|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() To może Ci "gratulować" ![]() Opisz później co i jak? ps. To nie złożyłaś w końcu podania o pomniejszenie etatu?
|
|
#662 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Moje oburzenie oraz ostatnie zdanie wynika stąd, że dzielę się swoimi spostrzeżeniami - śmiem twierdzić, że często słusznymi - po to, by ktoś mógł mieć szerszy obraz sytuacji. Nie zmuszam nikogo do przyznawania mi racji, ale rozważyć propozycję chyba można? Natomiast okazało się, że zostałam paranoiczką, która zwraca uwagę na to, czy woda zawiera 8 czy 1 mg sodu i wprowadza niepotrzebny zamęt podważając ranking z gazety (sic!). Nie oburzyłam się - to mi zrobiło się przykro, bo chciałam dobrze - mając na uwadze problemy z nerkami - a Ty napisałaś, że przecież w gazecie było napisane... I w dodatku powoduję swoimi uwagami czyjąś przykrość Jako podsumowanie przytoczę znany wszystkim cytat: "Róbta, co chceta", a mnie to nie obchodzi.
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy moje zdanie, że ja zgłupiałam oznacza, że jesteś paranoiczką??? Nie. A czy napisałam, że chcesz źle? Też nie. Ja Twój cel zrozumiałam, ale widzę, że moje słowa zostały źle zinterpretowane. EOT!
|
|
|
#664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanej imprezki Cytat:
cieszę się, ze Maja tak ładnie dogaduje sie z dziadkami ![]() Gratuluję ząbka Cytat:
... Unholy mi zamieszła w głowie, bo chciałam współczuć, ale teraz nie wiem czy się cieszysz czy jak?
|
|||
|
|
|
#665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne ![]() Cytat:
Cytat:
tak chcialas? bo 1 mysl = następna ? ![]() Nieee Morska, nikt cie przeciez tak nie nazwal. Gratuluje ząbka kolejnemu bąblowi.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#666 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jesli moge wtracic..........a nie, lepiej nie
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żywiec, Dobrawa, Nestle, Mama i ja, Humana, Primavera (nie pamietam wszystkich bo czytałam po łebkach). Ale pamietam, ze Mama i ja była polecana dla niemowląt. Cytat:
Dlaczego sugerujesz sie opinia Takiej Morskiej? Czy ona to Alfa i Omega? Robiłaś to co uważałaś za słuszne i nie powinnas w żaden sposob sie obwiniac. Jestes najcudowniejsza mama na świecie i wydaje mi sie, ze to jaka wode dajesz (a mozesz i zwykłą kranowę) to tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Ja np. az w takie szczególy sie nie wdaje - woda dla dzieci to woda dla dzieci. Każda jest dobra skoro ma pozytywna opinie Instytutu Matki i Dziecka.
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
A propo wód, znalazłam fajne informacje:
Nazwa: Jurajska Producent: Jurajska Spółdzielnia Pracy "Myszków" Rodzaj: naturalna woda mineralna średniozmineralizowana, niskosodowa Ujęcie: Złoże w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej Cena: 1,30 zł Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się dla dzieci powyżej roku Nazwa: Nałęczowianka Producent: Nałęczowianka Sp. Z o.o. Rodzaj: naturalna woda mineralna średniozmineralizowana, niskosodowa Ujęcie: Złoże Annopol w Nałęczowie w strefie Kazimierskiego Parku Krajobrazowego. Cena: 1,70 zł, Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się dla dzeici powyżej roku Nazwa: Jurajska Producent: Jurajska Spółdzielnia Pracy "Myszków" Rodzaj: naturalna woda mineralna średniozmineralizowana, niskosodowa Ujęcie: Złoże w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej Cena: 1,30 zł Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się dla dzieci powyżej roku Nazwa: Nałęczowianka Producent: Nałęczowianka Sp. Z o.o. Rodzaj: naturalna woda mineralna średniozmineralizowana, niskosodowa Ujęcie: Złoże Annopol w Nałęczowie w strefie Kazimierskiego Parku Krajobrazowego. Cena: 1,70 zł, Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się dla dzeici powyżej roku Nazwa: Żywiec Zdrój Producent: Żywiec Zdrój SA Rodzaj: naturalna woda źródlana niskozmineralizowana niskosodowa Ujęcie: Cięcin k. Żywca Cena: 1,70 zł Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się już dla niemowląt Nazwa: Arctic Producent: Hoop SA Rodzaj: naturalna woda mineralna średniozmineralizowana, niskosodowa Ujęcie: Białowieski Zdrój w Bielsku Podlaskim Cena: 1,55 zł Uwagi: pozytywna opinia CZD nadaje się dla dzieci powyżej roku Nazwa: Nestlé Aquarel Producent: Central Properties SA Rodzaj: naturalna woda źródlana średniozmineralizowana, średniosodowa Ujęcie: źródło Jodła w woj. mazowieckim Cena rekomendowana przez producenta: 1,70 zł Uwagi: najnowsza woda na polskim rynku, producent jest w trakcie uzyskiwania opinii IMiD, nadaje się dla dzieci od lat dwóch Nazwa: Dobrawa Producent: WOMIR-SPA Sp. z o.o. Rodzaj: naturalna woda źródlana niskozmineralizowana niskosodowa Ujęcie: Rzeniszów w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej Cena: 1,60 zł Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się już dla niemowląt Nazwa: Ustronianka Producent: Wytwórnia Naturalnych Wód Mineralnych "Ustronianka" Rodzaj: naturalna woda mineralna niskozmineralizowana niskosodowa Ujęcie: nr 1 w Białej k. Ustronia Cena: 1,60 zł Uwagi: pozytywna opinia Śląskiej Akademii Medycznej, nadaje się już dla niemowląt Nazwa: Mama i ja Wosana Producent: Wosana S.A. Andrychów Rodzaj: naturalna woda źródlana niskozmineralizowana, niskosodowa Ujęcie: Słowiński Zdrój na obrzeżach Słowińskiego Parku Narodowego Cena: 1,89 zł Uwagi: pozytywna opinia IMiD, nadaje się już dla niemowląt
|
|
#669 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja piszę o swoich spostrzeżeniach i podaję konkretne argumenty - jako kontrargument otrzymuję teksty i ranking w gazecie, które (w domyśle) poświadczają to, że się mylę - ok, czym jest moje zdanie wobec takiego rankingu . Nie napisałaś, że może rozważysz moją propozycję, lecz potwierdziłaś, że faktycznie - w gazetach tak piszą - więc poczułam, że niepotrzebnie się wtrącam wobec takich faktów. Może na wyrost. Ale jeszcze później dopisujesz, że jest Ci przykro i że niby jesteś złą matką To ja żałuję, że wyskoczyłam z tą wodą, bo znowu wyszło, że to przeze mnie. Który to już raz czytam tekst o złych matkach Chociaż nigdy czegoś takiego nikomu nie zarzuciłam.Czuję się naczelną zołzą tego forum - wiecznie mam jakieś "ale" zamiast się tylko uśmiechać I lepiej powróćmy do stanu poprzedniego - sprzed mojego wpisu o wodzie. Może i nie zrozumiałyśmy się, tym bardziej więc niech nastąpi EOT I nie bierz moich wpisów w całości do siebie, bo w podtekście jest (a przynajmniej chciałam, a może nie wyszło ) odpowiedź również do innych osób. Taka Morska (Zauważ, że teraz ja jestem obwiniana za Twoje, Magi, złe samopoczucie , tym bardziej mi miło)Kosmos A tam Svinecko, wtrąć się Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() 2) Już wiesz, Magi, dlaczego nazwałam siebie paranoiczką? Wyczułam to określenie wiszące w powietrzu już w poprzednich postach, a teraz to chyba nie wymaga tłumaczenia (?). Zrobiłam tylko taki błąd, że w poście do Ciebie zawarłam emocje również do innych osób i stąd powstał (słuszny) zamęt
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-03-12 o 19:15 |
||||
|
|
|
#670 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ee nie bede sie wtracac bo mi sie nie chce
Unholy mamy komplet na mungowe
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#672 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ~~~~~~ Gorgulek - to dobrze wyszło z tym zwolnieniem czy nie? ![]() A dlaczego tak od razu nie pracujesz - bez okresu wypowiedzenia? I dziękuję (ja ) za info o Dobrawie w Biedronce, nie sprawdzałam, a to super wiadomość
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak samo zwalniaja ujmując "zwolnienie z obowiązków i wykonywanej pracy"czy jakos
oczywiscie placa.Wychodza z zalozenia ze osoba na wypowiedzeniu nie jest efektywna i MZ jest w tym sporo racji.
|
|
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
Cicho
Chyba niepotrzebnie pytalam sie jakiej wody uzywacie Mysle ze to po prostu kolejne nieporozumienie i niezrozumienie sie na wzajem .To teraz po buziaku ![]()
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Nogi mnie bolą, nic mi sie nie chce
Zamówiłam wczoraj te zdjecia na superfoto, wyszło mi ok 100 zł, a nie jak w empiku 170zł. mam nadzieje tylko ze jakościowo też będą ok. miałam obejrzec testosteron dzisiaj, bo kiedys oglądałam tylko kawałek, ale dzisiaj jakos nie mialam czasu i juz teraz mi sie nie chce ![]() Oliwka ładnie zjadła i zasneła. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- fajny przepis na kurczaka http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1082 i lody takie domowej roboty z mrożonek http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1835 uwielbiam takie lody
|
|
|
|
#676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No chyba gratulować ![]() Wolę napisać o wszystkim w klubie. Jeśli zainteresowane to zapraszam Trochę się rozpisałam tam
|
|||
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Już jestem ![]() Czytam, nadrabiam i co?? Kończę na jakiejś sprzeczce ![]() Ja używam Żywiec Zdrój Byliśmy dzisiaj się szczepić Następne szczepienie po 12 mies. życia Gadałam, z mężem... Wytłumaczył, się tylko tak, że on ostatnio jest jakiś rozdrażniony i nie wie co mu jest i żebym mu pomogła... Tyle, że po pierwsze nie wiem jak, a po drugie niech nie przesadza bo siedzi z małym non stop tylko raz na 4 dni... ehhh... nie bede tego komentowac... Zobaczymy w czasie co dalej bedzie... Przemo waży 8,8 kg, a myślałam że z 10 ![]() dzisiaj wyczułam stwardnienia na dolnych jedynkach... Czekam na te ząbki i czekam... może się doczekam... I do tego pytanie: Czy Wy swoim pociechom jakoś pielęgnujecie tę zębolki?? I pytanie z innej beczki... Czy Wasze biusty też po karmieniu zmieniły się na flaki?? Bo mi nie dosć że zrobiła się miseczka chyba A to jeszcze mam same worki ... nawet gruczołów a nich nie czuję jak czułam przed ciążą... MASAKRA Cytat:
U mnie podziałało
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
widze ze wymiana zdan znowu jest, ale to dobrze przynajmniej nie ma nudno
![]() Cytat:
ale lece do klubu po szczegoly
|
|
#679 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To muszę zacząć je kochać tak jak kochałam mój "stary, jędrny" biust... |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja do klubu lecę
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- halo czeko jestes? ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- a gdzie wszystkie wywiało wracać mi tu
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz nie bede dyskutowac na drazliwe tematy bo mi sie zwyczajnie nie chce
Czasami lepiej jest zignorowac czyjąś wypowiedź i nie miec problemów Zmykam dziewczyny spac. Byłam dzisiaj w solarium i spiekłam sie na raczka wszystko mnie piecze a najbardziej plecy i cycuchy A byłam tylko na 9 minut (ale to na razie jak dla mnie zdecydowanie za dużo). ![]() Dobranoc
|
|
#684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cóż powiem tylko, ze dla mnie sam efekt makaronów jest zbyt strojny, a we wzory ![]() Cytat:
ja w każdym razie odpadłam, bo koronki obu dolnych jedynek czuję pod palcami nie poznaję koleżanki ![]() Cytat:
![]() normalnie muszę je upychać w staniku- są jakies rozlazłe, same się nie wślizną tam gdzie trzeba (jeśli wiecie co mam na myśli) i jestem przekonana, ze są mniejsze niż wcześniej - prawdę mówiąc jestem tym załamana
|
|
|
#685 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że nikt nie zwrócił uwagi dlaczego właśnie do Magi i tylko do Magi pisałam o wodzie. Ale oczywiście znalazła się Jedna, która nie ma pojęcia dlaczego, ani o co chodzi z sodem i nerkami, ale musiała się wtrącić, bo przecież wszystko jest dobre dla wszystkich. Szkoda gadać. Z Magi nie czuję się pokłócona, więc chyba obejdzie się bez buziaka
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze karmie wiec cycole sa w miare ale juz sie boje co bedzie potem
![]() Podjadam suszone morele . Kupilam kiedys daktyle a moze to figi byly no nie wiem ale strasznie slodkie byly. Uwielbiam slodycze ale to bylo stanowczo za slodkie
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie podziałały właśnie dlatego, że są takie słodkie kaloryczność też swoją mają, ale po pierwsze po kilku sztukach ochota na słodkie mi mija a po drugie są zdrowsze niż ajkiś tam batonik czy cukierek ![]() Co do cyców... przygotuj się psychicznie do szoku ![]() No chyba, że Ci się uda i bedziesz miała fajne cyce... ![]() Mi się nie udało |
|
|
|
|
#688 |
|
Ola-Unhola
|
Matko Svi, będziesz robiła jakieś zamówienia, bo ja to juz tak popłynełam z tymi butami, ze jak dojdzie do zamówień to chyba mnie stary z domu wywali...
Ale to moja ostatnia pensja przed przejściem na wychowawczy, więc tak sobie to tłumaczę ![]() Ja piersi mam jako takie Po Bartku mi trochę zmalały, ale nie oklapły. Teraz są ok i pełno w nich mleka. Mam nadzieję, że po Antosiu nie będę narzekać...
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pytam ( z przerazeniem w oczach)to ty jeszcze na urlopie bylas do tej pory? bo macierzynski to ci sie chyba w grudniu skonczyl? |
|
|
|
|
#690 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
jutro zapłacę kolejne 2 wpisana jestem jeszcze w 2 zamówienia, a szykują się kolejne fajne buty ![]() jakby co szykujcie się do męczenia o kupno rozm. 37 ![]() Od dzisiaj jestem na wychowawczym. Urlopu miałam 61 dni
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

i wcale nie uważam, że niepotrzebnie się wtrąciłaś, a NA ZDROWIU MOJEGO DZIECKA ZALEŻY MI JAK NA NICZYM INNYM. Poczułam się teraz jak bym była złą matką i nie zależało mi na Maćku. Dobrze, że mi "otworzyłaś" oczy w sprawie wody i nie wiem dlaczego tak zinterpretowałaś moje słowa. Napisałam, że zgłupiałam, bo czytałam, że jest jedną z lepszych, a okazało się, że niekoniecznie. Może i nie mam tęgiego umysłu ,ale teraz wiem już która woda lepsza. Powiem prosto - dziękuję za tę radę 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
. Kocham to moje maleństwo nad życie
... Unholy mi zamieszła w głowie, bo chciałam współczuć, ale teraz nie wiem czy się cieszysz czy jak? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zajadam owoce ale nie pomagaja

wszystko mnie piecze a najbardziej plecy i cycuchy