|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Smarkam oczami normalnie...
BeataMi witaj, ja z reguły ""witam wszystkie nowe mamy" tymi właśnie słowami, gdyż często jest Ich kilka na raz, a cytować za wiele nie lubię, poza tym czasem napiszą jednego posta i na tym kończą współwizażowanie, także witaj i zaglądaj częściejSzczęśliwa oj nie!!! zacznij od Judy, Judith czy jak Jej tam było ![]() Nastraszyłyście mnie tymi szczepieniami, my chcieliśmy wykupić ( to się chyba właśnie skojarzone nazywa?) takie, co zamiast kilkunastu czy tam więcej są chyba 2 lub 3 szczepienia. I to ok.1000zł kosztuje... Klarissa ja pierwsze słyszę, mój gin mówi : ![]() ![]() ZAWSZE KIEDY CIĘŻARNA MA OCHOTĘ![]() ![]() ![]() aaneczka olej języki pipidówy, zaszalej i sobie siadaj, niech myślą i mają o czym gadać ![]() martucha jak wyniki??? |
|
|
|
#4052 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Nikuś dzięki o infoo kotkach, no ja też toxo nie miałam a panikara ze mnie straszna i gdzieś na jakiejś stronce znalazłam że koty z łóżka w czasie ciąży WON
ale to pewnie ktoś kto kotów nie lubi napisał.Pomidorko no z tymi facetami tak jest...mój też narzeka że coś jeszcze kupić, ulepszyć, a za te jego ulepszenia to ja bym wypasiony wózek dla dzidziola miała...no i teraz z nim walczę jak mogę ![]() Dziewczyny chorujące kurujcie się... a duomox nie taki straszny. Moja ginka i internistka twierdzą,że lepiej wziąźć antybiotyk (oczywiście bezpieczny w ciąży) niż długo chodzić z przeziebieniem. To też szkodzi dziecku. Ja sama jak byłam w 7tc brałam Bioparox. Fakt,że on jest w sprayu i działa tylko miejscowo, ale zawsze to antybiotyk. Dzisiaj w pracy myślałam,że szlag mnie trafi .Jakiś geniusz wpadł na pomysł,żeby moją salę pomalować. Ja dzisiaj wchodzę a tam smród farb jak nie wiem....A później odkryłam,że listwy przypodłogowe mi olejną wymalowali. Normalnie ręce opadają....po dwóch lekcjach się z tamtąd ewakuowałam, no ale co się nawdychałam......dobrze, że to w piątek malowali.... Na szczęście brzuch przestał mnie pobolewać.
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I oczywiście zapraszamy do pisania. Czasami się zdarzy, że ktoś zostaje przeoczony, codziennie zjawia się jakaś nowa mama a czasami kilka. Musisz wybaczyć ![]() No dobra...zrobię losowanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o szczepionki to nie oczytałam się jeszcze dobrze w temacie, ale na tą chwile i wiedzę to nie jestem zwolennikiem żadnych dodatkowych szczepień niż te obowiązkowe. Specjaliści są podzieleni, część lekarzy twierdzi, że należy szczepić ile się da. Inni że tylko obowiązkowe minimum, i chyba z nimi się zgadzam. Znajoma z pracy bardzo nastraszyła mnie jeśli chodzi o te szczepienia skojarzone, ona ma dziecko autystyczne i twierdzi, że są publikacje naukowe mówiące, że przyczyną mogą być szczepionki 3 w 1 Sama nie wiem czy w to wierzyć, ale takie słowa zapadają w pamięć. Będę robiła rozeznanie w temacie jak przyjdzie czas, no i trzeba będzie słuchać lekarzy, mam w naszej przychodni bardzo fajną pediatrę. Popytam też znajomych z małymi dziećmi.
|
|
#4054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ja już po wizycie z dzidziołkim ok serducho mu wali wszytko jest dobrze... w moczu nie ma na szczescie zadnych bialych cialek itd.. ale sa jeszcze bakterie (mimo ze lykam zurawit...) no ale posiew wyszedl dobrze.. wiec za 2 tyg kolejna kontrola o ale mam zalozyc delikatnie i nisko tampon do poochwy bo moze jakies pochwowe bakterie skapuje (przeprszam za opis ) i to moze przez to bo skoczoposiew jest ok... aaa i wyszlo ze pojawiaja sie krysztalki szczwianow wapnia ale to przez to ze bardzo malo pije wiec mam zalecenie odstawic herbate (ktora pilam nalogowo) no i pic min 1.5 litra wody29 marca mam usg przesiewowe 4D duze godzinne i wszytko bedze jasne.. wiec trzymacie kciuki to bedzie wtedy dokladnie 20tyd i 4 dzien (teraz jest 18tydz i 4 dzien) i pan doktor powiedzial zeby liczyc skonczone tygodnie a nie zaczete.. wiec jestesmy w 18 tyg i 4 dniu ale data porodu ta sama![]() aha i co msieszne nadal nic nieprzytylam.. ale bynajmniej juz nie chudne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tego co mi wiadomo![]() Cytat:
ale mialas przygody cale szczescie ze leki niezaszkodzily malenstwu
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-03-15 o 19:29 |
||||
|
|
|
#4055 |
|
Rozeznanie
|
BeataMi witaj, no przeboje miałaś niezłe...jeszcze leki to jedno, ale ten RTG... chociaż jesteś przykładem na to,że jak ma być dobrze to będzie dobrze
a możesz napisać kiedy to tak cię tymi lekami i rentgenem potraktowali? Który to tydzień ciąży był? Pamietasz? Dziewczyny...właśnie moja siostra poinformowała mnie,że bardziej od farb, lakierów i różnych chemikaliów szkodliwe są spaliny i 10 min na dworcu autobusowym może poważnie zaszkodzić maluszkowi. Wiedziałście o tym? Ja nie miałam pojęcia. Oczywiście zaczęłam schizować z powodu tych farb,a że moja sis studiuje zdrowie publiczne i coś tam to jej ciągle głowę zawracam moimi lękami . Bidulka już ma mnie dość. No to taki mój mały off top no ale może są wśród nas dziewczyny które codziennie jeżdżą autobusami. Lepiej przejść się jeden przystanek
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie będę dodatkowo niczym szczepić, sama jestem przeciwnikiem wszelkich szczepionek na grypę itp. Zwłaszcza jeśli szczepionka jest dopiero co wprowadzona na rynek. Nie będę eksperymentować na dziecku i zastosuję to co jest pewne i stosowane od wielu lat. |
|
|
|
|
#4057 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaz na poczatku tak sie Maluch krecil i mostk robil, ze nic nie mozna bylo zmierzyc !Kuruj sie ! ![]() Cytat:
Cytat:
Mi lekarz powiedzial, ze "kiedy tylko mam ochote ale raczej bez pejczy" Poza tym wydaje mi sie, ze pod katem hormonalnym nasz organizm bedac w ciazy nie ma pojecia kiedy mialabysmy okres a kiedy nie. Inaczej ma sie sprawa w ciazy zagrozonej - wowczas czasami w ogole nie mozna ![]() Cytat:
A tak w ogole to lekarze u ktorych bylam nie znosza okreslenia "genetyczne"
|
|
#4058 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Całkiem przyjemna lekturaCytat:
![]() Cytat:
Trzecie badaniu USG powinno się wykonać pomiędzy22 a 24 tygodniem trwania ciąży ¨ ¨ W trakcie tego badania wykonuję się dokładne pomiary wielkości płodu ¨ Ocenia się także struktury płodu ze szczególnym uwzględnieniem czaszki, centralnego układu nerwowego, serca, jamy brzusznej oraz kończyn płodu Ale spotkałam się z różnymi "terminami" - mniej więcej od 18 do 24 tc Tu już chyba nie jest tak ważny termin jak przy usg genetycznym, gdzie trzeba mierzyć przezierność karkową tylko w określonych tyg a bo tu co dzień tyle nowych postów... witaj ![]() Cytat:
![]() Ja tam sobie głowy nie zawracam takimi rzeczami. Nie ma co schizować |
||||
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
podczytałam Was trochę i muszę przyznać,że oglądałam Wasze fotki.dzidziolki słodkie Bluex jakie śliczne ujęcie a u Pomidory chłopak jak się patrzy a ja mam mały problem i zastanawiam się czy któraś z Was mogłaby mi pomóc...dzisiaj jestem w 15tc i 2dniu ciąży i tak jak pisałam mam jeszcze spotkanka z porcelaną,ale dzisiaj poranna akcja bardzo mnie zaniepokoiła.nie zdążyłam jeszcze nic zjeść i poczułam,że zbliża się to co nieuchronne,więc szybko wypiłam kilka łyków herbaty (zielonej niesłodzonej)żeby mieć co oddać.no i to co znalazło się w toalecie miało kolor CZARNY w środę mam spotkanie z moją położną i zapytam ją o to,ale może któraś z Was miała podobne zdarzenie?przeraziłam się nie na żarty...ale od rana nic więcej się nie wydarzyło - tylko mdli mnie tak jak co dzień... przepraszam za taki dokładny opis,ale inaczej się nie dało... |
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do brzuchów - wklejam zdjęcia mojego od razu w tej ciążowej spódniczce, powiem wam, że jest na prawdę śliczna, wygodna i dobrze zrobiłam, że wzięłam M-kę, bo L-ka była by za duża.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-03-15 o 21:30 |
||
|
|
|
#4062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiśćie wszystkie są mega ważne, bo pokazują czy Maluszek się prawidłowo rozwija itd, ale pokazują też zupełnie inne rzeczy/ewentualne nieprawidłowości, których np. na kolejnych USG już nie widać. Ja osobiście uważam, że to połówkowe USG jest akurat ważniejsze niż pierwsze, bo pokazuje"budowę narządów wewnętrznych dziecka: serca, nerek, mózgu, żołądka, kręgosłupa, pęcherza moczowego. Narządy te są najlepiej widoczne około 20. tygodnia ciąży i można wtedy wykryć ewentualne wady, np. rozszczep kręgosłupa, wodogłowie". Więc ja osobiście zapisałam się już dokładnie na 20 tc i generalnie nie ryzykowałabym pójścia później niż w 22 tc. "Badanie USG dziecka w I-szym trymestrze ciąży nie może dać dokładnej odpowiedzi na pytanie o prawidłowość rozwoju poszczególnych narządów wewnętrznych" (pokazuje tylko prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa i ocenia rozwój płodu), a to USG w II trymestrze już daje bardziej szczegółową odpowiedź. Generalnie wg mojego lekarza żadnego USG nie powinno się nazywać "genetycznym", bo "geny badają genetycy na podstawie krwi, wód płodowych i innych preparatów". A powiedział mi tak, bo ja też któreś USG nazwałam genetycznym ![]() A tak btw to mojej przyjaciolki maluszek mial i kosc nosowa na USG i odpowiednia przeziernosc karkowa w 12 tc a niestety urodzil sie jako Muminek, wiec badanie badaniem a los losem. No ale trza byc zawsze dobrej mysli Sie rozpisalam... ech... Klarissa, fajowa ta spodniczka i brzusio zaczyna sie tak slicznie rysowac !
„I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie Twojemu pragnieniu" [Alchemik, Paulo Coelho] Edytowane przez Bluex Czas edycji: 2010-03-15 o 23:28 |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i brzuszek zaczyna się pokazywać
|
|
|
|
|
#4064 |
|
BAN stały
|
Klarissa miodzio brzusio
i spódnik też fajny ![]() A czemu buźkę schowałaś ?
|
|
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dzisiaj na 14.30 idę na usg - mam nadzieję, że tym razem już nic się nie wydarzy, lekarz nie odwoła wizyty, kolejki będą jeździć wg rozkładu itp, ...bo jak nie to
|
|
|
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do brzusia to się zdziwiłam, bo zawsze rano sobie znikał, a dzisiaj patrzę a brzuszek nadal jest. Spódniczka ma jedną wadę - ta wszyta w pasie guma jest trochę za szeroka i nie ma żadnej regulacji, więc nieco mi jeszcze odstaje ale i tak mi jest mega wygodnie w tej spódnicy zamiast w przyciasnych dżinsach ![]() Cytat:
Mam nauczkę na przyszłość i już nie jestem taka aktywna w internecie. Zdaję sobie sprawę, że 100% anonimowości nie mam na forum i są na Wizażu osoby, które mnie osobiście znają i wiedzą kim jestem, ale przyznaję, że chcę uniknąć kolejnych przykrych sytuacji i wolę się schować
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-03-16 o 08:53 |
||
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Zaległości tu mi się nagromadziły,że hoho...Podczytywałam was co prawda,ale jakoś nie miałam fazy,by coś napisać... Może mam jakiegoś doła przedwiosennego,albo to przez tą pogodę ![]() Na dniach zaczynamy z mężem zakupy rzeczy dla dziecka i nie tylko. Oczywiście żadnych ubranek,ale tysiąc innych rzeczy,jak zaczęłam przeglądać i zobaczyłam ceny niektóych,to uznaliśmy,że trzeba zacząć już teraz,bo potem na raz,to z torbami pójdziemy,zwłaszcza,że jeszcze inne wydatki nam się szykują w tym roku ![]() Pozdrawiam was serdecznie mamuśki
|
#4068 | |
|
Przyczajenie
|
witam z rana dziewuszki, tyle piszecie, że już się pogubiłam, co chciałam komu odpisać
![]() wszystkie chore szybko się kurujcie, bo za pięć dni wiosna Klarissa spódniczka fajna i nawet też bym chętnie kupiła, ale myślałam, że będzie trochę krótsza. Ja lubię takie w sam raz w kolano, a ta na zdjęciach wygląda na dłuższą. Ale pięknie podkreśla brzuszek ![]() Cytat:
![]() właśnie wczoraj się złamałam i dziś mąż jedzie po torecan, 14t2d a wymioty takie, że znów plamienie się zwiększyło. nie kupiłam wcześniej, bo mój gin torecan przepisał na moje usilne prośby o coś p/wymiotnego, ale powiedział, że nie poleca brać, bo przenika przez łożysko i jak już tyle przeżyłam, to mam przeżyć jeszcze trochę, bo już powinny mijać. i bądź tu człowieku mądry! ale jenak nie mijają i myślę, żę mniej szkodliwy będzie torecan niż skręcanie wnętrzności w trąbkę kilka razy dziennie. już nie pamiętam kto, ale któraś z Was to bierze - czy faktycznie nie ma w ogóle nawet mdłości? bo podobno na nie każdą to działa mimo wszystko... |
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak przy okazji świat gdzie ludzi jest zdecydowanie wiecej, wiadomo, ze część stoi. Ja zawsze wychodze wcześniej zeby siedzieć a przyjdzie ktoś (np jakaś babcia) jak juz kościół pełen i zdziwiona, ze nie ma miejsc to ja takiej osoby na miejsce nie wpuszczę, bo ja specjalnie też przyszłam wcześniej a poza tym stać nie moge, bo albo mnie tak boli kręgosłup, ze robi mi sie słabo, albo z duchoty robi mi sie słabo. (ale sie rozpisałam )No a ciężarna to wiadomo, ze tez ma swoje prawa! Cytat:
![]() Beata chyba jesteś pierwsza z tak rzadkim objawem ciąży jak kaszel ![]() cellaris no to cie uszczęśliwili tą farba olejną, jak sie długo wacha to normalnie mozna lekkiego zatrucia dostać i odczuc to bólami głowy i wymiotami np, ale tobie to raczej nie grozi, bo na szczęście krótko wdychałaś ![]() martucha dobrze, ze wszystko dobrze z dzidziolkiem ![]() Klarissa brzuszek jeszcze malutki, ale juz fajnie sie zaokrągla, spódniczka ekstra ninaad no to żeby wszystko poszło zgodnie z planem
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mi_kado, mi lekarz zapisał Torecan i nic nie mówił o jakiś skutkach ubocznych, to lek między innymi dla kobiet w ciąży. Ja mam go brać 2x dziennie. Najczęściej jak jeden dzień biorę, to potem mam dwa dni spokoju. więc co 3 dni sobie aplikuję. Mi pomaga, ale ja jeszcze kroplówki do tego miałam. Mam nadzieję, że ci pomoże Dra, ty biedaku, będziesz się pewnie jak ja męczyć. Ale to się musi skończyć! Szczęśliwa, miłej lektury Klarissa, mi lekarz powiedział tak jak Monice - zawsze kiedy ciężarna ma ochotę ![]() Lenka, a kiedy musisz oddać pracę mgr? BeataMi, witaj Cellaris, ale musiałaś się męczyć z tym zapachem farby - chociaż ja lubię ![]() Cytat:
Monika, mój tez powiedział, że jakby była dziewczynka, to by jej chłopacy mieli przechlapane Martucha, ciesze się, że wszystko ok ?Chyba każdy lekarz liczy inaczej.Pandziolka, oby te mdłosci szybko minęły. Nie mogę ci pomóc, bo ja najczęście zwracałam na żółto ![]() Klarissa, bardzo ładna spódniczka i rysujący się pod nią brzuszek Choruszki wszystkie - kurować się! Ja ostatnio poluję na dobre mięsko, bo mam gości na Wielkanoc i wielkie plany obiadowo - kolacyjne Wczoraj kupiłam 3 kg schabu bez kości, dziś lecę po łopatkę Normalnie szpieg Szoguna jestem Wczoraj mdłości znowu zaatakowały, do tego ból głowy. Paskudna noc mimo Torecanu Ale to musi się skończyć i na to czekać. A za oknem słońce!
|
|
|
|
|
#4071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast powiem wam, że mam "problem" z moim mężem. Otóż odkąd Dzidek jest w drodze mój mąż traktuje mnie jakoś inaczej, ostatnio mierzyłam w sklepie szpilki i dostałam wielkie kazanie, że jak to (?!) w ciąży chcę w takich butach chodzić... Oczywiście popiera go moja mama z twierdzeniami, że kręgosłup mi padnie itd. Nie jestem głupia, nie zamierzam chodzić w 9 m-cu w szpilkach po 12 godzin dziennie, ale ciąża chyba nie oznacza, że nie można sobie fajnych butów kupić Przecież buty zostaną mi na po ciąży a nie chcę baletek na wiosnę. Mam duże stopy a jestem niewysoka i w płaskich butach wyglądam jak kaczka. Nie mówię o jakichś ekstremalnych szpilkach 12 cm, ale takie powiedzmy 5-7 cm to wg mnie normalne buty... Cytat:
![]() No a brzusio to coś mi mówi, że do świąt się uaktywni bardziej. Pani doktor mi mówiła na ostatniej wizycie, że "przyrost brzucha" mam normalny i jeszcze się zdziwię. Dostałam od mojej bratowej ciążowe ubranka i normalnie w szoku jestem jak je obejrzałam - zapomniałam już, że ona była taka wielka... wydawało mi się, że nie była jakoś strasznie gruba a teraz jak patrzę na te rzeczy to one są wielkości namiotu
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
Tak jeszcze z tymi tygodniami,to powiem,ze różnie lekarze licza,ale mnie się wydaje,że jesli jest się np w 13tc i 5dc to tak naprawdę leci 14tc,bo gdyby sie liczyło tylko tygodnie skończone,to wychodzi na to,że pierwszy tydzień ciąży od OM byłby tygodniem zero...tak bynajmniej wychodzi w moich obliczeń.Dla mnie to tak samo jak z liczeniem lat,mamy skończone np 25 lat,a leci nam 26 rok,dziecko rodząc sie zaczyna pierwszy rok życia itd.Tak by to było.
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak tu pisze i tak mnie naszlo na wymioty i musialam jednak wziasc ta table...dobrze ze herbatke wypilam to przynajmniej bylo czym...bo jak nie ma sie czym to strasznie sie czlowiek meczy...czasem sie ciesze ze sa wymioty bo to znaczy ze z dzieckiem wszystko jest ok... podejrzewam ze jeszcze jakis miesiac...bedzie tak...bo jestem w 10 tyg....i juz mi brzuszek w nocy troche uwieral...nie wiem czy od jedzenia czy od dzidzi...wmawiam sobie ze to drugie...he dla pocieszenia.... ten lek biore po pol tabli....i mi pomaga..
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Lisica, ja Torecanu nie brałam do 14tc. Zero przyrostu wagi, mój gin kazał brać. Teraz jestem w 16tc i ciągle wymiotuję. Ja bym bez czopków nie dała rady
Kasienko, mam taką samą teorię jak ty co do tych tygodni. Ale jak widać, co lekarz to inny przelicznik ![]() Klarissa, ja też mam ładne butki na obcasie i mam zamiar na wiosnę w nich chodzić. Ale dziś i tak kupuję jeszcze baleriny, bo pewnie nie wytrzymam całej wiosny tylko w obcasach
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Balerinki też pewnie kupię na lato (albo jakieś fajne klapki) bo zdaję sobie sprawę z tego, że nie będę taką lekką aż do porodu
Ale póki ledwo widać brzusio i w niczym mi on nie przeszkadza to ja bym sobie chętnie jeszcze poużywała, a mój mąż traktuje mnie trochę tak jakby nie opłacało mi się nic kupować, bo jestem w ciąży... Przecież wiecznie w niej nie będę a ubrania czy buty mi zostaną. Zresztą moje potrzeby ubraniowe się zwiększają i to dosłownie bo mam już np. tylko 2 staniki, które nie są na mnie zbyt małe. Nawet jakbym nie chciała to muszę kupić bo zwyczajnie nie będę miała co ubrać.Mam nadzieję, że wasi się tak nie zachowują bo mi jest trochę przykro z tego powodu, oczywiście mówiłam o tym mężowi i oczywiście "przesadzam" jego zdaniem
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ja to mam wrażenie, że brzuch czasem tam mi się rano zmniejsza, że to aż niesamowite! |
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze, czas wyjsc z ukrycia
![]() Witam Was Mamuski chcialam sie przylaczyc do Waszego grona, przygarniecie??? ![]() Mam na imie Magda, 26 lat, jestem z lodzkiego niektore z Was znaja mnie z zonek 2009 inne z watkow staraczkowych staralismy sie z mezem o dzidziusia 8 m-cy az w koncu sie udalo Juz na poczatku troche przeszlismy, bo po chwili szczescia-lzy-zmarl moj tata, ale widocznie musial odejsc ktos, by moglo przyjsc nowe zycie-szkoda tylko, ze nie zdazylismy mu powiedziec teraz leci 12tc-dokladnie 11+5! wczoraj bylismy u lekarza, sa dwie raczki, dwie nozki, glowka, duzy brzuszek po tatusiu i mamy 46mm
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2010-03-16 o 10:18 |
|
|
|
#4078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sliczne zdjecie |
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
no i zapomnialam dodac ze tp mamy na 4.10, aczkolwiek po ostatnim usg przesunelo sie na 27.09.10 ale doktorek powiedzial, ze trzymamy sie pierwszej daty
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie, skąd ja cię znam no
Tak mi twoja ksywka po głowie chodzi, ale nie mogę sobie przypomnieć... Witaj i dopisuję do listy ![]() Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010 Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010 Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010 Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010 Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010 Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010 Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010 Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010 malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010 Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010 Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010 Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010 Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010 Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010 MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010 Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010 Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010 Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010 IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010 Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010 Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

współwizażowanie, także witaj i zaglądaj częściej
ale to pewnie ktoś kto kotów nie lubi napisał.

Sama nie wiem czy w to wierzyć, ale takie słowa zapadają w pamięć. Będę robiła rozeznanie w temacie jak przyjdzie czas, no i trzeba będzie słuchać lekarzy, mam w naszej przychodni bardzo fajną pediatrę. Popytam też znajomych z małymi dziećmi.

a u Pomidory chłopak jak się patrzy 

Mam nauczkę na przyszłość i już nie jestem taka aktywna w internecie. Zdaję sobie sprawę, że 100% anonimowości nie mam na forum i są na Wizażu osoby, które mnie osobiście znają i wiedzą kim jestem, ale przyznaję, że chcę uniknąć kolejnych przykrych sytuacji i wolę się schować 
żeby wszystko poszło zgodnie z planem