|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
na zajęciach był tylko jeden facet - chyba dosyć dobrze to zniósł, podczas, gdy większość z nas momentami opuszczała wzrok. ![]() a na koniec zajęć przyszła jakaś baba i zachwalała Prenatal, po czym rozdała kilka ulotek i próbki. |
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie... A propos witamin, tu kiedyś coś gadałyśmy o składzie itd. Miałam niezłe wyniki na Prenatalu, ale spadały. Zwyczajnie jak to w ciąży. Potem zaczęły rosnąć nagle, ale nie dzięki Prenatalowi, bo go zmieniałam po tych naszych rozmowach tu na Falvit Mama.
|
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jem Feminatal i jak na razie było ok.
i jak - Kropka - załatwiłaś wolne? |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Margo-powiedz małżowi,że możesz mu przypadkiem w drodze na magisterkę zafajdać auto wodami płodowymi to powinien zrozumieć
![]() możesz też zapytać czy wie jak odebrać poród w razie czego? ![]() ślicznie Ci w tej ciąży ta zima się ciągnie jak smród po gaciach... |
|
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Kicia, od 4 miesiąca używam Fissan i jak na razie super, rozstępów brak. Zobaczymy czy mi skóra wytrzyma do końca, bo chwilami mam wrażenie, że już więcej na brzuchu nie da razy się rozciągnąć. Do tego swędzi
pewnie jakaś niedoedukowana i musiała się upewnić Lea, koparka świetna, na pewno się Maksiowi spodoba. My jesteśmy na etapie ze słoniami dmuchane, bujane, rysowane, pluszowe i pod każdą inną postacią. Szkoda, że taka pododa do d.. to byśmy się wybrali do zoo.Ja na razie biorę na Prenatal i nie zmieniam. Brzuszek w 32 tygodniu i Amelka
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre ![]() swoje autko kocha ponad wszystko ![]() i dziękuję za wszystkie komplementy. aż się rumienię |
|
|
|
|
#3848 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
10cm? marzenie...
Tak. Jutro kierunek Kw. A właśnie - nie trzeba się przebierać do dyszenia, nie ma materacy itp? Skoro cała grupa na raz to zakładam, że nie. Ale czy dobrze zakładam? |
|
|
|
#3850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak na razie jest oki, a ja żałuje że tak późno zdecydowałam się na zmiane na ten fissan, gratuluje braku roztępów i trzymam kciuki żeby Ci tak zostałobrzusio śliczny i Amelka też ![]() Cytat:
chciałam na falvit mama ale nie było..
|
||
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Puma-słodki,mały brzuszek i jeszcze słodsza Amelka
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
i brzuszek i Amelka - cudne
![]() a przy okazji chciałam zapytać, czy przekazujecie 1% podatku i czy macie wybrany na to cel.?gdyby któraś z Was chciała wesprzeć fundację działającą na rzecz uzależnionych dzieciaków, to dajcie znać - szczegóły na pw.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-15 o 16:52 |
|
|
|
#3854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile mi wiadomo to leczenie w czasie ciązy porodu i połogu jest za darmo niezależnie czy sie jest ubezpieczonym czy tez nie a w szpitalu to musiał byc jakis nieuk ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
no sama sie przestraszyłam i od niedzieli robie połowe mniej nawet sie boje zasnąc ale mała nie daje mi zapomnieć ona tak strasznie sie kreci ja nie wiem czy jej sie juz nudzi w brzuchu u mnie czy co przeciez z nia rozmawiam słuchamy muzyki tatus całuje brzuszek itp moj tż nie nalezy do ludzi którzy sa cierpliwi moze charakter bedzie miała po tatusiu ![]() co do spania to tez nie umiem całej nocy przespać niedosyc ze czesto biegam siu siu to chce mi sie piciu a wogóle to mnie jakies koszmary męczą no ja z racji tego nie mogę ani cwiczyc ani bara bara ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
no i nastepna :P to samo moge powiedziec tobie ze masz lezec i byc grzeczna hmmm fale dunaju ![]() ![]() a mnie zgaga znówzaczyna meczyc i to katastrofalna do tego nudnosci czuje sie jak na poczatku ciazy tylko z wiekszym brzuchem ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
no weź mnie nie strasz to co ja wtedy bede miała w cycniku wata i jechane ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17857498]nie, po co dwa razy? poprasuję, poukładam ładnie w szafkach, które są zamkniete, więc się nie zakurzy. jak za wcześnie? Przecież jesteś już po 30 tc... co nie?Maksiu leżał głową w dół już od około 23 tc. ![]() Kazde dziecko urodzone po zakończeniu 37 tygodnia ciąży, bez względu na wagę, nazywane jest noworodkiem donoszonym. wiec moja jakby sie urodziła wczesniej była by wczesniakiem . no jak mnie badał na samolocie to nawet sam sie zdziwił ze jest az tak nisko powiedział ze szyjka tak dobrze trzyma jakby nie ona to juz by sie zastanawiał nademna no i mam twardnienia brzucha i skórcze lekkie czuje straszne parcie na szyjke i ciagłe siusianie no i jak twoj Maksiu lezał wczesnie głowka w dół moja Amelcia tak samo , mam nadzieje ze za bardzo sie nie pospieszy ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
no to duzyy bo maja Amelcia ma 1900 a ja na plusie 13 kg których nie widac
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja rano myslałam ze mnie uspali i na konia posadzili a rano dopiero do łozka wrzucili teraz juz nie boli rano bbolało ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
tak ja ![]() ![]() truskawy poziomki itd maja za duzo wit c i dlatego uczulaja ech tu nie dobrze tak niedobrze masakra
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy z Amelką za komplementy
My też w tym roku będziemy mieć, po raz pierwszy, swoje własne truskawy i ja sobie je pewnie, co najwyżej powącham. Lea, wiesz, wieczorem, przed spaniem przychodzą najfajniejsze pomysły na zabawę malowanie, przebieranie itp
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze moja amelcia bedzie taka sama jak twoja na zdieciu
wiecie co tak patrze na te wózki i sie zaczynam zastanawiać bo połowa z nich nie ma przekladanej raczki tylko przekłada sie gondolke lub spacerówke a co bedzie jesli pojdziemy droga i naszemu spiacemu dzidkowi słoneczko w oczy zaswieci albo wiatr zacznie dmuchać ?? przeciez same nie bedziemy przekładały gondolki ani spacerówki jak juz znalazłam wózek który ma te funkcje albo mi sie nie podoba albo jest 3 kolowy a ja chce 4 pompowane koła + regulacja rączki dla osob mniejszych i wiekszych + dla mnie wazna wysokosc wózka ....... mi sie juz te wózki w nocy snią i narazie nie mam zadnego wybranego
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=araczki;17887754
Jakie, kurde, fale dunaju? Coz to ? Dobre ? ![]() [/QUOTE] Jak to jakie ? dobre polecam Pieklam pierwszy raz i super wyszlo , jest wersja z jablkami i wisniami , ja ogolnie preferuje ciasta z wisniami - polecam na dole masz foto ( nie moje bo moje juz prawie zjedzone , to bylo urodzinowe ciasto dla malza ) Cytat:
![]() Mam zamiar pracowac do konca kwietnia z przerwa tygodniowa na swieta w polsce , a teraz juz pomalu zakanczam swoje sprawy w niemczech (meldunki , ubezpieczenia itp) ale w sumie to mam jeszcze czas . A od maja w w czasie oczekiwania na dziecie w planach mam wprowadzenie moich projektow ogrodniczych w zycie - czyli zagospodarowanie wolnych miejsc na dzialce kwiatami i ogrodkiem warzywnym ![]() Ja nie wiem jak wy mozecie cole pic nigdy za nia nie przepadalam , w ciazy niewskazana , a teraz jak czasem sprobuje od razu mam zgage . Ciasta na mnie dzialaja dobroczynnie ![]() Araczki foto dla ciebie - przepisow necie tysiace polecam , ja znalazlam w necie , wyszlo
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
A mi jeszcze nie wypchnęło pępuszka... ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
Edzia, moja to strasznie cwany, kochany łobuz
. Ale mamusi słucha![]() Ja colę bardzo lubię, ale w ciąży niestety też za bardzo mi nie służy, zgaga po niej murowana.
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pyychoootkaaa..!! zjadłabym ![]() A ja byłam zwiedzić szpital ![]() ale za dużo nie zwiedziłam bo panuje wirus i nie można odwiedzać. Akurat pani jakaś przyjechała ze skurczami do porodu ![]() I pytałam tez co muszę wziąc. Także mam spakować dokumenty (dowód, karte ciaży, gr krwi, ostatnie badania morfologii i moczu i ewentualne wypisy ze szpitala) i dla maluszka pampersy i mokre chusteczki i tak tradycyjnie dwie tetry dla 'następnych'. Koszule do porodu dają, podczas pobytu codziennie nową koszule(ale ja na pobyt wezmę swoje), ciuszki dla maluchów dają. no i kosmetyki swoje dla siebie, kapcie, ręczniki, wiadomo
|
||
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17894211]ja w sezonie zimowym pazurów u nóg nie lakieruję, ale teraz sobie zamówiłam nowy lakier z avonu- (oczywiście różowy, co by do całości mojego szpitalnego stroju pasował
)... jutro powinien być... więc będę testować jak to jest z tym malowaniem. [/QUOTE]ja mam problem z obcięciem paznokci a co dopiero mówić o malowaniu. Mam problem z wygięciem sie ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Iza, ja w zasadzie pępek mam płski, do zdjęcia jakoś mi tylko wylazł
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Truskawki mają tyle wit. C co np. czerwona kapusta, trochę mniej niż kalafior, dwa razy mniej niż np. czerwona papryka. A nic nie znajduję o tych pozostałych produktach, że nie wolno przy karmieniu. No chyba że są zakazy i na to, a do nich nie dotarłam. ![]() Gdzieś natomiast wyczytałam, że chodzi o właściwości wzdymające owoców małopestkowych. Ale znowu pierwsze słyszę, żeby truskawka czy malina działała wzdymająco. ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Gondola ma budkę, więc się w ogóle tym nie przejmuję.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-15 o 18:37 |
||
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
No własnie tez sie z tego ciesze, że nie trzeba z całym ekwipunkiem się wybierać Cytat:
Ale jak pisałam, moja mama jadła truskawy jak karmiła, mojemu bratu nic nie było.. Moja chrzestna też jadła.. |
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też chyba większość dają, np. ubranka dla dziecka, bo na liście jest tylko, że ubrania dla malucha do wyjścia.
A o tę koszulę do porodu pytałaś? |
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, kalafiora też podobno nie można
, chociaż ja zjadłami bo o tym nie wiedziałam i nic małej nie było .
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do warzyw i owoców - na zajęciach babka powiedziała, żeby też nie przeginać z tą dietą w drugą stronę. tzn. że można truskawkę i obserwować, czy dzidek dostaje uczulenia, jeśli nie, to można jeść. przestrzegała przed kalafiorem i czosnkiem - zmieniają smak mleka i dzidek może nie chcieć jeść. |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kalafior z powodu? Zmiany smaku mleka? Bo że czosnek i cebulę to wiem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

pewnie jakaś niedoedukowana i musiała się upewnić

żeby Ci tak zostało

w cycniku wata i jechane