Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 09:13   #4051
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wogole jutro jest dzien mezczyzny... pewnie we wszystkich radiach znowu beda o tym trabic... (podobno wszyscy obchodza dzien chlopaka i to jest zapomniane swieto) ale moj maz wczoraj sie smial do mojego taty ze oni sie wykazali i ciekawe czy o onich niezapomnimy wiec co kupijecie kupujecie cos?

u nas w pracy dostawali na dzień chłopaka, czy coś takiego...
Stary 2010-03-09, 09:15   #4052
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
no mysle tez o tym, ale ja jeszcze nie mam takiego brzusiolka!
To może coś na ten kształt uszyć z jakiego elastycznego materiału

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:20   #4053
bzyczka1
Zakorzenienie

Maggie a rybkę w sosie koperkowym <mniam> Albo rybę z warzywami najlepiej na parze albo z patelni grillowej abo po prostu usmażona ale bez panierki

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:21   #4054
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

a ja dzis mam ziemniaki marchew z groszkiem na pol slodko i gulasz z podudzia indyczego z dodatkiem koperku i kminku w bialym sosie chrzanowo-smietanowym

ząbale
KLIK PLISSS
http://[luksjab]471229[/luksjab]
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:24   #4055
martucha84
Zakorzenienie

HALOOOOOOO obchodzicie jutrzejszy dzien mezczyzny? bo zapytalam a echo tylko maja odpisala
HALOOOO:

Cytat:
Martus, jak ja Ci zazdroszcze, ze czujesz dzidzie -bylabym sto razy spokojniejsza, jakbym ja czula!
spokojnie.. pamietaj ze to juz 18 tydzien... a do tej pory niebylo rozowo...
bol brzucha wymioty dzien w dzien po 4 razy bol plecow sennosc niechec do jedzenia palamienia...
ja sie smialam ze te co mowia ze ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu chyba sa nacpane
ale jak mi powiedzialam przyjaciolka - najpiekniejszy 2 trymestr...
i mialam racje.. ciesze sie z tych super 3 miesiecy bo niedlugo bede wielka beda upaly itd

wiec spokojnie juz niedlugo i ty bedziesz spokojniejsza

wogole wkleje moja wypowiedz z innego watku dla wszystkich mamus ciezarowek (betaoniarek jak mawia moj maz) i dla planujacych

w ddtvn byly rozmowy z mamami.... super sprawa zalozycielkami bloga
http://niegrzecznemamuski.blogspot.com

poczytalam juz go i jestem wniebowzieta... ze maciezynstwo to przedewszystkim zadowolona mama bo bez tego nie ma szczesliwego dziecka a nie:
-naturalny porod
- mus karmienia piersia dlugie lata
- sluchanie bacha itd
-same edukacyjne zabawy
-bionaturalne obiadki
-najlepsze przedszkole..

uwazam jak one.. ze nie to czy gotuje dziecku obiadki czy daje sloiczki, nie to czy karmie piersia czy butelka, nie to czy puszcze bajke czy bede kupowala same fischerprice zalezy od tego jaka jestem matka...
ku pokrzepieniu serc...
bo najwazniejsze jest to co JA Mama i tatus uwazamy a nie reszta spoleczenstwa..

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-03-09 o 09:26
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:25   #4056
klion78
Zadomowienie

nie no...ja już mam odlot...muszę coś zjeść, najlepiej tą rybkę bzyczki
Stary 2010-03-09, 09:27   #4057
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
maja na opieke spoleczna
albo na Was, w przypadku tej służebnosci.

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
jak będziecie dalej o jedzeniu pisać to ja tu w pracy do 15-tej nie wysiedzę. jak czytam o tych ogórkowych i pomidorowych to już mi ślinka cieknie.
oj ja tez zgłodniałam
Stary 2010-03-09, 09:27   #4058
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
a ja dzis mam ziemniaki marchew z groszkiem na pol slodko i gulasz z podudzia indyczego z dodatkiem koperku i kminku w bialym sosie chrzanowo-smietanowym

Stary 2010-03-09, 09:30   #4059
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

laski koniec już o jedzeniu, choc przyznam się, że własnie wciągnęłam fasolke po bretońsku

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:34   #4060
bzyczka1
Zakorzenienie

Martucha ja jako że nie mam własnych środków (chyba że pożyczę od mamy), a nie chcę brać od tż pieniążków dla niego na prezent stworzę jakąś karteczkę pewnie. Zrobiłabym jakiś deser ale tż nie jest maniakiem słodyczy. A do tego pewnie tż nie wie że takie święto istnieje

Nasz skarb
Stary 2010-03-09, 09:37   #4061
klion78
Zadomowienie

martucha ja też nic nie robię, ani nie daję (no może ostatecznie siebie ). Tż pewnie nawet nie przypuszcza że ma święto.
Stary 2010-03-09, 09:43   #4062
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laski koniec już o jedzeniu, choc przyznam się, że własnie wciągnęłam fasolke po bretońsku

miska żarłoku o 11?

co do dnia mężczyzny to małzowin dostanie pewnie opakowanie malagi lub innego marcepana

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:44   #4063
*Agatek*
Zakorzenienie

Wiecie co laski, ja nie składam życzeń na 'dzień mężczyzn' to jest bez sens!! 8 marca dzień kobiet, 10 marca dzień mężczyzn, 30 września dzień chłopaka, a gdzie do jasnej anielki dzień DZIEWCZYNY??? Nie ma dnia mężczyzn to jest pewnie taki wymysł facetów

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:44   #4064
kliwia
Zakorzenienie

india moj maz prawnik tak skonstrujuje umowe zeby nie spadala na nas odpowiedzialnosc utrztymywania go na starosc.
W samej sluzebnosci musisz sie opiekowac, udostepniasz tylko mieszkanie, w dozywociu musisz.

Skladniki na ogorkowa kupione zabieram sie za gotowanie
Tez bym zjadla szczawiowej :d i ryby tez mi sie chce ale nie cierpie mrozonych ryb, bo sa niedobre. a swiezych tu nie uswiadcze raczej.

Aha bylam dzis w skzrbowce zlozyc PITy
Ale nie wzielam swoich kopii by miec potwierdzenie pieczatką, ale duuupa
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:47   #4065
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

wogole wkleje moja wypowiedz z innego watku dla wszystkich mamus ciezarowek (betaoniarek jak mawia moj maz) i dla planujacych

oo... ciekawy ten pierwszy artykuł "dzieci niszczą małżństwo?"
Szkoda, ze w końcowych badaniach na temat rozwodów nie wzięli pod uwagę, ile małżeństw nie rozwodzi się tylko z powodu dzieci - typu "odeszłabym od niego, bo pije/bije/zdradza itp, no ale nie mogę, bo dzieci muszą mieć ojca/bo ich sama nie utrzymam/bo gdzie ja pójdę z dziećmi..." itd.

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-09 o 10:26
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:50   #4066
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Martucha ja jako że nie mam własnych środków (chyba że pożyczę od mamy), a nie chcę brać od tż pieniążków dla niego na prezent stworzę jakąś karteczkę pewnie. Zrobiłabym jakiś deser ale tż nie jest maniakiem słodyczy. A do tego pewnie tż nie wie że takie święto istnieje
Cytat:
martucha ja też nic nie robię, ani nie daję (no może ostatecznie siebie ). Tż pewnie nawet nie przypuszcza że ma święto.
a ja mojemu kupie moze jakas plyte... albo ksiazke
wkoncu dostalam piekne 2 bluzki (tzn czekam na kuriera ale jednak)
aaaaaaaaa kazda okazja do swietowannia jest dobra

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Wiecie co laski, ja nie składam życzeń na 'dzień mężczyzn' to jest bez sens!! 8 marca dzień kobiet, 10 marca dzień mężczyzn, 30 września dzień chłopaka, a gdzie do jasnej anielki dzień DZIEWCZYNY??? Nie ma dnia mężczyzn to jest pewnie taki wymysł facetów
a prosze

http://magazyn.kujon.net/txt/6/niety...arz_dzien.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5...%99%C5%BCczyzn

MAJA ja czytam od stycznia ten mnie zaciekawil ale stwierdzialm ze zostawie na koniec poki co jestem przy MUSISZ karmic piersia itd styczen mnie wciagnal

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-03-09 o 09:51
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:53   #4067
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
witaj Emilko

i ja tak jak India zmykam pod kołderke Pa Pa do jutra
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ale mi smaka narobiłaś :P

U mnie się wszystko zmieniło Kochane przez brak pracy...
zrezygnowaliśmy z mieszkania...bo stało się tak,że mojemu TŻ nie przedłużyli umowy i po chamsku go zwolnili . Ja w telemarketingu zarabiałam 1,90 na godzinę...a czynsz i rachunki leciały. Teraz mieszkamy u moich rodziców i wróciłam do sklepu. TŻ może dostanie pracę od wtorku tutaj, także jest duża szansa się odbić i coś swojego otworzyć, bo mamy plan na biznes. Miejsce jest tylko trochę szczęścia by dostać kasę i ruszymy. Ja dokończę studia i może za nauczycielkę będę robić . Ciężko w Bydgoszczy jest... i miejsca dla młodych ludzi nie ma w porządnych firmach, a na debecie żyć nie chcemy, bo w końcu o dzidzie się trzeba starać.

Mam nadzieję,że dziewczynom które szukały pracy lepiej się udało niż mi

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2010-03-09 o 09:56
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 10:03   #4068
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie a rybkę w sosie koperkowym <mniam> Albo rybę z warzywami najlepiej na parze albo z patelni grillowej abo po prostu usmażona ale bez panierki
w sosie koperkowym tez uwielbiam, ale zrobie chyba za tydzien....hmmm chociaz kto wie, czy nie teraz, bo w piatek mam fryzjera, a potem bedzie gonitwa i pakowanie bo jeszcze w piatek wyjezdzamy do k-kowa do znajomych
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
To może coś na ten kształt uszyć z jakiego elastycznego materiału
nawet mam taka jedna zdolna kolezanke-takze przemysle to
Cytat:
HALOOOOOOO obchodzicie jutrzejszy dzien mezczyzny? bo zapytalam a echo tylko maja odpisala
HALOOOO:

spokojnie.. pamietaj ze to juz 18 tydzien... a do tej pory niebylo rozowo...
bol brzucha wymioty dzien w dzien po 4 razy bol plecow sennosc niechec do jedzenia palamienia...
ja sie smialam ze te co mowia ze ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu chyba sa nacpane
ale jak mi powiedzialam przyjaciolka - najpiekniejszy 2 trymestr...
i mialam racje.. ciesze sie z tych super 3 miesiecy bo niedlugo bede wielka beda upaly itd

poczytalam juz go i jestem wniebowzieta... ze maciezynstwo to przedewszystkim zadowolona mama bo bez tego nie ma szczesliwego dziecka a nie:
-naturalny porod
- mus karmienia piersia dlugie lata
- sluchanie bacha itd
-same edukacyjne zabawy
-bionaturalne obiadki
-najlepsze przedszkole..

uwazam jak one.. ze nie to czy gotuje dziecku obiadki czy daje sloiczki, nie to czy karmie piersia czy butelka, nie to czy puszcze bajke czy bede kupowala same fischerprice zalezy od tego jaka jestem matka...
ku pokrzepieniu serc...
bo najwazniejsze jest to co JA Mama i tatus uwazamy a nie reszta spoleczenstwa..
wiem, panikara jestem ale tyle miesiecy staran, wyrok PCO, wiec teraz jestem przewrazliwiona ale tak sobie czasem tlumacze, ze z dzidzia bedzie na pewno dobrze, bo ktos za nia oddal juz zycie i czuwa na gorze
Cytat:
india moj maz prawnik tak skonstrujuje umowe zeby nie spadala na nas odpowiedzialnosc utrztymywania go na starosc.
W samej sluzebnosci musisz sie opiekowac, udostepniasz tylko mieszkanie, w dozywociu musisz.

Skladniki na ogorkowa kupione zabieram sie za gotowanie
Tez bym zjadla szczawiowej :d i ryby tez mi sie chce ale nie cierpie mrozonych ryb, bo sa niedobre. a swiezych tu nie uswiadcze raczej.

Aha bylam dzis w skzrbowce zlozyc PITy
Ale nie wzielam swoich kopii by miec potwierdzenie pieczatką, ale duuupa
a moja tesciowa wyniuchala niby mrozone rybki, ale sa rewelacyjne-miruna i kupuje je w miejscu, gdzie ich 5 razy nie oblewaja woda i nie mroza, zeby byly ciezsze naprawde ostatnio wyjelam sobie 2 filety i byla doslownie jedna malutka lyzeczka od herbaty wody i wogole pyszna ta rybka! kupilam przyprawe do rybek i usmazylam w samej mace i wyszla palce lizac
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 10:07   #4069
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
ja też nie składam zyczeń, ani nic nie daję, dostal prezent we wrześniu na dzień chłopaka i jest ok

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
miska żarłoku o 11?

co do dnia mężczyzny to małzowin dostanie pewnie opakowanie malagi lub innego marcepana
oj bo juz sama nie wiem co mam jeśc, a mam spory zapas fasolki i gołąbków, prawie wszystko pomroziłam, bo nie przejem tyle sama....
zrobiłam sobie kisielki, bo odwodnię się, schudłam i tak juz ponad 2 kilo... jeść się boję, nie piję... chyba w ogóle doła jakiegos łapię

Maggie - ja tez polecam mirune, od kilku lat kupujemy prawie tylko te rybę. Ma właśnie to do siebie, ze nie nabiera na siebie lodu, więc kupuje sie rybke a nie pół kilo wody

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2010-03-09 o 10:11 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 10:19   #4070
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Martucha ja tez chyba taka będę, boje się tylko, ze przez to, ze długo się staramy, zaczne szaleć itd.

A karmić piersią to bym chciała, bo to zdrowo i dodatkowo taniej
Ale na resztę patrzę podobnie, uważam, ze większość zabawek robionych jest pod rodziców, nie dla dzieci, co do tych wszystkich bachów, edukacyjnych filmów, to oglądałam ostatnio dokument, ze nie ma naukowo stwierdzonego,z e to pomaga w rozwoju, nawet wręcz przeciwnie, hamuję się wyobraźnie, bo dziecko nie umie spędzać czasu bez dawki kolorych zabawek, ze o wiele bardziej rozwijające jest wymyślanie przez dzieci zabawek z przedmiotów domowego użytku

Agatka jest już z nami
Stary 2010-03-09, 10:26   #4071
india83
Zakorzenienie

Cytat:
mam podobne podejcie

Cytat:
D
kliwia skoro mąż prawnik to nie ma o czym gadac na pewno bedzie wiedział jak ta sprawa pokierowac zycze powodzenia
Stary 2010-03-09, 10:27   #4072
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
HALOOOO:
Martucha, nie obchodzę tego święta, ani we wrześniu. Nie dostaje od TŻeta prezentów na dzień kobiet, więc nie może wymagać ode mnie prezentów na dzień mężczyzny, chłopaka, czy zwał to jak zwał.

Tym bardziej, że oboje jesteśmy z marca, więc za dużo byłoby tych prezentów

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 10:27   #4073
kliwia
Zakorzenienie

ale ta miruna tez zagraniczna jest i pewnie hodowana jak panga.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 10:29   #4074
bzyczka1
Zakorzenienie

scio to czy taniej to bym się zastanowiła moja przyjaciółka przez jakiś czas (chyba 2 tyg) karmiła piersią, później z różnych przyczyn musiała przestać. Zaczęła karmin butelką. Przy karmieniu piersią mały robił w pieluchę po kilka razy dziennie kupkę i szło im strasznie dużo pieluch. JJak zaczęła karmić butelką to mały kupkę robił raz dziennie i nie była to taka papka co się po całym pampersie rozchodziła (przepraszam za opisy) I może wydawali więcej na mleko ale za to sporo mniej na pieluchy a do tego jednak wygodne jest gdy dziecko jest przyzwyczsajone do butli (Pewnie wele z was tak nie uważa) , rodzice wtedy (zwłaszcza mama) nie jest "uwiązana" do godziny, może wyjść na dłuższe zakupy sama zostawiając dziecko babci, tacie itd. Faktem jest że można ściągać pokarm Ja nie czuję jakiegoś parcia na karmienie piersią, niech kobieta karmi czym chce Widziałam kiedyś w dzień dobry tvn jakąś znaną kobietę która karmiła swoją córkę do 4 roku życia, no bez przesady

Nasz skarb
Stary 2010-03-09, 10:34   #4075
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

nie wiem jak to bedzie w praktyce, ale raczej na obecna chwilę nie zamierzam długo karmić piersią. I nie interesuje mnie co inni o tym myślą, bo pewnie zaraz babcia i reszta towarzystwa zacznie, że tak nie można, ale wiele kobiet nie karmi piersią i mają zdrowe i szczęśliwe dzieciaczki

Stary 2010-03-09, 10:37   #4076
aniaaa84
Zadomowienie

Cześć

wróciłam przed chwilą z apteki: kupilam coś w saszetkach do picia na grypę, krople do nosa i tab. na ból gardła, rachunek 40 zł bez dwóch groszy

Kliwia fajna sprawa z tym domkiem, myślę ze jakby sprawdzić wszystko od strony papierkowej tak jak pisałaś i gdyby nic się w nich nie pojawiło co byłoby nie tak, to oferta godna pokuszenia się

Martuś co do dnia mężczyzny to hmm mój S. pewnie dowie się, że takowy istnieje bo radia słucha w pracy w drodze do pracy i z pracy, wczoraj się nawet żalił, że on na prezent do dnia chłopaka musi czekać, a co do prezentu to może zrobię coś na słodko (sernik na zimno) może go jeść tonami, nawet z tortownicy bez przekładania na talerzyk

Maggie jeszcze troszkę i sama będziesz czuła ruchy bobaska

Madzia udało Wam się z wyjazdem do Holandii za pierwszym razem, wczoraj opowiadałam mężowi, że jechaliście w ciemno i wszystko się fajnie zgrało
My po niedzieli jedziemy do jednej z firmy o której pisałaś mi na PW, mam nadzieję że się szybko uda wyjechac

dziewczyny przed chwilką telefon dzwonił, odebieram Pani ankiete przeprowadzała, dwa krótkie pytania i buch wygrałam masażer do głowy nie wiem o co chodzi ale w sobotę mam go odebrać
Stary 2010-03-09, 10:42   #4077
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
a moja tesciowa wyniuchala niby mrozone rybki, ale sa rewelacyjne-miruna i kupuje je w miejscu, gdzie ich 5 razy nie oblewaja woda i nie mroza, zeby byly ciezsze naprawde ostatnio wyjelam sobie 2 filety i byla doslownie jedna malutka lyzeczka od herbaty wody i wogole pyszna ta rybka! kupilam przyprawe do rybek i usmazylam w samej mace i wyszla palce lizac
miruna jest pyychaaa...
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha ja tez chyba taka będę, boje się tylko, ze przez to, ze długo się staramy, zaczne szaleć itd.

A karmić piersią to bym chciała, bo to zdrowo i dodatkowo taniej
Ale na resztę patrzę podobnie, uważam, ze większość zabawek robionych jest pod rodziców, nie dla dzieci, co do tych wszystkich bachów, edukacyjnych filmów, to oglądałam ostatnio dokument, ze nie ma naukowo stwierdzonego,z e to pomaga w rozwoju, nawet wręcz przeciwnie, hamuję się wyobraźnie, bo dziecko nie umie spędzać czasu bez dawki kolorych zabawek, ze o wiele bardziej rozwijające jest wymyślanie przez dzieci zabawek z przedmiotów domowego użytku
teraz to w ogóle robią takie halo wokół dzieci, że masakra my się wychowaliśmy na krowim mleku, marchewkach prosto z pola (a jak piach chrzęscił miedzy zębami, hehe), poobcieranych kolanach, lekkich klapsach za złe zachowanie... I jakoś normalne ludzie z tego wyrosły
Cytat:
ale ta miruna tez zagraniczna jest i pewnie hodowana jak panga.
e, to ryba z okolic Chilke i Argentyny - tam raczej nie paprzą tak hodowlach, jak Chinole
Stary 2010-03-09, 10:49   #4078
kolanka
Zadomowienie

Cześć kobietki .
Wpadłam na chwilkę. Któraś z Was poszukiwała albumu na zdjecia wklejane - teraz juz nie pamiętam kto. Znalazłam:
http://www.allegro.pl/item941748976_...100_stron.html
http://www.allegro.pl/item941748987_...100_stron.html

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-03-09 o 10:55
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 10:52   #4079
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
scio to czy taniej to bym się zastanowiła moja przyjaciółka przez jakiś czas (chyba 2 tyg) karmiła piersią, później z różnych przyczyn musiała przestać. Zaczęła karmin butelką. Przy karmieniu piersią mały robił w pieluchę po kilka razy dziennie kupkę i szło im strasznie dużo pieluch. JJak zaczęła karmić butelką to mały kupkę robił raz dziennie i nie była to taka papka co się po całym pampersie rozchodziła (przepraszam za opisy) I może wydawali więcej na mleko ale za to sporo mniej na pieluchy a do tego jednak wygodne jest gdy dziecko jest przyzwyczsajone do butli (Pewnie wele z was tak nie uważa) , rodzice wtedy (zwłaszcza mama) nie jest "uwiązana" do godziny, może wyjść na dłuższe zakupy sama zostawiając dziecko babci, tacie itd. Faktem jest że można ściągać pokarm Ja nie czuję jakiegoś parcia na karmienie piersią, niech kobieta karmi czym chce Widziałam kiedyś w dzień dobry tvn jakąś znaną kobietę która karmiła swoją córkę do 4 roku życia, no bez przesady
Ja tak sobie gdybam Poza tym przy karmieniu ładnie kilogramki lecą .
Ale jeśl będę mieć jakieś problemy typu krew, ból, płacz itd. to butla i już, ja wychowana na butli jestem, nie mam żadnych problemów zdrowotnych, żadnej alergii itd.

Maja taka prawda, a teraz to tego nie wolno, tamtego nie wolno, to nie zdrowe. A prawda jest taka, ze to wszytsko dzieciowe koncerny nakręcaję
ALe gadżeciara jestem i mi się podobają takie karuzelki z dźwiekami, ruszające się itd.

Jedyne za czym jestem totalnie na nie - to telewizja - moim zdaniem włączanie dziecku telewizji jest mega szkodliwe, szczególnie reklamy. Bajki tak, ale na DVD, bez reklam.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-03-09, 10:55   #4080
Gucia0987
Zakorzenienie

A propo albumów, poszukuje do wklejania zdjęć, ślubny i 30stron. Nigdzie nie moge znaleźć, wszystkie są na 100stron.

A my mamy jeden duży z kolorowymi zdjęciami, a osobno chcemy mieć B&W

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości