Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 06:56   #3511
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Kropko-pogadamy jak Twe dziecię będzie miało często mega katar,trudny do odciągnięcia,wijącego się,wrzeszczącego przy tym dziecia-niekoniecznie noworodka-a po minucie porządnego odciągania glutów zakręci Ci się w głowie a ręce i nogi będą bolały od przytrzymywania torturowanego
Zu naprawdę rzadko chorowała,ale czasami to brak sil na to odciąganie
a przy katarze podstawą jest systematyczne i częste odciąganie glutów
przy małym katarze Frida jest oki i masz rację-łatwa w transporcie i użyciu,ale przy dużym katarze pewnie lepszy,szybszy i dokładniejszy jest Katarek
są różne odkurzacze
Dyskusja pt. nie masz dziecka, to nie wiesz co mówisz?

Odchowałam z niemowlęctwa brata.

Jak moje dziecię będzie miało taki katar, to zamiast kupować cichy odkurzacz za tysiąc zł (i co wtedy, odkurzacz stoi cały czas koło łóżeczka, bo dziecko ma całą dobę katar?) i Katarek, kupię gruszkę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 07:17   #3512
pearl4
Raczkowanie

Melduje sie po wycieczce od gina: synuś ma ok 1 kg, wszystko z nim ok, jest ułozony głową w dół, nawet za bardzo jak powiedział lekarz o nie mógł zrobic jej pomiaru przez brzuch tylko pomógł sobie usg dopochwowym.
Szyjka zamknięta, długa na 2,65 cm i powinna wytrzymac napieranie dziecka co najmniej 6 tygodni przy dalszym lezeniu.
Nie mam nawet co myslec o jakis spacerach bo czuje taki nacisk na podwozie przez to ułożenie że od razu podbrzusze twardnieje.
W końcu tez udało sie podwyższyc wage o 3kg w 3 tygodnie czyli na plusie mamy 6 kilo
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 07:33   #3513
annLee
Zakorzenienie

Pearl-synuś całkiem spory już leż i pachnij skoro tak trzeba.Niewiele czasu już Ci zostało
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Dyskusja pt. nie masz dziecka, to nie wiesz
co mówisz?
po prostu nie byłaś w takiej sytuacji i nie wiesz jak bardzo Katarek może byc pomocny .Gdyby tak było nie mówiłabyś,że to bezsensowny i dziwny wynalazek
Cytat:
Jak moje dziecię będzie miało taki katar, to zamiast kupować cichy odkurzacz za tysiąc zł (i co wtedy, odkurzacz stoi cały czas koło łóżeczka, bo dziecko ma całą dobę katar?) i Katarek, kupię gruszkę.
odkurzacz nie musi być cichy,w końcu to parę sekund
gruszka nie da sobie rady
ale być może się mylę
może też nie będziesz musiała używać takich sprzętów,czego Ci życzę

peace

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:01   #3514
ona1981
Zakorzenienie

My mamy aspirator Marimer, poradził sobie choć czasem bywało ciężko. Całe szczęscie moje dziecko mało chorowite, w tą zimę obylo się bez katarku. Gruszka się nie sprawdziła w ogóle
Stary 2010-03-09, 08:04   #3515
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu nie byłaś w takiej sytuacji i nie wiesz jak bardzo Katarek może byc pomocny .Gdyby tak było nie mówiłabyś,że to bezsensowny i dziwny wynalazek
Owszem, byłam. Nie wiem czy Katarek jest pomocny i nie będę wiedzieć, bo sam pomysł jest dla mnie śmieszny, więc go nie kupię.

A dlaczego zakładasz, że nie mówiłabym, gdyby....?
Takie mam zdanie. Inne niż Twoje, ale mam do niego prawo. I wcale nie jest powiedziane, że je zmienię, gdy dziecko będzie miało katar. Gdyby to tak działało, każda matka miałaby w domu Katarek. A mało która ma.

Cytat:
odkurzacz nie musi być cichy,w końcu to parę sekund
gruszka nie da sobie rady
ale być może się mylę
może też nie będziesz musiała używać takich sprzętów,czego Ci życzę

peace
A czemu gruszka nagle nie da rady? U mnie dawała.
Dawała przy nas, przy naszych matkach, babciach itd.
Katarek nie istnieje od zawsze. Pokolenia wychowały się bez niego i żyją.

Nie napisałam, że masz nie kupować. Napisałam jakie jest moje zdanie o odsysaniu smarków odkurzaczem. I raczej go nie zmienię. Ot i wszystko.

A propos odkurzacza... Dlatego, że zwykle nie jest cichy, napisałam, że z takim sprzętem x razy w nocy budzę całe piętro, żeby odsmarkać dziecko. Mój akurat jest głośny. Nowy, ale głośny. Na klatce go słychać. I nie wyobrażam sobie używać go w nocy do zaspanego malucha z zatkanym noskiem.
I pozwól mi dalej sobie tego nie wyobrażać.

Ps.
Pomijając inne wady i zalety, w opisie zapomnieli zaznaczyć, że metoda nie nadaje się dla alergicznych mam i alergicznych dzieci. Suche powietrze wylatujące wraz z mikrokurzykami tyłem odkurzacza może skutecznie pogorszyć sprawę kataru u alergicznego malucha.
Pomijając, że większość alergików nie odkurza w domu na sucho (wielu nawet nie ma odkurzaczy), to takie przypadki jak ja, obdarzone uroczym AZS nie wpadną nigdy na to, by przy noworodku/niemowlaku włączyć odkurzacz, bo to zwiększa szansę na alergię u dziecka, która przy matce obdarzonej AZS już teoretycznie wynosi aż 40%.
Ale to już moje osobiste NIE w sprawie takich urządzeń.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-03-09 o 08:21
Stary 2010-03-09, 08:12   #3516
ona1981
Zakorzenienie

Może niektóre mamy są tradycjonalistkami i dlatego używają gruszki i ciężko je namowić na coś nowego co by im ułatwiło nieco życie. Zresztą gruszką można łatwo uszkodzić śluzowke nosa dzidziusia Ja na poczatku kupiłam gruszkę, jednak szybko się jej pozbyłam, dla mnie odciąganie kataru gruszką to istna męczarnia. A o czymś takim jak katarek nie słyszałam, czytam sobie teraz opinie na jakimś foru i mamy są zachwycone. Może w przyszlym roku pomyślę o Katarku.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-03-09 o 08:15
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:24   #3517
kropka75
Zakorzenienie

Porzucając temat...

Oświeciło mnie wczoraj, że do tetry potrzebowałabym chyba ceratek. Gdzie to dostać? W marketach nie ma, u mnie w aptece też nie.

Z listy wykreśliłam: podgrzewacz (kupiłam taki auto/dom), termometr do uszka (mąż się uparł na 1 sek.), sól do noska, dzięki przypomnieniu Marhalczar i linomag. Przy okazji dowiedziałam się, że dla malucha można używać tylko zielonego, bo czerwony ma niedozwolone dla niemowląt składniki.

Cytat:
Zostało mi tylko:
- wózek spacerowy
- wanienka
- termometr
- podgrzewacz

- koszula (jednak kupiłam, najwyżej sprezentuję jakiejś koleżance potem)
- klapki pod prysznic do szpitala
- patyczki do uszu
- linomag
- sól do noska
- ceratki do pieluch

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-03-09 o 08:33
Stary 2010-03-09, 08:27   #3518
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Porzucając temat...

Oświeciło mnie wczoraj, że do tetry potrzebowałabym chyba ceratek. Gdzie to dostać? W marketach nie ma, u mnie w aptece też nie.

Z listy wykreśliłam: podgrzewacz (kupiłam taki auto/dom), termometr do uszka (mąż się uparł na 1 sek.), sól do noska, dzięki przypomnieniu Marhalczar i linomag. Przy okazji dowiedziałam się, że dla malucha można używać tylko zielonego, bo czerwony ma niedozwolone dla niemowląt składniki.
Kropeczko coś takiego ?
http://allegro.pl/item942421077_cera...pieluszek.html
http://allegro.pl/item935596226_majt...i_ceratka.html
http://allegro.pl/item937340918_majt...tka_kolor.html
Pewnie tylko na allegro, albo ewentualnie popytaj w hurtowniach z akcesoriami dla niemowląt.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-03-09 o 08:30
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:36   #3519
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Kropeczko coś takiego ?
http://allegro.pl/item942421077_cera...pieluszek.html
http://allegro.pl/item935596226_majt...i_ceratka.html
http://allegro.pl/item937340918_majt...tka_kolor.html
Pewnie tylko na allegro, albo ewentualnie popytaj w hurtowniach z akcesoriami dla niemowląt.
W sumie o majtach ceratowych też myślałam, choć nie wiem czy się boczki nie odparzają...

Za "moich czasów" to były takie listki ceratowe, które się wkładało w pieluchę przy zewnętrznej warstwie, żeby nie przeciekało tak od razu całym strumieniem na ubranko czy łóżeczko. Ale nie wiem czy takie coś nadal jest na rynku.

Chyba faktycznie zostaną mi takie majtasy...

Faktycznie, spytam jeszcze ojca, ma jakaś znajomą, która się w rzeczy dla wnuka gdzieś w hurtowni w Strzelcach zaopatruje. Dzięki za pomysł.

Stary 2010-03-09, 08:41   #3520
araczki
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172]GDZIE ta wiosna? U nas śnieg walił [/QUOTE]

u nas sliczne slonce, 6 stopni mrozu i snieg po pachy...
Wiosny nie ma

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17720172]A to pół dobrego weekendu to z podowu magla, czy ciszy z mężem [/QUOTE]

Z tych dwoch powodw

I..brawo dla dzieciaczkow, zdolne bo Pani potrafi dobrze nimi pokierowac

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Mój mąż mówi na stylonowe podkolanówki - antygwałty .
My z kolezankami nazywalysmy je emerytki

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak czytam o Waszych wyprawkach to autentycznie stres mnie dopada, że nie zdążę...Wprawdzie mam już upatrzone prawie wszystko (90% z internetu), ale póki nie będę miała tego w domu to nie zaznam spokoju
A dziś poprasowałam i poukładałam wszystkie ubranka 56 i 62 dla córeczki - pomimo, że nie przepadam za prasowaniem to sprawiło mi to ogromną przyjemność
oj ja czuje podobnie. Mam upatrzone ale nie zakupione i spokojna bede jak wszystko bedzie w domu, ulozone i gotwe do uzycia...

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Melduje sie po wycieczce od gina: synuś ma ok 1 kg, wszystko z nim ok, jest ułozony głową w dół, nawet za bardzo jak powiedział lekarz o nie mógł zrobic jej pomiaru przez brzuch tylko pomógł sobie usg dopochwowym.
Szyjka zamknięta, długa na 2,65 cm i powinna wytrzymac napieranie dziecka co najmniej 6 tygodni przy dalszym lezeniu.
Nie mam nawet co myslec o jakis spacerach bo czuje taki nacisk na podwozie przez to ułożenie że od razu podbrzusze twardnieje.
W końcu tez udało sie podwyższyc wage o 3kg w 3 tygodnie czyli na plusie mamy 6 kilo
Brawa dla synka
Ja tez czuje ogromny nacisk na dol brzucha. Wogole czesciej moj brzuch jest twardy niz ...nie twardy a wlasciwie jest ciagle napiety...

Marhalczar,
Piekne zdjecia slubne!
A Twoja mama i tesciowa sa bardzo eleganckimi paniami

Dzisiaj czuje sie po prostu zle. Rano zaczal bolec mnie brzuch tak okresowo i trzyma, nie mocno ale go czuje. Czuje tez jakies skurcze delikatne od czasu do czasu...
Dziecko napiera na dol brzucha na pelnego maksa
Mam nadzieje, ze to nic nie znaczy bo do 2 maja mam jeszcze czasu troche...

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2010-03-09 o 08:45
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 08:50   #3521
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzisiaj czuje sie po prostu zle. Rano zaczal bolec mnie brzuch tak okresowo i trzyma, nie mocno ale go czuje. Czuje tez jakies skurcze delikatne od czasu do czasu...

Magnezu się najedz, nospę weź, kochana. I odpoczywaj.

Stary 2010-03-09, 09:00   #3522
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Moja córka też ja miała.Jakieś 10 lat temu.
czyli ponadczasowy model grzechotki.

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie co sądzicie o tej fridzie?
to system do czyszczenia noska ale jak zerknęłam sposób użycia to zebrało mi się na wymioty
uzywała któraś z was?
ja miałam wpierw dla Maksia gruszkę,... przy pierwszym katarku wyrzuciłam do kosza i kupiłam coś ala Frida- tylko zwie się Sopelek. Nie wyobrażam sobie nie mieć tego czegoś.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Jestesmy malzenstwem mieszanym, mój maz jest Hiszpanem chociaz na niego nie wyglada , jest blondynem..
Zalaczam kilka naszych fotek slubnych z 2 maja ubieglego roku.. w Lublinie oczywiscie
urocza z Was para.

Cytat:
Mów kiedy, upiekę świeże. W sumie to mogłabyś się w końcu zebrać.
a może wreszcie ugadamy jakieś spotkanie kochane Ślązaczki?
kropka, szaja, margo, pearl4, .... i wszystkie inne nie wymienione z imienia.
Ja już nawet sobie obmyśliłam, że żeby było w miarę sprawiedliwie to spotkanie powinno sie odbyć w Tranowskich Górach, wtedy każda z nas ma prawie taką samą odległość do przejechania.
Co Wy na to? Zgadamy się jakoś zaraz po Wielkanocy?

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
a dzis kupiłam piekne body na wiek 0-3mies i nie wiem jak tę rozmiarówke w sumie rozumieć?
świetne te body.

Cytat:
A powiedzcie mi, jak to jest z główką takiego brzdąca?
Nie od dziś wiadomo że do pewnego czasu główka jest miękka i skłonna do zniekształcania się, asymetrii itp. Często dzieci które upodobają sobie jedną stronę do spania mają asymetryczne główki (lub też spłaszczone z tyłu od leżenia na pleckach) ale wiadomo że nie sposób do końca upilnować dzieciaczka.
Jak tego uniknąć?
ja kładłam Maksia do spania na boczku, raz na prawym, raz na lewym- bardzo tego pilnowałam, i ma ładną, kształtną główkę.

Cytat:
to leż i odpoczywaj dalej.
a synuś duży już.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
zalegnij i odpoczywaj, bo do 2 maja masz jeszcze sporo czasu.

Maksiu dziś idzie na swoją pierwszą wizytę u dentysty. , na taką zapoznawczą.
Moja mama, u której Maksiu jest, jedzie dziś do dentystki z moją młodsza siostrą, i zabiera też Maksia. Dentystka super- tylko dzieci przyjmuje, więc Maksiu wpierw będzie obserwować moją siostrę na fotelu (bdb obiekt, ona u dentysty ani drgnie ), a potem sam siądzie na fotelu, żeby dentystka mu ząbki obejrzała.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:14   #3523
margo80
Zakorzenienie

jestem za spotkankiem, choć Tarnowskie Góry mnie przerażają, bo są daleko

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 09:37   #3524
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
za nietoperza. I za Twoją szyjkę też.

A Ty jesteś na chodzie w ogóle choć troszkę, czy absolutnie leżąca?

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17738274]
a może wreszcie ugadamy jakieś spotkanie kochane Ślązaczki?
kropka, szaja, margo, pearl4, .... i wszystkie inne nie wymienione z imienia.
Ja już nawet sobie obmyśliłam, że żeby było w miarę sprawiedliwie to spotkanie powinno sie odbyć w Tranowskich Górach, wtedy każda z nas ma prawie taką samą odległość do przejechania.
Co Wy na to? Zgadamy się jakoś zaraz po Wielkanocy?
[/QUOTE] Po Wielkanocy to my z Szają mamy 9 miesiąc. Nie wiem czy będziemy się jeszcze kulać.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jestem za spotkankiem, choć Tarnowskie Góry mnie przerażają, bo są daleko
No co Ty. Raptem z 40km.
Prosta droga, a z Gliwic dwa busy: 80 i 112, bez przesiadki.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-03-09 o 09:39
Stary 2010-03-09, 09:57   #3525
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
dzis kupiłam piekne body na wiek 0-3mies i nie wiem jak tę rozmiarówke w sumie rozumieć?
Śliczne

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Dzisiaj kupiłam dwa staniki do karmienia...ale jakieś takie niedopasowane są Nie lubie nieusztywnianych i bez fiszbin biustonoszy i pewnie dlatego mam takie wrażenie niedopasowania...Ale tak sobie myślę, że jak cyc napełni się mlekiem to powinny być oki.... A ja Wy dobieracie staniki do karmienia? Bierzecie rozmiar miseczki, taki jaki macie obecnie? czy trochę większe?
Ja kupiłam nieusztywniany, troszkę większy. Mierzyłam w swoim rozmiarze, ale źle leżał.

Cytat:
A powiedzcie mi, jak to jest z główką takiego brzdąca?
Nie od dziś wiadomo że do pewnego czasu główka jest miękka i skłonna do zniekształcania się, asymetrii itp. Często dzieci które upodobają sobie jedną stronę do spania mają asymetryczne główki (lub też spłaszczone z tyłu od leżenia na pleckach) ale wiadomo że nie sposób do końca upilnować dzieciaczka.
Jak tego uniknąć?
Mój Łuki często leżał na jednej stronie. Cuda wyprawialiśmy, żeby przekręcał głowę. Na brzuchu nie chciał leżeć, zaraz był ryk. Podkładaliśmy wałki z pieluch flanelowych, woreczki z piaskiem owinięte w pieluchy....w końcu się udało.

Cytat:
za wizytę i synusia.
No to leż i odpoczywaj

Cytat:
Porzucając temat...

Znalazła, coś takiego http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17738274]
ja miałam wpierw dla Maksia gruszkę,... przy pierwszym katarku wyrzuciłam do kosza i kupiłam coś ala Frida- tylko zwie się Sopelek. Nie wyobrażam sobie nie mieć tego czegoś.

Maksiu dziś idzie na swoją pierwszą wizytę u dentysty. , na taką zapoznawczą.
Moja mama, u której Maksiu jest, jedzie dziś do dentystki z moją młodsza siostrą, i zabiera też Maksia. Dentystka super- tylko dzieci przyjmuje, więc Maksiu wpierw będzie obserwować moją siostrę na fotelu (bdb obiekt, ona u dentysty ani drgnie ), a potem sam siądzie na fotelu, żeby dentystka mu ząbki obejrzała. [/QUOTE]

Ja miałam gruszkę, dawała radę.

Pamiętam pierwszą wizytę Łukasza u dentysty. Bałam się jej, a moje dziecko usiadło na fotel ( najpierw miła pani doktor przekupiła go gadżetami ), dał sobie obejrzeć ząbki i był zadowolony. Pierwsze borowanie też bez awantur. To ja się spociłam, a on nie Teraz bez problemu daje sobie plombować i to nawet ze znieczuleniem. Przyznam się szczerze, że ja zawsze bałam się znieczulenia i robiłam bez. Wytrzymywałam. Dopiero 3 lata temu dałam się namówić na znieczulenie i teraz tylko tak robię. A ja się męczyłam tyle lat ...oj głupia

Dzień dobry

Dzisiaj w DDTVN mówili o fajnym blogu, typu, nie dajmy się zwariować, bo mamy dziecko http://niegrzecznemamuski.pl/. Wg mnie ciekawy.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 10:02   #3526
Konto usunięte

Cytat:
Po Wielkanocy to my z Szają mamy 9 miesiąc. Nie wiem czy będziemy się jeszcze kulać.

No co Ty. Raptem z 40km.
Prosta droga, a z Gliwic dwa busy: 80 i 112, bez przesiadki.
zobaczymy, czy będziecie na siłach.
ja do Tarnowskich Gór mam 30km, szaja też jakoś tak... a z Gliwic to bliziutko - chyba około 20km.
Zresztą ja

Kochana, w 9 miesiącu to ja autem z Niemiec wracałam.
Zresztą ja z terminem jestem raptem 10 dni za Wami.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Przyznam się szczerze, że ja zawsze bałam się znieczulenia i robiłam bez. Wytrzymywałam. Dopiero 3 lata temu dałam się namówić na znieczulenie i teraz tylko tak robię. A ja się męczyłam tyle lat ...oj głupia
ja miałam tak samo... dopiero jakoś 2 lata temu pierwszy raz dałam się kłuć w paszczy. wcześniej na widok strzykawki i igły dostawałam takiego strachu, że wolałam bez.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 10:10   #3527
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Nie opisali z czym to się je. Niby podtrzymujące. To chyba też w formie majtasków?

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17739523]zobaczymy, czy będziecie na siłach.
ja do Tarnowskich Gór mam 30km, szaja też jakoś tak... a z Gliwic to bliziutko - chyba około 20km.
[/quote] Zależy skąd liczyć, ode mnie 30km.
Od Margo trzeba z 10km dodać.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17739523]
Kochana, w 9 miesiącu to ja autem z Niemiec wracałam.
Zresztą ja z terminem jestem raptem 10 dni za Wami.
[/QUOTE] Ha ha... Kocham takie argumenty.

Tylko zauważ, że Pearl jest leżąca. A ja mam twardniejący brzuch po przejściu 15 stopni i zakaz szwędactwa.

Stary 2010-03-09, 10:21   #3528
Konto usunięte

czyli nici ze spotkania przed rozsypaniem....
Stary 2010-03-09, 10:37   #3529
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17740057]czyli nici ze spotkania przed rozsypaniem....[/QUOTE]
Potem pewnie będzie jeszcze gorzej.

Nie wiem jak się czuje Szaja, bo też ma tam jakieś dolegliwości. I jak się będzie czuła potem. Z kręgosłupem pewnie lepiej w 9 mcu nie będzie niż teraz.
Chyba albo szybciej to trzeba, albo... dużo później.

Pytanie czy Pearl w ogóle może łazić i czy ktoś by ją przywiózł. Ja bym była tylko o ile mąż by mnie przytargał autem i potem odebrał. Albo chociaż odebrał...

Stary 2010-03-09, 11:31   #3530
Konto usunięte

Cytat:
Potem pewnie będzie jeszcze gorzej.

Nie wiem jak się czuje Szaja, bo też ma tam jakieś dolegliwości. I jak się będzie czuła potem. Z kręgosłupem pewnie lepiej w 9 mcu nie będzie niż teraz.
Chyba albo szybciej to trzeba, albo... dużo później.

Pytanie czy Pearl w ogóle może łazić i czy ktoś by ją przywiózł. Ja bym była tylko o ile mąż by mnie przytargał autem i potem odebrał. Albo chociaż odebrał...
Przypuszczam, że wcześniej to ciężko będzie się zgadać, bo każda z nas pracuje, i ciężko zgrać termin który pasowałby każdej. Przypuszczalnie tylko soboty wchodzą w grę...

Potem- jak już dzieciaczki będą po drugiej stronie brzuszka- będzie łatwiej. o ile każda ma swoje własne 4 kółka.
Na wątku dzieciaczków 2007, pierwsze spotkanie Ślązaczek miałyśmy pod koniec września, jak dzieciaczki miały 1,5 miesiąca.
Odbyło się w Katowicach- (50km ).
I przybyła na nie także jedna krakowianka- pociągiem.
Stary 2010-03-09, 11:37   #3531
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

hop hop. dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
...

Pochwale sie ze jest potwierdzona DZIEWCZYNKA i juz raczej jej sie nie zmieni ...
no to gratulacje

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wszystkie kupujecie SPIWORKI DO SPANIA ????
...
nie, nie podobają mi się
wolę kocyki, kołderki, i inne takie.
Cytat:
uważaj na siebie, będzie dobrze
Cytat:
...
...
wiesz, ja nie wiem jak będzie i czy nie zmienię zdania, ale mi ten pomysł wydaje się wręcz absurdalny. po pierwsze to o czym wspomniała kropka: przy alergii odkurzacz jest upierdliwy. mnie po odkurzeniu małego pokoiku tak bolą zatoki, że się skręcam. ja nie odkurzam - a jak już mi "ktoś" odkurzy, to najpierw wietrzenie pokoju i dopiero w nim wytrzymam. po drugie - taszczyć sprzęcicho żeby wysmarkać dzieciaczka to jakieś dziwne dla mnie. ciężko, głośno... to tylko moje zdanie ale żeby nie było że wszyscy się tym tak zachwycają, bo podejrzewam że przeciwników jest gdzieś tyle co i zwolenników.

ale mnie ostatnio boli prawy bok. coś/ktoś(?) mnie ciśnie w żebra jak tylko się kładę. spać przez to nie mogę

mamuśki ponawiam moje pytanko: mleko z cyców cieknie permanentnie, czy co jakiś czas? zależy od pór karmienia dziecka czy to kwestia indywidualna?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 11:50   #3532
Konto usunięte

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774189 7]
mamuśki ponawiam moje pytanko: mleko z cyców cieknie permanentnie, czy co jakiś czas? zależy od pór karmienia dziecka czy to kwestia indywidualna?[/QUOTE]
kwestia całkiem indywidualna, ale wycieki raczej nasilają się w porach karmienia.
Stary 2010-03-09, 12:11   #3533
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17741746]Przypuszczam, że wcześniej to ciężko będzie się zgadać, bo każda z nas pracuje, i ciężko zgrać termin który pasowałby każdej. Przypuszczalnie tylko soboty wchodzą w grę...

Potem- jak już dzieciaczki będą po drugiej stronie brzuszka- będzie łatwiej. o ile każda ma swoje własne 4 kółka.
[/QUOTE]
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Szaja chyba nie prowadzi. A ja mam 4 kółka wspólne z mężem. Gdy on jest w pracy, ja jestem przywiązana do okolicy.

Będzie cinszko.

Stary 2010-03-09, 12:13   #3534
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Szaja chyba nie prowadzi. A ja mam 4 kółka wspólne z mężem. Gdy on jest w pracy, ja jestem przywiązana do okolicy.

Będzie cinszko.

to jak to się mówi... upsss... mamy problem.
Ale w końcu jakoś się zgramy- dla chcącego nic trudnego.
Stary 2010-03-09, 12:16   #3535
Edzia400
Zakorzenienie

witajcie kochane witam was po nieprzespanej nocy masakra normalnie wczoraj w kosciele na mszy(1 rocznica smierci mojej kochanej mamy) myslałam ze mi mała brzuchem wyjdzie tak sie uparła na prawa strone ze czułam jej cały kregosłup az mi łezki poleciały tak bolało (albo mała nie lubi koscioła albo nie wiem co )

kiedy przyjechałam do domu wcale nie było lepiej do teraz czuje jak sie cała przekreca zawse czułam kopniak albo ze cos tam se wypieła teraz to ja dosłownie czuje cała

umyłam pare dni temu okna i złapał mnie jakis skurcz w goleniu niby minął ale przeniosło sie to na biodro w nocy mam kłopot wstac z łozka a o chodzeniu to za bardzo nie ma mowy bo poruszam sie jak robokop albo mnie jakas rwa złapała albo to od tych okien cos sobie widocznie naciagnełam

Szaja gratulacje dla ciebie za dobre egzaminy twoich uczniów

co do fridy moja kolezanka bardzo sobie to chwali no jak mi powiedziała na jakich zasadach sie odsysa to co w nosku nie byłam zachwycona ale jak widziałam jak to działa jestem Za

co do niektórych kosmetyków ja poczekam bo połowe bede miała w próbkach jak wyjde ze szpitala po co mi 2 pudełka sudokremu jak uzywa sie go tylko kiedy skóra tego potrzebuje

a tak to stara bida u mnie czuje straszne parcie na szyjke

wczoraj sie wkurzyłam po 1 połowa mojej rodziny nie wie ze jstem w dwupaku no i wczoraj jak mnie zobaczyli to sie zaczeło jak ja ci wspołczuje nie chciałabym być w twojej skórze (mówiły to kuzynki które rok temu lub 2 urodziły dzieciaki) myslałam ze im w zeby dam strasznie sie boje sie porodu ale tez wiem ze kazda z nas inaczej go odczuwa i ma inny próg bólu odwróciłam sie na pięcie i im powiedziałam "cierp ciało jesli chciało" one obie dzieciaki miały z wpadki zrobiły sie czerwone i nic nie powiedziały jeszcze zdązyłam powiedziec ze sie o bólu zapomina bo dziecko wszystko wynagradza nic nie powiedziały (im dzieciaki przeszkadzaja i ciagle bawi je ich mama ) asz szkoda gadac sie wygadałam i mi lepiej

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 12:22   #3536
kardashi
Zakorzenienie

hej.witam wiosennie
U mnie piękna pogoda

Edzia jakie kuzynki głupie..
Wiadomo, poród może i nie jest najmilszą rzeczą dla kobiety, ale za to jakie piękne wynagrodzenie za ten ból, przytulić swojego maluszka

A my dziś zaczynamy 31 tydzień

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 12:24   #3537
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,
Ja już o 7.00 na nogach ale jak tylko córka wybyła do szkoły to zaraz wrócilm do łózka i obudził mnie maż telefonem o 11.00.
Brzuch mnie dziś pobolewał włąśnie tak jak na @ to się położyłam
Szukam pomysłu jak pomalować meble dla małej i napotkałam taki sklep.
http://dino.sklep.pl/nowy/zestawy-c-6_316.html
Meble przepiękne a niektóre pokoje są większe od mojego salonu. No i te ceny - kosmiczne jak dla mnie.
Ale można coś podpatrzeć.

Co do moich kolorów to wynalazłam coś takiego jak na zdjęciu z tym ze o ton jaśniejsze będą i bez niebieskiego.
Wynalazłam tez taki artykuł na temat kolorów jakie powinny być w pokoju niemowlaka.
http://www.inspirander.pl/dom/jaki-k...pokoju-dziecka

A co do spotkania to ja chętna.No jeśli ktoś mnie zaprosi.A jak nie to się wkręcę na krzywusaCały sierpień powinnam spedzić w pl.No i dzieciaczki już będą wieksze i ciepło to moze latem?

Ide coś zjeść.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 12:33   #3538
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
witajcie kochane witam was po nieprzespanej nocy masakra normalnie wczoraj w kosciele na mszy(1 rocznica smierci mojej kochanej mamy) myslałam ze mi mała brzuchem wyjdzie tak sie uparła na prawa strone ze czułam jej cały kregosłup az mi łezki poleciały tak bolało (albo mała nie lubi koscioła albo nie wiem co )

kiedy przyjechałam do domu wcale nie było lepiej do teraz czuje jak sie cała przekreca zawse czułam kopniak albo ze cos tam se wypieła teraz to ja dosłownie czuje cała

umyłam pare dni temu okna i złapał mnie jakis skurcz w goleniu niby minął ale przeniosło sie to na biodro w nocy mam kłopot wstac z łozka a o chodzeniu to za bardzo nie ma mowy bo poruszam sie jak robokop albo mnie jakas rwa złapała albo to od tych okien cos sobie widocznie naciagnełam

Szaja gratulacje dla ciebie za dobre egzaminy twoich uczniów

co do fridy moja kolezanka bardzo sobie to chwali no jak mi powiedziała na jakich zasadach sie odsysa to co w nosku nie byłam zachwycona ale jak widziałam jak to działa jestem Za

co do niektórych kosmetyków ja poczekam bo połowe bede miała w próbkach jak wyjde ze szpitala po co mi 2 pudełka sudokremu jak uzywa sie go tylko kiedy skóra tego potrzebuje

a tak to stara bida u mnie czuje straszne parcie na szyjke

wczoraj sie wkurzyłam po 1 połowa mojej rodziny nie wie ze jstem w dwupaku no i wczoraj jak mnie zobaczyli to sie zaczeło jak ja ci wspołczuje nie chciałabym być w twojej skórze (mówiły to kuzynki które rok temu lub 2 urodziły dzieciaki) myslałam ze im w zeby dam strasznie sie boje sie porodu ale tez wiem ze kazda z nas inaczej go odczuwa i ma inny próg bólu odwróciłam sie na pięcie i im powiedziałam "cierp ciało jesli chciało" one obie dzieciaki miały z wpadki zrobiły sie czerwone i nic nie powiedziały jeszcze zdązyłam powiedziec ze sie o bólu zapomina bo dziecko wszystko wynagradza nic nie powiedziały (im dzieciaki przeszkadzaja i ciagle bawi je ich mama ) asz szkoda gadac sie wygadałam i mi lepiej
za mycie okien. uważać tu na siebie, chłopów do ciężkich prac pogonić

a kuzynki pewnie tak gadają, bo jak mówisz - ich dzieci im przeszkadzają, to nie widzą w tym nic miłego. ja bym tylko wywróciła oczami i odpowiedziała słodkim głosikiem "jak mi was szkoda"...
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
...
i taki mały brzusio??? to ja mam większy i dopiero pojutrze 28 zaczynam na szczęście mój tylko do przodu rośnie, na boki tylko ciut ciut. chociaż Ty też masz widoczną talię jakbyś stanęła przodem (tak mi się wydaje patrząc na to zdjęcie ). to ja nie wiem gdzie Ty tą dzidzię mieścisz
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 12:49   #3539
Konto usunięte

Cytat:
a gdzie dzidka schowałaś ? ale Ty szczuplutka jestes i taki zgrabniutki brzusio.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Ja już o 7.00 na nogach ale jak tylko córka wybyła do szkoły to zaraz wrócilm do łózka i obudził mnie maż telefonem o 11.00.
Brzuch mnie dziś pobolewał włąśnie tak jak na @ to się położyłam
Szukam pomysłu jak pomalować meble dla małej i napotkałam taki sklep.
http://dino.sklep.pl/nowy/zestawy-c-6_316.html

A co do spotkania to ja chętna.No jeśli ktoś mnie zaprosi.A jak nie to się wkręcę na krzywusaCały sierpień powinnam spedzić w pl.No i dzieciaczki już będą wieksze i ciepło to moze latem?
meble ładne, ceny faktycznie już mniej, ale popatrzeć i coś zgapić zawsze można.

A skąd Ty jesteś "w Polsce"? też ze Śląska?
Stary 2010-03-09, 12:53   #3540
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

jaki malusi brzusio....
dziś wstałam z bólem gardła i katarem. popędziłam do apteki po DISNEMAR-wode morską do nosa i STREPSILS z miodem i cytryną.Zakupiłam też cytrynę.....mam nadzieję, że pomoże

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości