|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
za kocyk i wizyte - mówiłam że bedzie dobrze
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki! dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi co do tych "powodzi"...wychodzi na to,że to rzeczywiście ucisk na pęcherz i dlatego tak więcej cieknie, a ogólnie to w ostatnich miesiącach ciąży takie wodniste upławy często moga się przytrafiać, niektórym kobietom zdarza się też nietrzymanie moczu (słabo wyćwiczone mięśnie Kegla)..ach same przyjemności
![]() Gratuluję udanych wizyt , zakupów i pomyslnych wieści o dzidkach. Acha miałam się jeszcze dopytać czy słyszałyście o takiej rewelacji jak picie TONIKU (szklanka przed snem)- to na zapobieganie skurczom nóg w nocy sceptycznie do tego podeszłam, ale moj irlandzki lekarz przekonywał mnie ,że na pewno pomoże- piję więc od 2 tygodni i rzeczywiście skurczy nie mammiłego wieczorku
|
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam niestety mają 36/38 i 40/42, a mnie by pasił właśnie 38/40. Tymczasem kupiłam dwie tanie tuniki 36/38, ale cały czas się boję, że za małe będą... Takie: Cytat:
Koleżance matka łóżeczko przywiozła, gdy ta była w szpitalu. Kolega kupował rzeczy, gdy żona poszła rodzić. Wykształceni, inteligentni ludzie. Do tego wierzący. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-10 o 22:35 |
||
|
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luiza taka wstydzioszka. ![]() Cytat:
Mnie po gazowanym to doope che rozerwać także sie wzbraniam. Spadam spac. Jutro długi dzień sie zapowiada. Opowiem jak sie uda. Trzymajcie krzciuki tak w ciemno. |
||
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duża dziewczynka.
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Rozeznanie
|
hej!!!
Uprzejmie donoszę, iż moj Adaś w 25 tyg wazył 714 g, a stópka miała całe 5 cm!! Czytuje Was kochane prawie codziennie, ale jak dochodzę do końca, nie mam sił, by cos napisać Zastanawiam się, jak wy to robicie, że tyjecie tak mało??? Ja mam juz 10+...a przyznam szczerze, że jadam skromnie...tesciowa podejrzewa mnie o odchudzanie ..hehe...
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
bydgoszczanka- kocyk cudny
![]() ![]() ![]() ![]() Będziecie kupowały talk? Używa się tego jeszcze?
Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-03-10 o 22:42 |
|
|
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie!
Długo się nie odzywałam, bo mieliśmy przeprowadzkę do nowego mieszkania. Istny sajgon!!! Ale już się prawie ze wszystkim uporaliśmy więc jest ok Miałam spore zaległości, ale już udało mi sie Was nadrobić. Teraz zostały mi tylko zaległości zakupowe. Jestem w 33 tc i jeszcze wielu rzeczy brak, szczególnie dla mnie. Muszę się sprężyć... Wszystkim gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków, pięknych brzuszków i potwierdzonych płci ![]() Eniggmie z całego serca gratuluję porodu ![]() My dziś byliśmy powtórnie na usg 4D, bo poprzednim razem Mały tak się zakrył, że wogóle twarzyczki widać nie było.... Teraz było nieznacznie lepiej, udło się go trochę podejrzeć z profilu, ale szału nie ma Cóż.... niedługo zobaczymy się w realu Za to co ma między nóżkami znów pokazał w całej okazałości ![]() Ogólnie wsio ok. Mały waży 1900 g. A mi coraz ciężej.... ![]() Lea u nas jednak Julek będzie możesz przy okazji skorygować na liście. Dzięki |
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() za brzuszki i super wieści po wizytachLea - Maksio to zuch chłopak. z doświadczenia wiem, że dalej będzie równie dobrze. fajnie, że o tej porze roku znalazło się miejsce w przedszkolu. u nas to by było niemożliwe. nabór do grup startujących od września trwa w marcu. potem w ciągu roku tylko cud może sprawić, że ktoś się rezerwowo wkręci. generalnie chciałam powiedzieć, że dobrze, że teraz, bo jak urodzi się braciszek, to będzie już przyzwyczajony do nowego miejsca i nie odczuje tego jako chęci pozbycia się go z powodu nowego członka rodziny ![]() Bydgoś - słodki ten kocyk 2 dni temu małż mi pstryknął jakieś foty, ale nie miałam na razie czasu sprawdzić, czy nadają się do publikacji. jeśli pozytywnie przejdą etap selekcji to może się Wam pokażę. kupiłam sobie wczoraj szczoteczkę, pastę do zębów i herbatkę laktacyjną. zawsze jakiś krok do przodu. a dla dzidka wzięłam pudełeczko patyczków i chciałam kupić waciki kosmetyczne, ale były jakieś takie wielkie, że przy przecieraniu oczek zakryłyby mu pół twarzy, a rozcinanie ich nie miałoby sensu. jak mniejszych nie znajdę, to chyba będę używała tych samych, co ja.wczoraj miałam dzień cieszenia się z obecności małża, dziś w nocy wyjeżdża z pacjentem na przepustkę i wróci w sobotę rano... obliczyłam koszt planowanych mebelków, bo teściowa chciała wiedzieć, jaką kwotę ma przygotować. dzwoniłam do salonu firmowego glucka - łóżeczka i materacyki mają na stanie, nie trzeba będzie czekać. potem omówiłam to z małżem i stwierdził, że trzeba będzie jeszcze coś dokupić, bo pokój duży i będzie się wydawał pusty. myśli o szafie. zobaczymy, czy teściowa to przełknie ![]() a dziś mini spotkanko ślązeczek - Kropka i ja razem na ćwiczeniach w szkole rodzenia ![]() [a propos szkoły - z wczorajszego wykładu gina: kobiety powinny urodzić co najmniej 3 dzieci, bo nie będzie kto miał na nas pracować, przyjadą do nas kolorowi do pracy i stracimy swoją tożsamość narodową - coś w tym stylu] no comment. |
|
|
|
#3642 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
DZIEWCZYNY,ALE JESTEM ZŁA!JAK MOŻNA TAK TRAKTOWAĆ SWOJE DZIECI.JAK BYŁAM W SKLEPIE TO JEDNA KOBIETA POWIEDZIAŁA DO SPRZEDAWCZYNI:,PANI MI DA JAKIEŚ TRAMPKI,OBOJĘTNIE JAKI ROZMIAR ABY BYŁY NAJTAŃSZE BO MI GMINA DAŁA NA NIE KASE I MUSZĘ POKAZAĆ RACHUNEK,ŻE KUPIŁAM DLA SYNA,
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-03-11 o 09:17 |
|||
|
|
|
#3643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My wozek juz wybralismy, zaplacilismy ale odbierzemy w polowie kwietnia bo nie chcemy trzymac go w domu. ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1777917 3]och, ja to wprost uwielbiam... no to uważaj, zgodnie ze wszystkimi zabobonami, moja liwka będzie: alkoholiczką, zezowatą, pokrytą znamionami, głupią, na pewno ktoś ją urzeknie i to nie raz... jej... już nie pamiętam co było dalej... poddusi się pępowiną, zapeszy się (cokolwiek przez to rozumieć...), itp... głupota ludzka i tyle. żeby było śmieszniej - zabobony krążą wśród katolików... nie ładnie... [/QUOTE]Dokladnie, hehehe...ciemnogrod Moja babcia jest kochana i ja uwielbiam ale juz kilka razy przy opowiesciach roznej tresci wspominala o roznych historiach..np.typu, ze sasiadce urodzilo sie zezowate dziecko i to dlatego, ze gdy byla w ciazy rozmawiala z zezowatym chlopem.... Cytat:
Kocyk sliczny. Fajne kolorki i zajaczki. Zdolniacha jestes ![]() Cytat:
![]() Idziemy leb w leb wiec razniej mi jak jestes ![]() Zaleglosci zakupowe to tez moj cel obecny... _____________ Dzien dobry. stan na dzisiaj: obwod brzucha na wysokosci pepka - 104 cm postep w zakupach wyprawkowych - brak zmeczenie i lenistwo - ok. 89% strach przed porodem - ok 70% balagan w domu - 90% chetka na slodkie - 100% ![]() milego dnia babeczki...
|
|
#3644 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17771915] to gratki za te 100%. Wczoraj Maksiu u dentystki spisał się na medal. Siadł na fotel, pozwolił sobie w buźce pogrzebać, powiedział mi: "bardzo mi się tam podobało mamusiu". ![]() A dziś poszłam z Maksiem do przedszkola. ![]() Potem nie chciał iść do domu. ![]() [/QUOTE] Dzieki dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki za gratki, to moaj córcia chyba największa na wątku...jak ja urodzę takiego koloska... ![]() Kocyk fajowski ![]() Cytat:
|
|
#3645 | |||||||
|
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1777833 7]
spodobało mu się, to fajnie ![]() a Ty jak? nie stresujesz się? bo podobno czasem to rodzice bardziej przeżywają początki w przedszkolu niż maluch [/QUOTE]stresuje się i to bardzo, bo Maksiu jeszcze taki malusi, no i taki pieścioch mamusiny. Ale wiem, że sobie poradzi, i po wczorajszej próbie troszkę mi lżej. Cytat:
Ja przynajmniej w żadne nie wierzę, i żadnymi się nie kieruję. Cytat:
![]() Kocyk superaśny, bardzo czysto zrobiony, a króliczki wymiatają. Mówiłam Wam już jak Wam zazdroszczę tych "dzierganych "zdolności? ![]() Cytat:
Z czasem znów mięśnie doszły do większej sprawności, ale nie są już tak dobre jak przed pierwszym porodem. Cytat:
![]() Cytat:
A Twoją wagą się nie przejmuj, wcale dużo na plusie nie masz. nie używałam, nie kupuję. ![]() Cytat:
Cytat:
- dawaj te foty. ![]() -czekamy na relację ze spotkania. -no to ja "prawie" wyrabiam normę. |
|||||||
|
|
|
#3646 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Wolę to niż w łeb dostać. A no i że jak już się wózek kupi to bujać pustego nie wolno bo dziecko nie będzie w nim chciało spać .Cytat:
Ja nie kupuję chociaż teściowa krzyczy że potrzebny.
|
|
#3647 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam Was kochane w ten słoneczny dzień
Cytat:
![]() Cytat:
No piękne te Twoje tunki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś zaczynam 31 tydzień ![]() Jestem w szoku - w ciągu 1,5 tygodnia na wadze przybyło mi 1,5 kg!!! Razem to już 9,5 kg, a tak dobrze się trzymałam...Brak ruchu daje rezultaty, a apetyt rośnie wprost proporcjonalnie do ilości nowych kg
|
|||||
|
|
|
#3648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coraz bardziej lubię tego pana. ![]() Cytat:
![]() mój obwód - również 104cm bałagan też podobny, reszta już inaczej ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Zamówiłam 36/38 i mam obawy. Tak, też w Bon Prix. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-11 o 10:44 |
|||
|
|
|
#3649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dla mnie najważniejsze jest to żeby ktoś dobrze się nami zajął bez względu na znajomości więc humorzasty personel zniose bo obojętności lekarzy i ich czekania na wiadomo co to już nie a tak to wygląda w mojej miejscowości
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17790410]
ta druga bardzo fajna: how much? [/QUOTE]Dwie dyszki z kawałkiem. _________________ Źle dziś spałam, w karku mi chrupie. Ból głowy jako bonus. Może jak posapię na szkole rodzenia to mi przejdzie. Zbieram zad, a Wam miłego dnia życzę.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-11 o 10:51 |
|
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za wizytę!i za kocyczek! Pięęękny Cytat:
![]() Ja bede miałam mooże drugie dziecko za ok 10 lat ![]() trzeciego niee.. ![]() A ja jestem taaka wyspana Takie ładne słoneczko świeci, dałabym głowe uciąć że jest z 10* a tu -5..
|
||
|
|
|
#3652 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a kocyk śliczny. i te kolorki ale to już duży dzidek... jeeej, zanim się obejrzysz już pójdziesz rodzić, ja jeszcze tego nie ogarniam (ale ja jakiś miesiąc w tyle jestem )Cytat:
eee... wtf? Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17790410]stresuje się i to bardzo, bo Maksiu jeszcze taki malusi, no i taki pieścioch mamusiny. Ale wiem, że sobie poradzi, i po wczorajszej próbie troszkę mi lżej. ...[/QUOTE] no co Ty? ![]() przecież on taki dzielny, z Twoich opisów bardzo rezolutny i mądry chłopak, a nie tam malusi pieszczoszek (dobra dobra, zobaczymy jak ja będę oddawać małą do przedszkola )Cytat:
)?
|
||||
|
|
|
#3653 | ||
|
Zadomowienie
|
Kocyk wyszedł Ci na prawdę uroczy
Cytat:
Cytat:
Albo jak się przestraszę i złapię za jakąś cześć ciała to dziecko będzie miało tam plamę i ten zez... nie no ludzie, żyjemy w XXI w a wykształceni, mądrzy ludzie plotą takie farmazony. My wczoraj wybraliśmy wózek i nie mam zamiaru zwlekać z jego kupnem, ze względu na jakieś dziwne przesądy. Zresztą i tak muszę się sprężyć, bo jak zwykle podoba mi się coś, co nie jest proste do zdobycia
|
|
#3654 |
|
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1779398 2]
no co Ty? ![]() przecież on taki dzielny, z Twoich opisów bardzo rezolutny i mądry chłopak, a nie tam malusi pieszczoszek (dobra dobra, zobaczymy jak ja będę oddawać małą do przedszkola )[/QUOTE]tak, zgadza się, ale jednocześnie bardzo lubi się przytulać, głaskać, buziaczki dostawać- taki przytulasek. ![]() dziś rano, przyszedł do nas do sypialki, położył się obok mnie , wyciąga ręce do mnie i gada do mnie tak jak ja czasem do niego: "no chodź tu do mnie mamusiu". no, masz rację, ja siebie o takie stresy nie podejrzewałam. ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- na jaki model się zdecydowaliście? |
|
|
|
#3655 |
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17794050]tak, zgadza się, ale jednocześnie bardzo lubi się przytulać, głaskać, buziaczki dostawać- taki przytulasek.
![]() dziś rano, przyszedł do nas do sypialki, położył się obok mnie , wyciąga ręce do mnie i gada do mnie tak jak ja czasem do niego: "no chodź tu do mnie mamusiu". no, masz rację, ja siebie o takie stresy nie podejrzewałam. ![]() ...[/QUOTE] a to się jedno z drugim nie wyklucza ![]() czekaj czekaj, zanim się obejrzysz zamieni mamusię na jakąś anię/kasię/czy zosię. z tą "przytulaśnością" powinno mu to łatwo przyjść
|
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17794050]
na jaki model się zdecydowaliście?[/QUOTE] Concord Neo ale z całą czarną ramą. Teściowa mnie zamorduje jak zobaczy, bo wózek jest całkiem czarny ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1779468 5]a to się jedno z drugim nie wyklucza ![]() czekaj czekaj, zanim się obejrzysz zamieni mamusię na jakąś anię/kasię/czy zosię. z tą "przytulaśnością" powinno mu to łatwo przyjść [/QUOTE]heheh dokładnie, dokładnie
|
#3657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(ja sama na cały czarny bym się nie zdecydowała )wózek ładny, ciekawy design, ale cena... za wysokie progi jak na moje krótkie nogi.
|
|
|
|
|
#3658 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bez komentarza. Takie kobiety to od razu na policje bym podala.Cytat:
Dzis jestem nie w nastroju. Nic mi sie nie chce mam lenia i w dodatku wszytsko mnie nwerwia. Dlatego nie bede sie rozisywac i Wam psuc nastroju. Ide zjesc cos slodkiego-moze przejdzie. |
|||
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17795830]nie poradzisz nic, bo o gustach się nie dyskutuje.
(ja sama na cały czarny bym się nie zdecydowała )wózek ładny, ciekawy design, ale cena... za wysokie progi jak na moje krótkie nogi. [/QUOTE]Fakt, cena nie jest zbyt ciekawa, ale ja odkąd tylko zaszłam w ciąże, założyłam sobie że odłożę sobie na wózek dokładnie taki jak mi się podoba Tym bardziej, że musi to być w rozmiarze XS, bo my dość dużo się "przemieszczamy" i nie chciałam by zajmował nam cały bagażnik
|
#3660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam podobnie z wyborami. Dlugo sie decyduje a pozniej szukam do ostatniej...kropli krwi ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

za kocyk i wizyte - mówiłam że bedzie dobrze

Miały wózki upatrzone, ale kupiły po urodzeniu dziecka. Spotkałyście się z takimi zabobonami?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)