|
|
#1531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
Nie ma czegoś takiego jak prowokowanie do gwałtu. Kobieta ma prawo chodzić naga po ulicy i nikt nie ma jej prawa tknąć. Takie moje zdanie. Jak założę krótkie spodenki to nikogo nie prowokuję. Nie oglądałam programu tylko tak mi się włącza obrona kobiet zgwałconych, żeby nikt nie mógł mówić, że kogoś prowokowały..
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
Gwałt jest dla mnie zbrodnią na kobiecie, okrutny temat, zawsze wpadam w doła jak słyszę o jakimś przypadku gwałtu, żeby żadnej kobiety to już nie spotkało
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
A.. dochodzę do wniosku, że jak wezmę się za organiczną godzinę później, to ona się nie zrobi ładniejsza
|
|
#1535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, jak już ktoś pisał, niezwykle ciężko jest obecnie się wszystkiego dorobić przed ślubem... A przecież razem jest łatwiej pokonywać wszelkie przeciwności. Cytat:
Czytam teraz "Monopol na zbawienie" Hołowni i sama wczoraj zostałam oświecona, że mój post jest bez sensu. Bo skoro odmawiam sobie czegoś, ale nikomu to nic nie daje, to mogę sobie taki post darować... Niech ktoś skorzysta z tego, że np. w czasie postu nie jem czegoś słodkiego. Cytat:
Kolejny stereotyp. Ilu znasz takich księży? Ilu jest innych? Czy ksiądz nie ma prawa mieć samochodu? O panienkach nie mówię, bo oczywiście, nie ma takiego przyzwolenia, ale ilu złapałaś za rękę? To, że ludzie tak gadają, nie znaczy, że większość taka jest... Akurat ona, o ile się nie mylę, nie jest katoliczką, tylko świadkową Jehowy. Jeszcze gdzieś pisałaś o ślepym wpatrywaniu się w księdza w KK. Ale przecież to nie na tym polega. Masz wpatrywać się w Boga. Idę nadrabiać dalej, a tymczasem zostawiłam coś na poczcie.
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przesadzaja naprawde - dziwni jacys sa....
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie wyliczyłam, że najwcześniej wyjdę za mąż mając 27 lat. Potem trzeba będzie pomyśleć o kupnie mieszkania, urządzić się. Odłożyć coś kasy. Chyba nie dam rady wyrobić się z dzieckiem przed 30stką tak jak zawsze chciałam.
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co pisac.
chcialam sie tylko przywitac i zyczyc milego wieczoru/nocy. |
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiegoś dołka podłapałam...sama już nie wiem, czego chcę od życia. Czuję się jakaś taka zdezorientowana
![]() Idę spać, jutro rano trzeba wstać wcześnie do radia, a mi się tak bardzo nie chce... Dobranoc Wam
|
#1540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego P. na roku są dwie dziewczyny. Ale brat mojej koleżanki w tym roku poszedł na ten sam kierunek, tylko wydział inny, i dziewczyn już było ok. 50%... Przypominam, że mowa o automatyce i robotyce.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zostawiła kubek na pamiątkę Ale bardzo mnie to irytowało, bo ta książka z pytaniami była bardzo gruba i nie chciało mi się na to wszystko odpowiadać...
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
W Poznaniu mówi się na architekturę per 'wsparcie seksualne polibudy' bo dziewcząt jest bardzo dużo.
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktoś ma bujną wyobraźnię to opowiada Ilsie że popalał trawkę i był na koncercie Red Sparowes jak ją zaczyna podrywać bo mu się wydaje że to takie cool (tzn. RS jest super ale trawka nie). Prędzej by mi ręka uschła niż bym wymyślała takie coś żeby nie wiem... zyskać uwagę ? Przecież mam waszą uwagę. Masz dużo szczęścia, że nic takiego Cię nie spotkało i pilnuj swoich przyszłych dzieci mając z nimi przede wszystkim dobry kontakt i wzmacniając wiarę w siebie.
