Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 18:03   #661
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Witam

Wpadłam na moment.
Dostałam wypowiedzenie i od dziś od południa już nie pracuję. Później napisze więcej.

Nie doczytałam o czym pisałyście, tylko ostatnie posty.

Magi Dobrawa jest w Biedronce
Pisałaś, że chyba tak byś po cichu chciała
To może Ci "gratulować"
Opisz później co i jak?

ps. To nie złożyłaś w końcu podania o pomniejszenie etatu?
Stary 2010-03-12, 18:14   #662
morska
Zadomowienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Musiałam wrócić
Dlaczego się oburzyłaś i wcale nie uważam, że niepotrzebnie się wtrąciłaś, a NA ZDROWIU MOJEGO DZIECKA ZALEŻY MI JAK NA NICZYM INNYM. Poczułam się teraz jak bym była złą matką i nie zależało mi na Maćku. Dobrze, że mi "otworzyłaś" oczy w sprawie wody i nie wiem dlaczego tak zinterpretowałaś moje słowa. Napisałam, że zgłupiałam, bo czytałam, że jest jedną z lepszych, a okazało się, że niekoniecznie. Może i nie mam tęgiego umysłu ,ale teraz wiem już która woda lepsza. Powiem prosto - dziękuję za tę radę
Na marginesie zrobiło mi się przykro, że dawałam mojemu dziecku tą wodę, a mogłam z niższą zaw. sodu. I to juz moja wina
Ostatniego zdania nie rozumiem zupełnie
Gwoli wyjaśnienia - sama na początku dawałam wodę Mama i ja, a kiedy odkryłam, że jest lepsza (a mi też zależy na nerkach, może pamiętasz) wybieram ją. Gdyby nie było wyboru w sklepach na pewno zostałabym przy Mamie i ja. Nie twierdzę, że jest to zła woda - ale na pewno są lepsze pod względem sodu, co jest dla mnie ważne. Napisałam, że wypada najgorzej z dopuszczonych dla niemowląt, bo zadałam sobie nieco trudu i porównałam wszystkie. Nie wiem zupełnie skąd wniosek o złej matce Wszak 8 mg to również niewiele, ale gdy jest do wyboru nieco mniej - ja po taką wodę sięgnę.
Moje oburzenie oraz ostatnie zdanie wynika stąd, że dzielę się swoimi spostrzeżeniami - śmiem twierdzić, że często słusznymi - po to, by ktoś mógł mieć szerszy obraz sytuacji. Nie zmuszam nikogo do przyznawania mi racji, ale rozważyć propozycję chyba można? Natomiast okazało się, że zostałam paranoiczką, która zwraca uwagę na to, czy woda zawiera 8 czy 1 mg sodu i wprowadza niepotrzebny zamęt podważając ranking z gazety (sic!).
Nie oburzyłam się - to mi zrobiło się przykro, bo chciałam dobrze - mając na uwadze problemy z nerkami - a Ty napisałaś, że przecież w gazecie było napisane...
I w dodatku powoduję swoimi uwagami czyjąś przykrość Wobec tego najlepiej się nie wypowiadać, bo mój cel był zgoła inny.
Jako podsumowanie przytoczę znany wszystkim cytat: "Róbta, co chceta", a mnie to nie obchodzi.
Stary 2010-03-12, 18:34   #663
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Gwoli wyjaśnienia - sama na początku dawałam wodę Mama i ja, a kiedy odkryłam, że jest lepsza (a mi też zależy na nerkach, może pamiętasz) wybieram ją. Gdyby nie było wyboru w sklepach na pewno zostałabym przy Mamie i ja. Nie twierdzę, że jest to zła woda - ale na pewno są lepsze pod względem sodu, co jest dla mnie ważne. Napisałam, że wypada najgorzej z dopuszczonych dla niemowląt, bo zadałam sobie nieco trudu i porównałam wszystkie. Nie wiem zupełnie skąd wniosek o złej matce Wszak 8 mg to również niewiele, ale gdy jest do wyboru nieco mniej - ja po taką wodę sięgnę.
Moje oburzenie oraz ostatnie zdanie wynika stąd, że dzielę się swoimi spostrzeżeniami - śmiem twierdzić, że często słusznymi - po to, by ktoś mógł mieć szerszy obraz sytuacji. Nie zmuszam nikogo do przyznawania mi racji, ale rozważyć propozycję chyba można? Natomiast okazało się, że zostałam paranoiczką, która zwraca uwagę na to, czy woda zawiera 8 czy 1 mg sodu i wprowadza niepotrzebny zamęt podważając ranking z gazety (sic!).
Nie oburzyłam się - to mi zrobiło się przykro, bo chciałam dobrze - mając na uwadze problemy z nerkami - a Ty napisałaś, że przecież w gazecie było napisane...
I w dodatku powoduję swoimi uwagami czyjąś przykrość Wobec tego najlepiej się nie wypowiadać, bo mój cel był zgoła inny.
Jako podsumowanie przytoczę znany wszystkim cytat: "Róbta, co chceta", a mnie to nie obchodzi.
Nie chcę ciągnąć tego tematu, bo chyba nie zrozumiałyśmy się. Ja nie podważam Twoich spostrzeżeń. Żyjemy w wolnym kraju i każdy robi to co uważa za słuszne. Z rad można korzystać lub nie.
Czy moje zdanie, że ja zgłupiałam oznacza, że jesteś paranoiczką??? Nie. A czy napisałam, że chcesz źle? Też nie.
Ja Twój cel zrozumiałam, ale widzę, że moje słowa zostały źle zinterpretowane.
EOT!

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:41   #664
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja się żegnam do poniedziałku. Pa
udanej imprezki
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Cześć Mamcie
Przez ostatnie dwa dni w pracy miałam urwanie głowy, dziś byłam na badaniach okresowych, poźniej biegiem do teściowej po małą i piątek zleciał. Na całe szczęście Majeczka już bardzo kocha swoich dziadków cieszy sie na ich widok. Mnie kamień spadł z serca i mogę spokojnie pracować. Troszkę uciążliwe jest to jeżdżenie w te i wewte ale cóż i do tego się przyzwyczaję.
Dzisiaj teściowa zauważyła u małej na dziąsełku mała białą kreseczkę czyli mamy pierwszego ząbka Wreszcie się doczekałam
A tak poza tym to Maja bardzo się rozleniwiła przestała przekręcać się z plecków na brzuszek, jak ja położę na brzuchu to od razu zaczyna sie wściekać i płakać. Odkąd skończyła pól roczku przestała płakać, stała się bardzo pogodna roześmiana istny Aniołek. Kocham to moje maleństwo nad życie

cieszę się, ze Maja tak ładnie dogaduje sie z dziadkami
Gratuluję ząbka

Cytat:
Witam

Wpadłam na moment.
Dostałam wypowiedzenie i od dziś od południa już nie pracuję. Później napisze więcej.
yyyy ... Unholy mi zamieszła w głowie, bo chciałam współczuć, ale teraz nie wiem czy się cieszysz czy jak?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:56   #665
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Zauważyłam taka prawidłowość, ze jak dziecko bardzo się sliniło i nagle przestało i ślini się mało lub prawie w ogóle zaczynają wychodzić zęby. Zresztą któraś z Mam pisała, ze u niej też tak było

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

http://www.allegro.pl/item943620254_...czkowanie.html

to u mnie na odwrót.Kiedy wasze sie slinily u nas susza, a teraz bywa ze sie leje

fajne

Cytat:
Można też zwracać uwagę na to, czy w danej gazecie nie ma przypadkiem reklam firm, które okazują się być czołówką rankingu.

Słuszna uwaga

Cytat:
Witam

Wpadłam na moment.

no ja tez zwątpiłam
tak chcialas?
bo 1 mysl =

Cytat:
Natomiast okazało się, że zostałam paranoiczką
następna ?

Nieee Morska, nikt cie przeciez tak nie nazwal.

Gratuluje ząbka kolejnemu bąblowi.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:58   #666
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jesli moge wtracic..........a nie, lepiej nie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:58   #667
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
A z jakimi była porównywana? I w jakich kategoriach oceniana?
I pod jakim względem jest bardzo dobra?
Może i jest niezła, ale nie najlepsza. Za to bardziej reklamowana - czy to przesądza o jakości produktu.

Rankingi są fajne, ale należy je odczytywać przez pryzmat własnego rozsądku oraz własnych potrzeb. Nie wszystko jest jednakowo dobre dla wszystkich IMO. Można też zwracać uwagę na to, czy w danej gazecie nie ma przypadkiem reklam firm, które okazują się być czołówką rankingu.
Kiedys jak byłam u kosmetyczki wpadła mi w rece gazetka, chyba Mam dziecko (ale pewna nie jestem) i był tam ranking wód dla dzieci.
Żywiec, Dobrawa, Nestle, Mama i ja, Humana, Primavera (nie pamietam wszystkich bo czytałam po łebkach). Ale pamietam, ze Mama i ja była polecana dla niemowląt.

Cytat:
Musiałam wrócić
Dlaczego się oburzyłaś i wcale nie uważam, że niepotrzebnie się wtrąciłaś, a NA ZDROWIU MOJEGO DZIECKA ZALEŻY MI JAK NA NICZYM INNYM. Poczułam się teraz jak bym była złą matką i nie zależało mi na Maćku. Dobrze, że mi "otworzyłaś" oczy w sprawie wody i nie wiem dlaczego tak zinterpretowałaś moje słowa. Napisałam, że zgłupiałam, bo czytałam, że jest jedną z lepszych, a okazało się, że niekoniecznie. Może i nie mam tęgiego umysłu ,ale teraz wiem już która woda lepsza. Powiem prosto - dziękuję za tę radę
Na marginesie zrobiło mi się przykro, że dawałam mojemu dziecku tą wodę, a mogłam z niższą zaw. sodu. I to juz moja wina
Ostatniego zdania nie rozumiem zupełnie
Magi ale ja nie rozumiem dlaczego Ty wogole czujesz sie winna??
Dlaczego sugerujesz sie opinia Takiej Morskiej? Czy ona to Alfa i Omega? Robiłaś to co uważałaś za słuszne i nie powinnas w żaden sposob sie obwiniac. Jestes najcudowniejsza mama na świecie i wydaje mi sie, ze to jaka wode dajesz (a mozesz i zwykłą kranowę) to tylko i wyłącznie Twoja decyzja.
Ja np. az w takie szczególy sie nie wdaje - woda dla dzieci to woda dla dzieci. Każda jest dobra skoro ma pozytywna opinie Instytutu Matki i Dziecka.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:03   #668
Cassandra 23
Zakorzenienie

A propo wód, znalazłam fajne informacje:

Nazwa: Jurajska

Producent: Jurajska Spółdzielnia Pracy "Myszków"

Rodzaj: naturalna woda mineralna średniozmineralizowana, niskosodowa

Ujęcie: Złoże w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej

Cena: 1,30 zł

Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się dla dzieci powyżej roku

Nazwa: Nałęczowianka

Producent: Nałęczowianka Sp. Z o.o.

Ujęcie: Złoże Annopol w Nałęczowie w strefie Kazimierskiego Parku Krajobrazowego.

Cena: 1,70 zł,

Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się dla dzeici powyżej roku

Nazwa: Jurajska

Producent: Jurajska Spółdzielnia Pracy "Myszków"

Ujęcie: Złoże w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej

Cena: 1,30 zł

Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się dla dzieci powyżej roku

Nazwa: Nałęczowianka

Producent: Nałęczowianka Sp. Z o.o.

Ujęcie: Złoże Annopol w Nałęczowie w strefie Kazimierskiego Parku Krajobrazowego.

Cena: 1,70 zł,

Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się dla dzeici powyżej roku

Nazwa: Żywiec Zdrój
Producent: Żywiec Zdrój SA

Rodzaj: naturalna woda źródlana niskozmineralizowana niskosodowa

Ujęcie: Cięcin k. Żywca

Cena: 1,70 zł

Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się już dla niemowląt

Nazwa: Arctic

Producent: Hoop SA

Ujęcie: Białowieski Zdrój w Bielsku Podlaskim

Cena: 1,55 zł

Uwagi: pozytywna opinia CZD nadaje się dla dzieci powyżej roku

Nazwa: Nestlé Aquarel

Producent: Central Properties SA

Rodzaj: naturalna woda źródlana średniozmineralizowana, średniosodowa

Ujęcie: źródło Jodła w woj. mazowieckim

Cena rekomendowana przez producenta: 1,70 zł

Uwagi: najnowsza woda na polskim rynku, producent jest w trakcie uzyskiwania opinii IMiD, nadaje się dla dzieci od lat dwóch

Nazwa: Dobrawa

Producent: WOMIR-SPA Sp. z o.o.

Rodzaj: naturalna woda źródlana niskozmineralizowana niskosodowa

Ujęcie: Rzeniszów w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej

Cena: 1,60 zł

Nazwa: Ustronianka

Producent: Wytwórnia Naturalnych Wód Mineralnych "Ustronianka"

Rodzaj: naturalna woda mineralna niskozmineralizowana niskosodowa

Ujęcie: nr 1 w Białej k. Ustronia

Cena: 1,60 zł

Uwagi: pozytywna opinia Śląskiej Akademii Medycznej, nadaje się już dla niemowląt

Nazwa: Mama i ja Wosana

Producent: Wosana S.A. Andrychów

Rodzaj: naturalna woda źródlana niskozmineralizowana, niskosodowa

Ujęcie: Słowiński Zdrój na obrzeżach Słowińskiego Parku Narodowego

Cena: 1,89 zł

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-12, 19:34   #669
morska
Zadomowienie

Cytat:
Nie chcę ciągnąć tego tematu, bo chyba nie zrozumiałyśmy się. Ja nie podważam Twoich spostrzeżeń. Żyjemy w wolnym kraju i każdy robi to co uważa za słuszne. Z rad można korzystać lub nie.
Czy moje zdanie, że ja zgłupiałam oznacza, że jesteś paranoiczką??? Nie. A czy napisałam, że chcesz źle? Też nie.
Ja Twój cel zrozumiałam, ale widzę, że moje słowa zostały źle zinterpretowane.
EOT!
Mnie również nie chce się ciągnąć tematu, ale popatrz co z tego wyszło.
Ja piszę o swoich spostrzeżeniach i podaję konkretne argumenty - jako kontrargument otrzymuję teksty i ranking w gazecie, które (w domyśle) poświadczają to, że się mylę - ok, czym jest moje zdanie wobec takiego rankingu . Nie napisałaś, że może rozważysz moją propozycję, lecz potwierdziłaś, że faktycznie - w gazetach tak piszą - więc poczułam, że niepotrzebnie się wtrącam wobec takich faktów. Może na wyrost. Ale jeszcze później dopisujesz, że jest Ci przykro i że niby jesteś złą matką
To ja żałuję, że wyskoczyłam z tą wodą, bo znowu wyszło, że to przeze mnie.
Który to już raz czytam tekst o złych matkach Chociaż nigdy czegoś takiego nikomu nie zarzuciłam.
Czuję się naczelną zołzą tego forum - wiecznie mam jakieś "ale" zamiast się tylko uśmiechać
I lepiej powróćmy do stanu poprzedniego - sprzed mojego wpisu o wodzie. Może i nie zrozumiałyśmy się, tym bardziej więc niech nastąpi EOT I nie bierz moich wpisów w całości do siebie, bo w podtekście jest (a przynajmniej chciałam, a może nie wyszło ) odpowiedź również do innych osób.
Taka Morska (Zauważ, że teraz ja jestem obwiniana za Twoje, Magi, złe samopoczucie , tym bardziej mi miło)

Kosmos A tam Svinecko, wtrąć się Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kiedys jak byłam u kosmetyczki wpadła mi w rece gazetka, chyba Mam dziecko (ale pewna nie jestem) i był tam ranking wód dla dzieci.
1) Żywiec, Dobrawa, Nestle, Mama i ja, Humana, Primavera (nie pamietam wszystkich bo czytałam po łebkach). Ale pamietam, ze Mama i ja była polecana dla niemowląt.

2) Każda jest dobra skoro ma pozytywna opinie Instytutu Matki i Dziecka.
1) A pozostałe wymienione nie?

2) Już wiesz, Magi, dlaczego nazwałam siebie paranoiczką? Wyczułam to określenie wiszące w powietrzu już w poprzednich postach, a teraz to chyba nie wymaga tłumaczenia (?). Zrobiłam tylko taki błąd, że w poście do Ciebie zawarłam emocje również do innych osób i stąd powstał (słuszny) zamęt

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-03-12 o 19:15
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:39   #670
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ee nie bede sie wtracac bo mi sie nie chce

Unholy mamy komplet na mungowe
Stary 2010-03-12, 19:41   #671
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

idzcie lepiej do klubu

Stary 2010-03-12, 19:43   #672
morska
Zadomowienie

Cytat:

Unholy mamy komplet na mungowe
Zawiodłaś mnie

~~~~~~
Gorgulek - to dobrze wyszło z tym zwolnieniem czy nie?
A dlaczego tak od razu nie pracujesz - bez okresu wypowiedzenia?

I dziękuję (ja ) za info o Dobrawie w Biedronce, nie sprawdzałam, a to super wiadomość
Stary 2010-03-12, 19:57   #673
katarzynka00
Zakorzenienie

u mnie tak samo zwalniaja ujmując "zwolnienie z obowiązków i wykonywanej pracy"czy jakos
oczywiscie placa.Wychodza z zalozenia ze osoba na wypowiedzeniu nie jest efektywna i MZ jest w tym sporo racji.

Stary 2010-03-12, 20:14   #674
syla39
Wtajemniczenie

Cicho
Chyba niepotrzebnie pytalam sie jakiej wody uzywacie
Mysle ze to po prostu kolejne nieporozumienie i niezrozumienie sie na wzajem.
To teraz po buziaku

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:42   #675
Wojtusia
Zakorzenienie

Nogi mnie bolą, nic mi sie nie chce
Zamówiłam wczoraj te zdjecia na superfoto, wyszło mi ok 100 zł, a nie jak w empiku 170zł. mam nadzieje tylko ze jakościowo też będą ok.
miałam obejrzec testosteron dzisiaj, bo kiedys oglądałam tylko kawałek, ale dzisiaj jakos nie mialam czasu i juz teraz mi sie nie chce

Oliwka ładnie zjadła i zasneła.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

fajny przepis na kurczaka http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1082
i lody takie domowej roboty z mrożonek http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1835 uwielbiam takie lody
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:08   #676
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałaś, że chyba tak byś po cichu chciała
To może Ci "gratulować"
Opisz później co i jak?

ps. To nie złożyłaś w końcu podania o pomniejszenie etatu?
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
yyyy ... Unholy mi zamieszła w głowie, bo chciałam współczuć, ale teraz nie wiem czy się cieszysz czy jak?
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no ja tez zwątpiłam
tak chcialas?
bo 1 mysl =
Cytat:

Cytat:
Gorgulek - to dobrze wyszło z tym zwolnieniem czy nie?
A dlaczego tak od razu nie pracujesz - bez okresu wypowiedzenia?

No chyba gratulować

Wolę napisać o wszystkim w klubie. Jeśli zainteresowane to zapraszam Trochę się rozpisałam tam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:12   #677
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej Już jestem

Czytam, nadrabiam i co?? Kończę na jakiejś sprzeczce
Ja używam Żywiec Zdrój

Byliśmy dzisiaj się szczepić Następne szczepienie po 12 mies. życia
Gadałam, z mężem...
Wytłumaczył, się tylko tak, że on ostatnio jest jakiś rozdrażniony i nie wie co mu jest i żebym mu pomogła...
Tyle, że po pierwsze nie wiem jak, a po drugie niech nie przesadza bo siedzi z małym non stop tylko raz na 4 dni...
ehhh... nie bede tego komentowac...
Zobaczymy w czasie co dalej bedzie...

Przemo waży 8,8 kg, a myślałam że z 10
dzisiaj wyczułam stwardnienia na dolnych jedynkach... Czekam na te ząbki i czekam... może się doczekam...
I do tego pytanie:
Czy Wy swoim pociechom jakoś pielęgnujecie tę zębolki??

I pytanie z innej beczki...
Czy Wasze biusty też po karmieniu zmieniły się na flaki??
Bo mi nie dosć że zrobiła się miseczka chyba A to jeszcze mam same worki ... nawet gruczołów a nich nie czuję jak czułam przed ciążą...

MASAKRA

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
fajne bodziaki

dziekuje zaraz poczytam co oni tam oferuja...

Jeny caly czas mam ochote na slodkie Zajadam owoce ale nie pomagaja
Spróbuj podjadać suszone daktyle U mnie podziałało
Stary 2010-03-12, 21:18   #678
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

widze ze wymiana zdan znowu jest, ale to dobrze przynajmniej nie ma nudno

Cytat:
Witam

Wpadłam na moment.

czytalam nizej wiec Gratuluje
ale lece do klubu po szczegoly

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:21   #679
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
I pytanie z innej beczki...
Czy Wasze biusty też po karmieniu zmieniły się na flaki??
Bo mi nie dosć że zrobiła się miseczka chyba A to jeszcze mam same worki ... nawet gruczołów a nich nie czuję jak czułam przed ciążą...

MASAKRA
ja zyje z workami juz ponad 6 lat
Stary 2010-03-12, 21:28   #680
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
dzzięki za te słowa otuchy
To muszę zacząć je kochać tak jak kochałam mój "stary, jędrny" biust...
Stary 2010-03-12, 21:55   #681
Wojtusia
Zakorzenienie

to i ja do klubu lecę

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

halo czeko jestes?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

a gdzie wszystkie wywiało
wracać mi tu
Stary 2010-03-12, 22:04   #682
Cassandra 23
Zakorzenienie

A ja juz nie bede dyskutowac na drazliwe tematy bo mi sie zwyczajnie nie chce Czasami lepiej jest zignorowac czyjąś wypowiedź i nie miec problemów

Zmykam dziewczyny spac.

Byłam dzisiaj w solarium i spiekłam sie na raczka wszystko mnie piecze a najbardziej plecy i cycuchy A byłam tylko na 9 minut (ale to na razie jak dla mnie zdecydowanie za dużo).

Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-12, 22:27   #683
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Miałam dzisiaj napisać LOVE STORY... ale mój nastrój sprawił, że skończyło się na "narzekaniu"
Stary 2010-03-12, 22:36   #684
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dorosłe dziecko mnie rozbawiło

Cytat:
co Ty Tz by mnie zabil
to byla bardzo droga tapeta - ta jednolita
i obiecalam, ze nie bede chciala jej zaraz zmieniac

Wojtusia zapomnialam napisac - kolekcja imponujaca
ale chyba wystarczyłoby zmienić tą wzorzystą - ta gładka moze zostać

Cytat:
KUPILAM DYWAN
w kwiaty i wzielam wiekszy

a co myslicie o makaronach ze wzorem? nr 17
http://www.allegro.pl/item945369154_...200x250cm.html

pewnie za bardzo napackane bedzie z tym dywanem nie?

kurcze dlaczego ja tak lubie szalec ze wszystkim? i gladkie zwykle rzeczy mi sie nie podobaja

no wlasnie o to chodzi, ze w tej samej cenie mozna kupic zwykly kojec - ktory nic nie ma
a tutaj przewijak, baldahim, palak z zabawkami......i w tej samej cenie co kojec bez niczego
moze jest jakis tandetny?

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

szalona kobieta - nawet makarony znalazła we wzory
cóż powiem tylko, ze dla mnie sam efekt makaronów jest zbyt strojny, a we wzory

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wojtusiu, jestem pod wrazeniem perelek

a u nas nic nie stuka, ani widu ani slychu (I wygramy konkurs, nawet jesli p4w zamierza teraz liczyc wedlug wieku korygowanego <zart>)

Svinecko, gratuluje zakupu
nie, ja tylko pytałam wg czego liczymy, czy liczy się wiek czy czas ogólnie
ja w każdym razie odpadłam, bo koronki obu dolnych jedynek czuję pod palcami

Cytat:
Cytat:
nie poznaję koleżanki

Cytat:
Cytat:
dzzięki za te słowa otuchy
To muszę zacząć je kochać tak jak kochałam mój "stary, jędrny" biust...
przestańcie- ja nie mogę patrzeć na te wory - zawsze miałam taki zwarty biust (gęste utkanie), a teraz mam wrażenie, ze nawet gruczołów tam nie ma
normalnie muszę je upychać w staniku- są jakies rozlazłe, same się nie wślizną tam gdzie trzeba (jeśli wiecie co mam na myśli) i jestem przekonana, ze są mniejsze niż wcześniej - prawdę mówiąc jestem tym załamana

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 22:36   #685
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
u mnie tak samo zwalniaja ujmując "zwolnienie z obowiązków i wykonywanej pracy"czy jakos
oczywiscie placa.Wychodza z zalozenia ze osoba na wypowiedzeniu nie jest efektywna i MZ jest w tym sporo racji.
Z punktu widzenia pracodawcy to rzeczywiście racja

Cytat:
Cicho
Chyba niepotrzebnie pytalam sie jakiej wody uzywacie
Mysle ze to po prostu kolejne nieporozumienie i niezrozumienie sie na wzajem.
To teraz po buziaku
Ee, no bez przesady.
Szkoda, że nikt nie zwrócił uwagi dlaczego właśnie do Magi i tylko do Magi pisałam o wodzie. Ale oczywiście znalazła się Jedna, która nie ma pojęcia dlaczego, ani o co chodzi z sodem i nerkami, ale musiała się wtrącić, bo przecież wszystko jest dobre dla wszystkich. Szkoda gadać.
Z Magi nie czuję się pokłócona, więc chyba obejdzie się bez buziaka
Stary 2010-03-12, 22:44   #686
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Spróbuj podjadać suszone daktyle U mnie podziałało
Ja jeszcze karmie wiec cycole sa w miare ale juz sie boje co bedzie potem

Podjadam suszone morele. Kupilam kiedys daktyle a moze to figi byly no nie wiem ale strasznie slodkie byly. Uwielbiam slodycze ale to bylo stanowczo za slodkie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 22:47   #687
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Ja jeszcze karmie wiec cycole sa w miare ale juz sie boje co bedzie potem

Podjadam suszone morele. Kupilam kiedys daktyle a moze to figi byly no nie wiem ale strasznie slodkie byly. Uwielbiam slodycze ale to bylo stanowczo za slodkie
To na pewno były daktyle U mnie podziałały właśnie dlatego, że są takie słodkie kaloryczność też swoją mają, ale po pierwsze po kilku sztukach ochota na słodkie mi mija a po drugie są zdrowsze niż ajkiś tam batonik czy cukierek

Co do cyców... przygotuj się psychicznie do szoku
No chyba, że Ci się uda i bedziesz miała fajne cyce...
Mi się nie udało
Stary 2010-03-12, 22:51   #688
UnholyOne
Ola-Unhola

Matko Svi, będziesz robiła jakieś zamówienia, bo ja to juz tak popłynełam z tymi butami, ze jak dojdzie do zamówień to chyba mnie stary z domu wywali...
Ale to moja ostatnia pensja przed przejściem na wychowawczy, więc tak sobie to tłumaczę

Ja piersi mam jako takie Po Bartku mi trochę zmalały, ale nie oklapły. Teraz są ok i pełno w nich mleka. Mam nadzieję, że po Antosiu nie będę narzekać...
Stary 2010-03-12, 22:55   #689
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Matko Svi, będziesz robiła jakieś zamówienia, bo ja to juz tak popłynełam z tymi butami, ze jak dojdzie do zamówień to chyba mnie stary z domu wywali...
Ale to moja ostatnia pensja przed przejściem na wychowawczy, więc tak sobie to tłumaczę

Ja piersi mam jako takie Po Bartku mi trochę zmalały, ale nie oklapły. Teraz są ok i pełno w nich mleka. Mam nadzieję, że po Antosiu nie będę narzekać...
aż boje sie zapytac ile par butów już masz..... ale pytam ( z przerazeniem w oczach)

to ty jeszcze na urlopie bylas do tej pory? bo macierzynski to ci sie chyba w grudniu skonczyl?
Stary 2010-03-12, 23:02   #690
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
aż boje sie zapytac ile par butów już masz..... ale pytam ( z przerazeniem w oczach)

to ty jeszcze na urlopie bylas do tej pory? bo macierzynski to ci sie chyba w grudniu skonczyl?
Zapłacone mam 3 pary
jutro zapłacę kolejne 2
wpisana jestem jeszcze w 2 zamówienia, a szykują się kolejne fajne buty

jakby co szykujcie się do męczenia o kupno rozm. 37

Od dzisiaj jestem na wychowawczym. Urlopu miałam 61 dni

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości