![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
KOCI, nie ma za co. Cieszę się, że mogłam pomóc.
Cytat:
![]() ![]() ------------ Tak w ogóle to podczytuję sobie ten wątek, bo też szukam pracy. Wiem, jak ciężko jest teraz z ofertami.. Czasami nachodzą mnie myśli, że już nie znajdę pracy (szukam w swoim kierunku-finanse/podatki).. Nie mam doświadczenia, ale też nie chcę przecież pracować na kierowniczym stanowisku.. ![]() ![]() ![]() Dobrze, że TŻ mnie wspiera..i rodzice.. Jednak chciałabym być już całkiem niezależna. Teraz mam jeszcze jakieś zajęcie, bo piszę pracę mgr-ską i weekendami mam szkołę, ale w tygodniu siedzę w domu i szukam namiętnie tych ofert, których chyba coraz mniej zamieszczają.. ![]() Dodam tylko, że mniej więcej od września 2009 szukam..i nic.. byłam na kilku rozmowach, ale albo nie oddzwonili, albo akwizycja (nie mam do tego predyspozycji), albo umowa zlecenie (ale powinna być um.o pracę-tylko firmy nie stać:/) za minimum, więc bez urlopu itp. Nawet na L4 w razie "W" nie pójdę (tzn.niby tak, ale dniówki odpadają ![]() Trochę się rozpisałam, wybaczcie. I zaczęłam się rozczulać, więc kończę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę powodzenia i pozytywnej decyzji po rozmowie. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
pumas, pati172003 jeszcze raz dzieki dziewczyny.
Wpisalam normalnie nazwe firmy i obowiazki jakie wykonywalam. A przeciez nie ma obowiazku wpisywac w CV czy to firma rodzinna czy nie :P A jak sie zapytaja to powiem - bo w klamaniu jestem beznadziejna niestety. -------- pumas strasznie Ci tej pracy zazdroszcze nienawidze siedziec w domu szczegolnie ze moi rodzice caly czas mi wypominaja ze jakbym nie robila studiow to juz dawno prace bym miala a tak siedze w domu od miesiaca. W piatek mam spotkanie w UP zobaczymy co mi zaproponuja. A powieccie mi gdzie jest o tym ze nie mozna zaproponowac nizszego stanowiska niz wyksztalcenie bo czytajac tu niektore wypowiedzi wole sie ubezpieczyc w znajomosc takich zagadnien. |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj wyslalam kilka ofert Cv z LM, jednak watpie czy z czegokolwiek odzwodnia- najchetniej widzieliby osoby po studiach na dane stanowisko, perfect angielski plus doswiadczenie. No nic, zobaczymy. Zastosuje metode 100 Cv- ponoc tyle wyslanych gwarantuje sukces ![]()
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Heh..To jeszcze trochę i do tylu dobiję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prace mam ciekawa, od do, fajne stanowisko, ale bardzo odpowiedzialne, a ja chyba jeszcze nie doroslam do takiej roli... Ja wciaz bujam w oblokach i mysle, jak tu zarobic, i sie nie narobic ![]() Cytat:
![]() ![]() Szkolenia sa dobre, a wyjazdowe tym bardziej. Choc sama nie przepadam za wyjazdami (mimo, ze moje wczesniejsze prace tylko na tym polegaly), to jednak uwazam, ze sa one potrzebne i pomagaja w pracy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() musze niestety dołączyć do grona bezrobotnych .. kolejny raz .. Marzec znowu przywitałam z tym statusem .. dziesiątki cv wyslanych .. jak narazie 1 rozmowa ' ZADZWONIMY' ta jasne;/ .. ![]() Szukam już czegokolwiek .. blee.. 3mam za Was kciuki ![]()
#251 |
Wtajemniczenie
|
witam do was, niby mam prace ale jest tylko na umowe zlecenie, chyba z niej zrezygnuje bo jest okropnie, krzyki etc , sa moze jakies dziewczynki wyjezdzajace za granice do pracy na wakacjem, chetnie bym sie przylaczyla, sama sie boje
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
witam Dziewczyny
po ponad trzyletniej przerwie znów jestem bezrobotna, od miesiąca. To frustrujące, prawda? Mam wsparcie męża, rodziny, znajomych.. Takie wolne na początku cieszy, tyle rzeczy zaległych można zrobić, odpocząć, psychicznie też. Jednak po dłuższym czasie jest kiepsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczęta.
![]() Marricka, to bardzo dobry pomysł aby wykorzystać ten czas na rozwój. Niestety mi się to nie udawało, ponieważ codziennie wstawałam z nadzieją na telefon z ofertą pracy, później mnie ogarniało poczucie beznadziejności, że nikt mnie nie chce i w rezultacie tak mijał cały dzień bo myśli nie pozwalały mi wziąć się za cokolwiek pożytecznego. ![]() pozdrawiam!
#254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby znać dokładną datę dostania pracy to miało by sie świadomość, że można dobrze wykorzystać ten czas bezrobocia. Mnie prześladowały myśli, że nie będę miała zaraz za co żyć. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY RATUJCIEEEEEEEE!!!! Co może kryc się pod biegłą obsługą komputera dla pomocy biurowej, taki był wymóg , dostałam zaproszenie a biegle to ja pisze i poruszam się po zwykłym programie, o co może jeszcze chodzic ,szybko chociaz zobaczę co i jak!!!
![]() ![]() ![]()
#257 |
Raczkowanie
|
Zapewne chodzi o:
-szybkie pisanie na klawiaturze -znajomość Worda -może też Excel-tabelki, wykresy -Outlook Wszystko zależy od tego, jakie będziesz miała obowiązki.. Jeśli będziesz 'odwalać' czyjąś pracę, to nawet prezentacje w PP. ![]() ![]() Edytowane przez pati172003 Czas edycji: 2010-03-10 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
Witam Panie, O.K. Centrum Języków Obcych Zaprasza na BEZPŁTANE szkolenia dla BEZROBOTNYCH KOBIET w ramach projektu ,,MAZOWIECKIE KWIACIARKI” 1.Indywidualne plany działań – 2 godziny/osoba 2.Doradztwo grupowe – 30 godzin 3.Szkolenia zawodowe FLORYSTYKA – 90 godzin 4.Kurs JAK ZAŁOŻYĆ I PROWADZIĆ WŁASNĄ FIRMĘ – 60 godzin 5.Kurs JĘZYKA ANGIELSKIEGO – 120 godzin Do udziału w projekcie zapraszamy KOBIETY: 1.Zamieszkałe na terenie województwa MAZOWIECKIEGO 2.BEZROBOTNE, których stosunek pracy wygasł lub został rozwiązany z przyczyn niedotyczących pracownika w okresie nie dłuższym niż 6 miesięcy W czasie trwania szkoleń wszystkim uczestniczkom zapewniamy obiady, poczęstunek, zwrot kosztów dojazdów, dodatki szkoleniowe i motywacyjne oraz materiały szkoleniowe wraz z podręcznikami do nauki języka angielskiego. Udział szkoleniach jest BEZPŁATNY. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt mailowy: kwiaciarki@okcjo.com.pl Niedługo ruszy strona internetowa projektu. Odpowiem na wszystkie pytania. Pozdrawiam Was gorąco!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki
![]() U mnie się troszkę zmieniło. Staż który zaczełam 1 marca rzuciłam. Miałam być jako pracownik biurowy, a kazali mi myć podłogę, odkurzać, dzwonić... Stwierdziłam, że nie tędy droga że za 740 zł będę robić coś takiego, nie tak było napisane przez PUP. No i żeby nie mieć problemu z PUP na szybko znalazłam cokolwiek hehe telemarketing znoooowu, no ale cóż ![]() ![]() ![]() Tak się zastanawiam, może zadam głupie pytanie, ale czy za te 5 dni co byłam na stażu to należy mi się wynagrodzenie?? Czy urząd coś przeleje mi na konto??Dopiero jutro zawiozę umowę zlecenie, wiec pewnie się zapytam, chociaż nie wiem, bo teee kobiety są tak nie fajne, że masakra ![]() AAAAA i jutro też mam gdzie indziej rozmowę o pracę, ciekawe ciekawe. iiii generalnie mam doła, czuje się jak nieudacznik ![]() Pumas a jakie to stanowisko?Czym firma się zajmuje? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny na wątku.
Marta, znajomosc komputera, to znaczy - biegle excel lub przynajmniej w stopniu srednim - ja znam tylko podstawy, a na rozmowie kiedys kazano mi robic funkcje i inne tabele przestawne, bleeee. Word biegle, PP i inne aplikacje. Gorzka, wspolczuje Ci, ze az tyle szukasz pracy. Ja sie boje, ze niebawem podziele wasz los ![]() Stokrotka, jestem managerem w firmie z branzy it. świeża sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu obawiasz się, że podzielisz nasz los? Sama chcesz odejść? Pisałaś wyżej, że obowiązki cię przerastają. Rozumiem, ja kiedyś pracowałam za 2 i pół osoby, musiałabym siedzieć w pracy codziennie 24 godziny żeby fizycznie dać sobie z tym radę, bo te 11-12 godzin nie wystarczało. Praca była oczywiście w budżetówce za 1200. Inni przesiadywali całymi dniami na kawce i dostawali 2000. Praca owszem jest ważna, ale nie za wszelką cenę i nie w imię zbyt wielu poświęceń. Pumas, a ty jesteś z dużego miasta?
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Choleraaa
![]() już mam coraz to bardziej dość ![]() tez już mysle o tym telemarketingu .. ale szczerze mówiąc nie wiem nawet czego sie tam spodziewać ..
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
pumas
![]() A czemu masz niedługo szukac pracy? Ja wczoraj zalatwiałam sobie zaswiadczenie ze juz sie obronilam - eh uwielbiam babeczki pracujace w biurach uczelni. Jutro mam rozmowe w Urzedzie Pracy - mam nadzieje ze dostane jakies sensowne oferty pracy albo choc staz. coco widze ze obydwie mamy niefarta do kancelarii ja tez dzis dostałam maila ze niestety ale nie zatrudnia mnie. ![]() Edytowane przez KOCI Czas edycji: 2010-03-11 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
To ja jestem kolejna, której do kancelarii nie przyjęli. W sobotę dostałam maila. A było tak blisko....
KOCI to się zahartuj przed wizytą w UP ![]()
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja zaczęłam 2010 rok od bezrobocia ![]() ![]() ![]() ![]() Czy mogę z UP isc na stanowisko poniżej moich kwalifikacji?
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2010-03-11 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze nie zapominaj o ambicjach i szukaj pracy zgodnej z twoimi ambicjami. W międzyczasie możesz oczywiście wykonywać pracę poniżej swoich kwalifikacji, wiadomo pieniądze na drzewach nie rosną. Co do pracy z ofert, które znajdują się w UP to te oferty są dla każdego dostępne i możesz się o dowolną z nich pytać, możesz dostać dane kontaktowe do danej firmy i złożyć tam swoje cv.
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to , że wykształcenie mam wyższe licencjackie, a doświadczenie marne. Po szkole zrobiłam roczny staz na calkeim innym stanowisku niż przewiduje moje wykształcenie. Języka nie znam na tyle na ile by pracodawcy chcieli. Żałuję, że nie po maturze nie poszłam do pracy, gdzie mogłabym dalej kształcić sie w niemieckim. Bo na studiach mielismy żenująco niski poziom nauczania tego języka. 3 lata uciekły , a ja wiele zapomniałam. Zastawiam się nad tym, żeby dalej się doszkalać w języku, ale kompletnie nie mam pojęcia jak. Chciałbym podszkolić sie w mowie i rozumieniu. Niestety szkoły w takim nauczaniu kuleją.Bynajmiej w tych których ja się uczyłam.... A na płatne lekcje jak przystało na bezrobotnego mnie nie stać... Dziewczyny mam takie pytanie. Znalazłam ogłoszenie. Napsiane jest tam, żeby wysłać swój życiorys i list motywacyjny. Ten życiorys to moze byc jako CV, czy opisówka? Bo CV to też życiorys tylko skrótowy.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2010-03-11 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do nauki języka to UP maja często w swojej ofercie kursy językowe, darmowe, a nawet płatne (ale to oni ci zapłacą jakieś 860 zł co miesiąc). Poza tym jak pisałam wyżej możesz poszukać trochę ,,gorszej" pracy i zapisać się na jakiś kurs, poszukać dobrej szkoły językowej (trzeba zwracać uwagę na kwalifikację osób, które tam uczą) lub zwyczajne korepetycje u np. nauczyciela języka, jeżeli masz wystarczająco dużo samozaparcia w sobie. W międzyczasie możesz intensywnie szukać lepszej pracy, ważne by nie stac w miejscu i nie robić nic. Trzymam kciuki i nie żałuj niczego, ciesz się tym co osiągnęłaś i staraj się o więcej, bo widzę, że chcesz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.