![]() |
#1861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
![]() widzę że mamy tą samą datę, ja myślałam że dobrze będzie jeśli w maju zaczniemy rozdawać zaproszenia, a tak się zastanawiam po co aż ponad miesiac wcześniej potwierdzenie przybycia? Ja jestem z Lubelszczyzny i u nas zazwyczaj daje się 2 góra 3 tygodnie przed weselem potwierdzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | ||
Zakorzenienie
|
ooo to staz imponujacy
![]() ![]() Cytat:
![]() a zaproszenia planujemy znajomym zaczac rozdawac tak koncem marca i przez kwiecien, a rodzinie w czasie swiat wielkanocnych, bo akurat wszyscy beda w jednym miejscu ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem z Lubelszczyzny i w każdym zaproszeniu które do nas trafiło data potwierdzenia wyniosła min miesiąc lub ponad miesiąc przed ślubem ![]() ![]() a zapraszać chcemy od świąt ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Przerazacie mnie dziewczyny z tymi zaproszeniami juz w kwietniu.My wracamy do polski dopiero koncem czerwca i planujemy dopiero wtedy zapraszac gosci no ale co mam zrobic wydaje mi sie ze wysylac poczta to dosc glupio i lepiej zaprosic osobiscie.Zapraszajac mam nadzieje ze mniej wiecej kazdy powie mi czy przyjdzie czy nie.W restauracji odnosnie liczby gosci mam dac znac na dwa tygodnie przed weselem.
![]() ![]() Edytowane przez ania028 Czas edycji: 2010-03-13 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1867 |
Raczkowanie
|
My zamierzamy zapraszać po Świętach Wielkanocnych. Nasi znajomi własnie są w trakcie zapraszania na ślub, który odbędzie się 19 czerwca i dali nam taką radę, że jeśli chcemy na spokojnie pogadać z zapraszanymi to fajnie byłoby posiedziec ok 30-45 min...choć zapraszać osobiście będziemy głównie moją rodzinę, bo rodzinka tżcika mojego jest rozsypana po całej Polsce - do nich więc będą wysłane zaproszenia plus telefon teściowej do nich.
A co do potwierdzeń, to w moich stronach zazwyczaj jest to miesiąc przed, czasem 2-3 tygodnie (zależy od miejsca wesel). W naszym przypadku dochodzi jeszcze miejsce noclegu dla przyjezdnych, gdzie zażyczyli sobie potwierdzenia właśnie 1 miesiąc przed.
#1868 |
Wtajemniczenie
|
wow to ja chyba też muszę teraz się mocniej zająć sprawą zaproszeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||
Zakorzenienie
|
wow to nieźle - ja zawsze chciałam wziąć ślub w okragła rocznice- tzn w rocznice poznania, dlatego tez moj narzeczony oświadczył sie dokładnie po 4 latach znajomości a slub po 8 , choc jak mówiłam mieliśmy brać ślub we wrześnio bo od kwietnia mieszkamy razem chciałam sie bronic z nazwiskiem męża no ale tesciowka ...... bylibyśmy juz 2 lata po ślubie .....
Cytat:
Cytat:
co do zaproszeń - to my dlatego prawie 6 miesięcy przed ślubem dalismy zaproszenia bo wiadomo ze lpiec - sierpień wakacyjnymi miesiącami a każdy zawsze wakacje ,wypoczynek i urlop planuje gdzieś z 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem. Poza tym muszę umowę podpisać z sala i kateringiem i chce wiedzieć ile osób będzie z tym sie tez wiąże fakt ze jesli wszyscy zaproszeni przyjdą to wynajmujemy dodatkowo sale jeśli przyjdzie 20-30 osób to zostajemy w restauracji ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- acha zapomnialam dodac ze zaproszenia na allegro zamawialismy z pełna personalizacja - nie nawidze dostawac zaproszen gdzie wszystko"maszynowo" wypisane a goscie pisani sa odrecznie, ja to nawet koperty na drukarce ozdobnym pismem drukowałam bo jednak to tak estetyczniej wyglada chyba ze ktos umie kaligrafowac to co innego wtedy odreczne pismo o wiele lepiej wyglada ! a nasz obiad po ceremonii zaślubin jak i cała reszte auta kiwaty, ubrania itd sami sobie "fundujemy" bo jednak nikt wtedy nam sie nie będzie wtrącał co i jak ma wygladac - na zaproszeniach byly trzy wiersze - jeden ogólny o zaślubinach , jeden o kuponie totka zamiast bukiety a trzeci o kasie zamiast prezentów, bo jak mówiłam mieszkamy ponad 2 lata razem to zdążyliśmy sie wszystkiego dorobić a tak to moze dostaniemy rozsądna ilosc pieniędzy to spłacimy sobie czesc kredytu mieszkaniowego ;> poniżej suknia która będę mieć na slubie (jest na kole)oraz mniej więcej taki fryz tylko nie wiem jaki kwiat bo przecież nie dam goździka - wiec chyba zorbie długi bukiet ale nie z goździków i ten sam kwiat co w bukiecie we włosy - tylko jaka biżu ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2010-03-13 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A my 6 lat ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Wtajemniczenie
|
Susanna dziękuję
![]() ![]() Ja mam: salę, kościół, zespół, kamerzystę, fotografa, suknię ślubną, nauki przedmałżeńskie za wyjątkiem poradni, zamówioną ciastkarnię i fryzjera, makijażystkę ( jeszcze bez próbnych, ale osoby polecane) , manicurzystkę podróż poślubą ![]() i tyle... brak: zaproszeń, alkoholu, napojów, kwiaciarni, samochodu, dekoracji sali, dekoracji kościoła, dekoracji samochodu, podziękowań dla rodziców, butów, biżu, welonu, obrączek, świadków, autokarów/ busów dla gości, pierwszego tańca, dokumentów do ślubu, licencji lub pozwolenia na ślub w innym kościele, poduszeczki na obrączki, biustonosza, noclegu dla gości ... hmm nie wiem czego jeszcze bo muszę sobie zrobić porządną listę spraw do załatwienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O rety sporo jeszcze tego, boje się że o czyms zapomne. W sumie w tym lub przyszlym tygodniu pojedziemy do restauracji popytac o kilka spraw i spróbowac jednego z dań które chodzi nam po glowie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no sporo spraw do załatwienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
mi zostalo do wymyslenia cos na podziekowanie dla rodziców i nie wiem czy kosze ze slodyczem czy kwieciem?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Hej, Gizmiątko, a co masz na górze sukni, tzn jakieś ramiączka czy jak?? Bo nie widać na zdjęciu. No i jaki kolor kwiatów chcesz?? Ja bym tu widziała jakś delikatną biżuterię, bo suknia jest strojna i ma mocny kolor,
A ja uciekłam dziś z zajęć ![]() Co do zaproszeń, to my chyba tak koło maja-będziemy zapraszać. W czerwcu obrona więc będę się chciała na tym skupić.
#1877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o potwierdzenie przybycia, no to gdzieś 20.VI.
![]() |
#1879 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie lipcowe PM
![]() Nasz ślub odbędzie się 10 lipca 2010 - na razie mamy załatwioną salę i USC; mam też już suknię, o taką: |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i data też piękna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko pozazdrościć ![]()
![]() |
#1884 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Trochę się boję czy dam radę w niej wytrwać cały wieczór ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Raczkowanie
|
Już mam, szybciutko przyleciała. Góra jest z gorsetem, więc dobrze się dopasowuje, ale czy długość jest dobra będę mogła powiedzieć dopiero po przymiarce z halką. No i butów jeszcze nie mam, więc nie wiem jakiej dokładnie wysokości będzie obcas.
Suknia jest cudna na żywo, jedyny minus jest taki, że te hafty są częściowo srebrną nitką wyszywane plus duża ilość koralików, cekinów, itp. powoduje, że trochę drapie w przedramiona (nie jakoś strasznie, ale zawsze). Trochę się też obawiam czy mi za gorąco w niej nie będzie, ale w sumie sala klimatyzowana, a z pogodą u nas to i tak nigdy nic nie wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
Tak, w paryżance na małej zamawiałam ją, teraz czekam na pierwszą przymiarkę
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- [QUOTE=joawoj;17869817]Dzięki dziewczyny ![]() Trochę się boję czy dam radę w niej wytrwać cały wieczór ![]() Masz już biżu do tego cudeńka. Również mam dekolt w typowe serduszko, no i nie wiem czy zafundować sobie długie czy krótkie kolczyki, jaki naszyjnik, bransoletkę itp.
#1890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.