Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 18:36   #661
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cześć wszystkim mamusiom!

wklejam tylko zdjęcia z wczorajszego spacerku i biorę się za nadrabianie, zostało mi jeszcze "tylko" 7 stron
Stary 2010-03-09, 18:37   #662
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Właśnie wróciłam z gimnstyki co za drętwe dziewuchy tam chodząale i tak jest lepiej bo teraz zamiast dzień dobry zaczęłyśmy mówić sobie cześć!!! I wiecie co na tej gimneastyce też jest przewaga chłopców, normalnie szok
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dziewczyny cwiczycie miesnie Kegla?
Ja ćwiczę ale tylko na tym moim areobiku czyli raz w tygodniu.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, moja córeczka jest zdrowa jak rybka, fika sobie strasznie, wszystko ma na miejscu i jest oki.

Wiec oficjalnie bedzie córeczka Anastazja Euganie...
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez gwiazda666 Pokaż wiadomość
Kurcze, tak malo sie udzielam ,ze mnie pewnie nie pamietacie.
Wczoraj bylam na 4d i mam wymarzona dziewczynke.
W domu mam juz 7 latka Antosia ,takze bardzo sie cieszymy.
Ma 28cm,i 516g ,mam tylko nadzieje ze do 4 kg mala nie dobije ,bo synek tyle wazyl i latwo na porodowce nie bylo.

Kurcze i kupilam juz wozek Mam nadzieje,ze bede zadowolona.

buska dla was dziolchy
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny witajcie.
Nie mam dziś najlepszego dnia więc nie pisałam wcześniej.
Dowiedziałam się kilku rzeczy i trochę mnie to zwaliło z nóg i zbiło z tropu.

Lecę na wizytę. Trzymajcie kciuki żeby było wszystko w porządku.
No wreszcie jesteś już się zaczynałam pomału martwić. Trzymam kciuki za wizytę

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 18:39   #663
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
jak mi sie przypomni ale nie jakos systematycznie
Jak ja zaciskam to takie dziwne uczucie... tez tak macie???

Kurcze przydaloby sie polepszyc jakos seksu.. mąż bylby zadowolony ze nie musi tak dlugo sie meczyc jak dotychczas...
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 18:44   #664
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Kciuki zapewnione
A co sie dzieje, ze nie masz nastroju?
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
lazurowa napisz coś więcej
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Lazurowa
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
bedzie dorbrze, napewno!
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
--------
Wracaj do nas szybko po wizycie!!!
Co się dzieje z humorkiem???
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
No wreszcie jesteś już się zaczynałam pomału martwić. Trzymam kciuki za wizytę
Dzięki dziewczyny za wizytę. Wiem tylko, że jest wszystko w porządku z dzidzią. Niestety nie mam zdjęcia ani nie znam parametrów, bo dzidziuś tak się wiercił, że lekarz sam nie mógł go dokładnie zbadać. Wszystko widziałam na usg i to moje dziecko jest jakieś nadpobudliwe. W badaniu ginekologicznym wszystko ok.

A mój humor jest taki, bo zaczynam się dowiadywać jakie rzeczy wyprawia mój ex i zaczynam się poważnie o niego martwić czy wszystko jest w porządku...
Stary 2010-03-09, 18:50   #665
Zuziunia
BAN stały

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

wklejam tylko zdjęcia z wczorajszego spacerku i biorę się za nadrabianie, zostało mi jeszcze "tylko" 7 stron
fajowe

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!!!!! NA 200% słyszę serce mojego dziecka!!!
Sama mam niskie tętno, a to pędzi jak szalone...
Ryczę jak głupia...
super

ja idę leżeć, bardzo boli mnie kręgosłup.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:01   #666
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
To zalezy jakie masz te połowkowe? Bo za połowkowe uwaza sie 2d specjalistyczne co narzady ogladaja, mozg, serduszko itp.. A 4d to dodatkowa opcja. Ale to juz tam z polowkowym pewnie nie za wiele ma wspolnego. No a polowkowe narządowe robi sie 18-22 tydz (zalezy gdzie) bo wtedy najlepiej widac jeszcze narządy, bo pozniej dzidzia juz jest za duza i moze byc zle widac, czy cos.
No a 4d to napewno najlepiej widac ok 30-32 tygodnia- napewno im pozniej tym lepiej widac, bo dzidzius ma dokladniejsze rysy.. Bardziej przypomna dzidzie tą ktora sie narodzi. A 30-32 tydz to dlatego ze wtedy robi sie jeszze jedno takie badanie jak te narzadowe, ale nie wiem co dokladnie wtedy sprawdzaja.. Pewnie tez mozg, serdunio.. I wtedy czesto robia ludzie tez 3/4d.

Ja bylam w 21 tyg + pare dni na polowkowym, 2d narzadowe a potem 4d(ktore raczej bylo 3d). No i to tez zalezy od sprzętu. Oni mieli chyba dosc stary, bo z wszystkiego mam 3 ujecia buzi dzidzia.. a nawet nozek nie widzialam, rączek.. nie wiem czemu.. Niby ze ruchliwy,ale zdaje mi sie ze sprzęt nie ten.

Ale wiekszosc z dziewczyn miala na polowkowym 3d/4d i maja super zdjecia i filmiki dlugie i cialko widac, rączki nozki, nawet siusiaczki
no u nich pisze że to genetyczne połówkowe 4 d więc jakoś tak i mówią ze robią je miedzy 20 a 24 tygodniem. ale to chyba mierzy te wszystkie parametry. no przepisałam się na 1 kwietnia będe wtedy 22 tydzień 1 dzien czyli jak pisała chyba Alguien idealnie w 22 tyg.
Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
W końcu się do nich dodzwoniłam. W rejestracji położnej wytłumaczyłam swoją sytuację to najpierw mnie chciała za 2/3tyg. zapisać, bo dopiero wtedy ma terminy do tego gina. To jej mówię, że on jest niby moim prowadzącym, ale aż tak mi nie zależy na nim jak na jak najszybszym przyjęciu, bo to jutro już pełny 19 tyg.. a ona się dopiero wtedy mnie pyta, czy ja w ciąży jestem? I najpierw mi powiedziała, że pierwsze usg to powinnam zrobić do 14tyg, choćby odpłatnie, bo jest bardzo ważne Mi się zaczął głos łamać, bo jestem pod ich opieką od 7tygodnia ciąży to nie moja wina, że mi tak ten termin odsuwali - jak nie mieli u siebie miejsc to powinni mnie gdzieś indziej skierować albo powiedzieć, żebym to we własnym zakresie zorganizowała...Babka mnie zaczęła uspokajać, stwierdziła, że jestem "młoda i zdrowa to i tak pewnie wszystko w porządku" , ale zapisała mnie na jutro na 12.15 i poprosi ginkę, żeby zrobiła mi też to usg nieszczęsne od razu...
Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale chciałam to z siebie wyrzucić. Dawno już się tak nie denerwowałam I dopiero zaczyna to wszystko ze mnie schodzić... Mam nadzieję, że jutro już wszystko się uda i zobaczę swoją dzidzię w końcu

Też biorę Feminatal z DHA i płacę 56zł na miesiąc. Jestem wegetarianką i zależy mi na tym DHA szczególnie, bo wyniki to jak do tej pory mam dobre
no kurde bezczelni nie dość że oni nie dopilnowali to jeszcze ci tak gada ;/ no nic dobrze że już jutro masz i zobaczysz swoją dzidzie
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mi twardnial w pracy jak musialam 8 godz na nogach byc i teraz tez czasem jak sie przepracuje ale lezenia na plecach z nogami do gory pomaga

moj wychodzi tez 6-7 a wraca kolo 17,tez mi ciezko z malym a potem drugie,sama tu w de ale coz...jeszcze troszke i bedzie lepiej

