|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
Co znie zmienia faktu, że mi lepiej na prawym
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie coś na lody wzięło
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
zostawic was na chwile a tyle do czytania
Mrowak Gratuluje )Aneczkkaa tez juz numer sobie zapisałam ![]() Jestem po wizycie u gina: a więc.. Skurczy na ktg brak, tetno małej ok i jest rozwarcie na 1.5 cm Wiec cos juz ruszyło bo tydzien temu na wizycie to du*a blada była szyjka długa itp a teraz juz cos się dzieje ![]() Pogmyrał mi ''tam'' czyli zrobił lekki masaz szyjki (moze cos ruszy) A jak nie to we wtorek rano do szpitala na wywołanie... No to tyle odemnie Aaa jezeli chodzi o ten lewy bok.. Po prawej stronie biegnie zyła główna i leząc na prawym boku nasza duza juz macica uciska na tą zyłe co wiąze się ze słabym przepływem krwi i to dzidzi szkodzi. Lezac na lewym boku nic nie uciskamy i dzidzia jest wtedy lepiej dotleniona (tak nam mówili na SR)
Wiktoria 21.03.2010 4190g, 57cm Edytowane przez Mysia1234 Czas edycji: 2010-03-10 o 20:32 |
|
|
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, aż dziwnie tanie, sprawdzałam opinie i same pozytywy, dzięki ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
(takie marzenie ), ale mam 6-letniego synka, i on też będzie chciał rodzeństwo w wózku poprowadzać, a jak oglądałam program dotyczący wyboru wózka, to podobno dość wywrotne są, i trzeba się do takiego przyzwyczaić(trudności w nierównym terenie, i tragedia przy większych krawężnikach)Podobno najlepszy kompromis to żeby koło z przodu było podwójne---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Położna na szkole rodzenia kazała wszystkim sobie taki zestawik zakupić, żeby potem się nie krępować że obca baba w szpitalu ma nam robić
|
|
|
#455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . A mój numer telefonu jest podany w klubie i nie tylko mój. Bo tak na forum publicznym to raczej nie powinno sie podawać nr. telefonu. Więc dziewczyny najlepiej dołączcie do klubu.Bardzo ładne. Nr 3 mi się podoba najbardziej ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
. Próbowała nakarmić ją nimi ale te smoczki są za duże dla niej i ona zaczynała się dusić i wymiotowała. A może to dlatego że w szpitalu przyzwyczaili ją do smoczków NUK i teraz tylko je akceptuje.
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutne strasznie i ten malutki 9 tygodniowy Szymonek ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziecko śpi .. spokój nasatał he he . mąz wrócił tylko po to , żeby wyjechac jutro rano
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pewnie u mamusi na rączkach dużo przyjemniej.Ale sama kołyska wygląda zachęcająco, mówią że dziecko jak czegoś nie lubi to musi 10 razy spróbować, za jedenastym razem już uwielbia(tylko to raczej o nowych pokarmach)
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny te co się telefonami wymieniają piszcie do mnie to wam wyśle zaproszenia do klubu tam sa namiary do kazdej dziewczyny .
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczniutki, jateż takiego chcę
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
bo już czarne myśli. Ale na szczęście od 24 tc nic się nie stało
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NUKi jakieś z tego co widziałam takie miekciejsze są, to i pewnie dziecku wygodniej ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- A właśnie ja dzisiaj na SR byłam, i była pani neurolog, i opowiadała o dzieciach z porażeniem po porodach ( trochę moim zdaniem nie powinni straszyć).Mówiła że o dziwo odkąd są porody rodzinne, to jest dużo mniej przypadków(może że położne bardziej ostrożne jak ojciec patrzy czy co )Ale też mówiła żeby zainwestować w oczyszczone szczepionki, ale nie patrzeć na oczyszczone skojarzone np 6w1. Ponieważ dziecko wtedy może ma szczepionkę która jest niby mniej szkodliwa, ale jest w niej tyle dodatkowych wirusów, aby na więcej za jednym razem szczepiły, więc bardzo obciążają organizm dziecka. Jedzie w sobote na jakieś szkolenie ze szczepionek do w-wy, i w przyszłą środę dokładniej nas poinformuje.
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam inna prosbę:
dwie z was wysłały mi dzis zaproszenie do zaprzyjeźnieniu.. ale ja osioł jestem i zaakceptowałam ale chyba sie nie zapisało .. bo dopieor potem zobaczyłam ze tam jest zachowaj zmainy... i chyba tego nie kliknełam moge raz jeszcze prosic jaby nie było problemu Ps. DOBRANOC MOJE MAMUSKI ciekawe któa tym razem mi smska w nocy albo rano wysle z cudownymi informacjami buziaki
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
JoannaM a znasz kogoś kto robi kolczyki ze stali chirurgicznej lub tytanu - chodzi mi o te końcówki, co do ucha się wtyka
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=MadCat;17779809]Ja przy CC to raczej się będę bała mocniej oddychać a co dopiero krzyczeć
![]() A poza tym to jak obie w tym samym czasie będziemy w szpitalu to kto da znać na forum że to już? ![]() O ile jeszcze wtedy to kogoś będzie interesowało bo my ostatnie a reszta już będzie w domu z maluchami, zaabsorbowana mamusiowaniem ![]() Ze szpitalnego łóżka od razu na pochód pierwszomajowy Ja już chcę, bo jak patrzę na te wszystkie włochate małe łebki... |
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Otrzymałam informacje od Martuko i już wiem co dokładnie urodziła.
A więc ma parkę: joasia 1720 i 42 cm,i Wojtus 1950 i 44 cm. ![]() ![]() Madziwina uzupełnij listę proszę
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-03-10 o 22:11 |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale super ![]() namów ją na jakieś foty bo mnie normalnie zje ciekawość !!
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
dobra dziewczyny ja uciekam spać... o 8 muszę być w szpitalu...
mała chyba sie denerwuje taks samo jak ja... albo korzysta póki może i kopie mnie w żebra i wątrobę aixa powodzenia w piątek... mam nadzieję że w poniedziałek, a najpóźniej we wtorek będziemy już w domu pozdrawiam... i trzymam kciuki za was.. pa
|
|
|
|
#472 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
O! Super
Ja też już dawno nic nie robiłam. Te 3 podobają mi się najbardziej ... chociaz to też pewnie dowód na to jakie z nas biedaki, że nawet biżuterie musi sobie same robić, jak za króla ćwieczka ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
NO I SUPER! Czyli jednak parka!!! Marta na pewno przeszcześliwa . Dobrze że to dziewczynka mniejsza, bo dziewczynki to prawdziwe wojowniczki (prawda Pop) i na pewno szybciutko wagę nadgoni ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Hehehhee! Akurat skończyłam jeść lody zanim mąż wyszedł do pracy i mogłam wreszcie wejść na forum MNIAAAAMCIU BYŁY! Ale jakoś tak śmierdziały .... malizną śmierdziały ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Pewnie wszystkie położne za nim przepadały jak się urodził?---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
!!!GRATULUJEMY NASZA TURKUSOWA MRÓWCIU!!! ![]() I gratulację dla Gabrysi oczywiście! A mówiłam? Mówiłam, żeby się nie nastawiać na następną wizytę i cc, bo przyjdzie z nienacka? Nie no... SUUUPER! I Gabi jaka duża! Czekamy na zdjęcia i na wasz powrót do domku!!! ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
... . Więc jak po raz kolejny po kilku mies. test pokazał 2 kreski to już bez żadnych "ceregieli" było i od razu ZIUM do lekarza.
|
||||
|
|
|
#473 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OLIWKA JEST BOSKA! Faktycznie przeszczęśliwa Booooskie zdjęcia! Miny fantastyczne! ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Hihihi SŁODZIAK! Nie wiedziałam że tak szybko szkraby nauczą się główkę podnosić! Długo już potrafi utrzymać łepek? ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- ??????---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
AMEN siostro! Od młodych matek słyszałam też min. [że w gazetach (w rzeczywistości)]: - dziecko kwili i gaworzy (a w rzeczywistości to drze ryja) - karmienie jest przeżyciem prawie duchowym (te małe potwory żrą suty aż do krwi) ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
. Osobiście już się chyba przyzwyczaiłam. Teraz w ciąży co prawda nie robię (bo mam utrudniony dostęp ), ale wcześniej przynajmniej raz w miesiącu było. Więc ja zdecydowanie wolę jednak lewatywkę - ale tak jak pisam - może to dlatego że już jestem przyzwyczajona i wiem że nie będzie żadnych "rewelacji" i dziwnych akcji.---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
OOOO!!! DZIĘKI WIELKIE! Zwłaszcza ta druga opinia BARDZO, B A R D Z O mi się podoba! Oby tak faktycznie było!
|
|||||
|
|
|
#474 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tragiczna historia .... aż brak słów normalnie. (...) Ale dziękuję że o tym piszesz .... zajmę się moimi hemoroidami na poważnie.... ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
ŻADNĄ GENCJANĄ! Kochana kup w aptece maść nagietkową! Kosztuje kilka zł dosłownie i nakładaj niewielką ilość na końcówkę ogonka! Po jakimś czasie ten skalpelek (po kilku dniach) osuszy się i odpadnie, a reszta ogonka będzie jak nowa Czyżby kołowrotek? Ja wszystkie kołowrotki w klatce mam montowane do góry nogami - tzn. podwieszam je do "sufitu" klatki tak żeby te "trzymaki" nie miały właśnie możliwości ogonków poucinać. Niestety też "po szkodzie" na to wpadłam ;[ Ale nic się nie martw =- maluszkowi nic nie będzie Za kilka dni nawet nie będzie wiedział że coś się stało
|
|||
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izumi - tylko nie pisz na tamtym watku o tych kolczykach bo Cię zjedzą zywcem Pop - superaśny masz ten lezaczek . Ja poprzednio miałam foshera a teraz mam od kolezanki primi sogni http://www.calineczka.pl/sklep/lezac....html?cPath=53 tylko inne kolorki fajny w sumie bo bardzo płaski i twardy. zobaczymy tylko jak się sprawdzi bo Szymek jakoś nie przepadal za lezaczkiem wolał glebe i mate od poczatku . No Oliwka duża panna za chwilkę możesz jej mate kupić . Mój nawet jak był taki malutki to gapił się poprostu w te zabawki jak nie spał
|
|
#476 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A brzusio bardzo zgrabniutki jak na ten tydzień! Aż w szoku jestem Elegancja ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
GRATULACJE KOCHANA! A Igorek cudo - warto było na łobuza poczekać ![]() Do "redakcji": Ja z chęcią SN bez znieczulenia ALE dopiero w kwietniu ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uuuu! Czyli został uwieczniony! Ciekawe czy dalej tam "wisi" ???Heheheh, no pewnie by mnie zjadły Ja nawet na swój ślub samo sobie robiłam biżu Svarowski + pozłacane elementy ... z resztą... zaraz się pochwalę
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
superowo, jednak parka Izumi ty mi znów o tych lodach przypomniałaś ja w końcu nie zjadłam, bo M. mi sernik przyniósł, mamka wczoraj zrobiła i jakoś zapomniałam a teraz znów mam chęć... no nic to, jakoś chyba wytrwam do jutra
Amelka Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2010-03-10 o 23:02 |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam takie osoby jak Ty co sobie potrafią same zrobić cos fajnego czy uszyć . mam taka dziewczyne w robocie skubana jechała na bazarek kupowała materiały albo w jakiejś hurtowni i jak miała jakieś weselisko czy cuś sama sobie szyła kiecki czy jakieś wypasione bluzki tuniki . Wyszywane np. koralikami itp. Do tego umiała się super umalować .Ja to jestem beztalencie totalne jeśli chodzi o takie rzeczy A wracając do listy sponsabelli najbardziej po porodzie zmienia się damska torebka .. Bo wczesniej to miałam : portfel , tel , mp3 , knige do autobusu , jakies kosmetyki i inne kobiece dupsy a teraz otwierasz a tam : pampers , chusteczki mokre , Szymka autko i spodnie i bodziak na przebranie .. soczek w kartoniku No to nic ide w kimono
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

osobiscie caly czas leze na lewym (tak mi najwygodniej) ale nigdy nie przypuszczalam ze to moze sie wiazac z ciaza itp..
Antoni Stanisław 30.03.2010

)
przed snem jeszcze do was zajrzę się pożegnać
. 

bo już czarne myśli. Ale na szczęście od 24 tc nic się nie stało
)
ja w końcu nie zjadłam, bo M. mi sernik przyniósł, mamka wczoraj zrobiła
i jakoś zapomniałam a teraz znów mam chęć... no nic to, jakoś chyba wytrwam do jutra