|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() ![]() doskonale cię też rozumiem i mam wrażenie, że to taka generacja twardzieli, że oni muszą pokazać, że się nie dadzą. Z moim tatą mam podobnie. Jakieś 6 lat temu spadł z dachu (ok 3 m) i miał popękanych kilka kręgów, ale na szczęście obyło się bez inwalidztwa. Mimo wszystko jednak nie powinien nic nosić, jeździć zbyt długo samochodem itd, ale do rozsądku nie da mu się przemówić, bo on musi umieć zrobić wszystko sam (a jak przeszedł na emeryturę - ze względu na stopień inwalidzki, to chciał zacząć dorabiać jako kierowca ciężarówki ![]() ![]()
![]() |
#4352 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
trzymam kciuki żeby mu sie polepszyło z tą padaczką, mój wujek tez ma padaczke, okropienstwo ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=xsaZl...eature=related
to też jeden z moich ulubionych rozśmieszaczy. ![]() ja nie jestem na benc.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra ale ubaw ![]() ![]() a jakie słodziaki haha
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Filipek tez juz niezle wazy choc moj Tomek ciezszy ![]() Cytat:
![]() narazie masz ode mnie buziaka ![]() a dla taty zycze zdrowia Cytat:
![]() a ja sie dzis zaisalam na fitness ![]()
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- ![]()
![]() |
#4357 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale masz fanego synka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie żeś z wizyty zadowolona. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wow ![]()
![]() |
#4358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Filuś w 50 centylu, więc wszystko ok ![]() A ile Tomuś mierzy? Bo Filutka pielęgniarka mierzyła i wyszło jej 66 cm, ale ja myślę że nawet 68, bo go zmierzyła tak na odwal się na moich rękach, dupke miał wypiętą i nóżki ugięte ![]() Wyczytałam, że można mniej więcej przewidzieć wzrost dziecka, u chłopców to średnia ze wzrostu rodziców plus 6,5 cm, a u dziewczynek te 6,5 cm się odejmuje. Wychodzi, że Filuś może mieć 186,5 cm. To całkiem, całkiem ![]() Agusia ![]() Pilnuj Taty i przekonaj go, że dbanie o siebie wcale nie jest mało męskie. Mój ojciec też był z tych mało oszczędzających się i niestety skończyło się jak się skończyło, a miał 66 lat, więc wcale taki stary nie był ![]()
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Brombi ma 69cm.
jesli ten schemat do wzrostu sie sprawdzi to moi chlopcy beda mieli 185cm.. ja im zanizam wzrost. tz ma 197 ![]() a dziewczyny dzieki za uznanie ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-11 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym schematem to tak trochę ![]() ![]() A na fitness ortopeda Ci pozwolił ? ![]()
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jest z wszelkim przewidywaniem ![]() A poza tym z pokolenia na pokolenie ludzie są coraz wyżsi ![]() Tak sobie policzyłam, że według tego ja powinnam też mieć około 162, a mam 170 cm. Czyli to lipa ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-03-11 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ze nie brał leków to masakra ale atk jest ze starszymi - znam to moja Mama tez miała napady padaczkowe i okazało sie ze miała tetniaka, który w koncu pekł' ale do czego zmierzam - jezeli padaczka pojawia sie w tym wieku to zawsze jest przyczyna i trzeba jej szukac (szkoda, ze wowczas tego nie wiedziałam) jezeli Twoj Tato juz miał guzki to powinniscie sprawdzic jeszcze raz wszystko oraz pod katem tetniaka nie chce sie przemadrzac ale napady sie z czegos biora - ja tego wszystkiego dowiedziałam sie juz po wylewie u Mamy a była wczesniej w szpitalu kilkakrotnie i szukali własnie guza a nie zrobili badania aby sprawdzic tetniaka ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Iza została dzis w domu bo cos ja rozbiera - buuuuu - ma katar kaszel i temperature coś Karenina ma długa przerwe w wizazu??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie ćwiczę od czasu do czasu z płytką w domu. a właśnie... co na to ortopeda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
pytalam sie ortopedy o fitness to zabronil robic przysiadow ale jesli chodzi o modelowanie sylwetki, cwiczenia z pilka polecal. ja na poczatek ide na pozeracza tluszczu
![]() ![]() tz sledzi kwalifikacje do F1 ![]() zaczelo sie ![]()
#4366 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane...
![]() przepraszam, ze sie nie odzywalam i dziekuje tym, ktore sie martwily, ale mialam doooola - ze jestem sama samiutka, dookola sami glupi lekarze, maly cierpi i placze a nikt nie chce mi pomoc itp.... no i nie chcialam smecic...poza tym trzeci dzien mam migrenowy bol glowy i na tv nawet nie patrze, a na monitor tylko troszke... Eehhh...no wiec w skrocie - we srode spotkalam sie na miescie z kolezanka i maly dal taaaki koncert, ze ciekawa jestem kiedy znow bedzie chciala ze mna (z nami...) spotkac... ![]() Niestety w domu nie bylo lepiej a w nocy spalam cale 3,5 godziny i to jeszcze z pobudkami... ![]() ![]() Takze ja nie wiedzialam juz jak sie nazywam a dzisiaj tez jestem raczej malo kontaktowa.... Nie wiem co sie dzieje - zeby, brzuszek, katar czy wszystko naraz?? ![]() Mama przyslala mi ten Dicoflor i pytanko - mam dawac jedna kapsulke dziennie?
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-12 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||
Zadomowienie
|
witam z rana
drugi dzień kataru i już mam dość ![]() ![]() Dobrze, ze mamuśka mawolne, to dziś przyjdzie i weźmie Olkę na spacer, a ja w tym czasie wypoce się w łóżku! Odebrałam wczoraj wyniki z bilirubiny i już jest ładnie w normie ![]() ![]() Cytat:
![]() przedwczoraj ważyłam się z Olką na rękach i też mi wyszło 7400 ![]() ![]() Agusia- bardzo współczuję!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() uu nas tez sie zaczęło jakieś rozgrywki wiosenne piłki nożnej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a robiłaś już obciążenie glukozą? bo Nila ma już prawie 3 miesiące a obciążenie robi się od 3-6 miesięcy po porodzie. Kareninko współczuję i mam nadzieje, że te płaczki niebawem sie skończą! a byłaś u lekarza? Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-03-12 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
nie.. szczerze mowiac to zapomnialam o tym zupelnie
![]() prosze poklikajcie mi ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-12 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() łał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dicoflor dawałam 2 kapsułki dziennie osłonowo kiedy mała była na antybiotyku, a potem jedną dziennie ![]() Cytat:
![]() ![]() I zdrówka życzę ![]() klikamy ![]() I ja też proszę o kliki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Wtajemniczenie
|
to niedobrze
![]() ale może pamiętasz czy to miało byc z 50 czy 75g glukozy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Tarasiu 75g.
oj to musze zzrobic to badanie ale kto mnie na nie skieruje?? ginekolog?? lekarz pierwszego kontaktu?? musze isc na kopernika??
#4373 |
Zadomowienie
|
Witam.
Dostałam fajny link- serwis prowadzony przez dietetyków- [B]wpisując date urodzin dziecka mozecie sprawdzić jego menu w danym okresie[/B] http://www.twojadieta.pl/dz.php?ur_d...=6&dalej=dalej strona otwiera sie na dicie mojego Tomka ale na dole strony można ponownie wpisać dane dziecka- data urodzenia i typ karmienia. Karenino ![]() Kropciu mówisz F1... ![]() ![]() Agusia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja myślałam zrobić badanie prywatnie a potem ktoś mi zerknie na wyniki. może lekarz pierwszego kontaktu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Filuś duży chłopak, dobrze, że jest poprawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio poszłam za ciosem i tak jak skończyłam z certyfikatem to teraz wróciłam na kursy prawa jazdy. Mama wzięła Alę na spacer i będzie się nią dzisiaj zajmować, a ja czekam na "L". Kurde miałam ponad pół roku przerwy mam nadzieję, że nie wyszłam z wprawy i że autko mi nie stanie na środku skrzyżowania ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2010-03-12 o 10:32 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Tarasiu prywatnie mozesz zrobic tylko 50g
na 75g musisz miec skierowanie od lekarza bo jest to duze obciazenie i gdyby cos ci sie stalo to oni nie chca brac na siebie odpowiedzialnosci..przyna jmniej tak mi powiedziano w diagnostyce jak bylam w ciazy Malinko no bo to przeciez ma byc taki ekscytujacy sezon w F1 ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-12 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4378 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale mi napisali, że do pół roku karmić piersią i to wszystko. Aja już za ok 2-3 tyg chce zacząć wprowadzać jakię warzywka i owocki, bo nidługo do pracy trzeba wracać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Agusia ma nadzieję, że wszytsko juz ztata dobrze... ale tak to ejst im starsi tym mniej odpowiedzialni jeśli chodzi o zdrowie. Mój jest identyczny albo i gorszy- schorzen tyle, że łatwiej wymienić co mu nie dolega- ale do lekarzy nie chodzi wogóle.. chyba, ze już coś go tak boli, że nie daje rady.
Karenina kurcze a to kolki czy kupkowe problemy? Na kolki nam pomaga Sab Simplex, na kupki rumianek. W takiej sytuacji nie dawaj rzadnych koperkwoych herbatek- często powodują problemy z kupa. U nas tak było. A jak już dziecko naprawdę się męczyło to posłuchałam koleżanki i dałam troszeczke małemu zwykłego zapparzonego rumianku( rozcieńczyłam z troszką wody tak pół na pół i dałam pare łyków) przeszło i kupa była tej samej nocy i rzadka. Byliśmy na szczepieniu. Badanie pediatryczne wyszło dobrze a robił jak zawsze takie miny, że się pielęgniarki na korytarzu napatrzeć nie mogły ![]() ![]() Przepuklina pachwinowa niestety wyłazi- mniejsza ale jednak. Dziś miałam zadzwonić i powiedzieć właśnie czy się pokazuje. Pani chirurg mi powiedziała, że gorzej z taką mniejszą jest, bo nie ma miejsca jelitko jak wejdzie i prędzej może uwięznąć i też stąd zapewne ma dolegliwości, że jak wejdzie jest ciasno, jelitko uciśnięte, bardziej pachiwna jest unerwiona też i go boli ![]() ![]() Pediatra mi to samo powiedziała, że stą dmozemy mieć problemy brzuszkowe... Pewnie maja racje, bo wcześniej dziecko nigdy tak nie cierpiało... Dobrze, że Sab Simplex łagodzi kolki- mogę go dawać nawet przed karzdym posiłkiem... Narazie dawałam 3 razy dziennie ale wczoraj już 4, bo coś widziałam,że zaczyna go męczyć... I właśnie nawet jak jest już taki spokojniejszy, naprawdę nie widzę, żeby już tak często go bolał brzuszek to ona wyłazi. wczoraj była często i czasem w formie naprawde małej -jakbym jelitko samo czuła - i trudno było je wmasować z powrotem. Troszkę się bałam nawet. Bardzo się boję oczywiście ale jeżeli to ma zakończyć jego cierpienia i te wieczne badania to chyba tak będzie najlepiej. Ufam tej pani doktor, bo jest taka widać z powołania i jak pisałam kiedyś- najpierw dziecko i jego potrzeby, a nie wymordować badaniami i nie dawać jeść. Sama od razu pytała kiedy jadł i kazała nakarmić i wodę nawet dała(jakbyśmy nie mieli jedzonka wtedy to by kazała nam przynieść). Ponoć dzieciaczki dobrze to znoszą, bo dostają środki przeciwbólowe i szybko dochodzą do siebie. Nie wiem czy którakowliek dotrwa do końca tej litani... Ech i mam mega mętlik co jest lepszym wyjściem i stresa jak mały się obudzi po zabiegu jaki będzie, czy będzie bolało... jak długo bęszie do siebie dochodził... I czy w końcu to zakończy jego cierpienia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.