moj synek mial tak nawet 1,2 razy dziennie i az mi caly brzuch skakal :P

ja nie znam i bym sie bała

to juz w koncu wiem co to brioszki:P

a co do dnia kobiet to ja dostalam kwiaty a dzis znalazlam bardzo czule wyznanie na kartce na stole i potem jeszcze maila...az sie poplakalam...czesto dostaje tez cos bez okazji.Fajnie jak maz pamieta

chyba nazwą tylko :P

u nas jemy od razu :P na kolacje w sobote

mnie tez pewna historia utwierdzila w wierze, ale boli mnie to ze moj chociaz wierzacy to slabo praktykujacy, wyszlo to w sumie dopiero po slubie i swiadomie nieswiadomi od mnie od tej wiary odciaga...

mam problem z mlodym znow, od 4 dni biegunka, myslalam ze zeby ale juz sama nie wiem. Ma popuchniete zdziasla, dostal katarku i kaszel jak co zabek ale juz tyle dni te kupki, nic z domowych sposobow na zatwardzenie nie pomaga, bylam dzis u lekarza, trzeba zbadac kupke bo chyba poza zebami to jakas infekcja...nastalam sie 1,5 godz w kolejce i brzuch mnie strasznie boli....teraz obiadek bo mezus wrocil a potem na urodzinki
biedny mały żeby szybko mu przeszło
a mi brzuch twardnieje razno jak się budze to wtedy masakra jaka skała jest ale tyyylko rano po przebudzeniu

karolcia228 gwiazda666 gratulacje

Cytat:
no ja bym ćwiczyła gdybym tylko pamiętała ostatnio o tym myślałam z 2 miesiące temu hehe i dopiero teraz ty mi przypomniałaś :/ a przydało by się regularnie ale jak zapamietać
Cytat:

o matko spacerku ? to ty masz na co dzień takie widoki ? aaaaaa ja też chce cudownie pięknie i wogóle buuuuuu ja tez chce na takie spacerki
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:03   #667
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, tak malo sie udzielam ,ze mnie pewnie nie pamietacie.
Wczoraj bylam na 4d i mam wymarzona dziewczynke.
W domu mam juz 7 latka Antosia ,takze bardzo sie cieszymy.
Ma 28cm,i 516g ,mam tylko nadzieje ze do 4 kg mala nie dobije ,bo synek tyle wazyl i latwo na porodowce nie bylo.

Kurcze i kupilam juz wozek Mam nadzieje,ze bede zadowolona.

buska dla was dziolchy
GRATULUJE coreczki udzielaj sie czesciej to pewnie zaczniemy cie bardziej kojarzyc pochwal sie fotka z 3d i wozkiem chociaz podaj link do niego na allegro

lazurowa ciesze sie ze dzidzi jest zdrowa a ta ruchliwosc to moze przez to ze ty nerwowa jestes? podobno na dzidzi to sie odbija... a tym twoim bylym to moze on tak jak by troche chce ci na zlosc zrobic?

mam nadzieje zeto moje chorowanie sie nie odbije na dzidzi bo moja siostra jak byla z pierwsza corcia w ciazy byla chora i mala sie urodzila z zapaleniem pluc ale byla chora krotko przed porodem i w czasie...

wygonilam meza po zakupy zamowilismy tez fototapete do salonu straszniemi sie podoba
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:04   #668
roztrzepaniec989
Rozeznanie

gwiazda, karolcia gratuluję córeczek
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wkoncu zaczynaja sie dziewuszki na watku
Mam nadzieję, bo liczę, że się na jedną załapię

Cytat:
Ciężko to nazwać ćwiczeniami jak na razie Jak sobie przypomnę to napinam, ale przed ciążą tak samo, więc nie wiem czy to się liczy
Stary 2010-03-09, 19:08   #669
bassienkaw
Zakorzenienie

