|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() a brzusio fajny ![]() ![]()
![]() |
#3602 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776765 6]o dżizasss... kobiecy ser... jakoś to się nie mieści w granicach mojego pojmowania świata ![]() ![]() no i kciuki oczywiście. a czego Ty się obawiasz?[/QUOTE] Żebym ja sama wiedziała ![]() Z tym serem, to przesada, ale powiedziałam mężowi, że jak będzie nadprodukcja mojego mleka, to już wiem co zrobić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wieczorem brzusio powiększa swoją objętość ![]() ![]()
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776679 2]mhm... wyjdzie w praniu...
![]() a ja się muszę zebrać do tych zakupów... ale mi się nie chce... a tu do kupienia jeszcze: - kapcie (albo chociaż klapki jakieś, no nie mam bo nie używam) -1 koszula nocna - szlafrok (? chociaż na porodówkach jest ciepło, może wystarczy jak zabiorę na wszelki wypadek satynowy, tak żeby się okryć w razie czego. cieplejszego i tak nie będę używać potem w domu) - podpaski duuuże (chociaż mam już gatki jednorazowe i podkłady, ale wolę wszystkiego po trochu na wszelki wypadek do wypróbowania) - bepanthen a dla dzidzi: - termometr - jakiś cienki kocyk - pieluszki (chcę bella newborn) - trochę pieluch tetrowych - emulsja do kąpieli, sudokrem, krem pielęgnacyjny, patyczki kosmetyczne, sól w rozpylaczu, herbatka koperkowa. - wanienka - no i co najgorsze łóżeczko z pościelą - przewijaczek - wózek - no i troszkę ubranek do czego była maść majerankowa? (edit: aha, już wiem : ![]() ![]() Ehh... ja też się muszę zebrać do zakupów. Takie duże rzeczy jak wózek czy łóżeczko zostawiamy na koniec, bo nie mamy gdzie tego na razie trzymać. No chyba, że zawieziemy do moich rodziców i w czerwcu znów do siebie ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776755 2]właśnie nie wiem... od jednych słyszę że tylko kraśnicka, od innych że to do niczego, jeśli już to na staszica. no i jestem niezdecydowana, bo na kraśnicką mam rzut kamieniem od domu, z drugiej strony na staśka mogłabym się zawsze wspomóc znajomymi, co prawda siódma woda po kisielu, ale zawsze jakieś tam wsparcie by było w razie czego (chociaż to jest straszne, ale co zrobić...). pomijając to najpierw sama chętnie bym się wybrała na obie porodówki zobaczyć choćby jak "przedsionek" wygląda, zaczepić jakąś pielęgniarkę, pogadać chwilę, a potem zdecyduję. innych szpitali nawet nie biorę pod uwagę. [/QUOTE] Ja do ubiegłego weekendu miałam ten sam problem- który szpital w Lublinie? Rodzice mnie strasznie namawiali bym rodziła na Staszica ( ale tam ma być chyba od lipca remont? ![]() ![]()
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajna stronka z tymi kolorami tylko ze u mnie połowa nie zda egzaminu mam strasznie ciemny mały pokoj i niestety wiekszosc z tych kolorów odpada ![]() pomalowalismy malej pokoj na Brzoskwiniowy pastelowy do tego ciemne panele łozko musiałam wstawic od mojego ojca znaczy ma dwa i tylko jeden był w uzytku (moje łozko było za duże i nie miesciło sie łozeczko) pokoik ma 3 na 2 ![]() ![]()
![]() |
#3605 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
pogrubione: nawet serniczka? ![]() ![]() Cytat:
![]() a rodzice Cię namawiali na staszica bo taka dobra opinia, blisko, czy ekhem... mają tam jakichś znajomych? ja już głupieję... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774332 4]
![]() ![]() a kuzynki pewnie tak gadają, bo jak mówisz - ich dzieci im przeszkadzają, to nie widzą w tym nic miłego. ja bym tylko wywróciła oczami i odpowiedziała słodkim głosikiem "jak mi was szkoda"... ![]() może i nalezy mi sie ![]() chłopaki zreta nauczone ze prawie wsio robi sie za nich (stare wychowanie Śląskie) niestety trudno ich zmusic do czegokolwiek nieraz sie dre na cała kamienice a mam donosny głosik ![]() ![]() sasiadki mi mówia potem no edzia co znów u ciebie chłopaki przeszkrobali hehehe ale inaczej sie nie da strasze ich ze w szpitalu zostane z mała 2 tyg i ich ten bałagan zabije ![]() ![]() ![]() i tak musze sama dawać sobie rady gimnastyke ciązową mam wiec zastój mi nie grozny hihihi uważam na siebie i nie dzwigam ciezkich rzeczy dziekuje za ten ![]() ![]() ![]() ogólnie to kuzynki (siostry to sa) wcale nie próbowały karmić piersia (mimo iż u nich w domu sie nie przelewa) jedna zyje z facetem kóry płaci wysokie alimenty mieszkaja na wynajmowanym i zostaje im chyba z 300 zł na miesiac pomimo iż oboje pracuja druga ma nielepiej wiec siedza obie u mamusi i z niej spijaja pieniazki na pampersy i mleko ja bym ze względów finansowych spróbowała pobudzic laktacje one po wyjsciu ze szpitala zaraz po mleko biegły i to po bebilon który u nas kosztuje 35 zł a np bebiko 13 -15 zł
#3607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Rozeznanie
|
Witam Was kochane po przerwie, duzo pracy, więc i pisac nie ma kiedy...staram sie podczytywać
![]() ![]() ![]() ![]()
#3609 |
Zakorzenienie
|
Edzia z tym karmieniem to nie zawsze jest takie proste
![]() Kasia X gratuluje córeczki ![]() Bydgoszczanka śliczny brzuszek ![]()
#3610 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1774332 4] a kuzynki pewnie tak gadają, bo jak mówisz - ich dzieci im przeszkadzają, to nie widzą w tym nic miłego. ja bym tylko wywróciła oczami i odpowiedziała słodkim głosikiem "jak mi was szkoda"... ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776826 8]to nie dumaj na zapas, ja się durna stresuję przed każdą wizytą, ale to takie głupie i bezpodstawne. nie wiem z czego to się bierze... [/QUOTE] Mam dokladnie to samo. Stresuje sie przed kazda wizyta. Bylam wczoraj u gina. Jest na !00% dziewczynka, ma 700 gram w 25 tc. Termin porodu liczy sie z om czyli 10 czerwiec a nie zusg 24 czerwiec..Dziwne.. CZyli zostalo mi rowne 3 miesiace, ale mam stresa. Oczywiscie skierowal mnie na glukoze i to od razu 75 ![]() Aha i na ktg juz od przyszlego tygodnia bede chodzila. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ktoras prosila o liste zeczy do szpitala , w najnowszym numerze Bede mama ( wiecie o co chodzi , moja niemiecka klawiatura jest troche ograniczona ![]() Ja te gazetki dla kobietek ciazowych zawsze jak jestem w polsce kupuje obowiazkowo - wszystkie ( jest ich chyba 4 lub 5) i mam wszystko w jednym miejscu ladnie opisane , fotki itp. nie musze szukac w necie . Sama musze sie w koncu wziasc i skompletowac niezbednik dla mnie , dla dziecka wszystko juz jest a ja w lesie , jakos nie moge sie zebrac . Tak sie zastanawiam , bo jak pojade do polski na swieta to wreszccie wezme ten caly majdan dzidkowy popiore i posegreguje (chyba kupie do tej pory meble ) i po swietach przyjezdzam jeszcze do monachium na miesiac i tak mi chodzi po glowie czy w razie czego , nie spakowac sobie juz torby dla mnie i dziecka i przywiesc ze soba , bo jak mi mala zechce na swiat przyjsc w niemczech to nie bede przygotowana ![]() Moze spakuje po prostu troche zeczy i wezme ze soba tak dla swietego spokoju . Wolalabym rodzic oczywiscie w polsce ale to juz nie odemnie zalezy nie ![]()
![]() |
#3613 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A troszkę się na początku wystraszyłam, bo w pierwszej ciąży tak mocno wodniste mi nic nie leciało. Dla własnego spokoju pędź do lekarza, niech Cię obluka. ![]() no właśnie.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w butelce podasz wodę, herbatki, swój odciągnięty pokarm, a już od 4 miesiąca kaszki. ![]() maść. ![]() Cytat:
![]() Kciuki mocno zaciśnięte. ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj Maksiu u dentystki spisał się na medal. Siadł na fotel, pozwolił sobie w buźce pogrzebać, ![]() ![]() A dziś poszłam z Maksiem do przedszkola. ![]() ![]() No i dziś rozebrałam go i poszliśmy do jego grupy, żeby troszkę się oswoić, ![]() ![]() ![]() Na początku nie chciał usiąść w kółku z wszystkimi, gdy były zabawy muzyczno-taneczne, nie skorzystał z wspólnego czytania bajki, dreptał dookoła i obserwował, dopiero gdy dzieci siadły do stolików, i pani rozdała kartki, pędzelki, farbki, to zaczął się kręcić w pobliżu i usiadł z wszystkimi, żeby malować. ![]() ![]() Najbardziej Maksiowi spodobała się łazienka- a konkretnie duże umywalki, które wiszą tak nisko, że dzieci same się obsługują. ![]() Generalnie jestem bardzo zadowolona z tej pierwszej wizyty. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1776826 8]
![]() jak od lipca to chyba bym się wyrobiła ![]() a rodzice Cię namawiali na staszica bo taka dobra opinia, blisko, czy ekhem... mają tam jakichś znajomych? ja już głupieję... ja tak samo... chociaż na wózek będę polować na allegro, więc muszę już zacząć. co najwyżej zawiozę do dziadków, mają cały wolny pokój, będzie mu tam dobrze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy was też odrzucają zapachy proszków do prania dla dzieci? Ja po prostu nie mogę... aż mnie mdli ![]()
![]() |
#3615 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze mi się coś przypomniało w związku z wizytą w przedszkolu- kwestia imion. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17772347]mnie nie odrzucają , ale nie podobają mi się.
![]() ![]() Jeszcze mi się coś przypomniało w związku z wizytą w przedszkolu- kwestia imion. ![]() ![]() No właśnie a czego używasz? Zwykłych proszków? Sama się zastanawiam prać w zwykłych czy mordować się z dziecinnymi? ![]() ![]()
#3617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A w przypadku wystąpienia uczulenia wypiorę w dziecięcym proszku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Ja mam zamiar prac w tych proszkach w ktorych piore aktualnie , plyny do plukania uzywam zawsze lenor niebieski ( czasem zolty) a dla dziecka kupilam lenor bialy taki specjalnie delikatny dla niemowlat .
Nie wiecie co wczoraj robialm?? Bawilam sie z moja dzidzia - powaznie ![]() ![]() Przez caly dzien pukalysmy do siebie , i mala strasznie zaczepiala no niesamowite czucie . Pukalam jej lekko w brzuch a ona natychmiast odpukiwala a zaleznosci z ktorej strony to bylo albo raczka albo nozka ![]() Chyba naucze ja alfabetu morsa , to sobie pogadamy ![]() I wieczorem mowie do meza - zapukaj do corki i on tak z niedowiezaniem lekko zapukal a mala tak mu odpukala nozka , ze az mu reka odskoczyla - jego mina wtedy - bezcenna ![]() Juz wiem , ze mala ma szybki refleks ![]() Reaguje na lekkie glaskanie brzucha i pukanie Sluch tez ma w pozadku - reaguje na pozytywke - na tym etapie slucha cicho i domaga sie jeszcze Poczekam jeszcze troche i pobawie sie z latarka ![]() wtedy sprawdze juz wszystkie reakcje na bodzce ![]() szaja z tego co doczytalam to dopadla cie ta sama dolegliwosc co mnie , bol pod zebrem ![]() potrafi uprzykszyc zycie ale mysle , ze damy rade nie ![]()
#3620 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie normalnie tak mnie wkurzyły wrrrrr a tatus ma przechlapane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
kurcze mi sie cos saczy od poczatku ale nie na tyle by nosic podpaske ale cały czas lece na wkładkach musiałabys zadz do swojego gina i opisac mu jak te upławy wygladaja moze poprostu pęcherz który jest atakowany przez malenstwo niewytrzymuje i troche ci sie popuszcza ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
ja piore w dzidziusiu i płukam w loveli ![]() ![]()
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piore w dzidziusiu i płukam w loveli ![]() ![]()
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3623 |
Konto usunięte
|
gratuluję
![]() i kolejna laseczka, gratuluję ![]() tak patrzę na listę i chyba zdeklarowanych chłopców jest dużo więcej niż dziewczynek, może się wyrówna jeszcze ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17771915]... A dziś poszłam z Maksiem do przedszkola. ![]() ![]() No i dziś rozebrałam go i poszliśmy do jego grupy, żeby troszkę się oswoić, ![]() ![]() ![]() Na początku nie chciał usiąść w kółku z wszystkimi, gdy były zabawy muzyczno-taneczne, nie skorzystał z wspólnego czytania bajki, dreptał dookoła i obserwował, dopiero gdy dzieci siadły do stolików, i pani rozdała kartki, pędzelki, farbki, to zaczął się kręcić w pobliżu i usiadł z wszystkimi, żeby malować. ![]() ![]() Najbardziej Maksiowi spodobała się łazienka- a konkretnie duże umywalki, które wiszą tak nisko, że dzieci same się obsługują. ![]() Generalnie jestem bardzo zadowolona z tej pierwszej wizyty. ![]() spodobało mu się, to fajnie ![]() a Ty jak? nie stresujesz się? bo podobno czasem to rodzice bardziej przeżywają początki w przedszkolu niż maluch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17771915]Wczoraj Maksiu u dentystki spisał się na medal. Siadł na fotel, pozwolił sobie w buźce pogrzebać, ![]() ![]() [/QUOTE] Wielkie brawa dla dzielnego Maksia ![]() ![]() Kropko, donoszę, że przyszła tunika z bon prix ![]() Jakość jest dobra, wszystko zgodne z opisem itd, ale niestety wycelowałam w zły rozmiar i muszę odesłać. Na przyszłość, gdybyś chciała zamawiać, przy rozmiarze np. 38/40 tym wiodącym jest zawsze ten większy. ![]() Dziewczyny, ostatnio kilka razy słyszałam takie zabobonne opinie, żeby nie kupować wózka przed narodzeniem dziecka - żeby nie zapeszyć. Kiedy mówiła mi to moja mama, to tylko pobłażliwie się uśmiechnęłam. Ale w przeciągu kilka dni sporo moich znajomych i młodych wykształconych sąsiadek powiedziało mi dokładnie to samo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie juz nie moge doczekac kiedy zacznę prać i układac w komodzie.W sobote planuje dopiero kupić farby to pewnie malowanie bedzie przed świetami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam w zabobony nie wierze ![]() Co ma wózek do tego czy dzidzia bedzie zdrowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
głupota ludzka i tyle. żeby było śmieszniej - zabobony krążą wśród katolików... nie ładnie... ![]() Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-03-10 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | ||||
Raczkowanie
|
Dziekuje
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17771915] Wczoraj Maksiu u dentystki spisał się na medal. Siadł na fotel, pozwolił sobie w buźce pogrzebać, ![]() ![]() A dziś poszłam z Maksiem do przedszkola. ![]() ![]() [/QUOTE] Dzielny chłopak ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Edzia400;17774749] ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Konto usunięte
|
Liliputku, uwierz... ludziom często gęsto chodzi właśnie o "niezapeszanie". w takim sensie, że dziecku może się coś stać, może się urodzić chore, albo w ogóle... mówiąc dosadnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||||
Zakorzenienie
|
Donoszę, że wizyta przebiegła bez komplikacji. Moje obawy były zbędne
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja w 26 tc ważyła 835g. ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie rozrabiała pielęgniarka w labo.chyba w 200ml. Pobierała z żyły. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17771915] kochana, nie stresuj się na zapas. Kciuki mocno zaciśnięte. ![]() Wczoraj Maksiu u dentystki spisał się na medal. Siadł na fotel, pozwolił sobie w buźce pogrzebać, powiedział mi: "bardzo mi się tam podobało mamusiu". A dziś poszłam z Maksiem do przedszkola. Zapisałam go, od kwietnia mój synek będzie przedszkolaczek. No i dziś rozebrałam go i poszliśmy do jego grupy, żeby troszkę się oswoić, na początku był troszkę onieśmielony gdy 15 dzieciaków go otoczyło, każde krzyczało coś do niego...-istny sajgon. Ale już po kilku minutach zaczął "gotować" na wypasionej kuchence. Ja siadłam na ławce przy drzwiach. Po 15 minutach powiedziałam mu, że idę do sklepu na zakupy, on się ma ładnie bawić, i potem po niego przyjdę, dał mi całuska i pobiegł do zabawy. Poszłam, wróciłam po 30 minutach, nawet nie zauważył mojego powrotu. Na początku nie chciał usiąść w kółku z wszystkimi, gdy były zabawy muzyczno-taneczne, nie skorzystał z wspólnego czytania bajki, dreptał dookoła i obserwował, dopiero gdy dzieci siadły do stolików, i pani rozdała kartki, pędzelki, farbki, to zaczął się kręcić w pobliżu i usiadł z wszystkimi, żeby malować. Potem nie chciał iść do domu. Najbardziej Maksiowi spodobała się łazienka- a konkretnie duże umywalki, które wiszą tak nisko, że dzieci same się obsługują. Generalnie jestem bardzo zadowolona z tej pierwszej wizyty. [/QUOTE] ![]() ![]() Super, że przedszkole mu się podoba. Łukasz reagował podobnie. Nie mielismy z nim problemu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasne, że tak. Wózek dla syna miałam miesiąc przed porodem i jakoś się udało ![]() ![]() Chwalę się kocykiem. Króliczki na razie nie przyszyte, bo muszę sam kocyk przepłukać w płynie. Wiem, że nie jest może super, ale za to sama go zrobiłam i jestem z tego dumna ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-10 o 18:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.