Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 13:23   #3721
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Mam dziś usg o 18, to się zapytam dla Was o te zmniejszone piersi, czy to norma czy jakieś odstępstwo od niej...bo osobiście u mnie trochę podrosło i chyba stanęło w miejscu, nie zauważam ciągłego wzrostu.

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 13:24   #3722
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Może i normalnie, nie wiem.

Zaintrygowało mnie to, bo moje koleżanki wszystkie jak jedna mówią, że im rosły całą ciążę i po porodzie (jeśli karmiły) jeszcze przez jakiś czas też.
każda ma inne stopery, inną wielkość maksymalną.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 13:47   #3723
Marta1122
Rozeznanie

[QUOTE=araczki;17820568]

A wypralas posciel? Moze wtedy zmieknie

tak wyprałam i jest bardziej miękka ale jaka była wymiętolona po praniu...

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:05   #3724
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dobrze, ze sie odezwalas bo wczoraj myslalam o Tobie
Idziemy leb w leb wiec razniej mi jak jestes
Zaleglosci zakupowe to tez moj cel obecny...

Dzien dobry.

stan na dzisiaj:
obwod brzucha na wysokosci pepka - 104 cm
postep w zakupach wyprawkowych - brak
zmeczenie i lenistwo - ok. 89%
strach przed porodem - ok 70%
balagan w domu - 90%
chetka na slodkie - 100%

milego dnia babeczki...
ależ mi miło, że o mnie myślałaś

Ja w zeszłym miesiącu miałam w brzuchu 103
Muszę dokonać nowego pomiaru....
Co do reszty to mniej więcej tak samo, tylko w domu wysprzątane, bo świeżo po wprowadzeniu, wszystko nowe i czyściutkie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17790410]

oki, zaraz zmienię, u nas też raczej Julian będzie, nawet Maksiu tak gada do braciszka. :ehem[/QUOTE]

Fajnie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Super, że z Julkiem wszystko ok

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1779398 2]

ale to już duży dzidek... jeeej, zanim się obejrzysz już pójdziesz rodzić, ja jeszcze tego nie ogarniam (ale ja jakiś miesiąc w tyle jestem )

eee... wtf?

[/QUOTE]

No właśnie....czas leci jak szalony

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Jutro mam usg, które robi się w 32 tyg ale że miejsce na nfz było późnawo, więc je robię w 33 tyg- nic się chyba nie stanie, jak będzie tydzień opóźnienia?
Uprzejmie upraszam o intensywne myślenie o nas i ewentualne trzymanie kciukasków, jeśli nie przeszkodzi to w codziennych czynnościach

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
pochwale sie jeszcze , ze zakupy wyprawkowe dla malej zakonczone , kupilam dzis jeszcze spiochy i body na 56 i 62 , i dokupilam trzeci recznik z kapturkiem i mam juz wszystko na dzien dobry dla malej , chyba mi tylko skarpetek brakuje a tak to lista zakonczona .
teraz najwyzej moge na wieksze rozmiary cos sobie dokupywac dla malej , ale to jak mnie najdzie
Piękne ciuszki, jak zwykle

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:08   #3725
araczki
Zadomowienie

[QUOTE=Marta1122;17822296]
Cytat:

tak wyprałam i jest bardziej miękka ale jaka była wymiętolona po praniu...
przydalby Ci sie moj nowy ekstra magiel

czyli cycki moga podrosnac jeszcze albo opasc.
Moje stoja w miejscu.
No nic. Zamowie staniki po cudzie narodzic najwyzej.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:09   #3726
basiak
Raczkowanie

Co do piersi to moje na początku nie rosły wcale, co mnie bardzo cieszyło. Zaczęły rosnąć w drugiej połowie ciąży i urosły ok. 8 cm w obwodzie Ostatnio też się zatrzymały na szczęście. Już mam miskę F, więc mogły by sobie dać spokój...

Szymek 16.04.2010
Stary 2010-03-12, 14:24   #3727
Dilayla
Zadomowienie

hej dziewczyny
ja dzis odebrałąm wyniki glukozy i chyba wszysto oki,ale zas z wynikami krwi nie bardzo z mało krwinek czerwonych,hemoglobiny i hematokryt poniżej normy we wtorek mam wizyte wiec sie wszystkiego dowiem coz jest nie tak...i z moczem tez coś nie bardzo,leukocytów za duzo i erytrocytów...
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:25   #3728
yolanda9
Zadomowienie

Witam!
oooo...o cycuszkach mowa Moje cały czas mieszczą się w stanikach przedciążowych I w sumie jestem happy, bo zawsze byłam zadowolona z ich wielkości i wyglądu
Natomiast (o zgrozo!!! ) pojawiły mi się rozstępy na brzuchu, tzn. właściwie teraz to jest brzuch, ale przed ciążą to był odcinek poniżej pępka tuż nad "gabryśką" I to pojawiły mi się szramy z dnia na dzień dosłownie!!!!! W ogóle nie spodziewałam się, że to szajstwo tak nagle może się ujawnić Z prawej strony mam trzy szramy jakby mnie ktoś nożem chlasnął, a z lewej kropeczki

Zauważyłam, że niektóre z Was zaczęły kursy w szkołach rodzenia...no i my we wtorek też idziemy na pierwsze zajęcia Najwyższa pora, bo już się bałam, że nie zdążymy

Wczoraj byłam u lekarza państwowego... już nawet narzekać mi się nie chce.... Dodam tylko, że jak do tej pory miałam jedno usg i uwaga - nie przewiduje się dla mnie więcej Badania na samolocie też nie było...jedynie serduszka przez chwilę posłuchaliśmy....Bez komentarza....

Na szczęście w poniedziałek idę prywatnie na wizytę i będę miała"duże " usg To sobie syneczka obejrzymy

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:31   #3729
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dziś usg o 18, to się zapytam dla Was o te zmniejszone piersi, czy to norma czy jakieś odstępstwo od niej...bo osobiście u mnie trochę podrosło i chyba stanęło w miejscu, nie zauważam ciągłego wzrostu.
Zapytaj, zapytaj.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17821604]każda ma inne stopery, inną wielkość maksymalną. [/QUOTE]
Mam nadzieję, że moja wielkość max już została osiągnięta.

Musiałam się przelecieć na pocztę, bo listonoszowi jak zwykle się nie chciało... Ale było warto, przyszła moja koszula karmiąca, podgrzewacz, termometr i balsamiki, czyli wszystko na co czekam.

W domciu będą testy.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Natomiast (o zgrozo!!! ) pojawiły mi się rozstępy na brzuchu, tzn. właściwie teraz to jest brzuch, ale przed ciążą to był odcinek poniżej pępka tuż nad "gabryśką" I to pojawiły mi się szramy z dnia na dzień dosłownie!!!!!
Jeden plus w tym, że Ty w ogóle widzisz to miejsce. Bo ja już od jakiegoś czasu nie.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Aha - zapomniałam donieść. Z Daf wszystko w porządku! Zapracowana kobieta jest, ale nadal w dwupaku i wszystko ok.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:32   #3730
margo80
Zakorzenienie

też czekam na przesyłkę. ostatnie bodziaki i pajacyki (bodziaki dawno wylicytowane, ale czekały na coś jeszcze, żeby opłacało się wysyłać. pajacyki kilka dni temu).

dziś też nie było przelewu z zusu...
dobrze, że dostałam kasę za wynajem mieszkania - podjechałam do banku, wpłaciłam na konto, a w domu pozlecałam przelewy. gdyby nie to, nie wyrobilibyśmy się z terminami płatności.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:42   #3731
Marta1122
Rozeznanie

[QUOTE=araczki;17822904]
Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość

przydalby Ci sie moj nowy ekstra magiel
.
a myslałam o nim wlaśnie żeby zanieść do magla..ale czy niemowlakom mozna maglować rzeczy?
póki co zakupiłam dobre żelazko na pare i jakoś podołałam...

co do cycków mi chyba stanęły tzn przestały rosnąć.z małego B nosze teraz C i mogłoby tak zostać na zawsze...

obwód brzucha mówicie?hmm jeszcze nie mierzyłam..zrobie to dziś

mam prośbe-jeśli któraś z was zamawiała na all baldachim i jest zadowolona prosze o namiar..bo po ostatnim zakupie już boje sie cokolwiek bez pomacania zamawiać...

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-03-12 o 14:44
Stary 2010-03-12, 14:42   #3732
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Jeden plus w tym, że Ty w ogóle widzisz to miejsce. Bo ja już od jakiegoś czasu nie.
taaa.... widzę to miejsce...w lusterku

Stary 2010-03-12, 14:47   #3733
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
taaa.... widzę to miejsce...w lusterku
to tak jak ja..ale gole sie nadal sama..lusterko na sedes potem noga na sedes i do roboty za to paznokcie od stóp już mi małż obcinał...

Stary 2010-03-12, 14:53   #3734
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie
Od poczatku ciazy bylo super , chwilami zapominalam ze jestem w ciazy , zero dolegliwosci az do wkroczenia w 3 trymestr juz wiem jak to dziala , najpierw przyczajenie , przyzwyczajenie organizmu i wybuch uczuc do maluszka a pod koniec pokazanie swej prawdziwej natury i dowalic mamusce z kazdej strony , zeby sie przyzwyczajala

ja biustonosza nie zdejme bo by mnie do przodu pociaglo mam tam po obu stronach tera z 4 kilo ,
ty uwazaj z tymi mlodocianymi , zebys im oczu nie wybila tymi antenkami
a mala zeczywiscie daje czadu , ciagle mnie zaczepia i odpukuje , a jak potrafi sie prezyc

torbe moge pakowac ale dla dziecka bo ja dalej w lesie , ale przed swietami zdaze w sumie to tylko koszule chyba i staniki
po swietach musze juz przyjechac do niemiec spakowana , w razie czego jak by Gabrysce sie spieszylo na swiat wiec w domu jak bede to zobacze co tam i posegreguje ten caly majdan wreszcie .

chyba nam nasze ratolośle juz pokazuja na co je bedzie stac jak sie urodza czyli mamy sie liczyć z tym ze bedzie jeszcze gorzej

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Laski, widziałyście gdzieś na żywo te łóżeczka?

Odebrałam wczoraj i padłam z szoku... Mam wersję z miśkiem. A misiek jest z jednej tylko strony. Odwrócić się nie da, bo mam wersję z szufladą i owa się nie otworzy wówczas.
Teraz dumam czy zostawić misia przy kaloryferze, co mi się podoba średnio. Czy go przekalkować jakoś i namalować na drugiej stronie. Czy może zdjąć szyny do szuflady, nawiercić dziury i wkręcić tak, żeby pasowało przy odwróceniu... Tylko 2 i 3 opcja może mi utrudnić sprzedać łóżka, a wiadomo, że trzymać tego do końca świata nie zamierzam, bo i po co.

Ps. Szuflada na focie z misiem wygląda mi na domalowaną komputerowo. Jak sądzicie??

no na 2 dziecko :P jak po co

ja mam wytłaczane i po obu stronach jest wzór hmm ja bym chyba jakos spróbowała skalkować bo szkoda bedzie jak cos zle pojdzie z tym wierceniem a wiesz ze im bardziej sie starasz tym gorzej wychodzi (przynajmniej u mnie)

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:54   #3735
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
to tak jak ja..ale gole sie nadal sama..lusterko na sedes potem noga na sedes i do roboty za to paznokcie od stóp już mi małż obcinał...
ha! to u mnie jest na odwrót...gabryśkę mąż goli a paznokcie sama obcinam

...idę poprasować trochę ciuszki dla malucha bo juz taka się góra uzbierała, że hej!!!.... a ja tak nie lubię prasować, bleee.... może ktoś chętny do pomocy

Ps. chyba że mi się odmieni, tzn. polubię prasowanie dzieciaczkowych rzeczy

Stary 2010-03-12, 14:58   #3736
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
No to wrzucamy ćwiczonka...

Jakby coś było nie halo objaśnione (wiadomo inaczej się pisze, jak się to robi samemu) to krzyczeć, wyłuszczymy inaczej albo jakieś foto walniemy.

_________________________ ___________

I. Ćwiczenia w siadzie.

1. Siad prosty. Podpieramy się z tyłu na prostych rękach. Naciągamy stopy, w przód obciągając palce i w tył. Jednocześnie napinamy łydki. Ćwiczenie na pobudzenie krążenia.

2. Siad prosty. Podparcie jak wyżej. Krążymy stopami po 10 kółek, w jedną, potem w drugą stronę. Ćwiczenie na pobudzenie krążenia.

3. Siad po turecku lub na piętach. Plecy proste. Wyciągamy ręce przed siebie pod kątem prostym. Odwodzimy łokcie na boki, przykładając dłonie do siebie. Naciskamy dłonią na dłoń, wytrzymujemy tak kilka sekund. Rozluźniamy. Powtórzyć 10 razy.

4. Siad po turecku. Podnosimy ręce do góry, nad głową robiąc wdech. Powoli zaczynamy wydychać powietrze opuszczając całą górną część ciała do przodu na materac, ręce nadal proste, sięgają jak najdalej w przód, głowa między ramionami. Powtórzyć 10 razy.

5. Siadamy ze złączonymi stopami. Łapiemy się za kostki. Plecy proste. Wykonujemy sprawne ruchy ugiętych nóg góra – dół starając się przy opuszczaniu dotykać udami materaca. Unoszenia kolan na jakieś 20cm. Nie odrywamy stóp od podłoża, nie garbimy pleców. Ćwiczenia na rozciąganie krocza.

6. Siadamy na piętach. Ręce wzdłuż ciała. Tułów wyprostowany. Płynnym ruchem, robiąc jednocześnie wdech, unosimy się do klęku, jedną z rąk kierując ją za siebie, tak jakbyśmy chciały pokazać na słońce za nami. Ciało lekko skręcamy w kierunku, w którym przesuwa się ręka, głowa podąża za dłonią. Wydychając powietrze wracamy do poprzedniej pozycji siedzącej. To samo robimy w drugą stronę. Powtarzamy po 10 razy dla każdej ze stron.

II. Ćwiczenia na stojąco.

7. Stajemy w rozkroku. Ręce wyciągamy na boki równolegle do podłoża. Przenosimy ciężar ciała raz na jedną nogę, zginając ją w kolanie, raz na drugą. Ręce pozostają prosto. Powtarzamy po 10 razy w obu kierunkach.

8. Stajemy prosto w lekkim rozkroku. Palce stóp kierujemy do zewnątrz. Ręce wzdłuż ciała. Uginając kolana obniżamy pupę i jednocześnie unosimy ręce do góry jak w balecie, płynnym ruchem po zewnętrznej, jednocześnie robiąc wdech. Gdy ręce znajdą się nad głową, rozpoczynamy bardzo wolny wydech jednocześnie podnosząc pupę, prostując nogi i opuszczając ręce. Powtórzyć 10 razy.

9. Stoimy w lekkim rozkroku, ręce na biodrach. Wykonujemy powolne krążenia biodrami, 10 w jedną i 10 w drugą stronę.

III. Ćwiczenia na leżąco.

10. Kładziemy się na plecach. Unosimy nogi pod kątem prostym i robimy rowerek.

11. Kładziemy się na plecach. Nogi proste. Ręce na brzuchu tak, by palce dotykały się opuszkami. Wciągamy powietrze nosem, do brzucha. Oddech powinien być tak wykonany, by brzuszek wyraźnie się powiększył, a palce oddaliły się od siebie. Wydychamy powietrze rozluźniając całe ciało. Powtarzamy 10 razy.

12. Kładziemy się na plecach. Nogi proste. Ręce wzdłuż ciała. Uginamy jedną z nóg, sunąc stopą po materacu. Po ugięciu, odwodzimy kolano na zewnątrz, aż dotknie materaca. Wytrzymujemy tak 5 sek. Unosimy kolano do poprzedniej pozycji, po czym sunąc stopą po materacu, opuszczamy nogę do pozycji leżącej. To samo powtarzamy z drugą nogą. Powtórzyć po 10 razy dla każdej nogi.

13. Kładziemy się na plecach. Ręce wzdłuż ciała. Uginamy nogi w kolanach. Unosimy pupę do góry. Ramiona i stopy mocno osadzone w materacu. Wytrzymujemy 5 sekund i wracamy do pozycji leżącej. Powtarzamy 10 razy.

14. Kładziemy się na boku. Głowę podpieramy ręką. Druga ręka chwyta ugiętą w kolanie nogę. Nogę uginamy tak, by kolano kierowało się do sufitu. Przyciągamy tak ugiętą nogę do boku ciała (omijamy brzuszek) i przytrzymujemy 5 sek. Po czym puszczamy nogę i odkładamy na materac. Ćwiczenie powtórzyć 10 razy, po czym obracamy się i kolejne 10 powtórzeń dla drugiej nogi.

15. Kładziemy się na boku. Głowę podpieramy ręką. Druga ręka opiera się o materac przed nami, pomagając utrzymać równowagę. Wciągając powietrze unosimy prostą nogę do góry najdalej jak dajemy radę, stopa pod kątem prostym skierowana do twarzy. Wydychając powietrze opuszczamy nogę na miejsce. Powtórzyć 10 razy dla każdej strony ciała.

IV. Ćwiczenia na klęcząco.

16. Klękamy na materacu. Ręce opieramy o podłoże, kierując dłonie do wewnątrz. Nogi i ręce powinny być do siebie równoległe, tułów prostopadły do nich. Uginając ręce w łokciach opuszczamy górną połowę ciała tak, by dotknąć nosem materaca. Robimy wdech. Unosimy się do poz. klęczącej wydychając powietrze i znów uginamy. Takie pompki powtarzamy 10 razy.

17. Klęczymy jak wyżej. Ręce oparte o podłoże, dłonie skierowane w przód. Robiąc wdech unosimy plecy do góry (koci grzbiet), chowając głowę w ramionach. Wydychając powietrze uginamy plecy w kierunku odwrotnym, unosząc głowę do góry. Powtarzamy 10 razy.

18. Klęczymy na materacu. Ręce na podłożu. Tułów pod kątem prostym do rąk i ud. Robiąc wdech unosimy jednocześnie jedną nogę i rękę (po przekątnej, np. prawa ręka i lewa noga) w górę, równolegle do podłoża. Wytrzymujemy tak dwie sekundy i opuszczamy kończyny do wyjściowej pozycji, wydychając powietrze. To samo robimy z następną ręką i nogą. Ćwiczenie powtarzamy po 10 razy dla każdej strony.

Wdech – zawsze nosem. Płynny, dość krótki.
Wydech – zawsze ustami. Powolny, spokojny, jak najdłuższy, rozluźniający.

fajne super od dzis bede cwiczyla jakbym sie za długo nie odzywala znaczy sie ze mnie połamało albo nie wiem cós

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
słuchajcie, tak sobie patrzę i widzę, że te podpaski poporodowe belli mają opakowania z różem i zielenią. one się czymś różnią? rozmiarem czy czymś innym? czy to to samo?

nie wiem może rozmiarem ??

Stary 2010-03-12, 14:59   #3737
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj byłam u lekarza państwowego... już nawet narzekać mi się nie chce.... Dodam tylko, że jak do tej pory miałam jedno usg i uwaga - nie przewiduje się dla mnie więcej Badania na samolocie też nie było...jedynie serduszka przez chwilę posłuchaliśmy....Bez komentarza....

Na szczęście w poniedziałek idę prywatnie na wizytę i będę miała"duże " usg To sobie syneczka obejrzymy
hehe, ja mialam 2 usg i 2 badania w tym jedno wymuszone..

Cytat:

W domciu będą testy.

Aha - zapomniałam donieść. Z Daf wszystko w porządku! Zapracowana kobieta jest, ale nadal w dwupaku i wszystko ok.
I zdjecia...?

dzieki za info o Daf

Cytat:
a myslałam o nim wlaśnie żeby zanieść do magla..ale czy niemowlakom mozna maglować rzeczy?
póki co zakupiłam dobre żelazko na pare i jakoś podołałam......
ja mam tzw zimy magiel ale czy to szkodzi niemowlakom, dzieciom...nie wiem. Moze w zakladach uzywaja preparatow do maglowania, ja tyllko woda i maszyna...

AIN'T NOBODY HAPPY

körö körö kirkkoon
Stary 2010-03-12, 15:00   #3738
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
No to niezle. 45 min machania to wcale nie malo, zwlaszcza dla "napakowanych"
Podziwiam

margo, fajna tesciowa..

Ja tez mam zwiedzanie szpitala 31 marca i wlasnie tego sie boje, ze trafie na rodzaca. A zreszta, nie wiem czy sie boje

Margo, zapytalam meza bo wydaje mi sie, ze kiedys czegos szukal w necie...i znalazl jakals strone ale glowy nie dam...

Bo mi urosly tylko troche podczas ciazy, zwiekszylam sie za to w obwodzie pod biustem a chcialabym zamowic (a wlasciwie wyslalam strone mezowi aby mi zamowil ) staniki do karmienia i nie wiem czy czekac czy brac?

mi urosły i sie zatrzymały juz nie chca dalej robić sie wieksze

Stary 2010-03-12, 15:01   #3739
Marta1122
Rozeznanie

no wlaśnie nie wiem jak to z tym maglem jest..
Araczki bombowa fota

Stary 2010-03-12, 15:07   #3740
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja dzis odebrałąm wyniki glukozy i chyba wszysto oki,ale zas z wynikami krwi nie bardzo z mało krwinek czerwonych,hemoglobiny i hematokryt poniżej normy we wtorek mam wizyte wiec sie wszystkiego dowiem coz jest nie tak...i z moczem tez coś nie bardzo,leukocytów za duzo i erytrocytów...

nie bedzie az tak zle ja odebrałam mocz i wyniki dobre dzis na 16 mam wizyte znów zobacze moja kochana

czekam na siore i szwagra bo oni mnie dowioza na miejsce a siora własnie zdaje prawko (jest na miescie ) czekam na fona ze juz po wszystkim i jazda do lekarza trzymac kciuki prosze zeby wsio było ok (plosze)

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
paznokcie u nóg to se obcinam ale ogolic se juz nie da rady próbowałam hahah masaka nawet przy lusterku nie umiem bo jakos mi sie myli wyglądam teraz na dole jak buszmen którego napadły nietoperze

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
hehe, ja mialam 2 usg i 2 badania w tym jedno wymuszone..

I zdjecia...?

dzieki za info o Daf

ja mam tzw zimy magiel ale czy to szkodzi niemowlakom, dzieciom...nie wiem. Moze w zakladach uzywaja preparatow do maglowania, ja tyllko woda i maszyna...

mam podobnie

Stary 2010-03-12, 15:08   #3741
Konto usunięte

Cytat:
wklejam ubieglotygodniowy brzuch. Nogi sa widoczne tylko dlatego, ze sie wygielam do przodu
jeszcze z profilu by się tą piłeczkę przydało zobaczyć.

Cytat:
no wlaśnie nie wiem jak to z tym maglem jest..
a czemu niby magla nie można?
przecież to tak samo jak żelazko...
ja mam magiel elektryczny i magluję, ale na sucho, nawet wody nie używam.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
nie bedzie az tak zle ja odebrałam mocz i wyniki dobre dzis na 16 mam wizyte znów zobacze moja kochana
kciuki zaciśnięte.

yolanda, a gdzie Ty mieszkasz, że tak "ubogo" Cię lekarz traktuje?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 15:12   #3742
araczki
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny

Lea, profilowe zdjecie pstrykne w weekend albo nawet meza poprosze
a, musze podeslac Ci moj nr tel, to na prv...

körö körö kirkkoon
Stary 2010-03-12, 15:24   #3743
Konto usunięte

widzę, że kolejna faza "przebudzeń telefonowych "na wątku.
przy pierwszej akcji zbierania numerów telefonów, swoje namiary podesłało mi kilkanaście kobietek, dzisiaj już kilka ... ale i tak wciąż jeszcze od wielu nie mam namiarów...
Stary 2010-03-12, 15:36   #3744
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17824984]widzę, że kolejna faza "przebudzeń telefonowych "na wątku.
przy pierwszej akcji zbierania numerów telefonów, swoje namiary podesłało mi kilkanaście kobietek, dzisiaj już kilka ... ale i tak wciąż jeszcze od wielu nie mam namiarów... [/QUOTE]
ode mnie się jeszcze doczekasz, ale lada chwila kończy mi się umowa, i zastanawiam się czy nie zmienić numeru

jejkuuu... ale mi się nic dzisiaj nie chce... niech nie ktoś w tyłek kopnie na rozruch
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 15:42   #3745
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1782532 0]ode mnie się jeszcze doczekasz, ale lada chwila kończy mi się umowa, i zastanawiam się czy nie zmienić numeru

jejkuuu... ale mi się nic dzisiaj nie chce... niech nie ktoś w tyłek kopnie na rozruch [/QUOTE]

podziałało? są efekty?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 15:46   #3746
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:

podziałało? są efekty?
w sumie tak
idę zjeść obiad. a potem konstruktywnie poleżeć brzucholem do góry

nie lubię takich dni jak dziś. ciemno, zimno, małża nie ma od rana do wieczora.

ale Wam życzę miłego popołudnia
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 16:01   #3747
basiak
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17824984]widzę, że kolejna faza "przebudzeń telefonowych "na wątku.
przy pierwszej akcji zbierania numerów telefonów, swoje namiary podesłało mi kilkanaście kobietek, dzisiaj już kilka ... ale i tak wciąż jeszcze od wielu nie mam namiarów... [/QUOTE]

Lea to ja też wysyłam zaraz, bo chyba nie wysyłałam, a rozpakowywania czas coraz bliżej

Właśnie na naszą listę spojrzałam i .... jestem na 1 miejscu OMG!!!

Szymek 16.04.2010
Stary 2010-03-12, 16:03   #3748
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Lea to ja też wysyłam zaraz, bo chyba nie wysyłałam, a rozpakowywania czas coraz bliżej

Właśnie na naszą listę spojrzałam i .... jestem na 1 miejscu OMG!!!
masz rację, ten czas zapyla niemiłosiernie.
A Ty jesteś pierwsza "do odstrzału".

ps. my jutro zaczynamy 30 tydzień, więc 3/4 już za nami.
Stary 2010-03-12, 16:19   #3749
margo80
Zakorzenienie

właśnie przyszła moja paka
foty jutro, bo małż wziął ze sobą aparat.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 16:50   #3750
Silpe
Zadomowienie

Dziekuje za mile slowa odnosnie ubranek buziol dla wszystkich
Kolorki jak zwykle pastelowe bo ja praktyczna matka jestem i wyprawke mam zamiar wykozystac dla drugiego dzidka ktory jest w planie za jakies 2 w porywach do 3 lat co by nie bylo , kolorki beda pasowac , no moze oprocz rozowych kroliczkow
Rozowe kroliczki na chlopcu to chyba strasznie pedalsko beda wygladac nie ?
Oczywiscie po za wyprawka na dzien dobry , teraz juz skupie sie na ciuszkach na 62 i wiecej -typowo dziewczecych w C&A sa piekne z najnowszej kolekcji na wiosne - lato
No i ciagle jestem na etapie szukania mebli i koncepcji wystroju pokoju dla malej , jesli do swiat cos wybiore to pokoik bedzie gotowy bo lozeczko z wyposazeniem juz czeka .Drewniane , lekko pociagniete na bialo , wiec meble tez napewno w tym stylu .

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Jaa..
Moje zmalały do rozmiarów sprzed ciąży. Chodze w starych stanikach
Jezu tez bym tak chciala

Cytat:

Wlasnie dzis o niej myslalam ! Czy wszystko w pozadku bo nic nie wiemy a moze biedna w szpitalu lezy albo co
Ale jesli nadal w dwupaku to spoko

Cytat:
ha! to u mnie jest na odwrót...gabryśkę mąż goli a paznokcie sama obcinam

...idę poprasować trochę ciuszki dla malucha bo juz taka się góra uzbierała, że hej!!!.... a ja tak nie lubię prasować, bleee.... może ktoś chętny do pomocy

Ps. chyba że mi się odmieni, tzn. polubię prasowanie dzieciaczkowych rzeczy
Chetnie pomoge , uwielbiam prasowac , teraz czase moj bol pod zebrem mi to utrudnia ale daje rade .
Z tym goleniem i obcinaniem u mnie tak samo

Zakupilam wczoraj na eBey-u takie naklejki na sciane do pokoju Gabrysi - tak mysle jedna sciana bedzie na wrzosowo a na bialej te naklejki machne .Gdzies mi sie te motyle spodobaly

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości