Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 12:21   #3871
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja nie pracuje miesiąc przed zajściem w ciążę skończyła mi się umowa o race w banku ( byłam tam rok) i mialam zaczac szukac a tu bach ciąża, u nas mielismy przestac uwazac od stycznia, ale nie sadzilam ze odrazu zajde, myslalam ze conajmniej poł roku!!!
mysle sobie czy nie zatrudnic sie u kogos znajomego ot tak, zeby kase z zusu dostawac, placilabym za siebie skladki i juz, ciekawe tylko czy to takie proste... pozyjemy zobaczymy...
elenka znam takie przypadki i jak sie zatrudni odpowiednio wcześnie to powinno być ok, te przypadki, które znam nawet nie miały żadnej kontroli z ZUSu. Gdybym miała sytuację podbramkową to pewnie też bym kombinowała żeby tak zrobić tymbardziej, ze mam taką mozliwość, bo moi rodzice mają firme, ale i tak u nich pracuję wiec nie było takiej potrzeby. Często też patrze na sytuacje zatrudnienia sie żeby tylko iść na zwolnienie i mieć świadczenia z pkt widzenia pracodawcy, moi wujkowie też mają firmy i jeden z nich to ma szczególnego pecha do takich pracowników, to wzięłabym ich i normalnie powybijała, bo składki płacisz a pracownika nie masz itd długo można by mówić.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 12:24   #3872
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Zus może uznać takie zatrudnienie za fikcyjne. Cofa wtedy wszystkie świadczenia, trzeba im oddać to co nam wypłacili + % - ale tylko wtedy jeśli udowodni, że faktycznie nie pracowałaś. Generalnie nie słyszałam ostatnio, żeby tak męczyli ciężarówki ale w zeszłym roku Tusk nakazał zusowi wnikliwe sprawdzanie osób na chorobowym więc lepiej uważać

wiem wlasnie tez slyszalam o tych kontrolach z zusu i rzeczywiscie to nie za ciekawie jest, no w sumie musza tak kontrolowac bo takto to kazdy by tak robil

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 12:25   #3873
Ray
Zakorzenienie

echhh no przykro ze tak wyszlo z kolezanka.

ja nie pracuje odkad zaszlam w pierwsza ciaze. Wszyscy mi mowili ze moglam poczekac i sobie jakas prace zalatwic by wlasnie te pensje chodz dostawac.Ale ja wcale tak nie chcialam. Nie chcialam sie stresowac a dwa pozniej stresowac sie jak powiedziec o ciazy i glupio bym sie czula i w ogole. Wiec tylko maz pracuje. Nie bylo latwo to prawda ale zycie wynagradza widac uczciwych ludzi bo powodzi sie nam ( odpukac!!) calkiem niezle. Moge pzowolic sobie na siedzenie w domuz dziecmi, aczkolwiek planuje poszukac pracy po odchowaniu dzieci.
Stary 2010-03-12, 12:54   #3874
dra
Zakorzenienie

witajcie
ja cos dzis nie ciekawie sie czuje
pół nocy nie spałam,bo tak mi nawalał kregosłup,że szok i brzuch taki jakis obolały od srodka takiego bolu nie miałam to trudno mi okreslic co to za bol
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Dziewczyny większośc na forum liczy tygodnie do przodu ,ale pamietajcie ,że lekarze liczą tylko skończone pełne tygodnie i jesli jest np. 7 tydz. + 2dni to jest to 7 tydzień, a nie 8 i tak samo jesli ostatni okres był w poniedziałek to każdy poniedziałek kończy pełny tydzień, tak jak na suwaczkach jest

z tym pierwszym kalkulatorem mi się nie zgadza bo wyszedł mi 14 tydz. a jestem w 15 + 1 dzień
mi lekarz tak nie liczy jak tobie,jak bylam 8+1 to powiedział no początek 9tc się zaczął tak jakoś licza,ale widocznie tak ma być

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj o mały włos nie zemdlałam w sklepie... Duszno, kolejka, niskie ciśnienie u mnie i w ogóle. Siedziałam przy kasie prawie na podłodze a jakaś miła Pani pomogła wypakować na taśmę i skasować , inna dała cukiereczka i cała kolejka patrzyła współczująco, choć wepchałam się przed jakieś 8 osób, bo myślałam,że to już koniec mojej wycieczki i zaraz padnę.
Świerze powietrze pomogło . Nawet mój mały się nie wystraszył chociaż głupio wyglądałam na podłodze. A co mi tam. W domku sobie poleżałam.
oj kochana uważaj na siebie,teraz to musimy uwazac bardziej,bo mozemy wszedzie zaslabnac

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki

W stolicy Wlkp pada śnieg
Wczoraj piękne słoneczko, dziś znów śnieżynki na oknach...

ja też z wlkp,ale 100km dalej od ciebie i tu nie ma sniegu
ale pochmurno,a wczoraj piekne slonko bylo

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Piszę tylko, żeby dać znak życia
Od kilku dni leżę w lóżku z obrzydliwym przeziębieniem i stanem podgorączkowym..dopiero dziś znalazłam siłę, żeby coś napisać i stopniowo nadrobię zaleglości w czytaniu..
Pozdrawiam mocno..strasznie się za Wami stęskniłam
Leżę, głaszczę brzuszek i mam nadzieję, że dzidzia nie odczuwa za mocno tych moich kaszli i katarów..
Uważajcie na przeziębionych gości..Bawiłam się w najlepsze z dwuletnim kuzynem, aż jego mama powiedziała od niechcenia, że mały właśnie wyszedł z infekcji, a w ogóle to tydzień temu"mieli w domu rotawiruska"
to zdróka życze szybciutko

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ja juz sie powoli szykuje na egzamin praktyczny z prawka. Oby druga proba byla szczesliwa.
Jesli znowu mi sie nie uda na luku to nie wiem co zrobie
to kciuki zaciskam,ale teraz to trudno zdac prawko,ale nic sie nie martw trzeba tyle razy podchodzic zeby sie zdalo,teraz to cud,żeby zdac za pierwszym razem albo znajomosci,ja co prawda 5 lat temu zdawałam,a tez łatwo juz nie bylo zdalam za 3 podejsciem,ale sie ciesze,ze zdałam i to sama,w sumie za 1 razem powinnam zdac moim zdaniem,ale egzaminator za duzo puscil i kogos musial usrac wmawiajac mi bledy ktorych nie popelnilam,ale coz ja nie wygram wiec sie nie poddalam
Stary 2010-03-12, 13:03   #3875
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz sie powoli szykuje na egzamin praktyczny z prawka. Oby druga proba byla szczesliwa.
Jesli znowu mi sie nie uda na luku to nie wiem co zrobie
trzymam kciuki
Stary 2010-03-12, 13:52   #3876
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

a ja tak z innej beczki
co dobrego na obiadka robicie
mi się zamarzyła ogórkowa z ziemniorkami
i na drugie jakis dziwny gulasz z piersi z kurczaka z pieczarami plus kopytka ciekawe jak to razem bedzie smakować mojemu Pawciowi... he
lece do garów
Stary 2010-03-12, 13:58   #3877
NIKaP-n
BAN stały

Mpiczku Ty kucharo wspaniała
Ja roię dziś risotto, ale ogórkową bym nie pogardziła
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:15   #3878
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
ja cos dzis nie ciekawie sie czuje
pół nocy nie spałam,bo tak mi nawalał kregosłup,że szok i brzuch taki jakis obolały od srodka takiego bolu nie miałam to trudno mi okreslic co to za bol
Ja ma dokładnie tak samo od dwóch dni takie pobolewanie w dole brzucha, nieco z prawej strony. Takie uczucie jakbym stale miała wzdęcia i lekkie rozpieranie. Mam nadzieję,ze to dzidzia się rozpycha troche mnie martwi,ze to już drugi dzień trwa no ale....

Ray aleś mnie zestresowała tymi rozstępami... ja od początku ciąży używam oliwki J&J ale już zastanawiam się nad czymś bardziej profesjonalnym bo moja mama to ma straszne rozstępy....ja tak nie chcę

martucha fotki super...ja też chcę już taki brzusio a jestem dopiero w 11tc i nic nie widać. Na dodatek schudłam 1kg i nie wiem czemu no jem normalnie a tu taka niespodzianka może dlatego,że tyle słodyczy nie jem co zazwyczaj.

Pisałyście o SR. Ja mimo cesarki i doświadczenia z dzidziolami (moja najmłodsza siostra jest odemnie o 20 lat młodsza) wolę dowiedzieć się co nieco. Znajoma była i takie rewelacje przyniosła. Np to że skojarzone szczepionki dla dzidziolków wcale nie są takie super bo zawierają rtęć i co wrażliwsze dzieci odchorowują te szczepienia. A taki teraz na nie zapotrzebowanie jest. Sądzę,że warto takie rzeczy wiedzieć.
A no i przyłączam się do apelu o zdjęcia brzuszków...JA CHCĘ BRZUSZKI...
Stary 2010-03-12, 14:38   #3879
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a ja tak z innej beczki
i na drugie jakis dziwny gulasz z piersi z kurczaka z pieczarami plus kopytka ciekawe jak to razem bedzie smakować mojemu Pawciowi... he
lece do garów
Ja zamawiam dziś pizze Mamy dzisiaj z tż-tem imprezkę na mieście, której niechcący zostaliśmy organizatorami i tż zaraz po pracy leci do lokalu aby być pierwszym i przyjmować wszystkich gości a ja też tylko odstawię samochód pod dom i biegnę do niego dołączyć. Na gotowanie nie mam czasu bo oboje jesteśmy w pracy do 17-stej a imprezki start jest o 18-stej.

Ale kopytka to bym zjadła...

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
U mnie nie ma co fotografować Chciałam wczoraj zrobić zdjęcia brzuszka, ale on jest minimalny, jak staję przodem to nic nie widać, a jak bokiem to też niewiele... Ale jak mi przyjdzie ta moja ciążowa spódniczka to się na pewno zaprezentuję.

A wczoraj przeżyłam mega zawód - właściwie dwa. Pojechałam kupić upatrzone wcześniej śliczne buty i okazało się, ze beznadziejnie leża mi na nodze i mają tragiczne zapinanie (chyba by mnie szlag trafił przy tym zapięciu...) a potem odwiedziłam sklep z odzieżą ciążową - wszystko było bardzo drogie (najtańsza spódnica 130 zł ) i do tego strasznie brzydkie - takie jak na stara babę... Dużo ładniejszych rzeczy jest do kupienia na allegro i w o wiele lepszej cenie.
Stary 2010-03-12, 14:59   #3880
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a ja tak z innej beczki
lece do garów
Heheh ja właśnie kończyłam robić ogórkową
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:59   #3881
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

.

Dziewczyny proszę o kliknięcie w banner z podpisu

.

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 15:03   #3882
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

A wczoraj przeżyłam mega zawód - właściwie dwa. Pojechałam kupić upatrzone wcześniej śliczne buty i okazało się, ze beznadziejnie leża mi na nodze i mają tragiczne zapinanie (chyba by mnie szlag trafił przy tym zapięciu...) a potem odwiedziłam sklep z odzieżą ciążową - wszystko było bardzo drogie (najtańsza spódnica 130 zł ) i do tego strasznie brzydkie - takie jak na stara babę... Dużo ładniejszych rzeczy jest do kupienia na allegro i w o wiele lepszej cenie.
A ja znalazłąm sklep z ciuchami ciążowymi w Krakowie i są tam fajne ciuchy. Tyle że do najtańszych nie należą ale podsyłam linka może u Was w mieście też są
http://www.happymum.pl/
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 15:32   #3883
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Znowu nie zdalam prawka
3 podejscie bede miec 23 marca, luk mi sie udal, ale idiota sie czepial szczegolow i usadzil mnie na.. skrecaniu w lewo. Trudno.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 16:16   #3884
Bluex
Raczkowanie

Cytat:
Znowu nie zdalam prawka
3 podejscie bede miec 23 marca, luk mi sie udal, ale idiota sie czepial szczegolow i usadzil mnie na.. skrecaniu w lewo. Trudno.
xxSHINeexx, nie martw się - do trzech razy sztuka !!!
Trzymam kciuki za kolejne podejście
Stary 2010-03-12, 16:27   #3885
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A ja znalazłąm sklep z ciuchami ciążowymi w Krakowie i są tam fajne ciuchy. Tyle że do najtańszych nie należą ale podsyłam linka może u Was w mieście też są
http://www.happymum.pl/
Ja właśnie byłam w tym Happymum - i drogo tam jak nie wiem, i mnie się raczej nic nie podobało.
Stary 2010-03-12, 17:07   #3886
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Np to że skojarzone szczepionki dla dzidziolków wcale nie są takie super bo zawierają rtęć i co wrażliwsze dzieci odchorowują te szczepienia. A taki teraz na nie zapotrzebowanie jest. Sądzę,że warto takie rzeczy wiedzieć.
chyba (pamiętam, że jakiś lekarz wypowiadał się swego czasu w tv), że faktycznie, kiedyś tak było, ale obecnie szczepionki są już produkowane inaczej- i nie zawierają rtęci

Cytat:
A wczoraj przeżyłam mega zawód - właściwie dwa. Pojechałam kupić upatrzone wcześniej śliczne buty i okazało się, ze beznadziejnie leża mi na nodze i mają tragiczne zapinanie (chyba by mnie szlag trafił przy tym zapięciu...)
hehe a ja dziś kupiłam fajne skórzane wiosenne butki w jakimś sklepie wyprzedażowym- za 19,90
a potem odwiedziłam sklep z odzieżą ciążową - wszystko było bardzo drogie (najtańsza spódnica 130 zł ) i do tego strasznie brzydkie - takie jak na stara babę... Dużo ładniejszych rzeczy jest do kupienia na allegro i w o wiele lepszej cenie.
ja mam zamiar kupić parę rzeczy na all albo w "zwykłych" sklepach - myślę, że na wiosnę-lato będą ok zwykłe biodrówki i spódnice z niskim pasem
Cytat:
Znowu nie zdalam prawka
następnym razem będzie lepiej Ja pamiętam, że kiedyś już po skończonym egzaminie i powrocie do ośrodka dowiedziałam się, że oblałam egzamin, bo "CHYBA 2 razy przejechałam za wolno przez skrzyżowanie"- tak, że nie ma się co przejmować
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 17:19   #3887
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ma dokładnie tak samo od dwóch dni takie pobolewanie w dole brzucha, nieco z prawej strony. Takie uczucie jakbym stale miała wzdęcia i lekkie rozpieranie. Mam nadzieję,ze to dzidzia się rozpycha troche mnie martwi,ze to już drugi dzień trwa no ale....

nasze dzidzie sie powiekszaja i pewno dlatego tak czujemy

Cytat:
Znowu nie zdalam prawka
nic sie nie martw kolejny raz kolejna próba oj jak egzaminator sie uwezmie to nie przepusci wiem sama po sobie,ale znam tez takie przypadki moja kolezanka robila blad za bledem,a mimo to ja przepuścil tylko powiedzial,zeby pojezdzila z rodzicami troche,wiec tu nie ma reguly trzeba probowac i nie poddawac sie chociaz stres jest wiem ja 3 raz zdany ale stresa mialam i smutno mi bylo,ze nie moge zdac,ale coz nie naleze do szczesciar za pierwszym razem aby zdac
Stary 2010-03-12, 17:27   #3888
NIKaP-n
BAN stały

Klarissa my właśnie skończyliśmy obiad i były... kopytka Udanej imprezki (już na nią gnasz).
Ja za to zakupiłam sobie dziś buciki na giełdzie odzieżowej, a teraz byłam z Babcią w Selgrossie i ... kupiła mi drugie Także mam szare i białe balerinki i na wiosnę mi wystarczy (coś tam mam z zeszłego roku). Z resztą- ile mogę, tyle biegam w japonkach uwieeeeelbiam
Wolność dla stóp to podstawa

Oczywiście, ledwo dojechałyśmy do domu, to miałam Dzień dobry porcelanko i pęka mi głowa. Czy to się kiedyś skończy? Jutro 18tc...

Co do prawka, to średnio za 5 razem się teraz w Poznaniu zdaje... a terminy są 3-miesięczne na kolejną jazdę, w międzyczasie tracą ważność testy i trza je od nowa zdawać... Na szczęście mam to za sobą
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 17:39   #3889
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Mogę dołączyć do wątku?
Mam 28 lat, termin mam na 17 października dopiero teraz wyszperąłam Poczeklanię, nie wiem, dlaczego wcześniej tutaj nie zaglądnęłam
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 17:49   #3890
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa my właśnie skończyliśmy obiad i były... kopytka Udanej imprezki (już na nią gnasz).
Ja za to zakupiłam sobie dziś buciki na giełdzie odzieżowej, a teraz byłam z Babcią w Selgrossie i ... kupiła mi drugie Także mam szare i białe balerinki i na wiosnę mi wystarczy (coś tam mam z zeszłego roku). Z resztą- ile mogę, tyle biegam w japonkach uwieeeeelbiam

Oczywiście, ledwo dojechałyśmy do domu, to miałam Dzień dobry porcelanko i pęka mi głowa. Czy to się kiedyś skończy? Jutro 18tc...

Co do prawka, to średnio za 5 razem się teraz w Poznaniu zdaje... a terminy są 3-miesięczne na kolejną jazdę, w międzyczasie tracą ważność testy i trza je od nowa zdawać... Na szczęście mam to za sobą
to masz buciki,mi to sie juz marzy lato,aby te buty zdjac i uwolnic nogi,ale do lata jeszcze troche

uuu to nie dobrze,ze tak cie trzyma
ja mam spokoj jakis,ale chyba taka jakas cisza przed burza,a moze juz koniec oj bym sie cieszyla
ale nie wiemy jak kazda z nas to przejdzie,bo jedna bedzie miec mdlosci do 12tc inna do 15 inna moze cala ciaze tak chodzic,ostatnio dzwonila do mnie kolezanka termin ma na maja,a mowi,ze w ciaz wymiotuje,nie w dzien w dzien,ale zdarza jej sie to jak to usłyszłam to ja tak nie chce ja już sie duzo nameczylam ja chce koniec,zazdroszcze tym co nie maja objawow i moga w pelni sie cieszyc
Stary 2010-03-12, 18:16   #3891
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

anilkadro, super sprawa, my też kupimy kamerę, mieliśmy wcześniej w planach taki zakup, ale jakoś nie było okazji.. Za to teraz..

aaannnnnnaaa, wracaj do zdrówka

xxSHINeexx, nie smuć się- ja też dopiero co oblałam i wiem co czujesz, ja na razie się nie zapisuję na kolejny egzamin. U nas się tak długo nie czeka, na ostatni zapisałam się z 2-tygodniowym wyprzedzeniem.

Dowiedziałam się dzisiaj za to, że zdałam egzamin poprawkowy u najgorszego profesora i jestem happy, bo sesja na zaocznych za mną!!!!!!!
Stary 2010-03-12, 18:55   #3892
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Pisałyście o SR. Ja mimo cesarki i doświadczenia z dzidziolami (moja najmłodsza siostra jest odemnie o 20 lat młodsza) wolę dowiedzieć się co nieco. Znajoma była i takie rewelacje przyniosła. Np to że skojarzone szczepionki dla dzidziolków wcale nie są takie super bo zawierają rtęć i co wrażliwsze dzieci odchorowują te szczepienia. A taki teraz na nie zapotrzebowanie jest. Sądzę,że warto takie rzeczy wiedzieć.
Co do szczepionek to radzę zainteresować się szerzej niż zajęcia na Szkole Rodzenia - w necie pełno jest informacji na ten temat

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się dzisiaj za to, że zdałam egzamin poprawkowy u najgorszego profesora i jestem happy, bo sesja na zaocznych za mną!!!!!!!
Gratulacje
Już jestem Lenka, więc pisz jak coś albo na PW albo na gg

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:06   #3893
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Klarissa my właśnie skończyliśmy obiad i były... kopytka
moje Kopytka tez były smaczne i mezusiowi obiadek baardzo smakował
Stary 2010-03-12, 19:14   #3894
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie czy jest sens isc na USG np 3/4d jakos ok 17 tc ?
No bo mialam USG w 13 tc, kolejne dopiero w 20tc czyli dopiero na koniec kwietnia a ja nie wytrzymam tak dlugo !!!! Moj TZ tez
Ja idę w 17 tc na usg 4D bo akurat będę w Polsce,mam nadzieję że przy okazji dowiem się płciPoprzednie usg miałam w Angli w 12 tc a następne będzie w 20 tc
Cytat:
Używacie czegoś przeciwko rozstępom?
Ja nie mam jeszcze niczego kupionego, w sumie nie zauważyłam też żebym miała jakieś rozstępy, ale też nie chciałabym mieć, więc może coś zakupię.
Ja wczoraj zaczęłam używać kremu na rozstepy bo pisało na nim że od 4 miesiąca,mam nadzieję że pomoże,używam Pharmaceris M Foliacti
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a prosze TADAM
wiem na niektorych wygladam glupio ale co tam

o takkkkkk

na pryszcze na brodzie nie patrzcie takie ciazowe uroki
Ładne zdjęcia a gdzie można obejrzeć te zdjęcia ze ślubu które oglądają wszystkie dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
P.S. Kurde, takiego mi smaka narobiłyście, ze polecialam do sklepu po pasztet i ogórki kiszone - już zjedzone - mniam ! Tylko trochę się boję pasztetów, bo w nich zawsze ta nieszczęsna wątróbka!
Artykuły są Waszym zdaniem przesadzone czy po prostu raz na jakiś czas nie zaszkodzi maleństwu?
Mi się wydaje że jeśli ma się na coś ochotę to nie powinno się sobie odmawiać oczywiście wszystko z umiarem
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
A propos brzuszków to ten był super
http://img143.imageshack.us/img143/8...picturent9.jpg
Dobrze że jestem w ciąży z jednym dzieckiem a nie z trzema
Cytat:
Ładne,takie wiosenne
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Nie wiem co z tym nosem, jak na wieczór też bedzie sie tak ciężko oddychało to może cos kupie zeby sobie ulżyć.
Na katar w ciąży można używać krople do nosa Euphorbium-są to kropelki homeopatyczne stosowane r,ównież u niemowlaków
Cytat:
Znowu nie zdalam prawka
Trzeba być dobrej myśli,następnym razem napewo się uda
Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć do wątku?
Mam 28 lat, termin mam na 17 października dopiero teraz wyszperąłam Poczeklanię, nie wiem, dlaczego wcześniej tutaj nie zaglądnęłam
Witamy Napisz nam coś więcej o sobie
Cytat:
GratulujęP.S.To pewnie o mnie chodziło z wklejaniem tych długich cytatów ale ja nie umiałam ich skracać.Teraz już wiem jak bo jedna z Was napisała żeby nie usuwać tych nawiasów kwadratowych-dzięki,poprawię się

Edytowane przez 1985ewa
Czas edycji: 2010-03-12 o 19:24
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:36   #3895
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Mpiczku Ty kucharo wspaniała
Ja roię dziś risotto, ale ogórkową bym nie pogardziła

Gdzie sa obiecane fotki... chcesz ?

edit: W stolYcy nie pada i mam nadzieje ze padac nie bedzie. Nic mi sie juz tak nie zbrzydlo jak ten cholerny snieg.
A ja dzis nic nie gotowalam, mam szczescie ze meżunio wraca wczesniejz pracy i upichcił dzis wegetrianską zupkę bruskelkowa. Mimo ze my oboje miesozerni... to bardzo ja lubimy

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

SHINee nie łam sie, jeszcze Ci sie znudzi bycie kierowcą

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Świete slowa! juz sie nie moge doczekac lata!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-03-12 o 19:32
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:10   #3896
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Witamy Napisz nam coś więcej o sobie
to mój czwarty maluszek, ale pierwszy jesienny, bo dotychczas rodziłam w lipcu i sierpniu Koszmarnie na razie znosze ciążę, fatalnie sie czuję, nie mam sił, podejrzewają u mnie cukrzycę ciażową :/Jestem po bardzo ciezkiej poprzedniej ciazy ,ta jest moją ostatnią, ma być superowa,ksiażkowa i z górki i na razie mam : ksiązkowe zmeczenie, sennośc, giga mdłosci, wymioty i zgagę:coj est:
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:53   #3897
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha fotki super...ja też chcę już taki brzusio a jestem dopiero w 11tc i nic nie widać. Na dodatek schudłam 1kg i nie wiem czemu no jem normalnie a tu taka niespodzianka może dlatego,że tyle słodyczy nie jem co zazwyczaj.
dziekuje brzuszka sie doczekasz juz niedlugo
aaaa chudniesz? ja tez schudlam dopiero 2 tyg temu zaczelam tyc ale bardzo nie wiele

Cytat:
Znowu nie zdalam prawka
ehssss tak byla ja zdalam za 4 razem... ty zdasz za 3 mowie ci

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć do wątku?
jasne witaj

Cytat:
gratuluje

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Ładne zdjęcia a gdzie można obejrzeć te zdjęcia ze ślubu które oglądają wszystkie dziewczyny
dziekuje
a slubne sa w moim podpisie (nasz wielki dzien oczami art-mayo - klinij i bedziesz miala )
Stary 2010-03-12, 21:03   #3898
Ray
Zakorzenienie

czarnaelizabeth gratulacje !! wow ze to 4 uklony

jak ty powiedz dajesz rfade z taka gromadka? ja bede miec drugie i czesto sie zastabwiama cyz sobie poradze bo bede zdana tylko na siebie i tz po porodzie bo bede daleko od rodziny echhhhh
Stary 2010-03-12, 21:15   #3899
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

martucha84

pozwoliłam sobie obejrzeć Twoje ślubne zdjęcia.
piękne!!
siedzę i ryczę (ah te hormony)
suknia jaka cudowna. jesteś piękną kobietą a Twoje włosy... cudowne. ten kolor...

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:22   #3900
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziekuje
a slubne sa w moim podpisie (nasz wielki dzien oczami art-mayo - klinij i bedziesz miala )
Dzięki już znalazłam,naprawdę przepiękne zdjęcia

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości