|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
|
|
|
|
#3962 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
mi_kado leż dla maleństwa i obmyślaj jak się na bóstwo zrobisz jak alarm zostanie odwołany
![]() Cytat:
. A co do TŻ to mój podobnie jak TŻ Pomidory jest muzykiem no i z tąd te próby. Właśnie mi marudzi że znów coś tam dokupić musi ze sprzętu![]() ![]() oczywiście to jego fanaberie są echhh chłopy, chłopy....
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-03-13 o 22:37 |
|
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Pomidorko mam 26 lat,woj lubuskie....termin na 10.10.2010...chyba odrobilam dobrze prace domowa
....a mi wszyscy wroza dziewczynke ...i nie moge wytrzymac...moglabym ja widziec codziennie...hehe...
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś jestem
widzę, że mamy mamusię z dużym doświadczeniem, 4 dzidziuś, musisz mieś kochana dużo energii Pomi ja tam ślepa jestem, coś tam sterczy ale co? a jąderka już są? z tego co wiem to one wędrują z jamy brzusznej do worka mosznowego, ale tak chyba w późniejszym czasie, nie wiem dokładnie. Ja już się nie mogę doczekać kiedy będę znała płeć, zwłaszcza,że w poniedzialek jadę po ciuszki ![]() Kurcze ja to jakaś nie do życia jestem, 23 godzina, a ja jestem padnięta jakbym w kamieniołomie robiła zawsze do późna siedziałam i lubiłam długo pospać, teraz siedzę do 22, ale dalej długo do późna spię ![]() Dziewczyny macie tak,że jak kichniecie to was kłuje w podbrzuszu? ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- już znalazłam,że jądra zstepują z jamy brzusznej dopiero w 7-9 miesiącu życia płodowego Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-13 o 23:26 |
|
|
|
#3966 |
|
BAN stały
|
1985ewa załapiesz się, przed chwilą robiłam mężusiowi powtórkę z rozrywki, bo wrócił z piwka i o dziwo- nie zjadł czegoś wstrętnego na mieście
. Tyle, że tym razem z mięskiem i jakieś pół porcji zostało, zapraszam ![]() mszu to największy talerz z możliwych, a nie taki normalny Ja czasem mam niestety tak, choć staram się tego unikać, że jak mnie wieczorem na coś najdzie, to koniec... raz o 22 jajecznicę jadłam ![]() cellaris do wyrka nie wskoczę, bo mi moje szczęście padło i śpi, a zanim Go dobudzę... to potrwa Kolejny muzyk, wow a zabaweczki są drogie... Moje dziadzidło za to majsterkuje namiętnie, wszystko umie, choć nigdy nikt Mu czasu nie poświęcał (ojciec itp), ale jak zachoruje na jakąś gumówkę, wkrętarkę, czy inny bajer, no to wydatek niezły.Choć mniejszy niż marzenie mojej koleżanki mszu ![]() gabisun no umknęłaś troszkę, ale teraz już na bieżąco bądź ![]() też mam tak, że padam ok.22, 23, a budzę się maks o 8- dziś wyjątkowo wstałam ok.10.. Zawsze byłam sową, a teraz jak owad ![]() też mnie kłuje jak psiknę za mocno lub jak za szybko przewrócę się na bok. |
|
|
|
#3967 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj fajnie, że jest nas coraz więcej Mówisz, że dziewczynkę nosisz, ja też sobie tak tłumacze, ale wczoraj mi kuzynka męża powiedziała, ze pewnie chłop będzie bo nic po mnie nie widać i za ładnie wygladam.. U mojego w rodzinie to same chłopy się rodzą. Brak dziewuszki ... Zdjęcia śliczne, w ogóle śliczna z CIebie dziewczyna. I mam pytanie, czemu ktoś u ciebie w rodzinie, chyba świadkowa, miała białą suknie..Przeciez to kolor zarazerwowany dla PM ![]() Nikuś - foteczki pierwsza klasa- dziękujemy za miłego Buziaka- Pierścioneczek tez ładniutki i ta kocinka, moja babcia kiedyś też miała Kotka Maćka, znjade, bez jednej tylnej nózki i nie miał też wielu wąsów.. pewnie to wina ludzi.. bo nie ufał im.. a do domku babci długo nie chcial wejśc.. Kolacyjke też miałaś pyszną, ja UWIELBIAM makaron moge jeść ze wszystkim, w wersji na szybko to z mlekiem, jogurtem i cynamonem,,, mniam![]() Mnie na szczęście nic nie bierze.....zobaczymy jak długo hehe ![]() Pomidorko - Tymkowi, fakt coś wisi między nózkami kiedy masz następną wizytę...żeby czasem te jąderka się nie wchłoneły i zrobiła psioszka :-P hehe![]() Lisico WITAJ praca domowa orobiona heheGabisun piszesz, że o 23 jesteś zmęczona ja o 21 to już najczęściej śpie i wstaje potem kilka razy na siusiu. często się zdarza, ze ja wstaje pierwszy raz, a moj Pawcio jeszcze nie spi i śmieje się ze mnie ze ja na siku ide juz ktorys raz a on nie spi i tv ogląda![]() A my wczoraj z Moim, po obiadku pojechaliśmy sobie do Wro do Galerii na lody- mniam - zjadłam prawie całą taką porcje ![]() Poczęstujcie sie ;-)
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-03-14 o 08:56 |
||
|
|
|
#3968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do koloru sukienki świadkowej, też mi się to rzuciło w oczy. Zresztą więcej kobiet miało białe/białawe sukienki. Ale, elenka1, wyglądałaś pięknie. W ogóle, zaczynam czuć się brzydka przy was ![]() Pomidora, pitolek jak złoto Ja mam nadzieję zobaczyć brzoskwinkę na ekranie usg ![]() BTW, zauważyłam wczoraj, że na leżąco mi brzusio sterczy ^^ W sensie - nie zapada się jak zwykle, tylko wystaje
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-03-14 o 10:06 |
||
|
|
|
#3969 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuszek fajny Ale poproś męża żeby pstryknął fotkę z większym "kawałkiem" Ciebie. Kotek śliczny Cytat:
Wiele się wyjaśniło, no i to optymistyczne zakończenie. Było ok. chociaż muszę przyznać, że były też momenty denerwujące, momentami taka ciągnąca się akcja o niczym. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mnie kłuje i tak trochę ostro zaboli.
|
|
#3970 |
|
Przyczajenie
|
Witam "z rana"!
Przywitam się tylko i spadam, żeby nie bylo,że znow nic nie piszę .Lecę się szykować na imieniny do cioci Krystyny. I nici dzis z ograniczania się w jedzeniu, bo wyżerka będzie pierwszorzędna
|
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie wychodzę do rodziców. Mamcia robi dla mnie gołąbki
Zachciało mi się parę dni temu i cały czas za mną chodzą. A kochana mamusia się zlitowała i robi. Ale jak to powiedziała: "Przecież to nie dla Ciebie tylko dla maleństwa" ^^ |
|
|
|
#3972 |
|
Rozeznanie
|
Ja również Was witam w te piękną słoneczną niedzielę.
Samopoczucie wspaniałe dlatego też szykuje się z mężem i naszą fasolka na spacer brzegiem morza. W końcu trzeba się dotlenić i jodu nawdychać.Dziewczyny zakupiłam ostatnio herbatę imbirową na wszelki wypadek pojawienia się mdłości (leci mi 6 tydzień ) i powiem Wam że smakuje całkiem znośnie
|
|
|
|
#3973 |
|
BAN stały
|
Witajcie Kochane, zazdroszczę słonka. U nas od rana padało nie wiadomo co
trochę deszcz (pada od 2 dni), trochę śnieg...Chwilowo temp. nie mam, ale gardzioło boli... ech a Empiczek mi apetytu na lody narobił Makaroniara ze mnie też niezła, także na śniadanko wciągnęłam makaron podsmażony na masełku z serem ![]() Szczęśliwa ja też Harry Potterówa, na wszystkie premiery w kinie, każda książka z mężem zrobiona w 2 dni i czasem jak nas najdzie, to wracamy do sesji Pottera i czytamy od nowa...
|
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
witam! spałam do 10 a teraz spać mi się chce
kiedys tez byłam sowa jak nika, a teraz to jestem...babcia ![]() Czyli nie tylko mnie przy kichaniu kłuje, to dobrze, czyli to normalny objaw Zapomnialam napisać Elenka super fotki Ale mi robicie apetyt na makaron, ja bym zjadła spaghetti carbonara, albo taki z ziolami i pomidorkami z puszki
|
|
|
|
#3976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie zimno mokro i deszcz ze śniegiem pada no koszmar. Oj jak ja bym chciała iść na spacer.
|
|
#3977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja zrobiłam dziś sppaghetti, ale z mieskiem mielonym i paprką ![]() Mężuś chyba zadowolony będzie bo mi marudzi od rana o tym.. Pogoda wstrętna, strasznie wieje i słonka to ja u siebie nie widze..
|
|
|
#3978 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja wlasnie wrocilam z godzinnego spaceru z corka i z nudow wlazlam na neta moglabym jeszcze spacerowac ale troszkie wieje i mala juz sie nudzila ![]() jutro smigam na zakupy ciazowe zobaczymy moze cos wypatrze poki co musze kupic bielizne pizame i ze dwie tuniki a jeszcze mezus ma mi przywiesc kilka rzeczy to bede miala na dlugi czas spokoj ![]() elenka 15 tydz nie musi byc z awczesnie na przeziernosc jesli liczysz od okresu to tak w rzeczywistosci bedzie to 13/14 wiec jeszcze bedzie mozliwy pomiar ![]() moja mama z koleji jest bardzi nadopiekuncza goni mnie jak male dziecko "wloz czapke" "ubierz sie" itp itd echhh te mamy
|
#3980 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() troszke mnie nie bylo..Bo moja mala zachorowala i czasu nie mialam na wizaz A u mnie dobrze...fasoleczka sie rozwija...ide we wtorek do prywatnego Gina..zobaczyc dzidzie... A ja to mdlosci...mam ale daje rade... Mam sugestie do Listy naszej...ze mozna by zmienic nasza liste...i dopisac np. czy mamy dzieci oprocz naszych fasolek |
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda,że nie mozna wyspać się na zapas bo potem będzie z tym ciężko ![]() Takie z papryczką też mniam mniam. U mnie też z pogodą kiepsko aż nie chce się nigdzie ruszać, dobrze,że do teściów blisko, ale zawsze to 5 minut spaceru
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Przyczajenie
|
mnie kłuje nie tylko, jak kicham, ale nawet, jak się głośniej śmieję. Dobrze, że też to macie, bo znaczy, że normalne, a już myślałam, że coś znów nie tak. Za bardzo się człowiek w tej ciąży przejmuje. Oglądałam dziś program, w którym Martyna Wojciechowska w drugim miesiącu ciąży zdobyła jakiś tam szczyt z korony świata i nic jej nie zaszkodziło
![]() Cytat:
ale co do znośnego smaku... hmmm..... widocznie mam inne kubki smakowe, bo ja tego nie cierpię!!! |
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3984 | |
|
Zadomowienie
|
U nas do południa pogoda była fajna, dużo słoneczka. Tylko ten leżący śnieg psuje wiosenne widoki.
Ja makaron też uwielbiam, spagetti było w piątek Cytat:
Ja z mężem też wszystkie filmy oglądaliśmy w kinie, i zawsze jak leci w tv to oglądanie obowiązkowe, a i czasami dvd się wypożyczy . Ale na książkę wzięło mnie dopiero w tym roku. Przeczytałam pod rząd wszystkie 7 części ![]() Aż mi żal że sie skończyło Muszę iść jutro do biblioteki po coś do czytania. Polecicie może coś fajnego, lekkiego, babskiego? Lubię różnego rodzaju literaturę, więc nie pogardzę żadnym poleconym tytułem.Ja na początku mdłości też piłam herbatę imbirową z cytryną. Ale kilku tygodniach tak mi zbrzydła, że dziś już jej nie przełknę,sam zapach powoduje mdłości.
|
|
#3985 |
|
BAN stały
|
Szczęśliwa jeśli lubisz Harrego, to spodoba Ci się saga Zmierzchu.
Polecam też babską Norę Roberts i jedna trylogia- z wielu fajnych książek czyli: 1. Klejnoty słońca 2. Łzy księżyca 3. Serce oceanu Ja nie jestem maniaczką romansideł, ale te mi się baaaardzo spodobały
|
|
|
|
#3986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja uwielbiam smak imbiru, nawet do kurczaka dodaję go w trakcie pieczenia. U mnie leje, wieje, i zimno... na dodatek znów zaczął mnie pobolewać brzuch. No ja już nie mam siły. Wczoraj się cieszyłam,ze wszystko ok a dzisiaj od popołudnia powtórka... lekkie pobolewanie głównie z prawej strony i takie uczucie ciężkości ...ech w piątek mam wizytę u ginki to się ją zapytam czy to normalne. Mam nadzieję,ze te 5 dni wytrzymię. Na dodatek poparzyłam sobie palce jak wyciągałam zapiekankę z pieca i spać mi się chce strasznie a tu jeszcze 19:00 nie minęła. Jakiś ten dzisiejszy dzień beznadziejny....
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, mam pytanko:
Czy macie już może problemy z oddychaniem? Mi jakoś ciężko jest długo mówić bo zaczynam ziajać, co chwilę nabieram powietrza. Jak idę więcej niż 15 min, to też zaczynam czuć, że potrzebuję powietrza. O wejściu po schodach nie wspomnę... dobrze, że mieszkam na parterze ![]() Wyczytałam, że takie problemy zaczynają się od 2 trymestru, no ale bez przesady... to ja się uduszę jak mi moje kochanie jeszcze podrośnie A no i brzuch coś mi już konkretniej zaczął wystawać
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam okropne zadyszki, moj maz sie smieje ze "ziaje" jak 70tka
, nawet jak sobie dwa jablka zetrę na tarce (ostatnio to uwielbiam ![]() Z tym ze u mnie zadyszki zdarzaly mi sie przed ciaza rowniez... co ciekawe, mam bardzo dobre wyniki krwi, moze powinnam sobie jeszcze spirmetrie zrobic
|
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
JA nie zaobserwowałam u siebie problemów z oddychaniem. Ale mieszkam na parterze i rzadko kiedy się wspinam wyżej, w pracy tylko pierwsze piętro. Wogóle to się bardzo oszczędzam, więc nie mam nawet okazji zaobserwować czy się szybciej męczę.
Ja też nie jestem maniaczką romansideł, lubię np. lekkie thrillery np. Grishama. Ale od czasu do czasu mam ochotę poczytać coś babskiego, tak jak teraz. W ogóle to chyba nie mam sprecyzowanego gustu czytelniczego. Dwie pierwsze pozycje już zarezerwowałam- jutro odbiorę. Chociaż powinnam teraz czytać świeżo kupioną "W oczekiwaniu na dziecko".
|
#3990 |
|
BAN stały
|
Szczęśliwa ja mam tę książkę i szczerze powiem, że czytam ją tylko wtedy, gdy coś mnie nurtuje- jakaś konkretna sprawa. Inaczej można na łeb dostać
niektóre sprawy mnie tam przerażają, zwłaszcza porodyTakże odpuściłam
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-03-14 o 20:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

, ja obiad mialam o 15 w dodatku w ramach powtórki z rozrywki czyli zupa wega-brukselkowa, wiec teraz jak popatrzylam na Twoj makaron to zaczelo mnie ssac ;/

nie żebym była ciekawa

. A co do TŻ to mój podobnie jak TŻ Pomidory jest muzykiem no i z tąd te próby. Właśnie mi marudzi że znów coś tam dokupić musi ze sprzętu

. Tyle, że tym razem z mięskiem i jakieś pół porcji zostało, zapraszam
Witaj 

trochę deszcz (pada od 2 dni), trochę śnieg...