|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
no tak na poczatku myslalm o innej ale jak zalozylam ta to juz wiedzialam ze to bedzie ta ktora kupie. jest bardzo "komfortowa" tzn wydaje mi sie ze bez problemu bede mogla w niej sie poruszac no i tanczyc
![]() wiec dziewczyny mierzcie mierzcie i jeszcze raz mierzcie ![]() a zaproszenia po rozlozeniu sa jak kartka a4 to dosc duze ale co tam...
|
|
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki a jak się zapatrujecie w kwestii starszych
czy zapraszacie ich z osobami towarzyszącymi czy bez?? Chodzi mi o to, że jak prosiliśmy naszych starszych na starszych to obydwoje byli bez partnerów no i miało być ok, on sam i ona sama i mieli tworzyć parę a teraz ona ma kogoś co prawda od miesiąca i chyba przyjdzie z nim i nie wiem co w takiej sytuacji zrobić bo mieli być bez partnerów, jak się będzie czuł starszy w takiej sytuacji?
Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-17 o 14:09 |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Syrwia ja mam taki problem że strasznie nie lubię narzeczonego mojej starszej...no ale to moja przyjaciółka więc jak go będzie chciała to ok
i wtedy starszy też niech sobie weźmie osobę towarzyszącą żeby sam nie siedział. Ale jak A. zrezygnuje z chłopaka to T. też będzie sam żeby się starsi razem bawili mam nadzieję że ok wytłumaczyłam
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
Elunka zrozumialam o co chodzi
ale u twojej kolezanki to jest juz narzeczony no ale zobaczymy, jak zrobi tak zrobi Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-17 o 14:11 |
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyżej jeśli nie będzie miał odpowiedniej kandydatki to przyjdzie sam.
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
No będę musiała tak zrobić ale jak już będę wiedziała na 100% czy przyjdzie z kimś czy sama.
|
|
|
|
#1598 | ||
|
Raczkowanie
|
Ślicznie wyglądasz w te sukni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dopiero później ktoś zawołał brata Pani Młodej, żeby usiadł koło tej starszej.Ja też mam problem ze świadkami. Troszkę inny... Czy widzicie jakieś przeciwwskazania do tego, żeby świadkową była osoba zamężna? Mam bliską koleżankę, którą chciałabym wziąć za starszą jednak jest ona już po ślubie. Wiem, że są tam jakieś przesądy z tym związane... No i na pewno świadek Tż-a musiałby przyjść z jakąś osobą, bo świadkowa przyszłaby z mężem... Sama nie wiem. |
||
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jeżeli mowa o świadkach to chciałam się Was zapytać ile wcześniej Waszym zdaniem mój TŻ powinien zapytać się starszego czy będzie starszym??
ślub mamy we wrześniu, ja już mu piłuje żeby pomału zaczął się decydować a on nadal nic. wydaje mi sie że już chyba czas najwyższy. Jak myślicie??
|
|
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ech mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to wytłumaczyłam ![]() a tak swoją drogą beaciunia uważam, że te zabobony to są tylko zabobony, moja starsza jest wdową, jej mąż zginął w wypadku 2 lata po ślubie ale guzik mnie obchodzi co inni powiedzą, to moja przyjaciółka i nie ważne czy mężatka czy wdowa czy panna i to ona jest moją starszą
Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-17 o 14:08 |
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Beaciunia przesądy przesądami ale ogólnie to chyba nie ma zakazu żeby starsza była zamężna.
Magolia myślę że już powinien mu powiedzieć
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, ale tragedia
Nawet sobie nie wyobrażam co ona musiała przeżywać...
|
|
|
|
#1604 |
|
Rozeznanie
|
a co do zaproszeń to czy kupowała może któraś z was takie zaproszenia?? http://allegro.pl/item952907950_0310...ciem_prom.html co o nich sądzicie? nie chcę wydawać dużo kasy na zaproszenia a te są można powiedzieć prawie darmo
Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-17 o 14:06 |
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszeń, to bardzo ładne i na prawdę taniutkie. Może zamów próbki, to zobaczysz jak w rzeczywistości wyglądają
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To akurat jeden z głupszych zabobonów. Znam szczesliwe małzeństwo gdzie swiadkami po obu stronach były juz osoby po ślubie . Nawet sobie nie wyobrazacie jakim cudownym małzeństwem są! Normalnie wzór a znam ich dobrze.U mnie świadek mojego TŻ jest już po ślubie i jakoś nie przykładam wagi do tego ![]() sama będę swiadkiem u mojej siostry kiedy już będe zamężna także powiem Ci że ten zabobon jest poprostu głupi i ...... dyskryminujący |
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci w niej do twarzy, mimo że nie jest to mój gust
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moją świadkowa też jest już parę lat po ślubie i dziecko mają A świadek do wielu lat ma tą samą kobietę. I nie wyobrażam sobie innego ustawienia niż moja świadkowa siedzi obok mnie z mężem a obok mojego TŻ jego świadek/brat z dziewczyną A i żadnych prawnych zakazów też nie ma.
|
|
#1609 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W takim bądz razie już się nie przejmuję niczym. Wiem, że zabobony to jedna wielka bzdura, no ale wiecie, czasem się człowiek zastanawia nad niektórymi
|
|||
|
|
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
My zaprszamy i świadkowa i świadka z osobami, fakt mają kogoś,ale to nic poważanegi(przynajmniej u jednej z par). Ja nie będe dycydowała za nich czy mają przyjaść sami czy z osobą. Dostaną zaproszenie z osobą, a czy ją zabiorą to ich sprawa. NIe obchodzi mnie jak to będzie wyglądało przy stole...nie biorę ich po to żeby to ładnie wyglądało...Teraz osoba żonata/zamężna jako świadek jest normą. My świadków poprosiliśmy w listopadzie a ślub mamy w sierpniu, uważamy, że o takiej funkcji warto wiedzieć wcześniej, bo nie jest się zwykłym gościem. Gości się prosi na 3-2 miesiące wcześniej i świadka też..moim zdaniem nie ładne, ja pomyślałabym sobie, ze ktoś zrezygnował i jestem kołem awaryjnym.
justyna-suknia śliczna choć nie w moim stylu, nie lubię falbanek, ale ty wyglądasz w niej zjawiskowo
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez dziewczyny wychodzę z założenia że świadków trzeba informować dużo wcześniej i pytać sie czy podejmą się tej funkcji. Ja moja przyjaciółkę poprosiłam zaraz po tym jak tylko uzgodniliśmy że sie pobieramy. Fakt, że ja od zawsze wiedziałam że ona będzie moja starszą bo znamy sie od dzieciństwa i już jak byłyśmy małe to sobie obiecałyśmy świadkowanie
natomiast mój TŻ waha sie chyba pomiędzy dwoma kolegami - jeden z nich to narzeczony tej mojej przyjaciółki (bardzo dobrze sie wszyscy kumplujemy) a drugi to też dobry nasz kolega i jednocześnie z moim TŻ pracuje. Nie chce wywierać zbytniej presji na nim ale cisne Go żeby cos juz zdecydował.
|
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
nasi starsi też mają żonę/męża i nie widzę w tym problemu
wg. mnie jeśli np. starsza przyjdzie z kimś to i starszego wypada uprzedzić, żeby nie czuł się dziwnie, jeśli zaś nie mają par i przychodzą sami oboje to ok.---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- starszych należy poinformować o ich roli zecydowanie wcześniej niż resztę gości, szczególnie facetów, bo kobiety mają większą intuicję poza tym jeśli to jakieś miesiące letnie to lepiej wczesniej uprzedzić na wypadek jakichś planów urlopowych.
|
|
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Spełniając prośbę babci Irenki, kończymy z życiem na kocią łapę! tak zaczyna się wstęp na naszym zaproszeniu ....a dalejPełna szczerych chęci i ochoty ......................... ....... oraz Bogu ducha winien ......................... ............. ogarnięci nieodparcie wzniosłymi ideałami życia małżeńskiego oraz gwoli skrócenia niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa postanowili zawrzeć Sakrament Małżeństwa Na tę uroczystość serdecznie zapraszają nie zdający sobie sprawy z powagi chwili narzeczeni , oraz Rodzice A tuż zaraz po kościele zapraszamy na wesele: ......................... ............ Po zaproszenia ide jutro, zaczynamy zapraszać od soboty juz, bo czsu baaardzo mało. Po obrączki też jutro. Tylko mam jeden dylemat bo strasznie podoba mi się w Skorpionie obrączka ze złota matowego.....ale nie wiem jak ona bedzie wygladac za jakis czas....Poza tym moją starszą jest moja siostra - mężatka
|
|
|
|
#1614 | |
|
Rozeznanie
|
najważniejsze właśnie dobrze się czuć w sukni![]() Cytat:
Może przyjdzie z jakimś dobrym znajomym może z kolegą z pracy w sumie mi to wszystko jedno ale tak sobie myślę że jakby była sama to tak jakoś by jej głupio było...bo czasem w tańcu wszyscy parami a ona co wtedy? beaciunia nasz starszy będzie już żonaty na naszym ślubie i mimo tego że mama mojego tż- ta miała coś przeciwko to i tak właśnie jego bierzemy na starszego Ja w ogóle nie wierzę w żadne przesądy
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Czy któraś z Was może mi polecić kogoś kto nagrywa fajne płyty z wesela i robi zdjęcia? Chodzi mi o kogoś kto umawia się z parami na plener po weselu a nie w trakcie. Mam z tym straszny problem
((( Z góry Wam dziękuję
|
|
|
|
#1617 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do fotografów to jest ich sporo i większośc ma w swojej ofercie plener w innym dniu np. Marcin Kowalczyk, Sebastian Zimmer, państwo Styczeń, i wielu wielu innych-przejrzyj wątek kilka stron wcześniej było wymienianych sporo fotografów i opinie o nich---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
ale fakt prawie darmo---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
może jest coś weekendowego? mało czasowa jestem
|
|||
|
|
|
#1618 |
|
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze by było abyś "na żywca" je zobaczyłam na na moje w necie w ogóle nie zwróciłam uwagi a nażywo się zakochałam w nich mój TŻ też :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

to obydwoje byli bez partnerów no i miało być ok, on sam i ona sama i mieli tworzyć parę
i wtedy starszy też niech sobie weźmie osobę towarzyszącą żeby sam nie siedział. Ale jak A. zrezygnuje z chłopaka to T. też będzie sam żeby się starsi razem bawili
mam nadzieję że ok wytłumaczyłam
Najwyżej jeśli nie będzie miał odpowiedniej kandydatki to przyjdzie sam.

Dopiero później ktoś zawołał brata Pani Młodej, żeby usiadł koło tej starszej.
ślub mamy we wrześniu, ja już mu piłuje żeby pomału zaczął się decydować a on nadal nic. wydaje mi sie że już chyba czas najwyższy. Jak myślicie??

Nawet sobie nie wyobrażam co ona musiała przeżywać...