| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-03-08, 11:14 | #1171 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Doszły 3 osoby: Daff, Kriss i Eyes. Będą kolejne jak tylko prześlą linki do wątków, postów, klubów i dane. Od wtorku, od ogłoszenia zmian, pierwsze 2 dni to były negocjacje, ustalanie zasad które nie zabiją podforum. Czwartek i piątek to było tworzenie listy - czyli czasu niewiele. Ot brałam te osoby które miały więcej niż 3 wątki. Więc możliwe że osoby które miały w jednym wątku 3 rozbiórki zostały niezauważone, nie chciałam już dłużej wstrzymywać wywieszania listy i regulaminu, zwłaszcza że sobota i niedziela są dniami kiedy nie siedzę non stop na forum. Jako że czasu niewiele było, mam też inne nicki na listach - które jednak od kilku miesięcy nie robiły żadnych rozbiórek, więc może głupio założyłam, że mogą chwilę zaczekać. Przepraszam że nie pamiętam rozbiórek i nicków rok wstecz. Mam osoby, od których nie dostałam jeszcze danych adresowych, pomimo wysłanej prośby o ich podanie. Jeśli piszecie PW - że powinnyście znaleźć się na liście, to podajcie linki do klubów, wątków, postów, w tytule PW piszcie do Listy Organizatorek. Dostaję PW, gdzie w tytule mam, "?" , "...", i inne takie, gdzie w treści mam, "a ja?" + jedno zdanie dodatkowe, max dwa. Ale zero wskazówek: ani linków, ani danych adresowych, numeru telefonu, przez co skrzynka pęka w szwach i wszystko się przeciąga. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | 
|     | 
|  2010-03-08, 18:50 | #1172 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Ja jeszcze tylko mam pytanie. Jest napisane, że jeśli się chce zorganizować zakupy powyżej 700zł to trzeba napisać PW do moderatorek i organizatorek. Czy to znaczy że do wszystkich? Czy do jednej? A można teraz przy okazji zapytać? Bo ja bym chciała niedługo zakupy na Lucky... Buuu... moje koleżanki forumowe się kłócą     
				__________________ próbki na wymianę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4743 szukam, chcę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=68887936&p ostcount=4633 http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/7334/# | 
|     | 
|  2010-03-08, 19:26 | #1173 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Ja również dziękuję Blue za zaufanie i za dołączenia mnie do szacownego grona Sprawdzonych Organizatorek   
				__________________      | 
|     | 
|  2010-03-08, 23:14 | #1174 | |
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Cytat: 
 To znaczy - powinna być. Zaraz poradzę się góry, bo nie wiem czy na coś jeszcze z zaoliwieniem Cbr czekamy. Chyba rozumiem w czym tkwi problem i nieporozumienie - pisząc o PW do Moderatorek i Organizatorek, chodziło nam o te Organizatorki przez duże "o" ;], a więc te wyznaczone w punkcie pierwszym nowego regulaminu [Organizatorki - nowe funkcje, nowe zasady]. Nie o wszystkie z listy, nie nie, już i tak się można w tych zawiłościach i wiadomościach pogubić ;] ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- I jeszcze jeden drobiazg: Mamy prośbę do dziewczyn zakładających wątki rozbiórkowe: nie używajcie prefixów, tych straszących czerwienią i informacją "Organizacja zamówienia:". Na perfumowym każdy wątek to organizacja zamówienia, a te czerwone przerywniki wprowadzają jedynie nieporządek i niepotrzebny rozdział na wątki mniej i bardziej wyraźne. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2010-03-08 o 22:59 | |
|     | 
|  2010-03-09, 08:19 | #1175 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: B-awaria ;) 
				 | 

Cytat: 
  Te czerwone napisy są takie wkurzające, a myślałam, że to jakiś nowy wymóg   | |
|     | 
|  2010-03-09, 09:16 | #1176 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Cytat: 
  ale w takim razie przy następnej rozbiórce nie będę dołączać czerwonej żarówy   
				__________________ Nowy wątek perfumeryjny (wymienię perfumy Chopard Happy Spirit Bouquet D'Amour + Venezia Laura Biagiotti): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1155971   Specjalistka ds. wymarzonych wakacji   | |
|     | 
|  2010-03-09, 11:57 | #1177 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 

|  2010-03-09, 12:00 | #1178 | 
| Zakorzenienie | 

Złosiowi już ten problem zasygnalizowałyśmy, może na dniach będzie to usunięte. Daje to po oczach szalenie.

__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | 
|     | 
|  2010-03-09, 12:03 | #1179 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 

|  2010-03-09, 12:05 | #1180 | 
| Zakorzenienie | 

Prosiłyśmy Złosia żeby w ogóle opcję prefixów u nas usunął, a to już zaczerwienione to byśmy wtedy ręcznie usunęły.

|     | 
|  2010-03-09, 12:16 | #1181 | 
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

To na szczęście wyjątkowo przyjemna i szybka robota   Już jest jednolicie, a Cbr - oficjalnie oliwkowa. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-03-09, 12:24 | #1182 | 
| never say no to panda | 

właśnie przyszłam podziękować i oficjalnie obwieścić, że jestem Pandoliwką   a teraz spadam porządkować moje marcowe Lucky   
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | 
|     | 
|  2010-03-09, 12:30 | #1183 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2010-03-09, 12:34 | #1184 | 
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Cbr'ko gratuluję oliwkowści   No i widzę że te paskudne prefiksy wreszcie zniknęły   
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | 
|     | 
|  2010-03-09, 12:35 | #1185 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-03-09, 12:36 | #1186 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Cytat: 

__________________ Nowy wątek perfumeryjny (wymienię perfumy Chopard Happy Spirit Bouquet D'Amour + Venezia Laura Biagiotti): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1155971   Specjalistka ds. wymarzonych wakacji   | |
|     | 
|  2010-03-09, 12:42 | #1187 | |
| ʞɐɯǝuɐ Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: powązki 
				 | 

Cytat: 
  Choć mnie się ten kolor bardziej z limonką niż oliwką od początku kojarzył. Ale pandolimo brzmi niezmiernie głupio   
				__________________ "This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR | |
|     | 
|  2010-03-09, 12:44 | #1188 | |
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Cytat: 
  Mi też limonkowo on wygląda   
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | |
|     | 
|  2010-03-10, 11:24 | #1189 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Blue  dziękuję za włączenie mnie do grona sprawdzonych organizatorek      
				__________________ Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę   www.facebook.com/FigarroScentStories https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam  Wymieniam się    | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-03-10, 11:55 | #1190 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Po pierwsze! Wiem, że Blue jest bardzo zajęta i  ja absolutnie nie z pretensjami  , tylko z pytaniem. Wysłałam linki do wcześniejszych zakupów, czy dane adresowe dziewczyny posyłałyście dopiero " na wezwanie", czy bez? Nie wiem czy wysyłać, bo może moje zakupy się nie kwalifikują. Oczywiście poczekam, tylko chciałabym wiedzieć czy wszystko jest ok i co mam dosłać. | 
|     | 
|  2010-03-10, 12:04 | #1191 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 

__________________ Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę   www.facebook.com/FigarroScentStories https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam  Wymieniam się    | |
|     | 
|  2010-03-10, 12:05 | #1192 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Najlepiej dane adresowe+nr telefonu, (można i mail i gg) od razu z linkami, bo wtedy mniej PW przychodzi, a jak widać na tym przykładzie, przychodzi ich bardzo dużo i coś mi może umknąć, a lepiej mieć wszystko od razu. Przez weekend zaglądam rzadziej na wizaż, a sprawy forumowe zostawiam do poniedziałku, przez co na poniedziałek mam kilkadziesiąt PW i tym sposobem Beato byłaś pominięta, przepraszam, szłam powoli, po jednym PW, ale i nicki podobne, niektóre odpowiedzi na poprzednie pytania i tak to się wlecze i mam bałagan na PW. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-03-10 o 12:10 | |
|     | 
|  2010-03-10, 14:46 | #1193 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wroclove 
				 | 

Ja mam taką małą prośbę... a może pomysł... Czy istnieje jakakolwiek możliwość oznaczenia wątku, w którym flaszka jest już skończona? Chodzi mi o taki moment, kiedy nie ma już wolnych mililitrów, ale dyskusja - wpłaty, wysyłka, potwierdzenie odbioru - trwa  W sumie od niedawna na perfumach "poluję", ale od początku bardzo frustrujące jest to, że co sobie zapach upatrzę i już, już mam nadzieję... to na wątek klikam, a tam pod flaszką napis KONIEC   | 
|     | 
|  2010-03-10, 14:54 | #1194 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-03-10, 14:57 | #1195 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | |
|     | 
|  2010-03-10, 14:59 | #1196 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Ty nie masz nikogo przepraszać tylko podziękowania przyjmować   Tak się domyślałam , że moje w kolejce czeka, stwierdziłam , że lepiej się zapytać czy czegoś nie dosłać żeby usprawnić. Blue  dziękuję za wpisanie na listę. ( wiem, że w przypadku gdy konieczne jest przejrzenia naszych starych wątków to jest jednak czasochłonne  ) Edytowane przez beata11 Czas edycji: 2010-03-10 o 15:10 | ||
|     | 
|  2010-03-10, 15:05 | #1197 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wroclove 
				 | 

Cytat: 
 Bo może to byłoby rozwiązanie - po zakończeniu flaszki dopisać to do tematu wątku - byłoby widać od razu  Widząc, ile i jakiej dobrej roboty robisz, nie śmiałabym prosić, żebyś Ty czy inna moderatorka to robiła   Jeśli w ogóle byłoby to możliwe, to raczej powinno być w gestii organizatorki... | |
|     | 
|  2010-03-10, 16:56 | #1198 | 
| Lady of Harley-Davidson  Zarejestrowany: 2006-12 
				 | 

nie moze zmieniac tytulu i nie moze raczej byc takiej mozliwosci... no bo jak    
				__________________ | 
|     | 
|  2010-03-10, 16:59 | #1199 | 
| Zakorzenienie | 

Ja raczej tego nie widzę. I tak już teraz jest masa pracy. Każdy ma raptem kilka zapachów na liście chciejstw i tylko te kilka wątków do sprawdzenie. Zresztą masa zapachów rozchodzi się w ciągu 1 dniach, więc wątki sprzed 2 tygodni raczej wolnych ml już nie mają, choć zdarzają się wyjątki. W pierwszym poście wszystko widać, więc spojrzenie tam to nie jest aż tak duży problem. 
|     | 
|  2010-03-11, 00:43 | #1200 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: podlaskie 
				 | 

A moderator nie ma możliwości zmiany tytułu? Można byłoby oznaczać np. na szaro tytuły zakończonych rozbiórek. Wiem Blue, że i tak teraz jest ogrom pracy, ale jak już się ustabilizuje sytuacja, to można to przemyśleć...organizatork a wysłałby pw z linkiem i informacją o zakończeniu (oczywiście pozytywnym) rozbiórki, a moderator oznaczałby na szaro tytuł... To moje luźne propozycje | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

2012... liczenie poszło w koperczaki
 2012... liczenie poszło w koperczaki

Olunia
Olunia