Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 11:26   #4021
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

witajcie dziewczyny.

co do zakupów, to my z moim Tż planujemy w okolicach wakacji odświeżyć mieszkanie. pomalować.
muszę zrobić małą przeprowadzkę. syna przenieść do innego pokoju. a w tym co jest teraz urządzić pokój dzidzi.
także nie planuje na razie żadnych zakupów. no ale wózki oglądam
łóżeczko mam. także kasę muszę zbierać.

swędzenie spowodowane jest rozciągnięciem skóry. mnie brzuch strasznie swędził w pierwszej ciąży.
cycki mi rosną jak na drożdżach, kurcze a to dopiero 9 tc.

czy Wy też macie depresje? mam wszystkiego dość. nic mi się nie chce. jeść nawet. ciągle jestem zmęczona. śpię na okrągło. co chwila łapię jakiegoś doła. normalnie masakra.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 11:34   #4022
Bluex
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
czy Wy też macie depresje? mam wszystkiego dość. nic mi się nie chce. jeść nawet. ciągle jestem zmęczona. śpię na okrągło. co chwila łapię jakiegoś doła. normalnie masakra.
Asiu, ja mialam jazdy humorowe (od euforii po awantury i placz na reklamach w tv) i sennosc non stop i mega lenia, ale jakos od 2 tygodni wszystko minelo jak reka odjal (wlacznie z mdlosciami) czyli mniej wiecej od 12 tc. U Ciebie tez powinno sie poprawic za chwilę

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

cudny maluszek

ide na 16 do lekarza trzymajcie kciuki.... mam nadzieje ze wyniki moczu tym razem beda juz ok...
Dziękujemy i trzymamy kciuki !!!
Stary 2010-03-15, 11:37   #4023
enis84
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
od jakiegoś czasu poczytuje co piszecie, aż postanowiłam się ujawnić i dołączyć do Was, oczywiście jeśli mnie przyjmiecie
Mam na imię ANia, mam 25lat i termin mam na 08.10.2010, niestety to moja druga ciąża bo pierwszą poroniłam w październiku 2009, narazie jest wszytsko oki dużo sobie leżę i odpoczywam, mąż przejął większość obowiązków domowych następne USG mam 25 marca i to będzie 12 tydzień co do ubranek i różnych rzeczy dla maluszka to narazie oglądam, bardzo podoba mi się jeden wózek, wieć wklejam Wam zdjęcie
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 11:42   #4024
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
swędzenie spowodowane jest rozciągnięciem skóry. mnie brzuch strasznie swędził w pierwszej ciąży
albo nadmiernym przesuszeniem- też jeden z częstych chyba objawów w ciąży
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 11:43   #4025
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
od jakiegoś czasu poczytuje co piszecie, aż postanowiłam się ujawnić i dołączyć do Was, oczywiście jeśli mnie przyjmiecie
Mam na imię ANia, mam 25lat i termin mam na 08.10.2010, niestety to moja druga ciąża bo pierwszą poroniłam w październiku 2009, narazie jest wszytsko oki dużo sobie leżę i odpoczywam, mąż przejął większość obowiązków domowych następne USG mam 25 marca i to będzie 12 tydzień co do ubranek i różnych rzeczy dla maluszka to narazie oglądam, bardzo podoba mi się jeden wózek, wieć wklejam Wam zdjęcie
Witamy

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
o, to musi byc u mnie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 11:44   #4026
kotekk81
Zakorzenienie

witam

ja to jak szybko pojawilam sie na watku tak szybko zniknelam ale to niestety z przyczyn niezaleznych ode mnie (bylam w szpitalu ) no ale teraz mam nadzieje ze juz Was nie opuszcze

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 11:44   #4027
Szczęśliwa
Zadomowienie

enis84- witaj Ja też poroniłam w październiku 2009, wczoraj zaczęłam 12 tydzień i jestem tym razem dobrej myśli. Nic złego się nie dzieje. Też się staram oszczędzać. Trzymam kciuki za szczęśliwą ciążę.

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Witamy witamy i gratulacje Dziewczyny właśnie kupiłam wózek Wy już rozglądacie się za łóżeczkami i wózkami czy jeszcze czekacie?
No i fajnie, że jeden zakup masz za sobą. Ja wózek mam wybrany, ale kupię dopiero we wrześniu. Łóżeczko mam wybrane takie przerabiane na tapczanik, kupię latem po pomalowaniu pokoiku dziecięcego.

http://www.allegro.pl/item923077297_...rmy_vento.html

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
udalo mi sie wreszcie zeskanowac mojego Maluszka z ostatniego USG, ktore mialo miejsce 01/03 !!! Ponizej zdjecie
Super zdjęcie Ja idę do lekarza pojutrze, poprostu nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Szczęśliwa, ja przeczytałam ostatnio "Notatki przyszłej matki" i pokładałam się ze śmiechu - stwierdziłam, ze nie jestem najgorszą ciężarną na świecie
Już zamówiłam w bibliotece- dzisiaj do odbioru. Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Kupiłam ten olejek z Rosmanna dla mam, posmarowałam się nim po kąpieli nie omijając żadnej części ciała i... co ja przeżyłam Dziewczyny nigdy w życiu tak mnie nie swędziało ciało,
uuuu jakieś wredne uczulenie, współczuję. Mi ten rossmanowski olejek bardzo pasuje i całe szczęście nic nie swędzi. Masz tendencję do alergii?

Cytat:

Moze ktos wie co jest „pewniejsze” i co lekarz bierze finalnie pod uwagę przy wyznaczaniu terminu ???
wg. mojego lekarza trzymamy się daty OM, tempo wzrostu dziecka zmienia się non stop i data porodu wg pomiarów z USG będzie sie zmieniała na każdej wizycie. Dzisiaj Twoje maleństwo rośnie szybciej, co nie oznacza że później się trochę nie zatrzyma. Mam koleżanki, które opowiadały że w późniejszych tygodniach zdarzało się że w 3 tyg między kolejnymi wizytami prawie nie było wzrostu.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-03-15 o 11:51
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 11:48   #4028
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
kurcze masz racje. mam taką suchą skórę. w ogóle cała jakaś sucha jestem

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:07   #4029
enis84
Zakorzenienie

Szczęśliwa to widzę że się też bardzo szybko wzięłaś do roboty i pewnie od razu Wam się udało fajnie cieszę się że jest dużo takich osób które walczą i nie poddawają sie
a byłaś już na tym USG co robi się w 12 tygodniu??

a co do suchej skóry to ja miałam strasznie suchą na twarzy, kupiłam sobie krem bambino dla dzieci i narazie twarz jest oki
co do olejków to smaruje nimi tylko brzuch bo nogi mi strasznie wysuszają, nie wiem czemu tak się dzieje

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-03-15 o 12:09
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:16   #4030
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
uuuu jakieś wredne uczulenie, współczuję. Mi ten rossmanowski olejek bardzo pasuje i całe szczęście nic nie swędzi. Masz tendencję do alergii?
Mam chimeryczną skórę i trudno mi znaleźć dobry kosmetyk, sporo rzeczy mnie uczula. Z kolei jak coś znajdę co fajnie działa to potem używam latami. No i olejek z rosmanna nie będzie moim ulubionym kosmetykiem
Stary 2010-03-15, 12:36   #4031
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ewa, super, że już wózek kupiłaś I wcale nie uważam, że za wcześnie - ja właśnie już drugi licytuję Jak się uda za ładną cenę, to czemu nie ma leżeć sobie spokojnie w piwnicy? I wózek bardzo ładny kupiłaś, a on ma wyjmowaną gondolę?
Dzięki Tak ma on wyjmowaną gondolę
Cytat:
cześć dziewczyny!
Witamy witamy
Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
witam

ja to jak szybko pojawilam sie na watku tak szybko zniknelam ale to niestety z przyczyn niezaleznych ode mnie (bylam w szpitalu ) no ale teraz mam nadzieje ze juz Was nie opuszcze
A dlaczego byłaś w szpitalu?Wszystko wporządku? Dziewczyny ja od zawsze mam suchą skórę.Bardzo polecam balsam do ciała Garnier taki biało-granatowy,naprawdę super nawilżaMiłego dnia mamuśki

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:43   #4032
Jaga1111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Kochane, mam pytanko:
Czy macie już może problemy z oddychaniem?
Mi jakoś ciężko jest długo mówić bo zaczynam ziajać, co chwilę nabieram powietrza. Jak idę więcej niż 15 min, to też zaczynam czuć, że potrzebuję powietrza. O wejściu po schodach nie wspomnę... dobrze, że mieszkam na parterze

Wyczytałam, że takie problemy zaczynają się od 2 trymestru, no ale bez przesady... to ja się uduszę jak mi moje kochanie jeszcze podrośnie

A no i brzuch coś mi już konkretniej zaczął wystawać
ja tak mialam 1 ciąży ale to pod koniec jej brakowalo mi tchu..

[QUOTE=Pomidora;17887237]

Jaga, mam nadzieję, że mała już zdrowa? Co do listy, to większość pierworódek tutaj, miałabym dodatkową robotę z dopisywaniem, że pierworódka. Chyba, że dopiszę ilość dzieci tylko przy tych, które już dzieci mają, a reszta bez dopisu zostanie?QUOTE]

tak juz zdrowa i szaleje....eheh jak wolisz to tylko taka byla ma sugestia...co do listy..

Cytat:
cześć dziewczyny!
gatulacje....teraz Musi byc dobrze...

i fajny wozek....

witajcie

ale u nas zimno i wiecznie...

mala spi...wiec mam troszke czasu...

jutro wizytka ciekawe czego sie dowiem...
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 13:01   #4033
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Znowu nie zdalam prawka
3 podejscie bede miec 23 marca, luk mi sie udal, ale idiota sie czepial szczegolow i usadzil mnie na.. skrecaniu w lewo. Trudno.
buuuuu, trzeba zdawać do skutku

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Np to że skojarzone szczepionki dla dzidziolków wcale nie są takie super bo zawierają rtęć i co wrażliwsze dzieci odchorowują te szczepienia. A taki teraz na nie zapotrzebowanie jest. Sądzę,że warto takie rzeczy wiedzieć.
złego słowa o tych szczepionkach nie słyszałam, ani od lekarzy, ani od aptekarzy, znajoma pediatra polecała.....

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć do wątku?
Mam 28 lat, termin mam na 17 października dopiero teraz wyszperąłam Poczeklanię, nie wiem, dlaczego wcześniej tutaj nie zaglądnęłam
witaj doświadczona Mamo. Właśnie a ty z jakimi opiniami sie spotkałaś na temat szczepionek? Jakie otrzymywały twoje dzieciaczki, właśnie te skojarzone czy nie?

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się dzisiaj za to, że zdałam egzamin poprawkowy u najgorszego profesora i jestem happy, bo sesja na zaocznych za mną!!!!!!!

Cytat:
Na katar w ciąży można używać krople do nosa Euphorbium-są to kropelki homeopatyczne stosowane r,ównież u niemowlaków

GratulujęP.S.To pewnie o mnie chodziło z wklejaniem tych długich cytatów ale ja nie umiałam ich skracać.Teraz już wiem jak bo jedna z Was napisała żeby nie usuwać tych nawiasów kwadratowych-dzięki,poprawię się
Nie kupiłam ostatecznie nic na ten katar i okazało sie, ze dobrze, bo tak szybko minął, ze tylko niepotrzebnie wydałabym pieniądze.
A co do cytatów to jakoś nie pamietam kto akurat wklejał takie długie, po prostu mi sie rzuciło w oczy to napisałam

Cytat:
Napisane przez agata81 Pokaż wiadomość
Pisalyscie też o SR- ja się nie wybieram, a jeśli chodzi o prywatną położną to mam.... MAMUSIĘ.
To masz szczęście, ze masz takie 2 w 1

witaj mi_kado

Dziewczyny nadrobić was po weekendzie to jest jakaś masakra, strasznie mi sie nie chce tak dużo czytać, ale juz niewiele zostało.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 13:02   #4034
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

hm...a mnie się ostatnio coś o uszy obiło, że pobieranie opłat przez szpitale za poród rodzinny jest niezgodne z prawem - inna sprawa, że pewnie teraz szpitale będą to obchodzić- że płaci się nie za poród tylko np za większą salę, bardziej komfortowe warunki itp..

Ja kartę miałam założoną na 2-giej wizycie, jak przyszłam z kompletem badań - w 11tc. Jak widać nie ma tu reguły - jedni lekarze zakładają od razu, inni dopiero po jakimś czasie.
W perwszej ciąży ie płaciłam za poród rodzinny, jedynie za kaftan dla tża , niby "co łaska" ale 50 zł se szepneły

Karty jeszcze nie mam, pewno w środe na wizycie juz ją nabęde. To będzie 13 -ty tydzień

Cytat:
Napisane przez mi_kado Pokaż wiadomość
odnośnie pościeli do łóżeczka to się wywiedziałam, że na początku praktyczniejszy jest ten śpiworek zapinany na ramionach i na to ewentualnie kocyk. bebito się nie rozkopie, a to dość duże i wygodne. poduszki i tak się nie daje, to pościel można kupić w późniejszym terminie, zawsze jakaś oszczędność na początek....
o śpiworkach słyszałam złą opinię, że malutkie dzieci w nich "toną" i później cięzko im oddychać. Poprostu zsówają sie w dół śpiworka.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Co do poscieli - my postanowilismy malego najpierw klasc w otulaczku (zeby w spiworku za cieplo nie mial)
link: http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html
tez myślaąłm o zakupie otulacza. Ponoć sa fajniutkie. Rożki tez się dobrze sprawdzają

Cytat:
kurcze masz racje. mam taką suchą skórę. w ogóle cała jakaś sucha jestem
Moja bozie też się sypie..... a do tego pryszcze na czole wyskakuja....
jakos dziwnie, niby sucha a syfki

Ostnio sie nie odzywałam, bo mam znów hardcor w domciu. Ledwo mały wyzdrowiał, to żebole dały o sobie znać i to cztery na raz....
mam nadzieje że szybko wyjdą bo nie śpię po nocach, bo mały pojękuje... w dzień też marudny.....

Odebrałam dziś wyniki badań i mam niedobór żelaza.
Teraz juz wim skąd te zawroty głowy, a w kościele stoję 5 minut i frrruuuu... odlatuje.... musze kucać całą msze....

Mam dzis pod opieka synka siostry (4 lata) i mam tai syf w pokoju że patrzec na to nie mogę. Wysypała wszystkie klocki, wszystkie autka po całym pokoju. W każdym kącie coś sie znajdzie..... buuu....
Jak siora wróci nagonie ją do spzątanie hehe....

lecę na spacerek bo słoneczko wyszło

Co do szczepionek , to też pierwsze słysze żeby ze skojarzonymi było coś nie tak. Dominika szczepiłam ta zwykła, ale jak raz musiał miec 3 kłócia to sie popłakałam....
drógiemubobaskowi tego nie zrobię i wykupie skojarzone...

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-03-15 o 13:05
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 13:20   #4035
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Tak ma on wyjmowaną gondolę

Witamy witamy

A dlaczego byłaś w szpitalu?Wszystko wporządku? Dziewczyny ja od zawsze mam suchą skórę.Bardzo polecam balsam do ciała Garnier taki biało-granatowy,naprawdę super nawilżaMiłego dnia mamuśki
bylam w szpitalu bo mialam plamienie juz drugi raz z rzedu trafilam do szpitala przez to ale ja wole dmuchac na zimne.Na szczescie wszystko jest w porzadku w piatek bylam u mojego gina i zalozyl mi karte ciazy (bo przez to moje lezenie w szpitalu nie mialam kiedy do niego isc) i zapisalam sie na 09.04 na badania prenatalne

a teraz zbieram sie na male zakupki ciuchowe

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 13:39   #4036
NIKaP-n
BAN stały

Bluex śliczny Dzidziulek, super fotka normalnie pozowana

cellaris moje kicie- odkąd jestem w ciąży- wzięły sobie za punkt honoru spędzać
ze mną jak najwięcej czasu, a im bliżej- tym lepiej
też je odrobaczam, szczepię, wychodzą na dwór. Nie mam toxo, nie mam schizy na tym tle,
jedyne o czym pamiętam, to mycie rąk między głaskaniem, a jedzeniem. Moja Figa wskakuje ostatnio pod kołdrę, i mocno się pleckami przytula do mojego brzucha. Nigdy tego nie robiła i bardzo mnie to rozczula, bo ewidentnie już kocha Juniorka

Lenka nareszcie, trochę teraz zajmie zanim do siebie dojdziesz, oj tak

Kasia ja też zawału nie dostanę, jak się Jagódka urodzi. I choć przyznam, że na początku byłam trochę wystraszona, bo w ogóle nie znam chłopaków a teraz się już tak przyzwyczaiłam do Pawełka, że szok. Już widzę takiego uśmiechniętego malucha z wielką pieluchą, który śmiga z tatusiem po ogródku, gdy ten grilluje ech ta moja wyobraźnia Żadne z nas nie miało sprecyzowanych życzeń co do płci dzidzi, Pawcio stwierdził tylko, że Jagoda będzie biedna, bo przecież to będzie Jego Maleńka Córeczka i MOŻE jak skończy 30 lat, to pozwoli Jej się wybrać samej na wakacje

Mpiczku niestety też nie zdążyłam obadać wyrka My kupimy dwa, drewniane do domku (chyba, że Pawcio sam zrobi) i turystyczne, bo często podróżujemy i dobrze byłoby mieć takie, co w razie czego można ze sobą zabrać.

U nas pogoda nadal syf, ale cóż trza jakoś żyć
Wróciłam od lekarki, nocka była fatalna. Mam całą masę leków, wszystkie homeopatyczne, skonsultowane dodatkowo z moim ginem, więc jakby któraś potrzebowała (oby nie) to podaję co i jak:

- na kaszel syrop STODAL
- na gardło tabletki do ssania HOMEOVOX
- wzmacniająco wapno i OSCILLOCOCCINIUM
- JAKIEŚ 9% krople do nosa z Polphamy w małych buteleczkach
- syrop malinowy do herbaty Herbapolu (mniami)

Do tego kupiłam krople do oczu "sztuczne łzy" bo czasem mnie bardzo pieką oczy.
Zostawiłam 60zł w aptece, ale patrząc na ilość leków, myślę, że to niedużo.

Idę się kurować, uwielbiam soczek malinowy do herbatki, nie liczę chwilowo kalorii ;D
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 14:15   #4037
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Nika, ja też właśnie wróciłam od lekarza ale niestety z bioparoxem, bo homeopatyczne leki sobie nie poradziły

U nas już od kilku dni pogoda całkiem ładna słoneczko prawie codziennie świeci, tylko wiatr urywa głowy ale siedząc w domu można poudawać, że już wiosna

Mam okropnego lenia, a mgr jakoś nie chce się sam napisać rodzice próbowali mnie przekupić jakimś fajnym prezentem z okazji obrony ale wszystko na nic. Frajerka ze mnie straszna

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 14:15   #4038
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mpiczku nie zdążyłam zobaczyć tego łóżeczka bo aukcja została usunięta
Ja problemów z oddychaniem jeszcze nie mam, czytałam że pojawiają się jak brzuszek jest większy i uciska na płuca, ale przecież teraz szybciej się męczymy to może stąd ta zadyszka
Jęsli chodzi o swędzenie to mnie najbardziej swędzi biust, chociaż ostatnio coś się uspokoiło.
Ja już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów w środę skończe 16 tydz i zacznie się 17 więc czekam juz z utęsknieniem mam nadzieję że rozpoznam,że to właśnie to
Lenka fajnie ,że wróciłaś, nie zostawiaj nas juz na tak długo
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Mpiczku niestety też nie zdążyłam obadać wyrka My kupimy dwa, drewniane do domku (chyba, że Pawcio sam zrobi) i turystyczne, bo często podróżujemy i dobrze byłoby mieć takie, co w razie czego można ze sobą zabrać.
znalazłam nową aukcję- http://allegro.pl/item960883167_loze...ciel_14el.html
my tez kupimy turystycznie, ale raczej używane na wyjazdy
Niczko bidulko, kuruj się dobrze, ze lekarstwa skonsultowane, i kupione teraz je łykaj

a ja aby się lepiej poczuć poleciałam z rańca do fryzjera i obciełam sobie włoski ciekawe co męzulek powie na fryzurkę i czy w ogóle zauważy jak wróci z pracy heheh
a w moim albumie dodałam kilka zdjęć ze ślubu- z pleneru abyście widziały jak wyglądam

Martucha powodzenia u lekarza - kciuki zaciśnięte
Stary 2010-03-15, 14:20   #4039
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Idę się kurować, uwielbiam soczek malinowy do herbatki, nie liczę chwilowo kalorii ;D
Aj.. życzę szybkiego powrotu do zdrówkaZ przeziębieniem nie ma żartów..
Ja znów odzywam się z głębin pierzyny..W sobotę miałam gorączkę 38,5 i pojechałam do szpitala na izbę przyjęć, bo już się przestraszyłam, że od tygodnia leżę, zero poprawy, a gorączka idzie w górę..
I kurde co- zapalenie oskrzeli i konieczny antybiotyk:Zbadał mnie też gin, więc jestem trochę spokojniejsza o dzidzię, ale antybiotyk w 14 tyg ciąży..!Niby to duomox i podobno najczęściej przepisuje się go ciężarnym, ale jak pomyślę, że moja kruszyna jest już bombardowana przez jakąś chemię..
Pozdrawiam Was mocno

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-03-15 o 14:33
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 14:24   #4040
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Teraz juz wim skąd te zawroty głowy, a w kościele stoję 5 minut i frrruuuu... odlatuje.... musze kucać całą msze....
To będziesz pewnie musiała łykać żelazo? A do kościoła to prosze wychodzić wcześniej i szukać miejsca siedzącego pani Aniu

Cytat:
Też uwielbiam sok malinowy do herbaty, mmmmm

Pisałyście jeszcze o kartach ciąży, ja jeszcze nie mam Ale juz w środę bede miała, bo gin czekał aż przyniose komplet wyników badań to będzie koniec 12tc

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 14:40   #4041
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
U nas pogoda nadal syf, ale cóż trza jakoś żyć
Wróciłam od lekarki, nocka była fatalna. Mam całą masę leków, wszystkie homeopatyczne, skonsultowane dodatkowo z moim ginem, więc jakby któraś potrzebowała (oby nie) to podaję co i jak:

- na kaszel syrop STODAL
- na gardło tabletki do ssania HOMEOVOX
- wzmacniająco wapno i OSCILLOCOCCINIUM
- JAKIEŚ 9% krople do nosa z Polphamy w małych buteleczkach
- syrop malinowy do herbaty Herbapolu (mniami)

Do tego kupiłam krople do oczu "sztuczne łzy" bo czasem mnie bardzo pieką oczy.
Zostawiłam 60zł w aptece, ale patrząc na ilość leków, myślę, że to niedużo.

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Nika, ja też właśnie wróciłam od lekarza ale niestety z bioparoxem, bo homeopatyczne leki sobie nie poradziły

U nas już od kilku dni pogoda całkiem ładna słoneczko prawie codziennie świeci, tylko wiatr urywa głowy ale siedząc w domu można poudawać, że już wiosna

Mam okropnego lenia, a mgr jakoś nie chce się sam napisać rodzice próbowali mnie przekupić jakimś fajnym prezentem z okazji obrony ale wszystko na nic. Frajerka ze mnie straszna
Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Aj.. życzę szybkiego powrotu do zdrówkaZ przeziębieniem nie ma żartów..
Ja znów odzywam się z głębin pierzyny..W sobotę miałam gorączkę 38,5 i pojechałam do szpitala na izbę przyjęć, bo już się przestraszyłam, że od tygodnia leżę, zero poprawy, a gorączka idzie w górę..
I kurde co- zapalenie oskrzeli i konieczny antybiotyk:Zbadał mnie też gin, więc jestem trochę spokojniejsza o dzidzię, ale antybiotyk w 14 tyg ciąży..!Niby to duomox i podobno najczęściej przepisuje się go ciężarnym, ale jak pomyślę, że moja kruszyna jest już bombardowana przez jakąś chemię..
Pozdrawiam Was mocno
Dziewczyny odpoczywajcie dużo i szybko wracajcie do zdrowia

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 15:13   #4042
Szczęśliwa
Zadomowienie

NIKaP-n- odpoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo! Miłego leniuchowania

Cytat:
Szczęśliwa to widzę że się też bardzo szybko wzięłaś do roboty i pewnie od razu Wam się udało fajnie cieszę się że jest dużo takich osób które walczą i nie poddawają sie
a byłaś już na tym USG co robi się w 12 tygodniu??
Udało się nam w 2-gim cyklu. Na USG idę pojutrze, i już nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja też dziś odebrałam wyniki i też żelazo za niskie. Z żelazem mam problemy od zawsze a teraz w ciąży wyniki jeszcze spadły.

Mam też za wysokie ph moczu- 8. Czy ktoś wie co to znaczy?

Cytat:
My kupimy dwa, drewniane do domku (chyba, że Pawcio sam zrobi) i turystyczne, bo często podróżujemy i dobrze byłoby mieć takie, co w razie czego można ze sobą zabrać.
Też mamy taki plan- dodatkowe łóżeczko turystyczne, składane na wyjazdy.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a ja aby się lepiej poczuć poleciałam z rańca do fryzjera i obciełam sobie włoski
Ja też dzisiaj próbowałam się dostać do fryzjera ale się nie udało :-( Zapisałam się na jutro.

Stary 2010-03-15, 15:14   #4043
NIKaP-n
BAN stały

Dziękuję Kochane
Choróbki 3majcie się. Wróżko, aaannnnnaaa, kotekk81- mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej.

Mpiku śliczne łóżeczko, takie samo mi chodzi po głowie, ale chciałabym 70/140- żeby na dłużej wystarczyło no i oczywiście żeby można je było potem rozłożyć. Tą kołyskę też mają fajną No i może fryzurkę nam pokaż

a mi woda z nosa leci ech

Szczęśliwa
dzięki
Nie mam pojęcia co z tym moczem, a co do żelaza to częste w ciąży. Na szczęście nie trudno podgonić wynik, choć zależy jeszcze od tego- jak organizm przyswaja
Ja jestem w szoku, że mam póki co hemoglobinę w normie, bo często mam z nią problemy przez wege dietę.

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-03-15 o 15:17
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 15:22   #4044
dra
Zakorzenienie

witajcie
oj znow nie nadazam
kilka dni dobrze sie czulam i znow wymioty eh,ale dzis lekarz i niech cos da,bo w koncu sie wykoncze

widze,ze wozki lozeczka kupujecie,dziewczyny to nie za wczesnie,jak ja bym tego nie miala tez już bym powoli kupowała,ale ja mam łóżeczko wózek,ciuszki materacyki,posciel,jedyni e to butelki kosmetyki bede kupowac
Stary 2010-03-15, 15:43   #4045
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
To będziesz pewnie musiała łykać żelazo? A do kościoła to prosze wychodzić wcześniej i szukać miejsca siedzącego pani Aniu
Oj nie lubie łykać żelaza, mam po nim straszne zaparcia....
W pierwszej ciąży łykałam Sorbifar i mi naprawde pomógł, w miesiąc nadrobiłam straty.... teraz pewno też mi zapisze choć wolałabym słoik buraków zjeść niz tabsy łykać

A z kościółkiem ciężka sprawa. U nas jest tak że każda babka ma swoje miejsce i gdybym chciał usiąść to jakas by stała...
A czym by to sie skończyło...??? byłabym na językach całej pipidówki..
Młoda dziewczyna siedzi a schorowana babcia stoi.
U nas jest ograniczona ilość miejsc siedzących. No chyba że przed ołtarz do dzieci pójdę siedzieć
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 16:23   #4046
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem w szoku, że mam póki co hemoglobinę w normie, bo często mam z nią problemy przez wege dietę.
Hemoglobina właśnie spadła mi poniżej normy i hematokryt też. Ogólnie to w ostatnich dniach jakoś słabo się czuję.

Idę leżeć i czytać, mam 3 książki- 2 polecone przez Nikę i 1 przez Pomidorkę. Zacznę chyba od tych "Notatek przyszłej matki".

Stary 2010-03-15, 16:25   #4047
Klarissa
Zakorzenienie

Dziewczyny ja mam takie pytanie, które nie daje mi spokoju, miałam o to zapytać ginekologa, ale zapomniałam na ostatniej wizycie. Gdzieś czytałam, że seks podczas ciąży w te dni, kiedy normalnie miało by się okres jest niewskazany i zwiększa zagrożenie poronieniem. Czy to w ogóle jest prawda?
Stary 2010-03-15, 16:32   #4048
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mpiczku nie zdążyłam zobaczyć tego łóżeczka bo aukcja została usunięta
Ja problemów z oddychaniem jeszcze nie mam, czytałam że pojawiają się jak brzuszek jest większy i uciska na płuca, ale przecież teraz szybciej się męczymy to może stąd ta zadyszka
Jęsli chodzi o swędzenie to mnie najbardziej swędzi biust, chociaż ostatnio coś się uspokoiło.
Ja już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów w środę skończe 16 tydz i zacznie się 17 więc czekam juz z utęsknieniem mam nadzieję że rozpoznam,że to właśnie to
Lenka fajnie ,że wróciłaś, nie zostawiaj nas juz na tak długo
Gabisun, to przez tę sesję, już prawie wszystko za mną, jeszcze na dziennych jedno zaliczenie i będę mogła wreszcie tę cholerną pracę mgr pisać.

Mnie nic nie swędzi, ja mam wręcz wrażenie że jakaś "tłusta" po tej oliwce jestem, codziennie jej używam. Mam za to od jakiegoś czasu krwawienia z nosa, ale wyczytałam, że może się zdarzać:/

Dziewczyny, to usg połówkowe to się w 20 tc robi, tak? Może być wcześniej albo później, tak jak z przeziernością? Bo to też jest usg genetyczne? Mam nadzieję, że poznamy płeć, bo jesteśmy już tacy ciekawi
Stary 2010-03-15, 16:41   #4049
BeataMi
Raczkowanie

Kilka stron temu już się witałam ale jakoś nikt nie zareagował :-( Nie zniechęcę się tym jednak Dalej będę Was podczytywać i odzywać się od czasu do czasu. W piątek potwierdziłam termin 14.10.2010 (nieśmiało poproszę o wpisanie na listę). Pozwolę się powymądrzać czasami, bo już raz, z powodzeniem, przez to przechodziłam.
Nie wiem czy któraś z Was miała takie objawy jak ja podczas pierwszej ciąży (mam nadzieję, że tym razem mnie to ominie) - ataki kaszlu spowodowane...właśnie ciążą. Myślałam ,ze mam gruźlicę albo jakieś inne świństwo. Miałam robione prześwietlenia płuc, dostałam tonę lekarstw, antybiotyków i przepisane jakieś zabiegi polegające na wdychaniu jakiegoś specyfiku i żaden lekarz nie potrafił mi pomóc (diagnoza: atypowe zapalenie górnych dróg oddechowych. Ataki były do tego stopnia straszne, że ze dwa razy straciłam przytomność, bo nie nadążałam nabrać powietrza, mówię Wam, masakra. "Pomógł" mi dopiero mąż koleżanki, który jest doktorem farmacji i gdzieś wyczytał, że bardzo rzadko ale jednak zdaża się, że organizm tak reaguje na ciążę i nie leczy się tego tylko przeczekuje, bo około 5 miesiąca samo mija i zgadnijcie co.... minęło Te wszystkie prześwietlenia, lekarstwa, zabiegi były o kant d**y rozbić ale na szczęście nie zaszkodziły Małej, bo zdrowy byk (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć) z niej od urodzenia
Trochę się rozpisałam ale pomyślałam, że może zainteresuje którąś z Was nietypowy objaw
BeataMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 17:04   #4050
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
[COLOR=black]

Współczuję… może poszukaj innego lekarza ? Chyba nie ma rejonizacji a KRK to duże miasto i na pewno można wielu dobrych lekarzy państwowo znaleźć. Może warto też pójść przynajmniej raz prywatnie (np. na połówkowe)?

Ja mam to szczęście, że mam abonament w prywatnej służbie zdrowia opłacony przez pracodawcę i tam też prowadzę (dla mnie bezpłatnie) ciążę, również tam mam USG.
jestem z Wieliczki, dojeżdżam 22 km do lekarza do Krakowa, mna termin wyczekałam się i tak 5 tygodni i wizyty mam co 6 tygodni, tak niestety jest wszedzie państwowo:/ obdzwoniłam i zostaje u tej, co mi poprzednie ciąże prowadziła, już wolę znane zło Zobaczmy z mężem, czy nasz budżet wytrzyma prywatne usg i jak tak, to pójde, jak nie, to trudno.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

abz - ja szczepiłam cąłą tójkę tlyko bezpłatnymi, nieskojarzonymi i nic dodatkowo. w 2007 roku dwaj starsi dostali penumokoki i zareagowali fatalnie, nie mówiac o tym,z ę szczepienie nic nie dało, co wyszło po badaniach w spzitalu, jak obydwoje mieli pneumokokowe zap.płuc... Najmłodszy jest odroczony w szczepieniach, , teraz dopiero bedzie miał te z 9 miesiaca - po dtpr pierwszej dawce dostał ataku krzyku, gdzie wylądowaliśmy w szpitalu, powikłanie po podaniu szczepienia, teraz pod sanepidem szczepimy i powoli,odraczają nam wszystko. Maluszka też będę szczepić tylko państwowymi,nic dodatkowo.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam takie pytanie, które nie daje mi spokoju, miałam o to zapytać ginekologa, ale zapomniałam na ostatniej wizycie. Gdzieś czytałam, że seks podczas ciąży w te dni, kiedy normalnie miało by się okres jest niewskazany i zwiększa zagrożenie poronieniem. Czy to w ogóle jest prawda?
prawda, nie powinno się współzyć w tych dniach,od zawsze lekarka mi to mówiła
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości