|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
basienka
kochana ja doskonale wiem co masz na mysli ![]() ![]()
#752 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Hej Mamuśki!!!
[QUOTE=papeteria;17755003] Za długo źle ale za krótko też niedobrze. Dla mnie kwadrans to jest tak w sam raz ![]() Kilka dni temu dostaliśmy zielone światło bo od listopada był zakaz i..... mi sie odechciało ![]() ![]() /QUOTE] Ja lubię, ale od czasu do czasu. Coś mi się wydaje, że gdzieś zgubiliśmy spontan. I wolałabym, żeby to on narzucał rytm. A ostatnio, to tylko ja u góry i...ech... Rach ciach i po temacie. Natomiast pieszczoty rzeczywiście są dla mnie bardziej intensywne. Jeden raz mieliśmy taki, że nie mogłam się oderwać, to potem krwawiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja dzisiaj bez nastroju. Chyba dopiero zaczynają się humorki, bo Mój mnie wczoraj wkurzył tym, że się ogolić nie chciał... ![]() ![]() A..no i on twierdzi, że nic nie słyszy w tym stetoskopie- tylko moje burczenie. Muzyk, a nie słyszy tego w tle... Chyba go do laryngologa wyślę. To zresztą też mi humor odebrało... ![]()
![]() |
#753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
kasienka2607 Witaj
![]() ![]() Marta_d1 - ja tez mam obawy co do kopniaczków... tzn. że ich nie czuję ![]() ![]() kashha – ciesze się, że spotkanie sie udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z USG
![]() Najważniejsze - mamy CHŁOPCA ![]() M jest przeszczęśliwy ![]() ![]() Wszystkie wyniki są dobre ![]() ![]() Przeklęty mięśniak na szczęście nie rośnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ![]() Alguien – proszę o wpisanie na listę Chłopca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
hd
super. ogromne gratulacje ![]()
#758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może po prostu tak był nauczony że o wszystkim za niego myśleli i decydowali rodzice?.....a przecież w pewnych kwestiach trzeba wziąć odpowiedzialnośc za siebie i swoje czyny.Może tata na niego jakoś wpłynie i nauczy bardziej dojrzałego podejścia do pewnych spraw- POWODZENIA życzę i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie Tej kwestii!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Itakasia prawdą jest, że nie jest to łatwe, wiem też że popełniam zbyt wiele błędów. Staram się... wiadomo różnie tutaj bywa. Łucja od samego początku była inna. Gdy patrzyłam na inne dzieci, które potrafiły usiedzieć, potrafiły się chwilę pobawić i wogóle, byłam w szoku.. Łucja wymagała ciągle zainteresowania, tłumu, wszystkiego była ciekawa, wszędzie jej pełno, żywe srebro.
To jest dziecko, które nawet na sankach jeżdżąc w momencie się nudzi, co dla mnie było ogromnym zaskoczeniem... a z drugiej strony ona naprawdę jest nadzwyczaj mądra, szybko się rozwija, wszystko szybko łapie... zaczęła szybko chodzić, mówić... wzrostem (mimo że w grudniu skończyłą 2 latka dopiero, i urodziła się miesiąc przed terminem) odpowiada dziecku 3,5 letniemu... a czasem już sama nie wiem, może źle robię, może za dużo błędów, może przez to ona jest jaka jest... sama nie wiem. Kocham ją ponad wszystko, a czasem zastanawiam sie czy ja oby na pewno wiem co robię... czy dobrze do tego wszystkiego podchodzę... w tej drugiej ciąży Łucji też częściej się obrywa, bo ileż można jedno i to samo w kółko do niej mówić, nieraz nerwy puszczają i po prostu reaguję krzykiem... bo tylko na to ona reaguje... ale to niemożliwe, chyba niemożliwe by tylko tak można było dojść do dziecka... HD gratuluję synusia! Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-03-10 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
basienka
jakbym czytala wlasne mysli!. czlowiek sie stara i nie zawsze wychodzi jak sobie zyczymy, a czasem poprostu brak sil i cierpliwosci, tak po ludzku. i klebowisko mysli: czy dobrze robie, czy nie zaniedbalam czegos, dlaczego moje dziecko nie moze tak jak inne dzieci itp. jesli widzisz ze ona sie swietnie rozwija to moze byc tak ze przerasta swoj wiek fizjologiczny i dlatego nie do konca radzi sobie z przetwarzaniem ilosci bodzcow i wiedzy. tak wtedy odreagowuje wszystko. ale to sie wyrowna. tylko trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. latwo powiedziec ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- jusdan witaj w klubie ![]() ![]()
#764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze że wszystko w porządku no i że ten mięśniak się nie powiększa. Moja mała też ostatnio była w pozycji pośladkowej- pupą w dół i też gin powiedziała że mam się tym nie martwić bo jeszcze sie obróci, ciekawe jak teraz w poniedziałek będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Kurcze... przed chwilą zadzwoniła do mnie ciotka tżta - jego chrzestna (pierwszy raz w życiu nawiązałyśmy jakikolwiek kontakt) i powiedziała, że nie przyjedzie na nasze wesele... miała przyjechać z synem bo żyje bez męża... no i mówi, że nie przyjedzie, że się wybierała.. no to ja lekko wkurzona bo 2 miejsca zapłacone ale mówię, że trudno, że szkoda itd... a ona do mnie że syn zmarł w nocy.. że się powiesił. No to mnie tak zatkało, że nie wiedziałam co powiedzieć... bąknęłam coś, że mi przykro i że współczuję no i że rozumiem w pełni że nie przyjedzie... Koleś nieco ponad 20 lat miał.. nie wiem czy dobrze usłyszałam ze 26.
No wytrąciło mnie to z równowagi kompletnie.. teraz się będę bała telefon odebrać od obcego numeru.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
hd2005 Super pozytywne wiadomosci!! Gratuluje chlopca!!
Ja dzis tez mam dzien porzadkow zmywanie ,odkurzanie ,pranie itp. Dobra zabieram sie do dalszej roboty,moze troche kalorii spale ![]() Basienko niestety ja Ci nie poradze bo sama sie boje jak to bede wychowywac swoje dziecko ,jaka taktyke obrac. Z psem mam wychowawcze problemy ![]() kashha bardzo sie ciesze ,ze spotkanie z ojcem Macka tak przebieglo. Na pewno wszystko dobrze sie ulozy! U mnie na obiadek chyba bedzie makaron z brokulami. |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od momentu jak odebrałam dwa lata temu telefon z wieścią że mój brat zginął w wypadku tak do tej pory nie potrafię odebrać telefonu jak w nocy dzwoni np po 22.00.Normalnie blokada jakaś ![]() Uciekam kończyć obiadek, mam dziś ogórkową ![]() ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-03-10 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Jusdan, Itakasia dla mnie to wiele co napisałyście. Jezu gdyby tylko tak dało się z boku stanąć, ze spokojem na to wszystko spojrzeć, i z rozwagą podejść do dziecka... ale to chyba niemożliwe. Podziwiam mamy nadzwyczaj cierpliwe i spokojne...
Wiecie co z jednej strony możliwe jest to co piszecie, że zbyt dużo bodźców, tego wszystkiego... moż jest trochę nadpobudliwa jak na swój wiek, w sumie od początku była... może muszę znaleźć odpowiedni środek by do niej dojść, odpwoiednie lekarstwo by było dobrze... Prawdą też jest, że obydwie mamy po części podobny charakterek, obydwie uparte, z własnym zdaniem, które nieraz ciężko zmienić i to może tez przez to się w jakiś tam sposób gryziemy... poza tym obydwie jestesmy spod znaku strzelca... Damian nieraz sie wkurza,ze jak minie kilka lat to będziemy się gryźć jak dwa psy... mam nadzieje,ze do tego nie dojdzie. Chciałabym by córka we mnie widziała oparcie, widziała we mnie przyjaciółke... by była dla mnie. Kurde muszę nad sobą pracować... oj muszę! Tak bardzo chciałam być inna od mojego ojca, a tak cholernie jestem do niego podobna ;/ Mój pucinek idzie spać, całe szczęście ![]() Itakasia u Cieibe z trójką ![]() Jusdan kocham zupę ogórkową, a w tej ciąży w szczególności. Jak robisz? Z czym? Z ziemniakami? Zdradź swój przepis... Siala_Bala co do telefonu, nie zazdroszczę, to nie są łatwe informacje... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-03-10 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny,
jakoś tak znając płeć to maluszek stał mi się jeszcze bliższy ![]() Teraz mam ochotę kupować wózki, kołderki, śpiochy itp. szaleństwo ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Siala Bala - współczuję ... |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lilka już mi ślinka cieknie na samą myśl, mięsko juz się podsmaża niezawsze teraz dopiero mam smaczora .... milka witaj i gratulacje ![]() zuziunia mnie kilka dni temu taka kolka pod żebrami trzymała i nie uderzyłam się więc nie wiedziałam skąd, ale może mały mi ucisnął na jakiś nerw ? z dwie godziny mnie trzymało dzidzia a mnie po takich się odechciewa już wogóle ![]() czym twój się zajmuje muzycznie? mój uczył się w szkole muzycznej gry na trąbce ![]() hd gratulacje ![]() napewno się jeszcze obróci mój ostatnio leżał główką na dół ale na razie fikają sobie jeszcze w brzuszkach ![]() siala kurde ....współczucia jusdan też uwielbiam kwaśne zupki ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-10 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Hahaha HD masz rację szaleństwo dosłownie... ja jeszcze 2 tygodnie poczekam na wieści kto tam siedzi w moim brzuchu, jeśli oczywiście bejbi nie będzie się chowało jak poprzednia pociecha
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
no, nadrobilam zaleglosci od wczoraj
![]() agravka super, że z serduszkiem malutkiej wszystko dobrze! jaszczka ale masz fajnie z tym urlopikiem, wygrzejesz sie! ![]() hd gratuluje! oj to prawda jak sie zna juz plec to chec na zakupy znacznie wzrasta ![]() Siala bala no to faktycznie bardzo trudna sytuacja z tym telefonem, niewiadomo jak sie zachowac.. W ogole od wczoraj czuje wyrazniej mojego synusia ![]() ![]() ![]() Ja tez nie mam dzisiaj super pomyslu na obiad, chyba pojde na latwizne i zrobie ziemniaczki z jakiem sadzonym i do tego modra kapusta i u mnie za oknem takie sliczne slonko ze chyba zaraz wybiore sie na spacerek ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Wtajemniczenie
|
ja tez wlasnie sie za obiadek zabieram
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gra na klawiszach. Ale ostatnio to bardzo się opuścił. Jak mu dam jakieś zadanie, to dojdzie do połowy i przestaje grać. A gra głównie ze słuchu- rzadko z nut. Nie przepada( tymbardziej powinien usłyszeć serduszko!!! ![]() No i trochę kiedyś miksował muzykę. Bo z zawodu i wykształcenia to on jest informatykiem sieciowcem i programistą i pracuje w takiej firmie, że tylko pozazdrościć... ![]()
![]() |
#777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() siala_bala - współczuję Wpadłam tylko na chwile wróciam z Rudy Śląskiej nie było tak trudno dojechać ale i tak tam jeszcze muszę wrócić bo wszystkiego nie załatwiłam, apotem jeszcze angielski, i jeszcze problemu rodzinne powróciły ![]()
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoj TŻ nie raz jeszcze napewno uslyszy serdunio |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Misiulka co to za problemy rodzinne? Swoją drogą jak masz ochotę to zapraszam na gg: 1061626 choc ja często jestem niewidoczna... może któras jeszcze ma ochotę to zapraszam!
Ja skończyłam czytać: Moje ewangelie, i pewnie jeszcze dzisiaj wezmę sie za Przypadki Adolfa H. Kochane a może polecicie jakieś fajne, lekkie i przyjemne książki, albo jakiegoś autora? Co do pomysłów na obiad, to ja ostatnio ich nie mam... w sumie nie mam jakiejs konkretnej ochoty na cos konkretnego i to pewnie dlatego |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
siala bala
bardzo wspolczuje, tragedia... basienka dziewczyny bardzo sie ciesza, jak wychodza albo wracaja to zawsze sie witaja i zegnaja z siostra, pytaja : jak tam Zoska dzisiaj. czesto o niej mowia. a z trojka bedzie wesolo ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.