Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 13:36   #3541
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń
Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009

Kellysss Kochana podaj mi link do twojego wózka.Mam w prawdzie dwie spacerówki,ale z żadnej nie jestem zadowolona!!!

och jak jabym tak chciala zeby moje dziecie tylw spalo....
chociaz nie narzekam bo nocki przesypia i w dzien robi sobie jedna
ale 2-3 godzinna drzemke.......

aaaaaa...chwale sie...
Kupilam spacerówke...
chicco liteway....

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 13:57   #3542
little_ola
Zakorzenienie

Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009

Hej Dziewczyny!
A czy ja się mogę podłączyć do wątku? Jestem nowa na wizażu i mam synka urodzonego 1-go stycznia 2009.
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 15:43   #3543
bratek 06
Rozeznanie

Little_ola- witamy i prosimy o częste udzielanie się

Kasiu_L, Sandruniu- dawno Was nie było, udzielajcie się częściej

Passion - a jednak nie zaginełaś

U nas dzisiaj ponuro, siedzimy sami w domku. Tż wróci dopiero po 22, bo ma zjazd, co oznacza, że cały weekend siedzimy sami, buuuuuuuuuuuu. Nie lubię samotności...
Też myślę o jakiejś parasolce. Muszę się zorientować. Milego popołudnia babeczki
Stary 2010-03-12, 16:11   #3544
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

o nowa mamusia witam
moj malutki tez zakatarzony i z kaszelkiem wszystkiemu winna ta paskudna pogoda .

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 17:41   #3545
Kasia_L
Zadomowienie

Post Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009

Tak, pogoda paskudna. Właśnie znowu zaczął sypać śnieg.

No i czuję, że mnie te coś bierze. Katar już mam i czuję się taka zmęczona. A muszę być zdrowa, bo TŻ i mała już chorzy.
Stary 2010-03-12, 18:16   #3546
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Kellysss Kochana podaj mi link do twojego wózka.Mam w prawdzie dwie spacerówki,ale z żadnej nie jestem zadowolona!!!

aaaaaa...chwale sie...
Kupilam spacerówke...
chicco liteway....
a chcialam podawac linka do wózeczka
a jaki kolor kupilas?
bo ja mam niebieski...(pierwsza fotka )
no ale jest duzo pieknych kolorkow

Stary 2010-03-12, 19:16   #3547
maggie74
Raczkowanie

U nas choróbsko też niestety jeszcz nie minęło. W niedzielę mała dostała kaszlu w poniedziałek znów byliśmy u pediatry, kolejne syropki, ale bez antybiotyku. Od poniedziałku ma też katar, kaszel na razie minął, a od wczoraj znów biegunka wykończę się chyba, pewnie od leków i od kataru.
little_ola witam nową Mamusię, moja córeczka też urodziła się 1 stycznia 2009
Ja też muszę zacząć rozglądać się za spacerówką, ale dopóki mała chora to nie ma jak wyjść.
Ficca trzymam kciuki
Wreszcie weekend, choć jutro niestety tż idzie do pracy i zostaniemy same
Na dodatek za oknem śnieg i zimno
maggie74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 23:38   #3548
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
a chcialam podawac linka do wózeczka
a jaki kolor kupilas?
bo ja mam niebieski...(pierwsza fotka )
no ale jest duzo pieknych kolorkow

Podoba mi się czerwony.Może być dla chłopca?
Może na allegro go znajdę?

Stary 2010-03-13, 09:08   #3549
passionfruit
Zakorzenienie

A ja zmieniłam zamówienie na wózek i zamiast Maclarena kupiłam Peg Perego Si:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E taki w kolorze titanio
Stary 2010-03-13, 10:21   #3550
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Passion ten sklep jest blisko mojego miejsca zamieszkania

Kellysss napisz jak jezdzi sie nowym wozem,tez chyba kupie ten model.
poczekam na twoje recenzje.
moj tz dzisiaj w nocy przyjezdza ,nareszciea ja zakatarzona maksymalnie i z chorym gardlem.

Stary 2010-03-13, 10:30   #3551
Kasia_L
Zadomowienie

Post Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009

Passionfruit wózek super się prezentuje na fotkach.
Stary 2010-03-13, 10:36   #3552
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Hej,
PAssion - super ten wózeczek, też mi się podoba, napisz koniecznie jak się będzie użytkował
Sandrunia, Kellys - też chwlacie się, jak wam się prowadzi i użytkuje wasz wózeczek.
Ja jeszcze mogę poczekać z zakupem spacerówki, więc chętnie poczytam wasze opinie i wtedy będę podejmować decyzję

My mamy pracujący i latany weekend, więc wam życzę miłego i leniwego weekendu

Kubusiu Skarbie w końcu jesteś z nami - 17.02.2009 g. 18:35

Nenah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 10:40   #3553
kellysss
Zakorzenienie

passion...bardzo mi sie podoba ten twoj peg pergo..
.niestety nie mialam mozliwosci jego kupna tutaj

krolowa..... Ja jestem zadowolona z chicco i to bardzo.....
Jak na spacerówke jest super...... i oczywiscie polecam.....
Wiem ze kazda mama ma inne potrzeby co do wozeczkow
ale ten moje spełnia w 100%...... (jak narazie i mam nadzieje ze juz caly czas)
Jak masz jakies pytania co do niego to pisz smialo bo ja sama niewiem co pisac...

A u nas lepiej...
chyba choróbsko przeszło chociaz jeszcze lekki kaszelek jest....

W niedziele wieczorkiem przylatuje do mnie siostra...
Niewiedzialam jej juz długo .............

ide sprzatac...
milego dnia

Stary 2010-03-13, 12:26   #3554
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
A ja tam byłam nawet 2 razy ostatnio!

Recenzja wózka będzie. Zmieniłam właśnie dlatego, że bardziej mi się podoba wizualnie niż Maclaren.
Stary 2010-03-13, 15:50   #3555
bratek 06
Rozeznanie

Ale tu ostatnio pustki................

Ja siedzę sama w domku z Kubą i czekamy na Tż-ta. Pogoda beznadziejna, więc nawet na spacerek nie poszliśmy.

Wiecie co, 10 lat temu!!!! jeszcze w liceum zrobiłam sobie prawko i od tamtej pory nie jeździłam za kierownicą i właśnie wczoraj zdecydowałam się, że wykupię sobie z 10 jazd doszkalających (uczących prawie od początku) i będę jeździć. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki!!!
Stary 2010-03-13, 20:50   #3556
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
aaaaaa...chwale sie...
Kupilam spacerówke...
chicco liteway....
jest po prostu super...
Mam dopiero ja 3 dni ale jestem pod wrazeniem....
Prowadzi sie leciutko,sklada szybko,oparcie rozkladane do spanka..
budka która mozna oslaniac od wiatru i od słonca...(jest odczepiana tak ze sie czyma tylko
na zawiasach i mozna regulowac jak ja posawic.....)
no i do tego cieplusia polarkowa wkladka..tzn.spiworek ktory rowniez moze byc ylko okryciem na nozki jak dziecko wieksze.... no az mi sie chce cały czas na spacery chodzic tylko ze mały jeszcze nie do konca zdrowy takze nie wypuszczam sie daleko ...
i wogóle wszystko mi sie w niej podoba...
Jak dostrzege jakies minusy to napisze....
gratuluję zakupu - bardzo ładny wózeczek mam nadzieję, że pasażer będzie równie zadowolony jak mamusia

Cytat:
Napisane przez Kasia_L Pokaż wiadomość
W temacie spania. Na szczęście nie trzeba Jagody jakoś specjalnie usypiać. W dzień gdy zaczyna marudzić kładę ją do łóżeczka, przykrywam kocykiem, daję pluszaka i zasypia. Wieczorami podobnie - ale to zaczęło się stosunkowo niedawno tak dobrze dziać. Wcześniej koszmar... No ale wiadomo, są gorsze dni i wtedy tulonko pomaga, a i ponosić czasem trzeba. Jest jedno ale, Jagoda nie jest śpiochem. W dzień jedna drzemka - do 2 h (zaznaczam do, bo bywa i godzina 15 min) i to na tyle. W nocy jest lunatykiem. Potrafi na półśpiąco usiąść, rozejrzeć się i położyć się na drugim końcu łóżka. Bywają też noce, że zabieramy ją na trochę do siebie. Ostatnio po całym dniu szaleństw pada ok 19.30 a wstaje na dobre 5.30-6.00.

Też myślę nad kupnem spacerówki, ale wciąż tylko myślę. Zastanawiam się jak prowadzą się spacerówki (parasolki) z pojedynczymi rączkami. I czy nadają się dla osób wzrostu ok metr 90 (TŻ)?
u nas sprawa usypiania baaardzo powoli, ale się normuje - na drzemkę Norbert zasypia sam - tzn ma odjazd w czasie mleczkowania i po prostu go wsadzam do łózeczka (nawet jak nie uśnie w czasie picia mleczka to zasypia sam - zostawiam i wychodzę), na noc jest różnie - jeśli uśnie przy flaszce to wsadzam do łózeczka i śpi, a jak nie uśnie to myjemy ząbki i niestety... mały usypia na rękach - koniecznie chce się przytulić - muszę łazić po ciemku po mieszkaniu i gad powoli odjeżdża

ja mam Espiro Active i niby to wysoki wózek, ale tak już będąc użytkowniczką sama nie wiem, czy sprawdziłby się na kimś powyżej 185 cm... mój mąż ma 183 i bardzo mu niewygodnie prowadzić, ale faktem jest, że on bardzo rzadko pcha wózek, więc nie jest do niego przyzwyczajony... ja też się skarżyłam przez pierwsze dni, że źle mi się chodzi, a teraz jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Planuję młodemu jakies mebelki do pokoiku kupić, bo mi sie ciuszki nie pomieszczą jak się dzidzia urodzi. Jednak kompletnie nie mam pomysłu jakie te meble kupić. Nie chce takich typowo dziecinnych, z misiami na frontach, bo takie długo nie posłuzą . Takie 'dorosłe' meble tez nie pasuja.... jestem w kropce. Moze mi poddacie jakies propozycje?
Dodam że pokuj ma kolor groszkowy
Aniu ja też nie będę robiła typowo dziecinnego pokoju jeśli chodzi o mebelki - mnie się podoba takie coś - można na początek kupić szafę, jakąś komodę i ew. łóżko, a jak dzieć urośnie to są biurka, półki i inne bardziej już "szkolne" części http://brw.com.pl/pl/kolekcja/9-pokoj_mlodziezowy/41-indiana
ew seria leksvik z ikea

Cytat:

Sandra ty to jak znikniesz to CIę nie ma i nie ma... POZDRAWIAM!!!

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
A czy ja się mogę podłączyć do wątku? Jestem nowa na wizażu i mam synka urodzonego 1-go stycznia 2009.
Witaj nowa Mamusiu

Cytat:
Podoba mi się czerwony.Może być dla chłopca?
Może na allegro go znajdę?
ja uważam, że może być, choć sama preferuję inne kolorki

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
śliczny wózeczek baaardzo mi się podoba, dla mnie ma tylko jeden minus - cena

Cytat:

Kellysss napisz jak jezdzi sie nowym wozem,tez chyba kupie ten model.
poczekam na twoje recenzje.
moj tz dzisiaj w nocy przyjezdza ,nareszciea ja zakatarzona maksymalnie i z chorym gardlem.
Małgosiu mężczyna w odpowiedniej dawce ma ponoć leczniczy wpływ - korzystaj więc i leczcie się miłego wieczorku

Cytat:
Napisane przez bratek 06 Pokaż wiadomość
Wiecie co, 10 lat temu!!!! jeszcze w liceum zrobiłam sobie prawko i od tamtej pory nie jeździłam za kierownicą i właśnie wczoraj zdecydowałam się, że wykupię sobie z 10 jazd doszkalających (uczących prawie od początku) i będę jeździć. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki!!!
powodzenia :kciuki:

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

a do sypialni proponuję http://www.allegro.pl/item954529067_sypialnia_a merykanska_lozko_szafa_sz ultka.html - hahaha cena mnie wybiła z butów

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2010-03-13 o 20:31
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 21:55   #3557
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Hehe, Kasiu najpierw trzeba by pałac kupić

Też witam nową mamusię - zapomniało mi się rano

A wszystkim zakatarzonym i choruszkom zdrówka

Kubuś na początku tygodnia nieznośny, pod koniec tygodnia Aniołek. Przychodzi się przytula, buziaczki mamusi daje, taki słodziutki się zrobił (może coś chce), zdarza mu się złościć i marudzić, ale nie tak jak to jeszcze było w środę i mam nadzieję, że już tak nie będzie robił

Bratku - ja jestem w identycznej sytuacji Przez te 10 lat sporadycznie jeździłam i na wiosnę mam mocne postanowienie żeby zacząć jeździć, ale ja z tż-tem będę ćwiczyć. To możemy się wspierać

A ja siedzę i przepisuję mojej mamie dobre praktyki higieniczne, bo się przebranżowiła i sklep ze słodyczami, otworzyła. Do tej pory handlowała bielizną, którę teraz musimy wysprzedać np. na All...

Wracam zatem do pisania...
Spokojnej nocki

Stary 2010-03-13, 21:55   #3558
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

ROxi sypialnia amerykanska extra,moje marzenie,moze jak wygram w totka to sobie kupie.
juz kiedys ogladalam meble tego sprzedawcy,same takie bajery.

Stary 2010-03-13, 22:08   #3559
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
ROxi sypialnia amerykanska extra,moje marzenie,moze jak wygram w totka to sobie kupie.
juz kiedys ogladalam meble tego sprzedawcy,same takie bajery.
Gosiu inne dopiero teraz obejrzałam - SZOK! - powalająca cena drzwi! http://www.allegro.pl/item956072652_drzwi_wewne trzne_szultka_furniture.h tml i pokój dziecięcy z innej epoki http://www.allegro.pl/item956073210_piekna_sypi alnia_dla_dziecka_r53_cr. html

* a tak nawiasem - te wszystkie cuda od tego gościa to całkiem nie moja bajka - wolę proste, bardziej nowoczesne meble - łóżko marzy mi się takie: http://www.allegro.pl/item954414557_...0x200_new.html tak,żeby rano wstając nie zawadzać o żadne drewniane elementy

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2010-03-13 o 22:13
Stary 2010-03-13, 22:30   #3560
mumi24
Zadomowienie

Hej mamusie,
laptop mi się popsuł stwierdzam, że jestem uzależniona od netu myślałam że dostane świra przez ten tydzień
na szczęście teść pożyczył nam swój nowego nie kupimy teraz trzeba bedzie coś wykombinować

Liteway nie ma niestety amortyzacji poza tym małym, dla mnie ważnym szcególikiem to fajny wózek

Czerwony dla chłopca jak najbardziej! a ferrari to co?

Dziewczyny Wasze dzieci ślicznie i dużo mówią.....mój króliczek tylko tata dada baba....nie jest to trochę mało jak na rok i 2 m-ce?

Borys pije mleczko z niekapka a pice z bidonu.....ale uwielbia podobnie jak u Ami podpijać mi herbatę z mojej szklanki

Dostał wczoraj bidulek biegunkę, co 15 minut zmieniałam mu pampka bo leciało po odrobince, ale dostał stały zestaw nifuroksazyt, smecta, lakcid i dzisiaj od południa mamy spokój

Ja na ospę i inne dodatkowe atrakcje nie szczepię, boję się takiej ilości szczepionek,
MMR odwlekam w czasie jak długo sie da, o ile wogóle zaszczepię
jedyne co to ew pneumokoki ale to jak mały pójdzie do przedszkola

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 22:45   #3561
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wasze dzieci ślicznie i dużo mówią.....mój króliczek tylko tata dada baba....nie jest to trochę mało jak na rok i 2 m-ce?
wydaje mi się, że to nie jest mało, bo przecież każde dziecko jest inne - w indywidualnym tempie uczyły się uśmiechać, siadać, chodzić, "uzębiać", więc i z mówieniem będzie różnie.
Są dzieci roczne, które MÓWIĄ, a są takie, które "mama" rzadko wydukają...
Norbert zrozumiale po polsku mówi niewiele: mama, tata (tada), baba (babacia), dziadzia (czasem dziadziuś), dzidzi, cicia, dać, papa za to ma bogaty język migowo-gestykulacyjny za pomocą tak-tak-tak i nie-nie-nie głową jesteśmy w stanie dojść czego chce no i umie na milion sposobów modulować "yyyyyyy", "eeeeeee" i inne bardzo wymowne "słowa" - generalnie gada jak najęty w sobie tylko zrozumiałym języku
Ja się wogóle nie przejmuję - czekam cierpliwie

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2010-03-13 o 22:57
Stary 2010-03-13, 22:50   #3562
bratek 06
Rozeznanie

Roxi-dzięki za kciukasy przydadzą się

Nenah- ja niestety nie mogę ćwiczyć z Tż-tem, bo za długo nie jeździłam a w Poznaniu niezbyt jest gdzie ćwiczyć. A od maja chciałabym już jeździć autkiem do pracy przez centrum miasta Daj koniecznie zna jak Ci idzie!

Sandrunia- ja też wybrałabym ten czerwony, Kubuś ma fotelik samochodowy czerwono czarny i uważam, że fajnie pasuje dla chłopca

Mumi- mój Kuba więcej mówił jak miał 7 miesięcy a teraz ma jakiś przestój, Mówi mama, dada, baba, tata, papa, o, ojoj, brumbrum i hau, hau
Stary 2010-03-13, 23:28   #3563
kellysss
Zakorzenienie

Sandrunia........moim zdaniem to czerwony tez jak najbardziej dla chłopca.....

Co do mowienia to Alan tez nie za duzo...
mama,tata, papa, pipi, bejbi,miał-miał ,eeee (to jest meee od owcy)
,buuuuu(to jest muuu od krowy), no i do tego swoj niezrozumiały jezyk ktorego
nawet nie da sie zapisac

Stary 2010-03-14, 11:23   #3564
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Witam w niedzielne przedpołudnie, bure i ponure

Mumi, nie martw się - Borysek mówi tyle ile powinien, tak jak pisała Roxi, dzieci roziwjają się w swoim tempie, jeszcze ma czas..

Kubuś też dopiero nie dawno poszerzył swój repertuar, bo też mówił tylko tata, baba, mama dopiero od stycznia - gdy zachorował, dziadzia mu się sporadycznie wymsknie, a ostatnio mówi "dot" na kota i psa (mówimy mu też angielskie nazwy dog i cat, więc taka mieszanka mu wyszła), a i robi "mmmmm" to jest muczenie krówki i brrrrbrrrr - to jak robi samochód, ale tego nikt mu nie pokazywał, sam sobie tak zaczął "brumać" jak zaczął się samochodzikami bawić Wielbia samochody

A Kubusiowi, przestawiają się drzemki - wczoraj zasnął po 9 i spał do 12, a dziś zasnął po 10 i nadal śpi. Do tej pory szedł spać koło 12-13 zobaczymy jak to będzie...

Miłej niedzieli wam życzę.

Stary 2010-03-14, 11:38   #3565
Kasia_L
Zadomowienie

Smile Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009

Bratku - odwagi a z jazdą będzie ok. Osobiście wsiadłam za kierownicę pół roku po prawku i po jeździe poza miastem i tak wyszłam zgrzana. Nie mam na co dzień możliwości jazdy po dużym mieście, no kilka razy się wybraliśmy, bo akurat był powód. Dlatego trochę mnie przeraża chwilami jazda w tej wielkomiejskiej dziczy. A prawko mam od nieco ponad roku, a czynnie jeżdżę dopiero niecały rok. Głównie do pracy właśnie.

Co do repertuaru językowego Jagody: mama (w ilości znacznie przeważającej inne słowa), tata, tada, baba, nee (połączone z grożącym palcem) + całe mnóstwo jakichś "dziwolągów słownych", których znaczenie zna głównie moja córka.
Stary 2010-03-14, 15:28   #3566
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Roxy pojawiam się i znikam,ale czasem do Was zaglądamDziś znów uciekam do Austrii na okoł 10dni
Zastanawiam się nad tym wózkiem,bo jeszcze mam parasolkę
W sumie będę miała 3 spacerówki i ten nowyhm sama nie wiem
Maluszek już drypci na nóżkach.Kto potem będzie w tych wózkach siedział?

Stary 2010-03-14, 20:23   #3567
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
astanawiam się nad tym wózkiem,bo jeszcze mam parasolkę
W sumie będę miała 3 spacerówki i ten nowyhm sama nie wiem
Maluszek już drypci na nóżkach.Kto potem będzie w tych wózkach siedział?
ja właśnie z tego powodu postanowiłam w wózek dużych pieniędzy nie inwestować... zapłaciłam ok. 350 zł i jakość mnie bardzo zadowala - Norbert pewnie niedługo zechce odbywać spacery wyłącznie "nóżkami" - już teraz na takie chodzimy - potrafi godzinę dreptać mimo zimowego ubrania Zastanawiam się za to czy nie kupić szelek, póki chodzi jak chodzi i potyka się o krawężniki itp... ciężko mi go prowadzać - kręgosłup chory, a ja wysoka - więc niestety taki spacer to dla mnie średnia przyjemność

Małgosiu (królowo)... wysłałam dziś 3 maile na "wisienkę" - daj znać, bo jak nie doszły to pewnie mam błąd w adresie

Stary 2010-03-15, 08:03   #3568
mumi24
Zadomowienie

dzień dobry,
u nas ostatnio bardzo wczesne pobudki ok 6 leżakowanie z rodzicami w łóżku do 7 i koniec....dzień sie zaczyna
wczoraj mały pobił swój rekord niespania-uciął krótką 10 min drzemkę w aucie w drodze do moich rodziców, a potem do 8 się nie położył....
efekt był taki, że usnał znów w drodze powrotnej i jak go rozbierałam w domu to był ryk nieziemski.....obmyłam husteczkami i do wyrka....jak go odkładałam to jeszcze miał otwarte oczka-normalnie już by wstawał i chciał na ręce a wczoraj obrócił się na brzuszek i kima

zasypało nas nieźle, ze spaceru nici jak nie odśnieżą chodników

Roxi Bratek Kellyss Nenah Kasia L Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i pocieszenie...wiem każde dziecko ma swój rytm, nie to że sie jakoś bardzo martwię raczej zastanawiam

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 08:57   #3569
bry3dzia
Raczkowanie

Hej! Najpierw sie przywitam a pozniej Was doczytam jakzdaze przed pobudka malej . Zmywarki brak ciak dalszy a tu jeszcze moj tz chce mi auto sprzedac ze niby dobre pieniadze jeszcze za niego dostaniemy. A ja co !!!!!!!Pieszo mam chodzic Jednym slowem nastroj... wiadomo jaki Milego dzionka dziewczyny!!Jak znajde chwilke to skrobne jeszcze
bry3dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:09   #3570
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

I ja się szybko przywitam... u nas też wczesna pobódka bo o 5:40 i koniec spania, nawet z rodzicami w łóżeczku nie chciał poleżeć
Także ja się baaardzo cieszę, że tak wcześnie mogłam zacząć ten cudowny dzień

Kuba zjdał śniadanie na 2 razy, coś mu te kaszki nie podchodzą ostatnio, w ogóle śniadania ciężko wchodzą, może dlatego, że po przebudzieniu pije 200 ml mleka... ale i tak śniadanko podaję mu 2 h później, nie wiem A u was jakie odstępy między posiłkami?

Oki, lecę bo Kuba zaraz kabel od lapa mi pogryzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości