Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 17:35   #3751
yolanda9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
hehe, ja mialam 2 usg i 2 badania w tym jedno wymuszone..

wklejam ubieglotygodniowy brzuch. Nogi sa widoczne tylko dlatego, ze sie wygielam do przodu
No opieka u Ciebie zupełnie inna niż w Polsce... mnie tylko zastanawia dlaczego nawet w naszym kraju ta opieka tak bardzo się różni Wydaje mi się, ze są tutaj na wątku babeczki, które chodzą do lekarza państwowo i na każdej wizycie mają usg

Bardzo fajne zdjęcie....
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
nie bedzie az tak zle ja odebrałam mocz i wyniki dobre dzis na 16 mam wizyte znów zobacze moja kochana

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17824504]
yolanda, a gdzie Ty mieszkasz, że tak "ubogo" Cię lekarz traktuje?[/QUOTE]
Mieszkam w Słupsku... no właśnie zastanawiam się czy to o lekarza chodzi czy o przychodnię, że taka "uboga" ta opieka A może to ja za mało narzekam na wizytach Może bardziej by się mną zainteresował gin, jakbym bardziej stękała
W każdym razie cieszę się, że mam alternatywę w postaci wizyt prywatnych u innego gina

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17824984]widzę, że kolejna faza "przebudzeń telefonowych "na wątku. [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Chetnie pomoge , uwielbiam prasowac , teraz czase moj bol pod zebrem mi to utrudnia ale daje rade .
Z tym goleniem i obcinaniem u mnie tak samo
dzięki za chęci półtorej godziny prasowałam.... zostały mi jeszcze te grubsze rzeczy do wyprasowania, pościel, pieluchy Ale to już w kolejnym podejściu
Cytat:
Zakupilam wczoraj na eBey-u takie naklejki na sciane do pokoju Gabrysi - tak mysle jedna sciana bedzie na wrzosowo a na bialej te naklejki machne .Gdzies mi sie te motyle spodobaly
Bardzo ładne motylki Też mam zamiar jakoś udekorować ściany i również biorę pod uwagę naklejki Tylko się zdecydować znów nie mogę

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:49   #3752
Darianna25
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A mnie cycki przestały rosnąć. Nawet mam wrażenie, że trochę zmalały. Czy któraś też tak ma?
A mnie znowu urosły o rozmiar.Kupiłam stanik ale już mi nie wygodnie.Muszę kupić taki miękki.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jeden plus w tym, że Ty w ogóle widzisz to miejsce. Bo ja już od jakiegoś czasu nie.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Aha - zapomniałam donieść. Z Daf wszystko w porządku! Zapracowana kobieta jest, ale nadal w dwupaku i wszystko ok.
To dobrze,że u niej wszytko ok.
No ja sobie tylko moge tam pomacac i ostatnio jak sie goliłam to na czuja.

[QUOTE=Marta1122;17823811]
Cytat:
a myslałam o nim wlaśnie żeby zanieść do magla..ale czy niemowlakom mozna maglować rzeczy?
póki co zakupiłam dobre żelazko na pare i jakoś podołałam...

co do cycków mi chyba stanęły tzn przestały rosnąć.z małego B nosze teraz C i mogłoby tak zostać na zawsze...

obwód brzucha mówicie?hmm jeszcze nie mierzyłam..zrobie to dziś

mam prośbe-jeśli któraś z was zamawiała na all baldachim i jest zadowolona prosze o namiar..bo po ostatnim zakupie już boje sie cokolwiek bez pomacania zamawiać...
Maglowac można.Moja mama dla brata miała taki magiel domowy i pieluchy maglowała.

Ja dzis załaczyłam pozytywkę z karuzeli i tak srednio mi sie podobają i strasznie głosno to gra.Chyba bede musiała pozaklejać dziurki od głosnika.Dziś przed spaniem puszcze małej i zobacze jak zareaguje.

http://demotywatory.pl/1120937/Reka-nadziei

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-03-12 o 18:52
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:12   #3753
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

dziewczyny mam pytanie.Jeśli teraz upierzecie i uprasujecie ciuszki to czy powtórzycie tą czynność jak się dzidzi urodzi?
Koleżanka powiedziała mi,ze tak trzeba!?
Ale ja nie zamierzam robić czegoś dwa razy

