|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Hejka
![]() coś słabo wam idzie dzisiaj produkcja postów ![]() ale spoko rozumiem, że jest poniedziałek i pracujące kobietki muszą ogarnąć zadania na cały tydzień ![]() ja od rana bawię się w domową sekretarkę wysyłam maile z wykazem stolarki okiennej domu rodziców i szykowałam bratu dokumenty, bo wynalazłam mu kurs operatora koparko-ładowarki za darmochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1982 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
za mało zarabiam
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
pokażcie jak ten Wax wygląda bo jestem ciekawa a muszę coś zacząć robić z włoskami bo są osłabione strasznie przez moje farbowanie
|
#1984 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj walczę z magisterką
Licencjat mi się pisze o wiele łatwiej, bo mam łatwiejszy i przyjemniejszy temat. A magisterski mi nic a nic nie podchodzi
|
|
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam niestety na kompie zakąski to pstrąg w galarecie, sałatki, śledzie, kukułcze gniazda, schab z morelą, schab ze śliwką, udka nadziewane i reszty nie pamiętam Co godzinę coś ciepłego, np. płonące kurczaki, golonka i oczywiście dalej nie pamiętam ![]() No i standardowo flaki, żurek, barszcz. Naprawdę jest tego dużo, może wieczorem napiszę jak znajdę kartkę
|
|
|
|
|
#1986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1988 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17879956]No to my już po... było raczej dość szybko i prawie bezboleśnie czyli dużo strachu tylko... ale jak nas ksiadz co był na kolndzie zobaczył u komunii to tak nas wzrokiem zmierzył, jakby chciał coś powiedzieć...,(pewnie o mieszkaniu razem...)
Dogadywaliśmy też repertuar z organistką i trochę mnie zdziwiła cena bo podobno było 200 a teraz nam 250-300 powiedziała trochę chyba dużo nie???[/QUOTE]wg mnie 250-300zł za samą organistkę to bardzo dużo ;/ My mamy niby płacić 150zł, też wuażąm, że to dużo, jak za godzinę pracy, tym bardziej, że nie jedną uroczystość tego dnia "obskoczy" ![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17885506]Ejjjjj ja ma za 40 dni ślub!!! Tu trzeba przeganiać zime a nie się zachwycać !!! A kyszzz ![]() ![]() [/QUOTE] 40 dni ![]() Cytat:
![]() gratuluję wytrwałościultraradiola bardzo mi przykro, życzę Cioci zdrowia i mam nadzieję, że będzie dobrze Cytat:
nawet sie ie podzieliłaś ![]() Cytat:
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
MENU:
Obiad: rosół z makaronem 3 szt mięsa na osobę do wyboru mamy takie rodzaje: - udko z kurczaka w sosie potrawkowym - zraz wołowy zawijany (czyli rolada )- pieczeń z szynki wieprzowej peklowanej - kotlet de vollaille - schab nadziewany kapustą i grzybami w sosie ogórkowym - medalion z indyka z szynką serem i papryką - gorgonzolla (cyc z kurczaka w sosie śmietanowym z brokułami i serem gorgonzolla) - schab faszerowany - filet z porą z sosem pieczarkowo-borowikowym No i z tych mięs mamy wybrać tyle, żeby były 3 sztuki na osobę, czyli około 210 sztuk w naszym przypadku i zwisa im to, czy wybierzemy 5 rodzajów, czy wszystkie. Na pewno nie weźmiemy wszystkich, bo wtedy by wyszło po 5 sztuk danego mięsa na cały długaśny stół i wtedy by było, że ktoś nie mógł spróbować, bo zabrakło, więc pewnie wybierzemy tylko 5-6 rodzajów, albo weźmiemy więcej rolad, a mniej np. udek ![]() Dodatki: ryż ziemniaki frytki surówki sosy Ciąg dalszy nastąpi ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Deser: Lody z owocami i bitą śmietanę kawa lub herbata (oprócz tego w trakcie wesela też będą serwować jak ktoś poprosi i chcemy też żeby na osobnym stoliku stały ciepłe napoje w termosach) owoce ciasto (ale to nie jest wliczone w cenę - osobno zamawiamy) Zimny bufet - 4 szt/os. (tak samo jak z mięsami, mamy wybrać 280 sztuk, obojętnie ile czego) - szparagi w szynce - perliczka z szynką i serem - galantyna drobiowa - pieczyste - karkówka faszerowana - indyk z suszonymi owocami - galart drobiowy - ryba po grecku - sałatka warzywna - sałatka z kurczaka z ananasem - rolada drobiowa z brokułami Śniadanie 1szt/os barszcz czerwony szaszłyk z karkówki golonka z wody, kapusta z grzybami golonka po bawarsku pieczywo, herbata, musztarda |
|
|
|
#1990 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie spowiedzi - bywa różnie jak widać... http://forum.styl.fm/o-co-pytaja-na-...nej.t35621.htm
|
|
|
|
#1991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiecie tak sobie oglądam butki i wpadły mi w oko takie: Załącznik 2949981 Kupowała któraś z Was buty przez internet? |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż kiedyś mówiłam, że stanika przez internet nie kupię, ale nie miałam wyjścia - kupiłam i pewnie jeszcze nie raz zamówię w necie stanik, więc może do butów też się przekonam, jeśli nie uda mi się nic ciekawego znaleźć w sklepie stacjonarnym
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ktoś się o waxa pytał. jak sie okazuje nie kupiłam tego polecanego przez cały wizaż tylko coś podobnego: http://www.lalbavita.com.pl/strona.php?40720 ![]() dzisiaj wypróbuję to zobaczę czy działa... |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za materiał?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-03-15 o 12:51 |
|
|
|
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w duzej mierze zależy od dobrego rozmiaru
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie zaczęłam butki do mojej sukni oglądać i się zastanawiam nad takimi w kolorze wstążki i bukietu
Muszę to z TŻtem obgadać ![]() Tu znalazłam np. takie (odcień nie jest idealnie taki jak w bukiecie, ale chyba nie musi być identyczny )http://allegro.pl/item948806511_buty...rozowe_36.html Tylko chyba bym wolała takie z wolna piętą, bo wtedy ten paseczek mogłabym regulować, żeby mi buty nie spadły jak je rozchodzę |
|
|
|
#1999 |
|
Rozeznanie
|
Martoolka87 dzięki za spis. już go sobie zapisałam na kompie
zobaczymy co nam nasza kucharka powie bo ja np. chciałabym na deser szalotkę na ciepło z lodami, ale nie wiem czy to jest wykonalne w weselnych warunkach ![]() swoją drogą 10 kwietnia idziemy na wesele na którym ona też gotuje, więc będziemy wiedzieć co i jak smakuje z jej rąk
|
|
#2000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc po weekendzie
my wczoraj caly dzien swietowalismy urodzinki TZa - w zasadzie zaczelismy juz o polnocy a dzis w koncu wyszlo sloneczko i gdyby nie to, ze troche jest zimno to by bylo idealnie jeszcze sie napatoczylam na ta szczurkowata 'Majke' z TVNu i jej lowelasa, bo krecili mi pod instytutem i pol ulicy zastawili ![]() Cytat:
o jaaaaa gdzie tak tanio wyhaczylas? daj namiary, bo ja juz jestem w polowie zawsze sobie go da sauny nakladam i potem mam akie fajne wloski ![]() edit: a juz doczytalam, ze to jakis inny wax kupilas jak wyprobujesz to podziel sie wrazeniami - moze ten tez jest ok ![]() tez uwazam, ze mogla byc ta Alicja bardziej Burtonowska dobrze, ze moja ulubiona postac - Czerwona Krolowa byla wystarczajaca (jak dla mnie ) Burtonowska ![]() teraz czekamy na 'Wyspe Tajemnic' Ci co sciagneli z neta ( ) pisza, ze super, wiec mam nadzieje, ze sie nie zawiedziemy ![]() Cytat:
![]() ![]() ja bym tego normalnie nie byla w satnie przyjac na poranny brzuszek, a co dopiero na kacu oby mi u mnie w hotelu zaserwowali na sniadanko omlet albo jajecznice - jak dla mnie the best na kaca ![]() u mnie jest w standardzie: Zupa: Krem z pieczarek 200ml z groszkiem ptysiowym lub tradycyjnie rosół w wazach z makaronem Danie Główne: Dwa rodzaje mięs: Schab pieczony + Devolay, ziemniaki oraz zestaw surówek Deser: Lody z owocami i bitą śmietaną, polane sosem owocowym STÓŁ SZWEDZKI - Zimna płyta:
Roladki wołowe z kluską śląską i czerwoną kapustą Gorąca kolacja II: Filet z kurczaka soute z brzoskwinią zapieczony żółtym serem, podawany z kolorowym ryżem Gorąca kolacja III: Brizol wieprzowy z pieczarkami w śmietanie Gorąca kolacja IV: Barszcz czerwony z krokietem ale mam zamiar zmienic zupke na krem z pomidorkow, a III goraca kolacje na cos wiecej w zimnej plycie
|
||
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak sie jest z kimś i się go kocha , to nie powinno być zadnego "ale" . Czasami to jest wkurzające właśnie, ze jeden ksiadz mowi, jak sie z milości to zrobilo to nie jest to grzechem, a drugi w ogole na nic nie zwroci uwagi, tylko zacznie jechac po Tobie Martoolka : ale zrobilas smaka
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() Cytat:
Śniadanie w sensie posiłek około 1-2 w nocy, a nie na kaca rano
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Konto usunięte
|
U mnie śniadanie będzie w formie szwedzkiego stołu - do wyboru do koloru
Nawet nie wiem co tam będzie, nie rusza mnie to w ogóle :PMuszę się pochwalić, że zamówiłam księgę gości nareszcie No i chilanes za dwa tygodnie zjeżdżam do domu...
|
|
|
|
#2005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie te butki co mi sie podobaja nie maja paska, hmm myślicie że nie spadną? |
|
|
|
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie z kokardkami. Tylko, żę ja nie mogłabym mieć z wyciętymi palcami bo mi zawsze wyłażą Przez internet nie zdazyło mi sie kupowac butów, bo ja mam raczej połówki
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Danaeee84 spróbuję tym razem nie zawieźć
![]() Woda może napiszesz nam coś więcej o wieczorze?
|
#2008 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tylko nie wiem, czy się odważę w takich butach wyskoczyć Jeśli TŻ mnie poprze, to założę, ale jeśli mu się ten pomysł nie spodoba (a raczej tak będzie), to sobie odpuszczę, bo sama nie jestem do końca przekonana (tak jak kiedyś pisałam). Chcę, ale się boję, że to będzie dziwnie wyglądać ![]() Teraz tak sobie myślę, że w sumie większe jest prawdopodobieństwo, że stopy napuchną i wtedy buty nie spadną. Ja mam tak dziwnie, że jak kupię buty bez paska, to muszę kupić za ciasne, bo po tygodniu już są dobre, a po miesiącu muszę wkładki w nie wkładać, bo mi spadają Kiedyś na imprezie machnęłam nogą i but poszybował w powietrze |
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

za mało zarabiam
Licencjat mi się pisze o wiele łatwiej, bo mam łatwiejszy i przyjemniejszy temat. A magisterski mi nic a nic nie podchodzi

trochę chyba dużo nie???[/QUOTE]
A kyszzz 
[/QUOTE]
40 dni 

a dzis w koncu wyszlo sloneczko i gdyby nie to, ze troche jest zimno to by bylo idealnie