|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Zmienić lekarza..nie stac mnie na regularne prywatne wizyty ktore kosztuja 80 zł ponieważ jeszcze sie ucze, a niestety już wiele razy sie przekonałam ze jeżeli sie nie zapłaci to nikt ci nie pomoże. Nie wiem, może to ja trafiałam na złych lekarzy.. jestem już do nicch zrażona.
Krooolewno nie należy ulegać takim złym myślom, pamiętaj że siedzimy w tym wszystkie razem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Raczkowanie
|
louve no niestety taka jest prawda... rzadko kiedy trafia się na lekarza, który jest kompetentny i pomoże przyjmując na NFZ... ja tez chodze prywatnie bo niestety u mnie w mieście takiego lekarza niestety nie ma... mój gin jest najmłodszym ordynatorem w Polsce... wisi na nim cała prasa czekając na jego potknięcie...a ja i tysiące innych kobiet ufamy mu bezgranicznie
![]() ![]() Louve może poproś o Regulon... ja go brałam, jajniki się poprawiły a kosztował 22,50 zł.... ![]()
#3303 | |
Raczkowanie
|
Wierz mi, gdyby mój lekarz brał 80zł to byłabym teraz duzo bogatsza
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
"Futro" wcale nie musi być objawem PCO. PCO to zespół czynników i jeden nie wystarczy do stwierdzenia czy ma się PCO czy nie a niestety wielu lekarzy bezsensownie wszelkie nieścisłości w badaniach podciąga pod PCO. I teraz z 70% kobiet ma PCO
![]()
#3305 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() W czwartek bylam u gin, sprawdzic jaki jest stan rzeczy ![]() Pani gin zrobiłam mi dowcipne usg, jajniki nie sa jakos szczegolnie powiekszone, byly malutkie pecherzyki (moze jakis "awansuje"i bedzie owu ![]() (...a tak swoja droga ciekawe jakbym w tym samym dniu zrobila usg u innego lekarza co by powiedzial?? to pco, na pograniczu? a moze nie? hmmm) Azakowana jak tam sie czujesz jak twoj cykl? miałas owu? Ermirka a jak tam u Ciebie sprawy sie maja? |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zadomowienie
|
Przepraszam nie chcialam wyjsc na histeryczke,ale moja ginekolog mi nic nie mowila,ze może być problem z zajściem w ciążę.Kazała zbadać pogesteron i prolaktynę i w prolaktynie był wskaźnik ciąży i ja sie w nim mieściłam,więc się ucieszyłam,ze wszystko ok,ale teraz jak sie zastanowie to była to dolna granica,a jestem w b.dobrym wieku na zajscie w ciażę,tak mi sie przynajmniej wydaje,a że dziecka nie planujemy na razie to boję się,że za 2-3 lata już będę mieć o wiele większy poroblem,jak już teraz mam dolną granicę.Ja straszna panikara,przepraszam,nie chciałam Was męczyć sobą
![]()
#3307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to idę ją zapytać jakie badania muszę zrobić przed zabiegiem ale może mi zrobi USG.
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Lejdi Bond Czas edycji: 2010-03-08 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od gina.
I nie mam dobrych wiadomości ![]() Usg nie miałam ale to może i lepiej bo nie będę się zastanawiała czy czasem się nie udało.
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ...i po co jest to NFZ? kazdy co miesiac placi skladke i wielkie G**** ma z leczenia... masakra! Naprawde mam nadzieje, ze jednak bedziesz miec ten zagieg ![]() ![]() Trzymaj sie, sle mocne przytulaki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 |
Raczkowanie
|
Aż się ciśnie na usta zdanie : ,, Cała nasza polska służba zdrowia jest popier.... " niestety...
Azakowana, 3mam kciuki, żeby jednak ten zabieg się odbył ![]() A co u mnie?? Czekam na okres... i obym się go nie doczekała ![]()
#3313 |
Zakorzenienie
|
Ermirka... no to mam nadzieje, ze jestes zaczarowana przez magiczna rozdzke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ermirka życzę by się wam udało i żeby ta wstrętna @ nieprzyszła ale za to pojawiła się w twoim brzuszku mała fasolka ![]()
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
Mi już smutek (bo nerwami raczej tego bym nie nazwała) przeszedł. W sumie miesiąc w tą czy w tą - to bez różnicy. A może zabieg nie będzie potrzebny
![]()
![]() |
#3316 |
Przyczajenie
|
Azakowana masz racje nie ma się co smucić. Ja jestem dobrej myśli, oby zabieg nie był potrzebny, myślę, że się uda.
Hm... jeśli chodzi o mnie to chyba powinnam brać raczej te anty... Sama nie wiem co mi się już w tych jajnikach dzieje. Od października nie biore anty i mam takie cykle: 20, 19, 23, 24, 28, 25, i teraz 17 i już trwa tydzien ani to okres prawdziwy nie jest tylko takie nie wiadomo co :/ irytuje mnie to już :/ Myślałam o Gynexie na regulacje cyklu... słyszałyście o nim coś może? Bo może narazie nie ma sensu brać anty jak mi się nic nie dzieje, torbielow nie mam, chociaż owulacji też napewno nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Wtajemniczenie
|
niemierze, a to jak sie może być w ciązy to temperatura to pokaże??Bo ja kiesyś mierzyłam na dni plodne ale miałam dziwnie niską temp.i niebyło żadnych rewelacji z wyższą temp. lekarz mi powiedział że to niejest dobry sposob i dałam sobie spokój
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli po wyznaczonym terminie @ nadal ma sie wysoka temp moze to swiadczyc ze sie zafasolkowalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepiej zrobić test. Sikacz prawdę Ci powie ![]()
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2010-03-10 o 11:54 Powód: poważna pomyłka:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- tak więc nawet teraz jakbym sobie zmierzyła temperature to mi nic nieda bo wcześniej niemierzyłam i niebęde wiedzieć czy mam faktycznie podwyższoną czy nie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- no poczekam chyba jeszcze do konca tygodnia i kupie test jeżeli okres się niepojawi
![]() |
#3322 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj odwiedziłam gina, zrobił mi usg dopochwowe, i jak to powiedział: Książkowe PCO
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
O Bianeczka witaj u nas. Kojarzę Cię z innych wątków
![]() Lekarz, który tylko po USG wmawia Ci PCO postępuje bez sensu. Do pełnej diagnozy powinnaś mieć jeszcze badania hormonalne. PCO to zespół objawów. A jajeczka nie pękają i dlatego musimy się właśnie leczyć, bo grozi to powikłaniami. Zniknąć nie znikną - chociaż znam i takie przypadki ale rzadkie. Chodzi bardziej o to, żeby nie tworzyły się nowe, bo to stwarza poważne zagrożenie. Także zrób sobie jeszcze raz badania hormonalne - a jakie miałaś robione do tej pory? Co do antykoncepcji to u nas nie ma innej opcji. Jedyne co to z antykami powinnaś brać jakieś leki osłonowe na wątrobę albo coś innego. A może miałaś źle dobrane (to takie luźne moje rozmyślania ![]()
#3324 |
Zakorzenienie
|
Miałam robione FSH i LH i wyszło w normie. On to powiedział po obejrzeniu wyników i usg, podobno widać to u mnie idealnie. A nie da się zrobić jakiegoś zabiegu żeby przechodziły do jajowodów
![]()
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do badań to powinnas sobie zrobić przede wszystkim testosteron i progesteron. A stosunek LH:FSH jaki Ci wyszedł? Bo nie wystarczy, żeby te badania były w normie, muszą jeszcze spełniać warunek taki, że ten stosunek ma być jak najbliższy 1.
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
FSH 6,18 - LH 11.3 czyli prawie1:2
aten zabieg boli? drogi jest? można na nfz?
![]() |
#3327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz na mysli 6 dni od owulacji czy spodziewanej miesiączki?? Ja mam juz 7 dzien podwyższona i dziś o jeszcze 0,2 podskoczyła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieg jest inwazyjny bo nacinają skórę. Robiony jest pod narkozą. Możesz sobie o nim na necie sporo poczytać ![]() A ten stosunek jest jak najbardziej zły, za wysoki i może świadczyć o PCO - także widzisz - nie ma znaczenia że pojedynczo te badania mieszczą się w normie.
![]() |
#3329 |
Wtajemniczenie
|
Nieśmiało dołączam do wątku
![]() PCO wykryto u mnie niecałe 3 lata temu. Od tamtej pory łykam yasminelle i na szczęście krzepliwość oraz wątroba w porządku ![]() Po nadrobieniu zaledwie kilku tron wątku jestem pełna podziwu waszej wiedzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
WhiteInnocent witaj
![]() Wiedza bierze się tylko z tego, że wymieniamy się doświadczeniami i sporo czytamy na ten temat. Trzeba poznać wroga ![]() Zobaczysz sama - za chwilę i Ty będziesz obeznana w temacie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.