Nie no, z Wami serio sie nie da... chwile człowieka nie ma i szaleństwo. Za to kupiłam dzisiaj w ciuchaczu czarną tuniczkę, super będzie na teraz... cieszę się bardzo. Przymierzałam jeszcze super żółtą, ale niestety był to rozmiar 46 i była na mnie dużo za duża... więc pewnie wychodzi na 48. A szkoda... nawet się zastanawiałam czy nei wziąć i nie sprzedać na allegro... bo praktycznie jak nowa... i w ciuchaczu po 6zł

Ja dziś byłam u babci blok obok, była jej znajoma, wiec babcia zajęła się Łucją, a myśmy pograły w karty. Uwielbiam grać w karty

A zaraz biorę się za czytanie, wypożyczyłam sobie trzy książki Schmitta

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:16   #670
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Dziekuje dzwiewczyny za gratulacje, bardzo sie cieszymy, bo chcielismy corcie
gwiazda - gratulacje

Lazurowa
- wazne ze oki wszystko oki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:17   #671
papeteria
Zakorzenienie

jaszczka jaka fajna pogoda
mnie dziś wzieło na porządki w komputerku i z nudów wkleiłam do swojego profilu parę fotek ślubnych ale bawiłam się w zmniejszanie i nie wiedziałam ze takie malutkie wyjdą

Cytat:
Kurcze przydaloby sie polepszyc jakos seksu.. mąż bylby zadowolony ze nie musi tak dlugo sie meczyc jak dotychczas...
ty się ciesz, że twój nie kończy zanim zacznie

Za długo źle ale za krótko też niedobrze. Dla mnie kwadrans to jest tak w sam raz
Kilka dni temu dostaliśmy zielone światło bo od listopada był zakaz i..... mi sie odechciało choć w tej sferze zazwyczaj było naprawde dobrze

lazurowa dobrze ze z dzidzia ok

basienka ty to niezmordowana jesteś

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 19:23   #672
bassienkaw
Zakorzenienie

Papeteria czemu mówisz, że jestem niezmodrowana? W sumie to jestem zmęczona i padam na twarz, nic mi się dzisiaj nie chce, i mało co dzisiaj zrobiłam...
Damian ćwiczy, Łucja z babcią jakieś książeczki ogląda a ja mam przed sobą: PAN IBRAHIM I KWIATY KORANU i leży leży leży. Muszę się wkońcu za nią zabrać, i Damianowi jedzenie na jutro zrobić hmmm

A co do seksu, to ja nie lubię za długo...

Stary 2010-03-09, 19:25   #673
anoxa
Zakorzenienie

basienka wklej zdjecie

amy w sumie czesto siekochamy i tez nie mamy z tym problemow i doznania w czasie ciazy musze przyznac sa zaskakujace pochwale sie wam fototapeta jaka zamowilismy ta pierwsza od gory
http://allegro.pl/item937611203_366x...ototapeta.html

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

a moj maly ma wlasnie czkawke ale fajnie podskakuje
Stary 2010-03-09, 19:28   #674
papeteria
Zakorzenienie

basienka może i zmęczona ale pełna energii
anoxa wierze ci na słowo że doznania są lepsze bo np. nigdy nie miałam zboczonych snów w trakcie których w dodatku orgazm w gratisie(narazie na szczęście od kilku tygodni spokój ) a w ciązy już kilka razy
Świetna ta fototapeta

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-03-09 o 20:12
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:31   #675
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

anoxa - super ta tapeta je bym chciała taki obraz do pokoju.
A co do seksu też nie lubie długo wogóle w ciąży mi sie nie chce.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 19:36   #676
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

PO pierwsze gratuluję dziewczynek !! Może będzie równowaga na naszym wątku.

Byłam na usg. Mały był łaskawy i ślicznie pokazał serduszko i buzie. Wszystko dobrze, rośnie zdrowo. Pan doktor zrobił mi 2 zdjęcia buzi w 4D, a reszta badań to serce, i ogólnie narządy. Wziął tylko 100 złotych. No a tydzień temu 150. I tak myślę, że to nie duzo, jak na tak dokładne badania.

