![]() |
#1681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
hihi no ja dzisiaj rano już patrzyłam kto najbliższy w kolejce do ślubowania) Bo strasznie lubię czytać te sprawozdania z przygotowań, ślubu, wesela
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
....KK przez niektórych też ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
....KK przez niektórych też
![]() piszę Ci o faktach i doktrynach KK więc najpierw sobie poczytaj później się wypowiadaj a skoro nie widzisz sensu rozmowy to juz po raz kolejny pisze- po prostu ją skończmy a katolicyzm to przyjęta religia więc nie wiem czego się naczytałaś i gdzie się tego dowiedziałaś że jest postrzegany jako sekta... Edytowane przez gosza_25 Czas edycji: 2010-03-11 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
|
piszę Ci o faktach i doktrynach KK więc najpierw sobie poczytaj później się wypowiadaj a skoro nie widzisz sensu rozmowy to juz po raz kolejny pisze- po prostu ją skończmy
a katolicyzm to przyjęta religia więc nie wiem czego się naczytałaś i gdzie się tego dowiedziałaś że jest postrzegany jako sekta...[/QUOTE] ...mogę tylko westchnąć.......:rolleyes : ale jak wiadomo kazdy na wizazu ma prawo do własnego zdania...i .....chwału mu za to..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiem że to było na pewno gdzieś pisane ale tak na szybko poproszę
![]()
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Październik to już miesiąc nie tak oblegany jak terminy od czerwca do września, więc cena może być inna niż Ci wizazanki podadzą. Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-03-11 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
gosi- mam nadzieję, że nie wchodzisz do kościoła w krótkim rękawku i spódnicy przed kolano..., no nie wspomnę o współżyciu z Tż-em i zabezpieczaniu się czym innym niż "kalendarzykiem". Uczestnictwie w rekolekcjach, przestrzeganiu postu i wielu innych zasadach kościoła. Tylko nie mów, że do czegoś się nie stosujesz, bo skoro jesteś wierząca i praktykująca jak podkreślasz to musiałabym nazwać cię hipokrytką.Nie mów, że zasady kościoła stosuje się wybiórczo skoro sam kościół tak to stosuje. Dlaczego księża nie mogą mieć rodzin..wiesz? No a ponoć to co materialne nie jest najważniejsze. Ślubu nie biorę w Watykanie(a szkoda), a jakbym tam brała to uwierz że dostosowałabym się z dziką przyjemnością. Jakoś nie widziałam żeby ksiądz kiedyś powiedział cokolwiek na temat odsłoniętych ramion PM, Ja będę miała odsłonięte ramiona tzn. przykryte welonem, a dekolt wcale nie będzie duży, zakryte mam całe piersi( na co dzień nie chodzę do kościoła z odkrytymi ramionami i nogami).A co z sukniami, które mają przezroczystą koronkę na brzuchu chyba powinni je wycofać z obiegu, lub PM powinna się przebrać do kościoła. Nie wiem czy wiesz, ale to nie ksiądz daje nam ślub, a my sami, ksiądz jest świadkiem. Ja poczułam się gorzej niż na naukach przedmałżeńskich, bo byłam na nich na Karczówce i to co słyszałam od księdza Jana przeszło moje oczekiwania...
![]()
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
To tak w ramach oderwania od tematu odkrytych ramion, PM świecących dekoltem i hipokryzji
![]() ![]() W tym samym stylu będziemy posiadać zawieszki i winietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
|
Emir-to nie to forum, nie ten temat. Zakończmy to
![]() trooskava-bardzo fajne są te wasze zaproszenia.
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-11 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zadomowienie
|
Trooskava-no znając cenę to podobają mi się jeszcze bardziej
![]() Emir - nie wiem czy dobrze kojarzę, że zajmujesz się fotografią... Powiedź mi czy oprócz tych zdjęć, które dajesz w albumie, dajesz inne na płycie? Takie nie "obrobione". Jeśli tak to czy za darmo czy liczysz coś za to? Jeśli coś pomieszałam to wybacz ![]() A no właśnie dziewczyny jak to jest u Was? Dostajecie taką płytę? Płacicie dodatkowo?
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-11 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Przyczajenie
|
Cześć!Na początek dzięki wielkie wszystkim dziewczynom za opinie o salach-bardzo pomogłyście mi w podjęciu decyzji!
![]() Jestem ciekawa czy któraś bedzie miała ślub w Parafii Św. Krzyża na ul. 1 Maja? Jestem również zainteresowana namiarami na chórzystkę, która by ładnie zaśpiewała w kosciele ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej odpowiem na przykładzie, najpopularniejszego pakietu złotego.
Czyli: PM dostają te min. 250 ujęć na płycie dvd staranie wyselekcjonowanych z surowego i obrobionych. (z surowego materiału ok. 1500 ujęć w formacie RAW - oczywiście zdjęć może być więcej stąd to min. z reguły dochodzi tak pod 300) Z tych 250 - 100 wybranych idzie do albumu. Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-03-11 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
Emir-dzięki za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Wiecie co tak sobie siedzę i myślę, że to b. dobrze że mamy na różne tematy różne zdania. Przynajmniej nie jest nam nudno ![]() ![]()
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-11 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Raczkowanie
|
Dzieczyny zobaczcie sobie to
![]() http://www.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4 |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
srubka87 Ty byłaś na tym pierwszy, grupowym spotkaniu w poradni czy od razu na indywidualnym?? I czy to spotkanie było z Panią Maria czy z tą drugą panią??
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2010-03-11 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W pierwszej wersji udzieliłam kilku odpowiedzi na Twoja nieuzasadnioną zajadliwość wobec mnie, ale jednak stwierdziłam, ze jestem za stara na dyskusje z małolatą i je usunęłam - bo domyslam sie ze 87 to Twój rocznik, to sie ciesz dla mnie jesteś jeszcze małolatą, choc odważną - w Twoim wieku bym sie na ślub nie zdecydowała Nie rozumiemy się totalnie, ale w jednym mogę sie z Toba akurat zgodzić - ksieża na Karczówce są rewelacyjni, jednak po Twoim poście myślę, ze wyniosłyśmy dla siebie z nauk ksiedza Jana zupełnie co innego. Można iść na rozmowę o pracę w podartych dżinsach, na spotkanie biznesowe w dresie, a na pogrzeb w jasnoróżowej sukience - można, nikt Nam nie zabroni, ale czy któraś z Was by sie na to zdecydowała? Ja nie, tak samo jak na dekolt do pośladków w miejscu modlitwy..., bo o ubieraniu sie w golf ja nigdzie nie pisałam. Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-11 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
gosi-może i mam problem ze zrozumieniem Twojego przesłania, ale Ty też masz problem z moim. Nie mam zamiaru iść do ślubu ani w bieliźnie ani w podartych dżinsach. W Watykanie bym się dostosowała bo taki jest wymóg, w Polsce jest to wskazane, ale nikt nikomu nie zabrania mieć odsłoniętych ramion na ślubie. Nie odebrałam tego osobiście i nie miałam zamiaru Cię obrażać(nadal nie widzę miejsca w którym mogłabym Cię obrazić), ale jeśli poczułaś się obrażona to przepraszam. Ale zauważ co napisałam w kolejnym poście, że to dobrze, że mamy różne zdania. Wg Ciebie pocałunek w kościele jest normalny, a wg mojego proboszcza nie...
A na rozmowę o pracę poszłabym w podartych dżinsach jeśli starałabym się o pracę w barze z muzyką rockową lub jako pomocnik przy Festiwalu w Jarocinie ![]() ![]() ![]() Gosi to ty ostatnio na nas warczysz, np. o obrączki i jako pierwsza użyłaś słowa "hipokryzja" a dalej się posypało.Nie wiem z czego to wynika, ale oddaj naszą Gosi(bo chyba ją zjadłaś ![]() Hmmm, widzę, że nadal chcesz ciągnąć swoje uszczypliwe wypowiedzi...na szczęście nie jesteś jesteś mną ![]() Widzę, że kilka razy poprawiałaś swojego posta( a nawet całkiem go przeprawiłaś) i mój teraz jest jakby nie na temat ale...nie ważne. Być może między nami jest różnica pokoleń, nie mi to oceniać...Jak już nawet pisałam to dobrze ![]() ![]() Margaret-my poszliśmy od razu na spotkanie indywidualne.
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-11 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeśli macie sobie coś do powiedzenia to proszę Was prowadźcie takie "pyskówki" na pw bo nie każdy ma ochotę to czytać. Ten temat jest o przygotowaniach do ślubu i tego się trzymajmy.
Ja się zastanawiam jak zdobyć numer telefonu do tej drugiej pani z poradni ![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
świetny pomysł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Nooooooooooo kurcze dziewczyny widze ze dyskujsa ostro wre
![]() Ładnie ładnie . Ok no to może i ja wyraże swoje zdanie na ten temat. Podzielam zdanie Gosi co do jakiegos bolerka czy narzutki na suknie do slubu. Takie jest moje zdanie tak ja bede ubrana na własnym ślubie ( czyli bede miala zakryte ramiona i plecy jesli bedzie co zasłaniac bo jeszcze nie wiem jaka bede miala sukienke). Spotkałam sie z opinia wielu ksiezy ktorym gole ramiona czy plecy nie odpowidaja na ślubie i uwazam ze maja racje i ich popieram. Ale co najwazniejsze uwazam to jak kazda z nas pojdzie ubrana to juz nasza indywidualna i prywatna sprawa. Kazda na swoj ślub pójdzie ubrana jak jej sie bedzie podobałao i w czym tylko bedzie chciala. Bo tak na prawde wiara jest nasza prywatna sprawa i to jak ja wyznajemy czy praktykujemy. Kazda z nas ma swoj własny stosunek do wiary jaka wyznajemy swoja opinie na wiele roznych tematów i dobrze bo jakby to było jakby wszscy byli tacy sami i to samo robili no nudno. Mam nadzieje ze nikogo tu nie obrazilam ale tez chcialam wyrazic moje zdanie na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
Margaret-masz rację
![]()
#1707 |
Zadomowienie
|
- bo domyslam sie ze 87 to Twój rocznik, to sie ciesz dla mnie jesteś jeszcze małolatą, choc odważną - w Twoim wieku bym sie na ślub nie zdecydowała
Przepraszam ze wtrące, ale mnie to rozbawiło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Ogólnie to zastanawiam się ile takich poradni rodzinnych jest w Kielcach
![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I w sumie raz pisze tak, raz tak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pierwsze pogrubienie - no i własnie o to mi od początku chodziło, co teraz napisałaś ![]() ![]() Dziwie sie , ze kogokolwiek boli słowo hipokryzja, bo jak użyłam go mówiąc my katolicy, a nie wy, a ja to niby lepsza ![]() Drugie pogrubienie - Nie warczę, przynajmniej nie mam takiego zamiaru, ale momentami jest tu trudno wyrazic, własne odmienne od reszty zdanie. Trzecie pogrubienie - napisałam tylko, ze dla mnie jestes młoda i odważna, bo ja bym sie na slub w wieku 23 lat nie zdecydowała ![]() ![]() Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-11 o 22:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.