|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Witam Was wszystkie oczekujące
śledzę ten wątek od dłuższego czasu ale ze wzgledu na okrojony dostęp do neta ciężko mi neiraz pisać bo wpierw nadrabiam czytanie waszych wpisów z całego tygodnia.ale dizs mi sie udalo( poniekąd). Milo mi ze razem z wami moge przeyzwac te cudowne chwile oczekiwania narodzin-ja jestem wlasnie w 12tc.przeszłam rowniez przzeziebienie i jedyne co moglam brac to domowe sposoby czyli herbatka malinowa z cytrynka i miodzikiem, rutinoscorbin-broń cie od tego bo ponoc ,lekarz powiedzial, nie jest przebadane pod wzgledem brania w ciazy a apap ewentualnie gdy bardzo glowa boli max2 tabletki.mi na szczescie pomogla ta herbatka malinowa z midziem. NIka-milo mi poznac kogos z moich stron-tez poznańska pyra jestem i tez chce rodzic w szpitalu św.rodziny.czy to prawda ze trzeba wnim płacic za porod rodzinny?czy to prawda ze dopiero okolo 20tyg widac czy chlopiiec czy dziewczynka? moja kolezanka wiedziala juz w 12tc.ale chyba miala robione 3 lub 4 d usg. od kiedy mialyscie prowadzona ksiazeczke ciazy? bo obecnie ja jescze nie mam choc juz 2 razy bylam u lekarza i dopiero pojde robic badania. jak to jest?? pozdrawiam was cieplutko w te zimowa aure - bo u mnie snieg za oknem, gdzie wiosna???
|
|
|
|
#3992 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Ewcia811211 witaj
ziomalko.Ja mam książeczkę od 3 wizyty, w 15 tygodniu lekarka w szpitalu orzekła, że mamy na 90 % chłopaka, czy miała rację? Okaże się ![]() Też chcę rodzić w św. Rodzinie. Tak, poród rodzinny to 300zł, ale wcześniej składasz wniosek o bezpłatny rodzinny i jeśli ta jedna jedyna sala jest wolna jak rodzisz, jest Twoja. Inaczej muszą jakąś specjalnie przygotować, a to już 300zł... Trochę to naciągane, ale cóż ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam książeczkę założoną w 9 tc. Dziewczyny wklejały wcześniej link, z ktorego wynika że w 12 tyg i dziewczynki i chlopcy maja cos sterczacego miedzy nogami, wiec lepiej na tak wczesne wykrycie plci patrzec z przymróżeniem oka, żeby nie było potem rozczarowania
mi ginka w 13 tyg. powiedziala ze jeszcze za wczesnie na pewną ocenę co do płci ,a taką niepewną nie będzie mi mieszać w głowie.Ja za szpital będę płacić 6oozl: poród rodzinny, sala z wanną i indywidualna opieka połoznej non stop |
|
|
|
#3994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja narazie daję radę, ale do porodów jeszcze nie zaglądałam hehe czytam teraz o odżywianiu Cytat:
Ja kartę ciąży miałam założoną w 8 tygodniu.Sala też indywidualna? Jeśli tak to niewiele jak za taki "ful wypas". Ale właściwie co oznacza poród rodzinny? Obecność męża? U nas się za to nie płaci.
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
poród rodzinny oznacza w tym wypadku większą salę z wanną, a także obecnośc męża lub innych osób. Jeszcze po porodzie mozna zalapac sie na sale jedynkę z tv i lazienką, jest ich tylko kilka i jesli nie sa akurat zajete to też jest w cenie
|
|
|
|
#3996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj maz sie smieje , ze jak teraz juz tak jest to co to bedzie pozniej ![]() mi zalozono ksiazeczke przy pierwszej wizycie z testem w kieszeni tj. w 5 tc
|
|
#3997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może to trochę szybko ale wolę nie zostawiać wszystkiego do kupienia na raz na koniec no i trafiła się okazja:używany za jakieś pół ceny |
|
|
|
|
#3998 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
E tam za wcześnie, nam jak się nadarzy okazja, też kupimy wcześniej Mamy gdzie trzymać, a wiadomo, że na ostatnią chwilę wszystkiego się nie kupi. Poza tym, nie wiadomo jak będzie z moim stanem fizycznym po porodzie wolę nie ryzykować.Dawaj foteczkę ![]() Łóżeczko też kupię chyba przed porodem... no te dodatki najgorsze, samo łóżeczko to ok.300, ale materacyk, pościel, prześcieradło... Nazbiera się niezła kwota |
|
|
|
|
#3999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem nie bedzie czasu i sil.... Kochane, udalo mi sie wreszcie zeskanowac mojego Maluszka z ostatniego USG, ktore mialo miejsce 01/03 !!! Ponizej zdjecie ![]() Wg OM bylismy wtedy w 12 tc 3d a wg USG dluzej. Teraz jest juz pewnie kilka cm wiekszy, bo i brzuszek nagle wywalilo )))) Pozdrawiamy wszystkich serdecznie !
|
|
#4000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez 1985ewa Czas edycji: 2010-03-14 o 23:09 |
|
|
|
|
#4001 | |
|
Rozeznanie
|
Superowow, że masz już wózeczek.
Ja w sobote zaciągnełam mojego do sklepu z wózkami i Pawcio stwierdził, że chyba lepszy wózek z 4 dużymi pompowanymi kołami niż ze skrętnymi ..hm... się zobaczy- w końcu terminy mamy na jesień i jak sie taka nam zima trafi to cholerka lepiej bedzie się po śniegu jeździć na 4 zwykłych.. ale jeszcze sie zastanwiamy ...DObrze, że teście sponsorują bo to ich pierwszy wnusio ![]() Cytat:
cały zestaw za 470zł http://allegro.pl/item949958327_loze...ciel_14el.html Moja matula mowiła, że kupi ![]() Bluex dzidzia super się ułożyła do zdjecia hehe modelka lub model będzie heheU mnie śniegu nasypało.. masakra - WIOSNO PRZYBYWAJ ![]() Przecież można normalnie jakiejś deprechy dostać...
|
|
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki ja tylko tak ekspresowo wpadam do was przed pracą. Ja kartę ciąży miałam założoną już na pierwszej wizycie( 5tc) ale pewnie dostane nową bo zmieniam lekarza...wizyta w piątek. Co do zadyszki ja dopiero w połowie 11tc jestem a juz czasem ją mam, no jak stara baba
Mam też pytanie do wszystkich "kociar" czy wy swoje koty wyganiacie jak w nocy podkradną się do waszego łóżka trochę z wami pospać. No ja wiem,że tak być nie powinno,ale moja kicia od samego początku jest trzymana tylko w domu (4lata) i karmiona suchą karmą, odrobaczana...więc raczej czyściutki kotek. A ja nie mam serca jej wyrzucać w nocy jak przyjdzie i sobie tak na skraju łóżka przycupnie
|
#4003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- inna sprawa, że pewnie teraz szpitale będą to obchodzić- że płaci się nie za poród tylko np za większą salę, bardziej komfortowe warunki itp..Ja kartę miałam założoną na 2-giej wizycie, jak przyszłam z kompletem badań - w 11tc. Jak widać nie ma tu reguły - jedni lekarze zakładają od razu, inni dopiero po jakimś czasie. |
||
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
Monika, kuruj się i nie pozwól przeziębieniu się rozwinąć. A męża masz bardzo opiekuńczego - opowieść z przyjściem babci mnie rozczuliła Lisica, mi wszyscy tez dziewczynkę wróżyli, bo zbrzydłam jak nie wiem no i te wymioty Cellaris, mój też zaczął ostatnio marudzić o jakiś stroik specjalny na scenę Tyle lat stroił bez niego, a teraz mu się ubzdurało - normalnie rozniosę go kiedyś Agata i jak po urodzinach u ciotki? Kaska, normalnie spiorunowałam wzrokiem twój awatar, jak przeczytałam o tym spacerze nad morzem Ja też chcę!!!! ![]() Jaga, mam nadzieję, że mała już zdrowa? Co do listy, to większość pierworódek tutaj, miałabym dodatkową robotę z dopisywaniem, że pierworódka. Chyba, że dopiszę ilość dzieci tylko przy tych, które już dzieci mają, a reszta bez dopisu zostanie? Szczęśliwa, ja przeczytałam ostatnio "Notatki przyszłej matki" i pokładałam się ze śmiechu - stwierdziłam, ze nie jestem najgorszą ciężarną na świecie Babska super sprawa. Do tego uwielbiam Kalicińskiej trylogię mazurską (nie wiem, czy do niej nie wrócę teraz) : "Dom nad rozlewiskiem", "Powroty nad rozlewiskiem" i "Miłość nad rozlewiskiem". Dla mnie cudowne! Do tego wszystkie książki Moniki Szwaji i brzuch ze śmiechu będzie cię bolał pół ciąży ![]() Ycnan, ja mam straszne problemy z oddychaniem - ale właściwie to ja w drugim trymestrze jestem Trasy kiedyś dla mnie niewielkie teraz pokonuję jako sapacz numer jeden!Ewa, super, że już wózek kupiłaś Jak się uda za ładną cenę, to czemu nie ma leżeć sobie spokojnie w piwnicy? I wózek bardzo ładny kupiłaś, a on ma wyjmowaną gondolę?Bluex, śliczny maluszek Dziewczyny, wy tak się nie przejmujcie moim przywiązaniem do tego Tymka Przecież ja od początku chciałam dziewuchę, więc jak się dowiem, że to jednak Haneczka, to naprawdę się nie obrażę ![]() Tak po cichu wam napiszę, ze od dwóch dni nie biorę Torecanu i nie mam mdłości i nie wymiotuję Ale ciiiiiiiiiiiii......Dziewczyny, czy was swędzi brzuch i piersi? Normalnie oszaleję, od kilku dni swędzą i aż jestem przerażona rozstępami, które na mnie czyhają z tgo tytułu ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 chłopiec NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010 Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010 Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010 Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010 Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010 Blvex (Ania, 28l.).................... .......tp. 11.09.2010 Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010 Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010 Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010 Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010 Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 14.09.2010 Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 15.09.2010 Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010 Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010 Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010 Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010 Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010 Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................... ..tp. 22.09.2010 Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010 Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010 Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010 Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010 Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010 Abz (26l.)................... .......................tp . 30.09.2010 Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ? Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ? Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010 Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010 Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010 Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010 Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010 Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010 Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010 malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010 Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010 Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010 Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010 Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010 MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010 Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010 Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010 Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010 IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010 Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010 Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010 Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] TheXanthippe [*] |
|
|
|
#4005 | |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za komplementy co do Maluszka
![]() Cytat:
Nie wyobrazam sobie tego inaczej...Jedyne co to przestałam czyscic kuwete - TZ sie tym zajal. W badaniach wyszlo, ze toxy nie mam i nigdy nie mialam, wiec moje kociaki sa raczej zdrowe i w ogole sie ich obecnoscia nie martwie.
|
|
#4006 |
|
Przyczajenie
|
też czytałam, że te opłaty są nielegalne. Podobno można jakoś tak, że zapłacić w chwili porodu, bo wtedy ciężko się kłócić, a potem dochodzić zwrócenia zgodnie z prawem.... ale czy to się uda... i czy się będzie chciało...
nika, ewcia-- moja koleżanka rodzi w maju i myślała o świętej rodzinie, bo tam zabierają dzieci i tylko do karmienia przynoszą, więc można odpocząć. A ja ostatnio jak leżakowałam na Polnej to podsłyszałam, jak do jednej z pacjentek przyszła znajoma pielęgniarka z noworodków i się nabijała, że parę lat temu kobiety walczyły, żeby dzieci były przy nich, że jak to, że dlaczego zabierać, że to ich dzieci, a teraz przychodzą i proszą, żeby choć na parę godzin zabrać bejbika, bo chcą się wyspać Ale na Polnej twardo nie zabierają, męcz się ciało, jakeś chciało![]() bluex pięknie się dzieciątko ułożyło odnośnie pościeli do łóżeczka to się wywiedziałam, że na początku praktyczniejszy jest ten śpiworek zapinany na ramionach i na to ewentualnie kocyk. bebito się nie rozkopie, a to dość duże i wygodne. poduszki i tak się nie daje, to pościel można kupić w późniejszym terminie, zawsze jakaś oszczędność na początek.... |
|
|
|
#4007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co do poscieli - my postanowilismy malego najpierw klasc w otulaczku (zeby w spiworku za cieplo nie mial)
link: http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html Cytat:
|
|
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A łóżeczko wybraliśmy jakby z automatu - mam w sypialni meble z Ikei i do nich jest też możliwe do dokupienia łóżeczko dziecięce więc po wielu debatach z tż-tem zdecydowaliśmy, że w lecie zrobimy małe odświeżenie mieszkania (malowanie + przemeblowanie) i kupimy łóżeczko oraz "kawałek szafy" dla malucha (bo szafę mamy segmentową, więc można dokupić kawałek ). Na razie trwa zbieranie kasy i muszę powiedzieć, że mój tż na prawdę odkłada a mnie to idzie znacznie gorzej... ![]() Cytat:
Już po prostu nie wiem co mam w siebie wcierać i najchętniej bym się w jakimś kremie wytarzała cała Ale najgorsze co mi się przytrafiło to w sobotę ... Kupiłam ten olejek z Rosmanna dla mam, posmarowałam się nim po kąpieli nie omijając żadnej części ciała i... co ja przeżyłam
|
|
#4009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale rozszyfrowałam wszystkie skroty z tego USG (takze te z innych stron wydruku) i tak: LMP (wiek ciąży wg pierwszego dnia ostatniej miesiaczki) -12tc3d (nasze OM) CUA (Wiek ciążowy na podstawie kilku parametrów USG, po ang. Composite Ultrasound Age)- 13tc4d ale sa jeszcze na podsumowaniu: CRL (długość ciemieniowo-siedzeniowa (odległość między główką a kością ogonowa)) - 13tc2d BPD (wymiar dwuciemieniowy główki) - 13tc6d Czyli wszystko pokazuje , ze jestem w ciazy dluzej niz wychodzi z OM albo dzidzia teraz szybko rośnie. Z tego co widze i czytam w necie, to chyba CUA jest takie nadrzedne w przypadku roznych miernikow USG... Bo bierze pod uwage rózne parametry (chodz nie mogę nigdzie znaleźć jakie konkretnie ). Wg LMP (OM)Maleństwo pojawi się 11/09 a wg tego CUA już 02/09 Moze ktos wie co jest „pewniejsze” i co lekarz bierze finalnie pod uwagę przy wyznaczaniu terminu ???
„I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie Twojemu pragnieniu" [Alchemik, Paulo Coelho] Edytowane przez Bluex Czas edycji: 2010-03-15 o 10:06 |
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit: w pierwszej ciazy i tak najlepiej termin liczyc od pierwszych ruchow, czyli pierwszy kop + 4,5 miesiaca. U wszystkich sie sprawdza. W kolejnych ciazach juz tak niestety nie ma
Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-03-15 o 10:28 |
|
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4014 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Pomidorka dziękuję bardzo za zdj kurteczki jest super, też poluję mimo, że będę chodziła w rozpiętej, ale to nic ![]() Co do swędzenia to mnie już od dawna swędzą piersi i plecy. Wkurza mnie to strasznie bo czuję jakby moje plecy były strasznie suche i to swędzenie jest denerwujące. Jak chodzi o piersi to ostatnio codziennie smaruję je balsamem dla bardzo suchej skóry i w domu nie chodzę w staniku i muszę powiedzieć, że jest lepiej, więc polecam Z oddychaniem miewam problemy, ale gorzej jest z zawrotami głowy. Szczególnie rano... ale jak już pisałam jest to ponoć normalne, więc się nie stresuję. No i tyle u mnie pozdrawiam Was ooo u mnie wychodzi troszkę słoneczko!!! |
|
|
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Przepiekny maluszek, zazfdroszzce zdjec usg, aj państwowo chodze i babka po namowach pokazała mi na sek małe,a le ledwo co było widac, bpo ma bardzo stary i zły sprzęt
![]() łóżeczko mam bardzo stare i chyba już niego nic nie bedzie, pożyczymy od koleżanki turystyczne a wózek mam po chłopakach
|
|
|
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dochodzę do siebie po zjeździe na uczelni Zaglądałam do was, ale nie miałam siły pisać. A wy tyle naskrobałyście, że już nie wiem co i do kogo miałam napisać..
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Mpiczku nie zdążyłam zobaczyć tego łóżeczka bo aukcja została usunięta
![]() Ja problemów z oddychaniem jeszcze nie mam, czytałam że pojawiają się jak brzuszek jest większy i uciska na płuca, ale przecież teraz szybciej się męczymy to może stąd ta zadyszka ![]() Jęsli chodzi o swędzenie to mnie najbardziej swędzi biust, chociaż ostatnio coś się uspokoiło. Ja już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów w środę skończe 16 tydz i zacznie się 17 więc czekam juz z utęsknieniem mam nadzieję że rozpoznam,że to właśnie to ![]() Lenka fajnie ,że wróciłaś, nie zostawiaj nas juz na tak długo |
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewcia811211 witaj ![]() Cytat:
ide na 16 do lekarza trzymajcie kciuki.... mam nadzieje ze wyniki moczu tym razem beda juz ok...
|
|
|
#4020 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie to trochę więcej dni różnicy… 9 dłuuugich dni… a Maluszek i tak figla może spłatać i np. wcześniej albo później mu się zachce ![]() a z tym kopaniem to się boję, że nie będę wiedziała, kiedy to pierwsze „kop” będzie że np. pomyślę, że to kiszki grają marsza albo co jak to rozpoznać ? jakoś opowieści o „skrzydłach motyla” do mnie nie przemawiają Ale latwo nie będzie ![]() Cytat:
Współczuję… może poszukaj innego lekarza ? Chyba nie ma rejonizacji a KRK to duże miasto i na pewno można wielu dobrych lekarzy państwowo znaleźć. Może warto też pójść przynajmniej raz prywatnie (np. na połówkowe)? Ja mam to szczęście, że mam abonament w prywatnej służbie zdrowia opłacony przez pracodawcę i tam też prowadzę (dla mnie bezpłatnie) ciążę, również tam mam USG.
„I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie Twojemu pragnieniu" [Alchemik, Paulo Coelho] Edytowane przez Bluex Czas edycji: 2010-03-15 o 11:27 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

śledzę ten wątek od dłuższego czasu ale ze wzgledu na okrojony dostęp do neta ciężko mi neiraz pisać bo wpierw nadrabiam czytanie waszych wpisów z całego tygodnia.ale dizs mi sie udalo( poniekąd). Milo mi ze razem z wami moge przeyzwac te cudowne chwile oczekiwania narodzin-ja jestem wlasnie w 12tc.przeszłam rowniez przzeziebienie i jedyne co moglam brac to domowe sposoby czyli herbatka malinowa z cytrynka i miodzikiem, rutinoscorbin-broń cie od tego bo ponoc ,lekarz powiedzial, nie jest przebadane pod wzgledem brania w ciazy a apap ewentualnie gdy bardzo glowa boli max2 tabletki.mi na szczescie pomogla ta herbatka malinowa z midziem. NIka-milo mi poznac kogos z moich stron-tez poznańska pyra jestem i tez chce rodzic w szpitalu św.rodziny.czy to prawda ze trzeba wnim płacic za porod rodzinny?czy to prawda ze dopiero okolo 20tyg widac czy chlopiiec czy dziewczynka? moja kolezanka wiedziala juz w 12tc.ale chyba miala robione 3 lub 4 d usg. od kiedy mialyscie prowadzona ksiazeczke ciazy? bo obecnie ja jescze nie mam choc juz 2 razy bylam u lekarza i dopiero pojde robic badania. jak to jest?? pozdrawiam was cieplutko w te zimowa aure - bo u mnie snieg za oknem, gdzie wiosna???

ziomalko.

niektóre sprawy mnie tam przerażają, zwłaszcza porody

Już po prostu nie wiem co mam w siebie wcierać i najchętniej bym się w jakimś kremie wytarzała cała
). Wg LMP (OM)Maleństwo pojawi się 11/09 a wg tego CUA już 02/09