Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 15:30   #4291
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Zatoka a gluten? cyt.: " Gluten - mieszanina białek roślinnych: gluteniny i gliadyny. Występuje w ziarnach zbóż: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa."

w nestle w owocowych jest cukier a w kleiku i misiowym ogrodku nie ma cukru
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 15:41   #4292
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Witam mamuśki
Ale Wy pędzicie, nie daję rady nadrobić...
Stary 2010-03-10, 15:46   #4293
zatoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
kaszy jaglanej jestem zszokowana

a co do cukru to musze sprawdzic
Cytat:
Zatoka a gluten? cyt.: " Gluten - mieszanina białek roślinnych: gluteniny i gliadyny. Występuje w ziarnach zbóż: pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa."

w nestle w owocowych jest cukier a w kleiku i misiowym ogrodku nie ma cukru

ale kasza jaglana jest z prosa nie zawiera glutenu, można ją nawet podawac od drugiego miesiaca życia
Stary 2010-03-10, 15:49   #4294
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Hehe nie ale do mnie taki młody fajny przychodzi więc może nawet bym go wpuściła no ale zawsze można by coś tam chociaż z tego korytarza podejrzeć
no, no, no! a Twój TZ wie, że macie przystojnego listonosza?

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
nie, ale że wygladasz inaczej. A Ty jesteś dziewczyna z okładki
i Co byłas z mała w pracy?
też sie musze wybrac...
dzieki Konspi , no ale z tą okładką to bym nie przesadzała
nie byłam (ja miałam iść do biura rachunkowego, które nam kadry prowadzi) bo zadzwoniłam i mam wysłac ten wniosek do ZUSu i do nich.
Ale moi koledzy z pracy dziś dzwonili do mnie i sie wybierają w odwiedziny chyba sie za mna stęsknili

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
a ja zakupiłam jakies magiczne wkładki laktacyjne i dzisiaj przyszly, bo nie wiem jak wy ale ja mam juz dosyc przemoczonych stanikow i bluzek zwykle wkladki nie dają rady
http://petronela.pl/index.php?option...=30&Itemid=110

muszę najpierw wyparzyc i wtedy wyprobuje i zdam relację
o magiczne wkładki , to mi już dawno przeciekanie sie skończyło. zdaj relacje koniecznie

Super ten robot kuchenny!!!!!!!!!!! wszystko sam robi

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-03-10 o 15:52
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 16:03   #4295
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Ela thermom ix mi sie marzy w prezencie slubnym

wydaje mi sie ze mam cos mniej mleka alebo maly poprostu tak doi ze do sucha oproznia..
poza tym u nas wszystko w normie..
czytam was i ogladam..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 16:18   #4296
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
ale kasza jaglana jest z prosa nie zawiera glutenu, można ją nawet podawac od drugiego miesiaca życia
a jaka kupiłas? bo nie widziałam czegos takiego dla dzieci
bo chyba nie taka normalna kasze

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

znalazłam tylko kaszki takie z BIO
Stary 2010-03-10, 16:30   #4297
zatoka
Raczkowanie

Cytat:
a jaka kupiłas? bo nie widziałam czegos takiego dla dzieci
bo chyba nie taka normalna kasze
Jeszcze nie kupiłam ale ma to być zwykła kasza kupiona w sklepie ze zdrową żywnością. Taką radę dała doradca laktacyjny na spotkaniu o żywieniu niemowląt. Ta babka jest bardzo wyczulona na wszystkie produkty które mogą uczulać, na wszelkiego rodzaju konserwanty oraz cukier i sól w przetworach. Wygląda mi na kompetętna osobę dlatego jej zaufam.
Stary 2010-03-10, 16:59   #4298
magdawikp
Wtajemniczenie

Zatoka ja te BIO kaszki znalazłam w necie w jakims sklepie ze zdrowa zywnością
tzn. że kupisz kasze ugotujesz i zmiksujesz?
nie krytykuję aby było jasne tylko wyrazam swoje zdanie - a kleiki i kasze ryzowe sie nie nadają według tej babki?
poprzestaniesz tylko na jaglanej?
a gotowe produkty - kaszki np. BIO jaglane to według niej tez sie nie nadają?
a co z owocami za kilka miesięcy jak zaczniesz podawac maleństwu - przeciez tez mają w sobie chemię inaczej tyle by nie wytrzymały?
rozumiem, ze chcesz zdrowo odzywiac dziecko ale kwestie konserwantów ciezko jest ominąc - sa nawet w tranie, który niby taki zdrowy a mleko modyfikowane to tez chemia
przepraszam, ze tak pytam ale to tez z ciekawosci
sama staram sie unikac podawania dzieciom tego syfu ale ciezko jest całkiem to wyeliminowac no i troche mnie dziwi, ze tylko chcesz jaglana, choc fajny pomysł, bo ja tez chciałam małemu cos innego dac niz ryzowe a kukurydzinej sie boję bo Iza miała uczulenie, a taka jaglana to ciekawy pomysł
Stary 2010-03-10, 17:50   #4299
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

byłam na stronie rossmana właśnie i od 12 marca będą fajne promocje na produkty dla dzieci, całkiem sporo tego

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-03-10 o 21:00
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 17:58   #4300
domi7ks
Zakorzenienie

Ola usun ten link, bo mozesz dostac ostrzezenie

w sumie czasem są lepsze promocje, teraz to tylko herbatka mnie zasinteresowala na latacje, bo moj Tz mi kiedys w aptece kupil za 20 zł:/

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 18:00   #4301
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

w sumie czasem są lepsze promocje, teraz to tylko herbatka mnie zasinteresowala na latacje, bo moj Tz mi kiedys w aptece kupil za 20 zł:/
Nie domi to chyba nie jest niezgodne z regulaminem, byłoby gdyby ola podała link do swojego "biznesu"
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 18:14   #4302
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
byłam dziś u ginki, wszystko już sie pogoiło i tż mnie molestuje.... już nie będę miała życia... dostałam recepte na tabletki, nie pamietam nazwy a nie chce mi sie schodzic na dół ale nie wiem czy bede brac, podobno okresu jak sie karmi piersia mozna nie miec nawet rok i te tabletki sie bierze niezaleznie od cyklu i non stop bez przerw na okres... nie wiem czy tak chce
Chodzi o Azalię? Bo mi też je gin zapisał, ale nadal nie wykupiłam, bo sama jeszcze nie wiem czy chcę je brać

Cytat:
a to moj mały czytelnik - normalnie ma fioła jak widzi gazete, ksiązke lub cos w tym stylu
Wow! Na tym drugim zdjęciu jaką ma skupioną minkę, jakby naprawdę coś tam czytał

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja mu daje tylko słoiczki mimo iż parę dni temu dostałam kazanie na ten temat od wszystko wiedzącej rodziny tżta. Porównali gerbera do hamburgerów że to niby sztuczne Myślałam że ich tam pozabijam ale w miarę spokojnie wysłuchałam i dalej robie swoje. A najlepszy był tekst mojej teściowej "W każdym słoiczku jest kwasek cytrynowy" Jak jest taka mądra to niech gotuje a nie tylko gada.....
Skąd ona ma takie informacje? Czasami taka marchewka ze słoika jest 100 razy lepsza niż ta kupiona w hipermarkecie Masz rację, rób po swojemu

Cytat:
Mamy chlopaczków - jak Wy im siusiaki myjecie? Bo wczoraj pediatra, tak głeboko mu skorke odciagnęla ze byłam w szoku i powiedziała ze mam tak robic i myć codziennie. Troche mnie to zdziwiło, bo bylismy wczoraj u innej lekarki i do tej pory nikt mi tak bardzo tam głęboko czyścic nie kazal... Co Wy na to?
No ja tak nie myję, tzn. nie odciągam. Widzisz każdy lekarz co innego mówi i na koniec człowiek już zupełnie głupieje

A powiedz mi jeszcze czy kupowałaś Stasiowi na chrzest tego "elegancika"? Jeśli tak to jest to w miarę ciepłe?

Cytat:
a ja zakupiłam jakies magiczne wkładki laktacyjne i dzisiaj przyszly, bo nie wiem jak wy ale ja mam juz dosyc przemoczonych stanikow i bluzek zwykle wkladki nie dają rady
JA tez mam dosyć!! I chyba też pomyślę o takim rozwiązaniu. Co prawda nie przeciekam już tak jak kiedyś (bo na początku to była masakra) ale myślę, że by mi się przydały

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
no, no, no! a Twój TZ wie, że macie przystojnego listonosza?
Chyba wie Ja się zawsze ciesze na jego widok, bo mi kasę przynosi
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 18:52   #4303
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a to moj mały czytelnik - normalnie ma fioła jak widzi gazete, ksiązke lub cos w tym stylu
jaki on wpatrzony w tą książeczkę jest

Cytat:

muszę najpierw wyparzyc i wtedy wyprobuje i zdam relację
mi już problem przeciekających cycusiów się skończył. Nawet w nocy rzadko przeciekam

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Ale Wy pędzicie, nie daję rady nadrobić...
my zawsze tak mamy

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

wydaje mi sie ze mam cos mniej mleka alebo maly poprostu tak doi ze do sucha oproznia..
czytam was i ogladam..
u mnie to samo. Albo mi się mleczko kończy (oby nie ), albo Sandra ma takie zapotrzebowanie, bo ostatnio nie najada się z jednej piersi. A z drugiej strony z butelki zje zwykle ok 100-140ml

I dziś wysłaliśmy ofertę do maklera w sprawie domu, który oglądaliśmy w piątek i ja wczoraj jeszcze ze znajomym, który zna się na remontach itp, żeby ocenił jego stan. I generalnie jest trochę do zrobienia, ale ogólnie dom jest w dobrym stanie technicznym. Jednak ze względu na nakład finansowy i czasowy, który trzeba będzie w niego jeszcze zainwestować, to zaoferowaliśmy niższą cenę. Dodatkowo poprosiliśmy też o potwierdzenie, że rury nie są popękane (dom stał przez 2 zimy pusty i nie ogrzewany). I jeśli to będzie w porządku i jeśli zaakceptują naszą cenę, to bedziemy prawdopodobnie podpisywać umowę. Trzymajcie mocno kciuki, żeby się udało
Stary 2010-03-10, 19:10   #4304
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
jaki on wpatrzony w tą książeczkę jest

mi już problem przeciekających cycusiów się skończył. Nawet w nocy rzadko przeciekam

my zawsze tak mamy

u mnie to samo. Albo mi się mleczko kończy (oby nie ), albo Sandra ma takie zapotrzebowanie, bo ostatnio nie najada się z jednej piersi. A z drugiej strony z butelki zje zwykle ok 100-140ml

I dziś wysłaliśmy ofertę do maklera w sprawie domu, który oglądaliśmy w piątek i ja wczoraj jeszcze ze znajomym, który zna się na remontach itp, żeby ocenił jego stan. I generalnie jest trochę do zrobienia, ale ogólnie dom jest w dobrym stanie technicznym. Jednak ze względu na nakład finansowy i czasowy, który trzeba będzie w niego jeszcze zainwestować, to zaoferowaliśmy niższą cenę. Dodatkowo poprosiliśmy też o potwierdzenie, że rury nie są popękane (dom stał przez 2 zimy pusty i nie ogrzewany). I jeśli to będzie w porządku i jeśli zaakceptują naszą cenę, to bedziemy prawdopodobnie podpisywać umowę. Trzymajcie mocno kciuki, żeby się udało
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 19:52   #4305
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

czytam was i ogladam..
no prezent na slub akurat!!

co do cycków to też mam wrazenie, ze mam mleka coraz mniej, ciekawa jestem jak długo jeszcze będęw stanie karmic

Cytat:
j

Stary 2010-03-10, 20:03   #4306
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Guciu ja trzymam kciuki bardzo mocno..
u nas projekt domu juz dawno wybralismy ale funduszy na budowe brak narazie. musielibysmy sprzedac jedno mieszkanie a narazie nam sie nie oplaca bo kupilismy jak ceny nieruchomosci byly napompowane do granic mozliwosci. sprzedaz ze strata nam nie pasuje zbytno... ech przemeczymy sie jeszcze kilka lat..

a poza tym gdybym sie bardziej upierala 3 lata temu to teraz bylabym prawie ze sasiadka z Malinka

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 20:19   #4307
zatoka
Raczkowanie

Cytat:
Zatoka ja te BIO kaszki znalazłam w necie w jakims sklepie ze zdrowa zywnością
tzn. że kupisz kasze ugotujesz i zmiksujesz?
nie krytykuję aby było jasne tylko wyrazam swoje zdanie - a kleiki i kasze ryzowe sie nie nadają według tej babki?
poprzestaniesz tylko na jaglanej?
a gotowe produkty - kaszki np. BIO jaglane to według niej tez sie nie nadają?
a co z owocami za kilka miesięcy jak zaczniesz podawac maleństwu - przeciez tez mają w sobie chemię inaczej tyle by nie wytrzymały?
rozumiem, ze chcesz zdrowo odzywiac dziecko ale kwestie konserwantów ciezko jest ominąc - sa nawet w tranie, który niby taki zdrowy a mleko modyfikowane to tez chemia
przepraszam, ze tak pytam ale to tez z ciekawosci
sama staram sie unikac podawania dzieciom tego syfu ale ciezko jest całkiem to wyeliminowac no i troche mnie dziwi, ze tylko chcesz jaglana, choc fajny pomysł, bo ja tez chciałam małemu cos innego dac niz ryzowe a kukurydzinej sie boję bo Iza miała uczulenie, a taka jaglana to ciekawy pomysł
Dokładnie tak, ugotowana i zmiksowana, tylko przed gotowaniem trzeba ją sparzyć lub przesmażyć na patelni w przeciwnym razie będzie gorzka. Ale jest też specjalna kaszka jaglana dla niemowląt firmy Holle.
Kleiki i kasze też mogą być o ile nie zawierają cukru. Poprostu ta babka poleca przygotowywanie potraw samemu pod warunkiem, że z produktów BIO albo ze sprawdzonego źródła w przeciwnym wypadku lepiej kupić gotowe słoiczki (HiPP, Babydream, Holle). Owoce najlepiej sezonowe no i również pochodzenia ekologicznego.
Ja zamierzam w miarę możliwości unikać wszelkich konserwantów zwłaszcza przez pierwsze 2 lata. Zdaje sobie sprawę, że nie zawsze sie da ale będę próbować.
Kasza jaglana jest bardzo kaloryczna i będę tylko ją podawać mniejwiecej do końca 6 m-ca albo do czasu aż Zosia ładnie przytyje. Mam nadzieję, że życie planu nie popsuje.
a i jeszcze na tym spotkaniu była 2 dzieciaczków takich fajnych pulchniutkich i im pani nie polecała tej kaszy...

Ja dopiero dziś się o tej kaszce dowiedziałam ale były 2 mamy które ją już dawały i sobie chwaliły.

ehh kilka zdanek a pisze je od godziny 18...
Stary 2010-03-10, 20:46   #4308
domi7ks
Zakorzenienie

Narzekacie na to mleko..moze to jakis dzien dzis, bo moja laseczka tez duzo wisiala na cycu... w pewnym momencie nawet 1,5 godziny (jakos od 14 do 15.30) wiec nawet zdazylam sie zdrzemnac...

Co do kaszek to ja polecam kaszke manne dla nas Słodka Chwila...mniam mniam

ciekawe czemu nie ma Kareniny

Prosze o kliki na dobranoc

Stary 2010-03-10, 20:51   #4309
bogus85
Raczkowanie

Cytat:
Mamy chlopaczków - jak Wy im siusiaki myjecie? Bo wczoraj pediatra, tak głeboko mu skorke odciagnęla ze byłam w szoku i powiedziała ze mam tak robic i myć codziennie. Troche mnie to zdziwiło, bo bylismy wczoraj u innej lekarki i do tej pory nikt mi tak bardzo tam głęboko czyścic nie kazal... Co Wy na to?

A gdzie Kropcia i Karenina? I Kachuli nie ma?

ACH Brombi :-*
Dziękuję za dedykację
Mi tz już dawno powiedział, żeby tego napletka absolutnie nie odchylać, bo ja nie wiedziałam i chciałam tam wyszorować... Lekarz nic nie mówił, ale następnym razem spytam. Tu jest artykuł o myciu http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...6,5215035.html

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 20:51   #4310
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
no prezent na slub akurat!!

co do cycków to też mam wrazenie, ze mam mleka coraz mniej, ciekawa jestem jak długo jeszcze będęw stanie karmic
a może to jakiś kryzys laktacyjny

chociaż u mnie to może być problem, że ostatnio jakimś cudem się trochę odwodniłam i teraz niezależnie od tego ile piję, to nie mogę wrócić do poprzedniego stanu

Cytat:
ciekawe czemu nie ma Kareniny
nie miała dziś przypadkiem jechać załatwiać paszport dla Andre?

ja już naklikałam i nawet nie pamiętam ile razy i na kogo

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-03-10 o 21:04
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 21:20   #4311
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cudny

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja mu daje tylko słoiczki mimo iż parę dni temu dostałam kazanie na ten temat od wszystko wiedzącej rodziny tżta. Porównali gerbera do hamburgerów że to niby sztuczne Myślałam że ich tam pozabijam ale w miarę spokojnie wysłuchałam i dalej robie swoje. A najlepszy był tekst mojej teściowej "W każdym słoiczku jest kwasek cytrynowy" Jak jest taka mądra to niech gotuje a nie tylko gada.....

Cytat:
Ja tam przy siusiaku nie majstruję, bo się boję, że uszkodzę
TŻ jak go kąpie, to mu lekko odciąga skórkę i gazikiem z przegotowaną wodą delikatnie ściera tą maź, nie pamiętam jak to sie nazywa. Pediatra kazał tak robić, bo jak ta maź się zbierze to może " zatkać odpływ", że się tak wyrażę Tylko zaznaczył, żeby to robić bardzo delikatnie, żeby tej skórki nie rozerwać bo wtedy stulejka murowana.

Cytat:
Czyżby Ola była właścicielem rossmanna?
Przecież na wizażu jest cały wątek o rossmannie i nikt tam nikogo nie zbanował Nie można tylko reklamować swoich interesów, stron czy aukcji na allegro, jeśli się za tą reklamę nie zapłaci

Cytat:

Coś mi się pisać nie chce dzisiaj, ekscytuję się nowym telefonem

Pietrusia, jak tam Kamilka po szczepieniu ?

Ja jutro idę do pediatry, muszę sobie listę pytań przygotować, bo inaczej na pewno o czymś zapomnę

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 21:38   #4312
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Nie można tylko reklamować swoich interesów, stron czy aukcji na allegro, jeśli się za tą reklamę nie zapłaci
dobrze wiedzieć na przyszłość
Stary 2010-03-11, 06:56   #4313
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Czyżby Ola była właścicielem rossmanna?
Przecież na wizażu jest cały wątek o rossmannie i nikt tam nikogo nie zbanował Nie można tylko reklamować swoich interesów, stron czy aukcji na allegro, jeśli się za tą reklamę nie zapłaci

a to ciekawe...bo jedna dziewczyna dostala na innym watku ostrzezenie za to, ze podała kilka nazw w nawiasie firm (np. Panten, Sudocrem)..wiec ja nie bylabym taka pewna...
Moze ktos przyjsc i powiedziec, ze jest watek o rossmanie wiec tam mozna wklejac linki itp...nie jestem tak na sto procent pewna, ale przezorny zawsze ubezpieczony...Podobnie z wklejaniem i usuwaniem zdjec. Bo na plotkowym mozna robic to bez problemu a na innych watkach za usuwanie fotek jest ban...
a to, ze tylko platne mozna relamowac to wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 07:45   #4314
brombusia
Zakorzenienie

Haj
Dzisiaj idziemy do pediatry i na szczepienia, chociaż myślę, że z powodu tych luźnych kupek szczepienia mogą zostać przeniesione, ciekawa jestem jaką mój pediatra będzie miał teorię w związku z kupkami

Moja Mama wczoraj wrzuciła swój telefon do wody
I cierpię strasznie, bo nie mogę się z nią skontaktować
Dobrze, że już dzisiaj będzie załatwiać nowy

Cytat:
a to ciekawe...bo jedna dziewczyna dostala na innym watku ostrzezenie za to, ze podała kilka nazw w nawiasie firm (np. Panten, Sudocrem)..wiec ja nie bylabym taka pewna...
Moze ktos przyjsc i powiedziec, ze jest watek o rossmanie wiec tam mozna wklejac linki itp...nie jestem tak na sto procent pewna, ale przezorny zawsze ubezpieczony...Podobnie z wklejaniem i usuwaniem zdjec. Bo na plotkowym mozna robic to bez problemu a na innych watkach za usuwanie fotek jest ban...
a to, ze tylko platne mozna relamowac to wiem
Przeczytałam regulamin ogólny forum
"12. Reklama jest u nas płatna! Dotyczy to również wątków z prośbami o głosy w konkursach lub wszelkich innych, w których autor ma wyraźne korzyści materialne z ewentualnego spełnienia prośby. Za reklamę uznajemy między innymi linki do stron aukcji, sklepów lub serwisów prezentujących produkty i namiary na producenta (w tym również "blogi" ze zdjęciami produktów!).
Reklama to wszelkie działania prowadzące do uzyskania korzyści materialnych i do darmowej reklamy stron zbieżnych z tematyką serwisu wizaz.pl (prywatne strony, blogi, galerie itp...) Użytkownicy o długim stażu mogą liczyć na złagodzenie kary w postaci samego upomnienia, ale przy recydywie, kara punktowa będzie podwojona."

Tylko my tu sobie polecamy różne produkty, piszemy o promocjach, np. o słoiczkach konkretnych, czasami ktoś poda link na allegro jak chce pokazać jakąś zabawkę i nie dostałyśmy żadnego ostrzeżenia, więc generalnie już nic z tego nie wiem

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 08:01   #4315
xpressja
Zadomowienie

hej mamusie, a ja mam doła totalnego
wczoraj odwiedziłam dentystę 2 zęby do kanałowego leczenia
tak mi poleciały po ciąży

masakra!
jakies propozycje na poprawe humoru ?

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 08:06   #4316
domi7ks
Zakorzenienie

Brombi za tego posta dziewczyna dostala ostrzeżenie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1331

xpresja a bolały Cie?

Stary 2010-03-11, 08:23   #4317
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
xpresja a bolały Cie?
ukruszyły mi sie
ojjjj

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 08:50   #4318
zebra666
Zakorzenienie

Xpressja oj nie zazdroszcze... Sama boję sie odwiedzić dentystę

Brombusia kciuki za wizytę! May obudził się o 3eciej dałam herbatki ale pociagnął na niej do 4.30(70ml) tylko to już go nie męczyłam i nakarmiłam. Potem, o 6.30(70ml) się doamagał i zjadł ładnie(110ml). Myślałam, że zrobi dłuższą przerwe ale nie...8.40 już nic go nie zajęło chciał jeść i znowu zjadł 70. Tak, ze powlacze z nocami narazie a przez dzień nie będę na siłę go męczyc przetrzymywaniem, bo w naszym wypadku kończy się tak samo- zjada jak zawsze i potem jest głodny po 2-2.5 godziny. Bardzo krótko jadał z większymi przerwami po 100, a czasem dochodził nawet do 150... Może faktycznie to skok i ten efekt, że dziecko zapomina to co już potrafiło?

Mały, jak pisałam, je co 2- 2,5 godziny i już się poddaje. Widać za wczas dla niego na 3 godzinne przerwy i plan dnia. W sumie jakby nie było urodził się miesiąc wcześniej może powinnam patrzeć na niego jak na dziecko w 2 miesiącu życia a nie 3 ecim Ma mniej dolegliwości brzuszkowych, nie spina tak brzuszka i nie płacze tak często z powodu bączków. Popłakiwał przy kupie dzisiaj ale może to efekt podania nowego leku ( Sab Simplex) i tak zareagował na zmianę? Bo kupka była taka średnio rzadka ale zielono żółta, a pod konieć już tylko żółta Jak to u Was było z pierwszymi kupkami po SS? Wczesniej robił tylko żółte, rzadkie ale męczył się przy nich z brzuszkiem, bo marudził już od nocy do zrobienia kupki i jeszcze po! Tak, że tfu tfu ale wyglada na to, że działa na małego ten lek... I czuję się taka szczęśliwa, że mniej cierpi. Wystarczy jak mu podaje po 15 kropelek ok 7, 15, 23? Mysle tak ciągnąć do końca 3eciego albo 4tego miesiąca a potem zmniejszać ilość kropelek i obesrwować... Jak myślicie?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 09:18   #4319
kachula27
Zakorzenienie

Dzien doberek

Konspi ja jestem,podczytuje,jakos ostatnio mnie wena opuscila ale czytam caly czas

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 09:20   #4320
elalank
Zadomowienie

Witam z rana

źle sie dziś czuję, katar mi leci z nosa, gardło mnie boli, buuu i nie wiem co moge brać żeby szybko mi przeszło A tak dawno nie chorowałam

xpressja- współczuję zebów ja się boję iśc teraz do dentysty. Niby nic mnie nie boli, ale wiadomo, ze jakieś dziury mogą sie czaić z ukrycia!

Madzia- Grześ ale słodki czytelnik

Brombi- za wizytę i szczepienie

No i tyle z pisania, Olka się obudziła, ale długo spała, 20 minut

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości