Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 12:53   #3541
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774332 4]
i taki mały brzusio??? to ja mam większy i dopiero pojutrze 28 zaczynam na szczęście mój tylko do przodu rośnie, na boki tylko ciut ciut. chociaż Ty też masz widoczną talię jakbyś stanęła przodem (tak mi się wydaje patrząc na to zdjęcie ). to ja nie wiem gdzie Ty tą dzidzię mieścisz [/QUOTE]

A no mam talię Jakos mi to wszystko 'ściągnęło' do przodu i od tyłu zero ciąży
i wogole.. jak zaczęłam się teraz tak oglądać to wydaje mi się że bioderka mi sie trochę rozeszły
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17743780]a gdzie dzidka schowałaś ? ale Ty szczuplutka jestes i taki zgrabniutki brzusio.

[/QUOTE]

A dziękuje
A dzidek jakoś się mieści
chociaż nie ukrywam że jak się rusza to czasem mnie boli, czuje że ma mało miejsca i strasznie się wypycha.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 13:05   #3542
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
... i od tyłu zero ciąży
...
to tak jak ja tylko z przodu niedługo sobie balkonik będę podstawiać, albo wyciąg sobie jakiś skombinuję, bo środek ciężkości wysunął mi się trochę za bardzo przede mnie
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 13:09   #3543
Darianna25
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17743780]a gdzie dzidka schowałaś ? ale Ty szczuplutka jestes i taki zgrabniutki brzusio.

meble ładne, ceny faktycznie już mniej, ale popatrzeć i coś zgapić zawsze można.

A skąd Ty jesteś "w Polsce"? też ze Śląska?[/QUOTE]

Z Sosnowca.
Ale dla mnie jak przeżyję z małą podróz z UK do Pl to co dla mnie bedzie 40 km do przejechania.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 13:11   #3544
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Z Sosnowca.
Ale dla mnie jak przeżyję z małą podróz z UK do Pl to co dla mnie bedzie 40 km do przejechania.
Rzut beretem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 13:30   #3545
Darianna25
Zakorzenienie

jeszcze znalazłam takie aranzacje pokoi
http://forum.styl.fm/pokoik-dla-malu...cje.t65110.htm
Stary 2010-03-09, 14:15   #3546
Silpe
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17742804]to jak to się mówi... upsss... mamy problem.
Ale w końcu jakoś się zgramy- dla chcącego nic trudnego. [/QUOTE]

Tez bym sie pisala na kawke z wami ale jak cos wymyslicie powiedzmy w Katowicach to by bylo jakies 160 kilosow ode mnie , ale to pikus ja i tak ciagle w aucie jestem No i najlepiej po wypakowaniu

Cytat:
hej.witam wiosennie

A my dziś zaczynamy 31 tydzień
Znaczy sie wyjmujesz sobie dzidka na dzien co by ci lzej bylo
Fajny maly balonik

Cytat:
Ladne , wlasnie jestem na etapie szukania mebli i pomyslu na pokoj dla cory , wiec sobie podpatrze
Meble napewno beda biale , sciany tez w tym ze jedna na pewno cos z fioletu - wrzos? po zatym beda kolory pastelowe , nie lubie krzykliwych kolorow - za to jstem zakochana w bezach i naturalnych kolorach i tak wyglada moj dom - jest caly w stylu powiedzmy hiszpania- meksyk -klimaty srodziemnomorskie i dominuje naturalny kamien tak na zewnatrz jak i w srodku plus drewno . Wiec mala nie ma wyjscia musi sie przystosowac

Wczoraj doczytalam co to jest ten Katarek - masakra , jak to powiedzialam mojemu , jak on dziala to tak dziwnie na mnie popatrzyl jak na glupa - dla mnie nie do pomyslenia - kupilismy fride - moj sie smieje ze bede sie wsysac w glutki .
Za to on zakupil dziecku - choc nie wiem juz czy dziecku czy bardziej sobie 2 termometry - jeden do wody i jeden do ucha .
I mial zajecie jak bylismy w polsce z tym do wody ( sliczna zielona zabka) latal do ryb ktore zimuja w zbiorniku u nas w garazu i miezyl im temp. wody , stwierdzil , ze jest super bo szybko miezy
A ten elektr. ciagle przykladal sobie do czola , ucha ..... i mierzyl temp. (sprawdzal jak funkcjonuje) bo ma bajer mowienia ile masz temp.
musialam w koncu baterie wyjac.....