Kuzynka dała mi sporo ciuszków i niektóre sa super. Szczególnie cieszę sie, ze spodni.

Idę spać zaraz, bo dziś sie narobiłam a jutro do pracy.
Stary 2010-03-09, 19:42   #677
idealnecialo
Zadomowienie

Oglądnelam jeszcze raz moje 2d i 4d (i kurcze w dodatku pisze na filmie ze to 4d.. :/ choc niewiele na niego wyglada). No i kurcze wiecie ja mialam 2d 8 min, a 4d -11 min.. i za te niecale 20 min 340zl..
No coooz...
I wybadalam raz kawaleczek dłoni na 4d, a tak to czasem troche buzki, i nic wiecej.. Wiecej na tym 2d szlo zobaczyc..

Jestem ciekawa jak bedzie wygladalo te 4d ok 30tyg jak pojde gdzie indziej i to za 150zl... (oby nie podrozalo..)

No ale juz sie nie bede tym zadreczac, bo byle wszystko bylo widac ze dzidzia zdrowa. No i jakis tam zarys twarzyczki mam

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
amy w sumie czesto siekochamy i tez nie mamy z tym problemow i doznania w czasie ciazy musze przyznac sa zaskakujace
A czym sie róznią?

Ja raz tak raz tak.. i tak mąż co 2 tyg, a ja czasem wolalabym po prostu spac.. Poza tym zawsze mnie potem cos piecze, szczypie - chyba otarcia-chyba za malo sie podnieca grrryy.. moja wina

No a wiesz czego mi brakować zaczyna... tego pelnego przytulenia.. tego ze będąc na mnie (a to moja ulubiona pozycja ) mogłam poczuć jego ciężar.. Nie musil się niczym przejmowac, ja tez nie musialam o tym myslec, bylismy idealnie przytuleni do siebie.. A teraz brzus przeszkadza.. wiem ze jakos idzie to robic (z tylu, ja u gory, albo po prostu jakos tak by nie naciskac na brzuch) ale to jednak nie to ... Tego wlasnie troche mi brakuje, przylgnięcia do niego całą sobą....

Pocieszam sie ze jeszcze z 4 miesiące.. no raczej 5 bo jeszcze jakiś tam połóg trzeba by bylo przeprowadzic

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-03-09 o 19:48
Stary 2010-03-09, 19:54   #678
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa u mnie sie je w niedziele rano przy sniadanku ale jak swieconka jest w domu to koniec z postem tzn wielki czwartek piatek i sobota sie posci a w sobote jak juz jest swieconka to mozna jesc co dusza zapragnie a w niedziele kroimy swieconke i przy sniadaniu sie nia czestujemy :P
u nas (na Mazurach) i u mojego M (Podlasie) święconkę jemy w niedzielę rano.Post również do śniadania

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 20:01   #679
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Od czasu do czasu przy pamieci...
Cytat:

wklejam tylko zdjęcia z wczorajszego spacerku
Sliczne widoki i super foty

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
mnie dziś wzieło na porządki w komputerku i z nudów wkleiłam do swojego profilu parę fotek ślubnych ale bawiłam się w zmniejszanie i nie wiedziałam ze takie malutkie wyjdą
Super zdjecia.

Cytat:
pochwale sie wam fototapeta jaka zamowilismy ta pierwsza od gory
http://allegro.pl/item937611203_366x...ototapeta.html
Czadersko bedzie wygladac i jakie tam wnetrza ladne ...

Idealne
czytalam, ze wlasnie ok 30tyg horzej widac bo dzidzi sie nie miesci cale w kadrze, poczytaj o tym jeszcze.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 20:04   #680
gwiazda666
Raczkowanie

Anoxa kupilam Bexa B4 -ale jestem noga i nie umiem podac linka z allegro

Babki, CWICZCIE MIESNIE KEGLA mowi wam to juz troche doswiadczona w tym temacie.
Urodzilam moje pierwsze dziecko -4 kg no i juz nie jest tak jak bylo przed porodem -niestety

Takze cwicze teraz namietnie po ok 60 rzzy na dobe ,bo boje sie co bedzie po porodzie z drugim.A podobno ulatwiaja one takze porod ,sa latwe i nie widac ze cwiczymy -takze zachecam.
gwiazda666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 20:07   #681
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak czytam jakie macie problemy w pracy chyba jednak ciesze sie ze ja jestem na razie niepracujaca i nie musze sie o takie powazne rzeczy jak zusy zwolnienia itp martwic.zawsze myslalam ze jak kobieta pracuje a jest w ciazy to ludzie ida jej na reka a tu czytajac wychodzi cos zupelnie innego:/
Nie zawsze i nie u każdego są problemy

Moje przykłady dotyczą co prawda osoby na zwolnieniu ale pokazują "chęć pomocy"
Gin zapomniał na zwolnieniu zapomniał wpisać B i kobitki z kard zwróciły mi uwagę, ze bez B dostanę tylko 80 % a wiedząc, że to tylko niedopatrzenie zgodziły się zrobić sobie kopię L4 i cierpliwie czekały na poprawioną wersję.
Inny przykład. Wczoraj zaszłam do sklepu, którego właściwie nie odwiedzam. Zobaczyłam mini - eklerki i wiedziałam, że muszę je mieć Rozpięłam płaszcz bo było gorąco. Podeszłam do lady i poprosiłam o 3 mini eklerki. Pani spojrzała na mnie, na mój brzuch, na sklep i szeptem powiedziała "ale one nie są dzisiejsze"

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-03-09 o 20:11
Stary 2010-03-09, 20:08   #682
Alguien
Zadomowienie

Pamietalam o tych cwiczeniach Kegla na poczatku ciazy, a teraz przypomina mi sie tylko co kilka dni. Jakos musze sie zmobilizowac!

wlasnie mialam obiadek, pyszna rybka byla
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 20:08   #683
anoxa
Zakorzenienie

idealne cialo poprostu orgazm jest duzo silniejszy niz normalnie

marta wklej fotki zusg i ubranek
Stary 2010-03-09, 20:09   #684
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
symbol B na l4 napewno definiuje ciąże
natomiast 1 z tego co się orientuję oznacza, że nie możesz chodzić
natomiast 2 to l4 "chodzone" czyli można wychodzić na zewnątrz

ale mogę się mylić
jest dokładnie tak jak piszesz

Stary 2010-03-09, 20:12   #685
bassienkaw
Zakorzenienie

Co do połogu, to nawet nie że trzebaby przeprowadzić, ale te co będą rodziły naturalnie same się przekonają, że do seksu ich za szybko ciągnąć nei będzie... no zdarzają się wyjątki, ja tam ochotę miałam nie małą, za to problemy też były nie małe... trochę czasu minęło nim seks zaczął przynosić radość i coś pozytywnego... powoli, małymi kroczkami... ale np mam znajomą co ponad rok się nie kochała od porodou... a potem przez kolejny rok te stosunki były bardzo rzadkie i nieprzyjemne... teraz dopiero na nowo cieszy się seksem z mężem

Stary 2010-03-09, 20:15   #686
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:

Idealne
czytalam, ze wlasnie ok 30tyg horzej widac bo dzidzi sie nie miesci cale w kadrze, poczytaj o tym jeszcze.
ale buzke super widac.. taka jak u niemowlaka urodzonego..
A ja w 21 tyg, nie widzialam prawie nic.. Wiec sadze ze lepiej bedzie w 30stym. Zreszta ta babka mowila ze ladniejsza dzidzia jest ok 30stego..
A tak wogole to mysle ze jak jest mala to ma duzo miejsca i czesto ucieka, chowa sie, jak u mnie a w 30 juz nie bedzie miala gdzie uciec wiec moze beda ladne focie buziuni moze jakies dłonie, palusie, ssanie kciuka, stópki..

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
idealne cialo poprostu orgazm jest duzo silniejszy niz normalnie
Hmm czy ja wiem.. .. hmm nawet nie wiem..

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Babki, CWICZCIE MIESNIE KEGLA mowi wam to juz troche doswiadczona w tym temacie.
Urodzilam moje pierwsze dziecko -4 kg no i juz nie jest tak jak bylo przed porodem -niestety

Takze cwicze teraz namietnie po ok 60 rzzy na dobe ,bo boje sie co bedzie po porodzie z drugim.A podobno ulatwiaja one takze porod ,sa latwe i nie widac ze cwiczymy -takze zachecam.
A chociaz z czasem staje sie te ciwczenie przyjemniejsze? jakies takie mam dziwne uczucie nie do opisania jak je sciskam.. hmm
Stary 2010-03-09, 20:20   #687
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
To bylo zdecydowanie najfajniejsze przezycie zwiazane z dzidzia do tej pory, oprocz tego kiedy sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy!
Gratuluję dziewczynki ))))))))

Stary 2010-03-09, 20:24   #688
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczynki ))))))))
Dzieki

Wlasnie zamowilam cheeseburgera, snackwrapa i ciastko z truskawami z maca i juz nie moge sie doczekac, ale zasluzylam, narobilam sie dzisiaj jak glupia kazda fuge umylam, krany skrobalam aby plameczki nie bylo tylko sie wszystko lsnilo, umylam piekarnik i lodowke i padam jutro juz tylko bede ustawiac i wynosic rzeczy i kupie bawelne w ikei i postawie w lazience a w duzym pokoju tulipany tak ladnie bedzie wygladac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 20:29   #689
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Pamietalam o tych cwiczeniach Kegla na poczatku ciazy, a teraz przypomina mi sie tylko co kilka dni. Jakos musze sie zmobilizowac!

MI mąż przypomina o ćwiczeniach, bo ja ciągle zapominam. A i tak za mało ćwiczę. Nie wiem ile trzeba trzymać napięte mięśnie. Wiem, że taka prosta rzecz moze bardzo ułatwić poród, a jakos nie może mi to wejść w krew.

Cytat:

marta wklej fotki zusg i ubranek
Jak zeskanuje fotkę to wkleję. Co do ciuchów to problem mamy z aparatem. Chociaż mąż obiecał sesję Jak tylko zrobię to sie pochwale. Brzuszkiem też, bo już jest spory.
Stary 2010-03-09, 20:34   #690
jaszczka
Zadomowienie

dziewczynki gratuluję wszystkich dziewczynek i chłopczyków
coraz więcej nas już wie, co w brzuszku nosi

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

no ja bym ćwiczyła gdybym tylko pamiętała ostatnio o tym myślałam z 2 miesiące temu hehe i dopiero teraz ty mi przypomniałaś :/ a przydało by się regularnie ale jak zapamietać

o matko spacerku ? to ty masz na co dzień takie widoki ? aaaaaa ja też chce cudownie pięknie i wogóle buuuuuu ja tez chce na takie spacerki
do takich widoków mam jakieś 10-15 minut samochodem też mi się strasznie podoba to miejsce i wogóle miejscowość, w której mieszkamy jest malownicza ale nie ma to jak w domu, w polsce...

co do mięśni kegla to jak mi się przypomni to trochę pościskam ale teraz tak nagadałyście, że na pewno będę to częśiej robiła

PS. właśnie rozmawiałam z moją mamcią - przyjeżdża do nas za tydzień w środę, już się nie mogę doczekać!! no i zabieramy ją na wakacje, to będą ostatnie nasze wakacje bez dzieciaczka ostatnie chwile wolności

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-03-09 o 20:37
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości