Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 00:03   #3811
rune
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Jeeej, ale dawno mnie tu nie było
Muszę wyrwać dwie ósemki :| Aparat będzie ściągany jakoś po wyrwaniu ósemek (trochę tak od tyłka strony, z tego co już dawno zauważyłam, to najpierw jest wyrywanie, a później zakładanie, a u mnie najpierw aparat, wyrwanie ósemek i ściąganie, no ale trudno ). I teraz czeka mnie latanie za skierowaniem do chirurga, bo ostatnio tak się spłukałam, że na pewno nie pójdę wyrwać prywatnie :| Czy ortodonta może wypisać skierowanie do chirurga? Bo założyłam z góry, że nie, bo przyjmuje prywatnie, ale jak to jest? Bo dentystka nie chce mi wypisać dopóki nie dostanie na papierku, że trzeba wyrwać zdrowe zęby ze wskazań ortodontycznych... Jak to jest?
U mnie właśnie tak orto powiedziała, najpierw mam usunąć dolne 8, a później dopiero założy mi aparat, ale może u ciebie się po prostu wszystko mieściło (moje 5 wypadły z łuku :/).
A te twoje 8 to już chociaż wyrosły, że dentystka ma ci je wyrywać?
No może wypisać, moja mi wypisała skierowanie. I szczerze mówiąc, od razu współczuje. Ja w poniedziałek miałam już chirurgicznie usuniętą jedną i w dalszym ciągu z domu nie wychodzę. Połykanie boli jak diabli, jestem spuchnięta jak świnka i najgorsze, że w poniedziałek czeka mnie usuwanie drugiej. Okropna sprawa.
rune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 07:22   #3812
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Nosiłam ekspander przez pół roku i strasznie się cieszę, że to już za mną Nie chcę Ciebie strasznie martwić, ale w tym aparacie po prostu nie da się mówić do końca wyraźnie... Na początku było strasznie, przez cały dzień milczałam i tylko pisałam na kartce to co chciałam (na szczęście były wakacje), ale potem mówiłam już całkiem normalnie. Ale za Chiny ludowe nie umiałam powiedzieć żadnego słowa, które na końcu miało 'i', 'ki', 'gi.
to chyba nie nosiłaś hyraxa w tym się dopiero nie da mowić. Ekspander to pikuś!

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 07:33   #3813
dwi071
Doncia

[Q

Cytat:
Jeeej, ale dawno mnie tu nie było
Muszę wyrwać dwie ósemki :| Aparat będzie ściągany jakoś po wyrwaniu ósemek (trochę tak od tyłka strony, z tego co już dawno zauważyłam, to najpierw jest wyrywanie, a później zakładanie, a u mnie najpierw aparat, wyrwanie ósemek i ściąganie, no ale trudno ). I teraz czeka mnie latanie za skierowaniem do chirurga, bo ostatnio tak się spłukałam, że na pewno nie pójdę wyrwać prywatnie :| Czy ortodonta może wypisać skierowanie do chirurga? Bo założyłam z góry, że nie, bo przyjmuje prywatnie, ale jak to jest? Bo dentystka nie chce mi wypisać dopóki nie dostanie na papierku, że trzeba wyrwać zdrowe zęby ze wskazań ortodontycznych... Jak to jest?
Hej, ja mam tak samo .... najpierw aparat, teraz usuwam pomału ósemki, LG już mam usuniętą bo ta była wyrżnięta, jutro ide na DL - chirurgicznie już bo mam wstrzymane,a pozostałe to się zobaczy jak będę znosiła usunięcie tej jutro. Mam na to dwa lata - bo dopiero zaczynam zabawe z aparatem, ale czym wcześniej tym lepiej ze względów orto.

też miałam ten problem ze skierowaniem, niestety chirurdzy nie są chętni do usuwania zębów którym teoretycznie nic nie jest, ale biorąc pod uwagę to iż teraz ustawiamy nasze ząbki, a np za 5 lat te ósemki zaczną sie psuć i trzeba bedzie je wtedy usunąć i nasze prace i pieniadze na leczenie ortodo. pójdą na marne bo trzeba będzie jeszcze raz korygować wade, to wolę usunąć je teraz.

Nawiasem mówiąc strasznie sie boję jutrzejszego usuwania 8LD i tego co będzie później, jak ja to zniosę.

Edytowane przez dwi071
Czas edycji: 2010-03-11 o 07:37
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 09:08   #3814
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez rune Pokaż wiadomość
U mnie właśnie tak orto powiedziała, najpierw mam usunąć dolne 8, a później dopiero założy mi aparat, ale może u ciebie się po prostu wszystko mieściło (moje 5 wypadły z łuku :/).
A te twoje 8 to już chociaż wyrosły, że dentystka ma ci je wyrywać?
No może wypisać, moja mi wypisała skierowanie. I szczerze mówiąc, od razu współczuje. Ja w poniedziałek miałam już chirurgicznie usuniętą jedną i w dalszym ciągu z domu nie wychodzę. Połykanie boli jak diabli, jestem spuchnięta jak świnka i najgorsze, że w poniedziałek czeka mnie usuwanie drugiej. Okropna sprawa.
Wyrwać ma mi chirurg, u dentystki byłam się dowiedzieć, czy mi skierowanie wypisze
No to dzisiaj będzie tel do orto, wizyta (oczywiście płatna...) po skierowanie i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wyrywanie. Im szybciej wyrwę, tym szybciej zdejmę aparat, więc mi się spieszy

Dwio71, ósemka LG zaczęła mi wychodzić jakoś w październiku, PG jeszcze nie widać, czuję, jak się usiłuje przebić, ale jeszcze jej nie ma na widoku, ale i tak muszę się obu pozbyć. Czy do wyrwania ósemek jest potrzebne zdjęcie?
Ogólnie rzecz biorąc, to ja się zastanawiam, czy orto nie liczyła na to, że ósemki mi wyjdą dopiero po zdjęciu aparatu i będzie trzeba naprawiać wszystko drugi raz... Na szczęście moje zęby są złośliwe najwyraźniej i się nie dały

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:03   #3815
Pipi180
Raczkowanie

Kurcze Więcej razy jestem zdołowana tym aparatem;p

Ale dziś jest tak pieknie , słoneczko świeci i jestem taka zadowolona z tego haasa;D nawet mowa ani nie domykanie buzi mi nie przeszkadza...
jak ładnie szczęka mi się rozszerza jak się uśmiechnę to widać już Zęby!! a nie czarne przestrzenie miedzy zębami a policzkiem;p HaHa !!!
: jupi::j upi::ju pi::jup i:
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:17   #3816
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do osób zmagających się jak ja z asymetrią, np sincarne. Jak Wasi orci to zwalczają?
hm, ja ci mogę opowiedzieć tylko to co sama wywnioskowałam, bo moja orto to wyluzowana i nic nie powie po dobroci.
miałam wyrywaną lewą 6 (miała być 5 ale była zdrowa a 6 po kanałówce). i najpierw orto trochę 7 podsunęła do tej szpary, potem 5, potem 4 generalnie miałam sprężynkę albo łańcuszek i jeszcze drut umocowany na zamkach tak żeby ta sprężynka w drugą stronę nie działała ojej, nie wiem jak to opisać teraz mam wyciąg od górnej 3 do dolnej 6. nie wiem co będzie potem, czeka mnie pewnie szpara między 1 a 2 skoro tak to obie po jednym przestawiamy.. no nic, stłoczenie przeżyłam, przeżyję i szparę
nie denerwuj się moja droga. ja też mam wrażenie, że jeszcze tyle do zrobienia że do menopauzy będę to nosić. no ale bądźmy dobrej myśli

ps. 9 miesięcy z aparatem w bólach się ten holiłud smajl rodzi, oj w bólach

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

Edytowane przez sincarne
Czas edycji: 2010-03-11 o 11:19
sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:17   #3817
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
9 miesięcy z aparatem w bólach się ten holiłud smajl rodzi, oj w bólach
Mi tak dała ostatnio popalić, że jak wizytę miałam 18 lutego, to zęby mnie do teraz pobolewają Przez kilka dni jadłam same mięciutkie rzeczy, bo nie mogłam gryźć

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:38   #3818
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
to chyba nie nosiłaś hyraxa w tym się dopiero nie da mowić. Ekspander to pikuś!
Fakt, hyraxa nie nosiłam i bardzo się cieszę z tego powodu
Mam już stały aparat. Martwi mnie tylko fakt, że przerwy między wizytami są takie długie. Ostatnią miałam 30 grudnia zeszłego roku a następną mam mieć 12 kwietnia

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 14:43   #3819
Liiii
Zakorzenienie

kobitki mineły już dwa tygodnie od założenia a moje zęby ani drgną

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 14:49   #3820
rune
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Fakt, hyraxa nie nosiłam i bardzo się cieszę z tego powodu
Mam już stały aparat. Martwi mnie tylko fakt, że przerwy między wizytami są takie długie. Ostatnią miałam 30 grudnia zeszłego roku a następną mam mieć 12 kwietnia
Jak przypuszczam masz Damona? Chociaż to i tak długo, a z tego co mi wiadomo najlepiej by było chyba co 8 tygodni, u Ciebie natomiast to aż 14 tygodni. To zdecydowanie za długo.

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
I Ty się z tego cieszysz?

Edytowane przez rune
Czas edycji: 2010-03-11 o 14:51
rune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:53   #3821
ejef
Przyczajenie

GG do ejef

Cytat:
Napisane przez verkaaxd Pokaż wiadomość
a ja w poniedziałek wyrywałam drugą 5tkę i ta druga to bardziej bolała niż ta pierwsza . dentystka wyrywała mi pierwsza ok. 10 sek . a tą drugą to ok. 50 . dzisiaj zakładałam separatory trochę bolało , ale ( na razie ) już nie boli . za tydzień aparat . jakiego kolory mieliście te separatory ?
Ja separatory miałam dzisiaj zakładane, kolor błękitny mają Mnie to nie boli... może tylko na razie
Dziwną mam tą orto... no ale cóż
za 6 dni aparat
ejef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:22   #3822
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi tak dała ostatnio popalić, że jak wizytę miałam 18 lutego, to zęby mnie do teraz pobolewają Przez kilka dni jadłam same mięciutkie rzeczy, bo nie mogłam gryźć
a mi od ostatniej wizyty się ruszają

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość

u mnie miesiąc i też nic

Cytat:
Napisane przez ejef Pokaż wiadomość
Ja separatory miałam dzisiaj zakładane, kolor błękitny mają Mnie to nie boli... może tylko na razie
za 6 dni aparat
nie martw się... jutro zaczną boleć

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:41   #3823
verkaaxd
Raczkowanie

GG do verkaaxd

Cytat:
za 6 dni aparat
spoko , ja cały dzień gryzę ( próbuję ) przednimi zębami ( od 1nek do 4ek , bo 5tek nie mam ) bo 6tki mnie bolą , a 7kami dużo się nie nagryzę . przynajmniej się trochę schudnie przez ten aparat . też jeszcze 6 dni . ja mam separatory fioletowe .

W śmiechu może być dużo czułości. Bo poczucie humoru bywa cudownym filtrem do znieczulania smutnej rzeczywistości.
verkaaxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:49   #3824
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
przynajmniej się trochę schudnie przez ten aparat .
Łudź się dalej Może na początku, później wszystko wróci do normy
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:10   #3825
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Łudź się dalej Może na początku, później wszystko wróci do normy
Dokładnie czekoladka i inne deserki doskonale sie przyjmują przy aparacie

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:12   #3826
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Dokładnie czekoladka i inne deserki doskonale sie przyjmują przy aparacie
Po drugie, o ile na początku człowiekowi nie chce się jeść bo ma w perspektywie mycie zębów, o tyle w późniejszym okresie mówiąc kolokwialnie mu to zwisa
Stary 2010-03-11, 18:33   #3827
ejef
Przyczajenie

GG do ejef

betti_888, verkaaxd - wcale nie uśmiecha mi się to, że zacznie boleć... tym bardziej, że jutro 3 akademie w szkole prowadzę, będzie dużo gadania i w ogóle

Cytat:
spoko , ja cały dzień gryzę ( próbuję ) przednimi zębami ( od 1nek do 4ek , bo 5tek nie mam ) bo 6tki mnie bolą , a 7kami dużo się nie nagryzę . przynajmniej się trochę schudnie przez ten aparat . też jeszcze 6 dni . ja mam separatory fioletowe .
Współczuję, no ale taka droga do aparatu zakładane mamy tego samego dnia fajnie ja mam o 11 xd biorę sobie pół-kosmetyczny i pani orto mnie dzisiaj zdziwiła, odpowiadając na moje pytanie, czy będę miała szafirowe czy ceramiczne tak: "ale co to jest za różnica teraz? no przecież kosmetyczne to kosmetyczne"...
ejef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:56   #3828
verkaaxd
Raczkowanie

GG do verkaaxd

ejef mnie boli tylko gdy coś jem . tak jak oddycham , mówię , myślę itp. nic nie boli ( przynajmniej mnie) . ja biorę zwykły metal . a zakładanie o 14 . kurcze . wyprzedzisz mnie .

W śmiechu może być dużo czułości. Bo poczucie humoru bywa cudownym filtrem do znieczulania smutnej rzeczywistości.
verkaaxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:16   #3829
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

Hej, a ja właśnie wróciłam od dentysty,bo dolna szóstka była do zrobienia no i troszkę kamienia na dole miałam i lżejsza o 200 zł jestem . A ze złomkiem to minęły 3 tygodnie i różnice może nie tyle widzę co czuje, bo inaczej mi się troszke składają, dziś zauważyłam że górna trójka jakoś tak z dołem mi się styka dziwnie nie pomojemu

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:31   #3830
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
i pani orto mnie dzisiaj zdziwiła, odpowiadając na moje pytanie, czy będę miała szafirowe czy ceramiczne tak: "ale co to jest za różnica teraz? no przecież kosmetyczne to kosmetyczne"...
Ja bym się tym mocno zaniepokoiła...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:33   #3831
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ja bym się tym mocno zaniepokoiła...
Mi też to śmierdzi.. Dziwna orto, albo ma dziwne poczucie humoru
Stary 2010-03-11, 20:12   #3832
Wenja
Zadomowienie

co to znacze ze moze mi sie obnizyc komora w zebie
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:12   #3833
kilianna
Zakorzenienie

hej dziewczyny nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie (choć może niektóre "stare" aparatki tak ). Zniknęłam z wątu na jakiś czas, ale to znowu przez problemy rodzinne i zawodowe. Rudo-zielona mnie odnalazła i przyciągnęła

Dziewczynki moje kochane, witam Was po długiej nieobecności U mnie z aparatem jest ok. Pamiętacie być może, że załozyłam go tylko i wyłącznie z powodu problemów dziąsłowych. Dziś już prawie nie mam tych problemów, tzn nie postępują, a to najwazniejsze. Ponad rok mam aparat i przyzwyczaiłam się do niego naprawdę bardzo mocno.

Co tam u Was, kochane?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:37   #3834
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
mmmm... fiolecik?? a ja miałam niebieskie

Cytat:
Po drugie, o ile na początku człowiekowi nie chce się jeść bo ma w perspektywie mycie zębów, o tyle w późniejszym okresie mówiąc kolokwialnie mu to zwisa
dokładnie

Cytat:
betti_888, verkaaxd - wcale nie uśmiecha mi się to, że zacznie boleć... tym bardziej, że jutro 3 akademie w szkole prowadzę, będzie dużo gadania i w ogóle

Współczuję, no ale taka droga do aparatu zakładane mamy tego samego dnia fajnie ja mam o 11 xd biorę sobie pół-kosmetyczny i pani orto mnie dzisiaj zdziwiła, odpowiadając na moje pytanie, czy będę miała szafirowe czy ceramiczne tak: "ale co to jest za różnica teraz? no przecież kosmetyczne to kosmetyczne"...
ale przy gadaniu nie powinien sprawiać bólu... tylko przy jedzeniu

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:51   #3835
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie (choć może niektóre "stare" aparatki tak ). Zniknęłam z wątu na jakiś czas, ale to znowu przez problemy rodzinne i zawodowe. Rudo-zielona mnie odnalazła i przyciągnęła

Dziewczynki moje kochane, witam Was po długiej nieobecności U mnie z aparatem jest ok. Pamiętacie być może, że załozyłam go tylko i wyłącznie z powodu problemów dziąsłowych. Dziś już prawie nie mam tych problemów, tzn nie postępują, a to najwazniejsze. Ponad rok mam aparat i przyzwyczaiłam się do niego naprawdę bardzo mocno.
Niewiele jest tutaj dinozaurów z naszych czasów
Papryka do nas praktycznie nie wpada
Jest cała masa nowych aparatek.

Jedno się nie zmienia. Co rusz pojawiają się te same rozterki. Teraz rozumiem dlaczego Kasiek mnie skrzyczała podczas pierwszej wizyty na wątku aparatowym
Stary 2010-03-11, 20:51   #3836
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

Co tam u Was, kochane?
hej, ja Cię pamiętam ze zdjęcia na avatarze. podobasz mi się, i to dlatego ale spokojnie, mam męża

u nas, starych aparatek, dinozaurów i kaloszy - NUDA, NIC SIĘ NIE DZIEJE. zęby się niby prostują ale W......o........l........ .....n...........o .........
Stary 2010-03-11, 21:05   #3837
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Niewiele jest tutaj dinozaurów z naszych czasów
Papryka do nas praktycznie nie wpada
Jest cała masa nowych aparatek.

Jedno się nie zmienia. Co rusz pojawiają się te same rozterki. Teraz rozumiem dlaczego Kasiek mnie skrzyczała podczas pierwszej wizyty na wątku aparatowym
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
hej, ja Cię pamiętam ze zdjęcia na avatarze. podobasz mi się, i to dlatego ale spokojnie, mam męża

u nas, starych aparatek, dinozaurów i kaloszy - NUDA, NIC SIĘ NIE DZIEJE. zęby się niby prostują ale W......o........l........ .....n...........o .........
fajnie, że się odezwałyście No i że postępy aparatowe są. Tak myślalam,że Papryczka już tu nie zagląda, ona dawno po leczeniu, to i teraz pewnie na wątku "piękne ząbki" a jak tam u was z przyzwyczajeniem się do aparatu? ja praktycznie mam wrażenie,ze nigdy nie mialam zebów "bez aparatu", tylko ciągle aparat. Jakbym się z nim urodziła
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:11   #3838
dwi071
Doncia

Cytat:
Wyrwać ma mi chirurg, u dentystki byłam się dowiedzieć, czy mi skierowanie wypisze
No to dzisiaj będzie tel do orto, wizyta (oczywiście płatna...) po skierowanie i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wyrywanie. Im szybciej wyrwę, tym szybciej zdejmę aparat, więc mi się spieszy

Dwio71, ósemka LG zaczęła mi wychodzić jakoś w październiku, PG jeszcze nie widać, czuję, jak się usiłuje przebić, ale jeszcze jej nie ma na widoku, ale i tak muszę się obu pozbyć. Czy do wyrwania ósemek jest potrzebne zdjęcie?
Ogólnie rzecz biorąc, to ja się zastanawiam, czy orto nie liczyła na to, że ósemki mi wyjdą dopiero po zdjęciu aparatu i będzie trzeba naprawiać wszystko drugi raz... Na szczęście moje zęby są złośliwe najwyraźniej i się nie dały
Tak ja musiałam mieć zdjęcie na kliszy bo w gabinecie na nfz nie na komputera i kolejne 40 pln poszło.

U mnie tylko LG wyszła, pozostałe wstrzymane a dolne rosną troch po skosie, nie bolą i nic się z nimi nie dzieje, ale fakt lepiej usunąć je od razu niech aparat robi swoje.

Cytat:

mnie falami zęby bolą, raz trójki, to po paru dnich jedynkami nie moge nic tykać, to znowu szóstki ... dziś wyjątkowo nic nie nie boli, ale to pewnie dlatego że wyluzowały przed jutrzejszym usuwaniem 8LD.

BOJE SIEEEEEE strasznie

od poniedziałku bez przerwy jem, wszystko co wpadnie mi w ręce, a najchetniej twarde rzeczy, chipsy, krakersy, precle, orzechy ..... robię zapas na mam nadzieje że tylko kilka dni, a nie na tygodni

Stary 2010-03-11, 21:13   #3839
rudo-zielona
Zadomowienie

Napisać, że nie ma wielu dinozaurów i już Milutek się pojawia...

Dzisiaj usłyszałam, że jak mi ściągną aparat to będę wielce nieszczęśliwa. Okazuje się, że podświadomie ciągle coś przy nim majstruje, a to poruszam sobie zębami, a to sprawdzę, czy zamki są na miejscu.
Okazuje się, że jestem niehigienicznym świrem!
Stary 2010-03-11, 21:13   #3840
milutek
Wtajemniczenie

u mnie w maju będzie roczek z aparatem i w sumie też się do niego tak przyzwyczaiłam że go nie czuję, no chyba że po wizycie przez kilka dni, bo moja orto jest z tych hardkorowych albo moje zęby takie wrażliwe na ból.
czasem jak za mocno przytulam się do poduszki to zameczki wżynają mi się w policzki, ale jestem juz na to uodporniona.

trzymajcie się aparatki, lecę przygotować się do snu, padnięta jestem

niehigieniczny świrze - czemu piszesz zawsze o tej samej godzinie co ja?

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:15
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości