|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Uff, wlasnie wrocilam z jazdy. Ostatnio nie zdalam egzaminu praktycznego z prawka, jutro mam kolejny. Trzymajcie kciuki
![]() Klarissa - super ta spodniczka, ja chcialam kupic jakies spodnie ciazowe (najlepiej na cala ciaze, juz od teraz) i tez mam problem z rozmiarem
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby nie trzeba chodzic do szkoly rodzenia, ale zawsze mozna sie czegos nowego dowiedziec. Ja strasznie zaluje, ze u nas nie ma
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonko, teraz już nie trzeba do 10tc być u lekarza, bo się przepisy zmieniły
Dziewczyny, zapomniałam napisać, że my idziemy do SR, bo mamy darmową w naszym mieście Inaczej pewnie kasy bym nie wydawała ![]() Ninaad, jakbym miała wytrzymać do 15tc z mówieniem o niej wszystkim, to bym chyba padła Abz, jak kochana samopoczucie? U nas piękna pogoda
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo juz chyba ze 3 razy mówiłyśmy, ze wycofali te nowe przepisy i wystarczy teraz tylko jedna potwierdzona wizyta u lekarza w trakcie całej ciąży zeby dostać becikowe
|
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez super pogoda, slonko swieci ale jak zawieje... To lepiej miec jednak szalik
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie ostatnio nie zaglądam zbyt często a tymi całymi przepisami się nie zajmuje bo mnie szlag trafia. I to becikowe tak słyszałam a że ja i TŻ mamy dodatkowe ubezpieczenie z którego będziemy mieć becikowe to tym krajowym się tak nie przejmuje mimo że to jest 1000 zł bo jak słyszę ile to trwa i ile z tym formalności to wrrrA pogoda w KRK paskudna Zachmurzone zimno i nic się nie chce |
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
A dziekuję, dopóki nie zaszaleja hormony, które powodują, że WSZYSTKO mnie wkurza i bym krzyczała to jest OK. Mdłosci jeżeli mam, to nadal sporadycznie, całkiem krótkie i delikatne, ani razu nie wymiotowałam, takze chyba nie powinnam narzekać
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pomi dziękuję A teraz apel : wrześniówki zwłaszcza te z początku listy i sierpniówki wstawiać zdjęcia brzuszków, bo na pewno już macie co pokazać
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-11 o 10:55 |
||
|
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim kolejnego dnia ciązy
![]() pierwsze co, to przykro mi i ściskam pocieszając te, które zniknęły z listy wrześniowo-październikowej ( trzymam kciuki za waspo drugie, dzięki za ostatni wątek becikowego wczoraj oficjalnie powiedziałam moim przyjaciółkom, które oczywiście ucieszyły się, jak i dawały przy tym mnóstwo rad, równiez żeby dowiedziec isę, co z becikowym, bo były nowelizacje. Zanim sama zaczęłam szperać, wy już tu wszytsko portuszyłyście Dziewczyny!! Piekne brzuszki macie, a przy tym jesteście takie szczuplutkie, zazdroszczę, tez bym tak chciała jak juz zacznie mi rosnąc brzuszek. Bo narazie 5tc to wszystkie spodnie pasuja bez problemu. zobaczymy jak długo ;/ Miłego dnia laski!! |
|
|
|
#3761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ![]() na pocieszenie doslama dwie bluzki ![]() http://allegro.pl/item933361895_syme...o_ciazowa.html - czerwona http://allegro.pl/item935912741_cudn...d_biustem.html - zielona sa super bo po ciazy tez je wykorzystam ![]() no i zrobie sobie w nich dzis fotki i pokaze wam jednoczesnie pochwale sie swoim brzucholem 19 tygodniowym![]() Cytat:
![]() a u mnie tychy slask - tez brzydka pogoda ![]() Cytat:
ale moj maz jak i pomodorki z tego co czytam tak sie wczul ze oprocz swiewania do brzucha gadania i wogole... to jak widzi moje stany odrazu kladzie mnie na lozko mocno przytula kaze oddychac no i wogole... wyslycha co gadam smieje sie i przynosi wielkie lody ![]() krzyczy na mnie p oco gotuje skoro sie zle czuje i wogle... no ale ja to tak troche z dupy sie czuje.. bo on jest taki kochany swietyny i och ach a ja taka w dupe...
|
|
|
#3762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A strasznie mi się spodobała ta spódniczka. Ogólnie chciałam sobie na wiosnę kupić dżinsowa, po prostu nie wiedziałam wtedy jeszcze, że to będzie ciążówka Potem jak się dowiedziałam o maluchu to postanowiłam trochę zaczekać z kupnem, żeby zobaczyć jak się moje ciało zacznie zmieniać. Ale wiele dłużej czekać nie mogę bo mam 2 pary spodni, w które ledwo wchodzę (na dodatek są to dżinsy i się na mnie w pracy trochę krzywo patrzą o to) i tylko 2 spódnice, w których mi wygodnie. W resztę się mieszczę, ale gniotą mnie w brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Potwierdzam, brzydko i zimno
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
martucha super ta druga bluzeczka, też chyba zamówię, a jaki ty nosisz rozmiar? jak leży? bo ja zawsze mam xs i trochę się boję że będzie za luźna ,ale przecież brzuchol rośnie
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczypior przed ciaza - 172/52 kg ![]() aczkolwiek teraz wiekszej roznicy kg nie ma do godzinki wrzuce fotki to zobaczysz ![]() fajnie leza, ta pierwsza jest super taka na bioderkach sie opina a tu ladnie lezy aaa ta 2 jest do zwiazania z tylu wiec poki co zwiazuje na ful potem bede luzowac
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa, ja też nie mam w czym chodzić ze starych ciuchów, na szczęście mam spodnie ciążowe swoje i jeszcze kilka pożyczonych od psiapsóły par, więc nie jest źle
![]() Martucha, to kimonowate też chcę kupić, upatrzyłam sobie jeszcze przed zajściem w ciążę i strasznie mi się spodobało Gabisun, przyłączam się do apelu! Chwalić się brzuszkami! W końcu zaczynamy mieć czym, żeby nie było, ze tylko ja ![]() Paula, trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin ![]() Ilonko, widzisz, teraz musisz się poprawić i do nas zaglądać ![]() Abz, dobrze, ze chociaż wymiotów nie masz i mdłości niewielkie. Widocznie coś za coś - ty masz hormonki bez mdłości prawie, a ja mdłości bez humorów hormonkowych |
|
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tuniczke/kimono mam turkusowa, a wcześniej kupiłam tez fioletowa, ale z ładniejszym dekoltem, teraz już takich nie miała. Jak sie przyjrzysz to te tuniki ma wystawione raz na aukcji jako ciążowe a raz jako zwykłe
|
|
#3767 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym, ale szpital w którym chcę rodzić nie ma szkoły rodzenia. A chodzenie do innego szpitala chyba mija się z celem, bo oni mają spotkania z położnymi z tego szpitala i oprowadzają po tym szpitalu, który mnie nie interesuje. No i chyba ograniczę się do książek i może jakiejś szkoły rodzenia internetowej, kiedyś widziałam jakieś takie stronki. Muszę poszukać. Cytat:
To co oni Ci tam "wlewali", że byłaś taka "otumaniona"???Cytat:
![]() ![]() No ale mam nadzieję, że za jakiś czas jak podrośnie to się zaokragli Cytat:
Śliczny maluszek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zostało mu to z czasów studenckich. Życzę udanych zakupów i wizyty u lekarza.
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
pomodorka tez mam nadzieje ze nastroj sie zmieni a bluzki na sobie i brzuch zaraz wkleje
Cytat:
![]()
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz wrzucę wam beton, ale już wcześniej rozmawiałyście o wózkach, to się nie pospieszę wcale
Tak sobie poczytałam opinie z nudów i wybrałam trzy firmy i modele, z których pewnie w przyszłości jeden kupimy. Jak wam się podobają? (nie chodzi o kolory, bo tylko takie zdjęcia najdokładniejsze znalazłam).1. Deltim Focus 2. Implast Babbiway 3. Tako Jumper X |
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi a mogłabys jeszcze podac przyblizone ceny tych wózków ? Mi wybór wózka spedza sen z powiek
żeby wybrac trwaly, wygodny, funkcjonalny i niedrogi...
|
|
|
|
#3771 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lubię się czasem pobać, ale bez jakichś masakrycznych widoków![]() Cytat:
To co innego![]() Cytat:
Porównuję tu do mojej 9-letniej rozpieszczonej siostry... I jestem zawsze w szoku. Bardzo bym chciała takiego synusia A jak opiekowałam się maluchami w Niemczech to bardzo podobało mi się to, że 3-latek W OGÓLE nie oglądał tv, rodzice włączali dopiero wieczorem jak mały spał. I codziennie mu dużo czytali od urodzenia praktycznie- też tak będziemy! Ja też chciałam dziewczynkę.. ale ostatnio tak często śni mi się śliczny maleńki chłopiec w słodkiej czapeczce, że już się w nim zakochałam. Tylko jak się budzę to nie mogę sobie przypomnieć jak ma na imię... Jest mi już obojętne czy to będzie chłopiec czy dziewczynka, bo co za różnica Ważne że moje i wyczekiwane ![]() A co myślicie o imieniu Marcel? Ostatnio gdzieś usłyszałam i niby mi się podoba, ale mam skojarzenia:/ Jakby mi się następnym razem trafiła parka (przy ilości bliźniaków w naszych rodzinach całkiem możliwe ) to nazwałabym je Bruno i Blanka Mężusiowi Blanka coraz bardziej się podoba![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi ten różowy cudny
Martuś to wklejaj zobaczę, chociaż już zamówiłam, bo jak ty szczypior i dobra to na mnie też będzie dobrze leżeć wzięłam tą drugą, dwie: róż i fiolet i znalazłam taką samą z krótkim białą, przyda się na egzaminy, bo w koszule już raczej nie wejdę ![]() Teraz muszę powiedzieć mężowi o zakupach zbliżają się moje urodziny więc na pewno mi wybaczy
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Deltim Focus - ok. 900 - 1000zł 2. Implast Bobbiway - ok. 1600 - 1800zł 3. Tako Jumper X - ok. 1200zł Dla mnie ceny nowych są za wysokie. Będziemy kupować używane, tym bardziej, ze np. dziś znalazłam Implasta w świetnym stanie, śliczny kolor, widać, że zadbany na "Kup teraz" za 450zł! To samo tyczy się dwóch pozostałych. Nie chcemy przepłacać, bo nas normalnie na to nie stać Dziś miałam dzień "wózkowy" i tak siedziałam na all i przeglądałam używane wózki i jest taki wybór, że coś na pewno znajdę. A o tych wózkach czytałam dobre opinie, więc może rzeczywiście coś z nich będzie
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-03-11 o 11:41 |
|
|
|
|
#3774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż na razie mi chyba odmówi, bo tak po prawdzie to prócz spódniczek/spodni nic mi nie potrzeba - bluzek, sweterków i tunik u mnie jest bardzo pod dostatkiem. Wiecie co - majty mi się robią za małe. I staniki znowu. Na stanikach to ja zbankrutuję... Cytat:
Cytat:
Ja się zastanawiam czy nie kupić takiego, który będzie miał gondolkę oraz to nosidełko do auta i tyle. A potem kupię spacerówkę (albo może pożyczę od którejś koleżanki lub kupię używkę). Nie wiem czy przez zimę mi się spacerówka przyda (raczej nie, bo maluch będzie jeszcze na etapie gondolki). Nie mam w mieszkaniu zbyt wiele miejsca i boję się, że nie będę miała gdzie trzymać tego wszystkiego, a garaż to królestwo tż-ta i tam jest po prostu brudno - szkoda by mi było nowego wózka żeby stał w tym syfie. Zdecydowałam się i kupiłam M. Można wymienić w razie czego, wprawdzie wtedy się traci na przesyłce, ale mam nadzieję, że M-ka będzie ok. Myślę, że jak materiał jest ze streczem to się będzie rozciągał, a nie chciałabym takiej, żeby mi wisiała na biodrach. Jak przyjdzie przesyłka to zrobię sobie foto i zaprezentuję się wam w tej spódniczce.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-03-11 o 11:47 |
|||
|
|
|
#3775 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takiego mini maluszka trzymałam raz chyba w wieku 18 lat i powiedziałam sobie - nigdy więcej ![]() Cytat:
![]() Świetne ciuszki wklejacie. Proszę się nie krępować i wrzucać - muszę uzupełnić garderobę
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||||
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomi a w tych dwóch ostatnich to sa chyba gondole ? ??? Nie ma mozliwosci zamontowania ich jako fotelik samochodowy?? |
|
|
|
|
#3777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tą białą bluzką, to super pomysł, nie przyszło mi do głowy że przecież na egzamin można założyć. A co do koszul to ja znalazłam taką bardzo prostą, ale jak dla mnie słodką: http://moda.allegro.pl/item947884560...a_rozm_38.html Zamierzam ją kupić, tylko ciągle się waham nad rozmiarem, nie wiem kiedy będę miała taki brzuszek żeby ją nosić, ale na pewno się przyda. Cytat:
Trochę jestem zła, bo nam się zwaliło dużo wydatków w marcu, do tego czesne za studia i zakupy będą dopiero pod koniec miesiąca Ale jakoś przeżyję.
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Wróżko, jednym słowem nigdy nie mów nigdy
Bo nie za tak długi czas będziesz trzymała własne maleństwo To może jak zaczniesz kompletować garderobę to się też pochwalisz?Kasiasiar, każdy z tych wózków ma 3 funcje, bo tylko takich szukam: gondola, foteli samochodowy i spacerówka. Może na zdjęciach tego tak nie widać, ale to i tak najlepsze zdjęcia, jakie znalazłam Także można montować do auta, a gondola jest w całości wyjmowana i nie trzeba jej podtrzymywać śpiworkiem, bo na to też patrzyłam (w końcu rodzimy we wrześniu, nie będzie pewnie trzeba jeszcze dzieci opatulać jak bałwanków ). Wszystkie mają amortyzatory na paskach, bo też naczytałam się o tym, ze te są elastyczniejsze. Wśród opinii nie ma mowy o łamaniu się ramy, co jest bardzo ważne dla mnie, jak będę po wertepach jeździć. To chyba wszystko ![]() Klarissa, wbrew pozorom i zdjęciom te wózki mają trzy funkcje: spacerówka, gondola i fotelik samochodowy i myślę, ze wszystkie wykorzystam. Tylko takiego szukam |
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
oo no to super ! bo ja wlasnie też szukam takich 3 funkcyjnych
|
|
|
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
http://www.forum.alewozki.pl/viewforum.php?id=14&p=2 SUPER stronka z opiniami wózków
![]() Ja już wybrałam wózeczek- kilka stron wcześniej o nim pisałam Mikado- city car i taki kolorek mi się marzy czarno turkusowy - cena 1090 na niektórych aukcjach nawet dużo taniej![]() znalzałam na innym forum Różnice miedzy pierwszym a trzecim dzieckiem *Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. *Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. *Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? *Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. *Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. *Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. *Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. * Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. *W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. *Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-03-11 o 12:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

Także nie bede na to wydawać pieniędzy. Żadna z moich koleżanek czy kuzynek nie chodziła na SR wiec dla mnie to też jakieś naturalne, ze nie pójdę. Ponoć to widać, która chodziła, a która nie, ale jakos nie chce mi sie wierzyć zeby to były tak widoczne różnice.
, bo juz chyba ze 3 razy mówiłyśmy, ze wycofali te nowe przepisy i wystarczy teraz tylko jedna potwierdzona wizyta u lekarza w trakcie całej ciąży zeby dostać becikowe
Faktycznie ostatnio nie zaglądam zbyt często a tymi całymi przepisami się nie zajmuje bo mnie szlag trafia. I to becikowe tak słyszałam a że ja i TŻ mamy dodatkowe ubezpieczenie z którego będziemy mieć becikowe to tym krajowym się tak nie przejmuje mimo że to jest 1000 zł bo jak słyszę ile to trwa i ile z tym formalności to wrrr

To co oni Ci tam "wlewali", że byłaś taka "otumaniona"???
żeby wybrac trwaly, wygodny, funkcjonalny i niedrogi...
i musiałam łykać drugi raz