Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 17:52   #1681
gosza_25
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

hihi no ja dzisiaj rano już patrzyłam kto najbliższy w kolejce do ślubowania) Bo strasznie lubię czytać te sprawozdania z przygotowań, ślubu, wesela
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:56   #1682
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Gosi5 według ciebie na pewno jestem hipokrytką bo nie założę szala/bolerka go kościoła tylko olbrzymi, długi welon i będę miała odkryte ramiona. A na dodatek mieszkam z moim TZ przed ślubem- to straszne . Będę z tym musiała jakoś żyć.
Poczytaj trochę historii (a właśnie wiem mój, doświadczenie życiowe i wielorakie wykształcenie się tutaj kłania) a zobaczysz kto jest hipokrytą. I że tak na prawdę aktualny Kościół jest całkowicie inny niż ten który stworzył Jezus. A wiarę powinna się przekładać na stosunek do drugiego człowieka a nie ilością zaliczonych modlitw (którę brzmią nieraz jak mantry) czy mszy.
Nie za brak szalu Cię tak nie nazwę - totalnie rozmijamy się w swoich wypowiedziach, tzn jakbyśmy mówiły o dwóch różnych sprawach, a nie na jeden temat miały odmienne zdanie..., dlatego nie widzę sensu rozmowy....

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
gosi5 jak się nie mylę to świadkowie Jehowy są postrzegani jako sekta więc ciężko tu mówić o decyzji przynależności...

....KK przez niektórych też
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:01   #1683
gosza_25
Rozeznanie

....KK przez niektórych też [/QUOTE]

piszę Ci o faktach i doktrynach KK więc najpierw sobie poczytaj później się wypowiadaj a skoro nie widzisz sensu rozmowy to juz po raz kolejny pisze- po prostu ją skończmy

a katolicyzm to przyjęta religia więc nie wiem czego się naczytałaś i gdzie się tego dowiedziałaś że jest postrzegany jako sekta...

Edytowane przez gosza_25
Czas edycji: 2010-03-11 o 18:03
Stary 2010-03-11, 18:12   #1684
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
....KK przez niektórych też
piszę Ci o faktach i doktrynach KK więc najpierw sobie poczytaj później się wypowiadaj a skoro nie widzisz sensu rozmowy to juz po raz kolejny pisze- po prostu ją skończmy

a katolicyzm to przyjęta religia więc nie wiem czego się naczytałaś i gdzie się tego dowiedziałaś że jest postrzegany jako sekta...[/QUOTE]

...mogę tylko westchnąć.......:rolleyes :
ale jak wiadomo kazdy na wizazu ma prawo do własnego zdania...i .....chwału mu za to.....
Stary 2010-03-11, 18:26   #1685
agulack
Raczkowanie

Dziewczyny wiem że to było na pewno gdzieś pisane ale tak na szybko poproszę Jaka cena jest za foto u Zimmera?

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:43   #1686
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulack Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem że to było na pewno gdzieś pisane ale tak na szybko poproszę Jaka cena jest za foto u Zimmera?
Najlepiej do niego napisz podając termin i miejscowość w której odbędzie się Wasz ślub.
Październik to już miesiąc nie tak oblegany jak terminy od czerwca do września, więc cena może być inna niż Ci wizazanki podadzą.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-03-11 o 18:45
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:51   #1687
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
najlepiej tak jak napisał emir...zadzwoń bo właśnie ceny mogą się zmieniać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 19:01   #1688
kamila23106
Rozeznanie

GG do kamila23106

Cytat:
My na kwiecien 2011 placimy 2tys zlotych.
kamila23106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:13   #1689
srubka87
Zadomowienie

gosi- mam nadzieję, że nie wchodzisz do kościoła w krótkim rękawku i spódnicy przed kolano..., no nie wspomnę o współżyciu z Tż-em i zabezpieczaniu się czym innym niż "kalendarzykiem". Uczestnictwie w rekolekcjach, przestrzeganiu postu i wielu innych zasadach kościoła. Tylko nie mów, że do czegoś się nie stosujesz, bo skoro jesteś wierząca i praktykująca jak podkreślasz to musiałabym nazwać cię hipokrytką.Nie mów, że zasady kościoła stosuje się wybiórczo skoro sam kościół tak to stosuje. Dlaczego księża nie mogą mieć rodzin..wiesz? No a ponoć to co materialne nie jest najważniejsze. Ślubu nie biorę w Watykanie(a szkoda), a jakbym tam brała to uwierz że dostosowałabym się z dziką przyjemnością. Jakoś nie widziałam żeby ksiądz kiedyś powiedział cokolwiek na temat odsłoniętych ramion PM, Ja będę miała odsłonięte ramiona tzn. przykryte welonem, a dekolt wcale nie będzie duży, zakryte mam całe piersi( na co dzień nie chodzę do kościoła z odkrytymi ramionami i nogami).A co z sukniami, które mają przezroczystą koronkę na brzuchu chyba powinni je wycofać z obiegu, lub PM powinna się przebrać do kościoła. Nie wiem czy wiesz, ale to nie ksiądz daje nam ślub, a my sami, ksiądz jest świadkiem. Ja poczułam się gorzej niż na naukach przedmałżeńskich, bo byłam na nich na Karczówce i to co słyszałam od księdza Jana przeszło moje oczekiwania... Dla niego pocałunek w kościele jest normalną rzeczą i nic nie wspominał o tym , że odsłonięte ramiona podczas ślubu są czymś strasznym. Mówisz, że razi to oby bardzo wierzące...Czyli księża nie bardzo wierzą skoro jeszcze żaden nie powiedział, żeby podczas ślubu zakryć ramiona, oczywiście w niedzielę w kościele owszem...ale ślub to nieco inna uroczystość.Ja wierzę w Boga a nie w kościół, kościół to instytucja, która pomaga mi się zbliżyć do Boga i niech tak zostanie. Przepraszam, ze kontynuowałam ten temat, ale normalnie nie mogłam się powstrzymać.
Stary 2010-03-11, 20:18   #1690
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
gosi- mam nadzieję, że nie wchodzisz do kościoła w krótkim rękawku i spódnicy przed kolano..., no nie wspomnę o współżyciu z Tż-em i zabezpieczaniu się czym innym niż "kalendarzykiem". Uczestnictwie w rekolekcjach, przestrzeganiu postu i wielu innych zasadach kościoła. Tylko nie mów, że do czegoś się nie stosujesz, bo skoro jesteś wierząca i praktykująca jak podkreślasz to musiałabym nazwać cię hipokrytką.Nie mów, że zasady kościoła stosuje się wybiórczo skoro sam kościół tak to stosuje. Dlaczego księża nie mogą mieć rodzin..wiesz? No a ponoć to co materialne nie jest najważniejsze. Ślubu nie biorę w Watykanie(a szkoda), a jakbym tam brała to uwierz że dostosowałabym się z dziką przyjemnością. Jakoś nie widziałam żeby ksiądz kiedyś powiedział cokolwiek na temat odsłoniętych ramion PM, Ja będę miała odsłonięte ramiona tzn. przykryte welonem, a dekolt wcale nie będzie duży, zakryte mam całe piersi( na co dzień nie chodzę do kościoła z odkrytymi ramionami i nogami).A co z sukniami, które mają przezroczystą koronkę na brzuchu chyba powinni je wycofać z obiegu, lub PM powinna się przebrać do kościoła. Nie wiem czy wiesz, ale to nie ksiądz daje nam ślub, a my sami, ksiądz jest świadkiem. Ja poczułam się gorzej niż na naukach przedmałżeńskich, bo byłam na nich na Karczówce i to co słyszałam od księdza Jana przeszło moje oczekiwania... Dla niego pocałunek w kościele jest normalną rzeczą i nic nie wspominał o tym , że odsłonięte ramiona podczas ślubu są czymś strasznym. Mówisz, że razi to oby bardzo wierzące...Czyli księża nie bardzo wierzą skoro jeszcze żaden nie powiedział, żeby podczas ślubu zakryć ramiona, oczywiście w niedzielę w kościele owszem...ale ślub to nieco inna uroczystość.Ja wierzę w Boga a nie w kościół, kościół to instytucja, która pomaga mi się zbliżyć do Boga i niech tak zostanie. Przepraszam, ze kontynuowałam ten temat, ale normalnie nie mogłam się powstrzymać.
Ja wiem ale mimo wszystko jestem ciekawy Twojej teorii i jak ją uzasadnisz?
Stary 2010-03-11, 20:19   #1691
trooskava
Zadomowienie

To tak w ramach oderwania od tematu odkrytych ramion, PM świecących dekoltem i hipokryzji podrzucam foty naszych zaproszeń (a raczej wzór jaki będziemy mieć).
W tym samym stylu będziemy posiadać zawieszki i winietki
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 20:20   #1692
srubka87
Zadomowienie

Emir-to nie to forum, nie ten temat. Zakończmy to Każdy z nas oczywiście ma prawo do własnego zdania, ale bądźmy konsekwentni w sądach.

trooskava-bardzo fajne są te wasze zaproszenia.

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-11 o 20:24
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:28   #1693
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Emir-to nie to forum, nie ten temat. Zakończmy to Każdy z nas oczywiście ma prawo do własnego zdania, ale bądźmy konsekwentni w sądach.

trooskava-bardzo fajne są te wasze zaproszenia.
Dzięki powiem Ci że mamy próbki i super wygladają w świetle. Faktura papieru powoduje że swiatło fajnie sie zalamuje. No i cena za nie nie była zaporowa 1,89 z personalizacją
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 20:48   #1694
srubka87
Zadomowienie

Trooskava-no znając cenę to podobają mi się jeszcze bardziej
Emir - nie wiem czy dobrze kojarzę, że zajmujesz się fotografią... Powiedź mi czy oprócz tych zdjęć, które dajesz w albumie, dajesz inne na płycie? Takie nie "obrobione". Jeśli tak to czy za darmo czy liczysz coś za to? Jeśli coś pomieszałam to wybacz
A no właśnie dziewczyny jak to jest u Was? Dostajecie taką płytę? Płacicie dodatkowo?

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-11 o 20:55
Stary 2010-03-11, 20:50   #1695
Ahnieszka27
Przyczajenie

Cześć!Na początek dzięki wielkie wszystkim dziewczynom za opinie o salach-bardzo pomogłyście mi w podjęciu decyzji! Co do zaproszeń to daje tu stronkę, które my mamy na oku-)http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...3.01&katalog=1
Jestem ciekawa czy któraś bedzie miała ślub w Parafii Św. Krzyża na ul. 1 Maja? Jestem również zainteresowana namiarami na chórzystkę, która by ładnie zaśpiewała w kosciele

Ahnieszka27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 21:02   #1696
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Trooskava-no znając cenę to podobają mi się jeszcze bardziej
Emir - nie wiem czy dobrze kojarzę, że zajmujesz się fotografią... Powiedź mi czy oprócz tych zdjęć, które dajesz w albumie, dajesz inne na płycie? Takie nie "obrobione". Jeśli tak to czy za darmo czy liczysz coś za to? Jeśli coś pomieszałam to wybacz
Nie widać mojej reklamy na dole moich postów?

Najlepiej odpowiem na przykładzie, najpopularniejszego pakietu złotego.

• Przygotowania w domu Panny Młodej lub Pana Młodego
  • Błogosławieństwo
  • Ceremonia zaślubin
  • Wesele do oczepin
  • Plener tego samego dnia
  • 100 odbitek w formacie 15x21 w albumie
  • Min. 250 ujęć na DVD (w dwóch kopiach)
  • Prezentacja DVD z podkładem muzycznym

Czyli:

PM dostają te min. 250 ujęć na płycie dvd staranie wyselekcjonowanych z surowego i obrobionych. (z surowego materiału ok. 1500 ujęć w formacie RAW - oczywiście zdjęć może być więcej stąd to min. z reguły dochodzi tak pod 300)
Z tych 250 - 100 wybranych idzie do albumu.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:54
Stary 2010-03-11, 21:12   #1697
srubka87
Zadomowienie

Emir-dzięki za odpowiedź oczywiście reklamę widać, nie wiem co ja taka zakręcona dziś jestem, wadę wzroku mam, ale nie aż tak dużą Więc może stąd(z tej reklamy) kojarzę, czym się zajmujesz

Wiecie co tak sobie siedzę i myślę, że to b. dobrze że mamy na różne tematy różne zdania. Przynajmniej nie jest nam nudno Trochę pikanterii jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:26
Stary 2010-03-11, 21:27   #1698
justynao
Raczkowanie

Dzieczyny zobaczcie sobie to
http://www.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4
justynao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 21:30   #1699
margaret82
Zadomowienie

srubka87 Ty byłaś na tym pierwszy, grupowym spotkaniu w poradni czy od razu na indywidualnym?? I czy to spotkanie było z Panią Maria czy z tą drugą panią??
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2010-03-11 o 21:33
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 21:41   #1700
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Może zanim kogoś zaczniesz obrażać, to przeczytasz uwaznie i ze zrozumieniem jego wypowiedzi?
W pierwszej wersji udzieliłam kilku odpowiedzi na Twoja nieuzasadnioną zajadliwość wobec mnie, ale jednak stwierdziłam, ze jestem za stara na dyskusje z małolatą i je usunęłam - bo domyslam sie ze 87 to Twój rocznik, to sie ciesz dla mnie jesteś jeszcze małolatą, choc odważną - w Twoim wieku bym sie na ślub nie zdecydowała
Nie rozumiemy się totalnie, ale w jednym mogę sie z Toba akurat zgodzić - ksieża na Karczówce są rewelacyjni, jednak po Twoim poście myślę, ze wyniosłyśmy dla siebie z nauk ksiedza Jana zupełnie co innego.
Można iść na rozmowę o pracę w podartych dżinsach, na spotkanie biznesowe w dresie, a na pogrzeb w jasnoróżowej sukience - można, nikt Nam nie zabroni, ale czy któraś z Was by sie na to zdecydowała?
Ja nie, tak samo jak na dekolt do pośladków w miejscu modlitwy..., bo o ubieraniu sie w golf ja nigdzie nie pisałam.

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2010-03-11 o 22:15
Stary 2010-03-11, 22:04   #1701
srubka87
Zadomowienie

gosi-może i mam problem ze zrozumieniem Twojego przesłania, ale Ty też masz problem z moim. Nie mam zamiaru iść do ślubu ani w bieliźnie ani w podartych dżinsach. W Watykanie bym się dostosowała bo taki jest wymóg, w Polsce jest to wskazane, ale nikt nikomu nie zabrania mieć odsłoniętych ramion na ślubie. Nie odebrałam tego osobiście i nie miałam zamiaru Cię obrażać(nadal nie widzę miejsca w którym mogłabym Cię obrazić), ale jeśli poczułaś się obrażona to przepraszam. Ale zauważ co napisałam w kolejnym poście, że to dobrze, że mamy różne zdania. Wg Ciebie pocałunek w kościele jest normalny, a wg mojego proboszcza nie...
A na rozmowę o pracę poszłabym w podartych dżinsach jeśli starałabym się o pracę w barze z muzyką rockową lub jako pomocnik przy Festiwalu w Jarocinie Na pogrzeb też poszłabym w różowej sukience o ile zmarły życzyłby sobie tego I to absolutnie nie świadczy o moim podejściu do wiary katolickiej. Z jednym muszę się z Tobą zgodzić- dekolt do pośladków koniecznie trzeba zasłaniać, o jest i drugie..suknie z koronkowymi wstawkami są faktycznie brzydkie
Gosi to ty ostatnio na nas warczysz, np. o obrączki i jako pierwsza użyłaś słowa "hipokryzja" a dalej się posypało.Nie wiem z czego to wynika, ale oddaj naszą Gosi(bo chyba ją zjadłaś).
Hmmm, widzę, że nadal chcesz ciągnąć swoje uszczypliwe wypowiedzi...na szczęście nie jesteś jesteś mną Nie Tobie oceniać czy powinnam się zdecydować na ślub czy nie. Tak mam 23 lata i zdecydowałam się na ślub po 8 letnim związku. Odwaga, miłość? Sama wybierz.
Widzę, że kilka razy poprawiałaś swojego posta( a nawet całkiem go przeprawiłaś) i mój teraz jest jakby nie na temat ale...nie ważne. Być może między nami jest różnica pokoleń, nie mi to oceniać...Jak już nawet pisałam to dobrze Miłej nocy
Margaret-my poszliśmy od razu na spotkanie indywidualne.

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-11 o 22:33
Stary 2010-03-11, 22:26   #1702
margaret82
Zadomowienie

Dziewczyny jeśli macie sobie coś do powiedzenia to proszę Was prowadźcie takie "pyskówki" na pw bo nie każdy ma ochotę to czytać. Ten temat jest o przygotowaniach do ślubu i tego się trzymajmy.

Ja się zastanawiam jak zdobyć numer telefonu do tej drugiej pani z poradni i wpadłam na pomysł, żeby napisać maila do parafii co o tym myślicie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2010-03-11, 22:32   #1703
eninka84
Zadomowienie

świetny pomysł ja mailuje z księdzem który bedzie mi udzielał ślubu Dzięki temu moge być wyluzowana w tym dniu, bede wiedziała wszytsko bo on odpowiada na kazde pytanie, robi nawet próby
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 22:35   #1704
monini2507
Zakorzenienie

Nooooooooooo kurcze dziewczyny widze ze dyskujsa ostro wre .
Ładnie ładnie .
Ok no to może i ja wyraże swoje zdanie na ten temat.
Podzielam zdanie Gosi co do jakiegos bolerka czy narzutki na suknie do slubu. Takie jest moje zdanie tak ja bede ubrana na własnym ślubie ( czyli bede miala zakryte ramiona i plecy jesli bedzie co zasłaniac bo jeszcze nie wiem jaka bede miala sukienke). Spotkałam sie z opinia wielu ksiezy ktorym gole ramiona czy plecy nie odpowidaja na ślubie i uwazam ze maja racje i ich popieram. Ale co najwazniejsze uwazam to jak kazda z nas pojdzie ubrana to juz nasza indywidualna i prywatna sprawa. Kazda na swoj ślub pójdzie ubrana jak jej sie bedzie podobałao i w czym tylko bedzie chciala. Bo tak na prawde wiara jest nasza prywatna sprawa i to jak ja wyznajemy czy praktykujemy. Kazda z nas ma swoj własny stosunek do wiary jaka wyznajemy swoja opinie na wiele roznych tematów i dobrze bo jakby to było jakby wszscy byli tacy sami i to samo robili no nudno.
Mam nadzieje ze nikogo tu nie obrazilam ale tez chcialam wyrazic moje zdanie na ten temat.
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 22:35   #1705
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
świetny pomysł ja mailuje z księdzem który bedzie mi udzielał ślubu Dzięki temu moge być wyluzowana w tym dniu, bede wiedziała wszytsko bo on odpowiada na kazde pytanie, robi nawet próby
A jak piszesz do niego?? Zamiast "Witam" - " Szczęść Boże" a na koniec zamiast "Pozdrawiam" - "Z bogiem" Może to głupie pytania ale tak się zastanawiam jak to napisać
Stary 2010-03-11, 22:36   #1706
srubka87
Zadomowienie

Margaret-masz rację Kończymy temat. Może faktycznie napisz tam maila.Lub przeszukaj poprzednie wątki, bo coś mi się kojarzy, ze ktoś wstawiał numer do tej pani.
Stary 2010-03-11, 22:39   #1707
eninka84
Zadomowienie

- bo domyslam sie ze 87 to Twój rocznik, to sie ciesz dla mnie jesteś jeszcze małolatą, choc odważną - w Twoim wieku bym sie na ślub nie zdecydowała

Przepraszam ze wtrące, ale mnie to rozbawiło jakby zazdrość przemawiała przez Ciebie wspaniały wiek- nie trzeba być odwaznym - wystarczy miłosć, a im wczesniej sie zdarzy-tym dłuzej się sobą nacieszą, a jeśli miłośc pryśnie - to jest się wystarczająco młodym aby znaleźć kolejną...życie ach życie
Stary 2010-03-11, 22:43   #1708
margaret82
Zadomowienie

Ogólnie to zastanawiam się ile takich poradni rodzinnych jest w Kielcach I dlaczego tak trudno znaleźć do nich numer na necie ( w dzisiejszych czasach kopalni informacji ). A ta Pani Maria jak zadzwoniłam to do mnie z pytaniem "Skąd mam do niej numer" trochę mnie to zaskoczyło bo przecież ona prowadzi poradnię rodzinną ( czyli dzwoni do niej wiele osób ) a nie jest osobą prywatną.
Stary 2010-03-11, 22:44   #1709
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
A jak piszesz do niego?? Zamiast "Witam" - " Szczęść Boże" a na koniec zamiast "Pozdrawiam" - "Z bogiem" Może to głupie pytania ale tak się zastanawiam jak to napisać
To jest akurat bardzo "wyluzowany" Ksiądz znaczy, nie jest ksiedzem bo tak wyszło, tylko z pradziwego powołania
I w sumie raz pisze tak, raz tak On zresztą tez, standardowe zwroty "witam" "pozdrawiam" nie jestem zakonnica żeby nadużywac tych "ich" wyrazów Już dziwnie sie czuje jak do kancelarii chodze i cały czas "szczesć Boze" "Bóg zapłać", żeby mi to w krew nie weszło bo w koncu w pracy zaczne tak mówic do ludzi
Stary 2010-03-11, 22:45   #1710
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
gosi-może i mam problem ze zrozumieniem Twojego przesłania, ale Ty też masz problem z moim. Nie mam zamiaru iść do ślubu ani w bieliźnie ani w podartych dżinsach. W Watykanie bym się dostosowała bo taki jest wymóg, w Polsce jest to wskazane, ale nikt nikomu nie zabrania mieć odsłoniętych ramion na ślubie. Nie odebrałam tego osobiście i nie miałam zamiaru Cię obrażać(nadal nie widzę miejsca w którym mogłabym Cię obrazić), ale jeśli poczułaś się obrażona to przepraszam. Ale zauważ co napisałam w kolejnym poście, że to dobrze, że mamy różne zdania. Wg Ciebie pocałunek w kościele jest normalny, a wg mojego proboszcza nie...
A na rozmowę o pracę poszłabym w podartych dżinsach jeśli starałabym się o pracę w barze z muzyką rockową lub jako pomocnik przy Festiwalu w Jarocinie Na pogrzeb też poszłabym w różowej sukience o ile zmarły życzyłby sobie tego I to absolutnie nie świadczy o moim podejściu do wiary katolickiej. Z jednym muszę się z Tobą zgodzić- dekolt do pośladków koniecznie trzeba zasłaniać, o jest i drugie..suknie z koronkowymi wstawkami są faktycznie brzydkie
Gosi to ty ostatnio na nas warczysz, np. o obrączki i jako pierwsza użyłaś słowa "hipokryzja" a dalej się posypało.Nie wiem z czego to wynika, ale oddaj naszą Gosi(bo chyba ją zjadłaś).
Hmmm, widzę, że nadal chcesz ciągnąć swoje uszczypliwe wypowiedzi...na szczęście nie jesteś jesteś mną Nie Tobie oceniać czy powinnam się zdecydować na ślub czy nie. Tak mam 23 lata i zdecydowałam się na ślub po 8 letnim związku. Odwaga, miłość? Sama wybierz.
Margaret-my poszliśmy od razu na spotkanie indywidualne.
a teraz Ci jednak odpowiem,

pierwsze pogrubienie - no i własnie o to mi od początku chodziło, co teraz napisałaś, są jakieś granice i różnice w czym do koscioła w czym na bal i to nie chodzi tylko o PM, Jezu nie wszyscy od razu musza sie zakrywać, no bo jak nie maja nic odkrytego to po cholerę? Jednak jesli chcesz sie ze tak powiem przykryc samym welonem to go po prostu wybróbuj w różnych upieciach, bo niestety nie zawsze da taki efekt.
Dziwie sie , ze kogokolwiek boli słowo hipokryzja, bo jak użyłam go mówiąc my katolicy, a nie wy, a ja to niby lepsza - tylko że staram się być szczera, mówie co widze na codzień i nie boje sie powiedzieć, ze sama mam z tym problem, żeby zawsze wg zasad a tu takie haloo.
Drugie pogrubienie - Nie warczę, przynajmniej nie mam takiego zamiaru, ale momentami jest tu trudno wyrazic, własne odmienne od reszty zdanie.
Trzecie pogrubienie - napisałam tylko, ze dla mnie jestes młoda i odważna, bo ja bym sie na slub w wieku 23 lat nie zdecydowała, a pewnie zazdroszcze 23 latek, bo juz ich nie mam, a fajnie bylo

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2010-03-11 o 22:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości