|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Ja sobie wyskoczyłam na chwilkę na miasto, do takiego wypasionego lumpka. Obkupiłam Maksia na lato (dwie pary spodenek, dwie koszulki krótki rękaw, koszulka długi rękaw) i sobie kupiłam taką śliczną długą sukienkę z H&M, kolor czekoladowy, lniana, z odkrytymi plecami, wiązana na szyi, odcinana pod biustem... rozmiar - 32. Teraz mam motywację, żeby do lata szybko schudnąć. ![]() Cytat:
ja też mam różne zboczenia, ale ciii.... |
||
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1779398 2]:
a skąd jesteś (jeśli można wiedzieć )?[/QUOTE]można - szpital pod jaki podlegam to Tomaszów Lubelski a moja opinia z palca wyssana nie jest bo swoje w nim przeszłam ![]() choć jeśli wszystko jest dobrze to czasem go chwalą.... do Lublina mam spory kawałek drogi ale mam nadzieję że zdążę dojechać ![]() a ja mam ostatnio opcję na spanie- nic mi się nie chce tylko spać a i apetyt mi gdzieś uciekł normalnie nie chce mi się jeść, tak do 15-tej to jeszcze mogę jeść a potem to mi wszystko w buzi rośnie, nadrabiam trochę owocami ale boję się że to mało dla Zuzi a mój mąż mnie pociesza że Mała zaczyna mnie wyprzedzać dzisiaj zaczynam 27 tc ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- dziewczyny przyznać się która schowała wiosnę dla siebie :confused :![]() :con fused:![]() :pal a:normalnie tak trobią z tym ociepleniem klimatu a u mnie wczoraj było 17 na minusie w nocy, dziś trochę mniej ale wygląda jakby śnieg miał zacząć padać lada moment a ja powoli w kurtkę zimową się nie dopinam a na wiosenną za zimno i co ![]() nic tylko zamknę się w domu bo zimowej kurtki nawet w ciuchu nie opyla mi się kupować no chyba że któraś z Was faktycznie zamknęła wiosenką dla siebie
|
#3663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja uwielbiam tamte okolice. jestem absolutnie zakochana w roztoczańskich lasach, nad wszystkimi rzeczkami typu tanew czy jeleń to mogłabym siedzieć godzinami
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1779708 5]ale mieszkasz w samym tomaszowie?
ja uwielbiam tamte okolice. jestem absolutnie zakochana w roztoczańskich lasach, nad wszystkimi rzeczkami typu tanew czy jeleń to mogłabym siedzieć godzinami [/QUOTE]nie mieszkam kilka kilometrów od tomaszowa z 10 - Bełżec hm ja też uwielbiam - Szumy to jest to no i mam bliżej ![]() często tam jeździmy, mój mąż już planuje że pierwsze miejsce w jakie zabierzemy małą to właśnie będą Szumy
|
#3665 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja będę mojego namawiać. w suścu są świetne kwatery i tak się zastanawiam kiedy można by się tam wybrać. tak chociaż na trzy dni. trochę będzie rzeczy do targania, ale mamy duże autko więc może damy radę . jeszcze tylko wózek z dużymi kołami i moskitierą i damy radę. chociaż już nie pośmigamy na rowerkach jak kiedyś, ale chociaż spacerkiem
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie dziewczyny ze wizyty u gin zakonczone dobrymi wiesciami
i ze nasze dzieciaczki rosną zdrowe kocyk super tuniczki tez ![]() A ja wam powiem ze sie dzis zdenerwowałam jak chyba jeszcze nigdy postaram sie wam w skrócie napisac dlaczego Moj tato opiekuje sie 96 letnim wujkiem ( bratem swojej mamy) pare dni temu stan wujka bardzo sie pogorszył na wizycie domowej lekarz powiedział ze to kwestia moze miesiaca i ze to juz starosc ( z dnia na dzien wujo jest słabszy no i troche sie zapomina przy oddawaniu moczu ) całe zycie ciezko pracował w czasie wojny był po niewolą niemiecka (dostał nawet jakies pieniazki z pojednania tej fundacji ) z tego opłacił przyłacze do kanalizacji wypracował sobie emeryture tato do pewnosci poszedł sie tylko zapytać czy on może w razie czego zrobic wujkowi pogrzeb (chodzi tu o problemy w razie czego z zakładem pogrzebowym czy zakład dostanie pięniążki) a to ze tato nie jest rodziną w swietle prawa musi sie wykazać rachunkami - to wiedzielismy wujek jest przekonany ze jakby mu sie umarło bedzie miał pomnik a tu koło mojego miejsca zamieszkania wegetował sobie taki pijaczyna moze z 5 lat pracy miał reszta na opiece społecznej i co siostra dostała za niego 6000 tys zrobiła pogrzeb i wystawiła za reszte pomnik skromny ale jest i gdzie tu sprawiedliwosc powiedzcie sami mam ochote gdzies to opisac albo nagłosnić bo co ludzie sa winni ze nie maja osoby która wedle prawa jest rodziną ![]() ![]() :m ur:
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-03-11 o 14:37 |
|
|
|
#3667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17797954]to są takie chore paradoksy naszego prawa...
[/QUOTE]dla mnie to straszne ze panstwo tak traktuje ludzi którzy na to zasłuzyli brak mi słow ![]() ![]() Napisałabym do jednego albo drugiego ale nie wiem gdzie konkretnie napisać może wy wiecie ?? czy do zusu czy do kogo ?
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-03-11 o 14:52 |
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że na ćwiczeniach było fajnie.
![]() Kropka też fajna
|
|
|
|
#3670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Według mnie takie "wypłaty' powinny funkcjonować podobnie jak prawo spadkowe, czyli jeśli nie ma rodziny najbliższej, w linii prostej, to bierze się pod uwagę dalszą rodzinę- zawsze się jakaś znajdzie. też fajnie. ![]() a jakieś szczegóły z dzisiejszych zajęć? |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17798383]też fajnie.
![]() a jakieś szczegóły z dzisiejszych zajęć?[/QUOTE] szczegóły - hm.. no ćwiczenia różne były na materacach. dawałyśmy radę, a babka nawet powiedziała, że wygląda na to, że jesteśmy w dobrej kondycji i z porodem też damy radę
|
|
|
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
Laski...ale sobie przyjemność sprawiłam. Poszłam do warzywniaka bo mi się owoców zachciało a tam babeczka miała...truskawki! Coprawda jeszcze nie nasze polskie ale tak mi pachniały i pomimo okrutnej ceny 26zł za kg kupiłam 6 sztuk, takich największych...ze sklepu do domu mam ze 20 metrów ale wszystkich do domu nie doniosłam- pożarłam połowę i czuję się tak błogo... dziwna energia we mnie wstąpiła i wzięłam sie za porządki- jak mi power zacznie spadać, doładuję się następną truskawą... Truskawy są the best!!! (a jak popędzają przy zaparciach
Jutro mam usg, które robi się w 32 tyg ale że miejsce na nfz było późnawo, więc je robię w 33 tyg- nic się chyba nie stanie, jak będzie tydzień opóźnienia? Uprzejmie upraszam o intensywne myślenie o nas i ewentualne trzymanie kciukasków, jeśli nie przeszkodzi to w codziennych czynnościach
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2010-03-11 o 16:59 |
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie , zasypalo nas
sypie od rana i konca nie widac i gdzie ta wiosna co ??? ![]() Bol pod zebrem dzis osiaga apogeum , a mala chce mnie dobic tak pakuje od srodka ( dobrze ze choc to nie boli) ![]() Od 2 dni nie moge spac , bodze sie w nocy a o 5 rano juz jestem wyspana i wszystkie kosci mnie bola , jeszcze na plecach najlepiej , bo jak spie na boku to Gabryska strasznie sie buntuje i pakuje mnie raczkami nie pomaga tlumaczenie , ze powinnam na boku![]() i ciagle mam faze slodka - jezyk mi kolkiem staje jak nie zjem nic slodkiego i szperacz mi sie wlancza dobrze ze choc waga stoi w miejscu na razie .-jak to sie mowi organizm sie domaga a wlasnie kiedys wyczytalam na jakims forum ; --- dziewczyna lezy na porodowce z druga mlodsza , sa juz po rozpakowaniu i opowiadaja sobie o zachciankach ciazowych , ta mlodsza zaczela opowiadac i mowi ze jak byla w 8 miesiacu poszla do sklepu kupila butelke zubrowki i sok jablkowy po czym w domu sama to wypila -- na zdziwienie tamtej odpowiedziala -- no coz najwyrazniej organizm sie domagal.................. .... ![]() to tyle na temat zachcianek i moich jednak b. zadkich dolegliwosci pochwale sie jeszcze , ze zakupy wyprawkowe dla malej zakonczone , kupilam dzis jeszcze spiochy i body na 56 i 62 , i dokupilam trzeci recznik z kapturkiem i mam juz wszystko na dzien dobry dla malej , chyba mi tylko skarpetek brakuje a tak to lista zakonczona . teraz najwyzej moge na wieksze rozmiary cos sobie dokupywac dla malej , ale to jak mnie najdzie
|
#3674 |
|
Konto usunięte
|
Cześć mamy
Donoszę, że żyję, nie urodziłam Mam lenia i pisać mi się nie chce Na szybko - Bydgoś, fajoski kocyk, a zające - super! Coś miałam jeszcze napisać, ale zapomniałam, co chciałam Może potem tu wdepnę.
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy jutro będę chodzić. Dawno tak nie wymęczyłam ud. ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17796377]
Ja sobie wyskoczyłam na chwilkę na miasto, do takiego wypasionego lumpka. Obkupiłam Maksia na lato (dwie pary spodenek, dwie koszulki krótki rękaw, koszulka długi rękaw) i sobie kupiłam taką śliczną długą sukienkę z H&M, kolor czekoladowy, lniana, z odkrytymi plecami, wiązana na szyi, odcinana pod biustem... rozmiar - 32. Teraz mam motywację, żeby do lata szybko schudnąć. ![]() jasne, masz absolutną rację. ja też mam różne zboczenia, ale ciii....[/QUOTE] hih kazda z nas ma rózne akie małe zboczenia :P ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- no to sie ciesze ze na cwiczeniach było fajnie i ze cie kropka nie zjadła ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17798383]ja się nie znam, ale myślę, że warto zwrócić się z tym do kogoś wyżej, do jakiegoś "ważniejszego" ZUS czy coś w tym stylu... no bo to rzeczywiście jest bez sensu. Ja bym pewnie do Zetki zadzwoniła do pana Janusza W. ![]() Według mnie takie "wypłaty' powinny funkcjonować podobnie jak prawo spadkowe, czyli jeśli nie ma rodziny najbliższej, w linii prostej, to bierze się pod uwagę dalszą rodzinę- zawsze się jakaś znajdzie. dowiedziałam sie ze tylko podstepem mozemy te pieniadze wyszarpać poprostu poprosić o zakład pogrzebowy o podniesienie fikcyjnie niektórych kosztów a reszte dołozyć z oszczednosci jakie moze posiadał zmarły tato jest jedyna rodzina wujka on nie miał ani zony ani dzieci rodzice dawno zmarli siostry i bracia tez (tato jest synem jego siostry ) jedynie co ma tato to obowiazek zrobienia pogrzebu jako ze jest III stopnia w linii bocznej spokrewnionym (najsmieszniejsze jst to ze Najbliższe pokrewieństwo w linii bocznej to pokrewieństwo II stopnia czyli rodzeństwo i tu nie ma problemu z pogrzebem)w III roia problemy nie ma jak polska nie kombinujesz nie masz ale koniec juz pisania o takich sprawach na tym wateczku bo on ma byc wesoły i o naszych kochanych fasolkach ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
trzymam kciuki bardzo mocno nie robiac nikomu smaku ja mam zamrożone truskawy z własnej działki i jeżyny dobrze ze mam zapas w lodówce ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
ubranka co do tej zubrówki to nie mam słow jakas niedouczona była albo wyssała to z palca mam jak ty spac nie moge budze sie na plecach bo brakuje mi tchu wiec znów sie przekładam na lewy bok od paru ni boli mnie pod prawym zebrem i chodze z odpietym biustonoszem (nie moge chodzic bez mam 2 młodocianych w domu i nie wiem jak takie stojace antenki na nich by podziałały a po drugie troche to krepuje ) no o słodkim to nawet mi ni mów w ciagu dwóch dni poszła bomboniera i 10 batoników typu ikar pawełek tosia itd itd mała czuje jak sie cała rusza pare dni temu kopała albo szczypała teraz czuje jak rusza całym ciałem oj i bardziej boli jak wypchnie sie po prawej stronie , która sobie upatrzyła normalnie całe plecka chyba tam ma łacznie z tyłkiem o to masz juz kompelt mozesz pakowac torbe do szpitala
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-03-11 o 18:33 |
||
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17802508]Cześć mamy
Donoszę, że żyję, nie urodziłam Mam lenia i pisać mi się nie chce Na szybko - Bydgoś, fajoski kocyk, a zające - super! Coś miałam jeszcze napisać, ale zapomniałam, co chciałam Może potem tu wdepnę.[/QUOTE]no bys nie smiała sie w kolejke wtracać do porodu e tam raz dwa dasz sobie rady z tymi pierdułami ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
a co za cwiczenia robiłyscie ???
|
|
#3678 |
|
BAN stały
|
Drogie Panie! Mam na imię Asia, jestem studentką III roku dietetyki. Prowadzę badania na temat stosunku do pracy dietetyka kobiet z obecną lub przebytą cukrzycą w czasie ciąży. Badanie jest anonimowe. Poniżej zamieściłam link do strony internetowej, na której znajduje się ankieta. Będę bardzo wdzięczna za wypełnienie, pomoże mi to napisać pracę licencjacką. Obiecuję podzielić się wynikami badania z osobami chętnymi. Dziękuję
http://www.ankietka.pl/ankieta/36604...a-w-ciazy.html |
|
|
|
#3679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od poczatku ciazy bylo super , chwilami zapominalam ze jestem w ciazy , zero dolegliwosci az do wkroczenia w 3 trymestr juz wiem jak to dziala , najpierw przyczajenie , przyzwyczajenie organizmu i wybuch uczuc do maluszka i dowalic mamusce z kazdej strony , zeby sie przyzwyczajala ![]() ja biustonosza nie zdejme bo by mnie do przodu pociaglo mam tam po obu stronach tera z 4 kilo , ty uwazaj z tymi mlodocianymi , zebys im oczu nie wybila tymi antenkami a mala zeczywiscie daje czadu , ciagle mnie zaczepia i odpukuje , a jak potrafi sie prezyc ![]() torbe moge pakowac ale dla dziecka bo ja dalej w lesie , ale przed swietami zdaze w sumie to tylko koszule chyba i staniki ![]() po swietach musze juz przyjechac do niemiec spakowana , w razie czego jak by Gabrysce sie spieszylo na swiat wiec w domu jak bede to zobacze co tam i posegreguje ten caly majdan wreszcie .
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka mnie nie zjadła, bo była zajęta batonikiem
czuję, że po tych ćwiczeniach jutro stanę się żuczkiem gnojarkiem. problem w tym, że całą dobę będę sama i nikt mi nie pomoże się podnieść |
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
No kochane zadna nie trzymała krzciuków . Nie ładnie.Nie udało się i dalej trzeba szukać. Ja dzis z pracy sie zwolniłam bo źle się czułam .Przyszłam do domu i padłam jak kawka.Spałam 2 godziny bo musiałam wstać a tak bym jeszcze spała. Cytat:
To jest niestety prawda.Jak nie urodzimy odpowiedniej ilości dzieci to nie bedzie miał kto pracować na nasze emerytury.A i tak dużo osób wyjeżdza .Co dotorżasomosci niesty Polacy są narodem mało tolerancyjnym,zeby nie napisać rasistycznym narodem i taki kolorowy długo tu nie pomieszka. |
|
|
|
|
#3683 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziękuję Wam za opinię o kocyku Dzisiaj byłam w pracy ( po ponad tygodniowej nieobecności ) i jestem taka zmęczona, że szok. Była u mnie taka stała klientka i się pyta jak się czuję. Ja jej na to, że dobrze. Ona - ale pani ślicznie wygląda.....pewnie będzie synek. Ja - nie, nie, dziewczynka będzie Ona - bo ma pani taka ładną cerę, ale i tak dostanie pani plamy na twarzy Normalnie chciałam ją rąbnąć Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydzień.Ja też dużo jem, ale chyba mała sporo pobiera ode mnie, bo ja mało tyję. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17796377] Ja sobie wyskoczyłam na chwilkę na miasto, do takiego wypasionego lumpka. Obkupiłam Maksia na lato (dwie pary spodenek, dwie koszulki krótki rękaw, koszulka długi rękaw) i sobie kupiłam taką śliczną długą sukienkę z H&M, kolor czekoladowy, lniana, z odkrytymi plecami, wiązana na szyi, odcinana pod biustem... rozmiar - 32. Teraz mam motywację, żeby do lata szybko schudnąć. ![]() .[/QUOTE] Uwielbiam lniane rzeczy. Na lato mam parę takowych. Cytat:
![]() Super Cytat:
![]() Cytat:
zaciśnięte.Cytat:
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
małż właśnie pojechał
![]() strasznie się martwię, bo jedzie po nocy, trasa daleka i nieznana, a do tego warunki kiepskie... ehh... |
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że wstałam samodzielnie (nie miałam wyjścia
![]() bolą mnie tylko ramiona tuż przy karku, poza tym nic. a jak u Ciebie Kropko? |
|
|
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No też coś. Fajne. ![]() Ja zaraz będę spisywać, póki mi coś we łbie zostało. Tylko nie wiem jak to wyjdzie na piśmie i czy sama coś z tego zakumam. Dużo było. Pewnie większość uciekła... Cytat:
Kropka przewidująca wzięła śmiecikowego batona i chwała Bogu, bo by tam padła. Jak zwykle wysiłkowo poleciał mi cukier. He he... ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
W zasadzie nic nie boli. Czuję trochę mięśnie podobojczykowe i uda, gdy wchodzę po schodach, od wewn. strony głównie. Poza tym spoko.
|
|||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, widziałyście gdzieś na żywo te łóżeczka?
Odebrałam wczoraj i padłam z szoku... Mam wersję z miśkiem. A misiek jest z jednej tylko strony. Odwrócić się nie da, bo mam wersję z szufladą i owa się nie otworzy wówczas. ![]() Teraz dumam czy zostawić misia przy kaloryferze, co mi się podoba średnio. Czy go przekalkować jakoś i namalować na drugiej stronie. Czy może zdjąć szyny do szuflady, nawiercić dziury i wkręcić tak, żeby pasowało przy odwróceniu... Tylko 2 i 3 opcja może mi utrudnić sprzedać łóżka, a wiadomo, że trzymać tego do końca świata nie zamierzam, bo i po co. ![]() Ps. Szuflada na focie z misiem wygląda mi na domalowaną komputerowo. Jak sądzicie?? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-12 o 07:39 |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka te lóżeczka cudne
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-12 o 07:53 |
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przesada, też wg mnie. Jaki to problem tę samą formę zrobić razy tysiąc sztuk, nie rozumiem. Oszczędność czasu i kasy im wychodzi jak robią tylko na połowie boków tego misia? To i tak maszyna robi zagłębienie i jedzie brązową farbą w tej dziurce. Dla mnie niepojęte działanie.
|
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a że nie boli - widać nie przesadzała mówiąc, że jesteśmy w dobrej kondycji. Cytat:
zresztą, ja bym chyba też zakładała kupując, że jest z obu stron, bo niby czemu miałby nie być... ale mam lenia... nawet nie chce mi się wstać z kanapy, iść się umyć i ubrać, nie mówiąc o praniu i paru innych czynnościach zaplanowanych na dzisiaj. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Obkupiłam Maksia na lato (dwie pary spodenek, dwie koszulki krótki rękaw, koszulka długi rękaw) i sobie kupiłam taką śliczną długą sukienkę z H&M, kolor czekoladowy, lniana, z odkrytymi plecami, wiązana na szyi, odcinana pod biustem...
rozmiar - 32. 

:confused :

Może potem tu wdepnę.
dowiedziałam sie ze tylko podstepem mozemy te pieniadze wyszarpać poprostu poprosić o zakład pogrzebowy o podniesienie fikcyjnie niektórych kosztów 
. Nie ładnie.
za kolejny tydzień.