|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
witajcie dziewczyny.
co do zakupów, to my z moim Tż planujemy w okolicach wakacji odświeżyć mieszkanie. pomalować. muszę zrobić małą przeprowadzkę. syna przenieść do innego pokoju. a w tym co jest teraz urządzić pokój dzidzi. także nie planuje na razie żadnych zakupów. no ale wózki oglądam ![]() łóżeczko mam. także kasę muszę zbierać. swędzenie spowodowane jest rozciągnięciem skóry. mnie brzuch strasznie swędził w pierwszej ciąży. cycki mi rosną jak na drożdżach, kurcze a to dopiero 9 tc. czy Wy też macie depresje? mam wszystkiego dość. nic mi się nie chce. jeść nawet. ciągle jestem zmęczona. śpię na okrągło. co chwila łapię jakiegoś doła. normalnie masakra.
|
#4022 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
czyli mniej wiecej od 12 tc. U Ciebie tez powinno sie poprawic za chwilę ![]() Cytat:
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
od jakiegoś czasu poczytuje co piszecie, aż postanowiłam się ujawnić i dołączyć do Was, oczywiście jeśli mnie przyjmiecie ![]() Mam na imię ANia, mam 25lat i termin mam na 08.10.2010, niestety to moja druga ciąża bo pierwszą poroniłam w październiku 2009, narazie jest wszytsko oki dużo sobie leżę i odpoczywam, mąż przejął większość obowiązków domowych następne USG mam 25 marca i to będzie 12 tydzień co do ubranek i różnych rzeczy dla maluszka to narazie oglądam, bardzo podoba mi się jeden wózek, wieć wklejam Wam zdjęcie
|
|
|
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja to jak szybko pojawilam sie na watku tak szybko zniknelam ale to niestety z przyczyn niezaleznych ode mnie (bylam w szpitalu ) no ale teraz mam nadzieje ze juz Was nie opuszcze
|
|
|
|
#4027 | ||||
|
Zadomowienie
|
enis84- witaj
Ja też poroniłam w październiku 2009, wczoraj zaczęłam 12 tydzień i jestem tym razem dobrej myśli. Nic złego się nie dzieje. Też się staram oszczędzać. Trzymam kciuki za szczęśliwą ciążę. Cytat:
http://www.allegro.pl/item923077297_...rmy_vento.html Cytat:
Ja idę do lekarza pojutrze, poprostu nie mogę się doczekać Cytat:
Dziękuję! Cytat:
wg. mojego lekarza trzymamy się daty OM, tempo wzrostu dziecka zmienia się non stop i data porodu wg pomiarów z USG będzie sie zmieniała na każdej wizycie. Dzisiaj Twoje maleństwo rośnie szybciej, co nie oznacza że później się trochę nie zatrzyma. Mam koleżanki, które opowiadały że w późniejszych tygodniach zdarzało się że w 3 tyg między kolejnymi wizytami prawie nie było wzrostu.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-03-15 o 11:51 |
||||
|
|
|
#4028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa to widzę że się też bardzo szybko wzięłaś do roboty
i pewnie od razu Wam się udało fajnie cieszę się że jest dużo takich osób które walczą i nie poddawają sie ![]() a byłaś już na tym USG co robi się w 12 tygodniu?? a co do suchej skóry to ja miałam strasznie suchą na twarzy, kupiłam sobie krem bambino dla dzieci i narazie twarz jest oki co do olejków to smaruje nimi tylko brzuch bo nogi mi strasznie wysuszają, nie wiem czemu tak się dzieje Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-03-15 o 12:09 |
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trudno mi znaleźć dobry kosmetyk, sporo rzeczy mnie uczula. Z kolei jak coś znajdę co fajnie działa to potem używam latami. No i olejek z rosmanna nie będzie moim ulubionym kosmetykiem
|
|
#4031 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ma on wyjmowaną gondolęCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4032 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
[QUOTE=Pomidora;17887237] Jaga, mam nadzieję, że mała już zdrowa? Co do listy, to większość pierworódek tutaj, miałabym dodatkową robotę z dopisywaniem, że pierworódka. Chyba, że dopiszę ilość dzieci tylko przy tych, które już dzieci mają, a reszta bez dopisu zostanie?QUOTE] tak juz zdrowa i szaleje....eheh jak wolisz to tylko taka byla ma sugestia...co do listy..Cytat:
i fajny wozek.... witajcie ![]() ale u nas zimno i wiecznie... mala spi...wiec mam troszke czasu... jutro wizytka ciekawe czego sie dowiem... |
||
|
|
|
#4033 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do cytatów to jakoś nie pamietam kto akurat wklejał takie długie, po prostu mi sie rzuciło w oczy to napisałam ![]() Cytat:
![]() witaj mi_kado Dziewczyny nadrobić was po weekendzie to jest jakaś masakra, strasznie mi sie nie chce tak dużo czytać, ale juz niewiele zostało.
|
|
#4034 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karty jeszcze nie mam, pewno w środe na wizycie juz ją nabęde. To będzie 13 -ty tydzień![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakos dziwnie, niby sucha a syfki ![]() Ostnio sie nie odzywałam, bo mam znów hardcor w domciu. Ledwo mały wyzdrowiał, to żebole dały o sobie znać i to cztery na raz.... mam nadzieje że szybko wyjdą bo nie śpię po nocach, bo mały pojękuje... w dzień też marudny..... Odebrałam dziś wyniki badań i mam niedobór żelaza. Teraz juz wim skąd te zawroty głowy, a w kościele stoję 5 minut i frrruuuu... odlatuje.... musze kucać całą msze.... Mam dzis pod opieka synka siostry (4 lata) i mam tai syf w pokoju że patrzec na to nie mogę. Wysypała wszystkie klocki, wszystkie autka po całym pokoju. W każdym kącie coś sie znajdzie..... buuu.... Jak siora wróci nagonie ją do spzątanie hehe.... ![]() lecę na spacerek bo słoneczko wyszło Co do szczepionek , to też pierwsze słysze żeby ze skojarzonymi było coś nie tak. Dominika szczepiłam ta zwykła, ale jak raz musiał miec 3 kłócia to sie popłakałam.... drógiemubobaskowi tego nie zrobię i wykupie skojarzone...
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-03-15 o 13:05 |
||||
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz drugi raz z rzedu trafilam do szpitala przez to ale ja wole dmuchac na zimne.Na szczescie wszystko jest w porzadku w piatek bylam u mojego gina i zalozyl mi karte ciazy (bo przez to moje lezenie w szpitalu nie mialam kiedy do niego isc) i zapisalam sie na 09.04 na badania prenatalne ![]() a teraz zbieram sie na male zakupki ciuchowe
|
|
|
|
|
#4036 |
|
BAN stały
|
Bluex śliczny Dzidziulek, super fotka
normalnie pozowana![]() cellaris moje kicie- odkąd jestem w ciąży- wzięły sobie za punkt honoru spędzać ze mną jak najwięcej czasu, a im bliżej- tym lepiej ![]() też je odrobaczam, szczepię, wychodzą na dwór. Nie mam toxo, nie mam schizy na tym tle, jedyne o czym pamiętam, to mycie rąk między głaskaniem, a jedzeniem. Moja Figa wskakuje ostatnio pod kołdrę, i mocno się pleckami przytula do mojego brzucha. Nigdy tego nie robiła i bardzo mnie to rozczula, bo ewidentnie już kocha Juniorka ![]() Lenka nareszcie, trochę teraz zajmie zanim do siebie dojdziesz, oj tak ![]() Kasia ja też zawału nie dostanę, jak się Jagódka urodzi a teraz się już tak przyzwyczaiłam do Pawełka, że szok. Już widzę takiego uśmiechniętego malucha z wielką pieluchą, który śmiga z tatusiem po ogródku, gdy ten grilluje ech ta moja wyobraźnia Żadne z nas nie miało sprecyzowanych życzeń co do płci dzidzi, Pawcio stwierdził tylko, że Jagoda będzie biedna, bo przecież to będzie Jego Maleńka Córeczka i MOŻE jak skończy 30 lat, to pozwoli Jej się wybrać samej na wakacjeMpiczku niestety też nie zdążyłam obadać wyrka My kupimy dwa, drewniane do domku (chyba, że Pawcio sam zrobi) i turystyczne, bo często podróżujemy i dobrze byłoby mieć takie, co w razie czego można ze sobą zabrać.U nas pogoda nadal syf, ale cóż trza jakoś żyć ![]() Wróciłam od lekarki, nocka była fatalna. Mam całą masę leków, wszystkie homeopatyczne, skonsultowane dodatkowo z moim ginem, więc jakby któraś potrzebowała (oby nie) to podaję co i jak: - na kaszel syrop STODAL - na gardło tabletki do ssania HOMEOVOX - wzmacniająco wapno i OSCILLOCOCCINIUM - JAKIEŚ 9% krople do nosa z Polphamy w małych buteleczkach - syrop malinowy do herbaty Herbapolu (mniami) Do tego kupiłam krople do oczu "sztuczne łzy" bo czasem mnie bardzo pieką oczy. Zostawiłam 60zł w aptece, ale patrząc na ilość leków, myślę, że to niedużo. Idę się kurować, uwielbiam soczek malinowy do herbatki, nie liczę chwilowo kalorii ;D |
|
|
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
Nika, ja też właśnie wróciłam od lekarza ale niestety z bioparoxem, bo homeopatyczne leki sobie nie poradziły
![]() U nas już od kilku dni pogoda całkiem ładna słoneczko prawie codziennie świeci, tylko wiatr urywa głowy ale siedząc w domu można poudawać, że już wiosna ![]() Mam okropnego lenia, a mgr jakoś nie chce się sam napisać rodzice próbowali mnie przekupić jakimś fajnym prezentem z okazji obrony ale wszystko na nic. Frajerka ze mnie straszna
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#4038 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
my tez kupimy turystycznie, ale raczej używane na wyjazdy ![]() Niczko bidulko, kuruj się dobrze, ze lekarstwa skonsultowane, i kupione teraz je łykaja ja aby się lepiej poczuć poleciałam z rańca do fryzjera i obciełam sobie włoski ciekawe co męzulek powie na fryzurkę i czy w ogóle zauważy jak wróci z pracy heheh![]() a w moim albumie dodałam kilka zdjęć ze ślubu- z pleneru abyście widziały jak wyglądam ![]() Martucha powodzenia u lekarza - kciuki zaciśnięte
|
|
|
#4039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja znów odzywam się z głębin pierzyny..W sobotę miałam gorączkę 38,5 i pojechałam do szpitala na izbę przyjęć, bo już się przestraszyłam, że od tygodnia leżę, zero poprawy, a gorączka idzie w górę.. I kurde co- zapalenie oskrzeli i konieczny antybiotyk Pozdrawiam Was mocno Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-03-15 o 14:33 |
|
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pisałyście jeszcze o kartach ciąży, ja jeszcze nie mam Ale juz w środę bede miała, bo gin czekał aż przyniose komplet wyników badań to będzie koniec 12tc
|
|
#4041 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4042 | ||
|
Zadomowienie
|
NIKaP-n- odpoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo! Miłego leniuchowania
Cytat:
Ja też dziś odebrałam wyniki i też żelazo za niskie. Z żelazem mam problemy od zawsze a teraz w ciąży wyniki jeszcze spadły. ![]() Mam też za wysokie ph moczu- 8. Czy ktoś wie co to znaczy? Cytat:
Ja też dzisiaj próbowałam się dostać do fryzjera ale się nie udało :-( Zapisałam się na jutro.
|
|
#4043 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Kochane
![]() Choróbki 3majcie się. Wróżko, aaannnnnaaa, kotekk81- mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej. Mpiku śliczne łóżeczko, takie samo mi chodzi po głowie, ale chciałabym 70/140- żeby na dłużej wystarczyło no i oczywiście żeby można je było potem rozłożyć. Tą kołyskę też mają fajną No i może fryzurkę nam pokaża mi woda z nosa leci ech Szczęśliwa dzięki Nie mam pojęcia co z tym moczem, a co do żelaza to częste w ciąży. Na szczęście nie trudno podgonić wynik, choć zależy jeszcze od tego- jak organizm przyswaja ![]() Ja jestem w szoku, że mam póki co hemoglobinę w normie, bo często mam z nią problemy przez wege dietę. Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-03-15 o 15:17 |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
oj znow nie nadazam kilka dni dobrze sie czulam i znow wymioty eh,ale dzis lekarz i niech cos da,bo w koncu sie wykoncze widze,ze wozki lozeczka kupujecie,dziewczyny to nie za wczesnie,jak ja bym tego nie miala tez już bym powoli kupowała,ale ja mam łóżeczko wózek,ciuszki materacyki,posciel,jedyni e to butelki kosmetyki bede kupowac
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W pierwszej ciąży łykałam Sorbifar i mi naprawde pomógł, w miesiąc nadrobiłam straty.... teraz pewno też mi zapisze choć wolałabym słoik buraków zjeść niz tabsy łykać A z kościółkiem ciężka sprawa. U nas jest tak że każda babka ma swoje miejsce i gdybym chciał usiąść to jakas by stała... A czym by to sie skończyło...??? byłabym na językach całej pipidówki.. Młoda dziewczyna siedzi a schorowana babcia stoi. U nas jest ograniczona ilość miejsc siedzących. No chyba że przed ołtarz do dzieci pójdę siedzieć
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę leżeć i czytać, mam 3 książki- 2 polecone przez Nikę i 1 przez Pomidorkę. Zacznę chyba od tych "Notatek przyszłej matki".
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam takie pytanie, które nie daje mi spokoju, miałam o to zapytać ginekologa, ale zapomniałam na ostatniej wizycie. Gdzieś czytałam, że seks podczas ciąży w te dni, kiedy normalnie miało by się okres jest niewskazany i zwiększa zagrożenie poronieniem. Czy to w ogóle jest prawda?
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie nic nie swędzi, ja mam wręcz wrażenie że jakaś "tłusta" po tej oliwce jestem, codziennie jej używam. Mam za to od jakiegoś czasu krwawienia z nosa, ale wyczytałam, że może się zdarzać:/ Dziewczyny, to usg połówkowe to się w 20 tc robi, tak? Może być wcześniej albo później, tak jak z przeziernością? Bo to też jest usg genetyczne? Mam nadzieję, że poznamy płeć, bo jesteśmy już tacy ciekawi
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
Kilka stron temu już się witałam ale jakoś nikt nie zareagował :-( Nie zniechęcę się tym jednak
Dalej będę Was podczytywać i odzywać się od czasu do czasu. W piątek potwierdziłam termin 14.10.2010 (nieśmiało poproszę o wpisanie na listę). Pozwolę się powymądrzać czasami, bo już raz, z powodzeniem, przez to przechodziłam. Nie wiem czy któraś z Was miała takie objawy jak ja podczas pierwszej ciąży (mam nadzieję, że tym razem mnie to ominie) - ataki kaszlu spowodowane...właśnie ciążą. Myślałam ,ze mam gruźlicę albo jakieś inne świństwo. Miałam robione prześwietlenia płuc, dostałam tonę lekarstw, antybiotyków i przepisane jakieś zabiegi polegające na wdychaniu jakiegoś specyfiku i żaden lekarz nie potrafił mi pomóc (diagnoza: atypowe zapalenie górnych dróg oddechowych . Ataki były do tego stopnia straszne, że ze dwa razy straciłam przytomność, bo nie nadążałam nabrać powietrza, mówię Wam, masakra. "Pomógł" mi dopiero mąż koleżanki, który jest doktorem farmacji i gdzieś wyczytał, że bardzo rzadko ale jednak zdaża się, że organizm tak reaguje na ciążę i nie leczy się tego tylko przeczekuje, bo około 5 miesiąca samo mija i zgadnijcie co.... minęło Te wszystkie prześwietlenia, lekarstwa, zabiegi były o kant d**y rozbić ale na szczęście nie zaszkodziły Małej, bo zdrowy byk (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć) z niej od urodzenia ![]() Trochę się rozpisałam ale pomyślałam, że może zainteresuje którąś z Was nietypowy objaw
|
|
|
|
#4050 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczmy z mężem, czy nasz budżet wytrzyma prywatne usg i jak tak, to pójde, jak nie, to trudno.---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- abz - ja szczepiłam cąłą tójkę tlyko bezpłatnymi, nieskojarzonymi i nic dodatkowo. w 2007 roku dwaj starsi dostali penumokoki i zareagowali fatalnie, nie mówiac o tym,z ę szczepienie nic nie dało, co wyszło po badaniach w spzitalu, jak obydwoje mieli pneumokokowe zap.płuc... Najmłodszy jest odroczony w szczepieniach, , teraz dopiero bedzie miał te z 9 miesiaca - po dtpr pierwszej dawce dostał ataku krzyku, gdzie wylądowaliśmy w szpitalu, powikłanie po podaniu szczepienia, teraz pod sanepidem szczepimy i powoli,odraczają nam wszystko. Maluszka też będę szczepić tylko państwowymi,nic dodatkowo. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

czyli mniej wiecej od 12 tc. U Ciebie tez powinno sie poprawic za chwilę 

i trudno mi znaleźć dobry kosmetyk, sporo rzeczy mnie uczula. Z kolei jak coś znajdę co fajnie działa to potem używam latami. No i olejek z rosmanna nie będzie moim ulubionym kosmetykiem 

juz drugi raz z rzedu trafilam do szpitala przez to ale ja wole dmuchac na zimne.Na szczescie wszystko jest w porzadku