|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Wydaje mi się, ze są tutaj na wątku babeczki, które chodzą do lekarza państwowo i na każdej wizycie mają usg Bardzo fajne zdjęcie.... ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17824504] yolanda, a gdzie Ty mieszkasz, że tak "ubogo" Cię lekarz traktuje?[/QUOTE] Mieszkam w Słupsku... no właśnie zastanawiam się czy to o lekarza chodzi czy o przychodnię, że taka "uboga" ta opieka A może to ja za mało narzekam na wizytach Może bardziej by się mną zainteresował gin, jakbym bardziej stękała ![]() W każdym razie cieszę się, że mam alternatywę w postaci wizyt prywatnych u innego gina ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17824984]widzę, że kolejna faza "przebudzeń telefonowych "na wątku. [/QUOTE]![]() Cytat:
dzięki za chęci półtorej godziny prasowałam.... zostały mi jeszcze te grubsze rzeczy do wyprasowania, pościel, pieluchy Ale to już w kolejnym podejściu ![]() Cytat:
Też mam zamiar jakoś udekorować ściany i również biorę pod uwagę naklejki Tylko się zdecydować znów nie mogę
|
||||
|
|
|
#3752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Cytat:
No ja sobie tylko moge tam pomacac i ostatnio jak sie goliłam to na czuja. [QUOTE=Marta1122;17823811] Cytat:
Ja dzis załaczyłam pozytywkę z karuzeli i tak srednio mi sie podobają i strasznie głosno to gra.Chyba bede musiała pozaklejać dziurki od głosnika.Dziś przed spaniem puszcze małej i zobacze jak zareaguje. http://demotywatory.pl/1120937/Reka-nadziei Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-03-12 o 18:52 |
|||
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanie.Jeśli teraz upierzecie i uprasujecie ciuszki to czy powtórzycie tą czynność jak się dzidzi urodzi?
Koleżanka powiedziała mi,ze tak trzeba!? Ale ja nie zamierzam robić czegoś dwa razy
|
#3754 |
|
Raczkowanie
|
Wróciliśmy...najpierw wieści a potem odpowiedź na pytanie dot. piersiątek...
a więc- Kubeczek jest książkowym ideałem, waży 1900 gram, wszystkie wymiary idealne jak na Synusia wiek-33 tygodnie 0 dni, moje parametry typu wody płodowe, szyjka, w normie...wasze kciukaski się przydały- dzięki serdeczne a jeśli chodzi o zmniejszające się cycoszki to jeśli cała reszta z usg jest w porządku, wody, szyjka i inne to nie ma czym sie przejmować- poprostu taka uroda...doktor pocieszył, że po porodzie powiększą się przynajmniej dwukrotnie
|
#3755 |
|
Konto usunięte
|
Iza, a broń cię panie Bucku
Jestem przeciwniczką dowalania sobie roboty. I wyjaławiania dziecięcia. Bunt na pokładzie. Nie jadę na uczelnię jutro, padnięta jestem i boli mnie ząb ![]() Za to dzisiaj w ciuszku dorwałam takie śmieszne rampersiki z kołnierzykiem, w misie |
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
a mój małż dzwonił, że już wraca.
niestety długo w domu nie pobędzie. wejdzie, zje, przebierze się i znika... kitty - super wieści
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy was boli kosć łonowa? Mnie tak boli jakbym miała strzaskaną.
|
|
|
|
#3758 |
|
Konto usunięte
|
Boli. Zwłaszcza przy chodzeniu.
|
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny, dawno sie nie oddzywałam bo miałam "gorsze dni" (musiałam prawie cały czas leżeć) a teraz mam chyba najgorszy...
nie wiem co sie dzieje przed chwila rozbolała mnie szyja a dokładniej te części pod żuchwą,swędzi mnie, piecze i czuje sie jakbym napuchła.. najpierw myślałam ze to jakieś uczulenie a teraz sie zaczynam martwić, mąż mnie nastraszył świnką, nie wiem co mam mysleć a dziś już raczej do lekarza nie pójde ![]() poradźcie coś bo strasznie sie boje o małego teraz... |
|
|
|
#3760 |
|
Konto usunięte
|
Ostry dyżur zostaje.
|
|
|
|
#3761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. świnka to to raczej nie jest bo byś napuchła u styku szyi i żuchwy, po obu stronach. byłyby wyczuwalne w tym miejscu dwie gulałki...
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2010-03-12 o 20:52 |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jadłam dziś dużą ilość lodów, czy to może być powodem? zastanawiam sie czy jechać na pogotowie ale sie jeszcze waham... |
|
|
|
|
#3765 |
|
Raczkowanie
|
ja bym pojechała, bez zastanawiania...
|
#3766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=yolanda9;17828497]No opieka u Ciebie zupełnie inna niż w Polsce... mnie tylko zastanawia dlaczego nawet w naszym kraju ta opieka tak bardzo się różni
Wydaje mi się, ze są tutaj na wątku babeczki, które chodzą do lekarza państwowo i na każdej wizycie mają usg powiem ci ze moje znajome chodza panstwowo i maja chyba 2lub 3usg na cała ciąże ![]() ![]() Cytat:
ja wypiore wyprasuje i włoze do szafki co jakis czas je poprostu poprzekładam i wszystko szkoda robić coś dwa razy nasze ubrania nieraz tez leża tyle nieuzywane a nie dzieje sie z nimi nic złego (tak mysle)Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- A ja wam powiem tak czekam na te moja siore az po mnie przyjedzie , zeby mnie do lekarza zawiozła i czekam i czekam i nie ma dzwonie do niej a ona ale ja jestem juz w domu ze oblała i ze zapomniała ze ma ze mna jechac czujecie rano o 11 z nia rozmawiałam i z jej tż i oni zapomnieli ,yslałam ze sie posikam ze smiechu przy telefonie pojechałam na luzie do lekarza jak nigdy i sie okazało ze z mała wsio ok wazy 1900 wody ok szyjka zamknieta ale .... własnie mam lezec bo mała sie za wczesnie ułozyła do porodu głowka w doł i teraz mam bardzo uważać bo moge urodzić wczesniaka tzn wczesniaczke w domu minimalne prace wykonywac i tyle az nie spacerowac masakra mam brac dalej magnez i do tego scopolan na te twardnienie i na rozluznienie 9 kwiatenia nastepna wizyta i siuski krew i badanie na nosicielstwo zółtaczki za kare po wizycie poszłam na zestaw fast foodowy a teraz popijam sobie karmi bezalkoholowe oczywiscie dzieki wam kochane za trzymanie kciuków a zapomniałam hahaha pytałam lekarza czy napewno dziewczynka i czy czasem kulki nie urosły a lekarz mnie pyta a co chciałaby pani zeby urosły ja mówie ze mi to jedno tylko głupio bedzie wygladało jak kulki ie beda woziły w rózowym wózku hehehe Pan doktor zaczal sie smiać na cały głos hahha a ja z nim
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-03-12 o 21:25 |
||||
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia - nie pozostaje Ci nic innego jak trochę zwolnić tempo i przekazać chłopom część obowiązków domowych. niech się przyzwyczajają
![]() jestem totalnie niewyspana. położyłam się wcześniej niż zwykle, zakładając, że małz mnie wybudzi jak wróci. nie mogłam zasnąć przez mega zgagę, ból głowy i szalejącą dzidzię. miałam wrażenie, że wcale nie zmrużyłam oka, gdy usłyszałam, że małz wchodzi, a była 2 nad ranem. położyliśmy się, ale dalej nie mogłam zasnąć. malutka chyba się cieszyła z powrotu tatusia, pukali do siebie dobre pół godziny, potem oboje zasnęli, a mamusia jakoś nie - znów ból głowy i do tego drapanie w gardle... pobudka o 6.30, żeby małża postawić na nogi i wyprawić na pogrzeb pacjenta. i teraz się snuję... laski przyznać się, która wczoraj ćwiczyła?
|
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na tym pogotowiu, wybaczcie ze teraz o tym pisze ale jak wróciłam to jakos byłam zbyt zdenerwowana zeby jeszcze na kompa siadać
lekarz powiedział ze mam powiększone i spuchnięte węzły chłonne ale jest za wcześnie zeby mi mógł coś przepisać(przyjechałam niecała godzine po wystąpieniu objawów) a boi mi sie cokolwiek przepisywać z tej racji ze jestem w ciązy w każdym razie powiedział ze musze poczekać czy wyjdzie mi gorączka i dopiero wtedy do niego przyjechać i ze swinka to tez może byc kazał mi brać IBUPROM!! i jakby zaczeła KRWAWIĆ to żeby odłożyć.... bardzo sie zdziwiłam ale kupiłam myslac ze przeczytam jeszcze co na ulotce pisze, a na ulotce pisze ze do 6 m ciązy sie nie powinno zazywac a później NIE WOLNO bo moga wystąpić krwawienia i coś sie może dziecku stać już nawet nie pamietam co dokładnie tam pisało, w każdym razie nie zażyłam kupiłam też w aptece Amol i nasmarowałam nim szyje na noc, a teraz sie obudziłam z okrutnym bólem gardła, to chyba znaczy ze jednak mnie zawiało, poczekam do pon i wtedy pójdę do mojego lekarza on mi przynajmniej przepisze coś co mogę uzywać a nie to co mi ten lekarz poradził, ibuprom na zapalenie węzłów chłonnych..... ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- aaa i jeszcze ze zdenerwowania nie wziełam książeczki zdrowia i mi kazali płacić, czy to przypadkiem nie jest tak ze kobieta w ciązy powinna mieć bezpłątną opieke lekarską nawet jak zapomnie wziąść ze sobą książeczki? coś takiego kiedyś słyszałam.. |
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski
![]() Ja juz prawie obrobiona ,Margo wlasnie skonczylam cwiczenia ale na szmacie ha ha - mieszkanie lsni .Dopoki nie zwolnie obrotow nie bede miala sily na cwiczenia , jak na razie jestem w dobrej kondycji , moja praca tego wymaga i wiekszosc dnia jestem na nogach , wiec nie w glowie mi jeszcze cwiczenia , ale sa wydrukowane i napewno skozystam ![]() Wczoraj po calym dniu biegania , lydki mi napuchly , wiec wieczorem zostalo mi juz lezenie i czytanie gazetek mamusiowych Juz sie tyle naczytalam , ze moglabym dzidka i dzis kapac bez strachu - no tak mysle W nocy mala szalala , za kazdym razem jak kladalm sie na boku i zamiast spac to sie chichralam , tak przerabiala nozkami i raczkami ![]() Edzia - nie waz sie nam w kolejke wpychac lez kobieto !! Chyba sie wezme zaraz za wypieki w planach na dzis .- fale dunaju - wersja z wisniami jeszcze tego nie pieklam , mam nadzieje ze wyjdzie .
|
#3770 |
|
Konto usunięte
|
Margo, nie ćwiczyłam, to się nie przyznaję
![]() Agatka przed 6 miała mega czkawkę, cały brzuch mi skakał Kiciu, absolutnie nie brałabym ibupromu. Niestety, lekarze rzadko wiedzą o powiązaniach danego leku z ciążą. Jest taki stary babciny sposób na węzły chłonne: ugotuj kartofle, utłucz, zawiń w ściereczkę i najbardziej jak tylko wytrzymasz gorące przykładaj. |
|
|
|
#3771 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do panstwowej sluzby zdrowia to brak slow, jak sobie przypomnę swoje wizyty to az mi skóra cierpnie... trzymam kciuki za poniedzialkowa wizytę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I kupilam w koncu miekki biustonosz (wieki takiego nie mialam), ale jest super wygodny, w miarę trzyma biust i bardzo dobrze sie w nim chodzi. Dokładnie taki: http://www.allegro.pl/item951598040_...d_rosnacy.html Polecam! Ja kupilam w zwyklum sklepie. Zdjęcie niesamowite, już wcześniej je widziałam. Cytat:
ależ Wy macie już duze dzieciaczki, ciekawe ile teraz moja mała waży ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja mam zamirar prac tylko raz, tylko jeszcze nie wiem kiedy sie za to wezmę ![]() Cytat:
mnie nie boli Cytat:
doczytalam, że pojechalas do lekarza, ale co do jego rady to ja bym tez nie brala ibupromu. Pare razy bylam przeziębiona w ciazy i nigdy nie kupowalam ani nie bralam wszystkich lekarstw ktore przepisal mi lekarz. Cytat:
dobrze, że z maluchem wszytsko ok duza juz jest a Ty leż i wypoczywaj, co byś za wczesnie na porodówkę nie musiala jechac ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A tak wogóle dzien dobry ![]() Malo sie odzywam, bo u mnie totalny brak czasu i zmeczenie niezle daje mi się juz we znaki. Mialam juz siedziec na L4, ale przesunelam to o tydzien, bo chce zakonczyc wszystkie sprawy w pracy i z czystym sumieniem isc na zwolnienie. Akurat w srodę mam wizytę u gina i ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, więc od czwartku mam zamiar odpoczywac w domku Z wyprawką jeszcze jestem daleko w lesie, ale jak juz będe w domu to zasiądę przed kompem i na spokojnie będe wszystko kupowac. Margo, kropka - dzieki za opisy ćwiczen ![]() Milej soboty
|
||||||||||
|
|
|
#3772 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
ja mam znowu podły nastrój... śnieg sypie, ale że jest na plusie to wszędzie chlapa, w dodatku niebo ciemne, bure... jeszcze z tydzień takiej pogody i padnę normalnie... ![]() w dodatku czeka mnie dziś wizyta u teściów, na którą taaaak się cieszę... ![]() niech mnie ktoś przytuli...
|
|
|
|
#3774 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1784360 6]dzień dobry
ja mam znowu podły nastrój... śnieg sypie, ale że jest na plusie to wszędzie chlapa, w dodatku niebo ciemne, bure... jeszcze z tydzień takiej pogody i padnę normalnie... ![]() w dodatku czeka mnie dziś wizyta u teściów, na którą taaaak się cieszę... ![]() niech mnie ktoś przytuli... [/QUOTE]![]() na pocieszenie powiem, że u mnie śnieg pada juz 3 dzien
|
|
|
|
#3776 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
Cos na poprawe humoru mamuski - popatrzecie ile szczescia na raz
![]() http://www.youtube.com/watch?v=xsaZl...eature=related
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
A ja wcale się nie cieszę że piersi rosną...moje b w zupełności mi wystarczały,pozatym juz niejedne widziałam zmasakrowane po dzieciaczku(długim karmieniu) ,wyglądaja jak wysuszone rodzynki...mam nadzieje ze nie ze wszystkimi się tak dzieje i mnie to omine,bo naprawdę nic śmiesznego....
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Wydaje mi się, ze są tutaj na wątku babeczki, które chodzą do lekarza państwowo i na każdej wizycie mają usg 
Może bardziej by się mną zainteresował gin, jakbym bardziej stękała 

.
lez kobieto !!