|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
Umyłam lodówkę.... uffff |
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
" co to za badyle" no dusza romantyka po prostu .Wypowiadajac te słowa już wiedział.... ![]() Wyparzył szybko ode mnie i wrócił ze ślicznymi kolczykami i łańcuszkiem. Zawsze jak pamiętał to mi kupił coś w stylu discmana, kuferka etc...a tu z zaskoczenia na szybko ładna biżuteria Ale ogólnie u nas to o wszystkich ważnych wydarzeniach przypominam ja... |
|
|
|
|
#603 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I najpierw mi powiedziała, że pierwsze usg to powinnam zrobić do 14tyg, choćby odpłatnie, bo jest bardzo ważne Mi się zaczął głos łamać, bo jestem pod ich opieką od 7tygodnia ciąży to nie moja wina, że mi tak ten termin odsuwali - jak nie mieli u siebie miejsc to powinni mnie gdzieś indziej skierować albo powiedzieć, żebym to we własnym zakresie zorganizowała...Babka mnie zaczęła uspokajać, stwierdziła, że jestem "młoda i zdrowa to i tak pewnie wszystko w porządku" , ale zapisała mnie na jutro na 12.15 i poprosi ginkę, żeby zrobiła mi też to usg nieszczęsne od razu... Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale chciałam to z siebie wyrzucić. Dawno już się tak nie denerwowałam ![]() Cytat:
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
roztrzepaniec
za jutro |
|
|
|
#605 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moj synek mial tak nawet 1,2 razy dziennie i az mi caly brzuch skakal :P Cytat:
Cytat:
a co do dnia kobiet to ja dostalam kwiaty a dzis znalazlam bardzo czule wyznanie na kartce na stole i potem jeszcze maila...az sie poplakalam...czesto dostaje tez cos bez okazji.Fajnie jak maz pamieta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam problem z mlodym znow, od 4 dni biegunka, myslalam ze zeby ale juz sama nie wiem. Ma popuchniete zdziasla, dostal katarku i kaszel jak co zabek ale juz tyle dni te kupki, nic z domowych sposobow na zatwardzenie nie pomaga, bylam dzis u lekarza, trzeba zbadac kupke bo chyba poza zebami to jakas infekcja...nastalam sie 1,5 godz w kolejce i brzuch mnie strasznie boli....teraz obiadek bo mezus wrocil a potem na urodzinki |
|||||||
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja tak na chwilkę, bo już ubrana do wyjścia jestem.... właśnie się dowiedziałam że jedna z moich koleżanek z pracy poroniła w 12 tygodniu
A strasznie się starali o dziecko.. biedna teraz też będzie miała problem z powrotem do pracy bo podczas tego jak była na zwolnieniu jej mąż został dyrektorem rynku a żona nie może być jego podwładną... w zeszłym tygodniu miałam zamiar do niej dzwonić żeby się umówić na jakąś herbatkę ale nie zadzwoniłam bo wcześniej wyjechałam do siostry niż planowałam.. no i dobrze że nie zadzwoniłam bo nie wiem co bym miała jej powiedzieć nie potrafię w takich sytuacjach rozmawiać z ludźmi... Tyle jest takich sytuacji... kurcze w 12 tyg ja juz byłam tak nastawiona na dzidzię i w ogóle tak strasznie się cieszyłam że sobie nie wyobrażam tego.. dziewczyny cieszmy się że mamy zdrowe maluszki, naprawdę!!!uciekam, buziaki
|
#607 |
|
BAN stały
|
Ja się strasznie cieszę
współczuje koleżance myslę że dobrze że się z nią nie umawiałaś....
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzisiaj straszna ochote na jakies ciasto tylko na nic nie mam pomyslu i na budyn chyba zaraz sobie zrobie bo mam malinowy
![]() a zamowilam sobie dwie tuniki na allegro leginsy ciazowe tez chcialam sobie zamowic ale boje sie ze beda kiepskie gatunkowo i chyba w h&m'ie kupie tuniczki tanie i mam nadzieje ze beda wygodne bo jak tylko wiosna nieco da o sobie znac to zmaierzam wskoczyc w leginsy i tunike ![]() http://allegro.pl/item944766802_tuni..._bombka_m.html ta wzielam czerwona http://allegro.pl/item951402693_suki...perta_m_l.html a ta turkusowa ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- pszczolka ja niestety wiem jak bardzo boli gdy straci sie maluszka wiec tym bardziej wspolczuje twojej kolezance
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa ja wlasnie poluje w ciuchlandzie na jakies tuniczki... a legginsy dzisiaj ogladalam na allegro. Zamawialyscie juz jakies? Chce takie z panelem na brzuszek
Tuniczki całkiem fajne...Ja mam niedaleko siebie fajny sklepik gdzie można kupić rzeczy po 20zł... i muszę sie tam wybrać obadać... może jakby było coś ciekawego, to bym wzięła więcej, bo naprwadę fajne rzeczy można trafić... i może by któraś z dziewczyn chciała ![]() Co do historii strat dzieciaczków,to nic przyjemnego... aczkolwiek nie powinnyśmy aż za bardzo przejmować się historiami innych, gdyż wiem, że niektóre takie historie moga bardzo przeżywać... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-03-09 o 14:07 |
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa też bym jakieś ciacho zjadła
![]() a co do tuniczek ładne, ale ja mam za wielkie piersi do nich, źle bym się czuła
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio bylam u ginka i rozmawialam z taka babka w ciazy juz byla po terminie ogolnie wygladala tak na 38-39 lat i opowiadala mi o sobie mowila ze 7 lat starali sie o dziecko udalo im sie po 7 latach zaszla w ciaze choc lekarze twierdzili ze to nie mozliwe a pozniej ze to byl cud w 7tc poszla do kontroli (mieszkali w niemczech) nie bylo jej ginka i przyjal ja jakis inny i przebil jej pecherz plodowy... poronila kolejne dwa lata starali sie o dziecko gdy juz doszli do wniosku ze sie nie uda i juz nie beda probowali bo mowila ze byla strzepkiem nerwow co miesiac mierzenie temp testy najpierw owulacyjne pozniej ciazowe... poddali sie i co? krotko po tym zaszla w ciaze a wczoraj spotkalam jej meza byl zamowic wizyte domowal bo urodzila sie ich coreczka ale to co musieli przejsc to chyba nikomu nie zycze...
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie...no i czekam na wiadomości
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
basienka no wlasnie boje sie na allegro te leginsy zamawiac a tez chce z panelem kupic a przejechalam sie juz na spodniach dresowych z allegro na poczatku byly fajne ale szybko zaczely jak scierka do podlogi wygladac
papateria ja mam 80E ale mam tunike w podobnym kroju i ogolnie jest ok a ma spory dekolt i narazie zakladam pod nia golfik a pozniej mam takie koszulku jednokolorowe bez ramiaczek i ja planuje pod spod nosic
|
#614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś tu miał egzamin wczoraj
....i miał mi dać znać.Ciekawe kto to taki?? ? ![]() Może bez bicia sie przyzna? |
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fajny pomysł z tymi koszulkami |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
a w h&m te leginsy kosztuja 10 euro wiec niecale 40zl wiec wole nie ryzykowac i kupic je bo wiem ze gatunkowo beda dobre choc z drugiej strony korci mnie zeby zamowic na allegro bo 20zl za leginsy to prawie jak za darmo a wiec nawet jak sie zniszcza to nie bedzie szkoda
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
proszę o kciuki za wizyte raz jade po wyniki i do gina
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
jej dziewczyny pamietam dopiero jak robilam test ciazowy a juz jestem w 23tc
i w suwaczku przeczytalam info ze maluszek ma juz okolo 25cm dlugosci toz to olbrzym juz moze to smieszne ale ja juz niesamowicie koszam tego szkraba ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- karolcia kciukasy zacisniete ja mam wizyte dopiero 24 marca a kolejne usg 26
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
kurcze nastalam sie 1,5 godz w kolejce z malym na rekach bo byl zmierzly a ma prawie 11 kg, i brzuch mnie strasznie boli....chociaz taki plus z tego ze male mnie mocno kopie, fajnie to czuc
|
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
Jusdan a gdziez ten twoj mezczyzna pracuje? w wojsku?
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Wygoncie mnie do sprzatania!!!!! Dzis nie mam weny w ogole i bym tylko film z dzidzia ogladala
![]() Moj tz wychodzi ok 9 i wraca ok 14-16 wiec nie nazekam to mnie nie bylo w domu i to on marudzil stale
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pracuje tylko 8 godzin, musi być w pracy między 7 a 9, a dalej to już zależy na którą przyjdzie. Najpóźniej 17.30 jest w domu. Zwykle pół jego pracy przesypiam, więc mi się nie dłuży aż tak potem
.Ale uwielbiam gdy jest w domu- nawet jeśli siedzi przed swoim kompem i nie rozmawiamy. Zawsze mogę się odwrócić i wysłać mu całusa .
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
A moja dzidzia dalej taka mało ruchliwa... czasem czuję takie popukiwanie ale nie żeby jakoś mocno kopało, na połówkowym miał już 26cm
![]() Jadę się mierzyć.. tzn przymierzać sukienkę ostatni raz przed ślubem, potem szczegóły ustalić z babką od sali a o 20:00 po obrączki
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!!!!!!! NA 200% słyszę serce mojego dziecka!!!
Sama mam niskie tętno, a to pędzi jak szalone... Ryczę jak głupia...
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie uzależnij się od tego słuchania
|
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Nie...Bo potem jak nie usłyszę, to dostanę szału przypadkiem..
Ale teraz jestem 1000razy spokojniejsza- wiem, że Nasz Maluszek żyje i świetnie daje sobie radę. To już jest mój raj na ziemi.
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia fajnie sluchac serduszka malenstwa tez lubialam sluchac ale mam taka mozliwosc tylko u ginka
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- niezawsze do sprzatania!!!! ja juz posprzatalam teraz moge poleniuchowac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Mój to by chciał oba święta obchodzić. A jak sobie zapomni (bo sam z siebie to nie pamięta) to mu zawsze przypomną w radiu, telewizji itd.
no dusza romantyka po prostu .

, ale zapisała mnie na jutro na 12.15 i poprosi ginkę, żeby zrobiła mi też to usg nieszczęsne od razu... 
za jutro
A strasznie się starali o dziecko.. biedna

....i miał mi dać znać.