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:44   #3754
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Wróciliśmy...najpierw wieści a potem odpowiedź na pytanie dot. piersiątek...
a więc- Kubeczek jest książkowym ideałem, waży 1900 gram, wszystkie wymiary idealne jak na Synusia wiek-33 tygodnie 0 dni, moje parametry typu wody płodowe, szyjka, w normie...wasze kciukaski się przydały- dzięki serdeczne zdjęcia zapodam trochę później, jak sama się napatrzę

a jeśli chodzi o zmniejszające się cycoszki to jeśli cała reszta z usg jest w porządku, wody, szyjka i inne to nie ma czym sie przejmować- poprostu taka uroda...doktor pocieszył, że po porodzie powiększą się przynajmniej dwukrotnie

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:46   #3755
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Iza, a broń cię panie Bucku Jestem przeciwniczką dowalania sobie roboty. I wyjaławiania dziecięcia.

Bunt na pokładzie. Nie jadę na uczelnię jutro, padnięta jestem i boli mnie ząb
Za to dzisiaj w ciuszku dorwałam takie śmieszne rampersiki z kołnierzykiem, w misie Na 86cm już. I bluzeczkę turkusową w srebrne kropeczki, z krótkim rękawem, ciążówkę. I jakąś gigantyczną suknię w kwiaty i gigantyczną koszulę w kratę - kupiłam za grosze na wagę, a wzory piękne, może coś uszyję fajnego z nich. A od małża staniczek dostałam bez fiszbin.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:59   #3756
margo80
Zakorzenienie

a mój małż dzwonił, że już wraca.
niestety długo w domu nie pobędzie. wejdzie, zje, przebierze się i znika...

kitty - super wieści

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:01   #3757
Darianna25
Zakorzenienie

Dziewczyny czy was boli kosć łonowa? Mnie tak boli jakbym miała strzaskaną.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:06   #3758
Konto usunięte

Boli. Zwłaszcza przy chodzeniu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:35   #3759
kicia069
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny, dawno sie nie oddzywałam bo miałam "gorsze dni" (musiałam prawie cały czas leżeć) a teraz mam chyba najgorszy...

nie wiem co sie dzieje przed chwila rozbolała mnie szyja a dokładniej te części pod żuchwą,swędzi mnie, piecze i czuje sie jakbym napuchła..
najpierw myślałam ze to jakieś uczulenie a teraz sie zaczynam martwić, mąż mnie nastraszył świnką, nie wiem co mam mysleć a dziś już raczej do lekarza nie pójde

poradźcie coś bo strasznie sie boje o małego teraz...
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:40   #3760
Konto usunięte

Ostry dyżur zostaje.
Stary 2010-03-12, 20:41   #3761
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, dawno sie nie oddzywałam bo miałam "gorsze dni" (musiałam prawie cały czas leżeć) a teraz mam chyba najgorszy...

nie wiem co sie dzieje przed chwila rozbolała mnie szyja a dokładniej te części pod żuchwą,swędzi mnie, piecze i czuje sie jakbym napuchła..
najpierw myślałam ze to jakieś uczulenie a teraz sie zaczynam martwić, mąż mnie nastraszył świnką, nie wiem co mam mysleć a dziś już raczej do lekarza nie pójde

Jeżeli to tak groźnie wygląda, jak piszesz i jeszcze mąż Cię postraszył, to ja na Twoim miejscu zapakowałabym się w auto albo taxi i pognała na pogotowie... Ciężko stwierdzić co to może być. Zdrowie Dzidziusia najważniejsze więc lepiej to sprawdzić niż się denerwować niepotrzebnie- miejmy nadzieję.

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
Stary 2010-03-12, 20:45   #3762
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Jeżeli to tak groźnie wygląda, jak piszesz i jeszcze mąż Cię postraszył, to ja na Twoim miejscu zapakowałabym się w auto albo taxi i pognała na pogotowie... Ciężko stwierdzić co to może być. Zdrowie Dzidziusia najważniejsze więc lepiej to sprawdzić niż się denerwować niepotrzebnie- miejmy nadzieję.
szyja wygląda normalnie, nie jest spuchnięta ale czuje sie jakby taka była, uczulenie tez mi nie wyszło ale mnie swędzi
Stary 2010-03-12, 20:49   #3763
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
szyja wygląda normalnie, nie jest spuchnięta ale czuje sie jakby taka była, uczulenie tez mi nie wyszło ale mnie swędzi
Mimo wszystko pojechałabym na pogotowie...może to tylko uczulenie, które nie zawsze musi swędzieć,albo swędzi a nie ma krostek, może to angina...cokolwiek by to nie było, lepiej sprawdzić u lekarza i potwierdzić bezpieczeństwo Dzidziusia
P.S. świnka to to raczej nie jest bo byś napuchła u styku szyi i żuchwy, po obu stronach. byłyby wyczuwalne w tym miejscu dwie gulałki...

Edytowane przez kitty241
Czas edycji: 2010-03-12 o 20:52
Stary 2010-03-12, 21:03   #3764
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Mimo wszystko pojechałabym na pogotowie...może to tylko uczulenie, które nie zawsze musi swędzieć,albo swędzi a nie ma krostek, może to angina...cokolwiek by to nie było, lepiej sprawdzić u lekarza i potwierdzić bezpieczeństwo Dzidziusia
P.S. świnka to to raczej nie jest bo byś napuchła u styku szyi i żuchwy, po obu stronach. byłyby wyczuwalne w tym miejscu dwie gulałki...
tylko ja właśnie sie tak czuje jakbym miała zacząć puchnąć...

jadłam dziś dużą ilość lodów, czy to może być powodem? zastanawiam sie czy jechać na pogotowie ale sie jeszcze waham...
Stary 2010-03-12, 21:12   #3765
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
zastanawiam sie czy jechać na pogotowie ale sie jeszcze waham...
ja bym pojechała, bez zastanawiania...

Stary 2010-03-12, 21:23   #3766
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=yolanda9;17828497]No opieka u Ciebie zupełnie inna niż w Polsce... mnie tylko zastanawia dlaczego nawet w naszym kraju ta opieka tak bardzo się różni Wydaje mi się, ze są tutaj na wątku babeczki, które chodzą do lekarza państwowo i na każdej wizycie mają usg

powiem ci ze moje znajome chodza panstwowo i maja chyba 2lub 3usg na cała ciąże

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie.Jeśli teraz upierzecie i uprasujecie ciuszki to czy powtórzycie tą czynność jak się dzidzi urodzi?

ja wypiore wyprasuje i włoze do szafki co jakis czas je poprostu poprzekładam i wszystko szkoda robić coś dwa razy nasze ubrania nieraz tez leża tyle nieuzywane a nie dzieje sie z nimi nic złego (tak mysle)

Cytat:
Wróciliśmy...najpierw wieści a potem odpowiedź na pytanie dot. piersiątek...
a więc- Kubeczek jest książkowym ideałem, waży 1900 gram, wszystkie wymiary idealne jak na Synusia wiek-33 tygodnie 0 dni, moje parametry typu wody płodowe, szyjka, w normie...wasze kciukaski się przydały- dzięki serdeczne zdjęcia zapodam trochę później, jak sama się napatrzę

super ze z małym wszystko ok

a jeśli chodzi o zmniejszające się cycoszki to jeśli cała reszta z usg jest w porządku, wody, szyjka i inne to nie ma czym sie przejmować- poprostu taka uroda...doktor pocieszył, że po porodzie powiększą się przynajmniej dwukrotnie
e to moj bedzie zadowolony bo zawsze miałam ss(czyt same sutki) a teraz kupuje bluzki z dekoltem

Cytat:

moze jakies zapalenie ale te swedzenie hmm ja bym tam zadzwoniła na pogotowie i zapytała co mam robić albo wzieła calcium nie wiem co ci doradzić

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
tylko ja właśnie sie tak czuje jakbym miała zacząć puchnąć...

jadłam dziś dużą ilość lodów, czy to może być powodem? zastanawiam sie czy jechać na pogotowie ale sie jeszcze waham...
Ja bym chyba jechała

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

A ja wam powiem tak czekam na te moja siore az po mnie przyjedzie , zeby mnie do lekarza zawiozła i czekam i czekam i nie ma

dzwonie do niej a ona ale ja jestem juz w domu ze oblała i ze zapomniała ze ma ze mna jechac
czujecie rano o 11 z nia rozmawiałam i z jej tż i oni zapomnieli ,yslałam ze sie posikam ze smiechu przy telefonie : hahaha:

pojechałam na luzie do lekarza jak nigdy
i sie okazało ze z mała wsio ok wazy 1900 wody ok szyjka zamknieta ale .... własnie mam lezec bo mała sie za wczesnie ułozyła do porodu głowka w doł i teraz mam bardzo uważać bo moge urodzić wczesniaka tzn wczesniaczke w domu minimalne prace wykonywac i tyle az nie spacerowac masakra
mam brac dalej magnez i do tego scopolan na te twardnienie i na rozluznienie
9 kwiatenia nastepna wizyta i siuski krew i badanie na nosicielstwo zółtaczki
za kare po wizycie poszłam na zestaw fast foodowy a teraz popijam sobie karmi bezalkoholowe oczywiscie

dzieki wam kochane za trzymanie kciuków

a zapomniałam hahaha pytałam lekarza czy napewno dziewczynka i czy czasem kulki nie urosły a lekarz mnie pyta a co chciałaby pani zeby urosły ja mówie ze mi to jedno tylko głupio bedzie wygladało jak kulki ie beda woziły w rózowym wózku hehehe Pan doktor zaczal sie smiać na cały głos hahha a ja z nim

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-03-12 o 21:25
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:14   #3767
margo80
Zakorzenienie

Edzia - nie pozostaje Ci nic innego jak trochę zwolnić tempo i przekazać chłopom część obowiązków domowych. niech się przyzwyczajają

jestem totalnie niewyspana. położyłam się wcześniej niż zwykle, zakładając, że małz mnie wybudzi jak wróci. nie mogłam zasnąć przez mega zgagę, ból głowy i szalejącą dzidzię. miałam wrażenie, że wcale nie zmrużyłam oka, gdy usłyszałam, że małz wchodzi, a była 2 nad ranem. położyliśmy się, ale dalej nie mogłam zasnąć. malutka chyba się cieszyła z powrotu tatusia, pukali do siebie dobre pół godziny, potem oboje zasnęli, a mamusia jakoś nie - znów ból głowy i do tego drapanie w gardle... pobudka o 6.30, żeby małża postawić na nogi i wyprawić na pogrzeb pacjenta. i teraz się snuję...

laski przyznać się, która wczoraj ćwiczyła?

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-13, 09:44   #3768
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
ja bym pojechała, bez zastanawiania...
Cytat:

Ja bym chyba jechała
Byłam wczoraj na tym pogotowiu, wybaczcie ze teraz o tym pisze ale jak wróciłam to jakos byłam zbyt zdenerwowana zeby jeszcze na kompa siadać

lekarz powiedział ze mam powiększone i spuchnięte węzły chłonne
ale jest za wcześnie zeby mi mógł coś przepisać(przyjechałam niecała godzine po wystąpieniu objawów) a boi mi sie cokolwiek przepisywać z tej racji ze jestem w ciązy

w każdym razie powiedział ze musze poczekać czy wyjdzie mi gorączka i dopiero wtedy do niego przyjechać i ze swinka to tez może byc

kazał mi brać IBUPROM!! i jakby zaczeła KRWAWIĆ to żeby odłożyć.... bardzo sie zdziwiłam ale kupiłam myslac ze przeczytam jeszcze co na ulotce pisze, a na ulotce pisze ze do 6 m ciązy sie nie powinno zazywac a później NIE WOLNO bo moga wystąpić krwawienia i coś sie może dziecku stać już nawet nie pamietam co dokładnie tam pisało, w każdym razie nie zażyłam

kupiłam też w aptece Amol i nasmarowałam nim szyje na noc, a teraz sie obudziłam z okrutnym bólem gardła, to chyba znaczy ze jednak mnie zawiało, poczekam do pon i wtedy pójdę do mojego lekarza on mi przynajmniej przepisze coś co mogę uzywać a nie to co mi ten lekarz poradził, ibuprom na zapalenie węzłów chłonnych.....

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

aaa i jeszcze ze zdenerwowania nie wziełam książeczki zdrowia i mi kazali płacić, czy to przypadkiem nie jest tak ze kobieta w ciązy powinna mieć bezpłątną opieke lekarską nawet jak zapomnie wziąść ze sobą książeczki? coś takiego kiedyś słyszałam..
Stary 2010-03-13, 09:47   #3769
Silpe
Zadomowienie

Dzien dobry mamuski
Ja juz prawie obrobiona ,Margo wlasnie skonczylam cwiczenia ale na szmacie ha ha - mieszkanie lsni .
Dopoki nie zwolnie obrotow nie bede miala sily na cwiczenia , jak na razie jestem w dobrej kondycji , moja praca tego wymaga i wiekszosc dnia jestem na nogach , wiec nie w glowie mi jeszcze cwiczenia , ale sa wydrukowane i napewno skozystam
Wczoraj po calym dniu biegania , lydki mi napuchly , wiec wieczorem zostalo mi juz lezenie i czytanie gazetek mamusiowych Juz sie tyle naczytalam , ze moglabym dzidka i dzis kapac bez strachu - no tak mysle W nocy mala szalala , za kazdym razem jak kladalm sie na boku i zamiast spac to sie chichralam , tak przerabiala nozkami i raczkami
Edzia - nie waz sie nam w kolejke wpychac lez kobieto !!
Chyba sie wezme zaraz za wypieki w planach na dzis .- fale dunaju - wersja z wisniami jeszcze tego nie pieklam , mam nadzieje ze wyjdzie .

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:47   #3770
Konto usunięte

Margo, nie ćwiczyłam, to się nie przyznaję
Agatka przed 6 miała mega czkawkę, cały brzuch mi skakał

Kiciu, absolutnie nie brałabym ibupromu. Niestety, lekarze rzadko wiedzą o powiązaniach danego leku z ciążą.

Jest taki stary babciny sposób na węzły chłonne: ugotuj kartofle, utłucz, zawiń w ściereczkę i najbardziej jak tylko wytrzymasz gorące przykładaj.
Stary 2010-03-13, 11:04   #3771
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość

mam prośbe-jeśli któraś z was zamawiała na all baldachim i jest zadowolona prosze o namiar..bo po ostatnim zakupie już boje sie cokolwiek bez pomacania zamawiać...
ja baldachimu nie bede zamawiac, ale mam prosbe - moglabyc wkleic linka z aukcją tej pościeli, ktora zakupilas? tez pare razy nacielam sie na zakupy w necie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Natomiast (o zgrozo!!! ) pojawiły mi się rozstępy na brzuchu, tzn. właściwie teraz to jest brzuch, ale przed ciążą to był odcinek poniżej pępka tuż nad "gabryśką" I to pojawiły mi się szramy z dnia na dzień dosłownie!!!!! W ogóle nie spodziewałam się, że to szajstwo tak nagle może się ujawnić Z prawej strony mam trzy szramy jakby mnie ktoś nożem chlasnął, a z lewej kropeczki

Wczoraj byłam u lekarza państwowego... już nawet narzekać mi się nie chce.... Dodam tylko, że jak do tej pory miałam jedno usg i uwaga - nie przewiduje się dla mnie więcej Badania na samolocie też nie było...jedynie serduszka przez chwilę posłuchaliśmy....Bez komentarza....

Na szczęście w poniedziałek idę prywatnie na wizytę i będę miała"duże " usg To sobie syneczka obejrzymy
co to rozstępów to jedyne pocieszenie w tym, że po ciąży zazwyczaj tracą swoj kolor i staja sie jasnymi kreseczkami. A czym smarowalas brzuszek? Ja strasznie boje sie tego cholersstwa, az zakupilam mustele na allegro, ale od tygodnia nie moge doczekac sie na przesylke
co do panstwowej sluzby zdrowia to brak slow, jak sobie przypomnę swoje wizyty to az mi skóra cierpnie...
trzymam kciuki za poniedzialkowa wizytę
Cytat:
wklejam ubieglotygodniowy brzuch. Nogi sa widoczne tylko dlatego, ze sie wygielam do przodu
super fotka z super brzuchem
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A mnie znowu urosły o rozmiar.Kupiłam stanik ale już mi nie wygodnie.Muszę kupić taki miękki.
http://demotywatory.pl/1120937/Reka-nadziei
Moj biust tez jakby stanal w miejscu ale o zmniejszeniu sie to raczej nie mozna mowic I kupilam w koncu miekki biustonosz (wieki takiego nie mialam), ale jest super wygodny, w miarę trzyma biust i bardzo dobrze sie w nim chodzi. Dokładnie taki:
http://www.allegro.pl/item951598040_...d_rosnacy.html
Polecam! Ja kupilam w zwyklum sklepie.
Zdjęcie niesamowite, już wcześniej je widziałam.

Cytat:
super wieści gratuluję
ależ Wy macie już duze dzieciaczki, ciekawe ile teraz moja mała waży

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Cytat:

Ja mam zamirar prac tylko raz, tylko jeszcze nie wiem kiedy sie za to wezmę

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy was boli kosć łonowa? Mnie tak boli jakbym miała strzaskaną.

mnie nie boli

Cytat:

doczytalam, że pojechalas do lekarza, ale co do jego rady to ja bym tez nie brala ibupromu. Pare razy bylam przeziębiona w ciazy i nigdy nie kupowalam ani nie bralam wszystkich lekarstw ktore przepisal mi lekarz.
Cytat:
pojechałam na luzie do lekarza jak nigdy
i sie okazało ze z mała wsio ok wazy 1900 wody ok szyjka zamknieta ale .... własnie mam lezec bo mała sie za wczesnie ułozyła do porodu głowka w doł i teraz mam bardzo uważać bo moge urodzić wczesniaka tzn wczesniaczke w domu minimalne prace wykonywac i tyle az nie spacerowac masakra
mam brac dalej magnez i do tego scopolan na te twardnienie i na rozluznienie

dobrze, że z maluchem wszytsko ok duza juz jest
a Ty leż i wypoczywaj, co byś za wczesnie na porodówkę nie musiala jechac

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

A tak wogóle dzien dobry
Malo sie odzywam, bo u mnie totalny brak czasu i zmeczenie niezle daje mi się juz we znaki. Mialam juz siedziec na L4, ale przesunelam to o tydzien, bo chce zakonczyc wszystkie sprawy w pracy i z czystym sumieniem isc na zwolnienie. Akurat w srodę mam wizytę u gina i ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, więc od czwartku mam zamiar odpoczywac w domku
Z wyprawką jeszcze jestem daleko w lesie, ale jak juz będe w domu to zasiądę przed kompem i na spokojnie będe wszystko kupowac.

Margo, kropka - dzieki za opisy ćwiczen Jeszcze nie patrzylam na nie dokladnie, ale jak znajdę czas to moze dorzucę tez coś z mojej szkoly rodzenia. U nas tez babka mowila, żeby koniecznie cwiczyc w domu

Milej soboty
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 11:12   #3772
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dzień dobry

ja mam znowu podły nastrój... śnieg sypie, ale że jest na plusie to wszędzie chlapa, w dodatku niebo ciemne, bure... jeszcze z tydzień takiej pogody i padnę normalnie...

w dodatku czeka mnie dziś wizyta u teściów, na którą taaaak się cieszę...

niech mnie ktoś przytuli...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 11:24   #3773
margo80
Zakorzenienie

mówisz i masz

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-13, 11:32   #3774
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
mówisz i masz
Stary 2010-03-13, 11:43   #3775
velluto
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1784360 6]dzień dobry

ja mam znowu podły nastrój... śnieg sypie, ale że jest na plusie to wszędzie chlapa, w dodatku niebo ciemne, bure... jeszcze z tydzień takiej pogody i padnę normalnie...

w dodatku czeka mnie dziś wizyta u teściów, na którą taaaak się cieszę...

niech mnie ktoś przytuli... [/QUOTE]

na pocieszenie powiem, że u mnie śnieg pada juz 3 dzien
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 11:51   #3776
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

na pocieszenie powiem, że u mnie śnieg pada juz 3 dzien

no to właśnie tak jak u mnie... zmykam kochane... przed wyprawą do teściów mam ambitny plan lepienia pierogów tak na poprawę humoru.
Stary 2010-03-13, 12:07   #3777
Silpe
Zadomowienie

Cos na poprawe humoru mamuski - popatrzecie ile szczescia na raz

http://www.youtube.com/watch?v=xsaZl...eature=related

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 12:27   #3778
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Cos na poprawe humoru mamuski - popatrzecie ile szczescia na raz

http://www.youtube.com/watch?v=xsaZl...eature=related

W końcu się doczekałam
Stary 2010-03-13, 13:23   #3779
Dilayla
Zadomowienie

A ja wcale się nie cieszę że piersi rosną...moje b w zupełności mi wystarczały,pozatym juz niejedne widziałam zmasakrowane po dzieciaczku(długim karmieniu) ,wyglądaja jak wysuszone rodzynki...mam nadzieje ze nie ze wszystkimi się tak dzieje i mnie to omine,bo naprawdę nic śmiesznego....
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 13:27   #3780
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
A ja wcale się nie cieszę że piersi rosną...moje b w zupełności mi wystarczały,pozatym juz niejedne widziałam zmasakrowane po dzieciaczku(długim karmieniu) ,wyglądaja jak wysuszone rodzynki...mam nadzieje ze nie ze wszystkimi się tak dzieje i mnie to omine,bo naprawdę nic śmiesznego....
czytałam,że kobiety które miały mały biust to po karmieniu zmniejszy sie jeszcze bardziej mam nadzieję,ze to nie jest reguła

W końcu się doczekałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości