Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 10:43   #541
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Nam mówili zeby swoich nie brac no chyba ze chcemy je po wyjsciu ze szpitala odrazu wyrzucic, bo w szpitalu jest tyle zarazków ze szkoda jest je zabierac do domu z tymi ciuszkami...

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 10:47   #542
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Kurcze.. to musi być strasznie miłe jak widzisz że lekarka tak miło wspomina wszelkie swoje maluszki

A z tym podziwianiem to nie przesadzaj - nas biedotę życie zmusiło do tego by sobie radzić
.... Hmmm... chociaż jak się teraz zastanowić, to wszyscy wielcy projektanci ,których wyroby tamte laski teraz kupują chyba własnie tak zaczynali. Chcieli mieć coś swojego, ładnego, zrobionego taniej i po pewnym czasie stali się sławnia ich wyroby KOSMICZNIE DROGIE ... Więc w sumie kupując rzeczy markowe kupujesz coś co kiedyś jakiś biedak wymyślił i opatentował

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ani mi nie mów! Mam alergię na traviana! Mój mąż ... nie dość że informatyk, nie dość że cały dzień przed kompem, to od jakiegoś roku ma manię gir online. Teraz gra w zielone imperium, traviana, travianera, dark orbit, farmville, mafia wars, gladiatusa, epire craft i CZORT WIE CO JESZCZE!

Dobranoc
Imponujący zestaw mój to potrafił w buciorach prosto z dworu wpaść do chaty bo w trawianie trzeba wojska wysłać
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 10:50   #543
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Aixa ja to nie chce nic mowic ale KTOS mi sie wepchal na termin hehe piatek byl moj :P ale moze to i dobrze, pojdziesz za mnie...przynajmniej zastoju nie bedzie ;P
Juz czekam na fotyyyyy
Psieplasiam za perfidne wepchanie się. Ale nigdy nic nie wiadomo, może ty dzisiaj urodzisz??? Mrowak też się szybciutko zawinęła na porodówke.

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dobra dziewczyny ja uciekam spać... o 8 muszę być w szpitalu...
mała chyba sie denerwuje taks samo jak ja... albo korzysta póki może i kopie mnie w żebra i wątrobę
aixa powodzenia w piątek...
mam nadzieję że w poniedziałek, a najpóźniej we wtorek będziemy już w domu
pozdrawiam... i trzymam kciuki za was.. pa
No i ja trzymam za Ciebie . Też mam nadzieję, ze do wtorku wyjdziemy z dzidziami.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dodzwoniłam się do gina i mówi że wyniki nie fajne ale do szpitala nie kazał przyjeżdżać miałam wizytę na 18 ale być na 16 i mam wejść pierwsza
zobaczymy co powie coś czuje że jutro zrobia mi cc

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

boje się najważniejsze żeby Szymusiowi nic nie było
Aneczka nie smuc się To nie jest powód do natychmiastowego CC. Lekarz wie co robi. Gdyby było bardzo źle kazałby jecha do szpitala.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A nam od dzisiaj leci 34 tydzień

Dziewczyny a czy wy bierzecie do szpitala swoje ubranka dla dzidzi?bo nie wiem czy pakowac-nie chodzi mi o te na wyjście tylko tak do szpitala?
I czy bierzecie chusteczki nawilżające i ile pampków?
W moim szpitalu nic nie karzą miec dla dzidzi oprócz paczki pampersów. I ciuszki na wyjście. Ale jak dziewczyny pisały każdy szpital inny. Najlepiej zadzwoni i się dopyta lub zasięgnąc informacji u kobietki, która tam niedawno rodziła.

Izumi ty zdolniacho. A napis na kapselku niezły
Mysia ty dalej nierozpakowana. Zrób coś z tym
Minka ty dzisiaj urodzisz zobaczysz. Czuja mam.

A ja dzisiaj czynię ostatnie przygotowania do szpitala. Spac nie mogłam, cały czas myślałam o jutrzejszym CC. I booooooooooję się strasznie. Muszę jeszcze wyszorowac łóżeczko małej, założyc świerzutką pościel i dopakowac ostatecznie torbę.Uffff

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 10:53   #544
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja juz wymiekam, caly czas mam cos nie tak z dolem, nie wyobrazam sobie przec z tym bolem dodatkowym;/
Tamten ból zagłuszy ten, tylko żeby ci właśnie przy parciu coś nie wylazło jeszcze na wierzch, mi się właśnie po porodzie coś porobiło
Stary 2010-03-11, 10:56   #545
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

aixa robie co się da i nic nie pomaga Nawet masaz szyjki wczoraj u gina... Teraz tylko chodze i mam plamienia ale mówił ze tak moze byc i mam się nie martwic. Zazdroszcze ci ze juz jutro bedziesz miała Lenke obok siebie Ja dzisiaj łózeczko małej pościeliłam wiec moze się skusi

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:00   #546
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie co ona musiała mieć - http://gensburger.com/misterwriter/p...nt-belly-1.jpg - wieloraczki. Tu to dopiero musi być parcie niezłe ;]

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------

-

O JA PIERDZIELE!!!!! <SZOK>!!!!
http://img143.imageshack.us/img143/8...picturent9.jpg
Masakra jakaś!!!!!!!!!!
Zwłaszcza "po" ... o mój boże..................... ............. O.o

Następna ciekawostka ... 19 wieczna lalka ciążowa O.o - http://pinktentacle.com/2009/05/preg...-period-japan/
Jak jedno wylezie to reszta już sama wyskoczy
Ale ten brzuch to rzeczywiście masakra, to mój to jest cudo

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dzięki Izumi za chęć pomocy, choć w sumie pracuję w firmie jubilerskiej i póki co mam niezłe zniżki, ale biżuteria w twoim wykonaniu jakoś bardziej mi się podoba

a co do farmy, to wydaje mi się, że mój chrześniak w to gra i kiedyś byłą taka akcja (moja mama wychowuje 3 synów swojej siostry - 19l, 16l i chrześniak mój lat 11), Kamil - bo tak ma na imię, coś tam w szkole nawywijał i jak wrócił, to moja mama się wkurzyła i powiedziała, że ma szlaban na komputer na 2 tygodnie, a on w płacz i krzyk: "Ciociu błagam, bo mi koń zdechnie" a moja mama hehe bo skąd biedna miała wiedzieć jaki koń
Ps. chyba pozwoliła mu wejść w końcu i go nakarmić

OMG!! jaki brzuchol, a ta pani to tych trojaczkach to w ogóle masakra

lalka przerażająca ładnie to tak straszyć po nocach...
A ten koń to nie zdycha czasem w metinie, bo jak mój syn dostał ode mnie szlaban na tydzień to też płakał,że mu koń zdechnie a wtedy w metina grał,więc mu pozwoliłam go nakarmić od czasu do czasu.Koń nie zdechł zrobił się tylko żółty cokolwiek to znaczy
Stary 2010-03-11, 11:04   #547
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Psieplasiam za perfidne wepchanie się. Ale nigdy nic nie wiadomo, może ty dzisiaj urodzisz??? Mrowak też się szybciutko zawinęła na porodówke.

No i ja trzymam za Ciebie . Też mam nadzieję, ze do wtorku wyjdziemy z dzidziami.

Aneczka nie smuc się To nie jest powód do natychmiastowego CC. Lekarz wie co robi. Gdyby było bardzo źle kazałby jecha do szpitala.

W moim szpitalu nic nie karzą miec dla dzidzi oprócz paczki pampersów. I ciuszki na wyjście. Ale jak dziewczyny pisały każdy szpital inny. Najlepiej zadzwoni i się dopyta lub zasięgnąc informacji u kobietki, która tam niedawno rodziła.

Izumi ty zdolniacho. A napis na kapselku niezły
Mysia ty dalej nierozpakowana. Zrób coś z tym
Minka ty dzisiaj urodzisz zobaczysz. Czuja mam.

A ja dzisiaj czynię ostatnie przygotowania do szpitala. Spac nie mogłam, cały czas myślałam o jutrzejszym CC. I booooooooooję się strasznie. Muszę jeszcze wyszorowac łóżeczko małej, założyc świerzutką pościel i dopakowac ostatecznie torbę.Uffff
O nie aixa to już,zaraz?zazdraszczam jak cholerai mysia Tobie też.
Trzymac się proszę dzielnie i nam dzidziulki zaprezentowac

Ufff wyprasowałam ubranka i pościel.Zaraz porobie fotki i wam pokaże moje wtorkowe łupy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:07   #548
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Otrzymałam informacje od Martuko i już wiem co dokładnie urodziła.
A więc ma parkę:
joasia 1720 i 42 cm,i Wojtus 1950 i 44 cm.

Madziwina uzupełnij listę proszę
już sie robi!!!!!

Dziewczyny martwie sie.. znaczy stresuje sie...
bo juz Wam pisałam że z 1 marca zamknełam działaność gospodarczą i zeby zarejstrowac sie do Urzędu Pracy na zasiłek bo mi kilka dni zostało jeszcze musze miec pismo z ZUSU o wysokości opłcancyh składek. wczoraj byłam i dowoziłam brakujacy druk DRA i na jutro mam przyjechac po odbiór osobisty i potem prosto do urzedu pracy.
Ale dzis mnie plecy z tyłu na dole pobolewaja takie promieniowanie.. nie ciagle co jakis czas... i jak zacznę rodzic dzis.. to nawet ubezpieczenia nie mam wyobrażacie to sobie,.

Polska pieprz...na biurokracja...

Ps HISTORIA któa mnie etz stresuje
" moja kolezanka z podstawówki miała termin na 22 marca chodziła do tego samego gin co ja tgeo prof. miała sie stawic na wizyte 8 marca a 5 juz Małego miała przy sobie.
w nocy odeszły jej o 1 wody o 3 wezwali karetke bo bóle były bardzo silne.. o 4 lezała juz w szpitalu ok 5.30 urodziła... szybka akcja nie....

musze pogadac na spokojnie z michasią coby nie wychodziła jeszcze do soboty chociaz

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:10   #549
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja ciuszki zabieram do szpitala. U nas położna mówiła że trzeba najlepiej od razu przyzwyczaić dziecko do proszku do prania który w domu używamy. bo w szpitalu do jednego się przyzwyczai, a potem w domu ma co innego i wysypki. No ale z tymi bakteriami ze szpitala to też racja.
U nas daja w szpitalu kosmetyki, i na pierwsze przewijanki pieluchy,i ciuszki te od razu po porodzie, ale z zaznaczeniem żeby mieć swoje.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:22   #550
aneczkkaa
Zakorzenienie

Trochę się uspokoiłam załatwiłam najważniejsze sprawy urzędowe, tobra dopięta teraz mogę rodzić ufff
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:27   #551
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

MRÓWECZKO GRATULACJE!!!!!
Jaka duża jest Gabrysia witamy na świecie kolejne maleństwo
ale zgadłam,ze będziesz kolejna hihi dobrze,ze juz macie to za sobą wracajcie szybciutko

Wogóle jakie piękne te nasze dzieciątka
Libra
słodziutki synuś i jak wysoko głowkę podnosi
Pop bardzo fajna ta huśtaweczka dla Oliwki
Megi,Igorek jest boski wogole jest bardzo ale to bardzo podobny do mojego Danielka,prawie jakbym na swoje dziecko patrzyla,moze nie na tym zdjeciu ze szpitala ale teraz,musze porobic foteczki
Martuko gratuluję Parki-to najcudowniejsza opcja,niech rosna zdrowiutko.

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
matko kochana, ja mam ten sam stres... że będę się drzeć, że ktoś mnie usłyszy i będzie wstyd Hmmm... ostatnio powiedziałam mężowi, że żałuję, że nie jesteśmy scjentologami jak państwo Cruise Katie Holmes musiała rodzić "na cichacza", zgodnie z regułami sekty
jak sie zacznie to napewno nie będziesz sie tym przejmowac,ze Cię słychac wstyd odejdzie w niepamięc.

Cytat:

To skoro jestesmy przy strachach porodowych to ja się boję eeee ,że no wiecie pójdzie stolec-ja póki bratowa nie urodzila nie bylam świadoma,że jest taka opcja i byłam w głębokim szoku kiedy się dowiedziałam że istnieje taka możliwośc,dlatego ja muszę,muszę,muszę miec zrobioną lewatywe-ale znowu też się wstydzę
nie ma sie czego bac lewatywy,po pierwsze to nic nie boli,nic a nic,a położna robi to tak i dla niej jest to tak calkiem normalne,ze napewno nie bedziecie sie czuly skrępowane,ja bylam zamknieta w takim pokoiku z toaletą i wanną i bylam sama sobie,wiec niczym sie nie przejmowalam i wcale sie tak długo nie siedzi jak wszystko ruszy a jaka ulga hihi

Cytat:
Dodzwoniłam się do gina i mówi że wyniki nie fajne ale do szpitala nie kazał przyjeżdżać miałam wizytę na 18 ale być na 16 i mam wejść pierwsza

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

aneczka będzie dobrze-trzymam kciuki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:31   #552
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madziwnia to faktycznie masz kiepską sytuację ... Ale wg prawa kobieta w ciąży i połogu bez względu na to czy jest ubezpieczona czy nie ma PRAWO do DARMOWEJ opieki w trakcie ciąży, darmowego porodu i opieki podczas połogu.

http://forum.prawnikow.pl/lofiversio...hp/t55143.html tu sobie bejbe poczytaj.

Izumi ja się dziwie że Ty nie wystawisz takich rzeczy na allegro (na próbę) Jestem pewna że zainteresowanie byłoby ogromne!! A później mogłabyś otworzyć sklep internetowy!! Ja jakbym miała brać ślub jeszcze raz to bez zastanowienia bym zamówiła takie zawieszki na wódkę, kartki z imionami czy nawet zaproszenia!! Nie wspomnę o super zdjęciu dla rodziców Naprawdę pomyśl o tym bo masz fach w ręku, a biznes ślubny to super biznes - ja jestem przekonana że klientów byś miała wieeeeeeeeeeeelu!! A i przy dziecku byś dorabiać mogła bo to praca w domu

aneczka nie stresuj się!! Na pewno to nic poważnego Może masz zapalenie gardła?? A Ty od razu czarne wizje snujesz <nununu> I do porodu też się tak nie śpiesz, daj podrosnąć Szymusiowi

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-11 o 11:32
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:35   #553
anakazar
Zakorzenienie

Fotki

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-11, 11:37   #554
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

aneczka nie stresuj się!! Na pewno to nic poważnego Może masz zapalenie gardła?? A Ty od razu czarne wizje snujesz <nununu> I do porodu też się tak nie śpiesz, daj podrosnąć Szymusiowi
dobrze

własnie nie mam żadnych oznak choroby jedno jeszcze mnie martwi mam strasznie opuchnięte nogi i buzie od paru dni

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Fotki
Ale słodkie
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-03-11 o 11:38
Stary 2010-03-11, 11:38   #555
P0P70
Zakorzenienie

Izumi – Ty to chyba naprawdę się przejęłaś tym durnym ”gadaniem/pisaniem” nowobogatych panienek. Dziewczyno Ty masz w sobie taki potencjał, którego one nigdy za żadne pieniądze nie będą miały. A Twoje dzieła są wspaniałe !!!! Komplet ślubny cudowny!!! No i ten kapsel na koniec – PRAWDZIWA SZCZĘŚCIARA.
No i jeszcze jedna dygresja. Pamiętasz mój leżaczek/ huśtawkę z wczoraj. I co z tego że ją kupiłam (a chciałam kupić GRACO = 1 tys.) jak moja mała woli rączki mamusi lub tatusia. I zapewniam Cię że ma w d..ie to czy na tych rękach są brylanty czy ich tam nie ma. No może nawet lepiej jak nic nie ma bo można przez przypadek „uszkodzić” dziecko.
I mam nadzieję że żadna z nas nie wychowa swojego dziecka tak, że dla niego najważniejsza będzie metka na koszulce czy spodniach. A to właśnie zależy od nas.
Więc Dziewczyno nie przejmuj się!!
PS. A może zajmiesz się wytwarzaniem takiej biżuterii zawodowo. Ja automatycznie „z góry” zamawiam sobie u Ciebie taki komplet. POWAŻNIE.

AniaP- masz rację. Moja torebka też już się zmieniła i pełno tam teraz dziwnych obcych dla mnie rzeczy. Dobrze ze zawsze lubiłam duże torby to wszystko mi się tam mieści.

Cytat:
hej

Jestem załamna odebałam wyniki i sa złe crp mam 78,1(bardzo wysokie) i białko cro ilościowo 14,8 a norma jest do 5

Wyniki nie się jeszcze tragiczne. wszystko będzie dobrze.

Baobabku - kaszel nie jest <chyba> ani wskazaniem ani przeciwskazaniem do CC. Ale jeżeli będziesz miała CC to kaszel po po prostu jest masakrą. Bez tego i tak boli i ciągnie od zewnątrz a przy kaszlu to i od wewnątrz rozciągasz rany. Jedna moja znajoma miała kaszel przez całą ciąże a jak tylko wyjęto jej dziecko od razu wszystko przeszo.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:39   #556
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jakie ciuszki bierzecie na odbiór ze szpitala?? Bo ja nie mam pojęcia co zostawić tz-towi co by później przywiózł Myślalam o takim kombinezonie cieplejszym. Ale co pod spod?? ja w ogole nie mam pojęcia jak ubierać dziecko :/

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:40   #557
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Fotki
aleee ładne moje ulubione kolorki - fiolety

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:41   #558
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
O! Dzięki! A powiedz? Dużo zapłaciłaś? I ile szt. jest w opakowaniu? Jedno opakowanie styknie?
Jeśli chodzi o mnie to moja koleżanka uprzedzała (urodziła 2 dzici), że ona 1 op. zużyła przez 1 noc więc ja kupiam 3 op. też bella dostałam. To do szpitala a na później pai poleciła też takie wielkie podpaski z belli (oczywiście w porównaniu z używnymi przed ciążą) Kupowałam więcej rzeczy i nie mam pojęcia ile to szczęście kosztowało.[/QUOTE]
no ja też w jeden dzień całe opakowanie zużyłam a w sumie to 2 plus jeszcze szpitalne więc 3 się raczej nie zmarnują
Stary 2010-03-11, 11:43   #559
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Pop- no to ladnie mnie pocieszylas... bo ja też kupilam taką huśtawkę, wczoraj wlaśnie nam ją dostarczono. Mam nadzieję, ze moje dziecie bedzie to lubilo... A moze Oliwka polubi ja trochę później??

Ja mam dokladnie taką (mojej jeszcze nie złożyłam):
http://www.allegro.pl/item928675538_..._w_polsce.html

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:43   #560
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja mam kaftanik, spiochy, czape, rekawiczki i na to polarowy dres
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:43   #561
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymaj się wszystko będzie dobrze
Stary 2010-03-11, 11:45   #562
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

izumi ja rowniez skusilabym sie na nie jeden komplet- wiem co mowie bo na punkcie bizuterii i ja i moja mama ktora ma po 2-3 pierscionki na kazdym palcu mamy hopla.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:46   #563
anakazar
Zakorzenienie

I jeszcze pokaże brzuszek-fotki robione 8 dni temu

Stary 2010-03-11, 11:48   #564
aneczkkaa
Zakorzenienie

Pop oby tak było mam pietra jak cholera

Asia ja biore body z krótkim rekawem + komplet śpiochy + bluzeczka na to mam kombinezon ale nie taki na zimę taki przejściowy z misia czapeczka i niedrapki ,biore jeszcze rożek i kocyk w razie czego
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-03-11 o 11:51
Stary 2010-03-11, 11:48   #565
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Baobabku - kaszel nie jest <chyba> ani wskazaniem ani przeciwskazaniem do CC. Ale jeżeli będziesz miała CC to kaszel po po prostu jest masakrą. Bez tego i tak boli i ciągnie od zewnątrz a przy kaszlu to i od wewnątrz rozciągasz rany. Jedna moja znajoma miała kaszel przez całą ciąże a jak tylko wyjęto jej dziecko od razu wszystko przeszo.
no właśnie na ludzki rozum to wiem że przy cc kaszel to masakra...ale jutro mam wizytę i boję się, że jak mnie gin usłyszy jak kaszle i mówie i jak się okaże że to cuś od oskrzeli to się boję, że będzie chciał rozwiązać ciążę na szybko, żeby dziecka nie zarazić nie wiem sama....

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie ciuszki bierzecie na odbiór ze szpitala?? Bo ja nie mam pojęcia co zostawić tz-towi co by później przywiózł Myślalam o takim kombinezonie cieplejszym. Ale co pod spod?? ja w ogole nie mam pojęcia jak ubierać dziecko :/
ja mam spakowane na wyjście: body kopertowe z długim rękawem, skarpeteczki, na to pajacyk bawełniany,i na to kombinezon taki puchowy włochaty cieplutki z kapturem i czapeczka bawełniana pod spód i owinę jeszcze kocykiem ciepłym i w fotelik

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:49   #566
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
aleee ładne moje ulubione kolorki - fiolety
moje też

A ja przyszykowałam tżowi pajaca welurowego,body,czapeczke i taką kurteczke z grubego polarku,do tego rożek,kocyk i dzidzia w fotelik i do auta,więc powinno byc ok.

Stary 2010-03-11, 11:50   #567
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze pokaże brzuszek-fotki robione 8 dni temu

śliczny masz brzunio
20-12-14 10 tc
Stary 2010-03-11, 11:51   #568
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Pop- no to ladnie mnie pocieszylas... bo ja też kupilam taką huśtawkę, wczoraj wlaśnie nam ją dostarczono. Mam nadzieję, ze moje dziecie bedzie to lubilo... A moze Oliwka polubi ja trochę później??
Ja mam dokladnie taką (mojej jeszcze nie złożyłam):
http://www.allegro.pl/item928675538_..._w_polsce.html
Ta też mi się podobała. Ale ja stwierdziałam że potem chce ją komuś oddać więc wygrałam neutralny kolor (ani niebieski ani różowy). Huśtawka jest fajan i sama bym się na takiej pobujała ale Oliwki jak na razie do niej nie przkonałam ale próbuję. Mała się drze a ja ją kołyszę.:brzydal :

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:53   #569
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
A nam od dzisiaj leci 34 tydzień
Nie martw się,gin będzie wiedział co robic-masz już 38-dzidzia do wyjścia gotowa,więc torba spakowana?

Dziewczyny a czy wy bierzecie do szpitala swoje ubranka dla dzidzi?bo nie wiem czy pakowac-nie chodzi mi o te na wyjście tylko tak do szpitala?
I czy bierzecie chusteczki nawilżające i ile pampków?
Ja nie brałam ubranek swoich dla dziecka tylko na wyjście to jak mąż po nas przyjechał to przywiózł, a chusteczki i pampki tak -ok 15 szt chociaż nie zużyliśmy tyle

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
pamki biore jedno opakowanie jedynek , chusteczki nawilzajace tez biore, czapeczke i skarpetki, w szpitalu malego ubiora w ich ciuchy a na wyjscie dopiero maz przywiezie , ale to zalezy kochana od szpitala, w niektorych sobie zycza zeby dla dzieci miec wszystko a w innym nie. Ja jeszcze musze miec sudocrem albo jakis krem na odparzenia i oliwke.
Tak krem na odparzenia jeszcze ja też miałam
Stary 2010-03-11, 11:53   #570
aneczkkaa
Zakorzenienie

lece coś porobić jeszcze wpadne na chwilę przed 15
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości