|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() ![]() biorac pod uwage ze wizaz uzaleznia
|
|
#302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
i tak lekko o tym piszesz?![]() Nie trać wiary kobieto ![]() Cytat:
![]() Chyba z przychodni coś przywlokłam,a dopiero ostatno myślałam,że nie pamiętam kiedy byłam chora ![]() Ja też |
||
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
No to na razie 4. wygrywają ![]() czeko, rzeczywiście jest w podpisie. Jakoś nie spojrzałam ![]() Idziemy dzisiaj na spacer, bo albo ja zwariuję albo Niuniuś
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
3 albo 4
|
|
#307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
u nas dzis piekne sloneczko, ale zimno ponoc. ale na spacerek pojdziemy. ojciec moj kazdego dnia bierze mi ja na spacer i juz mi brakuej tego, ze sama sobie spaceruje dlatego dzis ide ja pisalam wam kiedys, ze moja mala nie obraca sie, pamietacie? tzn to nie tak, ze wogole tego nie robi, ale zadko. bylam u lekarza, bedziemy chodzic na rehabilitacje. okazalo sie, ze ma izotoniczna asymetrie szyjna czy cos takiego ale cwiczenia i wsyztsko bedzie dobrze. czekam na telefon od rehabilitanta kiedy zaczynamydziewczyny czy wasze dzieci spia na poduszkach??? |
||
|
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() czytalam gdzies ze jesli po skonczonym 8 mcu dziecko wcale sie nie obraca to trzeba isc do specjalisty trzymam kciuki za szybka poprawe ![]() Wercia ma podusie ale cienka
|
|
#309 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć
Miłego dnia
|
#310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Svi buty bardzo mi sie podobaja tylko nie wiem jaki wziasc rozmiar. Teraz mam dziwna stope, przed ciaza nosiłam 36 a teraz to roznie 37/38. Boje sie, ze kupie i będą nie pasowały
Cytat:
Wstep to zasługa Svinecki Odwiedzaj nas częściej i poprosimy o nowe fotki Nataniela. Wielkie brawa dla niego za nowe umiejętnosci ![]() Cytat:
Owocki to tylko taka przekąska, głodu na długo nie nasyci - to samo jogurcik albo biszkopt. Waży 10 kg czyli powinnien na dobe zjadac ok 1 l pokarmow. (1 kg= 100ml). Cytat:
![]() Cytat:
Oby rehabilitacja szybko pomogła Kuba ma taka bardzo płaską poduszke, była w komplecie z kołderka.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-03-10 o 10:17 |
||||
|
|
|
#311 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny napisalam w klubie historie moja i TZ
ale ostrzegam - duuuuuuuuuuuzo do czytania i dosc chaotycznie napisane
|
|
#312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybką poprawę.Bartosz śpi na podusi Nie ma co rozpisałaś się ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam jak mały pójdzie spać
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cześć Dzisiaj mam zły humor, bo dzwonie do ZUSU juz po raz piąty i dalej nie mogą mi udzielic potrzebnych informacji.... tak to jest z urzędami
|
||
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia śpi na takiej płaskiej i cienkiej. cześć
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
wiesz co u nas powodem wizyty u lekarza bylo wlasnie to, ze nie obraca sie sama. tlumaczylam sobie, ze jest leniuszkiem, ale jednak okazalo sie, ze nie. pewnie gdybym nie powiedziala o tym lekarce, nie poszlabym do lekarza to rozwijalaby sie swoim tepem, ale roznie moglo byc. po wizycie poskladalam sobie pare rzeczy, ktore ona robila. no wiec jak np spala to odchylala glowe do tylu, niekiedy az miala odbite na glowce slady (choc mamy ochraniacz), jak np lezy na kocu, przewijaku itp to uderza obiema nogami roznoczesnie o podloge. dlatego tez nie probuje pelzac, bo nie wie jak robic dwoma nogami naraz, tzn jak skordynowac ruchy. aha lekarka zabrobila mi sadzac ja, bo powiedziala, ze najpierw musi sie obracac (obroty sa bardzo wazne w rozwoju dziecka), a potem siedziec. a wiadomo, jak siedzi, to jej fajnie, widzi wsyztsko, bawi sie wiec po co sie meczyc i obracac
co jescze powiedziala, ze gdybysmy nie robili cwiczen to moglaby ta asymetria ustapic a moglaby np zamiast pelazania skakac jak zajac bo ona robi obiema nogami naraz smieszne to, ale tak powiedziala. ja twoerdze, ze cwiczenia nie zaszkodza. sadzac ja sadzam niekiedy, nie mozna brac kazdego slowa do serca i to tyle chyba
|
|
|
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
ales sie rozpisala babo
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#318 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
muszka mam nadzieje, ze rehabilitacja pomoze
|
|
#319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się oddalam do obiadu dziś tylko na jedno![]() Miłego popołudnia |
||
|
|
|
#320 |
|
Ola-Unhola
|
Coś na polepszenie humoru, również mojego
![]() - Co ma wspólnego kolejka elektryczna i piersi? - Są przeznaczone dla dzieci, ale bawią się nimi faceci. *** - Co mają wspólnego: kobiece gusta, toaleta i łechtaczka? - Mężczyźni zawsze trafiają obok. *** - Dlaczego kobiety mają problemy z parkowaniem? - Bo całe życie wmawia się im, że TO ma 20 cm. *** - Jaki jest szczyt perswazji? - Wmówić kobiecie, że mniejszy penis jest lepszy, bo nie uwiera. *** Po stosunku chłopak do dziewczyny: - Dlaczego nie powiedziałaś, że jesteś dziewicą? Gdybym wiedział, byłbym delikatniejszy. - Gdybym wiedziała, że w końcu ci stanie, to bym zdjęła rajstopy. *** - Dlaczego seks z mężczyzną jest jak brazylijska telenowela? - Bo w momencie, kiedy zaczyna się dziać co interesującego, wszystko się kończy aż do następnego razu. *** - Dlaczego tak dużo kobiet udaje orgazm? - Dla tego, że tylu facetów robi im udawaną grę wstępną. *** - Jak nazywa się niewrażliwa podstawa penisa? - Facet. *** Mąż do żony: - Kochanie, a co powiesz na szybki numerek? - To ty znasz jakieś inne? *** Jakie słowa potrafią zepsuć kobiecie najlepszy seks? - Kochanie! Wróciłem! *** - Czym się różni idealny mąż od idealnego kochanka? - Idealny mąż to taki, który zastając żonę baraszkującą w łóżku z kochankiem powie „Wy dokończcie, a ja idę zaparzyć kawę”. Idealny kochanek to taki, który w tej sytuacji potrafi dokończyć. *** - Co robi facet, żeby wziąć kąpiel z bąbelkami? - Zjada na obiad groch z kapustą. *** - Dlaczego mężczyźni nie mają kryzysu wieku średniego? - Ponieważ nigdy nie dorastają. *** - Jak mężczyźni sortują pranie? - Na "brudne" oraz "brudne, ale jeszcze można założyć". *** - Dlaczego mężatkom trudniej utrzymać smukłą sylwetkę? - Kobieta niezamężna wraca do domu, patrzy co jest w lodówce i idzie do łóżka. Mężatka wraca do domu, patrzy co jest w łóżku i idzie do lodówki. *** - Dlaczego facet jest jak zapalenie wyrostka robaczkowego? - Powoduje dużo cierpień, a jak się go pozbędziesz, to okazuje się, że do niczego nie był potrzebny. *** - Dlaczego mężczyźni nadają imiona swoim penisom? - Bo chcą być na ty z tymi, którzy podejmują wszystkie decyzje. *** Penis jest jak pies: - plącze się miedzy nogami, - lubi, jak się go głaszcze, - cieszy się razem z panem. *** Rozmawiają dwie przyjaciółki. Jedna mówi: - Mam wspaniałego męża: nie pije, nie pali, nie interesuje się innymi kobietami, nie zdradza mnie, nie lubi piłki nożnej, nie bije mnie... Na to druga: - A od dawna jest sparaliżowany? *** - Jak facet wyobraża sobie piekło? - Kufle mają dziury, a kobiety nie. *** - Dlaczego faceci uwielbiają kobiety w skórzanych strojach? - Bo im pachną jak nowa tapicerka w samochodzie. *** - Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki? - "Ładnie wyglądam?" - A facet? - "Lepiej tam teraz nie wchodź". *** - Jak mężczyzna najłatwiej może popełnić samobójstwo? - Wystarczy, że skoczy z poziomu swojego EGO na poziom swojego IQ. *** - Co mają ze sobą wspólnego: plemnik i mężczyzna? - W obu przypadkach jeden na milion okaże się człowiekiem. *** - Co powiedział Bóg po stworzeniu mężczyzny? - Stać mnie na więcej.
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dziekuje wszystkim za wirtualne przytulaski Jestescie kochane umowilam sie jutro do lekarza, ciekawe co powie ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dobre badanie moczu. Cytat:
Antonio nie spi na poduszce. Probowalam mu dac bardzo plaska kiedys, ale nie ma mowy- nie zasnie. Gizmo, wlasnie doczytalam, co u Was ![]() Ciesze sie, ze przygotowania do slubu ida pelna para, na pewno bedziesz sliczna panna mloda. Rowniez prosze o nowe fotki Natanielka
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katar nie przeszedł,ale humor na pewno lepszy Dobra spadam
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojej lekarce też mówiłam, ze Tomuś się nie obraca i ona stwierdziła że pięknie się rozwija, nie ma innych niepokojących objawów i że może się zdarzyć, ze dziecko się nie obraca (tzn. nie tak ciągle, mój obrócił się kilka razy, ale nie jest to jego ulubiona forma ruchu) tak jak może się zdarzyć, ze nie raczkuje... ------------- Svinecka, chciałabyś dla Eryka kubeczek Elmex z samochodem i próbką pasty dla dzieci - mam same dziewczynki wśród znajomych i rozdałam już te z dziewczyńskimi obrazkami, więc jak byłabyś chętna to podrzucę Ci któregoś dnia jak będę jechać do mamy
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
p4w zgadza sie, nie kazde dziecko raczkuje. powiem ci, ze moja poprzednia lekarka tez mowila mi, jakie silne dziecko, jak super sie rozwija. poprostu teraz trafilam na dociekliwa lekarke, i tak wyszlo. moze i bym olala to, ale potem co jej powiem jak pojde np na szczepienie? glupio tak, wiec poszlam do tego neurologa
Edytowane przez muszka66 Czas edycji: 2010-03-10 o 11:13 |
|
|
|
|
#326 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy
brudne i brudne ale mozna jeszcze zalozyc mnie powalilo ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ale przy kazdej wizycie taki dostajemy - mam juz komplet kubkow, a teraz jeszcze w poczekalni leza probki past i za kazdym razem biore ![]() no i Eryk uzywa juz elmexa juniora albo tego dla doroslych a wlasnie...ostatnio wzielam sobie dwie probki elmexa dla nadwrazliwych zebow - dobry jest? do tej pory uzywalam sensodyne - ktora pasta jest lepsza?
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale generalnie firma Elmex ma receptury jakich nie ma żadna firma (aminofluorek), więc generalnie polecam tą firmę - obojętnie którą pastę
|
|
|
#328 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dzieki ![]() ja mam strasznie, na zimno, cieplo, slodkie........masakra
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Svi czy mogę prosić o zaproszenie do klubu?
|
|
|
|
#330 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis nieoczekiwanie w domku, bo mi sie mama rozłozyła i musiałam zostac z Zuzia. ale sie ciesze ze moge z nia pobyc
choc marudna jaks dzis ![]() Cytat:
napewno przestanie, ale USg faktycznie mozna zrobic, ja robiłam wiec wiedzialam ze Zuza nie ma refluksu bo tez mi sie wydawalo ze sporo ulewala ale taraz jest lepiej, rzadko sie jej zdazra szczegolnie jak po jedzeniu na brzuch sie przekreci Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do poduszki to Zuzinek spi na takiej płaskiej Cytat:
ale raczkuje normalnie tzn. umie skoordynowac ruchy, moze nie idealnie ale to w koncu poczatki raczkowaniamykam Svi, o co chodzi z tym klubem? bo juz kiedys pytałam ale nikt mi nie odp........ jest szansa ze mozesz mnie zaprosic?
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-03-10 o 11:36 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

i tak lekko o tym piszesz?
szkoda ze nie mozesz odlezec

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
ale cwiczenia i wsyztsko bedzie dobrze. czekam na telefon od rehabilitanta kiedy zaczynamy

bo ostatnio nie bylo

tak to jest z urzędami