|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Tego w smoku nie miałam, więc nie ocenię.
![]() |
#3572 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jak akurat będę musiała gdzieś wyjść, przyjdzie pora karmienia i się poleje? laktator mam nosić ze sobą? jakoś nie umiem sobie wyobrazić takich praktycznych rozwiązań. troszkę mnie to przeraża ![]() a koszmary to ja miewam na co dzień prawie od początku ciąży. czasem zdarzy się jakiś nie-koszmar, ale rzadko. najgorsze że śnią mi się zmarli z mojej rodziny - budzę się w nocy i ciężko się ogarnąć, że to tylko sen... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zakorzenienie
|
Emerald dlatego trzeba będzie chodzić z wkładkami w biustonoszu. Czasami mialam takie nawały pokarmu, że jak wracałam ze spaceru to piersi jak nabrzmiałe balony, wtedy laktator w ruch, albo dziecko do piersi.
#3574 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale tu padło gdzieś wcześniej hasło "że nawet wkładki nie pomogą" ![]() dlatego tak pytam o to mleko, na jakiej zasadzie ono cieknie, jak często, jak długo? no kurcze, dla mnie to abstrakcja - żadna z moich znajomych nie przetarła szlaku, moja mama cycem nie karmiła, więc tylko Was mogę zapytać jak na razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To wyżej to nie ceratka. Kupiłam to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Raczkowanie
|
a ja tak sobie Was poczytuje regularnie i chyba zazdroszczę tym co mają zakupy za sobą
![]() biustonosz do karmienia dla mnie chyba za szybko - w ciągu ostatnich kilku dni piersi mi tak urosły że obawiam się kupować nawet trochę za dużego - zobaczę co będzie dziać się dalej koszule do szpitala i do karmienia też jeszcze brak - ale to pikuś reszty rzeczy też nie mam ale chyba dam radę najbardziej się boję zakupów typu butelki i smoczki - tyle tego jest na rynku że nie wiem które wybrać ![]() zastanawiałam się nad zestawem startowym z aventu - 2 butelki AVENT 260ml - 2 butelki AVENT 125ml - 4 super miękkie smoczki MINI do butelek AVENT - 2 bardzo miękkie smoczki o WOLNYM przepływie - 1 smoczek silikonowy AVENT Orthodontic z kółkiem (0-3m) - szczotka do czyszczenia butelek i w związku z tym pytanie do doświadczonych - zakładając ze będę karmić piersią przyda mi się to wszystko???? ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776591 8]wkładki tak, już zakupione nawet ![]() ale tu padło gdzieś wcześniej hasło "że nawet wkładki nie pomogą" ![]() dlatego tak pytam o to mleko, na jakiej zasadzie ono cieknie, jak często, jak długo? no kurcze, dla mnie to abstrakcja - żadna z moich znajomych nie przetarła szlaku, moja mama cycem nie karmiła, więc tylko Was mogę zapytać jak na razie ![]() z opowieści wiem że różnie bywa - jedna znajoma nie mogła na pół godziny z domu normalnie wyjść bo zaraz miała plamy - faktycznie wkładki nie pomagały ale to chyba skrajne przypadki....mam nadzieję... ![]()
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam nasz, polski. Podobno dobry, polecany przez "Mam dziecko", 1 sek. na czoło i do uszka. Taki o: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Rozeznanie
|
witam kobietki, dawno mnie tu nie było -brak czasu
![]() mama prośbe- może któras z was wkleic m iliste kosmetyków, leków oraz wyprawki dla mnie do szpitala?zamawiam kilka rzeczy z apteki internetowej i moze zabrałabym sie przy okazji za wyprawke..z góry bardzo dziękuje ![]() ps. sudocrem 125 g za 17zl to dużo czy mało? bepanthen maść czy krem??
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-10 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Rany, jaki maleńki brzusio...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776591 8]wkładki tak, już zakupione nawet
![]() ale tu padło gdzieś wcześniej hasło "że nawet wkładki nie pomogą" ![]() dlatego tak pytam o to mleko, na jakiej zasadzie ono cieknie, jak często, jak długo? no kurcze, dla mnie to abstrakcja - żadna z moich znajomych nie przetarła szlaku, moja mama cycem nie karmiła, więc tylko Was mogę zapytać jak na razie ![]() Właśnie każda kobieta ma inaczej. Mi dosyć słabo leciało, nie miałam nigdy fontanny z mleka, wkładki wystarczały. Ja znowu inne problemy miałam, czeste zatory i zapalenia, tego się najbardziej boję ![]() Tygrysek ciężko powiedzieć. Może tak być, że poradzisz sobie z karmieniem i butelki ci się nie przydadzą a może być tak jak ja miałam, że pierś na zmianę z butelką. Zwłaszcza jak byś miała laktator dodatkowo z Aventu. Butelki mogą się też przydać do herbatek.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-10 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Raczkowanie
|
i jeszcze jedno pytanie - gdzieś kiedyś skopiowałam listę zakupów dla dziecka i tam jest maść majerankowa - ale nie wiem po co???
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Maść majerankowa to wiem, że do smarowania pod noskiem jak dziecko ma katarek. Ale ja bym tego od razu nie kupowała, nasze dzieciaczki urodzone latem więc na początku katarek im nie grozi.
#3583 |
Zakorzenienie
|
co to za firma?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Raczkowanie
|
ona1981 dzięki
o widzisz czyli laktator z tej samej firmy ma być co butelki matko kochana jak ja jestem daleko w lesie z wiedzą ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
dzięki ![]()
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak się wabi firma, chyba Sisi. Na termometrze jest napis Sisi Baby Care. To chyba ta sama marka co robi owe słynne niedrogie podgrzewacze.
Ale dokładnie obadam pudło jak dostanę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja się muszę zebrać do tych zakupów... ale mi się nie chce... a tu do kupienia jeszcze: - kapcie (albo chociaż klapki jakieś, no nie mam bo nie używam) -1 koszula nocna - szlafrok (? chociaż na porodówkach jest ciepło, może wystarczy jak zabiorę na wszelki wypadek satynowy, tak żeby się okryć w razie czego. cieplejszego i tak nie będę używać potem w domu) - podpaski duuuże (chociaż mam już gatki jednorazowe i podkłady, ale wolę wszystkiego po trochu na wszelki wypadek do wypróbowania) - bepanthen a dla dzidzi: - termometr - jakiś cienki kocyk - pieluszki (chcę bella newborn) - trochę pieluch tetrowych - emulsja do kąpieli, sudokrem, krem pielęgnacyjny, patyczki kosmetyczne, sól w rozpylaczu, herbatka koperkowa. - wanienka - no i co najgorsze łóżeczko z pościelą - przewijaczek - wózek - no i troszkę ubranek do czego była maść majerankowa? (edit: aha, już wiem : ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Raczkowanie
|
emerald sea a w którym szpitalubedziesz rodzić bo ja tez zamierzam w Lublinie???
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chcę kupić taki w smoczku. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776559 8]a jak akurat będę musiała gdzieś wyjść, przyjdzie pora karmienia i się poleje? laktator mam nosić ze sobą? jakoś nie umiem sobie wyobrazić takich praktycznych rozwiązań. troszkę mnie to przeraża ![]() a koszmary to ja miewam na co dzień prawie od początku ciąży. czasem zdarzy się jakiś nie-koszmar, ale rzadko. najgorsze że śnią mi się zmarli z mojej rodziny - budzę się w nocy i ciężko się ogarnąć, że to tylko sen... ![]() Mnie wkładki wystarczały, nie przemakały. Takich snów nie cierpię, budzę się spocona. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776591 8] dlatego tak pytam o to mleko, na jakiej zasadzie ono cieknie, jak często, jak długo? no kurcze, dla mnie to abstrakcja - żadna z moich znajomych nie przetarła szlaku, moja mama cycem nie karmiła, więc tylko Was mogę zapytać jak na razie ![]() Z tego co pamiętam, to jak dłużej nie karmiłam to od razu sikało, zanim jeszcze wsadziłam cyca do buzi synka, czasami po oczkach dostał ![]() Cytat:
Mało. Ja kupiłam 60 g za 14 zł Witajcie kobitki ![]() Piękne słońce u mnie świeci. Mąż podesłał mnie to http://www.tvn24.pl/-1,1646976,0,1,s...wiadomosc.html Dzisiaj o 16 mam wizytę, proszę trzymajcie kciuki, mam jakieś obawy ![]() Jeszcze My w 30 tc
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-10 o 10:44 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Tak czytam,że niektóre dziewczyny kupują już butelki......a po co? Przecież tak naprawdę,nie wiecie czy będziecie karmić piersią,czy z butelki. Ja się wstrzymam z tym zakupem.W razie czego mąż szybko wyskoczy do sklepu. Maści pod nosek dla dziecka też nie kupię,bo moze wcale nie będzie potrzebna. Za to muszę sobie kupić wkłatki do stanika bo siara leci mi litrami!!!!!! ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po to żeby: - nie karmić cycem na ulicy, w parku itd. - móc wyjść i zostawić bejbika z tatusiem; - móc podać np. herbatkę itd. itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mojej kolezanki dzidziuś wogule nie chce pić z butelki,nawet jej ściągniętego mleka ![]() Nie raz jej tłumaczyłam,że powinien już pić wodę przegotowaną,soczki dla niemowlaków a karmienie powinno być co 2,3 godz. A ona daje mu cycka co 5 min....... ![]()
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Heej Dziewczyny
![]() Bydgoś śliczny berbec ![]() ![]() u mnie jest tak ładnie.. a mi się nie chce nawet wyjśc.. ![]() Tż kazał mi kupić jakieś tulejki to rozrusznika, a ja nie wiem o co chodzi ![]() Kurde, wygońcie mnie do robienia zakupów! Chociaż dla siebie, bym torbę spakowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tygrysek, nie mieszam Ci w głowie ale na wszelki wypadek powiem że np tt do laktatora też dają butlę, którą możesz zamienić na każdą inną tej firmy. żeby się nie bawić w przelewanie - wymieniasz butle i już. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może w wiekszych miastach gdzie masz duży wybór i to co napiszesz mu na kartce będzie to tak ale u mnie na bank nie ![]() a poza tym jak stwierdziła kropka butelki mogą przydać się na inne okazje i wolę się zabezpieczyć bydgoszczanka ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() no i kciuki oczywiście. a czego Ty się obawiasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776755 2]właśnie nie wiem... od jednych słyszę że tylko kraśnicka, od innych że to do niczego, jeśli już to na staszica. no i jestem niezdecydowana, bo na kraśnicką mam rzut kamieniem od domu, z drugiej strony na staśka mogłabym się zawsze wspomóc znajomymi, co prawda siódma woda po kisielu, ale zawsze jakieś tam wsparcie by było w razie czego (chociaż to jest straszne, ale co zrobić...). pomijając to najpierw sama chętnie bym się wybrała na obie porodówki zobaczyć choćby jak "przedsionek" wygląda, zaczepić jakąś pielęgniarkę, pogadać chwilę, a potem zdecyduję. innych szpitali nawet nie biorę pod uwagę.
Tygrysek, nie mieszam Ci w głowie ale na wszelki wypadek powiem że np tt do laktatora też dają butlę, którą możesz zamienić na każdą inną tej firmy. żeby się nie bawić w przelewanie - wymieniasz butle i już.[/QUOTE] nad firmą to się jeszcze zastanawiam to tylko taki przykład był a co się tyczy szpitala to ja chyba kraśnickie mój gin tam kieruje - myślałam że może coś wiesz o ich zwyczajach...popytam znajomych ale one rodziły jakiś czas temu więc mogło się co nie co pozmieniać
#3600 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.