|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
ja tez mam mniejsza wene..
bylam dzis u orto i mam zlecony zestaw cwiczen i tabletki.. na nast wizycie zobaczymy czy beda potrzebne zastrzyki.. Konspi ja nie odciagam napletka. wiadomo ze ogladam ale wszystko jest ok. nie ma zaczerwienienia, stanow zapalnych. fakt mamy stulejke ale stulejka do 2 roku zycia jest fizjologiczna. uwazam ze nie powinno sie na sile odciagac bo wtedy latwiej o zakazenia i infekcje. Adi tez ma stulejke ale nast razem jak bedziemy u pediatry 15go to poprosze o masc i bedziemy smarowac.. mam nadzieje ze bedzie odchodzic napletek bez problemu. bylam z Adusiem na pobieraniu krwi i byl bardzo dzilny. nie zrobilo to na nim wrazenia.. bardzo mila pani go zagadala i udalo sie ![]() to chyba tyle..
#4322 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
ja się wpadam tylko przywitać...
tż chory i mnie chyba też coś bierze bo głowa boli i jakos tak raz mi zimno, raz gorąco... |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie chcialam was przeleciec ale nie zdazylam bo kamilka juz watala
![]() Wczoraj nie mialm jak napisac jak tam po szczepieniu bo kamilka byla bardzo rozdrazniona, zloscila sie bardzo, byla taka niespokojna, dzis tez jest taka inna niz zwylke miala troszke goraczke przedtem ale juz teraz na szczescie jej spadla ![]() odezwie sie pozniej ![]()
#4324 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() My już po ćwiczeniach i po spacerku, piękn pogoda aż by się chciało usiąść na ławce i wygrzać w słonku, wiosna tuż tuż ![]() ![]() Takie pustki tu dziś, że chyba wszyscy są na spacerkach ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4325 |
Zadomowienie
|
zatoka u nas pogoda paskudna... wieje i sypie snieg!
a to tak na poprawe humoru: http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU...feature=autofb ![]()
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a smiech zabójczy! widziałam to już wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Przyszla mi dzis ta sukienka co sobie zamowilam z linku co gucia podala.
Strasznie mi sie podoba tylko mala jest ![]() ![]()
#4329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też został jeszcze jeden ząb do kanałowego leczenia i po ciąży pojawiło się kilka małych ubytków, które już są zaklajstrowane. Głowa do góry. lepiej się przejdź. Nawet gdybyś miała jakieś małe ubytki, to teraz leczenie jest lepsze niż gdyby miałoby to się rozwinąć głębiej i miałabyś mieć kanałówkę, albo jeszcze gorzej, zapalenie nerwu. Ponoć bardzo bolesne i nieprzyjemne doświadczenie. Ja jestem na przykłąd na siebie trochę zła, że nie poszłam wcześniej po ciąży do kontroli. Ale co zrobić, mam za swoje Cytat:
![]() wczoraj podobnie Sandra się zaśmiewała. Wsypywałam precelki do miseczki porcelanowej i przy tym dźwięku mała zaczęła się tak śmiać jak nigdy dotąd ![]() ![]()
![]() |
#4330 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może weź jakieś lekarstwa od razu żeby Cię nie rozłożyło ![]() Cytat:
![]() ![]() Co tu taka cisza dzis? ![]() Mój tż wrócił! Wreszcie ![]() ![]() ![]() ![]() A i sie pochwale dobrym uczynkiem ![]() ![]() doradźcie co kupić ![]() http://www.allegro.pl/item945038753_...ove_wys_0.html http://www.allegro.pl/item943782216_...f_toys_40.html http://www.allegro.pl/item952647310_..._7_funkcj.html Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-03-11 o 15:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stroju jeszcze nie kupiłam, ale chyba kupię 'Adaś full" bo tam jest płaszczyk, a cos sie nie zapowiada zeby cieplo bylo. A Staś już na becik za duży... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko manipulowanie tam mnie przeraża, a moj Tż to panikuje gorzej ode mnie i mowi że jego już to boli od samego patrzenia... i weź tu coś zrób... ![]()
![]() |
#4332 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wczoraj już zaczeła mi leczyć pierwszego zeba... dzisiaj nie moge nic jeść tak mnie boli przy gryzieniu.... ale bede dzielna! ( dodam że panicznie, panicznie boje sie dentysty! i wczoraj 2 razy mało jej nie odleciałam na fotelu ... ze strachu, bo znieczulona byłam maxymalnie ) Cytat:
a pomysł z ciuszkami rewelacyjny! też chciałam sprzedawać na allegro - ale zrobię tak jak Ty i oddam do rodzinnego domu dziecka we Wrocławiu! ![]() katarinka pisała że u niej wszo ok ![]() co do tych ostrzeżeń na forum - bez przesady !!! to już nie można niczym się podzielić, nic zaproponować ? paranoja ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-03-11 o 14:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marcelina byliśy z małym u okulisty. Jest to okulistka pracująca w szpitalu wojewódzkim więc powinna się znać i powiedziała tak. Że jeśli małemu oczka nie ropieją, nie ma żadnej wydzieliny to muszę mu tylko masować ale tak od oczka w dół. I jeszcze mam obserwować oczka na dworzę tzn jak wyglądają jak wychodzę z nim na dwór czy się łzy nie zbierają. Zapytała czy Wiki wogóle płacze i w tym problem że on nawet przy szczepieniu nie płacze za bardzo tylko krzyczy ![]() ![]() Ola super pomysł z tą pomocą dzieciaczkom ![]() Cieszę się żę wy też uważacie że słoiczki to nie jest jakaś chemia i sztuczność, bo ja już ostatnio zwątpiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Kate e tam chemia
![]() jesli chodzi o mnie to narazie daje sloiczki a jak sa mlode warzywa to kupuje u znajomej ktora hoduje u siebie w ogrodzie albo ze sklepu ze zdrowa zywnoscia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Wtajemniczenie
|
Iza mowi do mnie: - mamo ja jestemmłodym dzieckiem?
ja - tak Iza - Grzes jest młodym dzidziusiem? ja - tak Iza - mamo ty to stara jestes! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Też uważam, że to jakieś głupie gadanie z tą chemią
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój Piotruś dzisiaj też tekst zaserwował: "Mamusiu, ty mi nie pomożaj się ubierać, bo ty jesteś duża jak dinozaur i twoja córka Magdusia teraz płacze": ![]() ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-11 o 17:06 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4339 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj Alicja miała debiut marchewkowy, marchewka była wszędzie, myślałam, że padnę ![]() Kochane mamusie co robicie z plamami po marchewce?? To cholerstwo nie chce za nic zejść. Od soczku kilka bluzeczek poplamiła i tą marchewką też się opaćkała, jak tak dalej pójdzie to będzie w poplamionych rzeczach chodziła ![]() Aha i znów nas dopadły pleśniawki, od razu na gardło przeszły, więc mała znów chrypi. Mam nadzieję, że szybko zejdą. Debiut marchewkowy ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jana razie zostawiam ciuszki dla drugiego dziecka ![]() fajny prezent, pochwal sie ![]() a kosmetyczka się nie pomyliła??? bardzo mało zapłaciłaś ![]() mi sie lusterko podoba ![]() Cytat:
![]() ja tez juz zapasy słoiczków robię, wg mnie w tych czasach chemii i tak nie unikniemy.I wydaje mi się ze słoiczki wcale złe nie są! ![]() ale to się skomplikowane wydaje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzieci są super, a teksty to nie wiem skąd biorą, hehe |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wszystko vanishem odplamiam (ale tylko w proszku) pomoczy się cały dzień i wszystko zlezie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no widac jej smakowało ![]() ja daje teraz słoiczki ale mam zamiar gotować - Izieo gotowałam, słoiczki były na wszelki wypadek Grześ mało je zupki - nie chce zbytnio - wiec taki słoiczek 130 ml starcza nam na 3 dni choc juz wiem czego nie kupowac z firm - miałam jarzynowa z 2 i jedna go uczuliła - pewnie jakis składnik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie i dzidziusie
troche mnie tu niebyło ale podczytywałam was troszke powadziłam sie wczoraj z tż i jakoś miałam też doła ALE dziś byliśmy gadać z księdzem proboszczem i udało się ![]() ![]() ![]() my bez ślubu żadnego siostra w separacji i zgodził się masakra ![]() ![]() ![]() no ale zapisał sobie że zadeklarowaliśmy się że na jesien weźmiemy ślub w kościele ![]() ![]()
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
Teraz się zacznie wielkie wybieranie zabawek
![]() z aukcji piesek i lusterko fajniusie, szkoda ze piesek ponad stówke w ogóle drogie te zabawki dla takich maluchów już lalki barbie są tańsze niż te edukacyjno-interaktywne dla maluszków ![]() ile maluszki muszą przytyć w ciągu miesiąca? tak się zastanawiam.. moja do 12 tygodnia przytyła 1,7 kg. to dużo czy mało. POwinnysmy jeszcze siatki porobić tu na forum ![]() a jesteście na benc.pl ??
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2010-03-11 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak na teraz to chyba lusterko, słoń super, ale Mała będzie się nim mogła bawić jak będzie dobrze siedzieć, żeby sobie sama zdejmować te elementy, a piesek też będzie najlepszy jak zacznie raczkować, żeby mogła za nim podążać ![]() I ![]() Cytat:
![]() Zawsze wtedy się skupia i patrzy na Tatusia, co on mu tam majstruje ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już sama nie wiem co robić, pediatrze mówiłam, że słyszałam, że jak dziecko było naświetlane, to musi mieć kontrolę u okulisty, a on mi na to, że rozmawiał kiedyś o tym z jakąś panią profesor i ona twierdziła, że jesli dziecko nie jest wcześniakiem i nie było w inkubatorku, to nie ma takiej potrzeby. Oczka mu obejrzał i wg niego jest ok, a co do łez, to Filusiowi juz lecą i ropki nie ma, tylko takie "śpiochy" czasem. I ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodka ![]() I taką ma lekko zszokowaną minkę ![]() Filuś jednak został zaszczepiony i płakał przy tym niesamowicie, mimo że pielęgniarka starała się odwrócić jego uwagę ![]() Kupkami mam się nie martwić, bo to prawdopodobnie od ząbków, bo idą ![]() ![]() ![]() ![]() Waży 7400 g ![]() Czyli generalnie dwa razy tyle, co jak się urodził plus jeszcze troszkę ![]() Wychodzi, że w ciągu 6 tygodni przybrał 800 g ![]() A i jeszcze umówiłam sie u niego na usg główki, nie muszę do Chorzowa jechać, bo on mi to zrobi na miejscu i bezpłatnie ![]() Normalnie człowiek- orkiestra ![]()
![]() |
#4347 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym powiedziała tak: jezeli przyrosty tygodniowe do 6tyg. (pewnie była wtedy ważona) są takie same jak po to bym się nie martwiła ale jeżeli wcześniej były dużo większe to bym się tym troszkę zainteresowała. Cytat:
Ten "fiolet" to gencjana fioletowa? Jak często tego używałaś? Pediatra nam przepisała Nystatynę (3x1,5ml) ale tego nawet nie kupiłam bo pleśniawki się nie pojawiły. ![]()
Zosia ![]() Edytowane przez zatoka Czas edycji: 2010-03-11 o 19:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zadomowienie
|
Hey
![]() ja dzisiaj podlamana i w ogole do dup* wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() eh wyzalilam sie ide spac.. jak zasne;(
#4350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarz powiedział że można 3razy na dzień posmarować ja posmarowałam 2razy w jeden dzień i raz w drugi dzień i znikłoniebyło nic widać a za dwa dni znów na wewnętrznej stronie usteczek sie pokazało więc znów zrobiłam i znikło za pare dni zaś i miałam juz dość już jej nawet smoczek zmieniłam reszte wygotowałam butelki tez no i teraz tą domową metodą spróbowałam i narazie niewidać już pare dni mam nadzieje że już niewrócą ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ravenne a z kąd wiesz że na gardełku ma te pleśniawki? to aż tak widać na gardełku? bo moja też sobie jakby chrapie przez sen ale wydaje mi sie że to przez leciutki katarek bo chyba ma, psikam jej 3-4 razy za dzien sterimarem żeby lepiej ciąpulki wyciągać ale i tak dalej troche chrapoli ale nie zawsze lekarz ją w tym tygodniu osłuchiwał i nic tam niema no i w buzi tych pleśniawek też niewidze, a mleczko pije ci fajnie przez te pleśniawki?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.