Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 12:14   #901
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
nie doczytalam ups

wiem ze w ten dzien nie chcialas psuc nastroju ale mimo powinnas zapytac w koncu kase dalas -rownie dobrze moglas nie dac skoro ksiadz wam "usluge" spapral
Jak mi do jutra nie przejdzie to Im powiem co myślę.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
...ciesze się, ze Maciuś był taki grzeczny ... szkoda tylko, ze ksiadz Was zrobił w trąbe
...

dla Bartiego wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
...
Magi - super, że chrzciny (a raczej ich druga część) się udały. Co do księdza.. - no cóż, dlaczego mnie to nie dziwi...
Wyjęłaś mi to z ust

Z dobrych rad cioci magi - jak będziesz wybierała ubranko do chrztu dla Tymka, to weź jakieś wygodne, które się nie ściąga, nie uwiera, nie coś tam Starsze dzieci strasznie się wiercą i im nie wygodnie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
..
Magi ksiedzu sie nalezy i porzadna bura.
My chrzest mielismy na mszy i w dodatku po odbywal sie jakis koncert wiec same "szychy" byly na chrzcie. malo tego tylko Lena byla chrzczona wiec wszystkie oczy skierowane byly na nas
...

Fajnie, uroczyście
U nas też tylko Maciej był chrzczony.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:15   #902
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Morska, Ty masz swoje argumenty a ja swoje. Nie bede z Toba wchodziła w dyskusje bo nie chce psuc atmosfery na wątku.

Te Twoje umoralnianie każdego (moze naprawde jestes paranoiczką) działa mi juz na nerwy.... to tyle w tym temacie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:17   #903
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że główne znaczenie ma to, CO dostają dzieci do jedzenia

I każda może pisać, co o tym myśli

Ale Cassandra napisała, że właśnie zbyt późne dawanie "dorosłych" rzeczy jest niewłaściwe...

I to jest przykład na to, jak bardzo argumenty "po zjedzeniu nic Mu nie było, więc może jeść" są krótkowzroczne

ja uważam, ze jesteśmy na forum po to, zeby wymieniać sie wiedzą na różne tematy i wspierać się w wychowaniu dzieci (i nie tylko) - można zauważać pewne fakty i wypowiadac się na ich temat, ale Twoje reakcje są chyba trochę za ostre...
przecież nie chcemy nikogo obrażać, wychowywać ani tym bardziej brać odpowiedzialności na dzieci innych

bardzo cenię Twoje spostrzeżenia i wnikliwe zgłębianie tematów i chciałabym zebyś dzieliła się z nami swoimi wnioskami, ale i tak każda z nas zrobi jak uważa i musimy się z tym pogodzić

jeśli chodzi o kuchnię dla dorosłych to uważam, ze trzeba dziecku dawać to co my jemy, chociażby dlatego, ze ono będzie się tego domagać, ale jak zawsze wszystko z umiarem

trzeba odrobinę przeorganizować naszą kuchnię, zeby dawać to samo dziecku - nie damy mu przecież schabowego tylko ugotujemy to mięsko, warzywka też gotowane, a nie od razu surowiznę i nie od razu fasole z sosem tylko bez przypraw i coś lżejszego ,itd...

między innymi po to prosiłam małża o parowar, zeby Tomuś mógł w swoim czasie jeść to co my - trochę trzeba się zapoznać z kalendarzem diety dziecka i jakoś to wszystko zgrać

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:20   #904
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dziekuje mamusie za glosykonkurs sie juz skonczyl-ciekawea jestem czy ja,Wojtusia i Svi zalapiemy sie na nagrody bo wg rankingu tak ale nie wiadomo

mierzylam Werci temp. bo jakas ciepla mi sie zdaje i poliki rozpalone ma ale ma 36,6 wiec ok.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:23   #905
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja uważam, ze jesteśmy na forum po to, zeby wymieniać sie wiedzą na różne tematy i wspierać się w wychowaniu dzieci (i nie tylko) - można zauważać pewne fakty i wypowiadac się na ich temat, ale Twoje reakcje są chyba trochę za ostre...
przecież nie chcemy nikogo obrażać, wychowywać ani tym bardziej brać odpowiedzialności na dzieci innych

bardzo cenię Twoje spostrzeżenia i wnikliwe zgłębianie tematów i chciałabym zebyś dzieliła się z nami swoimi wnioskami, ale i tak każda z nas zrobi jak uważa i musimy się z tym pogodzić

jeśli chodzi o kuchnię dla dorosłych to uważam, ze trzeba dziecku dawać to co my jemy, chociażby dlatego, ze ono będzie się tego domagać, ale jak zawsze wszystko z umiarem

trzeba odrobinę przeorganizować naszą kuchnię, zeby dawać to samo dziecku - nie damy mu przecież schabowego tylko ugotujemy to mięsko, warzywka też gotowane, a nie od razu surowiznę i nie od razu fasole z sosem tylko bez przypraw i coś lżejszego ,itd...

między innymi po to prosiłam małża o parowar, zeby Tomuś mógł w swoim czasie jeść to co my - trochę trzeba się zapoznać z kalendarzem diety dziecka i jakoś to wszystko zgrać
Bardzo mądrze napisane, w zupełności sie z tym zgadzam.
Wg mnie dziecko powinno juz probowac dorosłego jedzenia (z głową i umiarem), nie mam tu na mysli pierogów, tłustych sosów, schbowego czy golonki. tylko jakies sdrowe lekkostrawne potrawy.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-15, 12:29   #906
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Z dobrych rad cioci magi - jak będziesz wybierała ubranko do chrztu dla Tymka, to weź jakieś wygodne, które się nie ściąga, nie uwiera, nie coś tam Starsze dzieci strasznie się wiercą i im nie wygodnie

A co się przydało z pozostałych akcesoriów?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Morska, Ty masz swoje argumenty a ja swoje. Nie bede z Toba wchodziła w dyskusje bo nie chce psuc atmosfery na wątku.

Te Twoje umoralnianie każdego (moze naprawde jestes paranoiczką) działa mi juz na nerwy.... to tyle w tym temacie.
Tobie działa na nerwy to, a mi co innego.. to tyle w tym temacie

Cytat:
Nie uważam bym kogoś obrażała Ale wypowiadać się moim zdaniem mogę - jak każdy
Stary 2010-03-15, 12:51   #907
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Nie uważam bym kogoś obrażała Ale wypowiadać się moim zdaniem mogę - jak każdy
oczywiście, że możesz i powinnaś
napisałaś, że argument Cass, że inni rodzice dają dzieciom gorsze rzeczy jest prymitywny

mi się też nie podobał ten argument, a w zasadzie skomentowałam, ze to nie jest żaden argument, ale moim skromnym zdaniem Twój komentarz był za ostry
sama się obrażasz jak ktoś Cię potraktuje nie tak jak byś sobie tego życzyła na forum, a z innymi robisz to samo

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:55   #908
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
noooooo i ciagle zapominam Bartus dostał jakiejś wysypki zaczęło sie od plamnki na pośladu, potem następna i następna ... myslałam, ze to od pieluszek, bo było w miejscu gdzie jest ta gumeczka ... ale nie
Wczoraj miał juz na więszkosci pupy i pod paszka, na przedramieniu takie krostki ... to są takie czerowne, suche placki, czasem krostki

O jej,a co to może być?Może Bartoszek zjadł coś nowego?

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.
Tylko nie śmiejcie się ze mnie jak stwierdzicie, że jest ono głupie
Chciałam się zapytać, czy uważacie jeszcze podczas kąpieli na uszka waszych pociech? Bo ja w dalszym ciągu pilnuję żeby nie nalała się do nich woda, bo boję się o zapalenie ucha. Nie wiem może już nie potrzebnie.
Ja kąpiąc raczej uważam,może nie jakoś przesadnie bo czasem myjac główkę coś tam może sie dostać.Potem wycieramy ręcznikiem i już

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czytam Was cały czas ale zupełnie nie mam nastroju do pisania

Miłego dnia
Witaj,a to na przywrócenie nastroju.

Cytat:

U mnie kiedyś było tak, że wolne od szkoły, a od zeszłego roku wprowadzili 2 lekcje rano, a po nich do kościoła - co uważam za lepszy pomysł. A najlepszy to IMO normalne lekcje, a rekolekcje po południu.
Aż ciekawa jestem,jak będzie u nas tego roku?Któregos roku własnie,jak były misje to rano mieli zajęcia w szkole,a po południu do kościoła

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-03-15 o 12:56
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 13:05   #909
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
zeby to nic groznego
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
svinecko, mam nadzieję że Eryczek ma się już lepiej
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Sviniecka... Właśnie, Jak tam Eryk??
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Svinecko jak Eryk dzisiaj?
Cytat:
Svi, mam nadzieję, ze Eryk już się lepiej czuje ...

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Svi, jak tam dzisiaj Eryk, lepiej juz?

Zdrówka życzę

ps. wzięłam rezerwę skarpet

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Svinecko, mam nadzieje, ze Eryk lepiej
Cytat:
Svinecko -mam nadzieję, ze Eryk juz ma sie lepiej

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Svi jak tam Eryk???
dziekuje dziewczyny za troske
kochane jestescie

Wasze kciuki sie przydaly bo z Eryczkiem znacznie lepiej
tak jak wczoraj pisalam, ze przestal wymiotowac tak od tamtej pory jest cisza
Eryk jeszcze jest oslabiony i lezy w lozku ale nie wymiotuje i nie ma nawet stanu podgoraczkowego

chyba jednak to zatrucie bylo
jeszcze dzis nic nie jadl i nie chce ale nie bede go zmuszac, moze niech sie przeglodzi bo znowu go dopadnie, daje mu smecte i duzo wody

Cytat:
Tylko nie śmiejcie się ze mnie jak stwierdzicie, że jest ono głupie
Chciałam się zapytać, czy uważacie jeszcze podczas kąpieli na uszka waszych pociech? Bo ja w dalszym ciągu pilnuję żeby nie nalała się do nich woda, bo boję się o zapalenie ucha. Nie wiem może już nie potrzebnie.
niepotrzebnie

zobacz, ze np dzieci plywaja na besenie majac 3 miesiace, nurkuja i mocza uszy

sto lat dla Bartusia
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 13:08   #910
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama się chyba pokuszę o parowar ale najpierw aparat,bo czas leci dzieci rosną

Cass śliczny avatarek

Ja sie już zbieram na rehabilitację,mąż już zajmuje się Bartoszem i śmieje się,że z komputerem nie mogę się rozstać.

Ciekawe co z Erykiem?Svi sie nie odzywa

Bedę później
Miłego popołudnia

Stary 2010-03-15, 13:10   #911
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Eryk jeszcze jest oslabiony i lezy w lozku ale nie wymiotuje i nie ma nawet stanu podgoraczkowego

jeszcze dzis nic nie jadl i nie chce ale nie bede go zmuszac, moze niech sie przeglodzi bo znowu go dopadnie, daje mu smecte i duzo wody

Uff, czyli to nic groznego, całe szczęście

Miałam pytać - chodzicie jeszcze z Marcelkiem na basen? Jak mu dzie pływanie?

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Cass śliczny avatarek
Dziekuje

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-15, 13:10   #912
sylka79
Wtajemniczenie

Super cieszę się że Eryk ma się lepiej

Dobra.Spadam

Stary 2010-03-15, 13:11   #913
Cassandra 23
Zakorzenienie

Ciekawe jak Miramejek? Moze niebawem sie odezwie
A Eleeri to juz wielki nie było

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-15, 13:41   #914
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Po pierwsze - dużo zdrówka dla Eryczka, oby to było zwykłe zatrucie
Magi, super, że chrzciny się udały i Maciek był grzeczny
Marico, zdrówka! czy ból ucha już przeszedł?
Marysiu, tak to jest z dziadkami, ja też obawiam się, że gdy polecimy na święta do Pl to będzie przerąbane.Rozumiem, że wnuczka nie widzieli i będą chcieli się nim nacieszyć, tylko, żebym dała sobie potem z nim radę..Na pewno nie pozwolę im na kilka rzeczy. Tylko czy mnie posłuchają

Bartek obudził się dzisiaj o 1.30 i nie chciał zasnąć do 3
Potem obudził się o 7.30 także trochę odespałam.A przedwczoraj obudziłam się o 2.30 w nocy i nie mogłam już zasnąć

Idę robić ogórkową.
Miłego dnia

PS.Tuli się nie odzywa, pewnie się przeprowadza?
no własnie nic a nic ciągle boli i boli

Cytat:
Zjadło mi prawie całego posta mmmmm... nie będę się stresować ...mmmmm
W każdym bądź razie zamawialiśmy chrzest w 2. niedzielę m-ca, bo na wtedy chrzest jest na mszy. I olewka Na mszy cisza, nawet jednego słowa. Po mszy wyszedł jakiś ksiądz z zarzuconą stułą i ochrzcił Maćka. Zawiodłam sie na naszym kościele, niestety nie po raz pierwszy
o skąd ja to znam, nas tak samo potraktowano i nie wiem dlaczego, my musielismy mieć w sob bo w niedz mama wracala do szpitala i ksiądz pow ze bedzie tak samo jak w niedz, tylko na 18 to my czekamy i czekamy i nic dop po mszy do nasz przyszedl

Cytat:
witam

niepotrzebnie

sto lat dla Bartusia
o cale szczęście że juz lepiej i oby juz nic nie wrociło sio sio sio choróbska....

STO LATEK DLA BARTUSIA

…………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () --- () --- ()
…………… || -— || — || — ||
………… .{*~*~*~*~*~*~*}
………@@@@@@@@@@@@@
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
… . @@@@@@@@@@@@@@@
… .{*~*~*~* 100 LAT;;; *~*~*~*}
…{ *~*~ * 100 LAT 100 LAT ~*~* }
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ }
…@@@@@@@@@@@@@@@@@
……………… … )---------(
………… ____ ,-----------, ___
…… … /_________________\
*”˜˜”*°•._˜”*°••°*”˜_.•*” ˜˜”*°•.
Stary 2010-03-15, 13:44   #915
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziekuje mamusie za glosykonkurs sie juz skonczyl-ciekawea jestem czy ja,Wojtusia i Svi zalapiemy sie na nagrody bo wg rankingu tak ale nie wiadomo

mierzylam Werci temp. bo jakas ciepla mi sie zdaje i poliki rozpalone ma ale ma 36,6 wiec ok.
tez jestem ciekawa, w ogóle czytalam w klubie, ze glosy oddane przez gg czy malia się nie liczyły? czy nie będą liczyły? jakos nie moge ogarnąć tego, ide poczytac jeszcze. w ogole moim zdaniem troche niejasno sformułowany byl regulamin.....

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Svi jeszcze nie ma kompletu na wężowe koturny?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 13:50   #916
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Miałam pytać - chodzicie jeszcze z Marcelkiem na basen? Jak mu dzie pływanie?
nie chodzimy od czasu jak Marcel mial te pneumokoki, na nowy semestr go nie zapisalismy

ale TZ chce go zapisac znowu
Stary 2010-03-15, 13:53   #917
morska
Zadomowienie

Cytat:
Wg mnie dziecko powinno juz probowac dorosłego jedzenia (z głową i umiarem), nie mam tu na mysli pierogów, tłustych sosów, schbowego czy golonki. tylko jakies sdrowe lekkostrawne potrawy.
No i wyobraź sobie, że zgadzam się ze zdrowymi, lekkostrawnymi potrawami. Ale kostka rosołowa do nich nie należy i to napisałam. Wg Ciebie należy, wg mnie nie, Ty dajesz, ja nie - i koniec tematu. Dlaczego miałabym nie pisać, że kostka rosołowa nie nadaje się dla niemowlęcia? Przecież nie stoję nad Tobą z batem i nie zabraniam dawać.

Cytat:
oczywiście, że możesz i powinnaś
napisałaś, że argument Cass, że inni rodzice dają dzieciom gorsze rzeczy jest prymitywny

mi się też nie podobał ten argument, a w zasadzie skomentowałam, ze to nie jest żaden argument, ale moim skromnym zdaniem Twój komentarz był za ostry
sama się obrażasz jak ktoś Cię potraktuje nie tak jak byś sobie tego życzyła na forum, a z innymi robisz to samo
Ee, ok ten argument to żaden argument. Ale ja widzę różnicę między "prymitywnym argumentem" a stwierdzeniem "Ty prymitywie" Dla Was to to samo?
Każdy ma jakiś styl pisania - a to grzeczny, a to chamski, a ja mam moralizatorski i tego raczej nie zmienię. Zamiast czepiać się słówek lepiej wybrać samą esencję wypowiedzi i tyle. Poza tym czy w pięknym, czy mniej pięknym stylu to robię, to w większości przypadków należy docenić, że chcę się dzielić spostrzeżeniami, i to właśnie robię, a nie trzymam ich w tajemnicy, bo obojętność jest wg mnie gorsza Wg Cassandry np. nie powinnam wtrącać się w wodę Magi - czyli wiedząc, że istnieje lepsza dla nerek, miałam milczeć? No to ja tak nie potrafię. I mam czyste sumienie, że powiedziałam, a nie przemilczałam.

A co do traktowania mnie, to uważam, że komentarz Cassandry o jakiejś morskiej, był bardziej obraźliwy, bo określał osobę, czego ja nigdy nie robię.
Stary 2010-03-15, 14:10   #918
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

A co się przydało z pozostałych akcesoriów?
...
- wózek (na dłuższą imprezkę miejsce do spania po wielkiej ilości wrażeń),
- podgrzewacz,
- ulubione zabawki,
- leżaczek-bujaczek,
- koc (jeżeli Maluszek raczkuje, to można rozłożyć na wykładzinie,
- wygodne, przewiewne ubranko na zmianę,
- wygodne ubranie dla siebie

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-03-15 o 14:11
Stary 2010-03-15, 14:24   #919
morska
Zadomowienie

Cytat:
- wózek (na dłuższą imprezkę miejsce do spania po wielkiej ilości wrażeń),
- podgrzewacz,
- ulubione zabawki,
- leżaczek-bujaczek,
- koc (jeżeli Maluszek raczkuje, to można rozłożyć na wykładzinie,
- wygodne, przewiewne ubranko na zmianę,
- wygodne ubranie dla siebie

A powiedz czy długo trwało Wasze przyjęcie?
Stary 2010-03-15, 14:26   #920
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

A powiedz czy długo trwało Wasze przyjęcie?
od 14. do jakiejś 20.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-03-15, 14:30   #921
katarzynka00
Zakorzenienie

poczytam, w międzyczasie zjadlam, wstawilam obiad, mala spi.Obiad dla niej mam dzis od mojej mamy.Gotowala zupke warzywna i nim podorzucala wszystkiego innego dala mi wywar
Mala spi,a jak wstanie i zje, to wioze siorke do dentysty, bo chodzi z bolu po scianach...

Co do dyskusji, uważam że obie kobietki mają racje.
Swoją drogę lubie twoje wypowiedzi-Morska
bo zawsze sa podparte solidnym argumentem
U Cass lubie "zdrowe" podejscie
Tylko nie zrozumcie ze "slowo" to oznacza ze jest to cos niezdrowego i zlego tylko mialam na mysli rozsądne dozowanie takich rzeczy ktore niekoniecznie mogloby juz zjesc, ale sprobowac dlaczego nie.

Wcz rozmawialam z kolezanka-urodzila synka w 35tygodniu(chyba) i jej maly jej danonki, bakusia,pije krowie mleko
budyn z torebki...
owoce od samego poczatku wszystkie i surowe
a jest mlodszy od mojej niuni o 2 dni
zagotowalam sie jak to uslyszalam.Ona nie widzi w tym nic zlego...\a szkoda

acha, jeszcze w temacie uszek, od zawsze mocze i to na maxa, bo wody zawsze duzo jej leje i ma pianke, a jak wierzga to juz w ogole uszka zatopione, jakos extra nie susze.Reczniczkiem, patyczkiem.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-03-15 o 14:31
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 14:48   #922
Cassandra 23
Zakorzenienie

Czeko, Wojtusia, Svi - zaglosowałam na Was. Mam nadzieje, ze cos wygracie

Kasiu Zawsze staram sie mieć "Zdrowe" podejscie i nie popadac w skrajnosci

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-15, 14:50   #923
skierka1981
BAN stały

my po spacerku, trochę mroźno i wiatr wieje ale znośnie...

Amelka też ma najczęsciej zamoczone uszka potem patyczkiem dzieciowym trochę wytrę i do tej pory ok

która to z was pisała że dziecko staje na paluszkach?? Amelka to samo, staje non stop na nóżki a nie opiera się na całej stopie a na paluszki i jeszcze jak wreszcie trochę stanie porządniej to paluszku podkurcza

jeszcze muszę wykombinować coś na święta na prezent dla chrześnicy a nie wiem co od września idzie do 1 klasy... muszę intensywnie myśleć bo zakup czegoś zostaje mi w dniu wyjazdu w sobotę

i dla Bartusia
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 14:58   #924
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Zięciuniu-Bartoszku kochany 100 lat Ci życzę- rośnij słoneczko zdrowoPrzyjmij życzenia od Majeczki. Buziaczka też
zięciuniu dziękuje i buziaka oddaje
Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
niestety malz powiedzial ze tacierzynskiego nie bedzie brac bo w pracy by to wygladalo nieprofesjonalnie

te suche placki to chyba alergia na cos albo jakies lojotokowe zapaleniee skory..my mamy podobne i tak mi wlasnie doktor powiedzial...mam nawilzac to i troche znika, a jesli to alergia to powiedzial ze malo tego jest i za ciezko by teraz szukac od czego i ze nie ma sie czym przejmowac
hmmm nieprofesjonalnie?
a mój to się ucieszył jak dziecko jak mu powiedziałam, ze moze mieć taki urlop

dzieki za info ... ja sie własnie zastanawiałam co Bartosz zjadł innego niz zwykle i nie wiem
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czytam Was cały czas ale zupełnie nie mam nastroju do pisania

Miłego dnia
a to dlaczego? chcyba nie jakis dołek?

Cytat:
Witam
Bartusiu - wszystkiego najlepszego!

Cytat:
dla Bartiego wszystkiego najlepszego

Cytat:
O jej,a co to może być?Może Bartoszek zjadł coś nowego?
no właśnie niby nie jutro ide do lekarza, bo ma tego coraz więcej ...
Cytat:

sto lat dla Bartusia
to super, ze już nie wymiotuje! Teraz troche odpocznie i bedzie ok!

dziekujemy
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

STO LATEK DLA BARTUSIA
…………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () --- () --- ()
…………… || -— || — || — ||
………… .{*~*~*~*~*~*~*}
………@@@@@@@@@@@@@
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
… . @@@@@@@@@@@@@@@
… .{*~*~*~* 100 LAT;;; *~*~*~*}
…{ *~*~ * 100 LAT 100 LAT ~*~* }
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ }
…@@@@@@@@@@@@@@@@@
……………… … )---------(
………… ____ ,-----------, ___
…… … /_________________\

*”˜˜”*°•._˜”*°••°*”˜_.•*” ˜˜”*°•.
wow! jaki tort
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wcz rozmawialam z kolezanka-urodzila synka w 35tygodniu(chyba) i jej maly jej danonki, bakusia,pije krowie mleko
budyn z torebki...
owoce od samego poczatku wszystkie i surowe
a jest mlodszy od mojej niuni o 2 dni
zagotowalam sie jak to uslyszalam.Ona nie widzi w tym nic zlego...\a szkoda

acha, jeszcze w temacie uszek, od zawsze mocze i to na maxa, bo wody zawsze duzo jej leje i ma pianke, a jak wierzga to juz w ogole uszka zatopione, jakos extra nie susze.Reczniczkiem, patyczkiem.
... niezła jest

co do uszek - to ja tez przesadnie nie uwazam ... jak się zamoczy to wytrę a jak się nie zamoczy to też wytrę

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
która to z was pisała że dziecko staje na paluszkach?? Amelka to samo, staje non stop na nóżki a nie opiera się na całej stopie a na paluszki i jeszcze jak wreszcie trochę stanie porządniej to paluszku podkurcza

jeszcze muszę wykombinować coś na święta na prezent dla chrześnicy a nie wiem co od września idzie do 1 klasy... muszę intensywnie myśleć bo zakup czegoś zostaje mi w dniu wyjazdu w sobotę

i dla Bartusia
Bartosz nie staje na paluszkach, ale jak juz mu się uda stanąć to własnie podkurcza paluszki - dlatego mu jeszcze nie pozwalam

Bartus dziękuje

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 15:11   #925
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
my po spacerku, trochę mroźno i wiatr wieje ale znośnie...

My dzisiaj odpuscilismy spacer, bo mocno wieje i mrozi. Kuba zjadł zupke i teraz spi. Chyba i ja sie położe

Kuba staje na paluszkach. Chociaz ostatnio stara sie na całej stopie bo chyba zauważył, ze w ten sposób nie traci szybko rownowagi

Ja tez mam problem bo moja chrzesnica w tym roku ma komunie sw. i zupełnie nie wiem co jej kupic. Cos obiło mi sie o uszy, ze chciałaby aparat cyfrowy

Kasiu, podsun jakas propozycje deserku dla Kuby? Ty masz ciekawe pomysły

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Svi, przepraszam, ze tak cały czas zawracam Ci głowe tymi butami. Mam wielka ochote jakies zamowic ale boje sie, ze nie trafie z rozmiarem. Jaki Ty masz rozmiar stopy? Szeroka czy raczej wąską? Mogłabys zmierzyc?

Unholy, Ty tez masz te buty z zamowien - jaki masz rozmiar stopy? I jakie nr butow kupujesz?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-03-15 o 15:12
Stary 2010-03-15, 15:16   #926
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja nie kasia ale moge podsunac

mozesz ugotowac jakies owocki np jablka czy gruszki i dodac do tego kasze manne

ja ostatnio kupilam zwykla manne blyskawiczna, dodaje do ugotowanych owocow i w minute jest dobra

albo zrobic kisielek z bobofruta i do goracego wkruszyc biszkopty

Marci jedno i drugie uwielbia

mozesz tez dodac owoce do budyniu na mleku mod albo biszkopyt

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Svi, przepraszam, ze tak cały czas zawracam Ci głowe tymi butami. Mam wielka ochote jakies zamowic ale boje sie, ze nie trafie z rozmiarem. Jaki Ty masz rozmiar stopy? Szeroka czy raczej wąską? Mogłabys zmierzyc?
ja nosze zazwyczaj 37
stope mam ok 23.2-23.5cm - ale ja mam dziwne stopy i najwiekszego palucha najdluzszego wiec u mnie roznie z rozmiarami w danych modelach

stope mam bardzo szczupla z niskim podbiciem i buciki czesto rozne mi odstaja

ale to Ci nie wiele pomoze bo buty z sigmy i tandemu sa roznych firm a co za tym idzie maja rozna rozmiarowke
Stary 2010-03-15, 15:17   #927
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie kasia ale moge podsunac

mozesz ugotowac jakies owocki np jablka czy gruszki i dodac do tego kasze manne

ja ostatnio kupilam zwykla manne blyskawiczna, dodaje do ugotowanych owocow i w minute jest dobra

albo zrobic kisielek z bobofruta i do goracego wkruszyc biszkopty

Marci jedno i drugie uwielbia

mozesz tez dodac owoce do budyniu na mleku mod albo biszkopyt
A do surowego jabłka chyba tez mozna dodac ugotowana manna?
Bo zawsze daje z pokruszonym biszkopnem ale chce cos urozmaicic

Dziekuje za odp.
Bydyn bym zdobiła ale nie mam mąki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-03-15, 15:28   #928
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A do surowego jabłka chyba tez mozna dodac ugotowana manna?
Bo zawsze daje z pokruszonym biszkopnem ale chce cos urozmaicic

Dziekuje za odp.
Bydyn bym zdobiła ale nie mam mąki.
pewnie, ze mozna tylko trzeba ja osobno gotowac

a tak do gotujacych sie owocow dodajesz kaszy i zaraz gotowe

mozesz tez zrobic deserek z bananow i mleka mod - banany sa bardzo geste wiec mleko je rozrzedzi, mozna tez dodac manne lub biszkopty
Stary 2010-03-15, 16:26   #929
UnholyOne
Ola-Unhola

Sylko, wklejam linki do aukcji moich kilku zaufanych sprzedających

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1174013
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1827010
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2911908
http://www.allegro.pl/show_user_auct...96&gr_id=11763
http://www.allegro.pl/show_user_auct...67&gr_id=11763
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3680582
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4473280
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2170754
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6464634
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5952357

Ja nie kupiłam, ale Svi kupiła. Nie wiem czy beda jeszcze wieksze rozmiary, ale to 6m i tak jest dużo większy niż na 6m.
http://www.allegro.pl/item948832817_...disney_6_m.htm

Cass
, ja noszę 37 (24cm) i w 99% takie buty w domu mam
Z tej hurtowni jeszcze do mnie żadne nie dotarły, także trudno mi coś napisać, ale tam są butki różnych firm, więc zdarza sie, że i rozmiarówka różna.
Jest wątek z real fotkami i opisami mozesz pooglądać. Pewne jest to, że standard jest w bucikach firmy ideal, a reszty nie patrzyłam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=409585

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Właśnie Antoś zjadł kolejną zupkę mojego wyrobu. Ale mu smakowało
Podzielę się z Wami przepisem, jeśli mogę
Bukiet warzyw (oj tak lubię )
kawałek ligawy
makaron świderki

Gotujemy mięsko na wodzie, dodajemy bukiet warzyw i na końcu dodajemy makaron, Troszkę solimy i dodajemy liśc laur.
Potem miksowanko, odrobina masełka i voila.
Pychotka

Wczoraj próbowałam też deserku gruszki+biszkopt wg Kasi przepisu. Bardzo A. smakował
Stary 2010-03-15, 16:42   #930
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
A stało sie cos?
W sumie nic. Z jakimś kiepskim nastrojem wstałam chyba. Już mi lepiej

Cytat:
Też byłam na to zła, bo zasiadłam późnym wieczorkiem, jak zwykle z resztą, a tu wizażu niet :-/ Musiałam w zastępstwie pograć w scrabble i kości Dobrze, że się nie zepsuł przed niebieskimi wentylatorkami ufffff.

Cytat:
Witaj,a to na przywrócenie nastroju.

Cytat:
: a to dlaczego? chcyba nie jakis dołek?
Już mi lepiej

Sto lat dla Bartoszka!

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Miałam zapytać.
Svi co z wężowymi? Do kiedy czekasz na komplet? Jeśli się nie uzbiera bierzesz inne?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości