Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 11:43   #2821
MaT
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez julie1 Pokaż wiadomość
hej byłabym bardzo wdzięczna za kilka podpowiedzi
1. Kiedy w okręgu poznańskim będzie aktualny 5. katalog? Dzowniłam do COK-u i dzwoniłam, ale nikt nie odbierał Jeśli jestem konsultantką w innego okręgu, a przegapiłam zamówienie z K5, to czy będę mogła kupić w COK-u produkty z K5 w cenie katalogowej?
2. W katalogu 6., str.19, jest oferta na perełki do twarzy. Jest napisane:
"przy zakupie dowolnego produktu ze str. 20-35 ORAZ 46-61".
Logika mi podpowiada, że wystarczy jeden produkt albo ze str. 20-35, albo 46-61, chcąc uniknąć zdziwienia wolałabym jednak żeby ktoś to potwierdził
ad. 1. We wszystkich COK katalog 5 zaczyna się 25 marca 2010, a kończy 14 kwietnia 2010, co można znaleźć w strefie Na pozostałe pytanie odp. brzmi TAK.

ad. 2. Jeśli wybierzesz 1 opakowanie perełek, to wystarczy zamówić dowolny produkt ze stron, które podałaś, jeśli chcesz mieć np. brązujące i rozświetlajace, to musisz zamówić dwa produkty, itd.

Edytowane przez MaT
Czas edycji: 2010-03-13 o 11:45
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 12:00   #2822
Douce24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość

Nie wiem czy zauważyłyście na formularzu do k05 "Miarka do pierścionków za 7,90 netto."
No właśnie jeśli ją ktoś zakupi to proszę o zeskanowanie miarki . Będzie wtedy poznać rozmiary czy są właściwe takie jak w katalogu

Z każdym dniem coraz bardziej
K.
supercziroł

Douce24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 12:00   #2823
red rose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
tak to dzisiaj, właśnie chciałam napisać,że niedostałam żadnej informacji- jak to pisałam dostałam smsa

Gratulujemy. Wygrałaś nagrodę w konkursie Avon-MINI za MEGA! Lista zwycięzców 16.03 w Strefie Konsultantki. Wielki finał już 15.03-Mini Cooper może być Twój!
gratuluje ja też wygrałam szkoda tylko że nie napisali odrazu co
a tak bym zegarek chciała
red rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 12:05   #2824
milenka27
Raczkowanie

Dziewczyny właśnie zostałam zaproszona na spotkanie we wtorek o 17.00 zwiazane z moim wejściem do Avon Clubu, czy któras dziewczyna z Krakowa też bedzie we wtorek w restauracji Avani o 17.00???
milenka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 12:17   #2825
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenka27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie zostałam zaproszona na spotkanie we wtorek o 17.00 zwiazane z moim wejściem do Avon Clubu, czy któras dziewczyna z Krakowa też bedzie we wtorek w restauracji Avani o 17.00???
Gratki, u mnie można o czymś takim sobie pomarzyć...Napisz czy fajnie było.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 12:39   #2826
smerfetka25
Zakorzenienie

Kto jedzie na konferencję wiosenną do Warszawy???
Stary 2010-03-13, 13:01   #2827
paula600324
Zakorzenienie

Dziewczyny nie dostałam w paczce diamentowych konturówek, ale znajoma kupiła mi na swoje konto w COKu.

Wystarczy jak im napisze maila, żeby mi usunęli z zamówienia, aby nie przyszło w następnej paczce?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 13:12   #2828
julie1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
ad. 1. We wszystkich COK katalog 5 zaczyna się 25 marca 2010, a kończy 14 kwietnia 2010, co można znaleźć w strefie Na pozostałe pytanie odp. brzmi TAK.

ad. 2. Jeśli wybierzesz 1 opakowanie perełek, to wystarczy zamówić dowolny produkt ze stron, które podałaś, jeśli chcesz mieć np. brązujące i rozświetlajace, to musisz zamówić dwa produkty, itd.
Bardzo Ci dziękuję Nie wiedziałam, że wszystkie COK-i mają taki sam harmonogram- czytałam w strefie, ale sądziłam, że to pomyłka Pozdrawiam
Stary 2010-03-13, 13:34   #2829
anulkaandzia
Raczkowanie

witam w weekend dzisiaj raniutko (7:45) dostałam paczuchy i kurier już miał sobie iść bo nie mógł mnie dobudzić :P jakie wrażenia:
Torba Ruthie dla mnie super mamie też sie podoba już nie mogę się doczekać żeby założyć ja do wiosennego płaszczyku a tu lipa zima za oknem :P
nowa Pur Blanca- bardzo przyjemny, lekki zapach psiknełam sie po 8 i nadal czuje
dodatkowe 2 nowe katalogi :P
żel pod prysznic owoc granatu po prostu boski mogłabym siedziec i go ciągle wąchać :P
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 14:10   #2830
ololufe
Zakorzenienie

@paula600324
Najlepiej napisz i zadzwon. Jak im napiszesz ze strefy to Ci zapewne odpisza jak zawsze a wiec, ze "informacja zostala przekazana" ale nie zawsze jest to droga skuteczna (gdyz czasami jak twierdza system im "szwankuje") wiec najlepiej zadzwon to "od reki" ci usuna. Ja takie sprawy zalatwiam w COKu. Od razu przy mnie usuwaja mi produkty "czekajace" do wyslania jako braki z poprzednich zamowien.
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 14:53   #2831
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
o widze, ze sie zdecydowalas i bardzo dobrze! tylko pamietaj, ze zeby zamowic maje i te kuracje trzeba wydac 29.90 na produkty z katalogu. a jezeli w nastepnym zlozymy za 250zl dostaniemy kosmetyczke no i bedzie mozna zamowic ten kosmetyczny zestaw podrozny i komus sprzedac
Tak, tak pamiętam o tej kwocie 29,90 i zestawach z 05 i 06 też Cieszę się , że się zdecydowałam choć nie ukrywam że się spóźniłam troszkę, bo sama miałam zamówień tyle że mogłam podzielić na mnie i tż. no ale nic, postaram się sprzedać co się da, a resztę na pewno wykorzystam

Gratulacje dla wszystkich szczęśliwców, którzy wygrali!!

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 15:25   #2832
gosiekj
Raczkowanie

GG do gosiekj

Cytat:
Napisane przez gosiekj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ma któraś z was netto 06 w lepszej wersji niż ta na katalogowym ?? Będę wdzięczna jeśli ktoś wstawi chociaż lepsze zdjęcia
Ponawiam prośbę
gosiekj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 15:32   #2833
Hosenka*
Zakorzenienie

Dostałam niedawno paczkę

Dla siebie wzięłam tylko wzornik lakierów do paznokci (będę musiała dokupić bo mi nie starczy patyczków do wszystkich moich lakierów ).

Ogladnełam zdjęcia kobaltowej torebki Ruthie i cieszę się, że nie zamówiłam - bardziej podoba mi się w katalogu. Za to dalej po głowi chodzi mi Hanah

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 15:59   #2834
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny który podkład antystresowy jest po ivory i wpada w zółty?
ivory jest najjaśniejszym odcieniem z różowych a nude najjaśniejszym z żółtych.
Nie wiem czy chodzi ci o najjaśniejszy z żółtych czy o jeden ton ciemniejszy? Jeśli o jeden ton ciemniejszy z żółtych to jest to cream.

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
.....
Czy któraś z trendujących może mi podpowiedzieć, który odcień jest ciemniejszy od Ivory i chciałabym by był w tonacji różowej, a jeśli dałoby się ustawić je od najjaśniejszego do najciemniejszego, z powyższym podziałem, to byłoby świetnie
nie jestem z okręgu prognozującego, ale jeśli odcienie są takie jak podkładu w płynie to zgodnie z kartą kolorów odcień ciemniejszy od ivory będący w tonacji różowej to creamy natural - jest on kolejnym odcieniem po shell. W tym nowym lekkim podkładzie zrezygnowali z kilku odcieni, między innymi z shell z różowych i z light beige z żółtych.
Jeśli chodzi o ustawienie ich od najjaśniejszego to wygląda to następująco:

różowe: ivory, creamy natural, medium beige
żółte: nude, natural beige

Cytat:
Napisane przez authentique Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
słuchajcie mam problem, otóż dzisiaj powinnam dostać paczkę, ale czekam i czekam i nic... zastanawiam się czy przypadkiem jej nie wstrzymano.. otóż okazało się że nie dokonałam płatności z katalog 02/2010 II termin.. okazało się we wtorek kiedy przyszło ponaglenie, nic o tym nie wiedziałam, bo myślałam, że opłata została uiszczona przez moją siostrę (ja wyjechałam na miesiąc i mnie nie było) ale onA zapomniała od razu poleciałam do banku zapłacić.. jednak paczki nie ma.. chciałam zapytać w związku z tym czy mam teraz od nowa to samo zamówienie złożyć w poniedzialek czy też ta paczka w końcu przyjdzie?? (jak zarejestrują moją zaległą płatność na koncie?) proszę doradźcie coś bo nie wiem co robić
nie musisz składać jeszcze raz zamówienia, jak wpłynie przelew na ich konto to puszczą ci paczkę na następny termin.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-03-13 o 16:14
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:40   #2835
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Dziewczyny chciałam Was przestrzec przed nowością z kat. 3 kremem do mycia twarzy SPA z oliwą z oliwek.
Zamówiłam już wcześniej, ale dopiero teraz miałam okazję wypróbować.
Tak jak wcześniej pisały inne Wizażanki powoduje uczucie ściągnięcia, poza tym po umyciu ja miałam wrażenie tępej skóry, jeszcze po żadnym kosmetyku nie miałam takiego odczucia.
No i teraz mam na buzi dosłownie tarkę, skóra mi się zaczęła łuszczyć niemiłosiernie na nosie i policzkach. Podejrzewam, że to właśnie od tego kremu.
Nie polecam i jestem wyjątkowo rozczarowana, bo inne produkty z tej linii jak dotąd sprawowały się u mnie dobrze, a tu taka porażka.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW

Edytowane przez Monniq
Czas edycji: 2010-03-13 o 18:41
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:48   #2836
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
....
nie jestem z okręgu prognozującego, ale jeśli odcienie są takie jak podkładu w płynie to zgodnie z kartą kolorów odcień ciemniejszy od ivory będący w tonacji różowej to creamy natural - jest on kolejnym odcieniem po shell. W tym nowym lekkim podkładzie zrezygnowali z kilku odcieni, między innymi z shell z różowych i z light beige z żółtych.

.....
andziat
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 22:32   #2837
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
nie musisz składać jeszcze raz zamówienia, jak wpłynie przelew na ich konto to puszczą ci paczkę na następny termin.
Trzeba zadzwonić na infolinię albo zlożyć nowe zamówienie, bo zatrzymanej paczki nie puszczą automatycznie - trzeba potwierdzić, że kk chce nadal tę paczkę. Miałam dwa dni temu identyczną sytuację - po wpłynięciu kasy na konto zadzwoniła do mnie OMS, żebym potwierdziła na infolinii paczkę, bo teraz po zatrzymaniu paczki nie wznawiają jej automatycznie.
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 22:40   #2838
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Kto jedzie na konferencję wiosenną do Warszawy???
Ja, ja!! Ale moja konferencja jest w Tomaszowicach koło Krakowa Ale w związku z nową praca chyba nie pojade na nią
baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 22:40   #2839
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monniq Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Was przestrzec przed nowością z kat. 3 kremem do mycia twarzy SPA z oliwą z oliwek.
Zamówiłam już wcześniej, ale dopiero teraz miałam okazję wypróbować.
Tak jak wcześniej pisały inne Wizażanki powoduje uczucie ściągnięcia, poza tym po umyciu ja miałam wrażenie tępej skóry, jeszcze po żadnym kosmetyku nie miałam takiego odczucia.
No i teraz mam na buzi dosłownie tarkę, skóra mi się zaczęła łuszczyć niemiłosiernie na nosie i policzkach. Podejrzewam, że to właśnie od tego kremu.
Nie polecam i jestem wyjątkowo rozczarowana, bo inne produkty z tej linii jak dotąd sprawowały się u mnie dobrze, a tu taka porażka.
właśnie nie wiedziałam jak to uczucie nazwać i masz rację jest to wrażenie tępej skóry, też bardzo się na tym kremie zawiodłam.

MaT proszę

panna mrau a to nie wiedziałam, zawsze myślałam, że wystarczy zaksięgowana wpłata i puszczają paczkę
Stary 2010-03-13, 23:04   #2840
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Ja, ja!! Ale moja konferencja jest w Tomaszowicach koło Krakowa Ale w związku z nową praca chyba nie pojade na nią
A to w różnych miastach się odbywa?

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Gratki, u mnie można o czymś takim sobie pomarzyć...Napisz czy fajnie było.
Podpisuje się pod tą wypowiedzią koniecznie napisz jak było
Stary 2010-03-14, 00:38   #2841
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
A to w różnych miastach się odbywa?
Widoczniee tak, trudno zeby wszyscy jechali do Warszawy, daleko... A po drugie to pewnie dużo jest takich liderów co pojadą....

Widze że jestesmy na podobnym etapie Konsultantka od k16, lider od k01, starszy od....

Edytowane przez baniutka
Czas edycji: 2010-03-14 o 00:40
Stary 2010-03-14, 01:13   #2842
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Widoczniee tak, trudno zeby wszyscy jechali do Warszawy, daleko... A po drugie to pewnie dużo jest takich liderów co pojadą....

Widze że jestesmy na podobnym etapie Konsultantka od k16, lider od k01, starszy od....
Niom, idziemy łeb w łeb jak to się mówi konsultantkę znaleźć nie problem, gorzej z liderami żeby awansować na starszego potrzeba 3 liderów a ja nawet jednego nie mam
Też myślisz o awansie?
Stary 2010-03-14, 02:18   #2843
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Niom, idziemy łeb w łeb jak to się mówi konsultantkę znaleźć nie problem, gorzej z liderami żeby awansować na starszego potrzeba 3 liderów a ja nawet jednego nie mam
Też myślisz o awansie?
Myśleć myśle ale zobaczymy co wyjdzie, też nie mam jeszcze lidera ale spokojnie małymi kroczkami wszystko sie zrealizuje
Stary 2010-03-14, 02:45   #2844
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Myśleć myśle ale zobaczymy co wyjdzie, też nie mam jeszcze lidera ale spokojnie małymi kroczkami wszystko sie zrealizuje
Trzymam kciuki za nas oboje
Stary 2010-03-14, 09:27   #2845
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
ivory jest najjaśniejszym odcieniem z różowych a nude najjaśniejszym z żółtych.
Nie wiem czy chodzi ci o najjaśniejszy z żółtych czy o jeden ton ciemniejszy? Jeśli o jeden ton ciemniejszy z żółtych to jest to cream.

a mozesz napisac jak ty rozrozniasz te kolory podkladow bo np w podkladzie rozswietlajacym cream jest kolorem ktory sie zalicza do zoltych a czemu w tym wypadku jest inaczej mialam juz duzo podkladow z avonu i zawsze crem byl w tonacji zoltych
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 10:07   #2846
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
a mozesz napisac jak ty rozrozniasz te kolory podkladow bo np w podkladzie rozswietlajacym cream jest kolorem ktory sie zalicza do zoltych a czemu w tym wypadku jest inaczej mialam juz duzo podkladow z avonu i zawsze crem byl w tonacji zoltych
Tak, cream należy do odcienia żółtego ale creamy natural do odcienia różowego. Tak jak napisałam wyżej odcienie rozróżniam na podstawie karty kolorów ale akurat kilka odcieni płynnego podkładu miałam jako próbki (chciałam dopasować coś dla siebie) i creamy natural jest zdecydowanie różowy

edit:
Swoją drogą to nie wiem czemu zmniejszyli ilość odcieni podkładu płynnego, na początku było dostępnych 7 odcieni (i tak jest też w karcie kolorów) a teraz widzę w katalogu tylko 5.
Zauważyłam, że nazwami różnią się odcienie Anew podkładu przeciwzmarszczkowego, w katalogu są inne niż w karcie kolorów. Dziwne. Chyba coś im się pomyliło przy drukowaniu.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-03-14 o 10:31
Stary 2010-03-14, 10:24   #2847
myszunia124
Raczkowanie

GG do myszunia124

polecicie mi cos do opalania z avonu??szukałam na KWC i nic konkretnego sie nie dowiedzialam
myszunia124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 10:43   #2848
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszunia124 Pokaż wiadomość
polecicie mi cos do opalania z avonu??szukałam na KWC i nic konkretnego sie nie dowiedzialam
ja używam olejku do opalania w sprayu spf 6 Pachnie kokosem; jestem z niego zadowolona. Jednak myślę, ze wybór czegoś do opalania jest kwestią bardzo indywidualną i oczywiście zależy od typu skóry, wieku, karnacji, itp.itd. Dlatego ciężko coś polecić...

Dzięki Waszym wypowiedziom odnośnie tonacji podkładów (m.in. andziat ) dowiedziałam się jaki mam odcień ... żółty! hehe

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 10:48   #2849
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszunia124 Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć dlatego, że w katalogu 7 wchodzi nowa seria avon sun. Niektórych rzeczy już nie ma a znowu niektóre nazwy balsamów się powtarzają ze starą serią więc w przypadku kilku balsamów może to być tylko zmiana opakowania
Na pewno mogę polecić balsam z beta-karotenem przyspieszający i wzmacniający opaleniznę. Jest super. Polecam też serie po opalaniu, kiedyś był taki chłodzący żel z panhtenolem miał piękny niebieski kolor i błyszczące drobinki i był bardzo kojący jak ktoś przesadził z opalenizną Teraz go co prawda nie widzę w katalogu, ale cała seria po opalaniu zawsze była świetna.
Był też w zeszłym roku świetny krem do twarzy z filtrem 50, miał bardzo przyjemny zapach i konsystencję, używałam go nie tylko do twarzy. Teraz też go nie widzę w katalogu ale to dopiero początek wprowadzania serii do opalania i w katalogu 8 pewnie będzie więcej tego typu produktów.

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
Dzięki Waszym wypowiedziom odnośnie tonacji podkładów (m.in. andziat ) dowiedziałam się jaki mam odcień ... żółty! hehe

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-03-14 o 10:52
Stary 2010-03-14, 11:12   #2850
myszunia124
Raczkowanie

GG do myszunia124

[QUOTE=andziat;17865670]Trudno powiedzieć dlatego, że w katalogu 7 wchodzi nowa seria avon sun. Niektórych rzeczy już nie ma a znowu niektóre nazwy balsamów się powtarzają ze starą serią więc w przypadku kilku balsamów może to być tylko zmiana opakowania
Na pewno mogę polecić balsam z beta-karotenem przyspieszający i wzmacniający opaleniznę. Jest super. Polecam też serie po opalaniu, kiedyś był taki chłodzący żel z panhtenolem miał piękny niebieski kolor i błyszczące drobinki i był bardzo kojący jak ktoś przesadził z opalenizną Teraz go co prawda nie widzę w katalogu, ale cała seria po opalaniu zawsze była świetna.
Był też w zeszłym roku świetny krem do twarzy z filtrem 50, miał bardzo przyjemny zapach i konsystencję, używałam go nie tylko do twarzy. Teraz też go nie widzę w katalogu ale to dopiero początek wprowadzania serii do opalania i w katalogu 8 pewnie będzie więcej tego typu produktów.

no wiec poczekam,tylko wolałam cos wyprobowanego zeby sie potem za bardzo nie lepilo i nie brudzilo ubran
myszunia124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości