|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() Odchowałam z niemowlęctwa brata. ![]() Jak moje dziecię będzie miało taki katar, to zamiast kupować cichy odkurzacz za tysiąc zł (i co wtedy, odkurzacz stoi cały czas koło łóżeczka, bo dziecko ma całą dobę katar?) i Katarek, kupię gruszkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
Melduje sie po wycieczce od gina: synuś ma ok 1 kg, wszystko z nim ok, jest ułozony głową w dół, nawet za bardzo jak powiedział lekarz o nie mógł zrobic jej pomiaru przez brzuch tylko pomógł sobie usg dopochwowym.
Szyjka zamknięta, długa na 2,65 cm i powinna wytrzymac napieranie dziecka co najmniej 6 tygodni przy dalszym lezeniu. Nie mam nawet co myslec o jakis spacerach bo czuje taki nacisk na podwozie przez to ułożenie że od razu podbrzusze twardnieje. W końcu tez udało sie podwyższyc wage o 3kg w 3 tygodnie czyli na plusie mamy 6 kilo ![]()
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Pearl-synuś całkiem spory już
![]() ![]() po prostu nie byłaś w takiej sytuacji i nie wiesz jak bardzo Katarek może byc pomocny .Gdyby tak było nie mówiłabyś,że to bezsensowny i dziwny wynalazek ![]() Cytat:
gruszka nie da sobie rady ![]() ale być może się mylę może też nie będziesz musiała używać takich sprzętów,czego Ci życzę ![]() peace |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
My mamy aspirator Marimer, poradził sobie choć czasem bywało ciężko. Całe szczęscie moje dziecko mało chorowite, w tą zimę obylo się bez katarku. Gruszka się nie sprawdziła w ogóle
![]()
#3515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dlaczego zakładasz, że nie mówiłabym, gdyby....? Takie mam zdanie. Inne niż Twoje, ale mam do niego prawo. I wcale nie jest powiedziane, że je zmienię, gdy dziecko będzie miało katar. Gdyby to tak działało, każda matka miałaby w domu Katarek. A mało która ma. Cytat:
Dawała przy nas, przy naszych matkach, babciach itd. Katarek nie istnieje od zawsze. Pokolenia wychowały się bez niego i żyją. ![]() Nie napisałam, że masz nie kupować. Napisałam jakie jest moje zdanie o odsysaniu smarków odkurzaczem. I raczej go nie zmienię. Ot i wszystko. ![]() A propos odkurzacza... Dlatego, że zwykle nie jest cichy, napisałam, że z takim sprzętem x razy w nocy budzę całe piętro, żeby odsmarkać dziecko. ![]() ![]() ![]() I pozwól mi dalej sobie tego nie wyobrażać. ![]() Ps. Pomijając inne wady i zalety, w opisie zapomnieli zaznaczyć, że metoda nie nadaje się dla alergicznych mam i alergicznych dzieci. Suche powietrze wylatujące wraz z mikrokurzykami tyłem odkurzacza może skutecznie pogorszyć sprawę kataru u alergicznego malucha. Pomijając, że większość alergików nie odkurza w domu na sucho (wielu nawet nie ma odkurzaczy), to takie przypadki jak ja, obdarzone uroczym AZS nie wpadną nigdy na to, by przy noworodku/niemowlaku włączyć odkurzacz, bo to zwiększa szansę na alergię u dziecka, która przy matce obdarzonej AZS już teoretycznie wynosi aż 40%. ![]() Ale to już moje osobiste NIE w sprawie takich urządzeń. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-09 o 08:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
Może niektóre mamy są tradycjonalistkami i dlatego używają gruszki i ciężko je namowić na coś nowego co by im ułatwiło nieco życie. Zresztą gruszką można łatwo uszkodzić śluzowke nosa dzidziusia
![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-09 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Porzucając temat...
![]() Oświeciło mnie wczoraj, że do tetry potrzebowałabym chyba ceratek. ![]() Z listy wykreśliłam: podgrzewacz (kupiłam taki auto/dom), termometr do uszka (mąż się uparł na 1 sek.), sól do noska, dzięki przypomnieniu Marhalczar i linomag. Przy okazji dowiedziałam się, że dla malucha można używać tylko zielonego, bo czerwony ma niedozwolone dla niemowląt składniki. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-09 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item942421077_cera...pieluszek.html http://allegro.pl/item935596226_majt...i_ceratka.html http://allegro.pl/item937340918_majt...tka_kolor.html Pewnie tylko na allegro, albo ewentualnie popytaj w hurtowniach z akcesoriami dla niemowląt.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-09 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za "moich czasów" to były takie listki ceratowe, które się wkładało w pieluchę przy zewnętrznej warstwie, żeby nie przeciekało tak od razu całym strumieniem na ubranko czy łóżeczko. Ale nie wiem czy takie coś nadal jest na rynku. Chyba faktycznie zostaną mi takie majtasy... ![]() Faktycznie, spytam jeszcze ojca, ma jakaś znajomą, która się w rzeczy dla wnuka gdzieś w hurtowni w Strzelcach zaopatruje. Dzięki za pomysł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | ||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172]GDZIE ta wiosna? U nas śnieg walił
![]() u nas sliczne slonce, 6 stopni mrozu i snieg po pachy... Wiosny nie ma ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172]A to pół dobrego weekendu to z podowu magla, czy ciszy z mężem ![]() Z tych dwoch powodw ![]() I..brawo dla dzieciaczkow, zdolne bo Pani potrafi dobrze nimi pokierowac ![]() My z kolezankami nazywalysmy je emerytki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez czuje ogromny nacisk na dol brzucha. Wogole czesciej moj brzuch jest twardy niz ...nie twardy ![]() Marhalczar, Piekne zdjecia slubne! A Twoja mama i tesciowa sa bardzo eleganckimi paniami ![]() Dzisiaj czuje sie po prostu zle. Rano zaczal bolec mnie brzuch tak okresowo i trzyma, nie mocno ale go czuje. Czuje tez jakies skurcze delikatne od czasu do czasu... Dziecko napiera na dol brzucha na pelnego maksa ![]() Mam nadzieje, ze to nic nie znaczy bo do 2 maja mam jeszcze czasu troche...
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-03-09 o 08:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magnezu się najedz, nospę weź, kochana. I odpoczywaj. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 | ||||||
Konto usunięte
|
czyli ponadczasowy model grzechotki.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a może wreszcie ugadamy jakieś spotkanie kochane Ślązaczki? ![]() kropka, szaja, margo, pearl4, .... i wszystkie inne nie wymienione z imienia. ![]() Ja już nawet sobie obmyśliłam, że żeby było w miarę sprawiedliwie to spotkanie powinno sie odbyć w Tranowskich Górach, wtedy każda z nas ma prawie taką samą odległość do przejechania. ![]() Co Wy na to? Zgadamy się jakoś zaraz po Wielkanocy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a synuś duży już. ![]() Cytat:
![]() ![]() Maksiu dziś idzie na swoją pierwszą wizytę u dentysty. ![]() ![]() Moja mama, u której Maksiu jest, jedzie dziś do dentystki z moją młodsza siostrą, i zabiera też Maksia. Dentystka super- tylko dzieci przyjmuje, ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
jestem za spotkankiem, choć Tarnowskie Góry mnie przerażają, bo są daleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty jesteś na chodzie w ogóle choć troszkę, czy absolutnie leżąca? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17738274] a może wreszcie ugadamy jakieś spotkanie kochane Ślązaczki? ![]() kropka, szaja, margo, pearl4, .... i wszystkie inne nie wymienione z imienia. ![]() Ja już nawet sobie obmyśliłam, że żeby było w miarę sprawiedliwie to spotkanie powinno sie odbyć w Tranowskich Górach, wtedy każda z nas ma prawie taką samą odległość do przejechania. ![]() Co Wy na to? Zgadamy się jakoś zaraz po Wielkanocy? [/QUOTE] Po Wielkanocy to my z Szają mamy 9 miesiąc. Nie wiem czy będziemy się jeszcze kulać. ![]() Cytat:
![]() ![]() Prosta droga, a z Gliwic dwa busy: 80 i 112, bez przesiadki. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-09 o 09:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No to leż i odpoczywaj ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17738274] ja miałam wpierw dla Maksia gruszkę,... przy pierwszym katarku wyrzuciłam do kosza i kupiłam coś ala Frida- tylko zwie się Sopelek. ![]() Maksiu dziś idzie na swoją pierwszą wizytę u dentysty. ![]() ![]() Moja mama, u której Maksiu jest, jedzie dziś do dentystki z moją młodsza siostrą, i zabiera też Maksia. Dentystka super- tylko dzieci przyjmuje, ![]() ![]() ![]() Ja miałam gruszkę, dawała radę. Pamiętam pierwszą wizytę Łukasza u dentysty. Bałam się jej, a moje dziecko usiadło na fotel ( najpierw miła pani doktor przekupiła go gadżetami ![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Dzisiaj w DDTVN mówili o fajnym blogu, typu, nie dajmy się zwariować, bo mamy dziecko http://niegrzecznemamuski.pl/. Wg mnie ciekawy.
![]() |
#3526 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja do Tarnowskich Gór mam 30km, szaja też jakoś tak... ![]() ![]() Zresztą ja Kochana, w 9 miesiącu to ja autem z Niemiec wracałam. ![]() Zresztą ja z terminem jestem raptem 10 dni za Wami. ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17739523]zobaczymy, czy będziecie na siłach. ![]() ja do Tarnowskich Gór mam 30km, szaja też jakoś tak... ![]() ![]() [/quote] Zależy skąd liczyć, ode mnie 30km. ![]() Od Margo trzeba z 10km dodać. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17739523] Kochana, w 9 miesiącu to ja autem z Niemiec wracałam. ![]() Zresztą ja z terminem jestem raptem 10 dni za Wami. ![]() [/QUOTE] Ha ha... Kocham takie argumenty. ![]() Tylko zauważ, że Pearl jest leżąca. A ja mam twardniejący brzuch po przejściu 15 stopni i zakaz szwędactwa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Konto usunięte
|
czyli nici ze spotkania przed rozsypaniem....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17740057]czyli nici ze spotkania przed rozsypaniem....[/QUOTE]
Potem pewnie będzie jeszcze gorzej. ![]() Nie wiem jak się czuje Szaja, bo też ma tam jakieś dolegliwości. I jak się będzie czuła potem. Z kręgosłupem pewnie lepiej w 9 mcu nie będzie niż teraz. Chyba albo szybciej to trzeba, albo... dużo później. ![]() Pytanie czy Pearl w ogóle może łazić i czy ktoś by ją przywiózł. Ja bym była tylko o ile mąż by mnie przytargał autem i potem odebrał. Albo chociaż odebrał... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Potem- jak już dzieciaczki będą po drugiej stronie brzuszka- będzie łatwiej. ![]() ![]() Na wątku dzieciaczków 2007, pierwsze spotkanie Ślązaczek miałyśmy pod koniec września, ![]() Odbyło się w Katowicach- (50km ![]() I przybyła na nie także jedna krakowianka- pociągiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |||
Konto usunięte
|
hop hop. dzień dobry
![]() Cytat:
![]() nie, nie podobają mi się ![]() wolę kocyki, kołderki, i inne takie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mnie ostatnio boli prawy bok. coś/ktoś(?) mnie ciśnie w żebra jak tylko się kładę. spać przez to nie mogę ![]() mamuśki ponawiam moje pytanko: mleko z cyców cieknie permanentnie, czy co jakiś czas? zależy od pór karmienia dziecka czy to kwestia indywidualna? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774189 7]
mamuśki ponawiam moje pytanko: mleko z cyców cieknie permanentnie, czy co jakiś czas? zależy od pór karmienia dziecka czy to kwestia indywidualna?[/QUOTE] kwestia całkiem indywidualna, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17741746]Przypuszczam, że wcześniej to ciężko będzie się zgadać, bo każda z nas pracuje, i ciężko zgrać termin który pasowałby każdej. Przypuszczalnie tylko soboty wchodzą w grę...
![]() Potem- jak już dzieciaczki będą po drugiej stronie brzuszka- będzie łatwiej. ![]() ![]() [/QUOTE] Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Szaja chyba nie prowadzi. A ja mam 4 kółka wspólne z mężem. ![]() Będzie cinszko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
witajcie kochane witam was po nieprzespanej nocy
![]() ![]() kiedy przyjechałam do domu wcale nie było lepiej do teraz czuje jak sie cała przekreca zawse czułam kopniak albo ze cos tam se wypieła teraz to ja dosłownie czuje cała umyłam pare dni temu okna i złapał mnie jakis skurcz w goleniu niby minął ale przeniosło sie to na biodro w nocy mam kłopot wstac z łozka a o chodzeniu to za bardzo nie ma mowy bo poruszam sie jak robokop ![]() Szaja gratulacje dla ciebie za dobre egzaminy twoich uczniów ![]() co do fridy moja kolezanka bardzo sobie to chwali no jak mi powiedziała na jakich zasadach sie odsysa to co w nosku nie byłam zachwycona ale jak widziałam jak to działa jestem Za ![]() co do niektórych kosmetyków ja poczekam bo połowe bede miała w próbkach jak wyjde ze szpitala po co mi 2 pudełka sudokremu jak uzywa sie go tylko kiedy skóra tego potrzebuje a tak to stara bida u mnie czuje straszne parcie na szyjke wczoraj sie wkurzyłam po 1 połowa mojej rodziny nie wie ze jstem w dwupaku no i wczoraj jak mnie zobaczyli to sie zaczeło jak ja ci wspołczuje nie chciałabym być w twojej skórze (mówiły to kuzynki które rok temu lub 2 urodziły dzieciaki) myslałam ze im w zeby dam strasznie sie boje sie porodu ale tez wiem ze kazda z nas inaczej go odczuwa i ma inny próg bólu odwróciłam sie na pięcie i im powiedziałam "cierp ciało jesli chciało" one obie dzieciaki miały z wpadki zrobiły sie czerwone i nic nie powiedziały jeszcze zdązyłam powiedziec ze sie o bólu zapomina bo dziecko wszystko wynagradza nic nie powiedziały (im dzieciaki przeszkadzaja i ciagle bawi je ich mama ) asz szkoda gadac sie wygadałam i mi lepiej ![]()
#3536 |
Zakorzenienie
|
hej.witam wiosennie
![]() U mnie piękna pogoda ![]() Edzia jakie kuzynki głupie.. ![]() Wiadomo, poród może i nie jest najmilszą rzeczą dla kobiety, ale za to jakie piękne wynagrodzenie za ten ból, przytulić swojego maluszka ![]() A my dziś zaczynamy 31 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Ja już o 7.00 na nogach ale jak tylko córka wybyła do szkoły to zaraz wrócilm do łózka i obudził mnie maż telefonem o 11.00. Brzuch mnie dziś pobolewał włąśnie tak jak na @ to się położyłam Szukam pomysłu jak pomalować meble dla małej i napotkałam taki sklep. http://dino.sklep.pl/nowy/zestawy-c-6_316.html Meble przepiękne a niektóre pokoje są większe od mojego salonu. No i te ceny - kosmiczne jak dla mnie. Ale można coś podpatrzeć. Co do moich kolorów to wynalazłam coś takiego jak na zdjęciu z tym ze o ton jaśniejsze będą i bez niebieskiego. Wynalazłam tez taki artykuł na temat kolorów jakie powinny być w pokoju niemowlaka. http://www.inspirander.pl/dom/jaki-k...pokoju-dziecka A co do spotkania to ja chętna.No jeśli ktoś mnie zaprosi.A jak nie to się wkręcę na krzywusa ![]() Ide coś zjeść. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a kuzynki pewnie tak gadają, bo jak mówisz - ich dzieci im przeszkadzają, to nie widzą w tym nic miłego. ja bym tylko wywróciła oczami i odpowiedziała słodkim głosikiem "jak mi was szkoda"... ![]() i taki mały brzusio??? to ja mam większy i dopiero pojutrze 28 zaczynam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Konto usunięte
|
a gdzie dzidka schowałaś ?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A skąd Ty jesteś "w Polsce"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zadomowienie
|
jaki malusi brzusio....
![]() dziś wstałam z bólem gardła i katarem ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.