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Nic, ja się zbieram, bo oddaję na noc pokój cioci, bo przyjechała niespodziewanie... A sama idę spać do Taty. Dobrej nocy Aaa i proszę Was - trzymajcie kciuki za jutrzejszą Bydgoszcz, żeby, mimo złego wyniku, było możliwe leczenie
Powód do śmiechu dał mi Bóg Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2010-03-08 o 23:41 |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Hawwa
Oby tata był w tych 50% procent, które ma szanse na przeżycie leczenia ![]() Chemia to zło. Idę spać, nie będę się dzisiaj uczyć <FOCH>
|
|
#1546 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Koszmarny miałam wczorajszy dzień
tzn. w pracy miło - dostałam dwa kwiatki od kucharzy Za to TŻ skutecznie zepsuł mi humor i w ogóle cały dzień. Zadzwonił do mnie z ryjem, że w domu jest bałagan (oczywiście ubrał to inaczej w słowa). Ani życzeń, ani nic. Więc wróciłam do domu o 24 (po 15 godzinach pracy!) i sprzątałam. Dużo tego nie było - pozmywałam (po nim), umyłam piec, sprzatnęłam z parapetu i ułożyłam kilka ciuchów w kostkę. Dzisiaj rano powiedział, że nie mógł się dosprzątać po mnie do godziny 20!! Więc się pytam, co takiego sprzątnął, bo z tego co widzę, to złożył tylko pranie. I to tak, że moje rzeczy walnął nieposkładane na wersalce, swoje schował, a suszarkę do ubrań złożył na płasko i zostawił w tym samym miejscu, w którym stała. Zajęło mu to z pewnością 5 minut. Powiedział, że naprawił kran, w sensie, że zimna woda leciała. No i ok, ale cóż ja mam z tym wspólnego? Zakamieniają się wszystkie filtry, bo jest twarda woda i zdarzyło się to nie po raz pierwszy. Jakoś nie mógł wymienić innych rzeczy, które po mnie rzekomo sprzatnął. Stwierdził, że nie będzie się z tego tłumaczyć W międzyczasie jeszcze jakieś groźby uskutecznia, że jak tak będzie, to żadnej rodziny nigdy nie będzie i że on ma tego dość i w ogóle. Coś mi się wydaje, że będę musiała zrezygnować ze wspólnych zamówień, bo nie wyrabiam z obowiązkami w pracy i w domu Dzisiaj jak wracam, to muszę zrobić 5 kursów na pocztę, więc zejdzie mi się sporo czasu. Jeszcze muszę obiad przygotować, żeby Pan i Władca był zadowolony. I zakupy zrobić, bo dzisiaj na przykład śniadania nie jadłam, bo niestety, ale wędlina się skończyła. Właściwie jest chleb tostowy i masło. Że nie wspomnę, że wczoraj go po prostu przeklinałam. Wysłałam chłopa do sklepu po trzy rzeczy: chleb, masło, jajka. Proste? Okazuje się, że nie... Kupił mały chleb tostowy (na 5 kromek? I co niby chciał dzisiaj do pracy wziąć? Czy o 5 szukać piekarni?), margarynę taką do ciasta, no i z jajkami mu się udało. No i musiałam iść do sklepu po nim, więc wydałam dwa razy tyle kasy, zmarnowałam czas i nerwy. Klnęłam po drodze tak, że echhh. Niedługo zwariuję normalnie. Ok - pedantką może nie jestem. Ale żeby mówić, że jest bałagan (inne słowo mi wykropkują ) - jeśli leżą dwie bluzki na kanapie i kilka kosmetyków na parapecie (w miejscu, gdzie się maluję) - to dla mnie przesada ![]() Powiedziałam mu, że jeśli myśli, że kiedy się o 19-20 kładę do łóżka i jest to mój czas wolny - i myśli, że w tym czasie powinnam jeszcze ze ścierą latać, to się grubo myli. Bo ja na przykład jestem wyje**** w kosmos. Po wczorajszej pracy (po 15 godzinach na nogach ciężko nie być), przed dzisiejszym dniem z tym tachaniem kartonów i w ogóle psychicznie. Czuję, że mam za dużo na głowie. Pilnować rachunków, robić zakupy (bo tą moją sierotę zyciową to strach wysłać), robić obiad, prać, sprzątać i jeszcze pracować jak najwięcej, coby na wszystko starczyło (bo od niego nie chcę więcej, niż te 1000zł na mieszkanie, choćbym miała codziennie dwie zmiany robić). Jak tylko sobie o tym pomyślę, to nawet wstawać mi się nie chce, a co dopiero o robieniu czegokolwiek
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
OMG Insane.. za dobrze twojemu chłopu. Stanowczo. Nie poświęcaj się i nie rób z siebie cierpiętnicy. Ja mam taki syndrom po mamie, ale nie chcę, żeby moje życie wyglądało tak jak jej. Jesteś zmęczona, powiedz mu to. I ma to zrozumieć, bo masz pełne prawo być zmęczona. To on powinien czekać w czystym mieszkanku, z przygotowaną kolacją i kąpielą dla Ciebie. Nie rób z siebie jego matki ani niewolnicy, bo żadną z nich nie jesteś. A już groźby o rodzinie
Odwróć sytuację i powiedz mu to samo, że z brudasem/niedorajdą nie chcesz rodziny planować. Może zrozumie swój błąd.(BTW cieszę się że jesteś cała - jako tako - bo już się martwiłyśmy (a co do zamówień - może rzeczywiście na razie przystopuj. Buty nie uciekną ).A jeśli chodzi o zazdrość - (nie wiem czy mnie pamiętacie ale kiedyś się tu pojawiłam )- myślałam już że ją wyeliminowałam, ale niestety. Wczoraj TŻ wrócił z pracy po 12h, ja siedziałam sama w domu i potrzebowałam bliskości. Owszem, przytulił,ale zaraz siadł na kompa i rozmawiał ze znajomymi z sieci. Smutno mi było i jakiegoś takiego nerwa miałam, ale miarka się przebrała jak z daleka luknęłam z kim pisze i się okazało że z jedną dziewczyną, pisząc "dziękuję" z buziaczkiem ja może jestem inna generacja (chociaż młodsza od niego) ale taki wnerw mnie łapie... jak dla mnie zawsze buziaczki wysyłane były równoznaczne tym, jakie bym dała w rzeczywistości. On myśli inaczej, ale wie że ja tak myślę - i delikatnie patrzył czy się patrzę co on pisze (to zwróciło moją uwagę i spojrzałam z kim - i zobaczyłam :/ ).Wrrr. Ale się uspokoiłam jakoś i nawet nie poruszałam tematu, bo potem to śpiewka jaka ja jestem zazdrosna etc.
|
|
|
|
#1548 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
skimos
(a co do tego, że mnie nie było - to pisałam, że mam nawał obowiązków teraz, dzisiaj wysyłam wszystkie paczki i postaram się wrócić do życia )lecę do roboty....
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ins, przykro mi, ale wygląda na to, że sama się na to zgadzasz. to męczące, ale cóż... lepiej jak go raz wychowasz, niż za każdym razem, wracając z pracy, będziesz miała podobną sytuację... mój raz nie domył naczyń, opłukał je chyba tylko i były brudne. więc mu je powsadzałam ponownie do zlewu i powiedziałam, że ma domyć. on, że już mył i mu się nie chce. a ja, że może i mył, ale nie umył, a umawialiśmy się, że "umyje" naczynia. popsioczył i doczyścił - od tamtej pory zawsze naczynia lśnią z zakupami na Twoim miejscu zrobiłabym to samo. niech on idzie jeszcze raz i jeszcze raz... choc nie wyobrażam sobie, by mój facet na mnie krzyczał, bo jest "bałagan", zwłąszcza kiedy jestem wykończona i on o tym wie. w ogóle by na mnie krzyczał... my nawet się kłocimy, rozmawiając... OK, zbieram się na uczelnię. jestem zmęczona, slabo spałąm... śniło mi się, że zdradzam P. - randkami i chyba pocałunkiem, ale nie pamiętam - z... szefem, który ma ze 40 lat i wygląda jak gruby harry potter ( )W każdym razie wg sennika zdradzanie oznacza, że będę mieć jeszcze większe problemy, niż sądzę. czyli co? warunku mi nie dadzą? chyba muszą... a może z pracy mnie zwolnią...? w każdym razie idę teraz na rzeź, a potem do pracy do 22... jestem po-sra-na ze stresu. |
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
hawwa trzymam kciuki za tatę
![]() najfajniejsza za Ciebie też zdaj to! ![]() Ins nie wiem, nie pozwalaj siebie tak traktować ![]() Miałam dziś parszywy poranek. Koło 5. dostałam @ i ból brzucha mnie obudził, zanim tabletka zadziałała to godzina minęła, a o 7. już pobudka zaraz wychodzę na zajęcia, potem od razu do pracy, wrócę pewnie koło 19. paa
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Ins nie pozwalaj się tak traktować. Sprzataczką jesteś? Kucharką? Gosposią domową? Za 1000zł miesięcznie?
Jak ma brudno to niech sprząta, ja bym palcem nie kiwnęła za takie pretensje. Zakupów nie umie zrobić? Podstawowych? W wieku trzydziestu lat? Ja bym go odesłała, niech idzie jeszcze raz. Czemu tylko Ty masz harować jak wół i jeszcze mu obiadki robić,opiekować się nim. To nie jest trzylatek. Poza tym co mnie uderzyło najbardziej... Szantaż o rodzinie.... ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Naj masz nasze kciuki! Niech moc będzie z Tobą.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2010-03-09 o 16:27 |
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
ins noz cholera przegina ten twoj chlop - ja bym mu powiedziala na twoim miejscu ze jak jest balagan to niech posprzata skoro akurat ma czas, to tez jego mieszkanie, on tez z niego korzysta wiec niech sprzata. A i do sklepu tez bym go drugi raz wslala ale nie dawala kasy na drugie zakupy tylko zeby sam zaplacil...
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek z okazji urodzin życzę Ci duuuużo miłości, spełnienia
wszystkich planów, sukcesów zawodowych, zdrówka i spokojnych przygotowań do tego ważnego dnia ![]() ![]() |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
motyl wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczescia, pomyslnosci i w ogole spelnienia marzen i co tam sobie jescze wymyslisz
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś nawet trochę się z nich nauczyliśmy ![]() Motylku, wszystkiego najlepszego Hawwa, Ja sobie siedzę, zajadam się belgijską czekoladą i Was nadrabiam ![]() A się jeszcze pochwalę, ze dostałam wczoraj cudny komplet biżu
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wczorajszy dzień to nie tylko nie był Dzień Kobiet dla mnie, ale w ogóle był to Dzień Niczego... aż mi się pisać nie chce - ja powiedziałam za dużo, TŻ jeszcze więcej i właściwie w tej chwili to naprawdę nie wiem jak jest. Kurde, a tak dobrze było Motylku Wszystkiego naj- naj- najlepszego Naj ![]() Ins jej, nie wiem co Tobie napisać... tego Twojego faceta to tylko... ![]() Hawwa 3mam kciuki mocno |
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Ins nie lubię Twojego faceta i szkoda, że musiałaś się zakochać w kimś takim....
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Ins!
Nie dawaj się tak traktować! Masz dziewczyno 20 lat, a on traktuje Cię, jakbyś miała conajmniej emeryturę, wychodziła z domu niepotrzebnie i dla własnej fanaberii (z kuchni, pokojów, bez odkurzacza i scierki) i czas na takie rzeczy i jeszcze on miał takie kokosy, że utrzymuje was wszystkich i wymaga.... I jeszcze ten szantaż emocjonalny o zakładaniu rodziny... Z kim ja się pytam, z kim? Z takim kimś? Ins! On może Ci zniszczyć życie, zwężyć je do rozmiaru waszego mieszkania i ukierunkować na 2 rzeczy: gotowanie i sprzątanie mu (w skrócie: usługiwaczka), a on sam będzie robił nadal co chce Przecież ty się w 10 lat w takim układzie wypalisz i Twoje marzenia o rodzinie całkiem będą nierealne, bo po prostu nie wyrobisz. A jeśli dla niego kobieta to tylko dla czystego domu, ciepłego amciu i na każde skinienie, to niech sobie wsadzi to swoje miłe zachowanie od czasu do czasu w d... 4 litery. Albo się zmienia, albo niech spada. Dobrze, że nie macie dzieci, na ojca dobrego to on nie ma zadatków. Nauczyłby dzieci tylko siedzenia przy komputerze (bo przecież nie wychodzicie) i pokrzykiwania na Ciebie, że mama zrobi, mama poda, jak coś chcesz to do mamy...Motyleeeek Sto lat sto lat! Żeby do tych 100 lat Ci zęby nie wypadły i mąż nie zdziadział I tak w ogóle to dużo zdrówka i szczęścia i pomyślności
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
Motyl wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, dużo zdrówka i pięknego życia!
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek!
Motylku sto lat, sto lat niech żyje, zyje nam.... Wszystkiego najlepszego Naj trzymam kciuki, będzie dobrze nie panikuj Hawwa wierzę, że będzie dobrze. Jestem z Tobą myślami. Trzymaj się Ins nie rób tylu zamówień skoro ledwie wyrabiasz. Pamiętaj, że nie jesteś od robienia ludziom dobrze. Myśl kobieto o sobie. A twój chłop przegina i to zdrowo. Skoro oboje pracujecie to powinniście dzielić się obowiązkami domowymi. On musi to zrozumieć, bo inaczej tego nie widzę. Mój facet pracuje a ja nie. I jak wraca z pracy to zmywa po obiedzie, pomaga wieszać pranie, jeździ ze mną po zakupy... Z tym, że ja od początku nie pozwalałam by funkcjonował układ, że ja wszystko robię. Nie dlatego, ze nie mogę robić więcej. Moja matka od 26 lat robi w domu wszystko i jest sfrustrowana i niezadowolona, jak próbowała przekonać ojca do pomocy w domu to był opór materii straszny. Jak się raz wejdzie w taki układ to ciężko z niego wyjść. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

13.03.2008

Oby tata był w tych 50% procent, które ma szanse na przeżycie leczenia
tzn. w pracy miło - dostałam dwa kwiatki od kucharzy 
Odwróć sytuację i powiedz mu to samo, że z brudasem/niedorajdą nie chcesz rodziny planować. Może zrozumie swój błąd.
)
zaraz wychodzę na zajęcia, potem od razu do pracy, wrócę pewnie koło 19. paa

Nie dawaj się tak traktować! Masz dziewczyno 20 lat, a on traktuje Cię, jakbyś miała conajmniej emeryturę, wychodziła z domu niepotrzebnie i dla własnej fanaberii (z kuchni, pokojów, bez odkurzacza i scierki) i czas na takie rzeczy i jeszcze on miał takie kokosy, że utrzymuje was wszystkich i wymaga.... I jeszcze ten szantaż emocjonalny o zakładaniu rodziny... Z kim ja się pytam, z kim? Z takim kimś? Ins! On może Ci zniszczyć życie, zwężyć je do rozmiaru waszego mieszkania i ukierunkować na 2 rzeczy: gotowanie i sprzątanie mu (w skrócie: usługiwaczka), a on sam będzie robił nadal co chce