|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774332 4]
i taki mały brzusio??? to ja mam większy i dopiero pojutrze 28 zaczynam ![]() ![]() ![]() A no mam talię ![]() ![]() ![]() i wogole.. jak zaczęłam się teraz tak oglądać to wydaje mi się że bioderka mi sie trochę rozeszły ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17743780]a gdzie dzidka schowałaś ? ![]() ![]() [/QUOTE] A dziękuje ![]() A dzidek jakoś się mieści ![]() chociaż nie ukrywam że jak się rusza to czasem mnie boli, czuje że ma mało miejsca i strasznie się wypycha. |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17743780]a gdzie dzidka schowałaś ?
![]() ![]() meble ładne, ceny faktycznie już mniej, ![]() ![]() A skąd Ty jesteś "w Polsce"? ![]() Z Sosnowca. Ale dla mnie jak przeżyję z małą podróz z UK do Pl to co dla mnie bedzie 40 km do przejechania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
jeszcze znalazłam takie aranzacje pokoi
http://forum.styl.fm/pokoik-dla-malu...cje.t65110.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17742804]to jak to się mówi... upsss... mamy problem.
![]() Ale w końcu jakoś się zgramy- dla chcącego nic trudnego. ![]() Tez bym sie pisala na kawke z wami ale jak cos wymyslicie powiedzmy w Katowicach ![]() ![]() ![]() Znaczy sie wyjmujesz sobie dzidka na dzien co by ci lzej bylo ![]() Fajny maly balonik ![]() Cytat:
Meble napewno beda biale , sciany tez w tym ze jedna na pewno cos z fioletu - wrzos? po zatym beda kolory pastelowe , nie lubie krzykliwych kolorow - za to jstem zakochana w bezach i naturalnych kolorach i tak wyglada moj dom - jest caly w stylu powiedzmy hiszpania- meksyk ![]() ![]() Wczoraj doczytalam co to jest ten Katarek ![]() ![]() ![]() Za to on zakupil dziecku - choc nie wiem juz czy dziecku czy bardziej sobie 2 termometry - jeden do wody i jeden do ucha . I mial zajecie jak bylismy w polsce z tym do wody ( sliczna zielona zabka) latal do ryb ktore zimuja w zbiorniku u nas w garazu i miezyl im temp. wody ![]() ![]() A ten elektr. ciagle przykladal sobie do czola , ucha ..... i mierzyl temp. (sprawdzal jak funkcjonuje) bo ma bajer mowienia ile masz temp. musialam w koncu baterie wyjac.....
![]() |
#3547 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja bym sie bardzo chetnie spotkała ale leże plackiem i jedyne moje wyjścia od 1,5 miesiąca to badania/lekarz.
Przed pojściem na L4 dojezdzałam do pracy do Katowic codziennie pociągiem wiec wyjazdy były mi niestraszne a teraz zwykłe wyjscie do sklepu by mnie nawet uszczęśliwiło co by świat zobaczyc. Humor z tego powodu mi nie zawsze dopisuje i zdarza sie poryczec ale codziennie sobie poczytuje Wasze rady, zwierzenia ciążowe i tak sie jakos życie kręci. Swoją drogą mozna potraktowac forum jako forme blogu/pamiętnika. Ciekawe czy dałybyscie poczytac dzieciaczkom za kilka lat co wpisywałyscie podczas tych 9 miesięcy ![]()
#3548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chce kupić ten elektroniczny termometr ale u nas nie ma Babyono. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co chodzi o ceratki, to chyba na allegro je widzialam. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() Dzieki , masz racje sa i to obydwie.... kropka75 wkladki ceratkowe do pieluch ...o te ci chodzi? Sa dostepne na: https://www.bobo-kids.pl/pl/Wklady-d...--50100,6,1175 http://krowkamelania.pl/pl/wkladki-s...l?partner=1984 http://mamaija.pl/index.php?ProductID=669&Model=963 http://www.zigzaki.pl/canpol-babies-...at-50-100.html http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27...kad_ceneo.html http://sklep.dzidzio.pl/szczegoly/35..._canpol_babies
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-09 o 15:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu masz stronke i spory wybor termometrow , ja sie nie znam ale maz stwierdzil ze ten z Babyono najlepszy - po czym to stwierdzil - nie wiem . Napewno cos wybiezesz , nie koniecznie z tej strony , warto dalej poszperac bo jak widze rozbieznosc cenowa spora . http://www.nokaut.pl/szukaj/zdrowie-...r-do-ucha.html
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to mam ochotę na takie profesjonalne zdjęcia ciążowe.Mamy kolegę, który sie tym zajmuje ale maż nie chce sie zgodzić abym w bieliźnie pozowała.Mówi, że zdjęcia sam zrobi a kolega tylko obrobi. Dla mnie żadna róźnica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Darianna-rób sobie sesję i nie pytaj.On na pewno patrzy okiem fotografa a nie zboczeńca-napaleńca
![]() mnie w niedzielę koleżanka zrobiła małą sesyjkę z brzuchem i Zu, a co z tego wyjdzie to się okaże ![]() Pokoiki cudne ![]() ![]() Kardashi-jakaś Ty chudziutka i brzusio malutki ![]() ![]() Edzia-komentarze Twoich kuzynek co najmniej dziwne ![]() ![]() ![]() nie nastawiajmy się może na wielkie przyjemności,ale bez przesady-rzadko która ma traumę na tym tle.W innym przypadku żadna nie chciałaby rodzić ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- usypianie malucha w wykonaniu tatusia ![]() http://www.youtube.com/watch?v=d16_kj7C-_k |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | ||||||
Konto usunięte
|
Gratuluję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17741746]Przypuszczam, że wcześniej to ciężko będzie się zgadać, bo każda z nas pracuje, i ciężko zgrać termin który pasowałby każdej. Przypuszczalnie tylko soboty wchodzą w grę... ![]() Potem- jak już dzieciaczki będą po drugiej stronie brzuszka- będzie łatwiej. ![]() ![]() Na wątku dzieciaczków 2007, pierwsze spotkanie Ślązaczek miałyśmy pod koniec września, ![]() Odbyło się w Katowicach- (50km ![]() I przybyła na nie także jedna krakowianka- pociągiem. ![]() A pewnie. Małż mnie wozi (prawdziwa królewna, hehe ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774189 7] ale mnie ostatnio boli prawy bok. coś/ktoś(?) mnie ciśnie w żebra jak tylko się kładę. spać przez to nie mogę ![]() mamuśki ponawiam moje pytanko: mleko z cyców cieknie permanentnie, czy co jakiś czas? zależy od pór karmienia dziecka czy to kwestia indywidualna?[/QUOTE] Mnie tak boli, ale po lewej ![]() A z cycków mi leci co jakoś czas - jak se ścisnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj koleżanka z grupy urodziła, 2900g, 52cm, poród lekki bardzo, szybki ![]() Cytat:
![]() Dzień pełen wrażeń ![]() Rano - wreszcie glukoza, i... słodkie, cholerstwo, ale myślałam że gorzej będzie ![]() Potem zapiernicz w pracy, robię z koleżanki klasą przedstawienie wielkanocne, uczę ich piosenek i nagminnie zadyszki dostaję ![]() Po raz 3 oddałam pita, bo same błędy ![]() A mój promotor pracy mgr od zeszłego roku nie zgłosił mnie w dziekanacie, nie podał tematu mojej pracy i dzisiaj kobieta dzwoni i mówi, że jeśli do jutra on mnie nie zgłosi - nie dopuszczą mnie do obrony ![]() ![]() A rano odebrałam też wyniki krwi i moczu - chyba jest źle.... Kropka oświecaj mnie proszę, dzwonię do swojego gina ale on teraz w gabinecie jest i nie odbierze... :/ A do wieczora zeżrę pazury ![]() CO mnie niepokoi mocno: BASO - ZNACZNIE poniżej normy, 3 strzałki w dół dostałam, 0,01, procentowo 0,1. Krwinkii czerwone lekki spadek, białe lekki wzrost (ale w ciąży w normie jak najbardziej). NEUT za wysokie (8.09), limfocyty znaczny spadek (ale tylko w ujęciu procentowym, 16,2 przy normie podanej minimum 25). Hematokryt lekki spadek, ale też doczytałam, że w 3 trymestrze w normie. No i do tego brzydko w moczu - liczne nabłonki płaskie, podwyższone leukocyty (erytro w normie), i... sporo za dużo żelaza ![]() ![]() A cudną info znalazłam, że taki poziom żelaza może być objawem cukrzycy ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-03-09 o 16:49 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Kurcze miałam pozaznaczane cytaty, ale TŻ dorwał się do kompa i mi pozamykał ![]() Z tego, co pamiętam - kardashi śliczny mały brzusio, pearl dobrze, że z dzidzią wszystko ok, araczki odpoczywaj jak najwięcej i uważaj na siebie. a stanik do karmienia kupuję jeden miękki na noc ciut większy od mojego rozmiaru w tym momencie i jeden na fiszbinach na dzień też ciutkę większy ![]() A ja dziś żółwim tempem przeszłam się do sklepu tak z 10 min. w jedną stronę - jak już wracałam to masakra-płytki oddech, macica zrobiła się ciężka - myślałam, że mi dzieć zaraz wyskoczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Konto usunięte
|
CHyba norma, mnie się szyjka nie skraca, a też tak mam czasem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17750232]
A pewnie. Małż mnie wozi (prawdziwa królewna, hehe ![]() Witaj, sunsiadko ![]() Dzień pełen wrażeń ![]() Rano - wreszcie glukoza, i... słodkie, cholerstwo, ale myślałam że gorzej będzie ![]() Potem zapiernicz w pracy, robię z koleżanki klasą przedstawienie wielkanocne, uczę ich piosenek i nagminnie zadyszki dostaję ![]() Po raz 3 oddałam pita, bo same błędy ![]() A mój promotor pracy mgr od zeszłego roku nie zgłosił mnie w dziekanacie, nie podał tematu mojej pracy i dzisiaj kobieta dzwoni i mówi, że jeśli do jutra on mnie nie zgłosi - nie dopuszczą mnie do obrony ![]() ![]() [/QUOTE] Mnie mój maż też wozi.Jak ja nie muszę to on jedzie. Ten Twój promotor to jak mój menadżer.Nie powiadomił góry, ze mam urlop i ja za to dostałam z***kę bo w pracy mnie nie było. Ale napisałm do związków i dostałam zadawalającą odpowiedź i mam zamiar napisać skargę bo ta z***ka poszła do moich papierów, jako nieusprawiedliwiona nieobecnosć w pracy.Przecież to nie moja wina,że mój menadżer ma tyyyle na głowie. P.S.Szaja a mój maz Cie zna.Tylko z widzenia chyba ale wie jak masz na imie i na nazwisko.On jest z Walki Młodych. Kees ja mam to samo i chyba tak bedzie do porodu.Troche posiedze przed kompem zaraz mam twardy brzuch.Pochodzę to samo.Tylko leżeć mi fajnie. Ale sny miałam dzis w nocy i w dzien ![]() W innym snie za to zabiłam 2 baby co mnie goniły, jakiś pies i kuzyn z dziewczyną i z niemowlaczkiem. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-03-09 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Raczkowanie
|
![]()
cześć Dziewczynki
wpadam tak nagle i jestem cała spanikowana, bo już myślałam, że wody płodowe mi zaczęły odchodzić ![]() dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję,ze jeszcze nie urodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774189 7]
mamuśki ponawiam moje pytanko: mleko z cyców cieknie permanentnie, czy co jakiś czas? zależy od pór karmienia dziecka czy to kwestia indywidualna?[/QUOTE] Rozumiem, że chodzi Tobie o czas karmienia? Jak kończyłam karmić młodego to często sikało ![]() ![]() ![]() Cytat:
Szafa na zdjęciu bardzo ładna. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja koszmary miałam 2 dni temu. Goniły mnie po piwnicy jakieś rozkładające się ciała ( oglądałam Mumię, ale już któryś raz z kolei )..Uciekałam między stołami ![]() ![]()
![]() |
#3561 |
Raczkowanie
|
wiecie może co z dafreen?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-09 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Raczkowanie
|
Ona, dziękuję za odp. i pocieszenie, postaram się jak najszybciej skonsultowac to z lekarzem, tylko mi mowią, ze wód mam własnie duzo, żadnych skurczy i bóli też nie odczuwam...no ale jutro sprawdzimy wszystko, jeszcze raz dzięki
![]() milej nocki wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Raczkowanie
|
majkaAD78
Ja równiez myslalam jakis czas temu ze sączyły mi sie wody. To było zaraz po leczeniu nystatyną. Od razu kupiłam sobie przez neta paski lakmusowe i sprawdziłam ph w pochwie. Jesli jest 4.0 - 4.5 to wszystko w porządku bo oznacza że ph jest prawidłowe i nie ma infekcji. Gdyby to były wody płodowe to ph jest od 6.0.
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super pomysł z tymi płatkami ![]() Ann Lee jak zrobisz sobie fotki brzuszkowe to koniecznie sie pochwal ![]() ![]()
![]() |
#3567 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dokładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
popieram ![]() wczoraj na zajęciach było o karmieniu, regulowaniu laktacji itp. z tego wszystkiego babka jakoś zapomniała nam opowiedzieć o pozycjach do odbijania, ale przypomnę jej o tym następnym razem. dostałyśmy reklamówkę z gratisami - buteleczka aventu 125ml, próbki od hippa, mini szamponik dla mam, wielki magnes na lodówkę, na którym są numery alarmowe i puste miejsca do wpisania numerów ośrodka zdrowia czy położnej. do tego jakieś gazetki i ulotki ![]() dowiedziałam się, że w naszym szpitalu dokarmiają tylko, jeśli mama ma jakiś problem z laktacją. używają mleka modyfikowanego. babka nie była pewna, ale wspomniała, że chyba istanieje bank mleka, co by oznaczało, że w razie czego dzidek może dostać mleko innej mamy albo my możemy oddać swoje. zapytam jeszcze o to położną/pielęgniarkę. była u mnie wczoraj na chwilę przyjaciółka i dostałam ochrzan, że torba do szpitala jeszcze nieprzygotowana. uświadomiła mi, że swoje rzeczy powinnam już w niej mieć, bo jakby nagle okazało się, że muszę się na jakiś czas położyć do szpitala, to nie będę wtedy biegać po sklepach. w tej sytuacji czekam na przelew z zusu i uderzam na zakupy koszulowo-kosmetyczno-apteczne. i zastanawiam się też nad termometrem. z jednej strony najlepszy byłby taki do czoła i ucha, żeby dzidka niepotrzebnie nie rozbierać, na przykład w nocy. nie wiem jednak, czy nie lepiej takiemu małemu dziecku mierzyć w pupie? co na to bardziej doświadczone mamy? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Margo ja mam taki do ucha i nie jestem zadowolona:/ Za każdym razem inną temperaturę pokazuje...
Wydaje mi się, że taki do pupy lepszy, dokładniejszy. Tylko nie każde dziecko da sobie zmierzyć i mój Michał właśnie do takich dzieci się zalicza.
#3569 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My juz kiedys pomalowalismy na jasno zielono i chyba ten kolor zostanie. Meble beda biale. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No wlasnie nie. Sama sie zastanawialam co u niej slychac.. Wogole jakos cicho dzisiaj na forum. Gdzie jestescie? Ja bylam dzisiaj w labolatorium. Wczoraj napisalam maila do poloznej, ze mam dziwne uplawy wiec skierowala mnie na badania. Wyniki nie wiem kiedy. Milego.. ![]()
![]() |
#3570 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja słyszałam ,ze dobry termometr to taki w smoczku,ze wkłada sie na chwile i pokazuje temperature,ze dziecko najszybciej go zatoleruje,bo wkładanie do pupu,do ucha to jest sztuka i nie kazde dziecko to lubi a czasem jest gorzej bo dziecko zaczyna krzyczeć i sie denerwuje,sama jeszcze nie wiem jaki wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.