|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Witam Mamuśki
Bardzo dziękuję Wam za dobre słowa, naprawdę uspokoiłam się przynajmniej trochę w nocy pospałam. Dziewczyny, zastanawiam się mocno, czy ja mogę być już w 7 tygodniu ciąży skoro ostatnią @ miałam 18 stycznia?? Zastanawiamy sie także z TŻ nad konsulatacją u innego lekarza. Szukam właśnie namiarów u swoich znajomych. Wiem, że jestem w ciąży, tak się czuję, ciało mnie przecież nie oszukuje... Musi się udać ![]() Pozdrawiam gorąco. |
|
|
|
#3782 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
|
|
|
#3783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc działaj pozdro
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie kchane
ja dziś zaczynam 14 tc ![]() mdłosci sa,ale czuje się w miare w miare tylko kręgosłup mi coś już nawala tak pobieżnie poczytałam przykro mi,że dziewczyny przeszły na białą liste tak nie powinno sie dziać,ale jednak się dzieje,dziewczyny dacie rade poczatku trudne,ale będzie dobrze za jakiś czasa i nie sugerujcie sie,ze mdlosci sa czy nie ma i każda się boi ja w pierwszej ciazy mega mdłosci i kazdy zapewniał a dobrze rozwija sie,a tu nagle poroniłam jak coś jest nie tak to i tak to sie stanie i nie ma co patrzec na mdlosci,niektore kobietki cala ciaze nic nie czuja tylko powiekszajacy brzuszek i to wszytsko,a dzieci rodza,ale wiadomo jakis strach bedzie zawsze towarzyszyc teraz martwimy sie jak tam dzidzia sie rozwija,a jak sie urodza bedziemy sie martwic dalej nawet jak juz stana sie nastolatkami bedziemy sie martwic,ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze ![]() ja to na raczkach mialam takiego malca jak mialam 13lat urodzil sie brat,ale taki maly,ze balam sie,pzoniej nie bralam tak malych dzieci jak bylam starsza kolezanki zawsze chcialy dac,a ja sie bałam i teraz tez sie boje jak ja sobie z wlasnym malcem poradze te poczatki,bo pozniej to juz ok,ale te poczatki,ale chyba kazda ma ten strach widze,ze bedziecie chodzic do szkoly rodzenia,ja tez bym poszla,ale na darmowa,bo nie mam za miaru placic,ale niestety u mnie sa chyba z 2 prywatne i z tego co sie zorjtowalam to jedna bierze od godz 70zl to dzieki bardzo,a druga okolo 50 takie szkoly powinny byc darmowe a nie i dlatego gazetki mi zostana,net i doswiadczone juz mamusie i mam nadzieje,ze to starczy Pomiorka widze,ze jestes to dobrze to ci obnizyli cisnienie,ale dobrze,ze juz lepiej sie czujesz ![]() pozdrawiam
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2010-03-11 o 16:30 |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wózki oglądałam wczoraj
Powoli zaczynam przekonywać sie do tych skrętnych kół z przodu. Generalnie to wózki podzieliłam na 2 rodzaje: 1. takie, które nie mają osobno gondoli i spacerówki, czyli najpierw się wszystko składa i jest jakby gondola, a potem się rozkłada i jest spacerówka 2. te, które maja osobno gondole i osobną spacerówke montowaną Ten pierwszy rodzaj mi sie już chyba nie podoba, siostra miała taki wózek i jak ostatnio próbowałam ze spacerówki zrobic gondole to sie poddałam (ale te wózki są tańsze). I jakoś skłaniam się ku temu 2 rodzajowi. Bo wymyśliłam tak: akurat całą zimę dzidzia przejeździ w gondoli, wiosną/latem bedzie miała spacerówkę (taką większą, ale bedzie mogła też spokojnie poleżeć w niej), a jak dzidzia bedzie już dużo większa to kupie taką zwykła małą spacerówkę, chyba tzw. parasolke, bo taką to kilka lat mozna dzieciaczka wozić a składa sie też w mig. Ostatnio w kościele widziałam wózek tako jumper x, no wydawał mi sie tak niski, ze nawet jakby rączka była odpowiednio wysoko to bym wyglądała z nim idiotycznie. Chyba, że to jakis inny model był Na Mikado też zwróciłam uwagę, ale ze wzgledu na mój wzrost muszę najpierw pooglądać w sklepie i przymierzyć się do wózka, a potem dopiero decydować.Ale sie rozpisałam
|
#3787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4/5 lutego, więc to na pewno nie byłby 7 tydzień.
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle sie napisałam, a zapomniałam dodać, ze dobrze jakby fotelik samochodowy też był w zestawie, ale nie zależy mi na tym, zeby był mocowany do stelaża, bo nie mam zamiaru go w ten sposób używać, bo wygląda to dla mnie co najmniej dziwnie. A sam fotelik do samochodu czy do pobujania przyda sie jak najbardziej.
|
#3789 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
taka do końca spokojna to nie jestem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam kilka tego typu bluzeczek i pewnie jeszcze coś kupię. No ale posłużą mi dłużej, bo ja lubię i dobrze wyglądam we wszelkiego rodzaju kopertówkach i bluzkach odcinanych pod biustem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Mpik, zdziwiłam się, bo mi wychodzi z tego kalkulatora, że jestem w 13tc, a jestem w 15tc
On chyba liczy od zapłodnienia, a nie ostatniej @?Dra, może kręgosłup nawala od pracy, tak jak dziewczynom? Abz, ja tez chcę z wyciągana gondolą wózek, ale z innego jeszcze powodu - te bez wyciąganej gondoli trzeba "stworzyć" jak pisałaś, z wózka spacerowego, więc zapiąć i wtedy mam wrażenie, że dziecko się we wrześniu udusi normalnie w takim zapiętym wózku! ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Pomidora;17795285]Mpik, zdziwiłam się, bo mi wychodzi z tego kalkulatora, że jestem w 13tc, a jestem w 15tc
On chyba liczy od zapłodnienia, a nie ostatniej @?QUOTE]byc moze ...
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
Ten mi się podoba
ja mam już z tysiąc linków zapisanych i podoba mi się coś w tym stylu http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=52&%3CosCsid do tego nosidełko maxi-cosi cabrio fix
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-03-11 o 13:11 |
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko chyba od lezenia boli,bo nie pracuje tylko leze,teraz jak lepiej sie poczulam to chodze w koncu
tu macie lepszy kalkulator http://dziecko.haczewski.pl/ jak coś
|
#3794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
bo każdy pokazuje inaczej,ale ten w miare w miare mi od ostatniej @ pokazuje idealnie
może tam pare dni sie nie zgadzac,ale na pewno lepszy niz tamten ,ale pewne usg jest a kalkulatory to sobie pokazuja jak chca
|
#3797 |
|
BAN stały
|
Lenko Marcel jak najbardziej mi się podoba, choć niestety też mi się kojarzy
Takie imię nosi chłopaczysko, z którym mnie kiedyś łączyło coś bliższego, a później poznał mnie z Pawciem w celach- powiedzmy zawodowych, no i mój Pawcio jest teraz trochę zazdrosny, że Marcel był mi bliski ;D więc chyba by padł, jakbym TO IMIĘ zasugerowałaAle samo w sobie, śliczne ![]() Biała bluzeczka też, ta allegrowiczka ma super też białą luzkę z czarną tuniczką i przepiękny pas ciążowy w niebieskie kwiaty Kasiu my też myślimy nad używką, choć tego Tako widziałam też gdzieś za ok 700zł!!! I ten kolorek mi się widzi właśnie uniwersalny, ale Pawcio się upiera na niebieski... Pewnie z 5 teorii jeszcze będzie aha, jak szukacie używanych wózków, to sprawdzajcie hamulce, bo często są wyjechane, a nie wiem jaki to koszt.Co do zakupu na alledrogo, to nie musisz się obawiać Kasiulek ewentualnych napraw, bo te polskie typu.Tako- mają serwisy w całym kraju ![]() martucha super ciuszki, zwłaszcza ta tuniczka pięęęęęękna!!!Szczęśliwa dzięki ja się nawet nie przyznam ile tytek (po poznańsku torebek) żem kupiła;D hehe A Ty Bidulo nadal w pracy? jak się czujesz?gabisun serdeczne gratulacje!!!! ja gapa nie widziałam, że prackę oddałaś jak ja czytam... Bardzo się cieszę, jak ja oddawałam w zeszłym roku, to tak samo świeciło słoneczko![]() Ja do szkoły rodzenia raczej nie zawitam, u nas jest to koszt 300zł, a z resztą w takich godzinach, że ledwo by mężuś z pracy dawał radę dojechać... Poza tym większość znajomych mówi, że to strata czasu (pieniędzy), bo grunt to mieć swoją dobrą położną. Taka się z Tobą spotyka ze dwa razy i wszystko, co ważne objaśnia, a grunt to słuchać Jej podczas porodu takie opinie zebrałam, bo ja chciałam iść do SR, ale kasy mi szkoda. AAAA no i mam zla do 25.03 i wtedy wizytę także dalej leniuchujemy
|
|
|
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
Nio to leniuchujemy dalej ja mam do 7kiwetnia zwol. i wtedy też wizytę
a tu http://www.makemebabies.com/select-partner.php? śmiesznie głupiutka stronka, w ktorej wkleja sie dwa zdjecia twoje i partnera i niby wychodzi jak dzidzi bedzie wygladac... moja byla mega dziwna hehe
|
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Mi on źle pokazuje - zarówno od terminu miesiączki jak i od terminu zapłodnienia...
Według miesiączki 12tc 3dc Według zapłodnienia 9tc i 4 dc A według usg mam 11 tc 4dc Ten co mam w suwaczku jest właśnie wg ostatniej miesiączki liczony
|
#3801 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wózków, też się ostatnio zastanawiam nad kupnem spacerówki osobno. To właśnie w takim wózku dziecko jeździ najdłużej. W tych 3funkcyjnych problemem będzie waga i fakt, że są dość masywne. jest to super dla bobaska, ale potem zdecydowanie lepsze wydają się te leciutkie spaceróweczki składane na pół (wzdłuż) - tzw. parasolki? BOSKIE Uśmiałam się.Cytat:
Ale innego lekarza, mimo to, radzę znaleźć. I to z bardzo dobrym aparatem do USG - właśnie po to, by można było dostrzec te zalążki bobaska. Bo pusty pęcherzyk, a pęcherzyk, w którym jeszcze nie ma zarodka, to dwie zupełnie inne rzeczy. Zanim pojawi się dziecko widoczne są tylko jakieś połączenia nerwowe czy coś takiego . Dopiero poootem kształtuje się z nich zarodek.Co do rozmiarów ciuszków ciążowych to też mam z tym problem. Zrobiłam się STRASZNIE niewymiarowa Brzusio z XS, zrobił mi się bardziej S, bioderka niewiele większe, ale i tak XS, a uda ...L - mam ok 83cm w biodrach. Wiosną i latem (ciepełko) będę nosiła sukienki więc nie będzie problemu, ale teraz, kiedy jest jeszcze zimno/chłodno przydały by się spodnie... BTW, nie chcę takich z pasem ciążowym, bo zanim brzusio urośnie, to będzie już cieplutko, a nie mam zamiaru się pocić. Dlatego szukam takich pod brzuszek - żeby tylko nie ściskać maluszka spodniami sprzed ciąży. |
||||
|
|
|
#3802 |
|
BAN stały
|
Widzę, że u większości króluje pasztet
![]() U mnie też, ale oczywiście mój wegetariański, a na to pomidorek
|
|
|
|
#3803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do szkoly rodzenia to ja bardzo chce isc, ale jeszcze nie wybralam szpitala (chce zaklepac sobie i prywatny szpital i panstwowy na wszelki wypadek, wiec nie wiem w ktorym szkole wziac )Fajne te wozki wyszukalyscie - ja tez musze do tego przysiasc, ale wydaje mi sie, ze to jeszcze za wczesnie... moze po polowkowym USG ? Zastanawiam sie czy jest sens isc na USG np 3/4d jakos ok 17 tc ? No bo mialam USG w 13 tc, kolejne dopiero w 20tc czyli dopiero na koniec kwietnia a ja nie wytrzymam tak dlugo !!!! Moj TZ tez
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co jak kazda z nas ![]() ![]() wiec niepatrze na sklad tylko kupuje![]() ![]() zreszta przestalam podchodzic do ciazy i brzuszka jak do jajka.. jak mam ochote to ubiore cos nieprzewiewnego, jak chce to zjem 3 zupki chinskie chessburgera z maka i popije cola naprawde jakbym sie przejmowala wsyztkim jaknalezy to bym chyba znienawidzila swoje dziecko![]() ![]() dziekuje wielam prysznic zrobilam sobie wlosy odpierdzielilam sie a do tego strzelilam makijaz a co! po to zeby poprasowac mezowi ciuchy ale jak humor mi sie poprawil GENIALNIE ![]() ![]() ![]() wprawdzie potem mialam krotka rozmowe z porcelana ale mejkap sie poprawilo i jest git a co!kurcze ale mi fajnie juz nie w tlustych wlosach z pryszczami na wierzchu i jak samoocena podskakuje ![]() zaraz beda ffotki ![]()
|
|
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja trochę mniej ![]() Używacie czegoś przeciwko rozstępom? Ja nie mam jeszcze niczego kupionego, w sumie nie zauważyłam też żebym miała jakieś rozstępy, ale też nie chciałabym mieć, więc może coś zakupię. Cytat:
Zimą jakoś damy radę, a na następny rok to już bez wózka będę chciała. Uważam, że jak dzieciak umie chodzić to powinien chodzić bo w wózku się robi leniwy i potem niektóre maluchy nawet do 3 roku życia by chciały jeździć.
|
|
#3807 |
|
BAN stały
|
Bluex no my ( mój Bejbik i ja) już kończymy 17tydz
więc to już czas, żeby zacząć o tym myśleć![]() Kupiłam ostatnio kilka ciuszków w idealnym stanie na allegro i babka mi je podrzuciła z Gorzowa, bo była akurat w Poznaniu i mówiła, że to po Jej wnukach i że mają jeszcze wózki (2 głębokie i spacerówkę) i chętnie za nieduże pieniążki sprzedadzą. Ponoć same firmówki w dobrym stanie- mieszkali w UK i wszystko tam kupili- jak maluchy się urodziły. Muszę do Niej napisać, żeby jakieś foty podesłała![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- martucha dawaj foty ![]() klarissa to ostatni moment!!! Bo chodzi o to, żeby nie zrobiły się rozstępy najlepsza i najtańsza jest oliwka z Rossmanna, którą od początku ciąży można stosować. Tyle, że ja bardzo niekonsekwentna i zapominalska |
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwszy dzień @ rozpoczyna 1 tydzień ciąży. 18 stycznia to był poniedziałek, więc każdy nowy tydzień ciąży rozpoczynasz właśnie w poniedziałek. Wiek ciąży to nie to samo co wiek zarodka/płodu. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- ja polecam ten kalkulator http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...3,4031508.html
|
|
|
#3809 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja czesto tak robię sobie,a dodatkowo jak robię makijażową metamorfozę klientce i widze potem jej radość w oczach,to dochodzę to wniosku,że kobiety z depresją powinno się leczyć fryzjerem i makijażystką ![]() Cytat:
Jeśli jest taka okazja i faktycznie w dobrym stanie,to może warto się skusić
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

tak nie powinno sie dziać,ale jednak się dzieje,dziewczyny dacie rade poczatku trudne,ale będzie dobrze za jakiś czas
Na Mikado też zwróciłam uwagę, ale ze wzgledu na mój wzrost muszę najpierw pooglądać w sklepie i przymierzyć się do wózka, a potem dopiero decydować.

ja się nawet nie przyznam ile tytek (po poznańsku torebek) żem kupiła;D hehe A Ty Bidulo nadal w pracy? jak się czujesz?
jak ja czytam... Bardzo się cieszę, jak ja oddawałam w zeszłym roku, to tak samo świeciło słoneczko
o matko chyba pójdę do sklepu po pasztet.