z kwiatkiem

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Lisica1 fajna Dzidzia
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 21:30   #3553
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
No bylam dzis u lekarza i zmienil mi witaminki noi dal cos na mdlosci...z dzidzia wszystko ok... rosnie zdrowo...ma juz 2,17cm...w 9tc...wklejam zdjecie bo juz ladnie widac...
Załącznik 2930413
Ale sliczne malenstwo
Stary 2010-03-08, 23:59   #3554
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 2930413

Pomidorko czy moge sie wpisac na liste...termin porodu 10.10.2010....
Śliczne zdjęcie
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
dziekuję kochana miło coś takiego przeczytać
Gratulacje dla cioci, musi być bardzo szczęśliwa

Jeśli chodzi o słoiczki to ja bym chciała jak najwięcej sama robić, a w ostateczności słoiczki. Przeceiż to nic trudnego zetrzeć jabłko i banana i razem zmiksować, to samo z marchewką i gotowanym kurczakiem dodać brokuła zmiksowanego i obiadek gotowy. będę się starała gotowac sama

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

dziękuję
Ja też boję się porodu, ale im więcej czytam o tym i wiem jak to wygląda tym jakoś mniej się boję. Chociaż bólu kompletnie nie jestem sobie w stanie wyobrazić najbardziej boję się chyba tego momentu jak dziecko będzie juz wychodzić albo że nie zdążę do szpitala chociaż wiem że to nie przebiega tak szybko jak na filmach gdzie kobiety rodzą w taksówkach
Brzusio śliczny no i zdjęcia ze ślubu przepiękne
Cytat:
wklejam fotke dzis 10 tydz ( nie da sie tego tak ujac aparatem jak jak to widze bo z gory inaczej to sie widzi )
Ładny brzusio i spory już
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Nio to faktycznie super zbieg okoliczności My pracowalismy nad dzidziusiem 5,10 i 12 grudnia potem po owu już nie... chciałam dziewuszke- jestem z listopada 1982 ,, a ty?

hehe my też celowaliśmy na dziewuszke kilka dni przed owu

Właśnie wróciłam od GINA i moja dzidzia w 14tc ma 8cm
Super widać było kregosłupek - potem wrzuce foteczke))
L4 przedłużone do 7kwietnia. Przed chwilą tez dzownił moj dyrektor z zyczeniami na dzien kobiet i powiedziałam mu ze prawdopodobnie wroce dopiero po macierzynskim,,,, chyba się zdziwił....
Pojde do niego w środe to sobie pogadamy jak to powiedział- juz się Boję

Ray - brzusio pierwsza klasa- duży jak na 10tc
Gratuluję udanej wizyty,dobrze że wszystko wporządku

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 00:02   #3555
NIKaP-n
BAN stały

Lisica ja mam wrażenie, że Maleństwo się na tej fotce uśmiecha niesamowite!!!
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 00:07   #3556
Bluex
Raczkowanie

Cytat:

My pracowaliśmy non stop od lipcowego ślubu ale grudzien to byl akurat ten miesiac kiedy juz sobie odpuscilismy, ze nic z tego nie bedzie i przestalam notowac cokolwiek. Na pewno w dzien owu do niczego nie doszlo, wiec skoro "przed" to moze jednak dziewczynka ? Strasznie bym chciala )))))

Ja jestem styczen 1982

Wrzuć koniecznie fotkę z USG swojego maleństwa !
Stary 2010-03-09, 07:18   #3557
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
My pracowaliśmy non stop od lipcowego ślubu ale grudzien to byl akurat ten miesiac kiedy juz sobie odpuscilismy, ze nic z tego nie bedzie i przestalam notowac cokolwiek. Na pewno w dzien owu do niczego nie doszlo, wiec skoro "przed" to moze jednak dziewczynka ? Strasznie bym chciala )))))

Ja jestem styczen 1982

Wrzuć koniecznie fotkę z USG swojego maleństwa !
Hej nio widzisz jak dużo nas łączy hehe nawet rocznik i pragnienie dziewczynki Choć jeśli będzie miłoszek, lub Hubercik też pokocham jak swoje hehe
co do planowania płci to polecam ci stronkę http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=28&josML=5
Wrzuce zdjątko jak wstane z łożeczka, na razie zrobiłam sobie kaweczke z capuczino z mleczkime- taki misz masz
Stary 2010-03-09, 08:07   #3558
Czekooladowaa
Raczkowanie

Witam was dziewczyny
dlugo mnie tu nie bylo, ale naprawde nie mialam ani chwilki aby sie odezwac

u mnie jakies chorobsko mnie dopadlo
z tego co czuje, to jest chyba zapalenie oskrzeli
nie wiem czy isc mam do mojej gin i jej powiedziec o tym, bo chyba nie powie mi nic nowego i karze sie leczyc czosnkiem, miodem i cebula
a przy okazji za tydzien powinnam miec wizyte dzien po usg.
doradzcie dziewczyny czy jest sens isc do niej dzis ??

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:32   #3559
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny

nie wiem czy isc mam do mojej gin i jej powiedziec o tym, bo chyba nie powie mi nic nowego i karze sie leczyc czosnkiem, miodem i cebula
BIDULKA - kuruj się dziewczyno. Idź do lekarza oczywiście, może coś poradzi, aby zapalenie oskrzeli nie przeszło na płuca..
Stary 2010-03-09, 08:39   #3560
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a ja mam problem z dziaslami co chwile mi puchna i bola... ehsss...
Witam w klubie.Ja ostatnio czytałam coś o syndromie różowej szczoteczki u ciężarnych.ja to mam.Ciągle dziąsła albo podniebienie mam spuchniete i takie wrażliwe,że zaraz krwawi.Juz nawet nainwestowałam w mozliwe najbardziej miękką szczoteczkę i niby jest lepiej,ale i tak musze delikatnie myc zęby....

Ja od rana siedzę jak na szpilkach,o 17 do lekarza,na usg i konsultacje.Stresuję się,czy wszystko dobrze,jaka będzie przezierność,no i w ogóle jak tam dzidziuś.No i jestem ciekawa jakie usg mi zrobi dowcipne czy przez brzuch?jak myślicie?jestem w 12tc i 5dc.Pytam,bo Tż chciał pójść ze mną do gabinetu,ale jak będzie dowcipne to tak nie za bardzo i nie wiem co zrobić.Głupio mi tak wejśc do gabinetu i pytać,a potem lecieć po Tz i go wołać w razie czego...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:53   #3561
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja od rana siedzę jak na szpilkach,o 17 do lekarza,na usg i konsultacje.Stresuję się,czy wszystko dobrze,jaka będzie przezierność,no i w ogóle jak tam dzidziuś.No i jestem ciekawa jakie usg mi zrobi dowcipne czy przez brzuch?jak myślicie?jestem w 12tc i 5dc.Pytam,bo Tż chciał pójść ze mną do gabinetu,ale jak będzie dowcipne to tak nie za bardzo i nie wiem co zrobić.Głupio mi tak wejśc do gabinetu i pytać,a potem lecieć po Tz i go wołać w razie czego...
Hej , ja mialam w 11tc5 d i milam dowcipne, ponieważ lepiej gin mógł wszystko pomierzyć. Moj Mąż był ze mną na 2 takich badaniach i nic w tym zlego. Patrzył sobie na ekran monitora i obserwowował dzidzię
wczoraj 13tc5d miałam dopiero przez brzuszek i Pawcio też był ze mną
wejdź od razu z Tżtem i nic się nie martw, jak będzie fajny Gin, jak u nas, to "zajmie" się chłopem, aby ten się tak nie stresował
Stary 2010-03-09, 08:55   #3562
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny

ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza pierwszego kontaktu, a pozniej zadzwonila do ginekolog i zapytala czy te leki ktore Ci przepisal mozesz brac, oczywiscie powiedz u lekarza ze jestes w ciazy

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:01   #3563
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Hej , ja mialam w 11tc5 d i milam dowcipne, ponieważ lepiej gin mógł wszystko pomierzyć. Moj Mąż był ze mną na 2 takich badaniach i nic w tym zlego. Patrzył sobie na ekran monitora i obserwowował dzidzię
wczoraj 13tc5d miałam dopiero przez brzuszek i Pawcio też był ze mną
wejdź od razu z Tżtem i nic się nie martw, jak będzie fajny Gin, jak u nas, to "zajmie" się chłopem, aby ten się tak nie stresował
Hm,no właśnie jak będzie fajny gin.Nie wiem jaki jest ten,do którego idę bo jeszcze u niego nie byłam,ale może zaryzykuję...Zapytam jeszcze tżta,bo jesli to ma być dla niego jakaś trauma,to niech sobie siedzi spokojnie w poczekalni

Stary 2010-03-09, 09:18   #3564
malwina1204
Rozeznanie

Gratuluje wszystkim
moje maleństwo też się urodzi w październiku pod koniec termin mam na 29.x.2o1o
))

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:21   #3565
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Hm,no właśnie jak będzie fajny gin.Nie wiem jaki jest ten,do którego idę bo jeszcze u niego nie byłam,ale może zaryzykuję...Zapytam jeszcze tżta,bo jesli to ma być dla niego jakaś trauma,to niech sobie siedzi spokojnie w poczekalni
ja tez mam jutro dowcipne i tez nie wiem co zrobic ale chyba pojde sama, to jest krepujase i dal mnie i dla gina i dla tz napewno tez by bylo ja mam taki komfort ze gin nagrywa mi na plytke wszystko takze poaze tztowi w domku

OLA 6.10.2010
Stary 2010-03-09, 09:30   #3566
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

ja tez mam jutro dowcipne i tez nie wiem co zrobic ale chyba pojde sama, to jest krepujase i dal mnie i dla gina i dla tz napewno tez by bylo ja mam taki komfort ze gin nagrywa mi na plytke wszystko takze poaze tztowi w domku
dziewczyny jakie to krępujące? A jak mąż będzie przy porodzie... to dopiero przeżycie...
Stary 2010-03-09, 09:30   #3567
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w klubie.Ja ostatnio czytałam coś o syndromie różowej szczoteczki u ciężarnych.ja to mam.Ciągle dziąsła albo podniebienie mam spuchniete i takie wrażliwe,że zaraz krwawi.Juz nawet nainwestowałam w mozliwe najbardziej miękką szczoteczkę i niby jest lepiej,ale i tak musze delikatnie myc zęby....

kupilam juz miekka szczoteczkeniby lepiej ale boli nadal dzis kupie plyn do plukania... trzeba sie jakos ratowac... bo bol niesamowity...

moj maz byl przy usg dowcipnym i nieprzeszkadzalo mi to... lekarzowi tez nie... zapytalam czy maz moze brac udzial w badaniu i lekarz powiedzial ze tak (wkoncu to tatus) wiec go zawolalismy ale czemu ci przeszkadza ze dowcipne.. no przeciez juz cie nago widzial w roznych pozycjach
a on bedzie tak zaoferowany patzreniem na monitork ze niebedzie patrzyl na ciebie
aaa to badanie jest wazne i troche trwa wiec napewo by sie cieszyl jak pooglada swoje dzielo

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim
moje maleństwo też się urodzi w październiku pod koniec termin mam na 29.x.2o1o
))
ale masz avatar.... az mi sie zachcialo

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-03-09 o 09:35
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:32   #3568
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny jakie to krępujące? A jak mąż będzie przy porodzie... to dopiero przeżycie...
no tak.. w sumie masz racje takie usg to nic w poronaniu do porodu, to musze to przemyslec raz jeszcze czy go jutro nie zabrac

OLA 6.10.2010
Stary 2010-03-09, 09:43   #3569
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Dziewczynki - oto mój skarbek- z wczorajszego USG;-)
Mężuś był przy mnie i nie mógł się nadziwić, że dziziolek tak szybko urósl. 22.02 miał prawie 5,5cm teraz 8cm
co do płci to gin powiedział, ze jak przyjde za miesiąc to może już coś będzie wiadomo, teraz nic nie widać
wczoraj 13tc5d
Stary 2010-03-09, 09:59   #3570
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki - oto mój skarbek- z wczorajszego USG;-)
Śliczności

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości