|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nasz najgorszy ból fizyczny jaki pamietamy..
misia_bella włąśnie wróciłam z 'zabiegu' uff , troche bolało i teraaz nieźle daje
ale nie było taq źle. A najgorsze jest to, że lekarz powiedział że nic tam nie miałam :-/
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
... choć nie Westwood
|
Najgorszy ból?
U dentysty... tak mnie bolało, że uciekłam z fotela i do tej pory przeszywają mnie dreszcze jak to sobie przypominam. Nigdy już, nigdy, nie zrobie nic bez znieczulenia.I, proszę się nie smiać! przy depilacji łydek depilatorem. Co za ból... Sto razy gorszy od złamania ręki, dostania huśtawką w głowę czy ciachnięcia się zbitą szybą po plecach. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale po prostu nie mogę wytrzymać wtedy z bólu. A depilator leży nieuzywany...
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Zastrzyk w kolano, bardzo silne ataki podczas okresu, wycinanie migdalow ze znikomym znieczuleniem.
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
bol zeba - wlasnie to teraz przezywam. horror - dzis w nocy to prawie wcale nie spalam. jade na srodkach przeciwbolowych
. dzis mialam isc do dentysty, ale pani odwolala swoj dyzur, wiec dopiero jutro ide rano. bedzie mi leczyc tego zeba kanalowo (pierwszy raz - boje sie niemilosiernie), bo plomba nic nie dala, echhhh... jak ja przezyje ta dzisiejsza noc - pewnie bede patrzec co chwile na komorke i prosic Boga, zeby noc szybciej minela .
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia i trzynajk sie jutro!! |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
O dżizas właśnie skapł mi do oka z włośów szampon. Ból jakby mi ktoś chciał je wykuć szpicem na choinke. Wyglądałam mniej więcj tak-
z tym, że raczej bez tego uśmiechu...Zamkęłam oko źle, otworzyłam jeszcze gorzej, przemyłam zimną wodą, jak nabazgrali na opakowaniu ale nic nie dało... Na szczęście trochę już przechodzi. Ostrzegam przed tym aby bardzo uważnie myć hery jeśli używa się szamponu L'oreala z perłą. Nie wiem co oni tam dali, ale skutecznie wypala to oczy...Porównywalna z tym bólem jest (a moze nawet gorsza) infekcja pęcherza. Gwarantowna bezsenność. Właściwie to całą noc w kibelku przeleżałam. Nawet najgorszy okres nie był tak straszny jak to... No i jeszcze usuwanie nadżerki. Nie mam pojęcia czym o było robione, ale czytałam, że zamrażanie nie boli, więc pewnie to było wypalanie. Po3 wizycie z bólu zwymiotowałam... ehhh większośc z tych bólów, występuje w sytuacjach kiedy może raczej sie to przydarzyć kobiecie niż mężczyźnie...Więc może jednak nie taka słaba płeć...
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
ja nadal walcze ze swoim zebem. na szczescie trafilam na bardzo dobrego lekarza, ktory ma sprzet wysokiej klasy. wczoraj po 2-godzinnym zabiegu jak puscilo mnie znieczulenie to chodzilam po scianach
. na szczescie mialam przepisane silne srodki przeciwbolowe, ktore mi pomogly. ale ten bol byl KOSZMARNY .
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi paznokcia zrywali
![]() rzeź krew ogolnie masakra - nie polecam
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Bol zeba przezylam,porod dziecka bez znieczulenia tez.........ale jednego bolu nie zapomne do konca zycia!3 lata temu musialam byc operowana na piersi-to przezylam!Ale 2 lata temu znowu cos tam sie zrobilo,i lekarze doszli do wniosku,ze trzeba to "cos" wyciac.I to w lokalnym znieczuleniu!A ja glupia,im uwierzylam!Czegos takiego nie dam sobie zrobic nigdy w zyciu!!!!!!Niby bylo lokalne znieczulenie,ale niewiele ono dalo-czulam sie,jakby mnie po kawalku wycinali!W porownaniu z tym porod mojego syna to byla pestka!
|
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
POśliznęłam się w łazience i ubiłam sobie kość goleniową. Nigdy więcej takiego bólu nie doświadczyłam. Byłam w 2 klasie podstawówki (przed komunią) i musiałam zapieprzać z ubitą kością do kościoła, bo mama myślała, że udaje, że mnie tak boli bardzo, do tego opieprzyła mnie, że jestem nieostrożna. Mdlałam z bólu, dopiero jak wróciłam (przynieśli mnie) z kościoła okazało się co się stało. Mamie było strasznie głupio.
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
- w wieku ok.10 lat byłam u dentysty wyrwać zęba-czwórkę, bo musiałam ją usunąć do aparatu. i się okazało że korzenie były jakoś dziwnie wbite, nie prosto, tylko tak jak haczyki. dostałam 4 zastrzyki znieczulające(z tym jeden wlał mi się do buzi;/) i siedziałam na fotelu ok 50 min. Ząb został wyrwany z częścią dziąsła;/ Po fakcie dentystka stwierdziła, ze trzeba go było usuwać chirurgicznie...
- w zeszłym roku (1 dzień wakacji!) złamałam palca u nogi i musiałam na piechotę wracać do domku (jakieś 30 min. drogi normalnym tempem)
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
najgorszy bol...
1. bol zeba... Boze Narodzenie w tym roku... 2 najgorsze dni w moim zyciu niekonczacy ise bol tabl przeciwbolowe nie pomagaja glowe juz mi rozwalalo... tego bolu nigdy nie zapomne... 2. mialam moze 4 latka... moja pamiec zwykle nie siega az tak daleko ale o tym nie moglam zapomniec tak poprostu.. bawilam sie przed blokiem mojej babci, siedziala na krawezniku rzucajac kamyczkami do kaluzy a jakis palant przejechal mi po nodze rowerem :/ jakos sobie nie moge tego wyobrazic jak mozna kogos przejechac na rowerze... no ale tego bolu nie zapomne do dzis mi rodzina przypominala jak to potrafilam caly czas krzyczec i plakac przerazliwie od samego poczatku na kazdej zmianie opatrunku i przy kazdym dotknieciu mojego kolana. |
|
|
|
|
#134 |
|
... choć nie Westwood
|
Ach, i zapomniałam o przeżytym dawno dawno temu bólu ucha
Od kilku dni mmam zapalenie ucha srodkowego i od razu przypomniały mi się cierpienia z dzieciństwa. Tyle, że wtedy było duuuuuuuużo gorzej
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba uczulenie na ktorys ze skladnikow ![]() moja kolezanka z kolei dostala po niej krwotoku z ... same wiecie
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Mrs Mrau
|
"wspomnieniowe" masochistki
ehhhhh. ...
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
O rany... mnie ból od małego kojarzył się z kolanem i dużo się nie pomyliłam.
Ponad rok temu miałam operowane kolano. Nie dość, że byłam przed miesiączką (spotęgowany ból) to jeszcze miałam gorączkę. Dzień po operacji było ok, ale potem... umierałam. Miałam wrażenie, że rzepka odrzuca przeszczep (miałam przeszczep chrząstki do rzepki) i chce go wywalić bokiem kolana. Nie pomagał lód, pod okiem pielęgniarek przedawkowałam ketonal w kroplówce. Potem bolało pół roku rehabilitacji, którem zadaniem było samo podniesienie nogi (!). Nigdy więcej. Szczegółów boję się pisać
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
oo jaki miły wątek
ja oprócz tego ,ze jestem kaleczna to jeszcze wrazliwa na ból...Zanim zaczelam brac tabletki miewalam bardzo bolesne okresy. Kiedys w szkole zaczal mnie strasznie bolec miesiaczkowo brzuch,nie wytrzymalam i wyszlam w srodku lekcji z sali.Ze szkoly do domu normalnie docieram w 20minut,a wtedy trwalo to okolo godziny.w autobusie zalałam sie potem.Kiedy wysiadłam ,usiadlam na przystanku i spojrzalam na autobus widzialam jak wszyscy w autobusie sie odwracaja i na mnie patrza.musialam wygladac naprawde strasznie.Idac z przystanku do domu siadalam na chodniku bo mialam mroczki przed oczami z bólu. W domu dlugo wymiotowalam. Nastepne straszne przezycie to bylo wycinanie migdałów podniebiennych,w zeszlym roku, a raczej rekonwalescencja "po"-nie moglam mówic i miałam szew w fardle.Jak sie obudzilam po operacji to bylo mi zimno i czulam straszny bol ,plułam krwią.to bylo straszne ale ledwo pamietam bo narkoza jeszcze dawala sie we znaki. a ostatni bol to tegoroczna wielkanoc.wyskoczylam z lozka i uderzylam sie w metalowe krzesło... a raczej utknal mi w nim palec(takie nóżki ma krzesło)...nie moglam go wyciagnac,myslalam ze bede musiala miec amputowany. ![]() w wyniku tego wypadku od trzech tygodni mam palec w gipsie-diagnoza :złamanie otwarte paliczka.brr ale jeszcze tylko tyydzien
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze swięto wszystko pozamykane .. mało się nie zesram z bólu tak brzydko powiedziawszy ![]() ![]() ![]() kto mi powie jakie silne tabletki przeciwbólowe moge wziasc ??? |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Najgorszy ból. W zeszłym roku, była tak mniej więcej zima.Ciemno, godzina 5 nad ranem. Na chwilę się obudziłam,zobaczylam która godzina,i przekręciłam się na drugi bok.Poczulam ból w szyi,jednak byłam tak senna,że jakoś usnęłam i nie zwróciłam zbytnio na niego uwagi.Dopiero o mojej normalnej godzinie wstawania, gdzieś koło 6 30 , nie mogłam się ruszyć. Szyja tak mnie bolała, że darłam się jak opętana.Chyba musiałam sobie coś nadwrężyć. Ale na Wszystkich Swiętych ! Darłam się , ryczałam, wołałam o jakiś prochy ,jak nie to zabiję
Faktycznie coś mnie w tedy opętało. Dugi największy ból mojego życia to przekłuwanie języka. Ech... szkoda gadać , nie chce straszyć ![]() I czeci ból - pierwszy okres, bolący brzuch przy okresie to u mnie normalne zjawisko, ale za pierwszym razem myślałam, że oszaleję.
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
o ja też jak mam okres to uggg... : (((
nic mi nie pomaga .. niic ! |
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
najgorszy ból? kilka razy taki miałam,jako dziecko cierpiałam na kolki,raz to lekarz powiedzial,ze cud ze przezyłam taki ból,ze normalnie to ludzie umierają z bólu nawet zastrzyki mi nie pomagały
Natomiast rok temu miałam zapalenie nerek,tez okropny ból,juz myślałam,ze umieram,dlatego dbajcie dziewczyny o nerki,nie przesadzac z za krótkimi kurteczkami
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam trochę wypowiedzi. Przy niektórych aż mi łzy naplynęły do oczu z wrażenia.... Biedne dziateczki
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
Na szczęście strasznego bólu nie przezyłam (odpukać stuk puk) ale pamiętam mocny skurcz nóg w nocy, myślałam, że zacznę wrzeszczeć, ale wsadziłam część poduszki w usta. No i pamiętam jeden z tych dni...byłam u ciotki w górach, oczywiście nie miał nikt w pobliżu tabletek przeciwbólowych, ale jakoś z tatą doplątałam się do sklepu i przełknęłam dwa ibupromy max bez wody, ale to był taki bół, że aż mi łzy same leciały, bez mojej świadomości
Żadnego złamania ani skręcenia nie miałam i dziękować Bogu...
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
1. Kiedyś miałam tak silne bóle miesiączkowe, że tylko leżałam skulona i łzy mi leciały z oczu. Żadne lekarstwa nie pomagały.
2. Bóle żołądka. Coś w rodzaju skurczu. Też tylko trzymam się za brzuch i cierpię ![]() 3. Przekłuwanie języka. Oj bolało ale warto było ![]() 4. Skurcze w stopach i łydkach. Aż chce się wrzeszczeć z bólu. Pozdrawiam
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Poród
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
*Kilka lat temu upadłam na kość ogonową (odcinek guziczny). Gdy chodziłam to płakałam z bólu wręcz wpadałam w histerie, a rodzice mówili, że przesadzam i krzyczeli na mnie!!
Po dziś dzień, gdy dłużej siedze na twardej powierzchni, np. podłodze mam problemy ze wstaniem.*Ostatnio miałam leczenie kanałowe. Dentystka zatruła mi zęba bodajże 2 razy, byłam zapisana na kolejna wizyte o której zapomniałam i tak trzymałam tego zatrutego zęba przez około 2 miesiące... W zębie zrobił sie "syf", że tak brzydko powiem i miałam za swoje:/ Czyściła mi zęba, wyrywała nerwy, doszła nawet do miazgi... A to wszystko bez znieczulenia!! Po wyjściu z gabinetu do końca dnia byłam w szoku po przeżytym, okropnym bólu *Kolejny przykład nie zalicza sie do bólu, ale to też było cierpienie. Gdy byłam młodsza miałam poważną astme (duszności). Codziennie wieczorem miałam ataki astmy, leżałam w łóżku w bezruchu bo nie mogłam złapać oddechu!! Płakałam i się dusiłam Okropnie wspominam dzieciństwo, bardzo dużo czasu spędzałam w szpitalach: Jak nie zapalenie płuc to oskrzeli i tak w kółko:/
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Po przeczytaniu tego wątku mam bóle współczujące
![]() Jeszcze przypomniało mi się, jak kilka miesięcy temu miałam taki dziwny kaszel, że zwyczajnie zaczynałam się dusić. Na początku tylko chciało mi się wymiotować. Pewnej nocy natomiast dostałam takiego ataku, że myślałam że zemdleję. Oczy mi wyszły na wierzch, zrobiło się niesamowicie gorąco, nie mogłam oddychać, jednocześnie mając odruch wymiotny Kiedy przyszła mi mama na ratunek i pytała co się dzieję pamiętam że nie mogłam wydobyć z siebie słowa Przysięgam, gdybym mogła złapać choć jeden oddech to krzyczałabym na całe gardło. I wierzcie mi, nie przesadzam.
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniało mi się coś, co prawda to nie sytuacja związana ze mną ale moim psem!!
Gdy Tajsa (tak się wabi) miała około miesiąca wypadła przez balkon... Aż z 3 piętra bloku! Biedna psinka, ale naszczęście nic sie nie stało mojej kochanej kluseczce!!
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
a ja pamietam jak zahaczylam sobie malego palca o takie metalowe zagiecie i jak chcialam go wydostac, to szarpnelam tak mocno ze caly paznokiec zostal meidzy tym zagieciem
, to bylo okropne, na sama mysl o tym robi mi sie slabo a kolejnym najgorszym bolem jest u mnie ostre zapalenie jajnika, 3 razy gorsze niz najwieksze bole miesiaczkowe, ktore niestety tez sie pojawiaja u mnie dosyc czesto
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

ale nie było taq źle. A najgorsze jest to, że lekarz powiedział że nic tam nie miałam :-/

tak mnie bolało, że uciekłam z fotela i do tej pory przeszywają mnie dreszcze jak to sobie przypominam. Nigdy już, nigdy, nie zrobie nic bez znieczulenia.
- boje sie niemilosiernie), bo plomba nic nie dala, echhhh... jak ja przezyje ta dzisiejsza noc - pewnie bede patrzec co chwile na komorke i prosic Boga, zeby noc szybciej minela
z tym, że raczej bez tego uśmiechu...Zamkęłam oko źle, otworzyłam jeszcze gorzej, przemyłam zimną wodą, jak nabazgrali na opakowaniu ale nic nie dało... Na szczęście trochę już przechodzi. Ostrzegam przed tym aby bardzo uważnie myć hery jeśli używa się szamponu L'oreala z perłą. Nie wiem co oni tam dali, ale skutecznie wypala to oczy...

...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a kolejnym najgorszym bolem jest u mnie ostre zapalenie jajnika, 3 razy gorsze niz najwieksze bole miesiaczkowe, ktore niestety tez sie pojawiaja u mnie dosyc czesto