![]() |
#5011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Lekkie R. Moje pierwsze tutaj.
I Śn : 2 małe kromki żytniego. jedna z dżemem truskawkowym. druga z sałatą, szynką, salami, papryką i ogórkiem + pomarańcz. II Śn : kromka żytniego z twarożkiem i pomidorem + gruszka. szklanka soku pomarańczowego. Obiad : noga z kurczaka, pól miseczki mizerii (nie przepadam), gałka ziemniaków. Podwieczorek : garść nerkowców. Kolacja : wieśniak ze szczypiorkiem, pestkami słonecznika, zarodkami i papryką czerwoną. |
![]() ![]() |
![]() |
#5012 |
Raczkowanie
|
czy to moje PPP okaże sie jutro...mam zamiar sie rano zważyć
![]() ![]() I: [ 7;00] owsianka ( pyszniaste uzależnienie ![]() ![]() wyjście na uczelnie kawa latte II: [11:00] bułka razowa z ziarnami posmarowana tartarem ,, orzechowa aleja", plasterki pomidora i ogórka zielonego, paczka LU go zbożowych, herbata potem ok.14:30 wpadło jabłucho twardzioszek zielone- pyszne! powrót do domku III; [ 16:00] pół woreczka ryżu brązowego, mieszanka warzyw różnych napatelnie polana jogurtemnaturalnym, ryba dorsz IV: [ 18:00]duzy jogurt 300g eko z wkrojonym pół banankiem, garścia mieszanki różnych orzechów,jabłko, kawa z mlekiem skondensowanym nie za mała przerwa hmm??? V ; [19:30] wieśniak 150g, 2 kromki razowego ,, wyskakujące" z tostera,z benecolem, na każdym plaster szynki, pomidor, ogórek zielony, herbata zielona ide spac ok 22 ufff....i jakDziewczynki?????:prosi : ślicznie prosze o ocenke ![]() Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-03-11 o 06:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Przyczajenie
|
Moje P
![]() śniadanie: owsianka (4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, 1.5 szklanki mleka 2%, budyń waniliowy, orzechy włoskie, suszona żurawina i banany, jabłko) II śniadanie: bułka razowa posmarowana serkiem ziołowym z filetem z indyka, pomidorem i dużą ilością szczypiorku ![]() obiad: barszcz biały z ziemniakami (gęsty, zabielany); makaron z serem, posypane cukrem deser: toffife podwieczorek: serek wiejski 200 g z żurawiną, papają, otrębami pszennymi kolacja: 3 kromki (średnie) posmarowane osełką z: 1 - białym serem i powidłami śliwkowymi; 2 - makrelą w sosie pomidorowym; 3 - filerem z indyka, pomidorem i szczypiorkiem; kubek inki z mlekiem po: garść nerkowców ![]() I jak? Proszę o ocenę edit. zapędziłam się i zamiast makaronu napisałam kluski Edytowane przez nala4 Czas edycji: 2010-03-10 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Dodam, że ćwiczę kilka razy w tygodniu pilates lub na stepperze ![]() 7:30 parówka, kromka żytniego z serkiem naturalnym i żółtym serem 290kcal 10:00 dwie kromki zytniego z masłem, szynką, żółtym serem i ogórkiem 220kcal 12:00 gałka lodów biszkoptowych w wafelku cukrowym 100kcal 14:00 tortilla z warzywami i kurczakiem 400kcal 16:30 smażona na oliwie cebulka z jajkiem 200kcal 20:00 makrela w sosie pomidorowym (bez sosu ![]() Razem 1410kcal, przynajmniej tak mi się wydaje... I jeszcze kilka z poprzednich dni: 7:30 Nesvita porzeczkowa 200kcal 10:00 gruszka, Knoppers 220kcal 12:00 pieczone udko kurczaka, ryż, surówka z ogórka 400kcal 14:00 pół 3bita 105kcal 16:30 sałatka: ryż, tuńczyk, papryka, majonez light 220kcal 20:00 sok marchwiowy, serek wiejski light 210kcal Razem 1355kcal 8:00 dwie parówki cielęce z musztardą, Inka z mlekiem 350kcal 11:00 kromka żytniego z masłem, gruszka 130kcal 14:00 buła na ciepło z farszem pieczarkowym 250kcal 17:00 dwie kromki zytniego z serkiem naturalnym, ogórkiem i szynką, po cukierek 230kcal 19:00 kakao z bitą śmietaną, u kumpeli 100kcal? 21:00 serek wiejski light z łyżeczką miodu 190kcal Razem 1250kcal
![]() |
#5015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
widać, że się przełamujesz, ale spokojnie! powolutku dojdziesz do wprawy ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-03-10 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Raczkowanie
|
U (zabiegane =/) :
Sn: grahamka z masełkiem : 1- szyneczka , pomidorkiem , szczypiorkiem , salata , 2- z serkiem capresi , papryka czerwona , salata , pomaranczka , cappucino mokate waniliowe 2sn: krajzerka z masełkiem : almette smietankowym , salata , szczypiorkiem , papryka czerwona , serduszko do picia waniliowe O ![]() P: budyn smietankowy na 0,5 l mleka 1,5 % z garscia mieszanki studenckiej i nerkowcow K: jajecznica z 3 jajek na cebulce i szyneczce , spora miska twarozku (ser bialy , smietana , szczypiorek ) , 2 jabłuszka , pomaranczka prosze o ocenke ![]()
#5017 |
BAN stały
|
U / źle mi.
6.30 Śniadanie: miseczka branfleksów + banan, garść: rodzynek, orzechów laskowych, 2 łyżki stołowe miodu - zalane 2 szklankami gorącego mleka 2% espresso 10.30 II Śniadanie: 2 naleśniki z twarogiem słodkim (twaróg, śmietanka, cukier, żółtko) posypane 40g orzechów włoskich, polane jogo naturalnym 80g; mandarynka, kinder niespodzianka, herbata z cytryną. 15.00 Obiad: 2 grube plastry pieczonej wieprzowiny (schab?) w sosie z podgrzybkami; dużodużodużo surówki z czerwonej kapusty & jabłka & szczypiorku; 5 ziemniaczków z łyżą masła i toną koperku. Deser: 2 czekoladki advoactove Solidarność 17.30 Podwieczorek: (po prostu eh.) muffina jagodowa z coffeeheven, 3 bit intensimo, 3 bit zwykły, 3 paski wedla białej, kawa z mlekiem 2%. ![]() 20.30 Kolacja:przez rozum: 2 kromki razowca z bieluchem naturalnym, szynką z indyka, rzodkiewkami (6x), kiełkami brokuła, chrzanem i solą. mhm mhm.. umieram z przejedzenia. Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-10 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Zadomowienie
|
Uuuu
do 20 w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5019 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. KOTKU! może za duże przerwy między posiłkami robisz, hm? ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-03-10 o 20:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5021 | |
BAN stały
|
Cytat:
no ale. żyje się dalej. dziękuje za dobre słowo , bliźniaczki, warrior ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- hm. nie zastanawialam się nigdy nad tym, ALE po 1) nie mam jak jesc częsciej (zajecia itp) 2) jakoś nie jestem w międzyczasie glodna hmhmhm. pomyśle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalni ludzie też się czasem przejadają, nie komponują idealnych posiłków i nie jedzą codziennie tego samego. Wczoraj nie miałaś apetytu, dziś masz większy. Wielkie mi co. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
SAME tłuszcze, parówki i sery. Brak białka (kurczak, indyk, ryba?), zero warzyw, brak owoców, praktycznie żadnych nnkt, za dużo słodkości. Jak R to R, trzeba się pilnować. Śmieciowe to jedzonko jak dla mnie, mało wartościowe. I ciągle ten chleb.. istenieje coś takiego jak ryż/makaron/płatki owsiane/otręby. Słyszałaś? www.google.pl Już wiesz dlaczego nie chudniesz? Przepraszam za mój obiektywizm ;]
plecaczkiem: 7250 km ![]() Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2010-03-10 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5025 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5026 | |
Zakorzenienie
|
7:30 parówka, kromka żytniego z serkiem naturalnym i żółtym serem 290kcal Parówka? przecież to mielone świństwo.. zero wartości odżywczych, sam tłuszcz. Ser żółty niepolecany na R, tłusty. No i połączyłaś węgle (chleb) z tłuszczami..
10:00 dwie kromki zytniego z masłem, szynką, żółtym serem i ogórkiem 220kcal Masło też out, można bez niego żyć, no i znowu ten ser? a ogórka to pewnie było kilka plasterków.. nie ma warzyw, białka. 12:00 gałka lodów biszkoptowych w wafelku cukrowym 100kcal słodkości na R ok, ale.. z umiarem. 14:00 tortilla z warzywami i kurczakiem 400kcal jeśli robiona w domu to może i miała 400kcal, taka kupiona ma jeszcze raz tyle. Kurczak pewnie smażony a warzyw tyle co kot napłakał.. 16:30 smażona na oliwie cebulka z jajkiem 200kcal jako podwieczorek ok 20:00 makrela w sosie pomidorowym (bez sosu ![]() Razem 1410kcal, przynajmniej tak mi się wydaje... Praktycznie nic zdrowego i pożywnego. Brak owoców, brak nnkt, brak BIAŁKA (no może prócz makreli - na dodatek z puszki ;/), mało warzyw... Za dużo tłuszczy. I jeszcze kilka z poprzednich dni: 7:30 Nesvita porzeczkowa 200kcal Same cukry, nic pożywnego. 10:00 gruszka, Knoppers 220kcal Znowu słodkości, a gdzie warzywa, owoce, białko?! Jakby nie patrzeć to gruszka jest owocem ![]() 12:00 pieczone udko kurczaka, ryż, surówka z ogórka 400kcal jako obiad ok, byle ryż był ciemny a kurczak bez tłuszczu.. 14:00 pół 3bita 105kcal ehh... 16:30 sałatka: ryż, tuńczyk, papryka, majonez light 220kcal ten majonez wcale nie jest lajt, wiesz? wywal go. 20:00 sok marchwiowy, serek wiejski light 210kcal tutaj ok. Razem 1355kcal Komentarz ten sam co wyżej. 8:00 dwie parówki cielęce z musztardą, Inka z mlekiem 350kcal parówki? Boże Święty, tylko nie parówki! nie na R kochana! ![]() 11:00 kromka żytniego z masłem, gruszka 130kcal mało, a warzywa? a białko? bez masła da się żyć! 14:00 buła na ciepło z farszem pieczarkowym 250kcal kupna? daruj ją sobie 17:00 dwie kromki zytniego z serkiem naturalnym, ogórkiem i szynką, po cukierek 230kcal tutaj ładnie gdyby nie ten cukierek(chyba, że był mały to ok..) 19:00 kakao z bitą śmietaną, u kumpeli 100kcal? wtf?!?!?!?! 21:00 serek wiejski light z łyżeczką miodu 190kcal miód to cukier, unikamy wieczorami. Razem 1250kcal Cytat:
![]() To tyle na moją obronę ![]() Ale fakt faktem, muszę zacząć się bardziej pilnować i zacząć tu częściej wrzucać jadło bo najwyraźniej straciłam obiektywizm... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5028 |
Raczkowanie
|
U?
I(8.00): owsiana z 3łyżek na wodzie z otrębami, gruszką i orzechem, kakao na mleku 2% II(11.00): kromka chleba na zakwasie z masłem, szynką i ogórkiem III(13.00): jabłko IV(15.00): sałatka (1/4 gotowanej piersi kurczaka, sałata, pomidorki, rzodkiewka, ogórek, czerwona fasola) V(19.00): 150g jogurt naturalnego (wiem, że to kiepska kolacja, ale od razu po zajęciach byłam umówiona z przyjaciółkami w czekoladziarni, więc musiałam coś zjeść na szybko) VI(19.30): herbata owocowa (pyszna, w czekoladziarni ![]() może być? |
![]() ![]() |
![]() |
#5029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5030 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE (7.40) 2łyżki branfakles, 4 łyzki musli, szklanka mkleka. Herbata IIŚNIADANIE(12.00) Pomarańcz OBIAD(13.00) Talerz zupy pomidorowej z makaronem 2 naleśniki z serem i śmietaną. KOLACJA(18.30) 2 kromki razowca z masłem orzechowym, 2 wafle ryzowe, gzik z truskawkami (pół kostki twarogu rozgniecione z truskawkami). Herbata. |
![]() ![]() |
![]() |
#5031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy orzeszki ziemne są źródłem NNKT (nie ma ich wymienionych na 1 stronie) ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5034 |
Rozeznanie
|
Cristin@ fatalnie... Cofasz się strasznie.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5036 |
Zakorzenienie
|
niby dlaczego?
#5037 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5038 |
Zakorzenienie
|
POMOCY/ Po kilku dniach chyba powinno chociaż trochę wody ubyć a tu nic. Mam się cieszyć czy płakać ? Podobnóż tłuszcz ubywa dopiero w 11 dniu. Czekać ? Czy ryczeć dalej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jw.na moje oko to tu jest ok 1300-1400. ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Bardzo mi sie podoba, super zdrowo,kolorowo,duzo warzywek,sa nnkt. jeszcze tylko jakies owoce by sie przydaly ![]() Bardzo ładnie.
![]() |
#5040 |
Raczkowanie
|
Nasze U;
przed sniadaniem jablko z cynamonem podprażone na patelni + 3 duuuże kostki [45 g] czekolady Lindt chocolate mousse 70 % cocoa [mmmm, nasze nowe uzaleznienie ![]() śniadanie; kromka pumpernikla z maslem, salata, camembertem i jajcem. owsianka; 6 łych owsianych, 2 łychy mannej, szklank. a ZB, parę garści muesli i nesquik + daktyle, rodzynki, orzechy [parę garsci] + homo czekoladowe wymieszane z homo naturalnym + 1/2 banana + budyń czekoladowy II śniadanie; szklanka soku marchewkowego + paluch z ziarnami [duzy] z maslem, plasterkiem bezpodp. zoltego sera, szynką sojową, pomodrem, papryką, ogorem, kukurydzą. Obiad; woreczek ryżu z 1/2 opakowania warzyw na patelnię i sosem do warzyw chińskich + gulasz warzywny [ pomidory, fasola z kukurydza po meksykansku, soczewica, wkrojona soja, mini cebulki, marchewka i groch]-miseczka. + 2 kotlety z brokuł. deser; szklanka kakao + pasek milki Milk- Toffie Pleasure. Podwieczorek; chałka z masłem i miodem + miseczka bakali [ z przewagą daktyli i orzechów włoskich] Kolacja; bułka posmarowana homo naturalnym z salata, pomidorem, ogorkiem, papryką + twarog ze szczypiorem i rzodkiewkami oraz wkrojonymi 2 jajkami . po; sok marchewkowy jednodniowy z Marvitu. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.