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 14:23   #3547
pearl4
Raczkowanie

Dziewczyny, ja bym sie bardzo chetnie spotkała ale leże plackiem i jedyne moje wyjścia od 1,5 miesiąca to badania/lekarz.
Przed pojściem na L4 dojezdzałam do pracy do Katowic codziennie pociągiem wiec wyjazdy były mi niestraszne a teraz zwykłe wyjscie do sklepu by mnie nawet uszczęśliwiło co by świat zobaczyc.
Humor z tego powodu mi nie zawsze dopisuje i zdarza sie poryczec ale codziennie sobie poczytuje Wasze rady, zwierzenia ciążowe i tak sie jakos życie kręci.

Swoją drogą mozna potraktowac forum jako forme blogu/pamiętnika. Ciekawe czy dałybyscie poczytac dzieciaczkom za kilka lat co wpisywałyscie podczas tych 9 miesięcy ?
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 14:47   #3548
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Pearl-synuś całkiem spory już leż i pachnij skoro tak trzeba.Niewiele czasu już Ci zostało

po prostu nie byłaś w takiej sytuacji i nie wiesz jak bardzo Katarek może byc pomocny .Gdyby tak było nie mówiłabyś,że to bezsensowny i dziwny wynalazek

odkurzacz nie musi być cichy,w końcu to parę sekund
gruszka nie da sobie rady
ale być może się mylę
może też nie będziesz musiała używać takich sprzętów,czego Ci życzę

peace
A co to jest ten "katarek"...nie mam zielonego pojecia
Stary 2010-03-09, 14:52   #3549
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Za to on zakupil dziecku - choc nie wiem juz czy dziecku czy bardziej sobie 2 termometry - jeden do wody i jeden do ucha .
I mial zajecie jak bylismy w polsce z tym do wody ( sliczna zielona zabka) latal do ryb ktore zimuja w zbiorniku u nas w garazu i miezyl im temp. wody , stwierdzil , ze jest super bo szybko miezy
A ten elektr. ciagle przykladal sobie do czola , ucha ..... i mierzyl temp. (sprawdzal jak funkcjonuje) bo ma bajer mowienia ile masz temp.
musialam w koncu baterie wyjac.....
Jak małe dziecko sie cieszy a co.
Też chce kupić ten elektroniczny termometr ale u nas nie ma Babyono.
Stary 2010-03-09, 14:59   #3550
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Porzucając temat...

Oświeciło mnie wczoraj, że do tetry potrzebowałabym chyba ceratek. Gdzie to dostać? W marketach nie ma, u mnie w aptece też nie.

Z listy wykreśliłam: podgrzewacz (kupiłam taki auto/dom), termometr do uszka (mąż się uparł na 1 sek.), sól do noska, dzięki przypomnieniu Marhalczar i linomag. Przy okazji dowiedziałam się, że dla malucha można używać tylko zielonego, bo czerwony ma niedozwolone dla niemowląt składniki.
Nie ma za co

Co chodzi o ceratki, to chyba na allegro je widzialam.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
W sumie o majtach ceratowych też myślałam, choć nie wiem czy się boczki nie odparzają...

Za "moich czasów" to były takie listki ceratowe, które się wkładało w pieluchę przy zewnętrznej warstwie, żeby nie przeciekało tak od razu całym strumieniem na ubranko czy łóżeczko. Ale nie wiem czy takie coś nadal jest na rynku.

Chyba faktycznie zostaną mi takie majtasy...

Faktycznie, spytam jeszcze ojca, ma jakaś znajomą, która się w rzeczy dla wnuka gdzieś w hurtowni w Strzelcach zaopatruje. Dzięki za pomysł.
Jaknie znajdziesz to daj mi znac i podaj adres na prive i ci wysle listem, u nas sa i groszowe sprawy...

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
u nas sliczne slonce, 6 stopni mrozu i snieg po pachy...
Wiosny nie ma

Marhalczar,
Piekne zdjecia slubne!
A Twoja mama i tesciowa sa bardzo eleganckimi paniami

...
U mnie tez dzisiaj swieci sloneczko ale tylko 5C, w nocy bylo -2&C...ale przynajmniej juz zaczynaja kwitnac niektóre drzewa i robi sie wiosennie

Dzieki , masz racje sa i to obydwie....

kropka75
wkladki ceratkowe do pieluch ...o te ci chodzi?
Sa dostepne na:
https://www.bobo-kids.pl/pl/Wklady-d...--50100,6,1175
http://krowkamelania.pl/pl/wkladki-s...l?partner=1984
http://mamaija.pl/index.php?ProductID=669&Model=963
http://www.zigzaki.pl/canpol-babies-...at-50-100.html
http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27...kad_ceneo.html
http://sklep.dzidzio.pl/szczegoly/35..._canpol_babies

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-03-09 o 15:18
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 15:02   #3551
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Też chce kupić ten elektroniczny termometr ale u nas nie ma Babyono.
Mozesz go kupic na necie , ceny rozne jak i w sklepach, ja a raczej moj dal 105 zl . - kupiony w sklepie .
Tu masz stronke i spory wybor termometrow , ja sie nie znam ale maz stwierdzil ze ten z Babyono najlepszy - po czym to stwierdzil - nie wiem .
Napewno cos wybiezesz , nie koniecznie z tej strony , warto dalej poszperac bo jak widze rozbieznosc cenowa spora .

http://www.nokaut.pl/szukaj/zdrowie-...r-do-ucha.html

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 15:11   #3552
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
hej.witam wiosennie
U mnie piękna pogoda

Edzia jakie kuzynki głupie..
Wiadomo, poród może i nie jest najmilszą rzeczą dla kobiety, ale za to jakie piękne wynagrodzenie za ten ból, przytulić swojego maluszka

Ale malutki ten twój brzusio ,ja jestem w 29 tyg+3 dni i czasami ludzie mysla, ze lada moment urodze..fakt, faktem, ze tylko brzuch mam duzy, bo na wadze mi ubywa , a mala nadal w normalnych rozmiarach. Lekarz sie przyczepil, ze zamalo przybralam na wadze, w ostatnich 2 miesiacach tylko 1 kg...no ale od poczatku ciazy juz 7 mam na plusie
Stary 2010-03-09, 15:17   #3553
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Mozesz go kupic na necie , ceny rozne jak i w sklepach, ja a raczej moj dal 105 zl . - kupiony w sklepie .
Tu masz stronke i spory wybor termometrow , ja sie nie znam ale maz stwierdzil ze ten z Babyono najlepszy - po czym to stwierdzil - nie wiem .
Napewno cos wybiezesz , nie koniecznie z tej strony , warto dalej poszperac bo jak widze rozbieznosc cenowa spora .

http://www.nokaut.pl/szukaj/zdrowie-...r-do-ucha.html
Dzięki.Chyba mama mi go przywiezie z pl.

W ogóle to mam ochotę na takie profesjonalne zdjęcia ciążowe.Mamy kolegę, który sie tym zajmuje ale maż nie chce sie zgodzić abym w bieliźnie pozowała.Mówi, że zdjęcia sam zrobi a kolega tylko obrobi. Dla mnie żadna róźnica.
Stary 2010-03-09, 16:23   #3554
annLee
Zakorzenienie

Darianna-rób sobie sesję i nie pytaj.On na pewno patrzy okiem fotografa a nie zboczeńca-napaleńca
mnie w niedzielę koleżanka zrobiła małą sesyjkę z brzuchem i Zu, a co z tego wyjdzie to się okaże ale myślę,że nawet jak 1 fajne wyjdzie to znaczy,że warto było.Tyle,że ja nic nie płaciłama a ona się tym hobbystycznie zajmuje.
Pokoiki cudne ja z kolei zachwycałam się dzisiaj pościelami i duperelkami z NEXt'a

Kardashi-jakaś Ty chudziutka i brzusio malutki ja za kilka dni zacznę 28 a mam 3razy większy fajnie masz,bo na pewno lżej się nosi ,zazdraszczam

Edzia-komentarze Twoich kuzynek co najmniej dziwne ehhh.... pewnie,że dziecko wsyztsko wynagradza a poród to naprawdę indywidualna sprawa.Niektóre kobiety nawet nie zdążą zauważyć,że urodziły tak szybko i prawie bezboleśnie
nie nastawiajmy się może na wielkie przyjemności,ale bez przesady-rzadko która ma traumę na tym tle.W innym przypadku żadna nie chciałaby rodzić

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

usypianie malucha w wykonaniu tatusia
http://www.youtube.com/watch?v=d16_kj7C-_k

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 16:48   #3555
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Melduje sie po wycieczce od gina(...)
Gratuluję i leż ile wlezie!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jestem za spotkankiem, choć Tarnowskie Góry mnie przerażają, bo są daleko
Ano Ja nawet żadnego dojazdu nie mam, ew. przez Katowice/Siemianowice.

Cytat:
z

Po Wielkanocy to my z Szają mamy 9 miesiąc. Nie wiem czy będziemy się jeszcze kulać.

Cichaj tam, w sumie - zawsze nas ktoś popchnie, wysiłek własny żaden

Cytat:

Nie wiem jak się czuje Szaja, bo też ma tam jakieś dolegliwości. I jak się będzie czuła potem. Z kręgosłupem pewnie lepiej w 9 mcu nie będzie niż teraz.
Chyba albo szybciej to trzeba, albo... dużo później.

Pytanie czy Pearl w ogóle może łazić i czy ktoś by ją przywiózł. Ja bym była tylko o ile mąż by mnie przytargał autem i potem odebrał. Albo chociaż odebrał...
No jak to jak? Potem to tylko tocząco

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17741746]Przypuszczam, że wcześniej to ciężko będzie się zgadać, bo każda z nas pracuje, i ciężko zgrać termin który pasowałby każdej. Przypuszczalnie tylko soboty wchodzą w grę...

Potem- jak już dzieciaczki będą po drugiej stronie brzuszka- będzie łatwiej. o ile każda ma swoje własne 4 kółka.
Na wątku dzieciaczków 2007, pierwsze spotkanie Ślązaczek miałyśmy pod koniec września, jak dzieciaczki miały 1,5 miesiąca.
Odbyło się w Katowicach- (50km ).
I przybyła na nie także jedna krakowianka- pociągiem. [/QUOTE]

A pewnie. Małż mnie wozi (prawdziwa królewna, hehe ).

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774189 7]

ale mnie ostatnio boli prawy bok. coś/ktoś(?) mnie ciśnie w żebra jak tylko się kładę. spać przez to nie mogę

mamuśki ponawiam moje pytanko: mleko z cyców cieknie permanentnie, czy co jakiś czas? zależy od pór karmienia dziecka czy to kwestia indywidualna?[/QUOTE]

Mnie tak boli, ale po lewej Żeberko.
A z cycków mi leci co jakoś czas - jak se ścisnę

Cytat:
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Szaja chyba nie prowadzi. A ja mam 4 kółka wspólne z mężem. Gdy on jest w pracy, ja jestem przywiązana do okolicy.

Będzie cinszko.
Nie prowadzę, a termin jakoś w końcu ustalimy

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

wczoraj sie wkurzyłam po 1 połowa mojej rodziny nie wie ze jstem w dwupaku no i wczoraj jak mnie zobaczyli to sie zaczeło jak ja ci wspołczuje nie chciałabym być w twojej skórze (mówiły to kuzynki które rok temu lub 2 urodziły dzieciaki) myslałam ze im w zeby dam strasznie sie boje sie porodu ale tez wiem ze kazda z nas inaczej go odczuwa i ma inny próg bólu odwróciłam sie na pięcie i im powiedziałam "cierp ciało jesli chciało" one obie dzieciaki miały z wpadki zrobiły sie czerwone i nic nie powiedziały jeszcze zdązyłam powiedziec ze sie o bólu zapomina bo dziecko wszystko wynagradza nic nie powiedziały (im dzieciaki przeszkadzaja i ciagle bawi je ich mama ) asz szkoda gadac sie wygadałam i mi lepiej
No to na pocieszenie:

dzisiaj koleżanka z grupy urodziła, 2900g, 52cm, poród lekki bardzo, szybki Pierwsze dziecię.

Cytat:
Z Sosnowca.
Witaj, sunsiadko

Dzień pełen wrażeń
Rano - wreszcie glukoza, i... słodkie, cholerstwo, ale myślałam że gorzej będzie Spokojnie da się przeżyć, jakbyście za słodką herbatę piły.
Potem zapiernicz w pracy, robię z koleżanki klasą przedstawienie wielkanocne, uczę ich piosenek i nagminnie zadyszki dostaję
Po raz 3 oddałam pita, bo same błędy
A mój promotor pracy mgr od zeszłego roku nie zgłosił mnie w dziekanacie, nie podał tematu mojej pracy i dzisiaj kobieta dzwoni i mówi, że jeśli do jutra on mnie nie zgłosi - nie dopuszczą mnie do obrony Lekko się uniosłam - moja wina, że facet nie dopilnował? Zaliczenie w indeksie mam, mało tego -teoretyczna część oddana, a na 1 zajęcia jedyna przyszłam z gotowym tematem pracy i koncepcją. Niech mnie ugryzą, jeśli będzie problem, zrobię larmo że hej

A rano odebrałam też wyniki krwi i moczu - chyba jest źle....

Kropka oświecaj mnie proszę, dzwonię do swojego gina ale on teraz w gabinecie jest i nie odbierze... :/ A do wieczora zeżrę pazury

CO mnie niepokoi mocno:

BASO - ZNACZNIE poniżej normy, 3 strzałki w dół dostałam, 0,01, procentowo 0,1. Krwinkii czerwone lekki spadek, białe lekki wzrost (ale w ciąży w normie jak najbardziej). NEUT za wysokie (8.09), limfocyty znaczny spadek (ale tylko w ujęciu procentowym, 16,2 przy normie podanej minimum 25). Hematokryt lekki spadek, ale też doczytałam, że w 3 trymestrze w normie.

No i do tego brzydko w moczu - liczne nabłonki płaskie, podwyższone leukocyty (erytro w normie), i... sporo za dużo żelaza Tzn nie w moczu 167, a norma do 145.

A cudną info znalazłam, że taki poziom żelaza może być objawem cukrzycy Błeeeee.

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2010-03-09 o 16:49
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 16:54   #3556
kees26
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,

Kurcze miałam pozaznaczane cytaty, ale TŻ dorwał się do kompa i mi pozamykał

Z tego, co pamiętam - kardashi śliczny mały brzusio, pearl dobrze, że z dzidzią wszystko ok, araczki odpoczywaj jak najwięcej i uważaj na siebie.
a stanik do karmienia kupuję jeden miękki na noc ciut większy od mojego rozmiaru w tym momencie i jeden na fiszbinach na dzień też ciutkę większy - piersi pewnie będa bardziej napęczniałe od pokarmu, a jeszcze musi być miejsce na wkładkę laktacyjną.

A ja dziś żółwim tempem przeszłam się do sklepu tak z 10 min. w jedną stronę - jak już wracałam to masakra-płytki oddech, macica zrobiła się ciężka - myślałam, że mi dzieć zaraz wyskoczy Czy to było normalne? Ledwo weszłam do domu to od razu położyłam się na boku i zaraz mi się lepiej zrobiło. Ja nie wiem, czy to samopoczucie od tej skracającej szyjki takie jest czy to już ten etap ciąży, ze takie odczucia to normalne?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 17:11   #3557
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

CHyba norma, mnie się szyjka nie skraca, a też tak mam czasem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 17:54   #3558
Darianna25
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17750232]

A pewnie. Małż mnie wozi (prawdziwa królewna, hehe ).

Witaj, sunsiadko

Dzień pełen wrażeń
Rano - wreszcie glukoza, i... słodkie, cholerstwo, ale myślałam że gorzej będzie Spokojnie da się przeżyć, jakbyście za słodką herbatę piły.
Potem zapiernicz w pracy, robię z koleżanki klasą przedstawienie wielkanocne, uczę ich piosenek i nagminnie zadyszki dostaję
Po raz 3 oddałam pita, bo same błędy
A mój promotor pracy mgr od zeszłego roku nie zgłosił mnie w dziekanacie, nie podał tematu mojej pracy i dzisiaj kobieta dzwoni i mówi, że jeśli do jutra on mnie nie zgłosi - nie dopuszczą mnie do obrony Lekko się uniosłam - moja wina, że facet nie dopilnował? Zaliczenie w indeksie mam, mało tego -teoretyczna część oddana, a na 1 zajęcia jedyna przyszłam z gotowym tematem pracy i koncepcją. Niech mnie ugryzą, jeśli będzie problem, zrobię larmo że hej

[/QUOTE]

Mnie mój maż też wozi.Jak ja nie muszę to on jedzie.
Ten Twój promotor to jak mój menadżer.Nie powiadomił góry, ze mam urlop i ja za to dostałam z***kę bo w pracy mnie nie było. Ale napisałm do związków i dostałam zadawalającą odpowiedź i mam zamiar napisać skargę bo ta z***ka poszła do moich papierów, jako nieusprawiedliwiona nieobecnosć w pracy.Przecież to nie moja wina,że mój menadżer ma tyyyle na głowie.

P.S.Szaja a mój maz Cie zna.Tylko z widzenia chyba ale wie jak masz na imie i na nazwisko.On jest z Walki Młodych.

Kees ja mam to samo i chyba tak bedzie do porodu.Troche posiedze przed kompem zaraz mam twardy brzuch.Pochodzę to samo.Tylko leżeć mi fajnie.
Ale sny miałam dzis w nocy i w dzien,że jakieś mnie negatywne mysli naszły.W moich snach była 2 razy woda- raz sie topiłam drugi raz lpękła nam rura w domu i po ścianach się lało.A ja sie wody boje bo pływać nie umiem.
W innym snie za to zabiłam 2 baby co mnie goniły, jakiś pies i kuzyn z dziewczyną i z niemowlaczkiem.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-03-09 o 18:01
Stary 2010-03-09, 20:11   #3559
majkaAD78
Raczkowanie

Question Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

cześć Dziewczynki
wpadam tak nagle i jestem cała spanikowana, bo już myślałam, że wody płodowe mi zaczęły odchodzić ( jestem w 32 tyg.)....nagle zaczęło się ze mnie sączyć- nie...to za mało powiedziane- zaczęłam przeciekac....Sprawdziłam w necie,że zdarzają się wodniste upławy w ciąży i wtedy leci z kobiety tak ,że podpaski trzeba nosić- czy którejś z Was sie to zdarzyło? normalnie masakryczne odczucie...
dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję,ze jeszcze nie urodzę termin mam na 2 maja...dopiero
majkaAD78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 20:43   #3560
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774189 7]

mamuśki ponawiam moje pytanko: mleko z cyców cieknie permanentnie, czy co jakiś czas? zależy od pór karmienia dziecka czy to kwestia indywidualna?[/QUOTE]

Rozumiem, że chodzi Tobie o czas karmienia? Jak kończyłam karmić młodego to często sikało .....jak wytrysk

Cytat:

Jaka Ty zgrabniutka jesteś.

Cytat:
Witajcie,
Ja już o 7.00 na nogach ale jak tylko córka wybyła do szkoły to zaraz wrócilm do łózka i obudził mnie maż telefonem o 11.00.
Brzuch mnie dziś pobolewał włąśnie tak jak na @ to się położyłam
Szukam pomysłu jak pomalować meble dla małej i napotkałam taki sklep.
http://dino.sklep.pl/nowy/zestawy-c-6_316.html
Meble przepiękne a niektóre pokoje są większe od mojego salonu. No i te ceny - kosmiczne jak dla mnie.
Ale można coś podpatrzeć.

Co do moich kolorów to wynalazłam coś takiego jak na zdjęciu z tym ze o ton jaśniejsze będą i bez niebieskiego.
Wynalazłam tez taki artykuł na temat kolorów jakie powinny być w pokoju niemowlaka.
http://www.inspirander.pl/dom/jaki-k...pokoju-dziecka
Śliczne pokoiki, ale ceny.....szok
Szafa na zdjęciu bardzo ładna.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
jaki malusi brzusio....
dziś wstałam z bólem gardła i katarem. popędziłam do apteki po DISNEMAR-wode morską do nosa i STREPSILS z miodem i cytryną.Zakupiłam też cytrynę.....mam nadzieję, że pomoże
Zdrówka życzę

Cytat:
Dzięki.Chyba mama mi go przywiezie z pl.

W ogóle to mam ochotę na takie profesjonalne zdjęcia ciążowe.Mamy kolegę, który sie tym zajmuje ale maż nie chce sie zgodzić abym w bieliźnie pozowała.Mówi, że zdjęcia sam zrobi a kolega tylko obrobi. Dla mnie żadna róźnica.
Moja kuzynka robiła. Pięknie wyszła. Głównie w ciuchach, jedno ma takie, na którym jest owinięta woalem...cudne.

Cytat:
Napisane przez annLee;17749174[COLOR=Silver
]

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

[/COLOR]usypianie malucha w wykonaniu tatusia
http://www.youtube.com/watch?v=d16_kj7C-_k

Cytat:
Ale sny miałam dzis w nocy i w dzien,że jakieś mnie negatywne mysli naszły.W moich snach była 2 razy woda- raz sie topiłam drugi raz lpękła nam rura w domu i po ścianach się lało.A ja sie wody boje bo pływać nie umiem.
W innym snie za to zabiłam 2 baby co mnie goniły, jakiś pies i kuzyn z dziewczyną i z niemowlaczkiem.
....ale sny miałaś
Ja koszmary miałam 2 dni temu. Goniły mnie po piwnicy jakieś rozkładające się ciała ( oglądałam Mumię, ale już któryś raz z kolei )..Uciekałam między stołami Co chwilę się budziłam i jak zasypiałam, to kolejny inny koszmar Już miałam dosyć tej nocy.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 20:44   #3561
xxNiuniaxx
Raczkowanie

wiecie może co z dafreen?
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 20:57   #3562
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
No właśnie, też o niej dzisiaj myślałam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 21:23   #3563
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczynki
wpadam tak nagle i jestem cała spanikowana, bo już myślałam, że wody płodowe mi zaczęły odchodzić ( jestem w 32 tyg.)....nagle zaczęło się ze mnie sączyć- nie...to za mało powiedziane- zaczęłam przeciekac....Sprawdziłam w necie,że zdarzają się wodniste upławy w ciąży i wtedy leci z kobiety tak ,że podpaski trzeba nosić- czy którejś z Was sie to zdarzyło? normalnie masakryczne odczucie...
dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję,ze jeszcze nie urodzę termin mam na 2 maja...dopiero
Ja bym udała się do szpitala by sprawdzili czy wszystko ok. W poprzedniej ciąży tak miałam, że zaczęlo się ze mnie sączyć, nie była to jednak duża ilość. Pojechałam na izbę przyjęć, zrobiono mi usg na którym wyszła zbyt mała ilość wód. Jeszcze tego samego dnia miałam wywoływany poród. Tyle, że ja ciążę donoszoną już miałam-38tydzień. Mam nadzieję, że cię nie nastraszyłam tym... Moża zadzwoń do lekarza prowadzącego i zapytaj co masz robic Pewnie u ciebie będzie wszytsko ok, trzymam kciuki! Albo poczekaj do jutra i koniecznie idz do lekarza, niech sprawdzi ilość wód.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-03-09 o 21:35
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 21:51   #3564
majkaAD78
Raczkowanie

Ona, dziękuję za odp. i pocieszenie, postaram się jak najszybciej skonsultowac to z lekarzem, tylko mi mowią, ze wód mam własnie duzo, żadnych skurczy i bóli też nie odczuwam...no ale jutro sprawdzimy wszystko, jeszcze raz dzięki
milej nocki wszystkim!
majkaAD78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 07:11   #3565
pearl4
Raczkowanie

majkaAD78
Ja równiez myslalam jakis czas temu ze sączyły mi sie wody. To było zaraz po leczeniu nystatyną. Od razu kupiłam sobie przez neta paski lakmusowe i sprawdziłam ph w pochwie. Jesli jest 4.0 - 4.5 to wszystko w porządku bo oznacza że ph jest prawidłowe i nie ma infekcji. Gdyby to były wody płodowe to ph jest od 6.0.

pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 07:23   #3566
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
majkaAD78
Ja równiez myslalam jakis czas temu ze sączyły mi sie wody. To było zaraz po leczeniu nystatyną. Od razu kupiłam sobie przez neta paski lakmusowe i sprawdziłam ph w pochwie. Jesli jest 4.0 - 4.5 to wszystko w porządku bo oznacza że ph jest prawidłowe i nie ma infekcji. Gdyby to były wody płodowe to ph jest od 6.0.

Super pomysł z tymi płatkami

Ann Lee jak zrobisz sobie fotki brzuszkowe to koniecznie sie pochwal Ja jakoś nie mam ochoty na zdjęcia, wyjątkowo nieatrakcyjnie, grubo się czuję
Stary 2010-03-10, 08:19   #3567
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty. Raptem z 40km.
Prosta droga, a z Gliwic dwa busy: 80 i 112, bez przesiadki.
busa nie biorę pod uwagę nawet mam swój wózek, ale jestem początkującym kierowcą (prawko od ponad roku) i wyjazdy w nieznane mnie przerażają
Cytat:
Zależy skąd liczyć, ode mnie 30km.
Od Margo trzeba z 10km dodać.
dokładnie
Cytat:
Tez bym sie pisala na kawke z wami ale jak cos wymyslicie powiedzmy w Katowicach to by bylo jakies 160 kilosow ode mnie , ale to pikus ja i tak ciagle w aucie jestem No i najlepiej po wypakowaniu
o tak, Katowice mogą być już mnie tamtejsze drogi widziały choć zaparkowanie w centrum graniczy z cudem...
Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
A ja dziś żółwim tempem przeszłam się do sklepu tak z 10 min. w jedną stronę - jak już wracałam to masakra-płytki oddech, macica zrobiła się ciężka - myślałam, że mi dzieć zaraz wyskoczy Czy to było normalne? Ledwo weszłam do domu to od razu położyłam się na boku i zaraz mi się lepiej zrobiło. Ja nie wiem, czy to samopoczucie od tej skracającej szyjki takie jest czy to już ten etap ciąży, ze takie odczucia to normalne?
co prawda nie mam problemów z szyjką, ale obserwuję u siebie coś wręcz przeciwnego. energiczne spacery do szkoły rodzenia jakoś tak dobrze mi robią, zadyszkę mam tylko jak wchodzę na 4 piętro. jakoś tak czuję większy przypływ energii.
Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Ann Lee jak zrobisz sobie fotki brzuszkowe to koniecznie sie pochwal
popieram

wczoraj na zajęciach było o karmieniu, regulowaniu laktacji itp.
z tego wszystkiego babka jakoś zapomniała nam opowiedzieć o pozycjach do odbijania, ale przypomnę jej o tym następnym razem.
dostałyśmy reklamówkę z gratisami - buteleczka aventu 125ml, próbki od hippa, mini szamponik dla mam, wielki magnes na lodówkę, na którym są numery alarmowe i puste miejsca do wpisania numerów ośrodka zdrowia czy położnej. do tego jakieś gazetki i ulotki

dowiedziałam się, że w naszym szpitalu dokarmiają tylko, jeśli mama ma jakiś problem z laktacją. używają mleka modyfikowanego. babka nie była pewna, ale wspomniała, że chyba istanieje bank mleka, co by oznaczało, że w razie czego dzidek może dostać mleko innej mamy albo my możemy oddać swoje.
zapytam jeszcze o to położną/pielęgniarkę.

była u mnie wczoraj na chwilę przyjaciółka i dostałam ochrzan, że torba do szpitala jeszcze nieprzygotowana. uświadomiła mi, że swoje rzeczy powinnam już w niej mieć, bo jakby nagle okazało się, że muszę się na jakiś czas położyć do szpitala, to nie będę wtedy biegać po sklepach. w tej sytuacji czekam na przelew z zusu i uderzam na zakupy koszulowo-kosmetyczno-apteczne.

i zastanawiam się też nad termometrem. z jednej strony najlepszy byłby taki do czoła i ucha, żeby dzidka niepotrzebnie nie rozbierać, na przykład w nocy. nie wiem jednak, czy nie lepiej takiemu małemu dziecku mierzyć w pupie?
co na to bardziej doświadczone mamy?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 08:36   #3568
ona1981
Zakorzenienie

Margo ja mam taki do ucha i nie jestem zadowolona:/ Za każdym razem inną temperaturę pokazuje...
Wydaje mi się, że taki do pupy lepszy, dokładniejszy. Tylko nie każde dziecko da sobie zmierzyć i mój Michał właśnie do takich dzieci się zalicza.
Stary 2010-03-10, 08:44   #3569
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Swietne poikoje. Podpatrze
My juz kiedys pomalowalismy na jasno zielono i chyba ten kolor zostanie. Meble beda biale.

Cytat:
Dziewczyny, ja bym sie bardzo chetnie spotkała ale leże plackiem i jedyne moje wyjścia od 1,5 miesiąca to badania/lekarz.
Przed pojściem na L4 dojezdzałam do pracy do Katowic codziennie pociągiem wiec wyjazdy były mi niestraszne a teraz zwykłe wyjscie do sklepu by mnie nawet uszczęśliwiło co by świat zobaczyc.
Humor z tego powodu mi nie zawsze dopisuje i zdarza sie poryczec ale codziennie sobie poczytuje Wasze rady, zwierzenia ciążowe i tak sie jakos życie kręci.

Swoją drogą mozna potraktowac forum jako forme blogu/pamiętnika. Ciekawe czy dałybyscie poczytac dzieciaczkom za kilka lat co wpisywałyscie podczas tych 9 miesięcy ?
Oj kochana bardzo Ci wspolczuje tego lezenia i niemocy Wytrzymaj jeszcze troszke, pozniej bedzie tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczynki
Daj koniecznie znac co powiedzial lekarz. Mam nadzieje, ze to po prostu wodniste uplawy a nie wody ....

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
No wlasnie nie.
Sama sie zastanawialam co u niej slychac..

Wogole jakos cicho dzisiaj na forum. Gdzie jestescie?

Ja bylam dzisiaj w labolatorium. Wczoraj napisalam maila do poloznej, ze mam dziwne uplawy wiec skierowala mnie na badania. Wyniki nie wiem kiedy.

Milego..

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 08:57   #3570
Dilayla
Zadomowienie

Witam
Ja słyszałam ,ze dobry termometr to taki w smoczku,ze wkłada sie na chwile i pokazuje temperature,ze dziecko najszybciej go zatoleruje,bo wkładanie do pupu,do ucha to jest sztuka i nie kazde dziecko to lubi a czasem jest gorzej bo dziecko zaczyna krzyczeć i sie denerwuje,sama jeszcze nie wiem jaki wybrać
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości