|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann - część VI
zastanawiam się czy ten żel
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=24...7&prId=11934#1 to będzie ten sam(tylko w nowym opakowaniu), który jest na str.3 nowej gazetki ? |
|
|
|
#2042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Współczuję całej sytuacji!
Ja niedawno w dość niemiły sposób zostałam potraktowana w TESCO. Gratuluję zimnej krwi, bo ja wyszłam ze łzami w oczach. Skargę puściłam mailem, ale bez odpowiedzi oczywiście. Cytat:
![]() Cytat:
A osobna sprawa, że Rossnetowi należy się zjechanie za wprowadzenie pomyłki.
|
|
|
#2043 |
|
Raczkowanie
|
Kody są ważne do 11 marca, więc można jeszcze jutro się załapać, ale już sobie daruję bo to dziś było upokarzające troszkę. W rezultacie poszłam do konkurencji i nabyłam podkład Dream Matte Mousse z tuszem Define-A-Lash Volume gratis za 34.99
|
|
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
Czytam Was i nie mogę się własnym oczom nadziwić. Przecież dostałaś w końcu ten puder, prawda? po cenie z kodu, prawda? Więc o co chodzi?
Kompletnie nie rozumiem. Czasem mam wrażenie, że te które piszą to małe rozwydrzone księżniczki, które trzeba obsługiwać z ukłonami. Nie chcę oczywiście nikogo obrażać. Ale zapytam: jak myślisz, co ta kasjerka miała zrobić, skoro kod nie wchodził? Gdybys Ty była kasjerką, czy wydałabyś produkt po obniżonej cenie w takiej sytuacji? Nie wiedziała co zrobić, więc chciała wydruk z kodem, może wtedy by wszedł. Przecież to nie ona jest winna za błędy systemu. A to Wasze pisanie skarg do rossnetu Ostatnio mówi się o tym, że pisanie skarg w Polsce, wszelkiego rodzaju anonimów i donosów jest większe niż kiedykolwiek. Widać, widać A jeszcze nie tak dawno donosicielstwo hańbiło. Nie tego, na kogo donoszono, ale tego, kto donosił.Ja wiem, wiem, jesteście świadomymi swych praw konsumentkami. Ale nie życzę Wam, że spotkało Was prawdziwe oszustwo ze strony sklepu czy innego przedsiębiorstwa. Bo Wasze problemy z rossmanem, o których tu czytam (bo skończył się Skarb w sklepie, bo brakło prezentu, bo nie wchodził kod...) to jest nic w porównaniu z tym, co się czasem zdarza.No ale, to tylko moje zdanie, przepraszam, jeśli kogoś uraziłam, choć wydaje mi się, że nie napisałam nic takiego. Może któraś z Was zastanowi się następnym razem, zanim napisze donos na nieuprzejma sprzedawczynię, której sytuacji przecież nie znacie - może ma chore dziecko, meża, może problemy w domu - a przecież wiecie, jak trudno uśmiechać się do świata, kiedy myśli krążą wokół zmartwień. A może jej pensja z rossmana to jedyne utrzymanie kilkuosobowej rodziny? A Wam nie chciał wejść kod, dający kilka złotych zniżki. Ja wiem oczywiście, że zdarzają się sprzedawcy bardzo nieuprzejmi, którzy okazują to nie raz, a zawsze. Wiadomo - jak i wszędzie. Ale takich omijać - i po problemie. Pozdrawiam
Edytowane przez mroowa_ Czas edycji: 2010-03-10 o 17:56 |
|
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i mowilam,ze cena za te meska powinna sie odjac.ale akurat w moim przypadki kasjerka byla mila kazdy ma problemy,ale nie wymagamy ciagle go usmiechania sie,tylko zyczliwosci i slow przepraszam gdy sie one nam naleza.a niektore pracownice niestety pracuja jak za kare i sa opryskliwe i niepomocne i unosza sie honorem...takiego zachowania nie powinno sie pochwalac,wiec te maile do rossmana moim zdaniem sa sluszne,bo powinni sobie zdawac sprawe
Edytowane przez aluniaa007 Czas edycji: 2010-03-10 o 18:14 |
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam, że nie mam pretensji do kasjerek o to, że wystąpił błąd, bo to nie ich wina. Po prostu było mi przykro, że z góry założono, że jestem oszustką i kiedy udowodniłam, że nie jestem to nawet nie usłyszałam przepraszam! Może ten tekst z tym, że każdy sobie może sobie wymyśleć taki kod, był nie przemyślany, ale uważam, że powinnam usłyszec od nich przepraszam w imieniu Rossmanna. Dodam, że nie napisałam nawet w jakim mieście wynikła ta sytuacja, napisałam dokładnie to co w 1 poście tylko bardziej formalnym stylem, więc to nie miała być nigdy skarga na ekspedientki! A skargę napisałam po to żeby może się zastanowili nad systemem tych kodów, a nie później ludzie muszą się przy kasie wstydzić, że wymyslili sobie kod i tłumaczyć, dowodzić prawdy chociaż zrobili wszytsko jak należy... Pozatym, może i jestem księżniczką, bo się nie cieszę, że w końcu dostałam ten puder :/ A powinnam dostać od razu. Ale wyobraź sobie, że jak wstajesz o 7 po to by wcześniej przed zajęciami pójść do rossmanna, a okazuje się, że jednak nic nie załatwiłaś i na dodatek musisz biegać za internetem, później iść znowu do tego rossmanna, będąc chora z gorączką i zasmarkana to nie byłabyś taka zadowolona, że w końcu dostałaś ten puder. Bo ten puder nie był mi az taki potrzebny, ale nie weszłabym po prostu do tego sklepu gdybym nie udowodniła, że sobie nie zmyśliłam tego kodu!
|
|
|
#2047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja napisałam skargę , a raczej informacje że są problemy z kodem i dezinformowaniu klienta. I podpisałam się imieniem i nazwiskiem więc to raczej była informacja, która im pomoże w polepszeniu funkcjonowaniu firmy. A tak na marginesie ja jestem rozwydrzoną księżniczką i dobrze mi z tym. :P |
|
|
|
|
#2048 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2049 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać problem można było rozwiązać od razu, ale pracownicom chyba średnio się chciało... Poza tym podejrzewanie klienta o to, że kod sobie sama wymyśliła - to nie jest na miejscu. Cytat:
No - to kto w takim razie czyta tego rodzaju skargi? Tak naprawdę, można się BARDZO postarać i można komuś zaszkodzić. Tylko trzeba wiedzieć gdzie uderzyć. Cytat:
Cytat:
Te mniejsze to już nie problemy? Cytat:
A co mnie obchodzi prywatne życie kasjerki? Ona jest w pracy i życie prywatne zostawia się przed drzwiami pracy. Powinny zrobić wszystko, żeby wyjaśnić sytuację z kodem na korzyść klienta. Nie zrobiły tego. Klientka musiała się wręcz prosić i tracić dodatkowy czas na pozytywne rozwiązanie. Jakim prawem ja mam omijać sprzedawców, latać po całym mieście i wybierać sklep z miłą obsługą? To powinien być STANDARD, a nie przywilej.
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2010-03-10 o 19:38 |
|||||
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
możliwe, każdy kod jest inny.
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
Dodaj od razu, że można go wielokrotnie wykorzystać, bo następne będzie, ale skoro każdy ma inny, to znaczy to i tamto........(wiadomo o co chodzi). Do "nowych" dziewczyn- CZYTAĆ 1 POST WĄTKU!
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
ktoś się pytał o rossmannowskie żelazko- ja mam
kupiłam sobie go po wcześniejszym wypróbowaniu przez moją mamę i obie jesteśmy zadowolone. Za taką cenę naprawdę świetna jakość. Tak samo suszarka- też obie mamy i jeszcze nic się z żadną nie stało, a mama już chyba 2 rok używa.widzę, że jakieś nieplanowane spotkanie żuczków chyba ;P
..::Nie szukaj szczęścia: nie pozwoli się odnaleźć. Przygotuj się do przyjęcia go, a nadejdzie::.. Edytowane przez zuczek89 Czas edycji: 2010-03-10 o 20:03 |
|
|
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
fajnie, zawsze chciałam mieć rodzeństwo, a już starsze to w ogóle luksus
![]() ale...żeby nie było ot, to czy któraś z was ma może AZS i korzysta z jakichś kosmetyków dostępnych w rossmannie? Chodzi mi np. o linię AA Help dla skóry atopowej albo Isana Med. Czy takie tanie kosmetyki są w czymś gorsze od tych specjalnie przeznaczonych do tego typu skóry (i przy okazji straasznie drogich jak na studencką kieszeń ?
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z AA Help mam jedynie żel do mycia buzi i jestem zadowolona
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-03-10 o 22:43 |
|
|
|
|
#2056 |
|
Konto usunięte
|
pamiętacie może, co było do wygrania w krzyżówce w programie tv PięknaTV w poprzednim numerze?
|
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
no ja właśnie też mam ten żel do mycia twarzy, ale nie działa na mnie jakoś szczególnie "leczniczo" i nie wiem czy te z górnej półki będą tak samo działać. Nie chce mi się wydawać na darmo tyle kasy, jeśli mogę mieć tańszy odpowiednik
Aha, i też nie mam AZS, tylko dermatolog kazał mi porzucić wszystkie pachnące, kolorowe kosmetyki drogeryjne ( i przestawić się na takie do pielęgnacji skóry atopowe (ze względu na skłonność do AZS). Próbowałam też jako kremu do buzi używać babydream calendula, ale po nim koszmarnie mnie wysypało. Czyli nic dla mnie już nie zostało z Rossmanna?
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Callendulacreme i żel z AA to w sumie to są dwa kosmetyki, jakie mam z drogerii. Nawilżacze i micel mam z apteki - Humektan i Atoperal oraz Bioderma.
|
|
#2059 |
|
BAN stały
|
Hej. a jak tam,jest juz nowy skarb u was..??
|
|
|
|
#2060 |
|
Konto usunięte
|
nowy Skarb ma być od 12. marca.
|
|
|
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, głównie "rzuca" mi się na dłonie - i tutaj świetnie się sprawdza krem do rąk Isana Urea 5%. No nie twierdzę, że działa jak sterydy, ale bardzo ładnie łagodzi suche plamska i popękaną skórę. Na plamska czerwone, piekące i swędzące tez pomaga, choć na początku szczypie po nałożeniu. Po grubej warstwie nalożonej na noc, rano dlonie wyglądają dużo lepiej. Krem z tej serii do ciała ( z mocznikeim ) również bardzo mi odpowiada. Apteczne specyfiki typu Emolium, Balneum Hermal i inne cuda nie działaly wcale lepiej, a dużo drożej kosztowały. AA Help nie stosowałam.
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam wiosenny papier toaletowy Alouette
, szkoda, że na nim są kwiatki, a nie Mućki, tak jak na foli
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
O, a jak cenowo? bo ta tańsza wersja jest troszeczkę zbyt ostra dla mnie i zastanawiam się nad kupieniem tego drugiego,w większym opakowaniu
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nową gazetke!! Chcecie?
Matko, laski! Jakie ceny!
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nową?? Tą od jutra??
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
Callanthe dawaj
)) |
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy wygląd
Lepsza moim zdaniem od tamtej. Skaner się nagrzewa już
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
ale gazetka która obowiązuje od jutra była już wklejona na wątku
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

Kompletnie nie rozumiem. Czasem mam wrażenie, że te które piszą to małe rozwydrzone księżniczki, które trzeba obsługiwać z ukłonami. Nie chcę oczywiście nikogo obrażać. Ale zapytam: jak myślisz, co ta kasjerka miała zrobić, skoro kod nie wchodził? Gdybys Ty była kasjerką, czy wydałabyś produkt po obniżonej cenie w takiej sytuacji? Nie wiedziała co zrobić, więc chciała wydruk z kodem, może wtedy by wszedł. Przecież to nie ona jest winna za błędy systemu.
) i mowilam,ze cena za te meska powinna sie odjac.ale akurat w moim przypadki kasjerka byla mila
i unosza sie honorem...takiego zachowania nie powinno sie pochwalac,wiec te maile do rossmana moim zdaniem sa sluszne,bo powinni sobie zdawac sprawe 

( i przestawić się na takie do pielęgnacji skóry atopowe (ze względu na skłonność do AZS). Próbowałam też jako kremu do buzi używać babydream calendula, ale po nim koszmarnie mnie wysypało. Czyli nic dla mnie już nie zostało z Rossmanna?
, głównie "rzuca" mi się na dłonie - i tutaj świetnie się sprawdza krem do rąk Isana Urea 5%. No nie twierdzę, że działa jak sterydy, ale bardzo ładnie łagodzi suche plamska i popękaną skórę. Na plamska czerwone, piekące i swędzące tez pomaga, choć na początku szczypie po nałożeniu. Po grubej warstwie nalożonej na noc, rano dlonie wyglądają dużo lepiej. Krem z tej serii do ciała ( z mocznikeim ) również bardzo mi odpowiada. Apteczne specyfiki typu Emolium, Balneum Hermal i inne cuda nie działaly wcale lepiej, a dużo drożej kosztowały. AA Help nie stosowałam.