Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 22:48   #961
mezatka07
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dziękuję jutro wysyłam M. do apteki i niech się dzieje co chce nie no, na dziecko to nie może działać, bo tak by położne tego nie polecały... najwyżej mnie przeczyści a i tak nie urodzę
no wlasnie na necie i takie info mozna znalezc, ze i dziecko kupe moze szybciej zrobic (tzn wydalic smolke )a pozniej bedzie siedziec w tych zielonych wodach plodowych ale wiecie, ze na necie to masa sprzecznych info.....
ogolnie jak czytalam to u wiekszosci kobiet na drugi dzien po oleju porod ruszyl pelna para
Stary 2010-03-13, 22:59   #962
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
AniaP na dywanie ?? biedactwo moj ostatnio tez sie obudzil na dywanie ale to dlatego ze go z lozka zepchalam hihi jak spalismy na tym w pokoju goscinnym
Tak na dywanie u nas lezenie na glebie to normalka bo mam taki dywan z jakiejś wełny co ma 3cm grubości i jest super mięciutki. i zawsze TV się na glebie oglada

Pop - co do chusty to mam dokładnie takie samo zdanie . Z wszystkiego trzeba umieć korzystać i dawaj fociaszkę pieska

mezatka - dokładnie czasem od info w necie zgłupiec mozna

no to ide w kime .
Miłej nocki .
Stary 2010-03-13, 23:05   #963
minka26
Wtajemniczenie

Pop gratuluję powiększonej rodzinki

co do tego oleju to sama nie wiem, ale wydaje mi się, że gdyby mogło zaszkodzić to położne by nie polecały... a sama nazwa mówi za siebie "koktajl położnych"
Stary 2010-03-13, 23:07   #964
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

A ja oglądałam fakty i informacje o tej chuście. I wg. mnie to nie do końca wina chusty ale matki, która niewłaściwie nosiła w niej dziecko. I tak naprawde takie małe dziecko które nie trzyma jeszcze samodzielnie głowy to może się udusić wszęcie jeżeli matka będzie tak kładła swoje dziecko że głowę ma zgięto do piersi. Mnie jeszcze w szpitalu uczulali na tym puncje aby główka była lekko odchylona a nie przygięta.

No i od dzisjak rodzina mi się powiększyła. Odebrałam psa ze schroniska. Pies jest strasznie wystraszony a najbardziej boi się TZ. Być może jakiś facet go kiedyś skrzywdził. Na kota jak na razie nie reaguje. Wykompałam go, wypsikałam czymś na pchły i nie odstępuje mnie na krok.
Co do chusty to ja osobiście wolę nie kusić losu, a poza tym czy to jej wina czy nie to nie chciałabym się znaleźć na jej miejscu

A z psiaka będziesz teraz miała wiernego kompana
Stary 2010-03-13, 23:28   #965
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

bede narzekala bede, ale wtedy spojrze na to malenstwo i bede wiedziala czemu i za co , a teraz po prostu wymiekam, bo mam wrazenie napuchniecia tam na dole z przodu ;/

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

pop mnie dietka nie przeszkadza kompletnie, ja i tak nic nie lubie

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

ja chusty nie kupuje bo wiem ze balabym sie w niej nosic malego wiec po co mam sie na sile przekonywac do czegos czego nie chce...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 23:36   #966
ita83
Wtajemniczenie

dobry wieczor.....mam nadzieje ze od wtorku juz zaczne znow za wami nadazac
U nas bez zmian czyli dalej w jednej calosci....wczoraj mialam mala biegunke ale dzis juz przeszlo wiec sama nie wiem co o tym myslec - po za tym jest mi niedorze caly czas
Ale dzis posprzatalismy caly salon i troche sypialni - i zero skurczu mimo ze od piatku jestesmy bez magnezu i no-spy...
Synek stwierdzil ze jeszcze posiedzi w srodku
Ma pewnie racje
Stary 2010-03-13, 23:42   #967
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dobry wieczor.....mam nadzieje ze od wtorku juz zaczne znow za wami nadazac
U nas bez zmian czyli dalej w jednej calosci....wczoraj mialam mala biegunke ale dzis juz przeszlo wiec sama nie wiem co o tym myslec - po za tym jest mi niedorze caly czas
Ale dzis posprzatalismy caly salon i troche sypialni - i zero skurczu mimo ze od piatku jestesmy bez magnezu i no-spy...
Synek stwierdzil ze jeszcze posiedzi w srodku
Ma pewnie racje
hehe teraz jak by już mógł, to pewnie się będzie ociągał, jak wszystkie nasze dzieciaczki
Stary 2010-03-13, 23:51   #968
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja juz czekam z utesknieniem, dosc mam lapania ciaglych infekcji, nawet nie wiem od czego to moze byc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 06:57   #969
NaTaLaLa
BAN stały

