|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
za jutrzejszą wizytę |
|
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
no tak i wszystkie poszły spać
to powrzucam fociaki mychy z 9 mies jak siama stoi w łóżeczku
|
|
|
|
#274 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś, gdy dużo ulewał zalecono nam zrobienie usg, by wykluczyć jakieś wady ukł. pokarmowego - refluksy i inne.Cytat:
![]() Cytat:
Na ulotce jest napisane, że nie zaleca się, ale przez brak badań, więc muszą się zabezpieczyć. Przypomniało mi się, że chyba wapno też możesz pić. I jakieś homeopatyczne, ale nie pamiętam co.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-03-09 o 23:42 |
|||||
|
|
|
#275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zażyję i idę spać.Dobranoc dziewczynki Spokojnej nocki
|
||
|
|
|
#276 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekujemy
![]() sylka wapno mozesz brac, ale nie wiem czy Ci pomoze ja tam zawsze bralam wapno z wit C Marci dzis nie wytrzymal i przed chwila pil mleko ![]() i poszli z TZ spac do salonu
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam ponadrabiać, pocytowałam sobie poodpisywalam i dooopa wcieło mi wszystko nnie mam już sił, cos mnie bierze, owialo mnie i strasznie boli mnie cala prawa strona od ucha po wszystkie zęby, a na dodatek zaczepiście mocno boli mnie rana po cięciu, kurcze troszke sie tego boję co to znaczy, najbardziej jak sie podnoszę lub zginam, miała moze któraś z was tak????
Magi bardzo się ciesze, ze to tylko 3-dniówka CzekoCzeko ja tez chce wiosny Mariolu zagadka swietna i ta pozycja ![]() Kat mam to samo w nocy, jak mi kiedyś pieknie przesyiala całe nocki tak teraz potrafi sie tak od 2 budzic co godzinę a to na 2 bok, a to dydek wypadł, a to przytulic sie chce, a to cycka i tak w kółko.... a czasem tylko z 2 - 3 razy sie obudzi ja nie wiem od czego to zalezy??? no mi spóźnione życzenia z okazji naszego swięta oby te nasze chopaki i dzieciaki byli jak Aniołki ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- STO LAT DLA MARCELKA Moc BUZIAKÓ I USCISKÓW
|
|
|
|
#278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
poczytalam, al eprzyznaje, ze tylko z grubsza ![]() A propos mojej zdjeciowej zagadki ![]() oczywiscie ja tak malutka nie opatulam, tylko on tak wedruje po lozeczku i naklada sobie kocyk na glowe, bo on lubi ciemnosc jak spi ![]() Na dziaselka mam granulki, taki male saszetki, ktore oproznia sie bezposrednio do buzi. Pomaga Cass, ja daje kaszki ryzowe do ktorych trzeba dodac mleko, tylko dlatego, ze jakos bardziej smakuja Malutkowi, a poza tym mialam spory zapas. Manne tez mam i ryzowo-kukurydziana, ale jeszcze nie podawalam. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Ogolnie jakis kryzys znowu mam, strasznie tesknie za Malutkiem w pracy, a juz bylo lepiej i jakies doly mam znowu, fachowcy stwierdzili, ze znowu jestem na pograniczu depresji... ech...---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
wzielabym nawet 39 powaznie Cytat:
sciskam was mocno
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-03-10 o 00:45 |
|||
|
|
|
#279 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że na oskrzelach nic nie ma..ale dwa tygodnie kataru ja po pięciu dnach u małej mam dość..ona zresztą też więc współczujemyCytat:
teraz już rzadziej jej się to zdarzy, duża poprawa jest odkąd samodzielnie pije mleczko Ale morska ma rację USG zawsze warto zrobić, to proste i bezbolesne badanie a będziesz spokojniejsza. Cytat:
![]() Mariolu, przytulam Cie mocno Cytat:
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj Zosi wyszła wysypka, więc to trzydniówka była!! Wzięłam dzień opieki wczoraj i poszłam z nią do lekarza, lekarka kazała nam zrobić badania moczu, bo nic nie wysłuchała. O trzydniówkę zapomniałam zapytać, a ona też nic nie wspomniała jako o ewentualnej przyczynie gorączki No i dzisiaj już wiemy na pewnoPoza tym wszystko dobrze. Zosia ładnie je, praktycznie na wszystko dziubek otwiera , chociaż wczoraj wieczorem nie zjadła ani kropelki i poszła spać. W nocy juz nie je, ale ostatnio chyba przez tą trzydniówkę jakoś nerwowo śpi i często musze wstawać, żeby smoczek włożyć.Ja mam straszny katar, jeszcze w życiu takiego nie miałam , ale ogólnie już lepiej.Nie miałam czasu wczoraj zajrzeć i tyle naprodukowałyście, że nie dam rady nadrobić No chyba że dzisiaj w pracy![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- megi, mariola
|
#281 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie piękne mamusie
Cytat:
Dla narzeczonego ![]() Cytat:
, bo to waga ciężka. Nie wiem czy zmieściłabym się ze spacerówką, bo będzie kilka chrztów.Później do knajpki wezmę spacerówkę, bo jak będzie chciał spać, to za bardzo nie ma gdzie. Choć wątpię, że uśnie Wezmę też fotelik i zabawki. W hotelu mają krzesełko do karmienia i łóżeczko turystyczne. Już zadecydowałam, żeby były na sali. Dodatkowo wezmę ze sobą podgrzewacz do słoiczków i mleka. Dobrze, że dają pokój, to będzie gdzie Malutka przewinąć, przebrać i trzymać wszystkie rzeczy. Po chrzcinach mogę podzielić się uwagami co było zbędne, a co się przydało. Cytat:
![]() Cytat:
Maciek śpi z jasiem-przytulasiem. Przeważnie kładzie sobie go na twarzy , ale już się przyzwyczaiłam. Inaczej nie zaśnie.--- Pochwalę Maćka, w nocy jadł tylko raz. Budził się, ale szybko zasypiał, bez włącznia syreny ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Maciek też śpi niespokojnie przez tą trzydniówkę. Wysypka już Mu zeszła, więc awansował na Pana Niewysypkę ![]() Zdrówka rónież dla Ciebie
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Kto pije kawkę?
Kinga dzisiaj marudziła całą noc. Chyba kolejny ząb w drodze. |
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja, już kończę Tak jak u nas. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Parafrazując Morską dodałam nowe Maćki do albumu Morska, bardzo podoba mi się to określenie
|
|
|
#284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() plac nam dzisiaj przekopia bo kanalizacje prowadza ![]() Frida ja chce kaweeeeee ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za drowko malej ![]() Cytat:
no baaaaa
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzisiaj Bartek spał od 19 do 5.40! Aannuullaa gratuluje ząbka Angy, niech Zosieńka zdrowieje dobrze, że to trzydniówka.Miłego dnia
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję dobrej nocki
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki, muszę kupić sobie rajstopy na niedzielę. Już wybrałam cztery, tylko nie wiem na które ostatecznie się zdecydowac Doradzicie???
|
|
#288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ach te zęby ![]() no życzę ci tego jak najszybciej bo to jednak uciążliwe, żeby nie powiedzieć upierdliwe jest.. Martynia ulewała naprawdę dużo i ja ciągle brudna, mała non stop przebierana a ile razy u kogoś na podłogę, na dywan, na fotel skapnęło to nie powiem ![]() angy, magi dobrze że dzieciaczki już lepiej unholly jesteś wielka Jak się dzisiaj czujesz?Ciekawe jak megi no i gdzie nasz miramejek? ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Mi się podobają ostatnie najbardziej
|
|
#289 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Nocka super, Kuba przespał całą noc i o 6 sie obudził ![]() Dziekuje megi za życzenia Duzo zdowka zycze, oby jak najszebciej Wam sie polepszyło Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze nie żadne choróbsko. Cytat:
Ja juz jestem zła na tą zimę Na maksa mi sie znudziła, chce juz wiosny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-10 o 09:52 |
|||||||||
|
|
|
#290 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc
dzieki ![]() tylko nie wiadomo czy jeszcze sa w hurtowni bo ostatnio nie bylomam nadzieje, ze kryzys szybko minie
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, bardzo ładny wstęp Cass ;] Widze ze mnie nie zapomniałas.
Stram sie pisać poprawnie - bo wiem ze moja nie poprawnośc wam przeszkadza. Rzadko bywam na wizażu, czesciej na nk. Praca dom, wywóz dziecka do mojej mamy i odebranie go od niej troche czasu pochłania, a jeszcze pogoda nie sprzyja nam w ogole ! Co u nas a więc przygotowania do ślubu ida pełną parą, suknia juz jest teraz trzeba kupic dwa garniaki, obrączki juz odebraliśmy, sale z kateringniem zamowiona w sumie noc wielkiego bo obiad tort zimna płyta jak to bywa przy slubie cywilnym. u Nataniela poki wszystko ok, juz siada sam, powoli raczuje i chodzi - przytrzymuje sie łozeczka czy czegos innego i powoli drepta - ale ma zakazne wiec zazwyczaj zostawiam go na środku pokoju ale i tak do jakies komody sie doczłapie. Mamy juz 6 ząbkow w wiekszosci je jedzenie "doroslych" bo słoiczkowe mu nie smakuje w ogole. i To chyba tyle . pozdrawiamy ciocie serdecznie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#292 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie to tak wyglada: 7-8 rano mleczko 220-190 12-13 obiadek warzywny lub z mieskiem lub kaszka owocowa 17-18 mleczko 210 czasem jest jakis owoc ze sloiczka jak mala malo zjadala 20-21 kaszka z butki 230 - 180 do tego mase soczkow owocowych i herbatek wczesniej mala przekarmialam, co rusz jej jesc dawalam i sie zrobila kluska ktora tylko lezala i marudzila bo brzuszek bolal, ulewala... Teraz trzymam sie schematu 3 mleczka plus 1 dodatkowy posilek i jest duzo lepiej. Mala sie duzo smieje jest bardzo ruchliwa i widocznie szczesliwsza Wiadomo ze jak jej glod doskwiera to daje - nie glodze. Teraz doszly jeszcze chrupeczki i biszkopty co do kaszek na noc daje kaszke nan 2 z ryzem (ladnie z butki ciagnie) za dnia kasze glutenowa mieszam z kaszka nestle z owocami Cytat:
nic tylko czekac na wyplate
|
|
|
#293 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() chyba Svinecka nie zapomniala co? ![]() gratuluje postepow Natanielka
|
|
|
#294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ściągnęłam Cię myślami ![]() A slub kiedy? Pochwal się suknią. dla postępów Nataniela.
|
|
|
#295 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypiłam wapno i wzięłam Rutinoscorbin Cytat:
![]() aby wrócił dobry nastrójCytat:
Cytat:
dla Maciusia.Cytat:
Cytat:
dla Barusia.Cytat:
No właśnie też się zastanawiam? Dzień dobry!!! Ja się tylko witam,pisać mi się nie chce. Wstałam zakatarzona na maksa,z nosa kapie Poproszę o kciuki,aby nie przeszło na moje dzieciaki ![]() Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
hej gwiazdy
![]() Jestem wczoraj tak pozno wrocilam, ze mąż nie był z psem na spacerze...nosem cos krecił troche, ale go udobruchałam i poszedł rano biegać jak my spałyśmy.Zjadłam śniadanko,piję kawkę i zmykam.Męża mam do poludnia w domu i mam troszke roboty. Aaaaaa wczoraj wyłączyłam wizaz i ...pomyłam okna Sąsiadów nadal u mnie nie bylo a na wieczornych zakupach widzialam go jak stał pod marketem. Unholy-dorobilam sie serwisu porcelankowego, spodobał mi się, chyba przez ciebie, jak oglądałam na alle dzbanki itp postaram sie wkleić fotkę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Mi rowniez najbardziej podobaja sie ostatnie
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
sylko, co to cie wzięło? a sio a sio a sio!!!
kuruj się szkoda ze nie mozesz odlezecJeszcze chcialam dodac ze jestem nad wyraz szczesliwa ze mam chrzciny za soba. Nie wytykajac zadnej z was ze wy teraz bedziecie miec, ale porównując to z mniejszym dzieckiem mniej zachodu no to lece pa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
robilam wczoraj ten kisielek malej z soczku i smakowal jej
![]() Wercia uwielbia pomarancze, juz sie cieszy ich zapach poczuje i zawsze daje jej possac albo maly kawalek do buzki i ladnie je ![]() Cytat:
Cytat:
heheCytat:
nie miala, kurcze a mi pediatra nic nie mowila takiego ![]() Cytat:
fajnie ze wszystko wam sie uklada buziak dla synka w podpisie pisze ze 24 lipca 2010
|
|
#300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Kubcia za przespaną nockę.Cytat:
Cieszę się że u Was wszystko w porządku i Natanielek tak pieknie się rozwija ![]() Jak zakupisz suknię ślubną,pochwalisz się? ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

... na 8 rehabilitacja 
to powrzucam fociaki mychy z 9 mies
jak siama stoi w łóżeczku 

poprosiłam ciocię i ona z Amelką posiedziała 4 godziny, a tż w tym czasie się przespał i teraz już z nią zostanie
Ale morska ma rację USG zawsze warto zrobić, to proste i bezbolesne badanie a będziesz spokojniejsza.
No i dzisiaj już wiemy na pewno
, ale ogólnie już lepiej.
A w knajpce? Bo ja już rozmyślam nad szczegółami, a nawet daty nie ustaliłam
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

wczoraj tak pozno wrocilam, ze mąż nie był z psem na spacerze...