O jak spia wszystkie przy niedzieli..... moze by powstawaly juz aaaaa? bo mi sie nudzi :/
Nie mam co z soba zrobic..... kolejna wojna z TZ wiec siedze i gapie sie w laptop....ughhh
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 07:25   #970
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
A ja mam pepsi na na na na na zamowilam chinczyka bo z moim dzisiejszym bolem plecow nie jestem w stanie dluzej stac na nogach, tymbardziej przy garach... i byla weekendowa promocja litr pepsi gratis m usze oproznic poki tz wroci.... ;P ale dam rade, raczej pojdzie szybciej niz mysle ;D ahhh chyba mi sie humorek poprawil ;P

A zauwazylam , ze me dziecie ma czasem czkawke po pepsi....szczego lnie jak dluzej nie pije bo tz w poblizu...
A tak wogole to mogloby juz wyjsc :/ juz dzien po terminie a panienka dalej sie nie spieszy.....uhhh
A co ma się spieszyć po porodzie pepsi jej nikt nie da, a tak ma do woli

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
DRCRON!!!!!!!!!!!!! Ja chce poznac ten babciny sposob!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko nie mow ze zbieranie zapalek bo sie wkurze ;P
A może zamiast zapałek to banknoty albo perełki zawsze przyjemniej będzie zbierać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 07:25   #971
drcron
Zakorzenienie

Dzień dobry
wczoraj nastraszylam mojem dziecie ze wyciągnę ja przy pomocy oleju i dziś cała noc dała mi przesłać obudzilam się tylko o 5 na siusiu i do teraz kimalam jak ja dawno tak dobrze się nie wyspalam hehe nawet skrzypiaca okiennica mi nie przeszkadzała
Darusia w ciąży ph pochwy się zmienia i dlatego apie się różne infekcje ja zapobiegawczo od jakiegoś tygodnia codziennie stosuje lactovaginal tabletki z kwasem mlekowym podmywam się kora debu i pije dużo soku z zurawiny a dodatkowo dodaje zurawine do prawie wszystkiego uwielbiam ja w sosikach i z budyniem i jak narazie odpukac nic mnie nie swedzi ani nie piecze a wrażenie opuchniecia tez mam ale mój gin mówi ze to normalne ze tam się wszystko powiększa bo do porodu się szykuje wiec nie ma co panikowac

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 07:27   #972
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość
A co to za sposób na przyspieszenie. Bo ja juz próbuje wszystkiego i nic. sprzatanie, sex, herbatka z liści malin, masaż piersi przed chwilą ciepła kąpiel i NIC!!!

Według moich obliczeń jestes w 37 tyg
Na wywołanie to chłodna kąpiel skurcze wywołuje, a ciepła to na fałszywe alarmy, bo po ciepłej przechodzą, a jak już nie fałszywe to zostają.

Stary 2010-03-14, 07:36   #973
NaTaLaLa
BAN stały

Powstawaly

Drcron mowisz ze nocka udana.... a ja czekalam co za ciasto bedziesz piekla o 4 rano zeby bylo na niedziele ;P

madzia hehe z tym zbieraniem to ciezko u mnie.... czy piniadz czy perla,wiem ze w domu to sie nie zapodzieje i ciezko sie zmotywowac do podniesienia ;P

Moze pojde na dwor kamieni pozbieram :P przy okazji zejde ze schodow....moze na jakie liscie malin sie napatocze i zgwalce w krzakach TZ.... wszystko w jednym a i tak jestem pewna ze by nie pomoglo!!!!

Kurcze, ze tez musialam sie naczytac o tych biegunkach i wymiotach po oleju....juz bym pewnie byla po i czekala na efekty....a tak jakos stracha mam ;/ nie chcialabym rzygac i przec w jednym czasie ;P

A ja to chyba powinnam spac bo glupoty wypisuje juz ;P

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Kapiel w chlodnej wodzie... no nie usmiecha mi sie takze ja odpadam ;/ zaraz bym byla pewnie przeziebiona z gilem po pas....przed ciaza moczylam sie praktycznie we 'wrzatku'...ajjj jak mi tego brakuje....
Masaz sutkow tez odpada...bo tak bola ze nie dam rady sie dotknac....probowalam wczoraj ale wytrzymalam okolo 10-12 min a to zdecydowanie za malo ;/ za bardzo boli ;/

drcron kiedy planujesz szalec z olejem ?pijemy razem na trzy cztery?;P
Stary 2010-03-14, 07:48   #974
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No i właśnie zapomniałam Dzień Dobry

Ja tu dzisiaj z niedzieli korzystam, i synka z mężem wygoniłam do sklepu po chleb tostowy i pomidorka, to sandwiche będą, A już za mną chodziły, i wkońcu się doczekałam

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Powstawaly

Drcron mowisz ze nocka udana.... a ja czekalam co za ciasto bedziesz piekla o 4 rano zeby bylo na niedziele ;P

madzia hehe z tym zbieraniem to ciezko u mnie.... czy piniadz czy perla,wiem ze w domu to sie nie zapodzieje i ciezko sie zmotywowac do podniesienia ;P

Moze pojde na dwor kamieni pozbieram :P przy okazji zejde ze schodow....moze na jakie liscie malin sie napatocze i zgwalce w krzakach TZ.... wszystko w jednym a i tak jestem pewna ze by nie pomoglo!!!!

Kurcze, ze tez musialam sie naczytac o tych biegunkach i wymiotach po oleju....juz bym pewnie byla po i czekala na efekty....a tak jakos stracha mam ;/ nie chcialabym rzygac i przec w jednym czasie ;P

A ja to chyba powinnam spac bo glupoty wypisuje juz ;P

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Kapiel w chlodnej wodzie... no nie usmiecha mi sie takze ja odpadam ;/ zaraz bym byla pewnie przeziebiona z gilem po pas....przed ciaza moczylam sie praktycznie we 'wrzatku'...ajjj jak mi tego brakuje....
Masaz sutkow tez odpada...bo tak bola ze nie dam rady sie dotknac....probowalam wczoraj ale wytrzymalam okolo 10-12 min a to zdecydowanie za malo ;/ za bardzo boli ;/

drcron kiedy planujesz szalec z olejem ?pijemy razem na trzy cztery?;P
Ja przy pierwszym dziecku to oleju nie piłam, a i tak te dolegliwości miałam, więc to mało powiązane. Ja co skurcz to z nereczką przy buzi, dobrze że na pusty żołądek pojechałam, to i pusta ta nereczka była. Ale ja to przy pierwszym dziecku palenie rzuciłam jak się dowiedziałam, i potem nawet jak w tv widziałam fajeczkę to mnie mdliło, a jak rodziłam to w pokoju obok położne sobie palarnie urządziły , i tak ja z mdłościami rodziłąm a synek zapalenie płuc po przez przewietrzone pomieszzcenie golaska przeniosły

Stary 2010-03-14, 07:49   #975
NaTaLaLa
BAN stały

A ja wlasnie pochlonelam ogromniaste ciastko francuskie z jabluszkiem popilam mlekiem (bleahhh ale duszkiem dla zdrowotnosci)....i chyba chce wiecej :P a mam 2 rano :P a ze zmieniam dzis czas to juz 3 :P pora odpowiednia na przekaski ;P
Stary 2010-03-14, 07:58   #976
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A ja wlasnie pochlonelam ogromniaste ciastko francuskie z jabluszkiem popilam mlekiem (bleahhh ale duszkiem dla zdrowotnosci)....i chyba chce wiecej :P a mam 2 rano :P a ze zmieniam dzis czas to juz 3 :P pora odpowiednia na przekaski ;P
Kobieto to spać idź a nie się objadasz

Stary 2010-03-14, 07:58   #977
drcron
Zakorzenienie

Natala w środę możemy pic cudowny koktajl ciekawe czy pomoże a jak nie to bynajmniej oczyszcze organizm
PlMadzia kurcze to nie zafajne te położne były ja jak lezalam na patologi topacjentki w kibelu palily i ten cały dym pod prysznic wdmuchiwaly ze niby się kapia a potem taka mokra smierdzaca para w całym wc się unosila to zrobiłam takiej rozruby ze potem położne co chwile chodziły i sprawdzaly czy nikt nie pali hehe ja niecierpie dymu nikotynowego nawet jak ktoś pali kolomnie na przystanku to proszę żeby przestał palić bo mi śmierdzi w domu na szczęście nikt nie pali bo bym chyba kilim go no szwagier pali ale na dworze ale I tak smierdzi jak do nas przyjezdza

Natal dzisiaj nie pieklam Bo wczoraj upieklam jogurtowe przekladane powidlami I oremem wieczorem wiec na dzisiaj bedzie choc paczusiow to ja bym zjadla ale jedziemy potem na zakupy i na giełdę samchodowa zobaczyć za nowym autkiem dla mnie <jupi> to się objem paczusiow mniami

Stary 2010-03-14, 08:04   #978
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Natala w środę możemy pic cudowny koktajl ciekawe czy pomoże a jak nie to bynajmniej oczyszcze organizm
PlMadzia kurcze to nie zafajne te położne były ja jak lezalam na patologi topacjentki w kibelu palily i ten cały dym pod prysznic wdmuchiwaly ze niby się kapia a potem taka mokra smierdzaca para w całym wc się unosila to zrobiłam takiej rozruby ze potem położne co chwile chodziły i sprawdzaly czy nikt nie pali hehe ja niecierpie dymu nikotynowego nawet jak ktoś pali kolomnie na przystanku to proszę żeby przestał palić bo mi śmierdzi w domu na szczęście nikt nie pali bo bym chyba kilim go no szwagier pali ale na dworze ale I tak smierdzi jak do nas przyjezdza

Natal dzisiaj nie pieklam Bo wczoraj upieklam jogurtowe przekladane powidlami I oremem wieczorem wiec na dzisiaj bedzie choc paczusiow to ja bym zjadla ale jedziemy potem na zakupy i na giełdę samchodowa zobaczyć za nowym autkiem dla mnie <jupi> to się objem paczusiow mniami
Oj a na patologi to łóżko obok leżała kobietka już tydzień, co nawet w nocy co 2 godziny wstawała na papieroska, i jeszcze jakby jakieś porządne paliła to by tak nie śmierdziało, a to jakieś ala mocne, i do tego przez tydzień mąż zapominał jej szczoteczki i pasty przynieść, a przypominała się codziennie. To to ja do końca życia zapamiętam
W nocy nie szło spać żeby twarzą do niej, bo ona jeszcze z otwartą buzią spała bleee

Stary 2010-03-14, 08:09   #979
NaTaLaLa
BAN stały

Sroda? hmmmm moze piatek?akurat bede rowno tydzien po terminie....sroda nie bardzo mi pasuje bo w czwartek mam urodzinki i wolalabym je spedzic w domu niz przec :P bo nastawiam sie ze olej jednak zadziala?:P a jak nie to sie przeczyszcze porzadniej...zawsze jakis plus....

heh madzia, poszlabym spac....ale probowalam i mi nie idzie;/ krece sie z boku na bok i urzadzam pielgrzymki sypialnia-kuchnia...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

I wlasnie dlatego ciesze sie ze ja bede (tak jak wszyscy tu)w osobnym pokoju tylko z mala i TZ...z wlasna lazienka...wszystko zakmniete, czysciutkie....
Nie znioslabym takiego babska ughhhh ;/
Moim zdaniem patologia, czy sale poporodowe powinny byc jak tu...dla kazdej oddzielny pokoj....a jesli nie ma warunkow, pieniedzy to chociazby jakis parawan....cos co zapewni choc troche intymnosci.... to niestety nie wakacje...polska sluzba zdrowia, szpitale itp to dla mnie od zawsze byla porazka!
Stary 2010-03-14, 08:19   #980
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
no wlasnie na necie i takie info mozna znalezc, ze i dziecko kupe moze szybciej zrobic (tzn wydalic smolke )a pozniej bedzie siedziec w tych zielonych wodach plodowych ale wiecie, ze na necie to masa sprzecznych info.....
ogolnie jak czytalam to u wiekszosci kobiet na drugi dzien po oleju porod ruszyl pelna para
ja w necie nie wyczytalam ale w mojej ksiazce o ciazy, ze wlasnie jest to mozliwe, ze dziecko zrobi pierwsza kupke jeszcze w srodku... i mam schizy straszne bo ja sama wlasnie sie urodzilam w 38tyg w zielonych wodach i jeszcze owinieta pempowina. a przeciez nie powinno tak sie stac z tymi wodami przed terminem.. chyba, ze zle obliczyli mojej mamie termin? albo mama olej popijala

catro - twoja coreczka to sama slodycz gratulacje!

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2010-03-14 o 08:29
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 08:21   #981
NaTaLaLa
BAN stały

ale przegapilam promocje w GAPie ;/ byla akcja typu przynies stare jeansy i wymien na nowe z 30%off.....a mam tego troche w szafie ojezu jezu ze ja wczesniej nie zajrzalam :/
I jak ja mam zasnac :P
Stary 2010-03-14, 08:21   #982
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
[/COLOR]Kapiel w chlodnej wodzie... no nie usmiecha mi sie takze ja odpadam ;/ zaraz bym byla pewnie przeziebiona z gilem po pas....przed ciaza moczylam sie praktycznie we 'wrzatku'...ajjj jak mi tego brakuje....
Masaz sutkow tez odpada...bo tak bola ze nie dam rady sie dotknac....probowalam wczoraj ale wytrzymalam okolo 10-12 min a to zdecydowanie za malo ;/ za bardzo boli ;
Ja też nie lubie chłodnej wody wiec nie skorzystam co do piersi to tez od tygodnia mam takie bardzo wrażliwe sutki normalnie nie idzie dotknąć. A jak sobie pomysle ze takie bolące potem moje dziecię bedzie ssać to jestem przerażona. Niedawno śniło mi sie ze urodzę 14 marca tak mi ta data utkwila w pamięci. Czekam dzis na jakies znaki moze coś sie zadzieje. Tego olejku to tez sie troche boje pić bo własnie czytałam ze dziecko moze oddac smółkę. A łykacie wiesiołka??
magda3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 08:27   #983
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja na szczęście mam jeszcze sporo czasu żeby musieć w razie co wywoływać , ale jakby co to mieszkam na 8 piętrze, to zaprzestane używania windy, to pewnie szybciej urodzę, i za każdym razem wychodząc z domu będę kilka razy sprawdzała czy np kluczyki od auta wziełam żeby nie musieć się wracać

Stary 2010-03-14, 08:30   #984
NaTaLaLa
BAN stały

Ja tez juz sie naczytalam o tej smolce.... ale akurat z tym nie ma zartow ;/ kierunek szpital jak najszybciej......juz sprawdzalismy z TZ , przy czerwonych swiatlach mamy cale 11 min drogi:P (tak tak czasem nam sie nudzi:P)
ja osobiscie probowalam juz wszystkiego oprucz oleju...to zostawiam na ostatecznosc, czyli pewnie piatek....bo jesli sama nic nie zrobie to w szpitalu i tak mi wywolaja- a tego nie chce.

A ja mam jakies schizy albo brzuch mi schudl...tzn jakis taki mniejszy mi sie wydaje moze dlatego ze opuszczony:conf used: ale kurcze jakos wiekszy mi sie wczesniej wydawal.....
wogole czasem po nocy sprawdzam czy wszystko ok, i wtedy tez brzuch mi sie wydaje mniejszy.....tylko mnie takie koty mecza?;/
Stary 2010-03-14, 08:37   #985
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
A ja mam jakies schizy albo brzuch mi schudl...tzn jakis taki mniejszy mi sie wydaje moze dlatego ze opuszczony:conf used: ale kurcze jakos wiekszy mi sie wczesniej wydawal.....
wogole czasem po nocy sprawdzam czy wszystko ok, i wtedy tez brzuch mi sie wydaje mniejszy.....tylko mnie takie koty mecza?;/
Ja mam termin za tydzien a nadal mam brzuch wysoko ale czytałam ze niektórym wcale nie opada dlatego sie nie martwie. A co do wrazenia mniejszego brzucha po nocy to tez tak mam. Nim jeszcze wstane z łóżka i go pomacam to tez mam takie wrazenie ale pozniej juz jest normalnie.
magda3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 08:42   #986
NaTaLaLa
BAN stały

I u mnie tez pozniej normalnie, ale czasem po przebudzeniu niezlego stracha mam :/ ajjj chyba tylko my wiemy ile sie nastresujemy ta ciaza....heh
Stary 2010-03-14, 08:53   #987
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Oj a na patologi to łóżko obok leżała kobietka już tydzień, co nawet w nocy co 2 godziny wstawała na papieroska, i jeszcze jakby jakieś porządne paliła to by tak nie śmierdziało, a to jakieś ala mocne, i do tego przez tydzień mąż zapominał jej szczoteczki i pasty przynieść, a przypominała się codziennie. To to ja do końca życia zapamiętam
W nocy nie szło spać żeby twarzą do niej, bo ona jeszcze z otwartą buzią spała bleee
jak ja bym na taka natrafila to bym meza poprosila zeby kupil jej najtansza szczoteczke do zebow i jakas paste wzial z domu < nasi przyjaciele pracuja w fabryce colgate i zawsze nam tego naznosza wiec nie musimy kupowac > i bym jej dasla albo chociaz plyn do lukania ust umarlabym przy takiej pacjentce fujjjjjjjjjj
Cytat:
Sroda? hmmmm moze piatek?akurat bede rowno tydzien po terminie....sroda nie bardzo mi pasuje bo w czwartek mam urodzinki i wolalabym je spedzic w domu niz przec :P bo nastawiam sie ze olej jednak zadziala?:P a jak nie to sie przeczyszcze porzadniej...zawsze jakis plus....

heh madzia, poszlabym spac....ale probowalam i mi nie idzie;/ krece sie z boku na bok i urzadzam pielgrzymki sypialnia-kuchnia...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

I wlasnie dlatego ciesze sie ze ja bede (tak jak wszyscy tu)w osobnym pokoju tylko z mala i TZ...z wlasna lazienka...wszystko zakmniete, czysciutkie....
Nie znioslabym takiego babska ughhhh ;/
Moim zdaniem patologia, czy sale poporodowe powinny byc jak tu...dla kazdej oddzielny pokoj....a jesli nie ma warunkow, pieniedzy to chociazby jakis parawan....cos co zapewni choc troche intymnosci.... to niestety nie wakacje...polska sluzba zdrowia, szpitale itp to dla mnie od zawsze byla porazka!
u nas nie zawsze jest mozliwosc bycia w osobnym pokoju co prawda sa dwa ale moga byc zajete i wtedy laduje sie na zwyklej sali z innymi ja na szkole rodzenia pytalam czy mozna jakos zarezerwowac ale polozna powiedziala ze raczej nie bo bym musiala ciagle oplacac ale mam nadzieje ze bedzie wolny pokoik bo ja nie chce zeby jacys obcy ludzie ogladali moje dziecko jak beda odwiedzali inne pacjentki jeszcze je czyms zaraza bleeeeee choc z drugiej strony jak wyladuje na grupowej sali to jak beda przychodzily pielgrzymki < tak jak sie to zdazylo u mojej kolezanki ona lezala z taka laska z typowej patologicznej rodziny i kurcze do tej laski od rana do nocy ktos przychodzil i dobra niech to by bylo po jednej osobie ale tam conajmniej 5 wlazilo a pokoik malutki > no to zrobie afere i nie bedzie odwiedzin
Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
ja w necie nie wyczytalam ale w mojej ksiazce o ciazy, ze wlasnie jest to mozliwe, ze dziecko zrobi pierwsza kupke jeszcze w srodku... i mam schizy straszne bo ja sama wlasnie sie urodzilam w 38tyg w zielonych wodach i jeszcze owinieta pempowina. a przeciez nie powinno tak sie stac z tymi wodami przed terminem.. chyba, ze zle obliczyli mojej mamie termin? albo mama olej popijala

catro - twoja coreczka to sama slodycz gratulacje!
ale ta pierwsza kupka moze sie zdazyc dopiero po przenoszeniu terminu wczesniej to raczej niemozliwe ale ja mam co 2-3 tygodnie usg robione a na usg wyjdzie wrazie czego ze jest smulka i wtedy szybciorem porod
Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość
Ja mam termin za tydzien a nadal mam brzuch wysoko ale czytałam ze niektórym wcale nie opada dlatego sie nie martwie. A co do wrazenia mniejszego brzucha po nocy to tez tak mam. Nim jeszcze wstane z łóżka i go pomacam to tez mam takie wrazenie ale pozniej juz jest normalnie.
ja mam tak samo

Natala no ta umawiamy sie na piatek ja bde tydzien przed terminem jak dobrze licze wiec bez obaw moge zaczac dzialac to bedzie kolo 20 wiec spokojnie ale jak mozesz nie chciec miec takiego prezentu na urodziny w postaci skurczy i parcia

Stary 2010-03-14, 09:00   #988
NaTaLaLa
BAN stały

Ok co wam powiem to wam powiem ale mam 3:55 i me oczy odmawiaja posluszenstwa...
Takze zbieram sie i zawitam pozniej
Milego niedzielnego poranka dziewczynki

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

No to drcron oby do piatku
a pozniej robimy zawody ktora predzej zlapia skurcze :P a jeszcze pozniej ktora szybciej urodzi hehe ale bedziemy mialy ciekawy weekend ;P
tylko wkurze sie niemilosiernie jak u Ciebie zadziala a ja zostane 'w lesie' ;P
Lece spac (czas zaczac zbierac sily na piatek) do pozniej
Stary 2010-03-14, 09:15   #989
drcron
Zakorzenienie

ja wstawiam ostatnio obiecane zdjecie mojego wielkiego bebenka
zdjecie robione u tescia w sypialni bo tylko tam jest lustro ktore mnie obejmie w calosci hehe

Stary 2010-03-14, 09:31   #990
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Brzuchatki Babobabek jest na porodówce!!!!

O 4:50 dostałam smsa że odeszły Jej wody i jedzie na porodówkę.

Sms z 8:30:
"Na razie jestem po lewatywie-masakra:@ chodze po korytarzu coby sie ruszyło. na razie rozwarcie na 2 palce. skurcze bolą jak cholera!!chyba długo to potrwa;("

Sms 8:38:
"Ty też bądź w pogotowiu bo lada chwilia Cie wezmie dzieki za wsparcie, dam znac jak bede po i jak przeżyje;(boj straszny;("

Także wieeeeeeeeeeelkie kciuki za Baobabka i Kubusia !!!!

P.S. Ja nie spałam do 3:30, regularne nasilające się skurcze od godziny ok. 23... Po dwóch nospach się nasiliły i przeszły na krzyż, torba pakowana na gwałt z przyjaciółką (z Nią bylam w domu,rodzice i mąż na imprezie ) Wrócili przed 3... zjadłam kolejną kolację coby mieć siłę rodzić i .................. CISZA !! Aha... i czop mi odszedł ... Czuje oddech porodu na plecach

Aniup ja dopiero wczoraj wg OM skończyłam 37tc także do przetreminowania to mi jeszcze bardzo daleko i nie sądzę że mi się to uda
PoP akcja była super udana, szkoda że wczoraj nie dało się powtórzyć bo akcja się na dobre rozkręcała... <boi się>

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-14 o 09:49
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości